09

četvrtak

srpanj

2015

MALI ODLOMAK ROMANA ''PRIČA PLAVE MUMIJE'' - DAJANE DIVERNO

Sledeći dan kapetan Džon Robertson je trebao u periodu od 9h do 3 sata popodne položiti nekoliko testova koji su se ticali njegove psihičke, fizičke i intelektualne spremnosti za boravak u Specijalnim jedinicama. Polagao je testove koje bi polagali bilo koji drugi svršeni vojnici.. Prošao je s osrednjom ocenom i bio je primljen.
Ni sam nije znao zašto se toliko raduje tome


Fjoronela Robertson je bila kćerka Džona Robertsona koju je imao iz svog braka s Rejčel...Volela je i dalje da se posvećuje slikanju s onom izraženom sklonošću k perfekciji i preterivanju. Poznavala je i očevu novu verenicu ( a to je mislila tako kao da je pre tog bilo najmanje tri verenice) i s žaljenjem zaključila da joj se u odnosu na uštogljenju gospođicu Hauard, više dopadala očeva prethodna devojka Patriša Tompson, kojoj je najveća mana bila istaknuta površnost, izgled barbike kom je težila i što se povrh svega toga Džonu nije preterano ni svidela kad ju je bolje upoznao, pa su na kraju i raskinuli – a Patriša je nastavila da se viđa s svojim psihijatrom gospodinom Perkinsom (koji je očito najbolje poznavao).
Fjoronela je ostvarivala lep odnos s gospođicom Hauard, previše površan i poprilično uštogljen. Jer kako je Fjoronela uopšte i mislila – ko je s gospođicom Hauard i mogao ostvarivati neki drugačiji odnos a da nije baziran na uštogljenosti?


* * * * * * * * * * * * *
Jedini odlomak vojnog trilera-romana ''Priča plave mumije'' Dajane Diverno koji će biti predstavljen. Roman s posvetom, govori o pričama iz davnina koje se ne mogu sakriti. Zanimljiv i neobičan roman, u kom je prepleteno dva-tri žanra - drame, kriminalistike I trilera predstavlja vrlo zanimljiv splet.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.