srijeda, 19.12.2012.

Undead (2003)

Živi Mrtvaci (2003)

Photobucket

Produkcija: Spierigfilm
Režija i scenarij: The Spierig Brothers
Glazba: Cliff Bradley

Uloge:
Felicity Mason (Rene Chaplin)
Mungo McKay (Marion)
Rob Jenkins (Wayne)


Film je izašao u kina 27. veljače, 2003 godine (Fantasporto Film Festival)
DVD premijera: 23. travnja, 2004 godine
Trajanje: 104 minute
Budžet: oko 1 000 000 A$
Zarada u SAD-u: 41 196 $
Zarada u prvom vikendu (SAD): 17 027 $ (u 13 kino dvorana)
Zarada u Australiji: 149 590 A$
Nagrade:
2002 godina - osvojio Queensland & Northern Territory Gold Award (Andrew Strahorn) za kameru
2003 godina - osvojio Technical Achievement Award (Tony Vaccher) za zvuk i FIPRESCI Prize, te zaradio nominaciju za - Sitges nagradu za najbolji film, Independent Spirit Award i International Fantasy Film Award za najbolji film (Fantasporto)
2004 godina - nominacija za nagradu Narcisse Award za najbolji film
Foršpan filma...
Službena stranica filma

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Tihi ribarski gradić Berkeley bude poprištem čudne meteorske kiše koja većinu njegovih stanovnika pretvori u mesožderne žive mrtvace, koji se pokušavaju dočepati i nahraniti manjom grupicom neinficiranih, koja traži spas dalje od mjesta započete infestacije."

Photobucket

RECENZIJA:
- Australski filmovi imaju svoje mjesto u horor žanru. Sjetimo se samo - "Razorback" (1984), "Storm Warning" (2007) ili "Wolf Creek" (2005). Današnji film je također po svojoj prilici poseban... Ako se ne varam mislim da je ovo prvi australski zombi film. Kako bilo evo izraženih djelova pozitive i negative koje film nudi:


Što valja kod filma:
- uloženi trud braće Spierig (sami sve svojom lovom financirali)
- početni dio priče
- specijalni efekti i šminka
- glazba i montaža
- nekoliko odličnih gore scena (kad babu pogodi meteor, kad se zakrvavi ekran od prvog napada zombija, te zombijeva donja polovica koja pijano šeta dok iz trupine viri dio kičme) u kojima je potrošeno 600 litara lažne krvi
- kamera (u početku je slika veselo žučkasta, dok kad krene sve naopako boja se mijenja u depresivno plavu)


Što ne valja kod filma:
- dio režije, scenarij i dijalozi
- gluma i čudna kombinacija SF i horora (vanzemaljci i zombiji u jednom filmu)
- 2/3 priče i kraj filma
- ostavio isti dojam na mene kao i "Doghouse" (2009) Jake Westa

Photobucket

Završna riječ:
- "Undead" je mali nezavisni horor film, koji je u svoje vrijeme dobro potresao žanr jer su ga mnogi uspoređivali sa ranim filmovima Petera Jacksona "Bad Taste" i "BrainDead". Komparacija je dobra, no potonje spomenuti filmovi su daleko bolji i kvalitetniji u mnogim stvarima, te ja sam ne mogu reći da je ovaj film nasljednik "BrainDeada".
Priznajem da su braća Spierig napravila lavovski dio posla (zaslužni za montažu, zvuk i specijalne efekte, kojima je za poliranje u postprodukciji trebalo 9 mjeseci...a sve su sami radili na kućnim kompjuterima) i snimili nazovimo ga tako solidan film, no njegov najveći problem je mršavi scenarij sa slabim dijalozima među likovima, te sama karakterizacija tih likova.

Photobucket

Još jedan od minusa filma su i neinspirirana gluma, koja je bolja nego kod nekih drugih filmova slične kvalitete ali to je opet ispod neke normalne i prihvatljive razine. Šteta što se bratski dvojac nije malo bolje potrudio oko scenarija, jer bi sam film bio mnogo zamamniji u svojoj radnji. Ovako imamo mnogo praznog hoda i dijelova gdje je sve pomalo usporeno, kao da se nije znalo što dalje.
To se najbolje vidi po po tome što se film sastoji od reda akcije i humora pa onda dolazi taj tzv. dosadni dio gdje se ništa ne dešava, nego ta dionica samo služi samo kao poveznica između dvije akcijske scene.

Photobucket

Što se tiče tih akcijskih scena u kojima prevladava crni humor on dobro poprilično dobro funkcionira (posebno u scenama kad gl. junak Marion puca naopačke sa stropa dok se pridržava mamuazma ili kad gl. junakinja Rene cirkularnom pilom na štapu ima sjekački obračun sa par zombija) no tih scena je stvarno malo, te je humor ipak previše forsiran. Još jedan problem kod filma mi je što su ubacili mnogo posveta drugim filmovima iste ili slične tematike:

"Night of the Living Dead" - ekipa u zaglavi u jednoj kolibi gdje se nakratko bore sa zombijima
"Evil Dead 2" - u jednom trenutku jedan od zombija uzvikne (!!!) "Join us!", a sam izgled zombija je nalik onom Evil Ed-a u Raimijevom remek djelu, te se i kretnjama tako ponašaju (to se najviše vidi u okršaju u kući)...tako da zaboravite standardni izgled i ponašanje zombija: te glavni junak po kretnjama i herojstvu pokušava biti Ash
Bad Taste - pojava vanzemaljaca, početni dio krvoprolića

Skoro zaboravih da su braća u scenarij uspjela ubaciti i vanzemaljce, a to je ujedno bila posveta i SF filmovima 50-tih (uvodni intro počinje kao jedan od tih klasika) tako da to uvodi i jednu malu zbunjozu tijekom gledanja. Američki filmski kritičar Roger Ebert, kojeg baš ne ljubim rekao je o filmu sljedeće:
"- "Živi Mrtvaci" je vrsta filma koji želi biti tako loš da je dobar, samo što nije dovoljno loš da bi bio dovoljno dobar."
Isto bih se složio i sa Rotten Tomatoes izjavom:
"- Ova niskobudžetna posveta zombi podžanru teško posuđuje od svojih superiornijih predhodnika i zabavlja se svojom jeftinoćom - koja je niti originalna niti dovoljno gledljiva da bi bila zabavna."

Photobucket

Ova dva kratka mišljenja dvije različite strane (jedne koja ne razumije i druge koja razumije horor žanr) najbolje opisuju kakav je film. On se da pogledati, no reći da ga preporučujem to svakako ne mogu napraviti, jer sam film ima nekoliko negativnosti (scenarij, gluma, karakterizacija likova) preko kojih nikako ne mogu prijeći. Radije bih vam preporučio po mnogo tome sličan film, no mnogo kvalitetniji po humoru i akciji i svemu - Jake Westov "Evil Aliens" (2005).

p.s - zanimljivo je da su braća Spierig tek nakon 6 godina snimili svoj sljedeći film i to obećavajući vampirski "Daybreakers" (2009), koji je unatoč odličnim efektima i šminkom, te dobroj glumačkoj postavi, koju su sačinjavali Ethan Hawke, Williem Defoe i Sam Neill, ispao ispodprosječni SF/horor uradak...

11:03 • Komentari ( 0 ) • Print#

utorak, 18.12.2012.

HororFilm Playground NEWS #27

Universal započeo projekt zvan "The Legend of Conan"

Photobucket

Procurila je vijest da bi Universal Pictures u ljeto 2014 godine trebao izbaciti film "The Legend of Conan", gdje bi glavnu ulogu trebao odigrati nitko drugi negoli Arnold Schwarzenegger.
Sam film ne bi imao mnogo veze ni sa smiješnim "Conan the Destroyer"-om, niti sa novom verzijom koju je režirao Marcus Nispel, a gdje je Conana vrlo solidno odglumio Jason Momoa. Znači prva dobra vijest je ta da će najnoviji spomenuti Conanov film ova dva filma preskočiti tj. bit će kao da se nisu nikada snimila.

Producenti su Fredrik Malmberg i Chris Morgan. Malmberg je jedan od najvažnijih glavonja Paradox Entertainmenta (predsjednik kompanije), kompanije koja drži sva prava na sve likove (Kull, Solomon Kane...) i priče iz opusa velikoga Roberta E.Howarda, tvorca Conana. Fredrik je producirao neke već poznate naslove "Mutant Chronicles", "Let Me In", pa tako i zadnjeg Conana. Što se tiče Chrisa Morgana, vjerujem da vam je ovaj Universalov scenarist donekle poznat jer je napisao scenarij za filmove "Fast & Furious" (2009), "Fast Five", "Wanted" (sa A. Jolie).
Morgan (kojem je ovaj film projekt iz snova kako je on to rekao) bi mogao napisati i sam scenarij, ako na vrijeme završi scenarije za sedmi "Fast And Furious", te za zanimljiv samurajski film "47 Ronina".


Photobucket

Schwarzenegger je na sve to rekao:
“- Conana kao lika sam oduvijek volio i čast mi je da su me pitali da ponovim tu ulogu još jednom. ne mogu dočekati tu suradnju sa Universalom i odličnim timom Malberg/Morgan kako bi razvili sljedeći korak za tu istinski epsku priču."

Universalov podpredsjednik produkcije Jeff Kirschenbaum će nadgledati cijeli projekt.
Veseli vijest, iako baš i ne nasjedam na takve izjave, da će film pokušati prikazati početnu ideju Johna Miliusa (on je sve zamislio kao Conan trilogija) i sam onaj štimung kakav je imao original (iako se još nećkaju, film će najvjerojatnije pokušati zadržati predikat R, koji je imao i Miliusov film). Znači pošto je Arnold već u godinama neće biti drugog dijela nego se odmah ide na treći tj. u vrijeme kad je Conan već kralj Akvilonije.
Svi pričaju da će ovaj film biti Conanovi 'Nepomirljivi'...živi bili pa doživjeli.



Paradox Entertainment i Davis Films potpisali Solomon Kane film/TV licencu

Photobucket

Davis Films i Solomon Kane Inc., koji spada pod Paradox Entertainment Inc., su potpisali dogovor oko licence za film i TV prava o Puritancu Solomonu Kaneu, kojeg je stvorio Robert E. Howard, tvorac Conana Barbarina.
Ugovor vrijedi na 5 godina, a glavni producent Davis Films-a Samuel Hadida ("True Romance" mu je bio prvi film koji je producirao) će se zajedno sa Wandering Star-om pozabaviti tim projektom, koji obećava dobru zaradu. Podsjetimo se da su oni zajedno stajali i iza prvog odličnog filma o Solomu Kaneu iz 2009 godine, gdje je glavnu ulogu tj. Solomona igrao James Purefoy.
Sam Fredrik Malmberg, predsjednik Paradox Entertainment-a je zadovoljan postignutim ugovorom.
Ja se samo nadam da će film (valjda se mislilo na TV pilot serije) i serija biti ozbiljna (recimo kao "The Walking Dead"), a ne da to ispadne novi "Hercules" ili "Xena".

11:35 • Komentari ( 0 ) • Print#

ponedjeljak, 10.12.2012.

Sinister (2012)

Zla Kob (2012)

Photobucket

Produkcija: Alliance Films / Automatik Entertainment / Blumhouse Productions / IM Global / Possessed Pictures
Redatelj: Scott Derrickson
Scenarij: Scott Derrickson i C. Robert Cargill
Glazba: Christopher Young
Uloge:
Ethan Hawke (Ellison Oswalt).....................Juliet Rylance (Tracy Oswalt)
Fred Dalton Thompson (Šerif).....................Vincent D'Onofrioc (prof. Jonas)

Film je izašao u kina 11. ožujka, 2012 godine
Trajanje: 110 minuta
Budžet: oko 3 milijuna $
SAD zarada: 46 578 686 $ (još igra u kinima)
Zarada u prvom vikendu (samo SAD): 18 007 634 $ (u 2 527 kino dvorana)
Službena stranica filma
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ FILMA:
"- Ethan Hawke se nalazi u ulozi Ellisona, pisca koji se specijalizirao za teme vezane za stvarne zločine. Nakon jednog vrhunskog bestsellera ostao je bez ideja koje će ga potaknuti na pisanje pa je zato krenuo tragati za slučajem koji će ga ponovno proslaviti. Tako s obitelji seli u mali gradić u kojemu je nedavno serijski ubojica objesio cijelu jednu obitelj. Tajeći od svoje žene, Ellison useljava obitelj upravo u kuću u kojoj se to dogodilo. Prilikom useljavanja, na tavanu pronalazi kutiju punih kućnih filmova koje odluči detaljno istražiti..."

Photobucket

RECENZIJA:
- Skeptičan sam kad vidim hrvatski (valjda ga i u drugim zemljama tako reklamiraju) tagline "- Budite među prvima koji će pogledati najstrašniji film godine!"...hmmm. Dobro pogledao sam ga i znate što? Bogme me film ugodno iznenadio, no da je baš straaašan? Nikako. No, kao prvo vidimo nabrzinu pozitivne i negativne strane ovog filma:


Što valja kod filma:
- glazba, atmosfera i ugođaj
- 70% filma režija
- dvije bu scene
- tehnički odličan film
- veći dio karakterizacije glavnog lika (vezana uz njegovu osobnost); dramski element u kojem zbog svoje pohlepe lik sam sebe vodi u očiglednu propast
- Vincent D O'nofrio odličan u epizodnoj ulozi, kao i James Ransone (zamjenik šerifa) u sporednoj ulozi, te Juliet Rylance kao Tracy Oswalt (šteta što nije dobila više prostora, no Hawke je napravio odličan dio pošto ju je preporučio redatelju)
- 8mm snuff filmovi kojeg gleda Oswalt, koji su bolji od samoga filma
- uspio sam se cimnuti čak tri puta i od toga 2 puta sam znao da će nešto biti ali su me iznenadili kašnjenjem tih 'bu' scena jer je sve nekako išlo prepolagano i razduljeno (čitaj: malo su se igrali sa gledateljevim živcima)


Što ne valja kod filma:
- karakterizacija sporednih likova
- manji horor klišeji 2-3 bu scene
- izgled duhova i glavnog negativca
- 30% filma režija
- predugo traje (skoro 2 sata)
- naslov filma bi trebao biti "Griješnik", a ne "Zla Kob"
- već duže vrijeme nisam vidio tako glupog lika u pogledu njegovog shvaćanja situacije i odgonetanja misterija, a koje bi i malo dijete shvatilo u prvih pola sata filma (trebao je odmah pobjeći, a još je gore da nije uspio pogoditi tko ubija...mila majko!!!)
- scena trčkarija djece duhova sa jadnom šminkom na licu iza Hawkovih leđa

Photobucket


Završna riječ:
- Redatelj Scott Derrickson je najpoznatiji po odličnom "The Exorcism of Emily Rose" (2005), no i po "Hellraiser: Inferno" (2000), koji je iako najbolji od usranih Hellrasier nastavaka počevši od 4 dijela isto tako nepotreban i jedva gledljiv film. Scott je režirao i blijedi rimejk "The Day the Earth Stood Still" (2008), no kako se još nisam natjerao da ga pogledam...neću ništa reći.
Sa druge strane C. Robert Cargill (bivši filmski recenzent na Spill.com- u) u svom je prvom scenarističkom pohodu (uz Derricksonovu pomoć), te je obavio sasvim solidan posao no i ne najbolji, iako je pokušao (tako se priča po netu) izbjeći klišeje...jer je on ipak pogledao i recenzirao mnogo filmova, pa je znao gdje stoje zamke u horor žanru.
Da li ih je izbjegao?

Nije...no barem jeste većinu, pa tako možemo reći da film ima vrlo malo klišej trenutaka što je za ovakvu vrstu horora odlično. Ipak, scenarij nam daje tu i tamo neke već milijardu puta viđene bu scene koje spadaju pod teški horor klišej (ali ako se malo bolje pogleda to je horor standard zar ne?).
Recimo kad vidimo lice demona u kompjuteru kako se okrene i ona scena bu scena na kraju samog filma (prva može i proći, ali druga je bila skroz nepotrebna).
Scenariju zamjeram slabu karakterizaciju likova, jer se nije baš mnogo obazirao na sporedne likove (junakova žena i šerif se samo reda radi pojave da popune prostor, ona je svakako trebala dobiti više prostora), nego jedino na glavnog lika tj. našeg junaka kojeg glumi Ethan Hawke (jako solido odrađeno), koji opet nema onu dubinu u svom karakteru, osim što su mu osobnost lijepo prikazali (glavnog junaka vodi pohelpa za slavom i bogatstvom, te dobro pokazuje gledatelju kakva je osoba kad snimke koje je našao nije pokazao policiji nego je hinio da samo pomaže u slučajevima nerazjašnjenih ubojstava kako bi istina došla na vidjelo, a pravda bila zadovoljena...te njegovo bezobrazno ponašanje prema ljudima koji mu pomažu prvenstveno mislim na zamjenika šerifa).

Photobucket

Hawkov lik vodi cijeli film što ponekad zna biti pomalo dosadno, no dobra režija vadi te djelove.
Kad smo već kod režije redatelj je odlično iskorstio glazbu u filmu koja "Zloj Kobi" daje na atmosferi i jezi, zbog čega film hipnotizira, pogotovo kad Ellison Oswalt gleda filmove na projektoru a u pozadini svira hororična i klaustrofobična glazba...svi ti djelovi izazivaju neku nelagodu kod gledatelja što je predivno.
Ima tu i blagih naznaka dramatizacije zbog čega se film doima više kao obiteljska drama sa povremenim elementima trilera.
Ono što je samo djelomično uspjelo su tzv. 'bu' scene koje su dobro poraspoređene po filmu, no koje također ne pale uvijek kako bi trebale stoga izdvajam od 2 dobre onu najbolju - scena sa kutijom, te od od onih loših i predvidljivih pa tako i nepotrebnih u tim trenucima izdvajam - pojavu negativca na kraju film (oni koji su film gledali znat će o čemu pričam). Najoštriju kritiku bih ipak uputio izgledu djece duhova i glavnog negativca, jer po meni nisu nimalo jezoviti (djeca izgledaju kao da su se pripremili za Noć Vještica (vidi gore zadnju sliku u recenziji), a demon izgleda kao netko tko je navukao masku Slipknota)...što nanosi veliku štetu filmu (vidi zadnji dio u grupi 'Ono što ne valja kod filma').

Što reći nego da je film s tehničke strane predobar, da ima odličnu mjuzu i neke dobre horor elemente, no to sve nije dovoljno da ga se proglasi najstrašnijim filmom godine (šteta da se oni negativni djelovi filma nisu sredili ili nekako ispolirali...ali što je tu je imamo gotov proizvod)... K vragu meni je osobno bio mnogo bolji slični ''Insidious" nego ovaj film, no potonji nije imao jebenicu od glazbe kao "Sinister". Uglavnom dobar pokušaj, no svakako je film više za DVD gledanje u svom toplom domu, nego da se zbog njega ide u kino. Krajnja ocjena filma bi bila... da je on doista solidno horor ostvarenje i mnogo bolje od mnogih drugih sličnih, te se svakako treba jednom pogledati.

18:51 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.