Zivot u Zabolandu

23.02.2016., utorak

Agenda nasa svagdasnja

Neki dan Laura mi salje sms:

“Tata nam je poslao poruku: “Save the date. 30. kolovoza izmedju 17.00 i 19.30 je moj oprostaj u banci u Utrechtu (tata joj ide u penziju). Vi vasi partneri ste neizostavni na toj proslavi.”

Ja odmah odgovaram:

“Hm, cuj ne znam hocu li moci. Taj dan vec imam planiranu hokejsku ‘kliniku’ u Oosterbeeku do 18.00.”

A cudio sam se Lukasu. Eto ovo su ozbiljne posljedice visegodisnjeg zivota u Zabolandu.

Oznake: agenda


06.02.2015., petak

Agenda

Za Bozicnih blagdana u Zagrebu sam u razgovoru s prijateljima ponovno dotaknu zabolandske agende tj. rasporeda ili rokovnika. Ponajvise zbog cudjenja moje djevojke fleksibilnom nacinu na koji se dogovori rade kod nas. Dok je mojim prijateljima manja-vise jasna potreba za poslovnom agendom, svima je jos uvijek misterija agenda za slobodno vrijeme. Planiranje popodnevnih ili vecernjih aktivnosti s prijateljima, obitelji, planiranje vikenda, vecera, izlazaka... ili godisnjih odmora. Po nekoliko tjedana, pa i po nekoliko mjeseci unaprijed.

Krajem sijecnja bio sam kod Lukasa. Ponovno sam mu dosao nekaj pomagati oko uredjenja kuce, pa sam mu tako prenio i te razgovore, a posebno iscudjavanje mojih hrvatskih prijatelja o tako detaljnom planiranju slobodnog vremena. Dapace, pojedinci su to cak opisali kao 'bolesno'. Lukas je na to u cudu odgovorio: „Pa naravno da treba planirati slobodno vrijeme. Meni bas zato i sluzi agenda. Jer kako bih inace znao gdje cu biti pocetkom svog godisnjeg odmora. Ovako znam da sam prvi tjedan u srpnju kod mojih roditelja (u provinciji Noord Holland), zatim u cetvrtak 9. srpnja krecem s frendom za Francusku. Prvu noc spavamo ispod Pariza, pa nastavljamo za Bergerac. Tamo imamo taj vikend vjencanje. Nakon toga nam dolaze cure. Nas cetvero smo iznajmili kucu na sedam dana. U utorak 14. srpnja cemo se naci s jos jednim frendom koji tamo ima kucu. U nedjelju se vracamo doma u Arnhem. U utorak 21. srpnja idem na tri dana jedriti u Friesland. Od 24. do 26. srpnja sam na Zwarte Crossu (muzicki festival na istoku Zabolanda). Zatim 26. idem opet sa tri frenda u Friesland na jedrenje prema zabolandskim otocima u Sjevernom moru. U prvom tjednu kolovoza je Sneek Week (jedrilicarske utrke i zabave u srcu Frieslanda), te ostajem tamo do kraja tog tjedna i 7. kolovoza pocinjem s drzanjem treninga za novu sezonu.“

Paf. Lukas je sve izrecitirao u jednom dahu. Ja sam i nakon svih ovih godina zivota u Zabolandu ostao pod dojmom. Zamolio sam ga da mi sve jos jednom ponovi kako bih to mogao podijeliti sa vama. Bilo je to 26. sijecanj, a tko zna kada je poceo s planiranjem. Mozda vec proslog ljeta. Agenda dakle.

Oznake: agenda, Lukas


<< Arhiva >>