Dnevnik bolesnika o svemu pomalo

Priznajem vakser sam

Nastojim uvijek pisati bez ijedne predrasude. Dobar dio kad pročita ovu kolumnu zaključit će da sam notorna budala koja nema pojma. Da počnem redom primio sam dvije doze MODERNE ili / ti MRNA cjepiva. Što bi rekli čipirao sam se, promijenio strukturu genoma, DNA ili čega već. Nakon dva tjedna pogledao sam svoj prebivališni planet pomoću snimki iz satelita i zaključio da Zemlja je ipak okrugla,
Imam i covid potvrdu, koju sam do sad ravno nula puta koristio. Podržavam sve ali podijele NE. Tri zahtjeva : „1. Ukidanje covid-potvrda odmah u cijeloj RH
2. Donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je covid-potvrda
3. Dobro pročitajte točku jedan i dva“, pitam se jedino gdje je digitalizacija.
Kad pročitam zahtjeve pitam se što ako se ukinu sve potvrde ne razumijem na koji mi to način zaustavilo širenje pandemije? Nadalje drugi zahtjev :“ Donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je covid-potvrda“, ostavlja mi veliki upit koja bi bila svrha Sabora kao zakonodavne vlasti ako bi usvojio takav zakon “ lega artis“ da ne smije donijeti zakon, Moram se priupitati da li to vodi u sređenu državu ili državu bezakonja i anarhije. Moram priznati začuđen sam ponajviše zbog toga što je Hrvatska ratificirala gotovo sve konvencije, koje su po pravnoj snazi iznad zakona.
Nije ni meni ugodno pod maskom kao ni djeci u školi, ali nosim gdje i kad se mora. Nije mi ugodno pod maskom ,kao ni kirurzima koji su mi sedam sati spašavali život s maskama, kao što nije ugodno ni sestrama instrumentarkama raditi s maskom, sestrama primarne zdravstvene zaštite, nastavnicima, blagajnicima, variocima….Ok nećemo igrati po pravilima ali korona je tu, ali tko može empirijski demantirati da nije i da ne uzrokuje povećanu smrtnost. Uostalom otići u mrtvačnice je dovoljno kako bi neki rekli i zaključili: Pametnom dosta. Nositi Davidovu zvijezdu 2021 i šutjeti , kao i nalaziti poveznice s gotovo istrebljenim narodom je degutantno. Židovi su imali nultu stopu slobode, oni su s Davidovom zvijezdom išli na put bez povratka, a to je bio smrt, većinom u vagonima bez prava da kažu Hej fašisti i ubojice , mi smo ljudi!. Opet po ne znam koji puta postoje dvije Hrvatske, ona koja je ZA i ona koja je protiv.
Crni trokut
Vikati legalno izabranom premijeru Republike Hrvatske „Marš iz Hrvatske“. Pogotovo koliko god NE volio HDZ on je i moj premijer, izabrali ste ga, upravo dobar dio onih koji mu sad viču dao mu je glas.
Značenje crnog trokuta na pakiranjima eksperimentalnog cjepiva jasno:
“Svi se lijekovi pomno prate nakon stavljanja u promet u EU-u. Međutim, lijekove označene crnim trokutom prati se još intenzivnije od ostalih lijekova.
To je općenito zato što je o tom lijeku dostupno manje informacija nego o drugim lijekovima, primjerice jer su novi na tržištu.
To ne znači da lijek nije siguran za primjenu.”; izbor web: Europska medicinska agencija
Činjenica da samo cjepivo je isprobano toliko da možemo bez ustručavanja reći da su cjepiva koja pružaju možebitnu zaštitu, a ne lijek najispitaniji u povijesti čovječanstva na najvećem uzorku ljudi.
Uvjeren sam da svi protivnici cijepljenja znaju da cjepivo nije eksperimentalno, kao i da znaju točno objasniti na koji način cjepivo mijenja naš genom
Sam David Baltimore, virolog i dobitnik Nobelove nagrade za otkriće reverzne transkripcije, izjavio je za magazin Science da ta studija nameće „brojna zanimljiva pitanja". Ali je naglasio da bi fragmenti virusa SARS-CoV-2 mogli biti integrirani, ali da time ne bi bio stvaran infektivni materijal. „To je vjerojatno biološka slijepa ulica", kaže Baltimore. Nažalost kod nas vjerojatno je postalo fakat u koji vjeruju svi od toga da ćemo ostati neplodni s upitnikom gdje nam je plodnost nestala i prije pandemije?


Polemizirati kao da smo svi epidemiolozi, infektolozi ili anesteziolozi ,a da to nismo nema smisla. Brojevi umrlih nisu od korone nego s koronom ogromni su. Moja i naša Hrvatska je zemlja i vaksera i onih antivaksera Mislim da može i mora biti sekularna zemlja u kojoj pravila igre ne određuju udruge kao Viligare i slični njima. Važno je napomenuti da sam Vatikan je donjeo uredbu koja podrazumijeva da bi zaposlenici mogli izgubiti posao ako odbiju cijepljenje protiv covida-19 bez opravdanih zdravstvenih razloga, nakon kritika na društvenim mrežama . Pazim se već skoro dvije godine i što bi rekli isto mi je dosta pandemije. Jednostavno ne mogu nekog suditi ili osuditi zbog izbora. Složiti se s tim da sam potpuna budala jer sam se cijepio , a da nikog ni u primisli nisam nikad vrijeđao ne mogu , kao ni kriviti ili prosuđivati o onima koji nisu. Želio sam probati zaštiti sebe, ali i druge vlastitim izborom i za sad uspijevam.
Pape
Čudim se što se ne prenosi da su se oba pape cijepila. Papa Emeritus Benedikt XVI. primio je i dopunsku dozu cjepiva protiv covida-19. Papa Franjo je jasan. „Zahvaljujući Božjoj milosti i radu mnogih, sada imamo cjepiva koja nas štite od covida-19“, rekao je Franjo u videoporuci koju je snimio u ime američke neprofitne organizacije Ad Council i zdravstvenog udruženja COVID Collaborative. Cjepiva nam „daju nadu u kraj pandemije, no samo ako će biti dostupna svima i ako ćemo raditi zajedno“, dodao je Franjo, te izjave nema na stranicama udruge Viligare, ali lako su provjerljive.
„ Cjepivo protiv koronavirusa postalo je obavezno u Vatikanu za pripadnike Švicarske garde koja čuva papu Franju i s njim su u bliskom kontaktu. U njihovim redovima bila su šestorica koja su se odbila cijepiti, no trojica su se u međuvremenu predomislila, no ostala trojica su suspendirana. Tu je informaciju, koju je donio švicarski Tribune de Genčve, potvrdio Urs Breitenmoser, glasnogovornik Švicarske garde. Kazao je kako je ta mjera preslikana od drugih vojnih postrojbi u svijetu. Naime, svi zaposlenici Vatikana moraju imati covid putovnicu koju mogu dobiti ako su cijepljeni s dvije doze ili imaju negativan test. „Ne sudim nikog pa ne očekujem ni druge da prosuđuju druge zbog odluke da se cijepe. Zašto se prenose samo selektivne odgovarajuće informacije to ne razumijem. Nekako mislim da je Vatikan nadređen našim biskupima, možda griješim.
Stoljeća su trebala da se bolesti poput dječje paralize, gripe, osipa, zaušnjaka, rubeola..., stave pod kontrolu i to je nepobitna istina.
Cijepljenjem su neke bolesti sasvim iskorijenjene ili se barem ne pojavljuju dok se stanovništvo redovito procjepljuje, i o tome nema spora, a nitko se ne pita što je u tim cjepivima, pa možda da i njih odbacimo? To ne mogu opovrgnuti ni vakseri, niti antivakseri, statistika je neumoljiva, ma koliko se njezini rezultati nekima sviđali ili ne.
Da ne dužim u zemlji gdje to nije in priznajem ja sam vakser.

21.11.2021. u 10:39 | 3 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Siječanj 2022 (2)
Prosinac 2021 (3)
Studeni 2021 (5)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Srpanj 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Studeni 2018 (1)
Rujan 2018 (1)
Lipanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Prosinac 2016 (4)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (4)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (2)

Opis bloga

Bok, dolazim iz Slavonskog Broda, zovem se Vanja Krnić i žrtva sam pogrešnog liječenja.Imam 41 u godinu. Preživio sam bakterijski endokarditis, , ugradnju mehaničkog zaliska, dva moždana itd.Ovim blogom pokušat ću na svoj način) opisati sudski proces.., svoju bitku za zdravlje..Liječnik , inaće bivši šef brodske zaraze mi je liječio tuberkolozni meningitis( z otišao u susjedni Oman, ako mi se tamo ovako omane...), a od tubekoloze nije bilo ni t.Do sad su bila dva medicinska vještačenje kojim je utvrđena liječnička pogreška i devet drugih vještačenja.Trenutno ćekam završtak sudskog postupka...

Kontakt

krnic1980@gmail.com

facebook stranica

Dnevnik bolesnika

Dnevnik bolesnika o svemu pomalo