24

četvrtak

ožujak

2022

ZBOG ČEGA ''BELA LISICA'' NIJE SNIMLJENA VEĆ U PROLEĆE 2020 GODINE U ITALIJI?

Na pitanje koji studio bi mogao raditi na produkciji ''Bele lisice'' autorke Dajane Diverno - odgovor bi bio s neke strane i delikatan, a s druge strane treba se napraviti i valjani osvrt na ovo delo od nastanka i razgovori s nekim studijima iz Milana tokom februara 2020 godine.
Svojevremeno je Dajana objavila ovu bajku na engleskom jeziku 2019 godine, a tokom, odnosno početkom Februara 2020 godine je razgovarala s gospodinom Danijelom iz Milana po pitanju daljeg koncepta scenarija (tada još neodređene jezičke verzije englesko/italijanski). Pričalo se o animatorima, ilustratorima, produkciji, ali sve je to bilo - u povojima - takoreći..Trebao se uraditi novi dizajn likova, urediti sve u vezi sponzora projekta, usaglasiti težnje s svim ilustratorima, pronaći glumce koji bi pozajmili glas likovima, ići na konkurse i tako dalje i tako bliže.. Posle tog je stigla korona, usledele su zabrane kretanja i sve ostalo, tako da od realizacije i produkcije ovog scenarija od strane italijanskog studija u Lombardiji - na žalost, nije bilo ništa.
Ali se tokom ''korona-zabrane kretanja'' radilo na bajkama, dizajnu, pa je tokom 2021 godine objavljena druga verzija te bajke, da bismo sada videli neku konačnu, završnu verziju nekih likova koji su se u rasponu od dve i po godine svakako poprilično promenili.
Da li će se razgovor povodom ovog projekta i nastaviti - to uistinu ne bismo znali reći. Dve godine je veliki razmak i mnogo tog se promenilo, mada autorki i dalje određeni saradnici i prijatelji savetuju da uvek može da se s tim projektom vrati i na ''animatorska vrata grada Milana'' i okuša novu sreću (ovog puta se nadamo bez gripa)

Što se štamapnih dela tiče, ukoliko bismo pogledali početak 2020 godine, od strane nordijskih zemalja - jedino je tada jedna izdavačka kuća iz Finske bila zainteresovana. Dogovori su moguće trebali uslediti u Martu-Aprilu 2020 godine, ali od tog opet nije moglo biti ništa.
Pošto je bilo pitanja na temu dosadašnjih, mogućih, produkcijskih saradnji - trudili smo se da vam pružimo koliko toliko valjani odgovor.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.