Zivot u Zabolandu

30.03.2020., ponedjeljak

Kako do bolesne majke

U gušće naseljenim dijelovima Žabolanda su neki supermarketi uveli tzv. „sat za starije“. Rano ujutro prvi sat je rezerviran za starije građane, da u miru i polako uz dostatan razmak mogu obaviti kupnju namirnica. Reakcije građana su pozitivne.


Prošli vikend je bilo puno puno manje ljudi na plažama i u parkovima prirode. Što znači da su pozivi, upozorenja i najavljene kazne ipak urodile plodom. Kazne za grupu veću od dvije osobe su u nekim gradovima, kao npr. u Nijmegenu i bile podijeljene od strane policije. Iznos kazne je 400 eura po osobi. Pojavio se i fenomen tzv. „pljuvača corone“, koji bi iz nekog razloga zakašljali ili pljuvali policajcima u lice i pri tome vikali da imaju coronu. Za takve je od sada priređen brzi postupak. Ovdje i dalje nije uobičajeno da se nose maske za lice. Država sve maske, koje može nabaviti šalje u bolnice. Broj zaraženih je u međuvremenu je preko 1100. U Gelderlandu je daleko najlošija situacija u Nijmegenu sa skoro 200 zaraženih. Arnhem je treći sa 63. Naravno samo služeni podaci.


Do kreativne ideje je došao upravo jedan građanin Nijmegena. Njegova majka je smještena u domu za starije i nemoćne na prvom katu. K tome je još bolesna i ne može iz kreveta. Normalno ju posjećuje svakog dana, ali sada su svi posjeti takvim ustanovama zabranjeni. On je međutim unajmio buldožer, koji ga je podignuo u zrak na visinu s kojeg ga je majka mogla vidjeti kako joj maše i šalje puse.


Svi iščekujemo sutrašnju konferenciju premijera Ruttea. Tada će najaviti hoće li se (ili je bolje pitanje do kada) produžiti mjere koje sada imamo.

Oznake: Corona, Nijmegen, majka, dom za starije i nemoćne osobe


<< Arhiva >>