Zivot u Zabolandu

11.02.2015., srijeda

Nigdje nije idealno

Jedan vijecnik iz grada Rotterdama je zatrazio da svi kafici i restorani u tom gradu iskljuce wifi, kako bi ljudi konacno opet uspostavili pravi kontakt jedni s drugima.

Jedan zastupnik u zabolandskom parlamentu se zalaze za ponovno uvodjenje obaveznog vojnog roka. Razlog su prijetnje terorista IS-a i sve nepouzdanija situacija s Rusijom.

Najveca zabolandska robna kuca V&D (nesto kao bivsa Nama) se nalazi u teskim financijskim problemima. Traze odgodu placanja najamnine za svoje zgrade. Ukoliko se to ne odobri prijeti zatvaranje 36 robnih kuca.

Blokker, lanac ducana s kucnim potrebstinama je najavio 440 otkaza za svoje zaposlenike i restrukturiranje ugovora. Sindikati pokusavaju sprijeciti otkaze, ali i moguce fleksibilne ugovore koji se kriju iza restrukturiranja. Sindikati tvrde da bi to znacilo da zaposlenici moraju uvijek biti na raspolaganju, bez da imaju garantirane prihode.

U provinciji Gelderland je autoprijevoznik, koji se bavi prijevozom invalida i tesko pokretnih osoba zaustavio rad zbog nedostatka financijskih sredstava. Traze od provincije da im unaprijed plati subvencije. Provincija tvrdi da autoprijevoznik njima duguje novac. Ukoliko tvrtka bankrotira na cesti bi se moglo naci oko 400 vozaca. Sindikati se ukljucuju.

Oznake: sindikat


<< Arhiva >>