Dnevnik bolesnika o svemu pomalo

Idemo na more

Razmišljao sam gdje bi mogao ići na ljetovanje, a da imam dovoljno para kojih nemam. Od 1989-e ljetujem na Čiovu. Malo za promjenu i dovoljno daleko od papirnato plišane rodice, odgovarao bi mi odmor na otoku Visu ili među ovcama na otoku Biševu.

Druga opcija mi je nekako Nizozemska gdje se legalno možeš napušiti i imati sve ovce na broju više nego što ih ima i na samom Biševu. Uvijek sam sam se pitao da sam osoba s invaliditetom u invalidskim kolicima, što srećom nisam, kako bih prošao. Stoga sam odlučio priupitati agencije što nude za ljetovanje

Tko je još vidio računati u kunama, tako sam i ja poslao upit s okvirnom cifrom od 2000 EU, kojih ni vidio ni čuo nikad nisam.

Poslao sam slijedeći upit par najpopularnijih agencija u RH, s

Slijedeći sam upit na brzinu sastavio:

„Poštovani/ a

Molim Vas da na ovaj mail dostavite Vaše informativne ponude za planiranje mog ljetovanja, (opp. za kolovoz ili rujan 2019 u trajanju od 7 dana). Da napomenem – osoba sam s 100% invaliditetom vezan za invalidska kolica. Zbog toga šaljem par pitanja, te se radujem odgovorima na ista. Budžet kojim raspolažem za put je cca. 2 000 EU. Želja mi je letjeti avionom ili brodom posjetiti otok Vis i Biševo ako imate u ponudi. Pošto se nalazim u Slavonskom Brodu iz njega krećem na put.

Molim Vas da ogovorite Da li u svojoj ponudi imate pristupačne hotele za osobe s 100% invaliditetom, kao i s osiguranim transferom u toalet?

Da li u ponudi imate uključen i transfer osoba u invalidskim kolicima sredstvima javnog ili zračnog prometa?

Zanima me da li u ponudi imate i uračunat transfer do prilagođene plaže?

Pošto planiram po potrebi do Zagreba vlakom, da li postoji mogućnost mog transfera u vlak?

Radujem se svome putu i Vašem brzom odgovoru (da mogu planirati put).

Srdačno Vanja Krnić“

Nisam srećom vezan za invalidska kolica ali da jesam , zanima me kako je pripremljeno naše naljepše more za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima. Da podsjetim OSI čine preko 10% populacije RH

Odgovori su zanimljivi.

1

Poštovana gđo Krnić,

Najljepše Vam zahvaljujemo na Vašem upitu. Nažalost nemamo mogućnosti

Organizirati takav aranžman. Hoteli na Visu i Biševu, a ni plaže nisu prilagođeni za takvu vrstu usluge.

Također nismo u mogućnosti organizirati tražene prijevoze i asistenciju.

Lijep pozdrav.

***

Opp: jedna od najpopularnijih agencija. Pristojno, ali nisam gospođa, udovica itd.

2.

Poštovani gospodine Krnić,

Zahvaljujemo se što ste nam poslali upit za organizaciju vašeg ljetovanja.

Prvenstveno moram naglasiti da nismo specijalizirani i nemamo sve informacije o prijevozu invalida, dostupnosti svim prostorijama u hotelu i plaži, ali voljni smo vam prikupiti što više kvalitetnih informacija.

Mi kao agencija nemamo osigurana mjesta za invalide u sredstvima javnog prijevoza, jer isto mora osigurati javni prijevoz, ali možemo provjeriti koji prijevoznici isto nude i na koji način je najbolje obavljati prijevoz. Molim da tu budete svjesni da kupnja karata preko raznih stranica na internetu, a ne direktno od organizatora prijevoza, može u konačnici izgledati drugačije nego što je dogovoreno.

Naveli ste želju za boravak na Visu i posjet Biševu

Na Visu postoji hotel Biševo u Komiži koji nije prilagođen osobama u kolicima. Naime do recepcije hotela i s jedne i s druge strane postoje stepenice preko kojih bi trebalo prenjeti kolica. Isto tako u svim sobama nije širina vrata od kupaone dovoljna za prolazak kolica. Na plaži postoji rampa za ulazak u more, te je plaža ispred hotele, ali do plaže vode stepenice.

u Visu postoje 2 hotela.

Hotel Issa nalazi se na rivi i do hotela također vode stepenice

Hotel Tamaris.

Recepcija je u prizemlju, ali u prizemlju nema soba već su iste na prvom ili drugom katu, kako hotel nema lift, prepreka su stepenice.

Jako mi je žao, ali prema mom saznanju na cijeloj obali nema previše destinacija koje imaju riješene sve aspekte od prijevoza, smještaja, dostupnosti plaže i odlaska na izlete.

Ako imate određenu destinaciju gdje bi željeli boraviti molim da nam javite, a mi ćemo se potruditi pribaviti što više informacija te ćemo zajedničkim snagama organizirati putovanje.

Za sve smo na raspolaganju

Srdačno

Suzana

***

Napokon muško sam. Sve pohvale za odgovor. Ja sam se krivo izrazio, ali sad znam da na Komiži na otoku Visu postoji neprilagođeni hotel za osobe s invaliditetom. Ipak ja bih na otok Biševo, među svoje vunaste frendice. Hvala Suzana tko god bila. O, ne gospodin, iako sam više urbana seljačina.

3.

Poštovana gđo Krnić,

Zahvaljujemo se na Vašem upitu.

Agencija E-Tours se nažalost ne bavi organizacijom individualnih putovanja unutar Hrvatske.

Ukoliko želite možemo Vam ponuditi avio kartu za vaše putovanje koje uključuje asistenciju za osobe s invaliditetom od zračne luke polaska do zračne luke dolaska koje nude zračne luke i avio prijevoznici.

Srdačan pozdrav,

***

Nitko, doslovno nitko mi nije odgovorio na upit da bi negdje mogao otići u slučaju da sam osoba u invalidskim kolicima i potrošiti svojih kojih nema 2000 EU. Da li je to sramota za naš turiza? Je. Ako se napušiš kriminalac si, a jedino javnim prijevozom do mora po ponudi izgleda možeš ako se jako napušiš. Zato legalizirajmo ju! Moram priznati da ne razumijem na koji način OSI mogu uživati blagodati ratificirane konvencije, u kojoj piše i fatalno neprimjenjiva kod nas riječ mobilnost.

Budući da, kao punopravni građani, sve osobe s invaliditetom imaju jednaka prava i pripada im pravo na neotuđivo dostojanstvo, jednako postupanje, neovisan život, autonomnost, podršku javno financiranih sustava i potpuno sudjelovanje u društvu. Pitam se koja je to ugroza za dostojanstvo sama ponuda u kojoj OSI nema.

Suzio sam izbor na potrebnu potrebu vlastitog spola. Slijedeći upit koji šaljem je informativan klinikama za promjenu spola.

18.08.2019. u 17:33 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Srpanj 2022 (1)
Lipanj 2022 (4)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (8)
Ožujak 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (3)
Studeni 2021 (5)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Srpanj 2021 (1)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (2)
Travanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Listopad 2019 (2)
Kolovoz 2019 (1)
Lipanj 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Studeni 2018 (1)
Rujan 2018 (1)
Lipanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (1)
Prosinac 2016 (4)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (2)

Opis bloga

Bok, dolazim iz Slavonskog Broda, zovem se Vanja Krnić i žrtva sam pogrešnog liječenja.Imam 42. godine. Preživio sam bakterijski endokarditis, , ugradnju mehaničkog zaliska, dva moždana itd.Ovim blogom pokušat ću na svoj način) opisati sudski proces.., svoju bitku za zdravlje..Liječnik , inaće bivši šef brodske zaraze Nenad Pandak mi je liječio tuberkolozni meningitis( otišao u susjedni Oman, ako mu se tamo ovako omane...), a od tubekoloze nije bilo ni t.Do sad mi je pravomočno potvrđena i presuđena liječnička pogreška u mome slučaju nakon 11 godina, ali još nije gotovo.....
Živjela naša divna Hrvatska!

Kontakt

krnic1980@gmail.com

facebook stranica

Dnevnik bolesnika

Dnevnik bolesnika o svemu pomalo