30

petak

rujan

2016

PRIČA PLAVE MUMIJE - DAJANA DIVERNO - ODLOMAK ROMANA

Kapetan Robertson se osmehnuo: Znaš li kako je u vojsci?
Odmahnula je glavom, nije želela da zna.
- Umirem ja ili oni - objašnjavao joj je potom o prednostima na otvorenom i gerilski tip ratovanja i ponešto o municiji. Bio je vrlo dobro raspoložen i zanet idejom o svemu, da nije ni primetio plahost u njenom držanju - I sve je to bilo dobro - pričao joj je o akciji spašavanja putnika koji su bili zarobljeni u turističkom komplexu. - Borba je bila O.K, ali su terorisi koji su tražili otkup za njih, ubili dva taoca. Ostalih 12 je bilo spašeno, ali s povredama glave i grudnog koša - zastao je, a onda dodao. - To su bile nevažne prostrelne rane od kojih se ne umire.
S zgražavanjem je gledala u njega. - Nevažne prostrelne rane od kojih se ne umire? - s čuđenjem se zagledala u Džona i to tako kao da posmatra osobu koju prvi put vidi.
- Da, ništa strašno.
- Zaista! - odmerila ga je ispitivački. I tad joj se desi ono što nije ni mislila da će joj se desiti, bi joj kao da vidi nekog potpunog stranca, nekog ko je napokon skinuo masku i pokazao svoje pravo lice koje joj se nije ni najmanje dopadalo. Učini joj se kao da je on od onih muškaraca stvorenih za ratove, pokolj i ubijanje, kao da je neka vrsta ljudskosti poput pare izbledila iz njega. Stresla se odjednom. I s tim čovekom želi da živi pod istim krovom? S tim čovekom da spava - čitavog života - dok će on oput krvnika u periodu inkvizicije uživati u potpunom pokolju...


* * *
U 6 nastavku heksalogije jeste roman PRIČA PLAVE MUMIJE, Dajana nam predstavlja lik kog vrlo dobro znamo a to je kapetan Džon Robertson koji se bavi istraživačkim poslovima... Amerikaniziran, moderan roman prikazuje nam i samu Dajanu Diverno u svetlu na koje smo navikli.
Dajana kaže da je imala ponudu da ga objavi tokom 2015 u vidu e-book ali da sada želi da vidi ovaj veoma dobar roman na engleskom jeziku u Americi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.