NEMANJA: SMIRENOUMLJE

subota, 01.09.2007.

EKSKLUZIVNO: LO & HARLAN ZA VASELJENU!

SAMODOL U HRVATSKOJ POŠTANSKOJ BANCI!

Image and video hosting by TinyPic

Lolina

Da se mene pita došla bi blb uz uvjet sa angelom merkel pod ruku
nedavno je samodol posjetio hpb,ali nema smisla da država hanfa oduzima licencu državi u hpb,a u sve su sad slučajno upali i mali ulagači,a mali ulagači su namlatili love zadnjih godina.nekima od tih autsajdera sad se i prijeti -navodno. svi zarađuju ,zarađuje država,banke, brokeri, fondovi, isprepleteni ulagači,veliki i mali osim onih zadnjih.zadnji su magarci.

evo telefona ; Tko bi rekao da će ti prognanički pifovi tako daleko dogurati ;))))
TRANSADRIA D.D. RIJEKA/REDOVNA TNSA-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 8.071 28,07 Osnovni račun
2. HPB D.D. 1.238 4,31 Skrb. račun ekipa?
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.153 4,01 Skrb. račun
4. FILIPOVIĆ MARIJAN 1.029 3,58 Osnovni račun-Linić?
5. JOZIĆ TOMO 857 2,98 Osnovni račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 603 2,10 Skrb. račun
7. EIG D.D. 477 1,66 Osnovni račun
8. HOMAN MOIRA 444 1,54 Osnovni račun t-com
9. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 338 1,18 Osnovni računAgram os?
10. MITROVIĆ MILIVOJ 328 1,14 Osnovni račun
Ukupno: 50,56

PROFICIO D.D./REDOVNA PRFC-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AIM D.O.O. 1.749.360 44,71 Osnovni račun
2. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 382.725 9,78 Skrb. račun
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 368.533 9,42 Skrb. račun
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 37.843 0,97 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 25.002 0,64 Skrb. račun
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 23.311 0,60 Skrb. račun
7. HOMAN MOIRA 18.000 0,46 Osnovni račun
8. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 14.600 0,37 Osnovni račun
9. BASTION UPRAVLJANJE D.D. 12.939 0,33 Osnovni račun
10. ZUBAK PAVO 12.251 0,31 Osnovni račun
Ukupno: 67,59

Image and video hosting by TinyPic

Sve se otelo kontroli na polju nekretnina, pa pune su novine...državi odgovara da susmann angažira vrijedne nekretnine iz polupropalih tvrtki "neprijateljskim preuzimanjem"(razlika između temeljnog kapitala i stvarnog stanja=profit),ali ne i da im se hypo upisuje na drž. zemljišta kod hipotekarnih kredita zbog nereda među papirima.
svi rade istu stvar ,ali država bira one koji imaju "bolji" motiv.ovo s kimom i alan hotelom je nula od skandala.dogodilo se da su sada svi navalili na istu kost i glođu.
sva trgovina ide putem dionica i to prati hpb, ne etičnim manipulacijama cijena ,ovisi o potrebi da sada opisujem proceduru trebalo bi mi par stranica teksta. kužiš? kroz brokeraj se izvode svinjarije

tek sad vidim koliko je ono gore naivno , pa ti su samo prvi dio priče.
kako bilo da bilo složila sam cijelu slagalicu likova
maestro škvadra , od hfp-pif,zif,holding,doo-brokeri-fondovi-hpb-haab(strašna je ta hypo,nije ni čudo da se blb toliko bori da uđe ;)))
odlično i sve po zakonu;)))
samo, čemu politika služi osim za ovce šišat ;))) ?
kakav kim , alan hoteli, kakvi bakrači , to ide od ine , ht-a , dioki,brodari, hoteli od istre do kvarnera , eto ostao još onaj jadan vis.dd ;))) i par pikova.
sve po koracima; 1.istisni-male
2.očerupaj-što vrijedi
3. prodaj -kupac xy ili uprava sa nagradnim dionicama

Image and video hosting by TinyPic

Andrew Harlan

Lolina je sigurno solidno upucena, barem u glasine. Recimo, prica da je Ante bio u HPB je sigurna i vazna. Jednom ce se i ta prica otvoriti. On ne kontrolira banke, to radi Roha, dakle sta je HPB radio u podrucju koje kontrolira Samodol - burza, fondovi itd, da bi Samodol morao ici tamo? Ali, ova psiho prica sa Hypo je takodjer zanimljiva. Sve izgleda kao da je Sanaderu jako vazno da se Hypo utopi u BLB-u i tu mu je potporu dao i Stoiber. Ili obratno, svejedno: Sanader je potporu dao Stoiberu. Sanader na Rohu, na njegov obracun sa Stoiberom, nije prakticki ni na koji nacin reagirao. U medjima su se pojavle price o pismima koja je Stoiber pisao Hrvatskoj, ali to nije islo na pravu adresu - HNB-u, pa je Roha odmah izjavio da nista nije dobio. Sad je dobio ispriku. Ali, isprika je zapravo najmanje sta je on trazio. Naime, ispriku mos napisat ovako ili onako, kojekako, da sad ne razradjujem. Roha je trazio lovu, da BLB u Hypo i Slavonsku upuca lovu, da ih sanira, da mu ne prljaju sustav. Bez love njemu je svejedno tko ce biti vlasnik, ako ce ih on morati podupirati. Da se upuca lova ne moze odluciti Stoiber, to moraju napraviti uprave, dionicari itd. Sanader moze ugostiti Stoibera, koji je na odlasku uostalom, da mu pruzi potporu (za sto, to je moje pitanje, zasto je Sanaderu vazno da u Hypo udje BLB) ali ne moze ugostiti Upravu, dobro s njima porucat i da onda oni pljunu lovu. Kad su god stranci dosad nesto kupovali u Hrvatskoj mi smo im platili da kupe, osobito banke. Sve su prije bile sanirane skuplje nego sto im je bila prodajna cijena. Takva vremena. Zato Ivo Jakovljevic pise u Novom listu da bi sad Roha trebao izici u javnost s istinom o prodaji banaka.
Ali, da se vratimo lovi. Nase novine pisu da se BLB obvezao upucati u nasu Hypo i Slavonsku 350 milijuna eura. To bi znacilo da je toliki procijenjeni gubitak u njima. Gubitak je u bankarstvu slozena stvar, recimo, jer banka (Hypo) ima love zahvaljujuci visokoj likvidnosti cijelog naseg sustava (zbog koje likvidnosti - usput - rastu cijene i nekretnina i dionica, sto je jedna vrsta inflacije) ali ocito Hypo sama ne moze prodavati svoje uloge (nekretnine itd) pa je u gubicima. Ako bi to bila svota to je strasan gubitak, ogroman, nevjerojatan. Ne znam da je ijedna banka u Hrvatskoj pojedinacno ikad bas toliko spusila. O je, sjetio sam se, Dubrovacka. Kljucno, da bi se tolika lova upucala u Hrvatsku potrebno je da to bude objavljeno kao odluka Uprave na stranicama BLB-a. A nije. Nakon objave da preuzimaju Hypo BLB je jedino objavio da ce upucat u Hilton Hotel 410 milijuna funti. Nista o dodatnom novcu koji ce uci u Hypo nakon kupnje. Zato, Roha ima zivce i veli da ce HNB tek na sljedecoj redovitoj sjednici raspravljati o BLB-u. Naime, ako je doista rijec o 350 milijuna, a meni se to cini uzas puno, onda se tu mogu pokrenuti natezanja, o brzini ulaganja, o tome koliko ce godina biti zadrzavan profit, sta ce biti prodano a lova
zadrzana itd.
Igra je potpuno psiholoska, i politicka i bankarska. Ne ide brzo. Nema mjesta prici da je sad sve OK. Postoji ozbiljna mogucnost da Roha i na sljedecoj sjednici ne prihvati BLB, ali i da ne zatvori vrata. Njemu sigurno nisu dovoljna pisma namjera. On ce traziti sigurnije papire. Naravno, najnezgodnije je to sto je to sve u vrijeme izbora. Sanadera kao da je frka, ali Roha mozda i nema pojma zasto je Ivu frka, jedino sto Ivo ne zna da Roha ne zna... To je ona prica s praznom puskom koje se svi boje. Vec sam ti pisao da Hypo Consultants ne moze biti brzo zatvoren posao. Eto, odjednom su se promijenili i prodavaci i kupci i kreditori. Ako su stvarno nutra Ameri, onda je to samo zato sto su nanjusili jetinu imovinu. Tu pak politika nema nikakve veze, to su prizemna lobiranja. Oni bi, naime Glazer, koji vjerojatno ima veze u administraciji ali ne u politici (to je kod Amera drukcije), napravili dobar kolonijalni posao kao i uvijek dosad. Nek naprave, nije to problem. Pitanje je, medjutim, moze li HNB dopustiti da jedna suplja (slaba) banka, kakva ja HPB, sanira drugu suplju banku, kakav je Hypo. HPB je mala i slaba i nemre ona kreditirat 300 milijuna eura, to HNB ne moze odobriti. Rohi to, sa stajalista sustava nista ne pomaze, samo se rupa premjesta na drugo mjesto. Zato Roha trazi lovu od Nijemaca. Kad ste kupovali ne mozete reci da je to bio macak u vreci. Kaj ste zurili. Zasto niste sve pregledali. Mogli ste i nas pitati. To je kljucno, morali su pitati HNB. A onda bi im oni rekli koliko love Hrvatska trazi. Lova, pitanje je hoce li i koliko ce BLB upucati i u kojim rokovima te iz kojih izvora.

- 04:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #


View My Stats