Povijest ljudske gluposti

srijeda, 06.12.2023.

u čemu je problem...

Ako napravimo plitku analizu blogerskih likova, jer duboka nije potrebna, brzo ćemo uvidjeti da u njoj postoji velika većina i vrlo mala manjina.
Velika većina koristi blog da sebe predstavi u svijetlu kakvom u stvarnosti ne postoje, jednostavno rečeno, svi mi glumimo ono što nismo ili ono što bi željeli biti (lijepi, duhoviti, obrazovani, bogati...).

Čak i u toj velikoj većini ima nas različiti, ima onih koji duboko vjeruju u svoj alternativni ego i u njemu ostaju postojani, i oni koji niti u svom alternativnom egu se ne uspijevaju prepoznati, to su jednostavno uplašene i izgubljene duše ovog virtualnog i onog stvarnog svijeta.

Teletabisi, kako ih ja zovem, imaju potrebu potražiti vanjski lokus identiteta, odnosno prepoznati sebe u očima drugih i odobriti samog sebe tek kad ih drugi odobre, te se redovito zakače za ono što im, u svom strahu, izgleda moćno, a nema moćnije pojave od laži, za koju je istina mačji kašalj, i koja je redovito jednostavnija od surove stvarnosti od koje su pobjegli.
Pa dotaknimo se i blogerske manjine.
Blogerska manjina je postojana, predstavlja svoju iskonsku srž jednako u ovom i onom svijetu, očit primjer tih likova su supatnik i pal mood, kako im to uspijeva? Odgovor je jednostavan, ovaj dvojac je par idiota koji ne mogu iz svoje kože, jer idioti često dolaze u paru, poput glupog i glupljeg, Stanlia i Olia, Hitler i Musolini, Mirko i Slavko, Zelenski i Zalužni, Sean Penn i Ben Stiler Itd.

Pa u čemu je problem?
Problem je što sva sranja svijeta započinju od glupih i glupljih, ali tek kad ih podržavaju oni koji i sami traže podršku. Hitler bi ostao tek soboslikar bez iskompleksirane Njemačke, Džingis-kan ne bi osvojio ni svoj zaselak bez siromašne Zlatne Horde željne tuđeg bogatstva itd. i u tome je problem jer danas u glavama "sirotinje" prevladava potreba za obožavanjem onog što Tucker Carlson zove američki "kult smrti".

Američki kult smrti se prepoznaje u njihovoj vanjskoj politici kad rat koji su oni sami, i nitko drugi, zakuhali i koji je do sada odnio stotine tisuća života, pokušavaju riješiti slanjem još oružja, slanjem još bombi, raketa, tenkova i aviona.
Kad rat na bliskom istoku pokušavaju riješiti slanjem nosača aviona na obale Izraela, pa zatim slanjem nosača aviona u Perzijski zaljev (a čime su priznali što je njihov stvarni problem). Američki kult smrti ima jednostavan recept za opravdanje velikog broja smrti, jer uvijek uspiju izreklamirati glavnog krvoločnog krivca koji uvijek prvi započinje iz svojih krvoločnih pobuda, a što je redovito daleko od istine, ali sasvim dovoljno za "Nijemce" kojim su za sve uvijek krivi "Židovi".
- 07:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.