17

ponedjeljak

listopad

2016

ODLOMAK ROMANA ''MAROKANSKA PRINCEZA'' - DAJANA DIVERNO

Shirley Palmer je uporno tih dana pokušavala dobiti Audrey. Bezuspešno. Na kućni broj se javljao samo Edi i to uz reči, kako je ona standardno i svojstveno sebi negde isparila i da mu ništa nije rekla. Mobini je zaboravila. Ponela je onaj drugi, čiji boj Shirley nije imala.
Osećala se neobično i čudno po pitanju svoje najbolje prijateljice kao da če se ona svaki čas uvaliti u neku poštenu nevolju.
Te večeri je bila s svojim verenikom Casterom u hotelu u Plymouthu. Sedeli su u onoj ogromnoj trepezariji okruženi gostima, svećnjacima i cvećem.
- Davno sam bila ovde – rekla je, kada se nakon ponovnog pokušaja da dopre do Audrey, vratila za stol. Caster je upravo prekinuo razgovor s nekim poslovnim kolegom.
- Mnogo davno zar ne? – osmehnuo se onako kako je to samo on znao.
- Da još dok je u jeku bila ona zbrka s Barbarom Land i Lordsovim kamenom – čim je to rekla rukom je dotakla svoj omiljeni kamen koji joj je visio oko vrata i koji se savršeno uklapao i njenu večernju, skupu odoru.
Caster odmahnu glavom.
- A sećam se onog inspektora Hastingsa koji me ubeđivao da si ti maznula kamen i ubila Barbe, da me skoro i ubedio u to....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.