31.10.2004., nedjelja

Veliko slavlje Šibenke u Beogradu!!!!!!


9. kolo Goodyear League

REFLEX-ŠIBENKA 79:87
-BRAVO ŠIBENKO!!!!!!!!Po mojem mišljenju najveća pobjeda nekog našeg kluba u ovoj sezoni regionalnog natjecanja. Zadar je istina slavio u Pioniru, ali ipak protiv kombinirane momčadi Partizana. Šibenčani su ima 4 veličanstvenih, najbolji je svakako bio momak sa slike-Dwyane Broyles koji je šutirao 10-14 iz igre, te ukupno postigao 32poena!!!, imao je i 6skokova i 3asista, dovoljno za naslov MVP-a ovoga kola-rating 40!!.
Ostala trojica nisu bili tako impresivni, ali svejedno su obavili lavovski dio zadatka. Frane Čolak je ubacio 16 poena, dok su Domagoj Norac i Zoran Huljev dodali po 15, svi ostali igrači su ubacili ukupno 9. Treba spomenuti da u odnosu na ranije utakmice nisu igrala najbolja strijelca Denis Toroman i Chris McGauthrie, koji se možda vraća nakon odlaska u Ameriku. Kod domačina jedini vrijedan spomena je bio najveći talenat ove lige Nemanja Aleksandrov, koji je ubacio career-high 18 koševa.

ZADAR-BOSNA 85:68
-Zadrova očekivana peta pobjeda u nizu čime su se sasvim primalki vrhu tabele i sad su na 3. mjestu. Od Bosne se možda očekivao veći otpor, ali oni su potonuli već na početku. Najbolji igrač susreta je bio Marko Banić koji je u uzlaznoj putanji, ove subote je imao 18koševa i 7skokova. Juby Johnson je dao 19, možda je još vrijedniji podatak da igrač za kojega je bio zadužen Nenad Marković nije dao niti poena. Niti Kyle Hill nije podbacio 14+6asista, dok je Todor Gečevski 10+5 bio malo ispod prosjeka. Jedina činjenica koja ide u prilog gostima je da su imali najboljeg strijelca utakmice tu titulu je ponio Kenan Bajramović(20), uz njega centarLance Williams s 16koševa.

CIBONA-SLOVAN 90:70
-još jedna blow-out pobjeda Cibone, osobno sam očekivao veći otpor Slovana jer se radi o dosta kvalitetnoj ekipi, koja je uostalom i prva nanijela poraz Union Olimpiji, ali o početka utakmice nije bilo nikakvih dvojbi o pobjedniku. Danas su svi dobili priliku igrati 20-ak minuta, a igrač Cibone je vjerovali ili ne Joško Poljak s double-doublom 15+10.
Damir Markota odigrao je najbolju utakmicu ove sezone 8poena i 7skokova. Konačno su Josip Sesar i Marko Popović odigrali dobro. Sesar je u 11minuta ubacio 13poena, promašivši samo jednu loptu, dok je Popović zabio 16 za 18 minuta u igri. Kod Slovana standardno najbolji nesuđeni Cibos Dean Oliver 22koša+7stealsa i manje talentirani, ali bolji Pašalić-Vlado 15poena i 10skokova. Još je Dončić dodao 16.

LAŠKO-ZAGREB 60-54
-uz ionako odustvnog Ivana Tomas, na listu ozlijezda je došao i najbolji strijelac Damir Miljković tako da je već uoči utakmice bilo jasno da će Zagreb teško dobiti. Sve je palo na leđa Marka Tomasa i nažalost on se s time nije znao nositi, ubacio je 13 poena u 4-14 shoot, da je pogodio tek koju loptu više Zagreb bi odnio vrijednu pobjedu kod slabog Laškog. Sama činjenica da je on bio najbolji strijelac govori da Mravi nisu imali raspoloženog igrača, jedini koji je odigrao standardno je bio ove sezone vrlo konstantni Joško Garma(11poena 8skokova), ostali su više manje zakazali. Sve strijelce je predvodio slovenski reprezentativac Nebojša Joksimović(21), dok je mladi Rizvić dao 12 uz 7skokova, dok je Majkić je imao 12 skokova za 23minute.

ŠIROKI-SPLIT 81-71
-Žuti brod i dalje tone, ovo je već 8 poraz u samo jednu pobjedu, olakotne okolnosti su da je Split igrao već 6 utakmice u gostima, a i sljedeće kolo gostuje na Baldenkinu, te da ima mnogo ozlijeda od kojih su one Kedže i Kartela trajnije. Split je cjelu utakmice zaostajao 4-6 poena, na kraju je zavšilo 10, iako su u završnici domaći imali i +15. Roko Leni Ukić je podbacio 14poena i 4asista, uz 6-18 shoot. Damir Rančić je za svojih 17poena potrošio 14lopti, od čega 3-10 za 3. Najbolji je bio Drago Pašalić koji je bio vruć danas i za 20 minuta ubacio 19, ali je i brzo sakupio 5 ličnih. Kod domaćih naravno najbolji Martin Vanjak s 19poena, Dundović je dao 16, a Perković 11. Veliko pojačanje Širokog je kanadski centar Gregory Newton, koji je studirao na Duku, a u svoj debutu je ostvario odličan učinak-17poena i 9skokova.

BUDUĆNOST-HELIOS 77-72
-dugo su Slovenci vodili, ali su na kraju ipak popušili. Još nemaju niti jednu pobjedu i očito je da su oni Bobcatsi ove lige. U tijesnoj završnici utakmicu je odlučio Žarko Rakočević(9poena) koji je s 5 koševa od 70-72, Budućnost doveo do 75-72. Nekad veliki danas propali talent Mladen Šekularac se vratio nakon ozlijede i za 18minuta imao 16poena i 6skokova. Dvoznamenkasti su bili i dvojica playmakera veteran Pajović s 11 i youngster Koljević s 12. Razlog zašto se Helios tako dobro držao nije teško pronaći naš Kristijan Ercegović je odigrao najboju utakmicu sezone-ostvario je 28poena i 14skokova!!!!! Laškević je dao 13, a Janža 10 koševa.


OLIMPIJA-HEMOFARM 71:68
-kombinirao sam gledanje ove utakmice s srpskim derbijem, ova je bila daleko zanimljivija, nitko se nije mogao odlijepiti cjelim tokom susreta. Obje momčadi igraju vrlo dobru obranu, i nju je najbolje odigrao Andres Rodriguez limitiravši Vonteega Cummingsa na 3-14shoot. Portorikanac je po meni najbolji playmaker ove lige i jedan od najatraktivijih igrača, očito je da momčad Olimpije bez njega ne može funkcionirati, pa otud i činjenica da je danas igrao od prve do zadnje sekunde. Za to vrijeme ostvario je all-round učinak od 7poena 10skokova i 5asistencija. Ipak junak utakmice nije bio on nego Vladimer Boisa(10koševa 5skokova) koji je u zadnje 2 minute ubacio 6 koševa i tako Zmajima osigrao 8.pobjedu. Najbolji scorer je bio Ožbolt s 18, slijede ga Pavić s 11 i Mance s 10, Baždarić opet rezverviran-7poena. Za goste Bakić i Đikanović 15, Bogavac 14.


ZVEZDA-PARTIZAN 81-95
-obilo se u glavu Novoj TV, što su izabrali ovu utakmicu za prijenos. Kao prvo utakmicu nismo vidjeli do kraja, zbog paradiranja rukovodstva Partizana, drugo utakmica je bila odlučena već nakon 15 minuta i 3., u drugoj beogradskoj hali se zato vrijeme odvijala senzacija Šibenke. Well, naša draga privatna televizija zalužuje veliki pljesak. Što se samo utakmice tiče dosadna do boli, jedino je atmosfera u dvorani bila odlična ostalo za ništa. Partizan je igrao dobro, ne jako dobro, ne odlično. Razlog visokoj pobjedi leži naravno u katastrofalnoj igri Zvezde, uz uobičajen kolaps u napadu, ovoga puta su napravili mnogo pogrešaka u obrani. Partizan je dolaskom Gurovića dobio veliko pojačanje, i kad se oporavi Perović trebali bi biti prvi favoriti Gumenjare, ali mnogo toga ovisi o pristupu ovom natjecanju. Sudar ova dva kluba ne bi bio potpun da se ne dogodi nešto neuobičajenog, sinoć su igrači Partizana napustili teren zbog pogrešnih odluka sudaca?, mislim vjerojano je tako, ali to je rečenica "uvaženog" Domagoja Pancirova, tako da je prihvatite uz malo skepse. Milojević(14+9) je dobio 5. osobnu već sredinom 3. četvrtine, ali je dotad uradio toliko dobroga da to nisu mogli prosuti. Vule Avdalović(22poena 5asista) je odigrao vrhunski, taj igrač je uvijek bio favorit Vujoševića, a ove godine pokazuje i zašto. Igra vrlo pametno i racionalno, podjednako je dobar u shootu i ulazu i igra odličnu obranu. Nije neki vrhunski talenat, ali je jako zahvalan igrač.
Novopridošli Gurović(19) se je sjajno uklopio i već sad najavljuje kandidaturu za najboljeg strijelca lige. Dobro su odigrali i mladi Uroš Tripković(11poena) i Semih Erden(10+5). Kod Zvezde Lepojević, Wisniewski, Mirković i Vitkovac su ubacili svaki po 11.

POREDAK NACIJA NAKON 9.kola

1. SRBIJA i CRNA GORA 26-19 58%
2. SLOVENIJA 17-19 47%
3. HRVATSKA 21-24 46%
4. BOSNA i HERCEGOVINA 8-10 45%

RANKING MVP(most valuble player)

1. Dejan Milojević 31.4
2. Damir Miljković 21.1
3. Marko Tomas 20.7
4. Vule Avdalović 19.9
5. Andrija Žižić 19.2

NAJBOLJI STRIJELCI

1. Damir Miljković 22.4
2. Dejan Milojević 22
3. Kenan Bajramović 18.8
4. Roko Leni Ukić 18.7
5. Marko Tomas 18.4

NAJBOLJI SKAKAČI

1. Dejan Milojević 9.3
2. Joško Garma 8.3
3. Hasan Rizvić 6.2
3. Todor Gečevski 6.2
5. Marko Banić 6.2


NAJBOLJI ASISTENTI

1. Andres Rodriguez 4.7
2. Marko Antonijević 4.2
3. Kyle Hill 4.0
4. Vule Avdalović 3.8
5. Martin Vanjak 3.7

Više statistike
To je sve što se Goodyear lige tiče..., ali ima još.....

GRČKA LIGA

Ne bi inače izdvajao grčko prvenstvo, ali jučer su naša dvojica igrača odigrala sjajne partije. Paok je gostovao kod Apollona i dobio 88:80 najbolji igrač utakmice, a valjda i cjele grčke lige je Damir Mulaomerović. Mula je jučer imao učinak od 26poena i 7asista!!
Mislite da ne može bolje??? Ma kako ne bi moglo, i Makedonikos je pobjedio na gostovanju, dobili su 77:71 protiv novog prvoligaša Menta. Slaven Rimac je ubacio fenomenalnih 34 poena(7trica) imao je i 6skokova. Scoonie Penn je igrao slabije 6poena 5 asistencija. Kad već spominjem grčku ligu onda moram napisati da se i tu igrao veliki derbi pobjedili su domačini tj. Olympiakos, uz 23 poena Dušana Vukčevića.


JUNAK DANA
-Martin Petrov-koji nam je zapraprio u Maximiru, dao je 4. gola za pobjedu Wolfsburga od 4:3 protiv Mainza. Igrači Erika Geretsa su i dalje vodeća momčad lige, a ovime je Petrovi izbio i na čelo strijelaca.
Prvi gol sezone je zabio najbolji vezni po ocjena Kickera Zvonimir Soldo. Bundesliga site


Kao što vidite, malo sam prčkao po html-u, pa kako mi usklađivanje boja i ostaloga nije jača strana, svi savjeti su više nego dobrodošli....

- 23:51 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

30.10.2004., subota

Pušing kao čestitka Torcidi

Blatnjak se nije snašao u blatu. ZAGREB-HAJDUK 2:0(Pelaić 68min., Đalović 72.min)

IGRAČ UTAKMICE: MLADEN PELAIĆ

TRAGIČAR UTAKMICE: HRVOJE VEJIĆ


Jebiga, izgubio Hajduk od Zagreba i drugi put ove sezone. Stavrno čudna momčad Zagreba koja ima neke probleme s motivacijom, jer kako objasnit da u 3 utakmice protiv Hajduka i Dinama imaju 9 bodova, a u ostalih 10 osvojili su 4 skormna boda.

Utakmice je bila dosta solidna s obzirom na kakvom se terenu igrala. Zagreb je osim ta 2 gola imao još jednu priliku preko Vidovića kad mu je Kale nevjerojatnom paradom skinuo loptu, i to je to. A Hajdukovi napadači su se propisno osramotili. Poslije Zagrebovog drugog gola imali su 5, ali stvarno 100% prigoda i nisu uspjeli zabiti niti jedan gol.
Sad nam se Dinamo može približit na 3 boda, ako pobjedi Pulu danas što je vrlo vjerojatno. Unatoč ovom porazu vidi se da Hajduk polako, ali sigurno napreduje. Više nema onih silnih preskakanja igre, sve se više igra od noge do noge, što je danas bilo vrlo teško po ovom blatu, ali svejedno je bilo nekoliko lijepih akcija. Zabrinjava me jedino obrana, sva tri igrača imaju 190cm i u skladu s tim brzina im nije vrlina, pa će se često događat da im brzi igrači poput Đalovića danas pobjegnu, da je Radomir bio malo pametniji mogo je danas zabiti mnogo više od jednog gola, jer je Vejić vrlo loše postavljao zaleđa i često griješio u procjenjivanju situacija. Osim toga promašio je i ono što bi moja baba zabila, tako da posve zasluženo nosi epitet tragičara utakmice. Na ovakom terenu tehnička rafiniranost Grgurovića i Munhoza nije mogla doći do izražaja zato me čudi da ih Baka nije prije izvadio iz igre. Jedini koji se koliko toliko izdignuo iz prosjeka kod Hajduka je Blatnjak, ali i on je danas bio neučinkovit. Kod Zagreba najbolji mladi Mladen Pelaić kojem je ovo zasigurno najbolja partija u karijeri, dosad je bio nevidljiv kako u Zagrebu tako i u mladoj reprezentaciji, ali danas je odigrao odlično. Zabio je krasan volley i još namjestio Đaloviću drugi. Osim njega najviše me se dojmio Senijad Ibričić, međutim on se u drugom djelu izgubio. Još da spomenem da treba na oku držati Tomislava Labudovića, koji je glavni pretendent da od Goce Sedloskog naslijedi epitet najoštrijeg igrača lige. Danas je bilo još dobro premda je početkom drugog dijela trebao dobiti crveni karton, ali u prošlom kolu protiv Inter doslovno je istukao Luku Modrića na kojega je žestoko uklizao barem 6 puta.

Što se suca tiče, još jedna utakmica koja potvrđuje da su vjerojatno najveći problem ove lige. Draženko Kovačić sudio je dosta loše, premda će dobiti pozitivne ocjene jer su svi već navikli na loš nivo pa su kriteriji smanjeni. Nije dosudio čisti penal za Zagreb kod cornera, kad je Neretljak povlaćio Brkljaču. Kad je Munhoz bio već u poziciji da svlada Stojkića, tek je onda svirao nepotrebni foul na sredini igrališta. I najuočljivija greška je bila kad je propustio Labudoviću dati drugi žuti karton kad su svi pa i sam igrač to očekivali.

Evo to je više manje to o ovoj utakmice, sljedeće kolo u Split dolazi Međimurje pa je to idealna prilika za popravljanje gol razlike uoći finisha jesenkog djela prvenstva.


Za kraj čestitam najstarijoj i najboljoj hrvatskoj navijačkoj grupi TORCIDI 54. rođendan.

Naravno rijetko koji post može biti objavljen, a da se ne dotaknem košarke, od nekakve najave Goodyeara nema ništa jer nemam vremena, a niti volje, ali ću se zato osvrnuti na činjenicu da Nova TV u danu kad 5!!! hrvatskih momčadi igraju u GYL prenosi dvoboj Crvena Zvezda-Partizan. Mislim da nikakav moj komentar nije potreban, ali je činjenica da neka srpska postaja, nikada, pa ni onda, ne bi prenosila derbi Hajduka i Dinama, a kamoli Zadra i Cibone.



- 16:24 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

29.10.2004., petak

NBA presezona-učinak Hrvata

Planinić ima veliku šansu Ostao je još jedan dan NBA predsezone, ali svi naši igrači su već završili s nastupima. Generalno gledano niti jedan igrač nije ostvario dobre brojke, ali ovo je tek predsezona pa su im i minutaže smanjene jer se isprobavaju svi igrači.


ZORAN PLANINIĆ 7.8ppg 2.5rpg 3.1apg
-čini se da su se ostvarila naša priželjkivanja da na startu sezone Zoki bude startni play Netsa. Lawrence Frank je rotirao playmakere svaku utakmicu, ali Planinić niti jednom nije ostao cjelu susret sjediti na klupi za razliku od Besta i Vaughna. Od 8 susreta Zoran je u startnoj petorci započeo 4, pa tako i ovog zadnjeg gdje je imao solidan učinak od 9 poena i 5asista. Dobar podatak je da Planinić od svih igrača Netsa, uključujući i Jeffersona, najčešće ide na liniju slobodnih bacanja. Kad smo već kod dobroga, onda se moramo veseliti slabom učinku Vaughna(20mpg 4ppg 3apg) i Besta(18mpg 4ppg 2apg).
Naravno nije sve dobro, činjenica da je imao 2.3 izgubljene lopte po susretu donekle zabrinjava, ali to je realnost za playmakere. Zna se da Zoki nije neki shooter i to dolazi na vidjelo jer puca 37% iz igre, a usto nije pogodio niti jednu trojku. Čini se da je Planiniću sasvim dobro u Netsima, njegov najveći frend tamo je Richard Jefferson koji ga često hvali u novinama, a i Lawrencu Franku je Zoran jedan od omiljenih igrača.

PROJECTED STATS: 10ppg 4rpg 5apg



GORDAN GIRIČEK 5.4ppg 2.2rpg1.4apg
-Gira nije izgubio poziciju startera Utaha i to je u ovoj priči najvažnije iako je jasno da će mu minutaža ove sezone dosta pasti. Osim odličnog igrača s klupe kakav je Raja Bell, nakon ozlijede se u dobrom stilu vratio Matt Harpring. Očito da su privatni problemi ostavili traga na Giri koji je loše šutirao(38%), a u jednoj utakmici je za 18minuta uspio zaraditi 6osobnih grešaka. Osim toga niti jednom nije ubacio dvoznamenkasti broj koševa, ali ipak Sloan mu još vjeruje, jer je završnicu prošle sezone odigrao odlično. Da stvar bude gora osim već spomenutih Harpringa i Bell, pojavio se i rookie Kirk Snyder koji je igrao vrlo dobro ove predesezonske utakmice. U zadnjoj im se ozlijedio Carlos Arroyo, a ni rezervi play Raul Lopez nije spreman, pa će Raja Bell dosta minuta igrati na jedinici što će biti dobro za Giričeka. Prije početka ove predsezone očekivao sam da Giriček još malo napreduje, ali sad bi se zadovoljio i da ostane na brojkama kakve je nali imao u Utahu.

PROJECTED STATS: 13ppg 4rpg 2apg


TONI KUKOČ 4.1ppg 4rpg 2apg
-u Tonijevom slućaju ove brojke nisu nikakav pokazatelj, jer se on ne treba dokazivati kroz ove utakmice, pa otuda vjerojatno i slabiji učinak. Kad sezona počne uloga će mu biti ista ko i lani-7th men. Kukoču bi ovo trebala biti posljednja sezona jer je potpisao jednogodišnji ugovor s Bucksima, pa tako ne treba očekivati puno. Brojke od prošle sezone su vjerojatno blizu onoga što bi drugi najiskusniji europski igrač u ligi trebao ostvariti. Bucksi su baš najjači na krilima, a Toni će biti prva rezerva Keithu Van Hornu i Desmondu Masonu.

PROJECTED STATS: 8ppg 4rpg 3apg


BRUNO ŠUNDOV 36min 18poena 4skoka
-to je odlična statisika, ali u Bruninom slućaju to su brojke koje je on ostvario na 5 utakmica zajedno. Svaki put se iznova čudim kad netko potpiše ovog mladića. Vjerojatno najnezaslužniji milijunaš u Hrvatskoj je upravo on. Što se njegove pozicije u momčadi tiče, ona je između garbage time i injured liste. Šundov drži poziciju 3. centra Knicksa iza Nazra Mohammeda i alkića Vina Bakera. Ove sezona ne bi trebala odstupati od standarda i teško je vjerovati da Bruno odigra više od 20 utakmica.

PROJECTED STATS: 2ppg 1rpg


MARIO KASUN 2ppg 1rpg
-na krivom mjestu u krivo vrijeme, Kasun je draftiran još prije 3 godine, ali je baš pogodio najgori trenutak da dođe i Orlando. Istina da je ostvario svoj san ili barem dio njega, ali nekako sam imao veća očekivanja od njega. Mislio sam da se može probiti u rotaciju.
Magic je ovoga ljeta potpisao dva iskusna solidna centra Kelvina Cata i Tonya Battia, pa je za očekivati da Kasun bude u istoj poziciji kao i Šundov. Mislim da nema garantiran ugovor i sad se mora nadati da ga ne srežu prije početka sezone.

PROJECTED STATS: 3ppg 2rpg
- 12:20 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

28.10.2004., četvrtak

Euroliga: Grupa B

Tragično preminuli Alphonso Ford Euroliga započinje već u ponedjeljak, baš utakmicom ove grupe-Žalgiris ugoščuje branitelja naslova Maccabi Tel Aviv. Ova grupa je po imenima najjača, evo kratkog pregleda po momčadima:

MACCABI TEL AVIV
-nisu puno trgovali ovoga ljeta, Final4 junak David Bluthental, je otišao u NBA, gdje će biti rezerva Predragu Stojakoviću, a i naš Bruno Šundov više neće nositi vodu za izraelski klub, on je novi "waterboy" New York Knicksa. Na jednici je Šarunas Jasikevičius, koji je na Olimpijadi pokazao da je bolji i od nekih razvikanih NBA zvijezda. Ostao i je Anthony Parker, bez dvojbe najbolja trojka u Europi, a centarska linija je ostala gotovo ista. Nikola Vujčić će se vjerojatno zadnje sezone u Europi boriti s Arvydasom Sabonisom za naslov najboljeg centra Eurolige, pomagat će mu atletični Maceo Baston, a s klupe će kao i prošle godine ulaziti Deon Thomas, dok je novo ime izraelski reprezetativac Yaniv Green, koji nakon solidnog nasutpa u ljetnoj ligi nije dobio pozivnicu za camp. Jedina pozicija na kojoj nemaju vrhunskog igrača je ona beka shootera, to će mjesto pokrpavati s dobrim all-round igračem Talom Bursteinom, a svoje će dionice imati i iskusni Derrick Sharp. Final 4, je minimum onoga što Maccabi može i mora napraviti, a naslov će biti teško obraniti jer se završni turnir igra u Moskvi.


UNION OLIMPIJA
-napisao sam dosta toga o Olimpija kroz Goodyear ligu, ali još jednom moram ponoviti da sam zaista oduševljen kako su posložili momčad i da mogu računati na pravi stvari i u Euroligi. Dobili su zaista sjajnog razigravača Andresa Rodrigueza, koji je jedan od kandidata za najboljeg asistenta Eurolige. Odličnu vanjsku liniju upotpunjuju novopečeni slovenski reprezentativac Sašo Ožbolt i naš Marino Baždarić, koji igra toplo-hladno ove sezone. Širok izbor igrača na vanjskim pozicijama zaključuju ex-Cibos Marjan Mance i talentirani Gruzijac Manuchar Markoishvili. Vladimer Boisa igra bolje nego ikad, a i Dušan Bocevski se pokazao kao pravi potez, s klupe ulaze solidni Pavić i Drobnjak. Ako dovedu nekog centra koji ne prođe u NBA, kako najavljuje Filipovski, mislim da bi mogli biti ravnopravni s svima, ali i ovako će biti ponovo najugodnije iznenađenje Eurolige. Po meni prolaz dalje im je gotovo siguran, unatoč vrlo jakoj grupi.


ADECCO ASVEL
-uz AEK, vjerojano će se boriti da izbjegnu posljednje mjesto. Nemaju puno poznatih imena, a najjači će biti pod košem gdje ordiniraju odlični Stephane Pelle, naš Tomislav Ružić i turski veteran Huseyin Bešok. Najbolji igrač momčadi je spomenuti Pelle, koji u Francuskoj ima svaku utakmicu double-double. Najbolji strijelac je playmaker Terrell Lyday, a na vanjskim pozicijama startaju obično još Karim Souchu i Danny Miller. Makan Dioumassi i švicarski shooter Harold Mrazek, najjača su imena na klupi. Kao što rekoh skromna momčad, koja nema neke ozbiljnije šanse da se probije u TOP 16.


AEK ATENA
-mnogi im predviđaju slabu sezonu, pa niti ja nisam iznimka. Najveća zanimljivost za nas što se ove momčadi tiče je da u njoj igraju dvojica bivših igrača Cibone-Davor Kus i Sandro Nicević. Najbolji igrač će im i ove sezone biti krilo Quadre Lollis, a osim njega imaju i još jednog Amera, odličnog shootera za 3 poena-Tobya Baileya. Kus će kao i u Ciboni vjerojatno ulaziti s klupe, jer na tome mjestu igra jedan od najboljih mladih grčkih igrača Nikos Zizis. Nicević bi vjerojatno trebao startati na centru, a mijenjat će ga Glyniadakis, koji je draftiran od strane Pistonsa i Bourussis. AEK će večinu svojih pobjeda morati tražiti na domaćem terenu, jer sumnjam da su sposobni vani odnest makar i jednu pobjedu.

BARCELONA
-prošle godine se nisu uspjeli plasirati na Final 4, teško će i ove. Istina je da nisu izgubili mnogo važnih igrač u odnosu na lani, ali je činjenica da Dejan Bodiroga i Gregor Fučka više nisu mladi i da su im karijere u silaznoj putanji. Ostao je i Juan Carlos Navarro koji nikako da postane konstanta, već jednu utakmicu igra sjajno, a drugu zakaže.
Pod košem su ostali bez Femerlinga i Varejaoa koji je otišao u NBA, pa će tako sad onaj majmun Duenas imati više minutaže, kao i mlađi Gasol. Na vanjskim pozicijama će kao i lani igrati makedonski playmaker Vlado Ilijevski, a oporavljen je i Roger Grimau koji je propustio značajniji dio prošle sezone. Treba spomenuti i Christana Drejera, koji zasad ne dobija mnogo prostora, ali je riječ o talentiranom igraču s dobrom rukom. Barcelona je još uvijek velika momčad, ali i momčad koja je na zalazu i mislim da je četvrfinale njihov maximum.


ŽALGIRIS KAUNAS
-prošle godine im je završni turnir izmakao za 1sec, u onoj legendarnoj utakmicu Derrick Sharp im je zabio tricu s pola terena za produžetak, u kojem ih je dokrajčio Vujčić. Sad su opet u grupi s Maccabijem i već čemo na početku sezone gledati taj obračun. Najviše ovisi o tome hoće li legendarni Arvydas Sabonis ostati zdrav cjelu sezonu, on i Tanoka Beard čini najbolji centarski par Eurolige, a treba obratiti pažnju i nasljednika sjajnog Arvydasa, 217 cm visokog Martynasa Andriuskevičisua. Momak je siguran TOP 10 pick na draftu kad se prijavi, a ovo bi trebala biti prva njegova sezona u seniorksom team nakon što je dominirao u juniorskim natjecanjima. Vanjska linija im je puno oslabljena odlaskom Eda Cote, ali im je iz Pamese došao Robert Pack, koji je prošle sezone uzimao dosta minuta našem Planiniću u Netsima. Osim njega najopasniji će biti latvijski veteran Ainars Bagatskis, te Salenga i još jedan veteran Mindaugas Timinskas.
Ova momčad ne bi trebala brinuti za prolazak ove skupine, ali dalje mnogo toga ovisi o Sabonisu.


SCAVOLINI PESARO
-povratak ovog team u Euroligi, prošle sezone su igrali vrlo dobro talijanskoj ligi, ove su godine nešto lošije startali. U momčadi nema više Alphonsa Forda, najboljeg strijelca talijanske lige. Ford je ovoga ljeta preminuo od leukemije. U zamjenu za njega stigao je NBA veteran Charles Smith, koji ima prosjek oko 20koševa domicilnoj ligi zasad. Na playu će igrati dobri Finac Teemu Ranniko, i još uvijek aktivni Aleksadar Đorđević koji se planira oprostiti na sljedećem Europkom prvenstvu. Uz Smitha, najveće pojačanje ovoga ljeta im je stiglo iz europskog viceprava Skippera, riječ je o još jednom Fincu Hanni Motoli, koji bi trebao biti zadužen za koševe s posta, iako više voli igrati licem okrenut košu. U momčadi je i nekad velika nada Slovenije Marko Milić, koji više nije onako explozivan kao nekad, ali je koristan. Uz Saleta, naiskusniji igrač je German Scarone od kojega se očekuje dobar doprinos s klupe. Čini mi se da Scavolini očekuje velika borba za 5. mjesto s Olimpijom i Žalgirisom, u kojoj im dajem manje šanse nego ovim dvjema momčadima.

MONTEPASCHI SIENA
-dvije godine zaredom su bili na Final 4 pa je logično da i ove godine imaju isti cilj, ako je suditi po onome što prikazuju u Italiju još su jači nego lani. Odlični David Andresen im je otišao u CSKA, ali to je više manje jedini značajniji gubitak i odnosu na lani. I dalje će najviše toga ovisiti o dvojici tamnoputih all-round bekova Bootsyu Thortonu i Davidu Vanterpoolu. Njima treba dodati i inteligentnog playmakera Vrbicu Stefanova i imate drugu najbolju vanjsku liniji Europe, iza CSKA. S klupe će svoje minute čekati i najveći talijanski igrač proteklog desetljeća Carlton Myers koji više nije u stanju odigrati sjano svake većeri, ali je sjajna stvar imati ga na klupi. Dugačku klupu upotpunjuju Mindaugas Žukauskas i Davide Lamma. U zamjenu za Andersena je doveden Efthimos Rentzias koji je imao slabu sezonu u Ulkeru. Startne role će i ove sezone držati i drugi Grk Michalis Kakiouzis, te sreberni s Olimpijade Giacomo Galanda. Jedni onaj pravi klasnični centar je još jedan član reprezetacije iz Atene-Roberto Chiacig, ako se neko od spomenuth ozlijedi ukočit će novopridošli Benjamin Eze. Siena ima najdužu i najkvalitetniji klupu u Euroligi, vjerujem da i ove godine mogu postići ono što i prethodne dvije-Final 4, a možda i nešto više.


PROGNOZA
1.MACCABI
2.SIENA
3.BARCELONA
4.ŽALGIRIS
5.OLIMPIJA
6.SCAVOLINI
7.ASVEL
8.AEK
- 17:50 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

27.10.2004., srijeda

Zagreb-Dalmacija 1:1

Roko Ukić-nema s kim da igra. Naravno riječ je o ishodima susreta 8. kola Goodyeara.

ZAGREB-ZADAR 71:91
-iako sam se kladio na pobjedu Zadra, dosta sam iznenađen lakoćom kojom su do nje došli. Kod Zadra su tri igrača odigrala vrhunski, dok je kod Zagreba takav bio samo Cici Miljković(25poena). Najbolji strijelac Zadra je bio Marko Banić, kojeg sam baš makuno s mog fantasy team i sad ovaj odigra najbolju utakmicu sezone. Kyle Hill je dao 20, te po 4asista i skoka, a najimpresivniji je bio Todor Gečevski 14poena i 15 skokova. Štemberger je postigao 12poena, a iako je dao samo 6koševa vrlo je važan bio Juby Johnson koji je zakočio Marka Tomasa na 9poena. Osim već spomenutog Miljkovića u Zagrebu jedini je iznad prosjeka bio Joško Garma s 12poena i 8 skokova.

SPLIT-CIBONA 61:66
-jedva gledljiva utakmica, s mnogo pogrešaka, još više promašenih shooteva. Cibona je rutinski dobijala utakmicu dok Splitu u zadnjih 5 minuta nisu ušle 4 trice preko ruke, pa je čak imao napad 20 sekundi do kraja na -3, ali je Rančić(11poena) to odigrao kao i čitavu utakmicu=grozno.
Ipak treba shavatiti momka, stari mu je preminuo prošlog tjedna, a i propustio je dio turneje. Split je pokopao njihov bivši igrač Joke Vranković(18poena) koji je odigrao najbolju napadačku partiju sezone, Žižićev double-double izgleda dosta impresivno, ali je Andrija(13+11) danas bio vrlo dobro zaustavljen od odličnog Kaštopila, koji je izumio i novi tehniku čuvanja igrača, barem kad je o košarci riječ, potezanje za dres. Vladimir Krstić(10poena) je opet pokazao da Marko Popović nije bolji igrač od njega, a to baš i ne raduje. Popović(11poena) je danas odigrao solidno, ali solidno nije ono što se od njega očekuje, baš kao i od Josipa Sesara(6poena), koji je sve gori i gori. Marton Bader i dalje djeluje kao da su ga upravo probudili. Na Roku Ukiću(18poena 6asista) se vidi da je iscrpljen, otuda i brojka od 12 ispaljenih trica, jer nije imao snage da ide češće na ulaz. Najbolji potez utakmice, a vjerojanto i ovog kola, je bio alley-up i izvedbi njega i Oršulića. Osim tog trenutka Oršulić(2poena) je odigrao veoma loše, 2 puta kad je bio sam na trici bacio je "air ball". Isti dojam ostavlja i ona spodoba zvana Mario Ivić, momak ako ovo slućajno čitaš ostavi se košarke se i odi u drvosjeće, dobro nije tako grozan.......Jedini koji zaslužuje pohvale je Drago Pašalić(17+10) koji je uz poslovićnu efikasnost u napadu, ovaj put dosta toga pohvatao pod svojim obručem. Dojam je da su svi igrači Splita redom fizički preslabi, kao da vlada nekakva anorekesična epidemija na Gripama, Ukić i Oršulić liče na kosture. Cibona s ovakvom igrom ne može raćunati na mnoge pobjede ne u Euroligi, već i u Goodyear ligi.

Šibenkina utakmice je još u tijeku, a rezultat provjerite ovdje...
- 21:52 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

26.10.2004., utorak

NBA predsezonske utakmice

Glavni adut Cavaliersa-LeBron James Pošto je Muraya malo u gužvi posljednjih dana, ja ću napisat kratko izvješće onoga što se događalo noćas.


CAVALIERS-CELTICS 95-88
-5. pobjeda Clevelanda, imaju najbolji score na istoku, s druge strane Boston je doživio već 6. poraz, imaju tek jednu pobjedu. Najbolji igrač utakmice je bio Drew Gooden(25+10) , koji bi mogao napraviti breakout sezonu. Uz njega naravno LeBron James 21poen, 8asista, ali i 6turnovera. Dvoznamenkasti su još bili Iglauskas(13p7s4blk) i McInnis(13p5a), a 7asistencija je dodao Eric Snow. Za Boston očekivano najbolji Pierce(14-7-6) i Payton(14p5a), listu dvoznamenkastih zaključuje centar Blount s 13. Čeh Jiri Welsch je imao 5poena i 6asista.


BULLS-WIZARDS 100-95
-nakon ove utakmice obje momčadi imaju identičan score-3-4. Sjajnu partiju je odigrao Kirk Hinrich koji je zabio 32, jedan od kandidata za rookie godina Andres Nocioni je imao 11 i 9 skokova, a iskusni Antonio Davis je zabio 10, baš kao i prošlosezonski igrač Splita Tommy Smith koji ima dobre izgleda da ostane na rosteru Bullsa. Eddy Curry(8+3) je odigrao samo 18minuta, zahvaljujući tome što je uspio u tom kratkom roku skupiti 5 osobnih. Ponovo je razočarao Ben Gordon, koji je vjerojatno izgubio startno mjesto od Denga(7+6). Za Washington najbolji Arenas(12poena 7asista 7stealsa), strijelce je predvodio Hayes(15), a iznad 10 zabili su i Haywood(14+9),Jefries(13), te Samaki Walker(11).


BLAZERS-WARRIORS 84-87
-najbolji je bio J. Richardson s 26 poena, za domaće je double-double ostvario Troy Murphy(17+10), a za goste dvojica Zach Randolph(20+10) i Damon Stoudamire koji je imao po 10 poena i asista. Istaknuli su se još Darius Miles s 16 za Blazerse i Speedy Claxton s 14 za pobjednički tim.


LAKERS-SONICS 117-91
-lagana pobjeda Lakersa praktički bez učinka Kobea koji je igrao 9 minuta, najbolji strijelac je bio Caron Butler s 18, slijedili su ga Jones s 15, te Brown i Bobbit s 14, Slovenac Vujačič drugu je utakmicu zaredom imao 8asista. S druge strane najbolji strijelac u odsustvu Allena, je bio Collison s 14 i 9 skokova, Radmanović je dodao 13, a Willkins 11. Turski rookie veteran Ibrahim Kutluay je dao 8.


Za kraj, evo rasporeda za noćas


- 14:48 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

25.10.2004., ponedjeljak

Euroleague: Najava Cibonine grupe

Žižić će biti najveća uzdanica Cibone na putu do TOP 16 Ponedjeljak je i nema baš nekih zanimljivih događaja pa ću najavit ono što još nije ni počelo, skoro pa istovremeno kad i najjača liga(NBA), starta i druga najbolja-Euroliga. I ove godine naš je predstavnik CIBONA. Ždrijeb ih nije baš mazio i bit će vrlo teško da se plasiraju među najboljih 5, jer je tek jedna momčad na papiru slabija od njh. Evo dosta detaljnog pregleda momčadi te grupe:

ESTUDIANTES-prošle su sezone odigrali odlično u španjolskom prvenstvu i zahvaljujući tome se plasirali u Euroligu. U odnosu na lani nisu puno mjenjali sastav. Najbolji im je igrač u prvih 5 kola španjolskog prvenstva bio Ruben Garces(17ppg 10rpg), imaju vrlo iskusan backcourt. Još uvijek im na playu igru iskusni Nacho Azofra koji ne briljira ove godine, ali je njegova zamjena zato fantastična riječ je o najtalentiranijem europskom playmakeru Sergiu Rodriguezu(9ppg), spektakularan igrač zbog kojega se isplati pratiti ovu momčad. Na beku shooteru je iskusni Srbin Nikola Lončar, koji je ove godine nešto lošiji nego lani. Na poziciji niskog krila standardan je spanjolski reprezentativac Carlos Jimenez, vrlo dobar all-round igrač koji briljira u defanzivnom djelu. Osim već spomenutog Garcesa, na visokim pozicijama igraju Patterson, Iturbe i Jasen. Uglavnom rijeć je o momčadi koja nema neka velika imena, ali je zato vrlo iskusna i uigrana, ali ne i momčad koju Cibona ne bi mogla svladati.


REAL MADRID-drugi španjolski klub imao je mnogo sreće da se nađe u ovom društvu, oni su se plasirali zahvaljujući finalu ULEB cupa u kojem su izgubili od Hapoela, ali je ovaj odustao tako da je kraljevski klub dobio priliku u najelitnijem europskom natjecanju. Prošle godine imali isto kvalitetan sastav, ali svejedno nisu igrali dobro u ACB ligi, ove godine im je krenulo bolje čemu dosta pridonosi i najveće pojačanje Louis Bullock(13ppg), odlični bek koji je došao iz Malage. On i jedan od najboljih playmakera u Europi Elmer Bennett(5apg) glavna su snaga ove momčadi koja im pregršt zvijezda. Na vanjskim pozicijama ih mjenjaju Francuzi iskusni Sonko i talentirani Gelabale. Tu je i jedan od najboljih strijelaca španjolske lige svih vremena Alberto Herreros, koji još uvijek ima dvoznamenkast prosjek. Jaki su i na visokim pozicijama, tu prednjači grčko krilo s NBA iskustvom Antonis Fotsis(13ppg 6rpg). Pat Burke također je igrao u NBA, ali uloga mu je otprilike ista kao i kad je bio u Orlandu. Najviše posla pod kožem obavi ne baš visoki, ali zato vrlo korisni Felipe Reyes, tu je još i mladi Antonio Bueno. Naš Mario Stojić ove sezone nema puno minuta, u ovoj momčadi namjenjena mu je uloga defensive specialista. Kad se zna da je trener Božidar Maljković, onda je jasno da ova grupa zvijezda ima velike mogućnosti, četvrtfinale Eurolige bi moralo biti minimum.


OLYMPIACOS-momčad koja je izgubila mnogo igrača u odnosu na lani: Wolkowyski, Bagarić, Jurak, Gorenc.....Ove će godine imati srpski štih, osim dugogodišnjeg igrača koji se povukao iz penzije Milana Tomića, tu su bek šuter Dušan Vukčević, koji je lani bio u Sieni, te vrlo dobri Ivan Zoroski jedan od najboljh igrača Reflexa prošle sezone.
Ipak najveće pojačanje stiglo je iz New York Knicksa, riječ je o krilu Lavoru Postellu, igraču koji može svakome zabiti 20. Pod košem su Bosanac Elvir Ovčina i naš Slovenac Ivica Jurković, imena koja ne garantiraju TOP 16. Olympiacos je ove godine vjerojatno slabiji nego ikad iako se to govorilo i lani, momčad od koje će Cibona morati biti boja ako želi u TOP 16.


CLIMAMIO BOLOGNA-naravno rijeć je od Skipperu, finalistu Eurolige prošle sezone. Izgubili su dva važna igrača u odnosu na lani, odlično argentinsko krilo Carlosa Delfina, i korisnog centra Tomasa Van der Spiegela. Ipak teško je reći jesu li slabiji u odnosu na lani, jer su doveli nekoliko zvučnih imena. Najveće prinove su Martin Rančik(13ppg 7rpg) i Ruben Douglas(12ppg 6rpg), prvi je četvorku koja već godinama igra uspješno u Italiji, a drugi je odličan američki strijelac koji u ovoj momčadi vjerojatno neće imati takve ovlasti kao zadnje sezone u Grčkoj i prije na sveučilistu, kad je bio kralj strijelaca NCAA-a. Osim njih došao je i naš Dalibor Bagarić, koji se ozlijedio u kvalifkacijama i nije odigrao još niti jednu utakmicu za novi klub, ali se očekuje da će do početka Eurolige biti spreman. Dok njega nema uz spomenutog Rančika, na pozicijama 4 i 5 igraju Slovenci Matjaž Smodiš(12ppg 5rpg) i talentirani Erazem Lorbek(6ppg 6rpg). Najveća snaga je na vanjskim pozicijama, gdje ordinira najveća zvijezda momčadi odličan srpski strijelac Miloš Vujanić, kojem je propao NBA nakon što su Sunsi angažirali Stevu Nasha. Uz njega dva reprezentativca Italije iskusni strijelac Basile i kontroverzni Pozzecco, koji je i najbolji asistent momčadi. Sve u svemu riječ je o momčadi koja ima velike mogućnosti i nikakvo iznenađenje ne bi bilo da Repešini momci budu opet na Final Fouru, prolazak grupe uopće nije upitan.


PROKOM-debitanti u Euroligi, nakon dugog niza godina uspjeli su preuzeti mjesto poljskog predstavnika od Slaska. Najjači igrač im je krilo Adam Wojcik. Uz bok njemu je i Slovenac Goran Jagodnik, koji je već nekoliko sezona u ovome klubu. Najbolji igrač na vanjskim pozicijama je jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Splitu, Marko Miller. Za one koji se ne sječaju riječ je o tamnoputom organizatoru, koju unatoč visini od cca. 185 ima sjajna zakucavanja. Jedini igrač na njihom rosteru kojeg još poznajem je Mađar Istvan Nemeth, bek šuter koji je imao sporednu ulogu u Bennetonu jedno vrijeme. Ostali su čak i za mene koji dosta pratim košarku anonimci. Svaka pobjeda za Prokom će biti uspjeh, vrlo vjerojatno će biti posljednji u ovoj grupi.



EFES PILSEN-prošle sezone su Final 4 izgubili u zadnjem kolu, ove će imati priliku za revanš s Climamiom(Skipperom). Napravili su zamjenu Amera, prošle godine su izvrsni bili Granger i Langdon, ali su doveli po meni još bolja dva MVP-a Uleb Cupa Willia Solomona i odličnog shootera Henry Domercanta. Ostalo je više manje isto, imaju 4 vrlo kvalitetna visoka igrača Pekera, Kuqu, Nikolića i našeg Prkačina. U dvorani Abdi i Pekči bit će favoriti protiv svakog, a i vani će biti opasni.
Mislim da ne bi trebali imati nikakvih problema da prođu dalje.


PARTIZAN-već sam mnogo toga o ovoj momčadi napisao u najavi Goodyear lige, sada to neću ponavljat, ali momčad iz te lige i ona koja će igrati u Euroligi su potpuno drukčije. S Milojevićem, Bogdanovićem, Perovićem i najnovijim pojačanjem Gurovićem crno-beli s pravom računaju na TOP 16.


PROGNOZA:
1.Efes Pilsen
2.Cliimamio Bologna
3.Real Madrid
4.Estudiantes
5.Cibona Vip
6.Partizan Pivara MB
7. Olympiacos
8. Prokom Trefl


- 20:38 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

24.10.2004., nedjelja

Sportski weekend

Saša Bjelanović, čeka Kranjčarov poziv Ovog 7. kola Goodyear lige utakmice su se igrale u dva dana, a jedna još nije ni završena riječ je o srpskom derbiju Budućnost-Hemofarm.
Naši su opet ostvarili 2-3 score, očekivane pobjede Cibone i Zadra kod kuće, kao i porazi ostalih vani. Pa krenimo redom:

CIBONA-ŠIROKI 85-58
-druga visoka pobjeda u nizu Cibosa, već na početku su stvorili prednost tako da je Zula mogao dati prilku onima koji manje igraju, a osim Krstića svi su postigli poneki koš. Andrija Žižić je igrao samo početnih 14 minuta, ali to je bilo dovoljno da ostvari 15poena i 6skokova, samo još jedna potvrda da je u odličnoj formi. Osim njega dvoznamenkasti su bili Longin s 14, Štimac 13 i Sesar 12poena. Kod uobičajeno najbolji Martin Vanjak 15poena 6skokova 5asista.

ZADAR-HELIOS 85-67
-slićna priča kao i s Ciboninom utakmicom. Dužnici iz Beograda Štemberger i Johnson odigrali su najbolje prvi s 23, a drugi s 19 bili su najbolji strijelci utakmice. Banić je odigrao na svom prosjeku 14+5. Todor Gečevski je nakon briljatne partije odigrao lošu-samo 3 poena. Kod gostiju standardno najbolji bivši "Zadranin" Kristijan Ercegović s 13 poena.

OLIMPIJA-SPLIT 87-82
-velika šteta, Split je mogao napraviti senzaciju da Roko Leni Ukić nije imao najgoru napadačku većer sezone. Ukić je imao 3-10 shoot, ali i 7 asistencija i 5skokova tako da se ne može reći da je podbacio. Glavni razlog zašto su se tako dobro držali bio je Damir Rančić s 26 poena, ugodno je iznenadio Kaštropil s 13, a listu dvoznamekastih zaključuju Pašalić(11) i Ivić(10). Vjerojatno bi Split i pobijedio da Boisa nije postigao 29poena. Rodriguez opet odličan s 9asista.

BOSNA-ŠIBENKA 86-80
-brzo su se Šibenčani oporavili od katastrofe protiv Cibone na Baldekinu, ali ipak su ostali zamalo kratki. Najbolji Čolak s 22 i 8 skokova, Broyles(21) i Huljev(18) su isto bili izvrsni. S druge strane Marković s 19 i Bajramović s 17.

REFLEX-ZAGREB 91:81
-ključna stvar u ovoj utakmici je bila da je Marko Tomas već na početku zaradio 3 osobne jer da nije bila bi ovo vrlo izjednačena utakmica, ovako se Reflex dosta brzo odlijepio na 20 razlike koje kasnije Mravi nisu uspjeli stići. Miljković i Tomas su bili sjajni, Cici 30poena, a Tomas 26 uz samo 2 promašaja. Domaćini su dobili skok 34-14 i to je ključan podatak, kao i to da osim Miljkovića i Tomas nitko nije postigao više o 7. Kod domaćih najbolju utakmicu sezone je odigrao supertalentirani Nemanja Aleksandrov(15+9).

Osim naših treba i izdvojit veliki poraz Partizana u dvorani "Tri Ljilje"
Popušili su čak 31 razlike logično s obzirom da su igrali praktički s juniorskim sastavom. Najbolji kod domaćina mladi Rizvić(15+8), Jevđić i Ugrekhelidze 14, Gnjidić 13, a treba i izdvojiti 7asista i 7steals Antonijevića. Tripković je opet bio najbolji strijelac Partizan,ali uz poslovićno loš postotak shoota imao je i 8turnovera.
UKUPNI SCORE:
1. Srbija i Crna Gora 22-13
2. Slovenija 13-15
3. HRVATSKA 16-21
4. Bosna i Hercegovina 6-8

Toliko od Goodyear ligi.

Što se tiče naših igrač u NBA, najbolje zasad igra Zoran Planinić(13poena 4skoka 7asistencija) koji bi mogao biti jedno od otkriča sezone, čini se da je sinoćnjom predstavom protiv Sixersa zakapario mjesto u petorci do eventualnog povratka Kidda. Kukoč(5koševa 4skoka 4asista) se i ne treba potvrđivati kroz ove utakmice, jasno je da će imati status 6. covjeka i ove sezone u Bucksima. Bruno Šundov i Mario Kasun često ne zaigraju niti u ovim utakmica, ali obojica bi trebala biti među 12 kad sezoan starta, jer su 3. izbor na poziciji centra svoje momčadi. Ipak najviše zabrinjava forma Gordana Giričeka, kojem je Raja Bell čini se oteo mjesto startera, a po predsezonskim utakmicama jasno je i zašto. Giriček još nije jednom nije bio dvoznamenkast.


Uz Janicu najveći junak ovog vikenda je Saša Bjelanović, danas je zabio 2 pogodka i nalazi se na 4. mjestu ljestvice strijelaca SERIE A.
Lecce igra zaista fantastično ove sezone pod vodstvom sjajnog Zdeneka Zemana, najefikasnija su momčad Talijaske lige, a prednjače momci s Balkana. Bjelanović, Bojinov i Vučinić su svaki zabili 4 pogotka dosad.

Evo da prvi put spomenem i rukomet, Zagreb je izgubio i drugu utakmicu doma u Ligi Prvaka i vrlo je blizu ispadanju. A Metković je već praktički ispao i tog natjecanja jer nakon 3. kola nema ni bod što je logično s obzirom da imaju vrlo slab team.
- 21:17 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

23.10.2004., subota

Subotnji mix

Luka Modrić-zna znanje INTER-ZAGREB 1:0(Vidak 45.)

Očajna utakmica, očajni teren i još gori sudac-to je ukratko rezime ove utakmice. Iako razina HNL-a nije visoka, ova je utakmica uspjela nadmašiti i to. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, drugo jedva nešto bolje. Svaki je team imao po jednu dobru šansu u cjeloj utakmici, a i gol je došao nakon idiotske reakcije Dragana Stojkića.
Jedina svjetla točka je fenomenalni Luka Modrić, stvarno već sad je najbolji hrvatski vezni igrač i čudim se da još nije dobio priliku u reprezentaciji. Praktički cjela Interova igra prema naprijed se zasniva na njemu, da nije njega ne bi osvojili niti 10 bodova, a usto nevjerojatno mnogo pretrči i oduzeme lopti.

Posebna priča je Antonijo Franja, ovaj igrač je bio jedan od najnadarenijih u svojoj generaciji, a sad je jad i bijeda. Čak je i nekritična zaprešička publika počela zviždati nakon samo 20minuta igre. Izgubio je sve duele, imao je jedan dribling na utakmici, a pokušao je barem 20puta, carini loptu, a čak ne zna ni trčat. Izgleda ko paradna kokoš prilikom toga. Jednostavno momak ostavi se nogometa.

Očito da je nakon odlaska(povratka) Tea Karduma u Dinamove juniori Bogdan bio prisiljen staviti u momčad ostale Dinamove igrače koji su na posudbi. Jedini od njih koji je zadovoljio je Hrvoje Ćale, a samo u defanzivnom smislu jer prema naprijed nije odigrao ništa. Marko Janjetović je napravio dosta pogrešaka u malo vremena što je odigrao, ali ipak se vidi da momak zna ponešto. Ivan Čosić je totalno podbacio, sam Bog zna zašto je Tomislav Ceraj morao prosjediti cjelu utakmicu na klupi samo da bi mi gledati Čosićev show. Osim što izgleda kao krapinski pračovjek, Čosić nema pojma o ničem i mislim da će karijeru nastaviti u velikogoričkom Radniku.

Toliko o toj utakmici.....

Hajduk se koliko vidim provukao protiv Pule, ali nema veze glavno da su nova tri boda na kontu. U neizvjesnom derbiju začelja atomski Dinamo je svladao Zadar 2:1. Odnos na vrhu je i dalje isti jer je osim Inter i Hajduka pobjedila i Rijeka.


Po očekivanjima Ivan Ljubičić se nije uspio plasirati u finale Madrida, čak i da nije s suprotne strane mreže stajao odlični David Nalbandian, vjerujem da bi Ljubo popušio jer jednostavno nema pobjednički mentalitet, bio je u nekih 15polufinala, a samo 2 puta je zaigrao u finalu.

Najbolje dolazi na kraju, nakon 585 dana izbivanja s skijaških natjecanja na stazu se vratila jedna od najboljih svih vremena JANICA KOSTELIĆ, već je danas u veleslalomu pokazala da se nije vratila samo radi povratka nego da bi pobjeđivala. Sutra vozi i Ivica, također veleslalom.

To je to za danas, subota je jedva sam našo vremena da ovo napišem. O GYL sutra....


- 18:59 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

22.10.2004., petak

ZADAR dobio PARTIZANA

PARTIZAN 78-86 ZADAR

Očekivana pobjeda Zadra s obzirom da je Partizan nastupio bez Milojevića, Perovića, Bogdanovića, Gurovića, Šuputa, ali svejedno ova pobjeda puno vrijedi, uostalom to je prva koju su naši ostvarili ove sezone u SiCG. S ovom pobjedom došli su do 50% uspješnosti, a s obzirom da im sad dolazi Helios napredovat će još na ljestvici.

Zadar je dobro otvorio, igrali su vrlo dobro do onog trenutka kad je Jugo odlučio u igru poslati Aramisa Naglića koji je svoj sporošću u potpunosti uništio ritam Zadrovog napada,a usto i mladci Partizana su ga lagano preskakali u obrani. Kad ga je Jugo konačno nakon 6 minuta izvadio iz igre Zadar je ponovo stekao solidnu prednost. U prvom su djelu imali puno problema u skoku, dok je u nastavku taj problem rješio fenomenalni Todor Gečevski(29+11), koji je vjerojatno odigrao najbolju utakmicu karijere. Osim njega svoj show je imao i Uroš Tripković(26) koji se je raspucavao, ali i dosta toga pogodio. Dečko ima fantastičan ulaz, definitivno je najtalentiraniji srpski bek.
Kyle Hill(20p+6a) je isto odigrao odlično, još uvijek ima dosta izgubljenih lopti, ali svaku utakmicu sve manje. Jedini koji je pružio dobru partiju je bio Marko Banić(15+5), iako je potpuno zakazao u skoku. Razlog izjednačene utakmice leži u tome da osim tog trojca niti jedan igrač Zadra nije bio u stanju zabiti. Johnson(4poena) je potpuno zakazao, čak i u obranbenom djelu. Ništa bolji nije bio ni Štemberger(6poena), a igrači s klupe su kombinirano postigli 10 koševa.

Kod Partizana osim spomenutog Tripkovića, dobri su bili prvenstveno Avdalović(14+7a) i Samarđiski(9+7). Ostali kao i kod Zadra za ništa.


UKUPNI SCORE nakon 6.kola:
1.Srbija i Crna Gora 19-11 63%
2.Slovenija 11-13 46%
3. HRVATSKA 13-17 43%
4. Bosna i Hercegovina 5-7 42%

- 21:59 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

21.10.2004., četvrtak

Goodyear liga 6.kolo

Najbolji hrvatski playmaker-Roko Leni Ukić Više manje očekivani rezultati naših klubova 2 pobjede i 2 poraza, još preostaje sutrašnji derbi Partizan-Zadar(prijenos na Nov@ tv).

CRVENA ZVEZDA-SPLIT 86-75
-očekivana, zapravo rutinska pobjeda Zvezda, Spličani ionako nemaju dugu klupu, a kad nema Rančića, Kedže i Perića onda šansu dobivaju oni koji su promašili profesiju(Ivić) ili su pak premaldi i neiskusni(Bilić, Sirišćević, Radan). Krešimir Novosel koji bi trebao biti nekakvo pojačanje ne može organizirati nikakav napad, a sporijeg igrača sa 180cm nisam odavno vidio. Međutim nije to bio glavni problem, nego defanzivni skok i zatvaranje reketa općenito, sve mi je bila muka kad sam gledao da Zvezda ima barem jedan napadački skok u svakom napadu. Drago Pašalić je zabio 17 koševa, ali je potpuno opravdao rijeći Curtisa McCantsa iz prošle sezone kad je ovaj izjavio:
Ti si najveća pička koju sam u životu vidio, igraš obranu ko pizda

On barem nešto može učinit u napadu, dok Franko Kaštopil niti to-čovjek koji pri svakom drugom kontaktu s loptom napravi korake, a kad skoći ne možeš mu niti papir provući ispod patika.

Jedini koji zaslužuju pohvale su Hrvoje Oršulić i Roko Leni Ukić. Oršulić je jedini igrač Splita koji igra dobru obranu, vrlo je dobar i u skoku pravi igrač za prljave poslove, vjerojatno jedno od boljih rješenja na deficitarnoj poziciji 3 u našoj repki.

ROKO LENI UKIĆA (33poena)dosad namjerno nisam spomenuo, jer je odigrao maestralno, protiv Sagadinove obrane treba znati ubaciti više od 30, a Roku je to uspjelo bez previše muke, da je bio malo agresivniji mogao je ubaciti i 50, ali uzalud mu trud jer igra s grupom više manje košarkaških amatera i troši svoj talent. Definitvno je jasno da je Ukić prerastao ovu momčad Splita, možda i cjelu Goodyear ligu. Vrijeme je da otiđe iz Splita, možda i direktno u NBA jer je spreman zato i siguran sam da će ubrzo postati najbolji europski playmaker.

Dosad nisam napisao nit jednu rijeć od igri Zvezde jer se nema što napisat, jednostavno su iskoristili splitsku inferiornost pod košem otkuda su i ubacili 80% svojih poena. Jedini koji se izdigao iznad prosjeka je Milko Bjelica(14poena) koji je imao dobru shootersku dionicu kad se Split približio na 6 sredinom 3.četvrtine.

Posebno poglavnje zaslužuju suci, dok je Zvezda bila na +15 sudili su nekakve nepostojeće faulove na Pašaliću i Kaštropilu. Međutim kad su se Žuti približili onda su počeli fučkati sve i svašta. Dosudili su 3 faula u napadu zaredom i još nekoliko sumnjivih odluka i puno utjecali na potonuće Splita.


ŠIBENKA-CIBONA 50-88
-veliko iznenađenje, ne sama pobjeda Cibone nego 38 razlike.
Ipak što očekivati kad momčad puca 3-27 za trice, odnosu ukupno 28% iz igre. Potpuno je zakazao McGauthrie(4poena, FG 1-11), jedini koje je nešto odigrao bio je Vidačak(15pts 5rebs). Kod Cibosa Štimac(16), Popović(13), Žižić(11) i Poljak(10) su bili dvoznamenkasti. Marton Bader i dalje katastrofalan 1poen u 22minute.


ZAGREB-BOSNA 92-90
-Mravi su momčad koja praktički ne igra obranu, tako je bilo i večeras sreća da je danas napad bio dovoljno dobar do osiguran 3. pobjedu. Kao i uvijek najboji trio Tomas(23)-Miljković(20)-Garma(13+10), dobru potporu su imali od Vrsaljka(11+7) i Simona(15). Bosnin trio Marković(22)-Bajramović(22)-Williams(20) nije bio dovoljan.

ŠIROKI-OLIMPIJA 77-80
-tijesna pobjeda Olimpije, ali i dalje jedini sa savršenim scoreom. Bocevski(20+9) i Boisa(18) su dobro iskoristili slabu centarsku liniju domaćih, kod kojim su najbolji bili naši Vanjak 15 i Vidaković 17.


GEOPLIN-BUDUĆNOST 92-54
-nevjerojatno visoka pobjeda Slovenca, u prvih osam minuta gosti iz Podgorice su uspjeli zabiti samo 2 koša tako da je sve poslije toga bilo samo odgrađivanje posla. Dončić(20), Oliver(15) i naš Pašalić(13+10) najbolji kod domaćih, za goste jedino dobar Marjanović(17+7).

HEMOFARM-LAŠKO 94-73
-u prvoj četvrtini su se Laščani još nekako i držali, ali kasnjie su ih potopili Bogavac(20), Hukić(15) i Popović(15), treba dodati da je Cummings bio opet neuvjerljiv-5poena. Kod gositiju Joximović i Rizvić po 17, Troha 14.

HELIOS-REFLEX 68-74
-neočekivano dobar otpor domaćih koji još nemaju niti jednu pobjedu.
Kristijan Ercegović je odigrao jednu od najboljh partija karijere-25+9.
S druge strane Marinović(14), Freeman(13) i Popović(11) su bili dvoznamekasti, Nemanja Aleksadrov i dalje loš-4poena.



TENIS
-dobar rezultat našeg Ljubičića na Mastersu u Madridu, izbacio je prvog nositelja Henmana, sad ga čeka igrač koji je najviše napredovao ove godine Joachim Johannson, kojeg je tukao na Olimpijada, ali je ovaj u međuvremenu bio u polufinalu US Opena.

Nova zvijezda ženskog tenisa se zove ANA IVANOVIĆ. Danas je odgirala sjajno protiv Venus Williams, iako je izgubila u dva duga tie-breaka. Ana ima tek 16 godina, a već sad izgleda odlično, ima sjajan servis i sigurno je da će SiCG nakon Seleš i posustale Dokić dobiti novu TOP 10 igračicu. Ne treba zaboraviti nit Jelenu Janković.
- 22:50 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

20.10.2004., srijeda

Velika pobjeda Zadrana....

Zadrov scorer-Kyle Hill ZADAR-HEMOFARM 77-59
-vjerovali ili ne i to se dogodilo, obrana Zadra je dobila utakmicu. Zaista se ne sjećam kad je Zadar odigrao tako dobro u obrani. Bili su vrlo agresivni i pokretljivi, te isforsirali čak 20 izgubljenih lopti. Napad baš nije funcionirao, jednino su dobro igrali kontre kojih je zaista bilo mnogo.....Jugo se danas koristio Sagadinovom taktikom rotirajući 10igrača, što se isplatilo pošto je svako zabio nešto, čak i Stipčević.
Zadar će biti još bolji kad se vrati Jakov Vladović jer Kyle Hill(19p 6a) nije pravi playmaker. Inače ne volim tog igrača u istoj utakmici može odigrati nekoliko briljantnih minuta, ali i kasnije sve zasrati, danas to nije bio slučaj iako je izgubio 9 lopti. Ipak nema spora da je to dobar potez Giergie. Danas najbolji je po meni bio Siniša Štemberger-odgirao je nevjerojatno racionalno, odlično u obrani, a postigao je i 12poena. Njemu uz bok Juby Johnson(14poena) koji je dobro zaustavio Nebojšu Bogavca. Marko Banić(15) je odlično startao u meč, ali je opet imao problema s faulovima. Jedini igrač koji mi je išao na kurac je Gečevski, čovjek ima 210, a on neprestano šutira trojke iako ga nejede......Kod gostiju me razočarao Vonteego Cummings koji nije odigrao ništa baš kao i Petar Popović. Ova visoka pobjeda će im dati mnogo samopouzdanja, pa možda donesu i važnu pobjedu iz Beograda....


ZAGREB-ŠIBENKA 79-82
-iznenadila me ova pobjeda Šibenke, Zagreb ima velikih problema u obrani i to su gosti iskoristili na najbolji način, unatoč tome što su Tomas(26) i Miljković(20) bili opet na razini, falilo im je širine jer se je samo 6 igrača upisalo u strijelce, s druge je strane bilo 9 strijelaca. Ipak ključ utakmice je činjenica da su Šibenčani pogodili 14trica iz 24 pokušaja što je zaista fantastično, prednjačio je u zadnje dvije utakmice odlični McGauthrie(24+5) s čak 6 dalekometnih pogodaka.


BUDUĆNOST 69-64 SPLIT
-šteta, ova pobjeda bi stvarno dobro legla Splitu,a da su imali Rančića ili barem Perića vjerojatno bi i pobjedili ovako su Roko Leni Ukić i Pašalić obojica s 21 poenom bili premalo, sad Splićani idu na gostovanje kod Zvezde tamo će im biti još teže, ali Crvena Zvezda nije puno jača od Budućnosti, ako uopće jest.


SCORE u ovom kolu:
1.SiCG 3-2
2.Slovenija 2-2
3.BiH 1-1
4.HRVATSKA 2-3

UKUPNO:
1. SiCG 16-9
2. BiH 6-6
3. Slovenija 9-11
4. HRVATSKA 10-15

- 00:03 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

18.10.2004., ponedjeljak

Vrlo dugačak post........

Zvijezda u stvarnju.... FAX
Danas sam imal švabski, ovo je defintivno najgori predmet, ne samo da moraš slušat šta melje nego još i razmišljat i nagađat šta je rekla. Taj jebeni njemački učim od 4. osnovne i znam reći 5 rečenica. Sutra će bit još gore od 9 ujutro do 4 popodne. Profa je dosta simpatična, jedino mi ide na živce što se sama smije svojim švabskim forama koje nitko osim nje ne razumije........... Sva sreća da mr.Kretenisimo ide na Engleski jer ga ne bi mogao podnašati danas, taj čovjek je tako jebeno dosadan i samodopadljiv da je to nevjerojebatno.......uglavnom ovo je ipak Sportski blok pa onda........

GOODYEAR 5.kolo

OLIMPIJA-CIBONA 1
-po svemu što sam vidio ove sezone ovo bi trebao biti jedan od većih zicera kola, ali nekako se nadam da bi Cibona mogla iznenaditi. Pitanje je oće li igrati Rozić i Markota što im je važno zbog rotacije na krilu jer ovako ostaju samo na Štimcu i Vrankoviću. Olimpija će biti još opasnije jer je Bažda konačno krenuo, sve im govori u prilog, ali ipak........ Prijenos je na A Kanalu u 17h.

ZAGREB-ŠIBENKA 1
-Mravi su u dobrom streaku koji bi trebali produžiti pobjedom protiv Šibenke, pošto oni nemaju igrača(Čolak nije dovoljno dobar) koji bi mogao iskoristi Zagrebov propuh pod košem mislim da bi domačini na krilima Tomasa i Cicija trebali bez problema dobiti. Neće igrati ni najbolji u pripremnom periodu Dwayane Broyles tako da su šanse Šibenčana još manje.

ZADAR-HEMOFARM 1
-utakmica u kojoj će Zadar imati imperativ pobjeda, a to protiv leadera lige neće bit nimalo lako unatoč očekivano fanatičnoj potpori Tornada. Hemofarma je trenutno puno bolja momčad po meni uz Olimpiju i najbolja u ligi, ali u Jazina nit puno bolje momčadi nisu pobjeđivale pa se nadam da neće ni ova. Najopasniji su srpski reprezentativni Nebojša Bogavac, Petar Popović i igrač koji je imao 9ppg u NBA-u Vonteego Cummings.

BUDUĆNOST-SPLIT 1
-domaći su apsolutn favoriti, pogotovo jer neće igrati ozlijđeni Perić i Damir Rančić kojem se dogodila stravična nesreća, za vrijeme utakmice pozlilo mu je ocu i umro je nekoliko sati kasnije u splitskoj bolnici. Bez tog dvojca i ranije ozlijeđenih Kedže i Kartela, Split ima jedva 5 igrača koji inače dobijaju minute(Ukić, Novosel, Pašalić, Oršulić, Kaštopil) ostalo su juniori tako da je zaista teško očekivati da pobjede.

REFLEX-PARTIZAN 1
-3. veliki derbi ovog kruga, znatnu prednost dajem domaćima koji mi se čine puno boljom momčadi. Dok se Partizan uglavnom oslanja na Milojevića i Avdalovića. I dalje su ozlijeđeni najveći talenti Bogdanović i Perović. Ova utakmice je vrlo zanimljiva za NBA scoute jer osim Nemanje Aleskandrova, igrat će Mile Ilić, Predrag Samarđijski, te Dragan Labović.

Zvezda-Široki 1
-idealna prilika da poprave score, pošto je Široki uz Helios najneopasniji gost. Sve osim glatke pobjede Zvezde će biti veliko iznenađenje.

BOSNA-HELIOS 1
-najveći zicer kola, momci iz Domžala jednostavno su preslabi čak i za Bosnu.

LAŠKO-SLOVAN 1
-Slovan je uzeo Dončića najboljeg igrača Pivovarne zadnje sezone i Deana Olivera kojeg Cibona nije htjela, ali bi joj sad jako dobro došao.
I mislim da bi mogli biti drugi slovenski klub u ovom natjecanju, Pivovarna ima samo pobjedu protiv Širokog, nemaju niti jednog extra kvalitetnog igrača.

Inače u sljedećih 5 dana Goodyearligaše očekuju čak 3 utakmice, pravi NBA ritam će se nastaviti dok ne poću europska natjecanja......


MAMIĆEVA CIRKUSKA PREDSTAVA
-Mamić se je još jednom sam sebi posrao u usta, kako je i očekivano odluka o odlasku je povućena jer suludo je očekivati da će on odustati od projekta koji mu donosi tolike pare. Dinamo sutra igra derbi osmine finale Hrvatskog kupa protiv Belišća ishod utakmice je teško prognozirati.....ispadanje od ovih bi vjerojatno donijelo mnogo više od skidanja igrača na treningu....


HRVATI U LIGI PRVAKA
-ovaj se tjedan igraju 2 superjake utakmice Milan-Barcelona i sutra Juventus-Bayern. Nažalost oba naša stopera vjerojatno će susret prosjedjeti na klupi, dok je za Tudora to donekle i logično jer su mu konkurenti Cannavaro i Thuram, za Roberta Kovača bi svakako trebalo biti mjesta i neuvjerljivoj obrani Bayerna. Sablić i Leko gostuju u Madridu i imaju velike šanse da uzmu barem bod. Leverkusen gostuje na Olimpicu, a Babić i dalje ima status 12 igrača.Taj status je dopao i Ivana Klasnića koji gol nije zabio još od drugog kola Bundeslige pa su mu Klose i Charisteas uzeli mjesto. Biščan si je premierligaškim prvijencem poboljšao šanse da nastupi protiv Deportiva, junak kvalifikacija DarijoSrna se vraća nakon crvenog kartona i vjerojatno će biti u startnoj postavi protiv Celtica. Olić je uvijek nije potpuno fit i teško je očekivati da će istrčati na Stamford Bridgeu, dok si je standardni član PAO-a Srđan Andrić na utakmici grčkog prvensta slomio nogu i neće ga biti barem dva mjeseca na nogometnim travnjacima. Za očekivati je da će na vratima Panathinaikosa stajati Galinović, zbog kojeg je Zajec potjerao Shuma, jer ga Izraelac nije htio staviti u prvu postavu. UEFA.com


NBA PREDSEZONA
-zasad nitko od naših nije bio dvoznamenkast. Najbolji nastup dosad je imao najiskusniji-Kukoč 8poena i 7 skokova. Šundov i Planinić su u zadnjim utakmicama postigli poena koliko su dobili i minuta-6. Kasun isto dobiva mrvice 2poena u 4 minute sinoć, a razočaran je i Giriček također samo 2 poena. Noćas igraju Netsi, Planinić je dosad bio vrlo dobar barem po onom što se može pročitati na američkim diskusijama.
Neki ga čak proglašavaju novim Ginobilijem.
NBA.com

Believe or not....this is all..........
- 21:15 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

17.10.2004., nedjelja

Goodyear 4. kolo

Najbolji Cibonaš CIBONA-ZVEZDA 75-72
-pobjeda je pobjeda, iako je to daleko od onog što bi Cibona trebala igrati da bude konkurentna za TOP 16 u Euroligi. Popović se polako diže iako je skoro zasrao u završnici, ali ostaje gorući problem na beku jer Josip Sesar nije ni na lanjskoj razini, nepripremljen je i djeluje sporo. Žižić uz Milojevića najbolji bigmen ove lige, daleko najbolji igrač Cibone u ovom djelu sezone. Bader je dosta zapostvaljen u igri, nema puno shooteva s poludistance, a upravo je u tom djelu najjači jer ima vrlo meku ruku. Zvezda i dalje pokazuje da nije momčad velikih mogućnosti, jer da je onda bi bez problema iskoristila Cibonine slabosti, ušlo im je dosta trica, da je Radivojević odigrao malo bolje ili barem pogodio ono zadnje bacanje mogli su pobijediti.

SLOVAN-ZADAR 77:68
-Zadar je kasno složio momčad i to se sad vidi, puno je igre 1 na 5 to poglavito forsira Hill koji je u odsustvu Vladovića morao igrati playmakera, a on je ipak bek šuter. Treba im vremena, ali ga nemaju jer im sljedeće kolo u Jazine dolazi Hemofarm, kojeg moraju pobijediti ako žele zadržati priključak.

ŠIBENKA-OLIMPIJA 70-74
-malo je falilo da dođu do druge pobijede, Marino Baždarić(22) se je razigrao jednu utakmicu prerano, s druge strane još jedan probuđeni McGautrie(24) nije bio dovoljan jer Čolak nije odigrao kako se očekuje.

HELIOS-ZAGREB 85:97
-Helios je daleko najslabija momčad lige, ako dođu do 5 pobjeda u ovoj sezoni to će biti uspjeh za njih. Zagreb je s ove dvije pobjede naznačio kandidaturu za Final 8, jučer odlični Miljković 22+9asista, Tomas 26poena i mali Garma 22.


SPLIT-LAŠKO 77:69
-konačno pobjeda Splita, vrlo čudna utakmica u početku je Split vodio 21:4, da bi Laško sredinom 3. četvrtine vodilo za 7, na kraju se je dobro svršilo. Sjajan Roko Leni Ukić(20-7-6) i Rančić(23). Sad idu na turneju smrti s koje bi i jedna pobjeda bila velika.


SCORE U 4. kolu

HRVATSKA 3-2
Slovenija 2-2
BiH 1-1
SiCG 2-3

UKUPNO
SiCG 13-7 65%
BiH 4-4 50%
Slovenija 7-8 47%
HRVATSKA 8-12 40%

- 15:03 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

16.10.2004., subota

HAJDUK ŠAMPIONE!!!!!!!!!!!

INTER-HAJDUK 1:3(Čorluka;Dragičević 2, Grgurović)

Ova Hajdukova momčad sve više počinje ličiti na nešto, danas u Zaprešiću su igrali vrlo dobro(od 30. na dalje), čak odlično s obzirom kakvi su uvjeti bili. Očito da je Grgić napravio odličan posao kad je doveo Sliškovića koji ima ono nešto što team može učiniti boljim. Najveća dobit je da su Grgurović, Bartulović i Vučko uz Blatnjaka najbolji igrači, a i Bušić je već zabio 3 pogotka, dok je danas debitirao zadnji vezni Frane Lojić-sve igrači iz omladinskog pogona.

Što se same utakmice tiče Inter je bio ravnopravan jedino u prvih 30 sata, kad su imali incijativu koja je rezultirala mnogobrojnim kornerima nakon kojeg je i Čorluka zabio. Ostalih 60 minuta Hajduk je odigrao jako dobro, najbolji je bio Grgurović koji je pokazao da je vrlo brz i odličan tehničar, odmah njemu uz bok i Mate Dragičević igrač kojeg su mnogi pa i ja osporavali, ali je danas odigrao pravu utakmicu, ima nos za gol. Blatnjak nešto ispod svojih standarda danas, ali se vidi da je klasa, barem za HNL. Još treba spomenuti i Bartulovića koji je odlično igrao po lijevom boku, jedan od fizički najpripremljenijih.

Inker praktički nije imao niti jednog raspoloženog igrača, Baka je na Modrića postavio Milina koji ga je pratio po cjelom terenu tako da ovaj nije mogao doći do izražaja. Jedini koji je koliko toliko dobro odigrao je Krznar, igrač koji bi mogao igrati i za A selekciju da nema 34 godine.

Cico je sigurno u kombinacije za reprezentaciju stavio i Grgurovića koji je pravi polušpic, za vrijeme Jozića i Barića nismo nikako mogli naći igrača koji bi igrao na toj poziciji, a sad imamo troje odličnih mladih playmakera(Kranjčar, Modrić, Grgurović). Možda bi baš ta trojica mogla postati novi legendarni vatreni trio....

Inače ispred mene su sjedila četvorica debila s IQ-om 80, najgori od njih je pljuvao po penzićima koji su slavili Hajdukov gol....a nije štedio ni Munhoza i Neretljaka....


Da sve bude savšeno Dinamo je opet popušio i to od Slavena u Maximuru.......Druga liga, druga liga........ trenutno su 8. s 14bodova iz 11utakmica. Koliko god to bilo apsurdno atomska momčad bi mogla završiti u Ligi za Ostanak ove godine.....

Odigrane su i utakmice 4. kola GYL o tome sutra......odoh van.....


- 19:46 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

15.10.2004., petak

Sve pomalo............

GOODYEAR 4.kolo

CIBONA-ZVEZDA
-utakmica kola, obje momčadi su prilično loše posložene.
Velika prednost Cibosa je Žižić igrač koji može zabiti mnogo na low postu, takvih kod Zvezde nema. S druge strane možda i najjači igrač na terenu će biti Vuk Radivojević, stvarno momak igra sjajno ove sezone i dostojno zamjenju Rakočevića. Mislim da će Cibona dobit ovo možda i 20-ak razlike jer je od Zvezde najslabiji srpski predstavnik.

HEMOFARM-REFLEX
-dvije neporažene momčadi, najbolji srpski klubovi ove sezone. Čini mi se da Hemofarm ima više kvalitetnih igrača što bi moglo igrati veliku ulogu u ovoj utakimici. Bit će knap ipak domaći dobijaju.

ŠIBENKA-OLIMPIJA
-po meni nikakve dvojbe u ovom susretu nema, gosti rutinski dobivaju.

SPLIT-LAŠKO
-konačno bi Split trebao pobjediti nekoga, mnogo ovisi o tome hoće li igrati Roko Leni Ukić koji se ozlijedio u Zadru. Split će imat dosta problema s Trohom, ali i mladim Rizvićem ispod koša.

DOMŽALE-ZAGREB
-mislim da su Domžale uvjerljivo najslabiji klub u ligi, to bi trebala biti jedna od rijetkih pobjeda Zagreba u gostima.

GEOPLIN-ZADAR
-i Zadrani bi trebali doći na 50%, Slovan su ispali Modrić i još neki važan igrač(ne mogu se sjetit da ga jebeš).

PARTIZAN-BOSNA
-ovdje bi se moglo dogodit iznenađenje, kad je Vule Avdalović druga ofenzivna opcija nekog tima to dovoljno govori. Daklem tipujem na Bosnu.

ŠIROKI-BUDUĆNOST
-najteža utakmica za prognozirat, mislim da će gosti dobit.

NBA PRESEASON

Glavna vijest za nas je da Zoki Planinić trenutno drži poziciju startnog playmakera, jedini europski play uz Jarića i Parkera. Istina je da nije odigrao Bog zna kakvu utakimcu 7poena 4asista, ali opet bolje od Vaughna 2poena 4asista i još lošijeg Besta.

Vjerojatno najboju utakmicu u karijeri, premda je predsezonska je odigrao Primož Brezec 26poena 11skokova. U istoj utakmici u kojoj su Bobcatsi izgubili od Wizardsa nakon 2 produžetka-odličan je bio Jarvis Hayes 32poena, a malo slabiji Gerald Wallace 26pts, dobar i Emeka Okafor 18poena.

Jučer se je Kukoč odmarao, a Bruno Šundov je toliko dobar da ne igra ni u predsezonskim utakmicama.

Evo da dodam još da ovi kreteni u NBA žele ukinuti tricu, još jedan korak naprijed prema isključivo fizičkoj košarci gdje će u potpunosti dominirati crnci.

HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

INTER-HAJDUK
Sutra ću otić do Zaprešića pa očekujete report se te utakmice.

Inače još igraju:
Varteks-Međimurje
Dinamo-Slaven
Zadar-Pula
Osijek-Kamen
Rijeka-Zagreb



FAX

Onaj tip od jučer je danas samo 4 puta rekao bukvalno, dosta je popravio dojam od jučer. Moram naučit nekakvu jebenu knjigu(Uvod u znansteni rad....), 200 starnica nije tako strašno. Ispit je 5.11 mislim da bi akšeli to mogao položit iz prve dosta je jednostavno.



Evo to je to............
- 23:26 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

14.10.2004., četvrtak

Prvi dan na faxu....

Eto, dočeka sam da konačno počne taj FAX jer sam već skoro poludio kolko sam slobodnoga vremena imao.
Prvi dojmovi su solidni, čak 10 ljudi s kojima sam išao u srednju ide i sad s menom. Nažalost od tih 10 jedva 2 mogu podnijeti.... Jedina stvar što popravlja dojam su naprano ženske, zbilja ima dosta zgodnih. Još je bolje šta je odnos muških i ženskih 20-80:manja konkurencija veća zarada.

Prva tri uvodna sata nam je predavao neki superegoistični tip koji je 23 puta upotrijebio rijeć bukvalno, i 15 puta ponovio da su female pametniji spol. Većinu je vremena objašnjavao hijerarhiju redovithi profesora, izvanrednih, docenata, doktora znanosti, asistenta i ne znam čega......uglavnom rekao je da ako doktoru znanosti kažemo profesor, da će to on shvatiti kao provokaciju(majko isusova). Imao je još mnogo provala, ali definitivno mi se zgadio kad je konstatirao da se nije on 25 godina školovao da bi mi tu pričali........mislim da je to i previše o tipu koji uopće ne zaslužuje pozornost.

Sva je sreća da studiram izvanredno pa mogu otići kad mi se ga više neda slušat, danas je tu opciju iskoristilo više od 50% ljudi.


- 21:02 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

13.10.2004., srijeda

GYL 3.kolo

ZVEZDA:OLIMPIJA 71:84
Konačno neki dobitak na kladionici, stavio sam 100kn na Olimpiju i dobio 360.

Inače utakmica se rješila tek na kraju kad je Ožbolt ukrao dvije lopte i zabio 5 poena. Kako sam već napisao ovaj team Olimpije je baš po mome ukusu,igraju sjajno u napadu, Rodriguez stalno radi igrača viška i razigrava. Svi igrači znaju s loptom, mogu pogodit tricu tako da ih je zaista teško branit. Još kad se naš Baždarić priključi bit će ovo pakleni team, iako je tek početak lige za mene su prvi favoriti.

Zvezda se je dugo držala u utakmici jedino zahvaljujući fenomenalnom Vuku Radivojeviću, ostali su igrali za zaborav, uključujući i Wisniewskog. Treba vidjeti kako će to izgledati kad se Jeretin vrati, ali mislim da neće puno napredovati.

BUDUĆNOST:CIBONA 91:85
Cibona je izgubila u Podgorici, nažalost uništio ih je mladi Ivan Koljević(29pts), s druge strane Žižić(25) i Štimac(20) su igrali dobro, ali ostali su bili loši. Utakmicu nisam gledao tako da neću puno komentirati.

ZADAR:SPLIT 81:56
-vrlo skromna predstava Splita, s 35% shoota se ne dobiva Zadra u Jazinama. Zadar je imao 6 dvoznamenkastih, pa si je mogao dozvoliti lošu partiju Banića koji je rano upao u foul trouble. Kod gostiju Ukić i Oršulič prolazni, ostali ni to Rančić 16 poena, ali i 7 turnovera.

ŠIBENKA-HELIOS 80-72
-važna pobjeda Šibenke, briljirao je Denis Toroman s 37 poena od čega 7 trica, ukupni shoot 13-21. Vidačak i Čolak po 14, ostali nitko više od 4.

REFLEX-SLOVAN 86-61
-prvaci bez problema, najbolji Majstorović i Popović s 14 odnosno 13 pogodaka, Aleksandrov skroman-4poena.

LAŠKO-ŠIROKI 81:49
-prava katastrofa Širokog, kod Laščana opet sjajan naš Robert Troha s 24 poena.

BOSNA-HEMOFARM 78-84-još nema ni statistike, ko zna više nek napiše-jebate ovo se čak i rimuje.

ZAGREB-PARTIZAN 103:96 O.T.
-šećer na kraju. Sjajna utakmica, pogotovo za one koji vole brzu košarku s napadima od 10 sekundi. Pravo je čudo da su mravi uspjeli zabilježiti ovu sjajnu pobjedu s obzirom da nemaju niti klasničnog centra niti playmakera. Marko Tomas(22) je igrao fenomenalno dok nije pretkraj regularnog dijela dobio 5 ličnu. Miljković(25) je mnogo zasrao u prvom djelu, ali se u nastvaku digao i na kraju bio najbolji strijelac.
Ipak junak utakmice je Kruno Simon, koji je pogodio 1sec prije kraja za produžetak usto je gađao trice 5-7 ukupno 19 poena. Naravno ne treba zaboraviti niti na Garme-Joško 18+10, a Nikola(11) je pogodio ključnu tricu u produžetku. Stranci Juknevicius i Emerson su za kurac i prava je šteta da kradu minutažu mladim igračima. U skoroj budućnosti očekujem da priključe sastavu velikog talneta Antu Tomića.
Dejan Milojević je još jednom dokazao da je pravi autoritet ne samo na mlade igrače nego i na suce jer su mu isti dosudili čak 21 bacanje, inače je igrao briljantno 34pts 11rebs 6ast. Uz njego odličan i Avldalović 21 poen. Veliki talent Samarđijski me ničim nije impresionirao-0pts 8rebs. U napadu niti leđima niti licem ne može mnogo toga odigrati. 215cm su veliki kapital, ali trebat će mnogo muke da postane pravi igrač.


Ovo je naše najuspješnije kolo dosad, 3 pobjede od 4 moguće.
- 18:59 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Još malo pa počelo...........vol.6

J-Will i Pau Gasol. Evo posljednji nastavak ovih najava, zadnja divizija je Midwest:

DALLAS MAVERICKS

-napravili su puno promjena u odnosu na lanjsku sezonu, mislim da unatoč odlasku Steve Nasha, Antawna Jamisona i Antoina Walkera mogu biti zadovoljni što su napravili, mislim da su sad bolje ukomponirani nego lani kad im je jedna lopta bila premalo. Napokon su rješili pitanje centra, doveli su odličnog Ericka Dampiera , umjesto Nasha na PG će igrati Terry, a pomagat će mu talentirani Devin Harris. Jedino je nejasna pozicija Jerrya Stackhousa, koji neće dobiti puno prostora kraj Finleya, Danielsa i Howarda. S obzirom na osipanje Lakersa i razštimane Kingse mislim da su Mavsi jedni od najozbiljnijih kandidata za naslov.

GLAVNI ČOVJEK
Dirk Nowitzki-prošle je godine često bio prisiljen igrati centra, ove ima Dampiera i očekuje se da će Dirk biti bolji nego ikad. Za mene najbolji europski košarkaš zadnjih 10 godina.

STARTING FIVE
PG Jason Terry
SG Marquis Daniels
SF Michael Finley
PF Dirk Nowitzki
C Erick Dampier

Prognoza: 50-55 pobjeda.

NEW ORLEANS HORNETS
-premješajem u zapadnu konferenciju vjerojatno su izgubili sve šanse da se plasiraju u postsezonu. Već uoči početka lige jasno je da Mashburn neće igrati cjelu sezonu, a i Baron Davis ima konstantne poteškoće s ozlijedama. Startna petorka biti će ista kao i lani jedino su promjenjeni igrači s klupe. Jedino novo ime koje treba zapamtiti je J.R. Smith koji bi za godinu dvije mogao postati velika zvijezda, a i ove sezone s očekuje solidan učinak od njega.

GLAVNI ČOVJEK
Baron Davis-moj najdraži nehrvatski igrač, šteta što je često izvan stroja. Sad kad je Kidd ozlijeđen vjerojatno je najbolji playmaker u ligi. Napravio bi veliku stvar kad bi Hornete dogurao do playoffa.

STARTING FIVE
PG Baron Davis
SG David Wesley
SF George Lynch
PF P.J. Brown
C Jamaal Magloire

Prognoza: 35-40 pobjeda.


HOUSTON ROCKETS
-bili su sudionici drugog najspektakularnijeg trade ove sezone, dali su Francisa i Mobleya za T-Maca i Howarda. Mislim da nisu puno dobili. McGrady će s Mingom činiti najbolji par lige, ali ostatak momčadi je poprilično slab. Najveći problem su na PG jer su Tyronn Lue i Charlie Ward izvrsni backup igrači, ali ne igrači koji bi mogli startati u nekoj ambicijoznijom momčadi. Čini mi se da T-Mac i Yao garantiraju playoff za Rocketse, ali to je više manje sve što mogu očekivati od ove sezone.

GLAVNA ZVIJEZDA
Tracy McGrady-u Orlandu je prošle sezone igrao samo za sebe, nije suigrač kakvog bi poželjeli, ali se ne može osporiti da je uz Kobea najbolji SG u ligi. Pitanje je koliko će mu Van Gundy dozvoliti da puca, vjerojatno ne onoliko koliko je u Orladnu.

STARTING FIVE
PG Charlie Ward
SG Tracy McGrady
SF Jimmy Jackson
PF Juwan Howard
C Yao Ming

Prognoza: 45-50 pobjeda.

MEMPHIS GRIZZLIES
-Grizliji su kao naša Cibona, puno podjednako kvalitetnih igrača, ali nemaju extra klasu iako bi Gasol to mogao postati. Jedina važna transakcija koju su napravili je preplačivanje Briana Cardinala, koji je imao dobru sezonu u Golden Statu, ali je godinu prije toga proveo grijajući klupu u Pamesi. Hubie Brown će i dalje miksati 10 igrača s podjednakom minutažom, što mu omogućuje izuzetno duga klupa.
Memphis bi i ove sezone trebao biti među posljednjima koji će chekirati kartu za playoff.

GLAVNI ČOVJEK
Pau Gasol-u Ateni je bio jedan od najboljh igrača i puno se potrošio pitanje je hoći li se to odraziti na sezonu u NBA-u. Još uvijek je prilično mekan u obrani i to je jedina prepreka da ne postane superstar.

STARTING FIVE
PG Jason Williams
SG James Posey
SF Mike Miller
PF Pau Gasol
C Lorenzer Wright

Prognoza: cca. 45 pobjeda.

SAN ANTONIO SPURS
-šećer dolazi na kraju, zadnji u mojoj analizi, ali i najveći favoriti za naslov prvaka. Manu Ginobili je bio najbolji igrač turnira u Ateni i ove sezone bi trebao konačno explodirati, doveli su i odličnog all-round igrača Brenta Barry koji je i dobar šuter, a to im je nedostajalo zadnje sezone i sigurno će biti korisniji od Hedo Turkoglua koji je otišo u Orlando. Dok su glavni konkurenti gubili igrače, Spursi su ih sve zadržali i moj su favorit broj 1. za naslov prvaka.

GLAVNI ČOVJEK
Tim Duncan-u Ateni je djelovao prilično slabo, ali još je uvijek uz Garnetta najbolji igrača na planeti. Bit će izuzetno motiviran da vrati titulu u San Antonio.

STARTING FIVE
PG Tony Parker
SG Manu Ginobili
SF Bruce Bowen
PF Tim Duncan
C Rasho Nesterović

Prognoza: 60-65 pobjeda.



To bi bilo to što se najave sezone tiče, još je 19 dana do početka iste, a predsezonske su utakmice već krenule.

- 12:52 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

JOš malo pa počelo.........vol. 5

Veliki misterij-Shaun Livingston Još malo pa gotovo s ovim serijalom najava, ovo je pretposljednji.
PACIFIK DIVISION:

GOLDEN STATE WARRIORS
-Warriorsi nikako već nekoliko godina ne uspjevaju sklepati momčad koja bi mogla ući u playoff, neće niti ovoj garnituri igrača to poći za rukom. Što se ljetnje trgovine tiče izgubili su double-double centra Erika Dampiera, otišo je i Van Exel, kao i najjači igrač s klupe Brian Cardinal. Došli su im više manje prosječni igrali Dale Davis, Derek Fisher i Eduardo Najera, a na draftu su izabrali mladog Latvijca Andrisa Biedrinsa koji neće mnogo igrat prve sezone. Glavna uzdanica će im biti Jason Richardson, a napredak se očekuje od Francuza Mickaela Piertusa i Mikea Dunleavya. Kao što rekoh nemaju nikakve šanse za post sezonu, ove godine će biti još gori nego lani.

GLAVNI ČOVJEK
Jason Richardson-kad je on najjači igrač neke momčadi, onda to znači da je ista za kurac. J-Rich je jedan od boljih dunkera u ligi, to je jedino po čemu će ga navijači eventualno pamiti. Nema teorije da dosegne All-star razinu,iako je još mlad.

STARTING FIVE
PG Speedy Claxton
SG Jason Richardson
SF Mike Dunleavy jr.
PF Cliff Robinson
C Dale Davis

Prognoza: 20-25 pobjeda.

LOS ANGELES CLIPPERS
-još jedni suckersi iz ove skupine, slična je priča kao i s GSW. Momčad se nije puno promjenila u odnosu na prošlu sezonu, umjesto Q-Richardosna i M.Elya su sad tu K.Kittles i Zelly Rebrača, koji opet ima problema s zdravljem. I dalje im nedostaje pravi play jer to Jarić nije, na draftu su uzeli Shauna Livingstona, ali vrlo sam sumnjičav prema tom igraču, koji je najsličniji našem Planiniću. Kao i prethodna momčad šanse za postsezonu su im male, iako imaju dva igrača koji su na granici All-star kalibra Eltona Branda i Corey Maggetta. Ipak za playoff je potrebno nešto više od dva dobra pojedinca.

GLAVNI ČOVJEK
Elton Brand-igrač koji je jedan od najpotcjenjinih u NBA, skoro svake sezone dosad je imao 20-10, ali nikad se nije plasirao u playoff pa valjda i otud razlog tome. Inače riječ je o vrlo dobrom igraču, ali ne i čovjeku koji bi mogao povući momčad do nekog značajnijeg rezultata.

STARTING FIVE
PG Marko Jarić
SG Kerry Kittles
SF Corey Maggette
PF Elton Brand
C Chris Kaman

Prognoza: 25-30 pobjeda.


LOS ANGELES LAKERS
-pravi rebuilding se desio u LA ovog ljeta, nakon dugo vremena više nema Shaqa, a i Payton i Malone su otišli nakon prošlogodišnjeg fijaska. Najveće pojačanje im je Lamar Odom, igrač koji je konačno prošle sezone zaigrao na granici svojih mogućnosti. Osim njega u tradu za Shaqa stigli su i Caron Butler i Brian Grant, oni bi zajedno s bivšim Cibonašem Atkinsom trebali činiti startnu petorku. Povratnik u redove Lakersa je i Vlade Divac koji još može dosta pomoći. Otišo je i Zen Master, a novi trener je Rudy T. Momčad je u potpunosti prepuštena u ruke Kobe Bryanta, koji će ih dovesti do playoffa, ali naslov je nemoguća misija. Još nešto mislim da su pogodili na draftu kad su uzeli Slovenca Vujačića, gledao sam ga dok je igrao u Italiji i mislim da bi mogao biti veliko iznenađenje ove sezone.

GLAVNI ČOVJEK
Kobe Bryant-dobio je momčad u ruke, ali mislim da neće moći osvojit naslov što je u biti jednino što ga zanima. Kobe će gotovo sigurno biti najbolji strijelac lige, i ne bi se začudio da ima prosjek od 35 poena, s obzirom da će svima htjeti pokazat da nema boljeg od njega.

STARTING FIVE
PG Chucky Atkins
SG Kobe Bryant
SF Caron Butler
PF Lamar Odom
C Vlade Divac

Prognoza: 45-50 pobjeda.


PHOENIX SUNS
-prošlu su sezonu zaključili s skromnih 29 pobjeda, ove bi trebali ostvariti barem 50 % više. Prilično dobro posložena momčad, reko bi da su jednog dobrog centra udaljeni od kandidature za naslov. Dugoročno su napravili loš posao kad su mu dali onoliku lovu, ali kratkoročno će Steve Nash donijeti pomak u scoru, osim njega pojačali su se i Quentinom Richardsonom iz Clippersa, koji je imao dobru sezonu lani. Shawn Marion i Amare Stoudamire su još tu i to obečava playoff. Kao što napisah najveći problemi su na centru, Jake Voskuhl i Steven Hunter su najlošiji par centara u ligi.

GLAVNI ČOVJEK
-Amare Stoudamire-odličan igrač na putu da bude uz bok jednom Timu Duncanu, prošle sezone je imao 21ppg 9rpg, ove bi trebao biti još bolji. Ima puno potencijala, ali čini mi se da mu nedostaje leadership.

STARTING FIVE
PG Steve Nash
SG Joe Johnson
SF Shawn Marion
PF Amare Stoudemire
C Jake Voskuhl

Prognoza: 45-50


SACRAMENTO KINGS
-Kingsi već nekoliko sezona ne mixaju puno, u ovu će krenuti bez važnog igrača na terenu, ali i vođe momčadi Vladeta Divca. Nakon njegovog odlaska odnosi dva najjača igrača Chrisa Webbra i Predraga Stojakovića su u lošim odnosima i chemistry je trenutačno najveći problem koji mući Kingse. Usto mislim da su već malo zasićeni već nekoliko sezona igraju skupa i nisu uspjeli ništa osvojit, a management ništa ne radi da bi osvježio momčad. Po imenima imaju i dalje jednu od najboljih momčadi, ali sumnjam da će im i ove godine uspjeti osvojit naslov, jedinu stvar koja bi ih zadovoljila.

GLAVNI ČOVJEK
-Predrag Stojaković-dok nije bilo C-Webb prošle sezone je igrao sjajno, kasnije je malo pao, ali je svejedno bio drugi strijelac lige. I ove se može očekivati Pedju oko 25ppg, iako je nezadovoljan što nije promjenio klub. Peja je velik igrač, ali nema muda i uvijek zakaže u playoffu i zato će uvijek ostati idealna drugi čovjek.

STARTING FIVE
PG Mike Bibby
SG Doug Christie
SF Peja Stojaković
PF Chris Webber
C Brad Miller

Prognoza: 50-55
- 03:23 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

12.10.2004., utorak

Goodyear 3.kolo preview

Marko Popović Eto tek što se slegnu dojmovi jednog kola, već kreće drugo, tako će bit do početka studenog odnosno europskih natjecanja.

Budućnost-Cibona: u odnosu na lani domaćini su izgubili dva najbolja igrača TOny Stanleya i MVP lige Dejana Milojevića, pošto u klubu vlada besparica nitko od velikih imena nije doveden, tako da je najveće pojačanje povratnik Slavko Vraneš poznatiji kao klada. Iako je i Cibona za nijansu slabija nego lani, ovo bi trebala biti utakmica u kojoj bi bez većih problema trebala slavit. Jedina potencijalna opasnost prijeti od mladog šutera Ivana Koljevića.

Zadar-Split: obje će momčadi trebati nešto vremena da se uigraju jer su im se momčadi kompletirale nekoliko dana prije početka ove lige. Splitov najveći problem je igra ispod koša, a unatoč Baniću taj je segment igre najslabiji i u Zadru. Premda se igra u Jazinama mislim da je ta utakmica potpuno otvorena i mnogo će ovisit o šuterskoj formi Hilla i Vladovića s jedne i Ukića i Rančića s druge strane.

Zagreb-Partizan: crno-beli igraju s dosta pomlađenim sastavom u ovoj ligi, da Zagreb nije ovako raštiman, ponajviše zbog nedostatka Ivana Tomasa, tvrdio bi da je to ravnopravna utakmica, ovako bi se trebalo dogoditi veliko iznenađenje da mravi ubilježe prvu pobjedu, tim više što i Marko Tomas ime neke probleme s ozlijedom.

Šibenka-Helios: Po meni sraz dvije najlošije momčadi, ako je suditi po koeficijentu u kladionicama(1.10 na Šibenku), onda ne bi trebalo biti problema. Inače onaj američki journeyman Guy Rucker već je otišao.

Crvena Zvezda-Olimpija: gledao sam Zvezdu protiv Šibenke i obje utakmice Olimpije. Zvezda je dosta slabija nego prošle sezone, još su bez najboljeg igrača Gorana Jeretina, a kad se on vrati mislim da ne vrijede više od sredine ljestvice. Što se tiče tog Wisnievskog mislim da je tip odličan igrač, ima velik košarkaški IQ, odličan je šuter i uvelike će pomoći Zvezdi, ali njihov problem leži u jadnoj unutarnjoj liniji gdje su sve prosječni mladi igrači. Za razliku od Zvezde momčad Olimpije mi se mnogo sviđa, mislim da su napravili pravi posao ovog ljeta, i ako uspiju dovesti još jednog dobrog centra mislim da bi se za njih moglo naći mjesta i među najbojih 8 Eurolige. Oduševio me mali Portorikanac Andres Rodriguez, razigravač u pravom smislu rijeći. Fantastična kontrola lopte, vrhunski pregled igre i odličan pas stvari su kakve se rijetko viđa u ovoj ligi. Naravno da nije bez mane, jer bi inače igrao u NBA. Uglavnom nije dobar šuter i to je uz nedostatak visine jedini razlog zašto nije izabran na draftu. Vladimer Boisa se promeće u pravog lidera, odlično pokriva rupe pod košem, a i Bocevski je izvrsno krenuo u sezonu. Još se čeka da se probudi Marino Baždarić, zasad Ožbolt pokriva njegove nešto lošije partije.
Jebote kolko sam napisa o ovoj utakmici, još samo jedna stvar slobodno se kladite na Olimpiju koef. je 3 i nešto, a velike su šanse da pobjede.

Bosna-Hemofarm: mislim da gosti iz Vršca imaju najbolji sastva u Srbiji, a to znači i gotovo najbolji u ovoj ligi. Bosni je mjesto u sredini ljestvice, očekujem pobjedu Hemofarma.

Reflex-Slovan: prvak je dobro startao, protiv Slovana bi također trebao lako dobiti.

Laško-Široki: apsolutno otvorena utakmica, teško je nešto prognozirat, ali recimo da sam bliži pobjedi Širokog.
- 20:54 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Becks neće igrati protiv Azerbajđana. Naši ne igraju pa su kvalifikacijske utakmice malo pale u zaborav, ali sutra se igra dosta važnih susreta, evo nekakve prognoze po skupinama:

SKUPINA 1

Andora-Makedonija-kako sam progozirao Makedonci su iznenadili Nizozemce prošle subota, a ovdje bi trebali uloviti nova 3 boda, jer je Andora uz San Marino najslabija momčad cjelih kvalifikacija.

Armenija-Češka-ovde isto nema dileme, Česi će ubilježiti 2 pobjedu.

Nizozemska-Finska-istina da su gosti trenutačno vodeći s 9 bodova, ali te su osvojili protiv slabijih momčadi, Oranje sigruno dobija.

SKUPINA 2

Ukrajina-Gruzija-Istočni derbi, još niti jedna momčad nema poraz, u ovom susretu Gruzijci bi trebali ubilježit prvi, ako konačno žele na SP Sheva i ekipa moraju dobivati domaće utakimce.

Kazahstan-Albanija-Albanci su popušili protiv Danske doma, to im je nekako smanjilo ambije, ali nedovoljno da ne pobjede Kazastance.

Danska-Turska-jedan od derbija, teško je reći ko je favorit, mala prednost domačinima.

SKUPINA 3

Latvija-Estonija-ako žele zadržati kakve takve šanse da prvi put nastupe na World Cupu Latvijci moraju dobiti ovu utakmice, mislim da će i uspjeti.

Luxemburg-Lihteštajn-dvoboj divova, «najzanimljivija» utakmica cjelog program. Nek bu X.

Portugal-Rusija-domaćini su uspjeli nepobjedit Lihtenštajn-svaka čast, brijem si da će se izvadit protiv Rusa.

SKUPINA 4

Irska-Farski Otoci-Irci su uspjeli osvojit bod na St.Denisu, sad to trebaju potvrdit protiv ovih amatera.

Cipar-Francuska-prije ne bi bilo dvojbe, ali s obzirom da Francuzi ne pobjeđuju niti doma, kako će u gostima? Mislim da će bit nerješeno.

SKUPINA 5

Norveška-Slovenija-obje su momčadi ostvarile sjajne uspjehe prošlog vikenda. Uz Italiju glavni su favoriti za prva dva mjesta, nekako mi to miriši na remis.

Moldavija-Škotska-Škoti su jadni do bola, niti ovdje neće doći do tri boda. Mislim da je to još jedan X

Italija-Bjelorusija-Talijani su se zajebali u Celju, ovdje će ići full. Čista pobjeda Azzura.

SKUPINA 6

Wales-Poljska-domaći nisu ni blizu forme iz prošlih kvalifikacija, Poljska je opet na dobrom putu da nakon Koreje i Japana zaigra na još jednom SP, bližu su pobjedi u ovom susretu.

Azebajđan-Engleska-jedino je pitanje: How much?

Sj.Irska-Austrija-gosti moraju dobiti ako žele ostati u utrci za SP, mislim da će osvojit 3 boda,više zahvaljujući očajnim Ircima nego svojoj kvaliteti.

SKUPINA 7

Srbija i C.Gora-San Marino-da je Azerbajđan možda bi razmislio, ali San Marino je još slabiji.

Litva-Španjolska-susret vodećim momčadi, ali i susret bez rezultatske zanimljivosti. Gosti bez problema.

SKUPINA 8

Bugarska-Malta-nerealno je očekivat da Bugari neće oplodit dobar rezultat iz Maximira.

Island-Švedska-super bi nam došlo da Švedi ne pobjede. Neka bude X.

- 15:21 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

JOš malo pa počelo.........vol. 4

Utahini stranci Here we go again...........Northwest division....

DENVER NUGGETS

-momčad koja sistematičko stvara skup igrača koji će u skoroj budućnosti osvojiti naslov, čini se da su još jedan korak do toga.
Ovoga su ljeta napravili odličan posao dovođenjem All-star PF Kenyona Martina. S Martinom, Cambyem i Hilariom Nuggets imaju najbolji obranbeni frontcourt u ligi. Tu je i provjereni razigravač Andre Miller, vrlo dobri shooter Voshon Lenard i nova superzvijezda Carmelo Anthony. U odnosu na lani falit će im nekoliko igrača s klupe koji su ih ovoga ljeta napustili, ali to je svejedno momčad koja se ne bi trebala boriti za playoff do zadnjeg trenutka kao prošle godine,već bi to trebala osigurati puno ranije.

GLAVNI ČOVJEK
-Carmelo Anthony-igrač zbog kojega Joe Dumars razbija glavu, Melo je već sad na All-star razini, iako prošle sezone nije nastupao na tom eventu. Ove bi godine trebao još napredovati, jedno je sigurno Anthony će još mnogo godina biti vođa ove momčadi.

STARTING FIVE
PG Andre Miller
SG Voshon Lenard
SF Carmelo Anthony
PF Kenyon Martin
C Marcus Camby

Prognoza: 45-50 pobjeda

MINNESOTA TIMBERWOLVES

-definitvno momčad koja ima potencijal da osvoji, po imenima su najjači u ovome trenutku. Nisu izgubili nikoga u odnosu na lani, a nakon ozlijeda se vračaju odlični Troy Hudson, all-star shooter Wally Szczerbiak, ali njihov povratak će biti na klupu, kakva je onda startna petorka? Sjajna, MVP Kevin Garnett, all-star play Sam Cassell, sjajni Latrell Sprewell, a imaju i defensive specijalista Trentona Hasella, jednog od najboljih u ligi. Moji su glavni favoriti za naslov, jedino je pitanje chemistry, ali mislim da će im uspjeti.

GLAVNA ZVIJEZDA
Kevin Garnett-he can do it all, briljantan igrač. Najbolji na svijetu, Duncan mu nije niti blizu po meni. Jedino što mu nedostaje je taj "ring", mislim da će ove godine i to dobiti.

STARTING FIVE
PG Sam Cassell
SG Latrell Sprewell
SF Trenton Hassell
PF Kevin Garnett
C Michael Olowokandi

Prognoza:60+ pobjeda

PORTLAND TRAIL BLAZERS

-nisu puno trgovali ovoga ljeta, za Dale Davisa su dobili Nicka Van Exela i to je više manje to. Van Exel je daleko od najboljih dana, ali će biti koristan, samo je pitanje može li igrati onako dobro kao što je u Dallasu kad je ulazio s klupe. Blazersi i dalje imaju potencijala za playoff u koji bi trebali i ući, ali jednostavno mi se čini da je to momčad puna underachiversa(Stoudamire, Miles, Anderson) koji neće niti ove godine postići neki značajni uspjeh, prva runda playoffa im je maximum.

GLAVNI ČOVJEK
Zach Randolph-prošle sezone je explodirao, jedan od rijetkih koji imaju 20-10 prosjek. Toliko je dobar da Shareef Abdur-Rahim dobija minute na kapaljku. Randolph ipak nije pravi franchize player i teško može dovući momčad do nekog većeg uspjeha.

STARTING FIVE
PG Damon Stoudamire
SG Derek Anderson
SF Darius Miles
PF Zach Randolph
C Theo Ratliff

Prognoza:40-45 pobjeda.

SEATTLE SUPERSONICS
-veliki gubitak za ovu momčad je odlazak Brenta Barry u Spurse, sad će imati velikih problema na PG, jer Luke Ridnour je neiskusan igrač koji još nema dovoljnu kvalitetu, a Antonio Daniels je ipak SG. Osim toga Ray Allen je nezadovoljan ugovorom i pitanje je hoće li biti dovojno motiviran. Pozitivne stvari su da im se nakon 1-godišnje stanke vraća rookie Nick Collison, te da je doveden Danny Fortson.
Pitanje je veliko što će im Ibrahim Kutluay kad na toj poziciji već imaju Allena i Flipa Murraya, koji je bio sjajan prošle sezone kad je dobivao priliku. Ako Sonics žele u playoff Rashard Lewis će morati zaigrati na razini svojeg punog potencijala, kojeg je dosad rijetko potvrđivao.

GLAVNI ČOVJEK
Ray Allen-sjajan šuter uz Stojakovića vjerojatno najbolji u ligi,dok je igrao u Milwaukeeju imaju je veliku pomoć Cassella i Robinsona, ovdje će morati sam vući momčad pitanje je dali to može?.

STARTING FIVE
PG Luke Ridnour
SG Ray Allen
SF Rashard Lewis
PF Vladimir Radmanović
C Vitaliy Potapenko

Prognoza: 30-35 pobjeda

UTAH JAZZ
-team za koji navjiam, ovog je ljeta napravio pravi posao dovođenjem visokih igrača Okura i Boozera. Time su otklonili najveći nedostatak prošle sezone. Najveće prednosti Jazza su sjajni coach Jerry Sloan i superstar koji to nije Andrei KirilenkoUtah je momčad koja praktički nema pravu zvijezdu, koja će pucati 20 lopti po tekmu. Imaju dugu klupu i vjerujem da je ove godine playoff lock. Jazzeri su momčad koja bi mogla biti najveće iznenađenje ove sezone, iako su bili i prošle.

GLAVNA ZVIJEZDA
Andrei Kirilenko-za mene najkompletniji igrač na zemlji. Nenametljiv, a sjajan, ne mora imati loptu u rukama da bi učinio svoju momčad pobjedničkom. Jedan od mojih omiljenih igrača u NBA, može učiniti apsolutno sve.

GORDAN GIRIČEK
-Girina će se minutaža ove sezone smanjiti, jer se vraća Matt Harpring nakon ozlijede, prije to je Harpring bio najboji strijelac momčadi i sigurno je da ima kredita kod Sloana. Za očekivati je da će Gira startati na mjestu SG, a minutaža će varirati ovisno kako krene u utakmicu. Prognoza statistike: 25mpg 14ppg 3rpg 2apg

STARTING FIVE
PG Carlos Arroyo
SG GORDAN GIRIČEK
SF Andrei Kirilenko
PF Carlos Boozer
C Mehmet Okur

Prognoza: 45-50 pobjeda.
- 01:59 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

11.10.2004., ponedjeljak

JOš malo pa počelo.........vol. 3

Povratnik na Floridu-Shaq Cijeli dan nije bilo struje skoro sam poludio, zvao sam jebenu Elektru bar 8 puta prije nego je njihov službenik počeo spominjati rodbinu,životnje i ostale nakaze........

Uglavnom evo previewa Southeast division, ili po naški Jugoistočna skupina:

ATLANTA HAWKS

-ovo ljeto su napravili potpunu rekonstrukciju momčadi, otišli su im Terry, Jackson, Sura uglavnom cjela ekipa, izuzev Diawa, Colliera i Crawford. Najveća pojačanja su im igrači koji mogu igrati 3-4 Antoine Walker i Al Harrington, uz njih dvojicu dovedeni su i veterani K. Anderson, T.Delk i Kevin Willis, ali ipak sezona im najviše ovisi o tome kako će igrati mladi Francuz Boris Diaw, te ovogodišnji pickovi Josh Childress i Josh Smith. Ako se nešto senzacionalno ne dogoditi i neki od ovih novaka ne postane 15ppg igrač, Hawksi će playoff gledati na televiziji.

GLAVNI ČOVJEK

Antoine Walker-u Dallasu mu je bilo teško jer su tamo najveće ovlasti imali Nowitzki i Nash, a ovdje će biti prva opcija u napadu. Walker definitivno nije igrač koji bi mogao odvesti sam u playoff, ali bit će jedno od korisnijh krila na Istoku jer je pravi all-round igrač.

STARTING FIVE
PG Kenny Anderson
SG Boris Diaw
SF Antoine Walker
PF Al Harrington
C Jason Collier

Prognoza:20-25 pobjeda

CHARLOTTE BOBCATS

-potpuno nova momčad, ovo im je prva sezona i skupili su momčad zahvaljujući expanision draftu i kojem su im bili nuđeni igrači koje nemaju minutažu u svojim klubovima. Naravno osim toga imali su i visok pick na draftu, koji su odlično iskoristili i uzeli Emeku Okafora, koji je glavni kandidat za ROY i već bi ove sezone trebao imati double-double prosjek. Uz njega nagradu bi mogao dobiti i Gerald Wallace-za MIP, koji je još jedna "žrtva" Ricka Adelmana. Prvih nekoliko sezona za novopridošle klubove je rezulatski loše, i sve iznad 10 pobjeda bila senzacija.

GLAVNI ČOVJEK
Emeka Okafor-odlični krilni centar, nedostaje mu malo centimetara, ali je vrhunski bloker i obrambeni igrač. Bio je najbolji igrač prvaka Collega, a ova momčad nije puno bolja od Connecticuta pa se očekuje da će i ovdje biti prva violina. Za nekoliko godina All-star,ove će i nagrada za rookia biti dovoljna.

STARTING FIVE-petorka koju je najteže složiti, recimo je da je ovako:
PG Brevin Knight
SG Eddie House
SF Gerald Wallace
PF Melvin Ely
C Emeka Okafor

Prognoza: 3-5 pobjeda.

MIAMI HEAT
-Shaq je najveća priča ovoga ljeta, a on će igrati za klub s Floride.
Istina je da su izgubili skoro kompletnu prvu petorku, ali samim dolaskom daleko najboljeg centra na svijetu postaju kandidati i za titulu. Shaq&Wade će biti najbolji tandem na istočnoj obali, ali kvaliteta ostalih igrača, osim E.Jonesa, je vrlo loša. Nemaju kvalitetnih igrača na pozicijama 3 i 4, pa će se R.Butler i U.Haslem naći u startnoj petorki, što još više govori o klupi na kojoj imaju jednog igrača koji vrijedi nešto-Damon Jones. Ipak mislim da su uz bok Pistonsima i Pacersima za osvajanje Istoka.

GLAVNI ČOVJEK
Shaquille O`neal-konačno se je maknuo od Kobea, priča se da je skinuo 10-ak kilograma i da se puno bolje kreće. Bit će iznimno motiviran da pokaže da je upravo on najbolji igrač na svijetu, vjerojatno će i uspjeti. Brojka od 30 po večeri se čini sasvim realnom.

STARTING FIVE
PG Dwyane Wade
SG Eddie Jones
SF Rasual Butler
PF Udonis Haslem
C SHAQ

Prognoza: 50-55 pobjeda.

ORLANDO MAGIC

-i oni su kompletno izmjenili momčad nakon razočaravajuće sezone, T-Mac više ne stanuje na Floride, novi lider Magica će biti Steve Francis,koji će i dalje igrati u paru s Catom Mobleyem. Potpisali su i Hedu Turkoglua, a ne treba zaboraviti niti na 1. pick drafta Dwighta Howarda, koji je bio impresivan u ljetnoj ligi i već ove sezone se očekuje značajan doprinos dečka koji je došao iz srednje škole.
Ipak u zadnje vrijeme je sve to zasjenio Grant Hill koji se ponovno vraća i sudeći po treninzima, neće to biti povratak samo radi povratka.
Ovakav redizajnirani Orlando ne bi smio propustiti post sezonu, mislim da mogu napraviti i više ovisno o načinu na koji će se Howard prilagoditi NBA style igre.

MARIO KASUN
-Mario je ostvario san, došao je u NBA i vjerujem da neće su biti statis poput Šundova. Kasunovi konkurenti pod košem su Battie i Cato i vjerujem da će već ove sezone imati 10minuta po većeri.

GLAVNI ČOVJEK
Steve Francis-protekla sezona u Houstonu mu je bila najgora u karijeri, sad ponovo treba pokazati svoje prave mogućnosti.
Vjerujem da može napredovati u ovoj sezoni i postati regularni 20-5-5 igrač.

STARTING FIVE
PG Steve Francis
SG Cuttino Mobley
SF Hidayet Turkoglu
PF Dwight Howard
C Tony Battie

Prognoza: 45-50 pobjeda.

WASHINGTON WIZARDS
-ovog su ljeta napravili samo jednu bitnu transakciju-trade s Dallasom kome su poslali islužene Stackhoussa i Laetnnera, a dobili najboljeg 6.-og igrača lige Antawna Jamisona. Sad se kompletirao trio Warriorsa od prije nekoliko godina Arenas-Hughes-Jamison, onda nisu bili previše uspješni,ali sada su nekoliko godina stariji i bolji.
Imaju vrlo dobru crnačku nutarnju liniju-Jordanov fijasko-Kwame Brown, Brendan Haywood, Jared Jefferies i Etan Thomas. Ako Arenas uspije iskontrolirat igru, mogli bi do playoffa, ali bit će na granici toga.

GLAVNI ČOVJEK
Gilbert Arenas-jedan od boljih playeva, ove bi godine trebao iz kategorije vrlo dobrih preći u kategoriju izvrsnih. Trebat će se više podrediti momčadi, ako uspije uspjet će i Wizardsi.

STARTING FIVE
PG Gilbert Arenas
SG Larry Hughes
SF Antawn Jamison
PF Kwame Brown
C Brendan Haywood

Prognoza: 35-40 pobjeda.
- 20:58 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

10.10.2004., nedjelja

Još malo pa počelo.......vol.2

LeBron James Evo drugog djela, danas je na redu Central division:

CHICAGO BULLS

-Standardno ljeto za Bullse najveća pojačanja stižu s drafta, a velika imena u velkom luku zaobilaze Windy City. Ove godine imali su 2 lottery picka, izabrani su Bena Gordon, niskog beka šutera i Luol Denga-polivalentnog krilnog igrača. Osim njih jedni koji bi trebao imati važnu ulogu, a stigao je ovog ljeta je argentinski reprezentativac Andres Nocioni, riječ je o igraču koji nije briljantan u napada, ali zato je odličan obrambeni igrač i uvijek daje 100%.
Otišao im je najbolji stijelac prošle godine, talentirani, ali svojeglavi Jamal Crawford.
Od važnijih nema više ni Fizera, igrača koji im neće mnogo nedostajati budući da je igrao prvenstveno za svoju stastiku, Scottie Pippen je otišao u penziju, ali on nije ni prošle godine igrao mnogo.
Ovo je vjerojatno zadnja prilika za Tysona Chandlera i Eddya Currya da pokažu svoj potencijal.
Čini mi se da se niti ove godine playoff neće igrati u United Centru, Bullsima fali vođa, igrač koji bi mogao svaku večer ubaciti 20.

GLAVNI ČOVJEK

Kirk Hinrich-kad je ovaj sophomore glavni igrač neke momčadi onda to govori dosta toga, ali ipak Hinrich je koristan igrač, kakve treneri obožavaju iako nikad neće postati superzvjezda imat će sasvim solidnu karijeru.

STARTING FIVE
PG Kirk Hinrich
SG Ben Gordon
SF Andres Nocioni
PF Tyson Chandler
C Eddy Curry

Prognoza: 30-35 pobjeda


CLEVELAND CAVALIERS

-Cavsi su jedna od momčadi koja je doživjela najviše promjena, otišao im je sjajani Carlos Boozer, te još 2 startera-Tony Battie i Eric Williams. Usprkos tome mogu biti zadovoljni poslom koji su napravili ovog ljeta. Doveli su Erica Snowa koji može puno pomoći LeBronu Jamesu u njegovom razvoju, a «breakout» sezonu bi mogao imati i talnetirani Drew Gooden koji nije uspio u Orlandu. Kad im još priključite dobrog playa Jeffa McInissa i odličnog litanvkog centra Zydrunasa Iglauskasa, dobili ste ekipu koja s pravom računa na playoff.

GLAVNI ČOVJEK

LeBron James-igrač kojeg mnogi vide kao novog MJ, iako je Jordan one&only, u svojoj prvoj sezoni nije razočarao, dapače nagovjestio je velike stvari. Ove sezone mora napraviti još jedan iskorak, mora odvesti Cavalierse u playoff. Prošle sezone je 21-5-6, ove bi trebao doći do 25-7-7. Jedna od najvećih zvijezda NBA sigurno, iako se nije proslavio u Ateni.

STARTING FIVE
PG Jeff McInnis
SG Eric Snow
SF LeBron James
PF Drew Gooden
C Zydrunas Iglauskas

Prognoza: 35-40 pobjeda


DETROIT PISTONS

-aktualni prvaci ostali su na broju, od igrača koji su sudjelovali u senzacionalnom uspjehu otišli su jedino Corliss Wiliamson i Mehmet Okur, ali njihova rola ionako nije bila velika.
Umjesto njih dovedena su dvojica igrača koji su u silaznoj putanji, ali još uvijek mogu donijeti dosta ulaskom s klupe-Antonio McDyess i Derrick Coleman.
Najveća nepoznanica i dalje ostale 2.pick prošlogodišnjeg drafta Darko Miličić, koji je u prošloj sezoni imao ulogu «waterboya» ili kako su ga Ameri nazvali-Human victory Cigar.
Iako nitko ne očekuje mislim da bi dobru rolu trebao imati još jedan Europljan, dobro dečko je iz Argentine, ali već godinama igra u Italiji. Naravno riječ je o Carlosu Delfinu, koji je tip igrača kakve Larry Brown simpatizira.
Pistonsi su zajedno s Indianom najbolja momčad Istoka, i najveći kandidat za veliko finale s te obale.


GLAVNI ČOVJEK
-Chauncey Billups-teško je izdvojiti nekoga Pistona, jer se njihova igra bazira na timskom radu, a ne na snazi pojednica. Ipak Billups je ključni čovjek kad se utakmica lomi prošle je godine igrao sjajno u Finalu, a ove bi si mogao prislužiti i prvi All-star nastup.

STARTING FIVE
PG Chauncey Billups
SG Richard Hamilton
SF Tayshuan Prince
PF Rasheed Wallace
C Ben Wallace


Prognoza: 55-60 pobjeda


INDIANA PACERS

-prošle su sezone imali najbolji score u cjeloj ligi, ovoga ljeta se nije puno toga promjenilo i ambicije društva iz Conseco Field Housa će opet biti visoke. Al Haringtona za zamjenili s Stepenom Jackosonom, kvalitet ta dva igrača je tu negdje, ali problem s Haringtonom je bio taj da je igrao na mjestu Jermainea O˝Neala, dok je Jackson igra na pozicijama 2-3 i bit će od velike pomoći s obzirom da je Killer Miller ostario.
-Pacersi će i ove godine imati najviše problema na mjestu playmakera i centra-Jamaal Tinsley i Jeff Foster. Možda će se rookie David Harrison nametnuti, ali čisto sumnjam jer nije previše talentiran. Ipak kad imate 2 igrača kao što su Jermaine i Artest, oni nadoknade taj minus
Sumamurum, bit će to još jedna odlična sezona Pacersa, ali im nedostaje kvalitetan playmaker da bi bili favoriti za naslov, ovako će čekati iz prikrajka.

GLAVNI ČOVJEK

Jermaine O´Neal-poslije Shaqa najdominantniji Bigman na Istoku, prošle sezone je imao 20-10, ove ne bi trebao manje. Osim što je dominatan u obrani, sad je postao i dijamantna igra u napadu. Još će puno puta sudjelovati na All-star weekednima, a ima potencijal i za postati MVP iako se to neće dogoditi ove sezone.


STARTING FIVE
PG Jamaal Tinsley
SG Reggie Miller
SF Ron Artest
PF Jermaine O˙Neal
C Jeff Foster

Prognoza: 55-60 pobjeda



MILWAUKEE BUCKS

-Bucksima su prošle godine predviđali dno, ali su na kraju bez puno muke ušli u playoff, ove sezone možemo ponovo to očekivati ekipa je ostala praktično ista. Damona Jonesa je zamjenio Mike James, a umjesto Briana Skinnera je gruzijski talent Zaza Pachulia.
Najveći upitnik visi nad imenom T.J. Forda koji očito neće biti spreman za početak sezone, a to je veliki problem pogotovo kad se zna kakve su mogućnosti ovog superbrzog igrača.
-Glavni košgeter i dalje će biti Michael Redd, a glavna snaga momčadi su odlična krila Desmond Mason, Keith Van Horn i Toni. Milwaukee nije momčad za velike stvari, ali je dovoljno dobra i iskusna da uđe među osam.

GLAVNI ČOVJEK
Michael Redd-dok je u Milwaukee bio Ray Allen, minute su bile na kapaljku, kad je otišao Fanovi nisu dugo tugovali jer je Redd postao jednako ubojit. Jedan od najboljih snajpera u NBA, borderline All-star. Nije od onih koji forsira i troši mnogo lopti, čime njegovih 22ppg dobiva još na težini.

TONI KUKOČ
-Kuki je na zalazu ovog ljeta su mu produžili ugovor, ali ovo bi ipak mogla biti njegova zadnja sezona, još uvijek posjeduje sjajan talenta koji ga izdvaja od one grupe črnčuga, ali ipak godine čine svoje i Toni ne može biti dobar svaku većer, najvažnije je da igra kad je utakmica u egalu, PROGNOZA statistike: 20mpg 9ppg 3rpg 3apg

STARTING FIVE
PG T.J.Ford/Mike James do povratka Forda
SG Michael Redd
SF Keith Van Horn
PF Joe Smith
C Dan Gadzuric

PROGNOZA:40-45 pobjeda.

- 17:36 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Goodyear 2. kolo

Nakon mnogo godina Zvezda je odigrala neku utakmicu u Šibeniku, atmosfera je bila fantastična. Utakmica je bila živi očaj, Šibenki je ovaj ulazak u GYL već sam po sebi uspjeh, dok Zvezda ima veće ambicije, ali mislim da za to nema dovoljno kvalitetne igrače. Rakočević je bio pola momčadi, drugi strijelac Dozet je također otišao, nema niti teškog centra Aleksandra Đurića, najveći talent Luka Bogdanović je u Partizanu. U dovedeni su više-manje bezimeni igrači, jedino pojačanje je Andrew Wisnievski, koji je vrlo inteligentan shoot-first razigravač. Osim njega jedini igrač koji se ističe je mladi Vuk Radivojević. Ostali su više-manje mediocre igrači. Šibenik je mnogo izgubio odlaskom malog Davida Baileya, sadašnji razigravači Norac, McGauthrie i Duvančić nisu cjelu utakmicu uspjeli povezati redove. Ipak najviše me razočarao Amer Dwayane Broyles, koji je silovao shoot cjelu utakmicu iako ga nije išlo, a onaj Rucker je također bezkorisan. Kao što sam rekao Šibenik je imao mnogo poteškoća u napadu, katastrofalni šuterski postotci su posljedica individualne igre napada, gotovo da se na prste mogu nabrojati napadi kad je igrač ostao na čistom shootu, sve se svodilo na zabijanje u reket gdje su visoki igrači Zvezde to rješavali s lakoćom. Dojam je će svaka pobjeda za Šibenik biti ogroman uspjeh, a ni Zvezda nije među boljim momčadima, sredina ljestvice je njihova realnost.

Osim Cibone koja je ostvarila 2 pobjede, ostali klubovi nisu uspjeli pobijediti nikoga.
Stvarno katastrofa, i dok je za očekivati da se prvenstveno Zadar pa i Split dignu. Bojim se da će Šibenka i Zagreb voditi borbu s Heliosom za posljednje mjesto. Splitu zasad nedostaje širina pod košem, Pašalić i Kaštropil su osuđeni igrati cjele utakmice jer praktički nemaju zamjene. Roko Leni Ukić i Damir Rančić odradili su kvalitetno prve dvije utakmice,ali to nije dovoljno. Problem Zadra je prvenstveno neuigranost i kad s poslože bit će sigurno preko 50%.
Zagreb je bez Ivana Tomasa bezglava momčad, Miljković i M. Tomas uglavnom sve akcije rješavaju 1 on 1 i s takvom igrom nema uspjeha. Marko je pogotovo razočarao u ovom kolu.
Cibona je imala mnogo problema s Laškim, ali oni ipak posjeduju kvalitetu na koju se mogu izvući, očito je da Sesar niti ove sezone neće moći pružati partije kakve bi trebao, barem ne u početku. Trebat će proći još nekoliko utakmica dok se Pop ne uklopi, iako Krstić zasad odlično igra.

Od ostalih momčadi najviše mi se sviđa Olimpija, imaju mlade talentirane igrače i prilično dugu klupu, uz Hemofarm dosad najbolja momčad. Onaj portorikanski play Andres Rodriguez je odličan, baš pravi playmaker koji ne šutira mnogo, ali zato razigrava. Vladimir Boisa je isto odličan u ove dvije utakmice vidi se napredak u obrambenom djelu. Naši Mance i Baždarić uglavnom djele minutažu na poziciji SG, Marino je zasad dosta rezerviran, a od Mance se ne očekuje veliki učinak.



- 15:14 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

09.10.2004., subota

Hrvatska-Bugarska 2:2 komentar, ocjene i izjave.

Zamalo junak-Darijo Srna. Sad smo svi razočarani jer smo prosuli pobjedu u zadnjih 10 minuta, ali to je više nego realno s obzirom na to kako smo igrali. Od samog početka utakmice Bugari su bili ti koji su dominirali, i imali više prilika unatoč tome što smo mi vodili 2:0. Na sredini terena imamo samo jednog igrača koji može kvalitetno zadržati loptu-Niko Kranjčar dok su N.Kovač i Jurica Vranješ razarači kojim je igra prema naprijed nije ni zadaća. Za Kovača treba uvijek naći mjesta, ali Vranješ je taj defanzivni igrač previše. Bugari su igrali ofenzivno kako su i najavili, u nastavku su poduplali svoje igrače na bokovima, čime su nas bacili u defanzivni gard. Bugari me svojom igrom nisu nimalo iznenadili jer se radi o momčadi koja ima izuzetno talentirane nogometaša u ofenzivnom djelu pa je tako i Stoičkov posložio igru. Martin Petrov nas je doslovce rasturio u zadnjih 10 minuta. Baš je taj period bio pokazatelj zašto je važno da igrači igraju konstantno u svojim klubovima, izlaskom Roberta Kovača naša obrana je postala konfuzna, premještanje Vranješa na poziciju stopera bila je gruba pogreška Cice jer se jasno Jurica nije snašao pošto to gotovo nikad ne igra. Kad se sve zbroji iako smo vodili 2:0 moramo biti sretni s bodom, Bugari su imali više šansi i samo odlični Butina je spriječio mogući poraz.

Sad je trebao doći dio, o tome kako treba početi štedjeti novac za put u Njemačku, ali prije toga dobro proslaviti, slavlje će izostati, a sa štednjom se isto treba pričekati barem do proljeća.


KAKO SU IGRALI

Tomislav Butina-odličan, uz Srnu naš najbolji igrač obranio je sve što je morao, a i ponešto više od toga. OCJENA: 7.5

Josip Šimunić: jedan od najlošijih danas, osim što je pretjerivao u nepotrebnim driblinzima, nije bio pretjerano siguran u skakačkom djelu. OCJENA: 6

Mario Tokić: Berbatov nam je zabio gol, ali tu Tokić nije krivac pošto je pokrivao igrača koji je ubacio loptu. Ali inače nije bio pretjerano siguran. OCJENA: 6

Robert Kovač-odličan, bio je fenomenal dok nije zbog grčeva morao izići, osim što je bio dominantan i duelima, iznenađuječe često je vukao prema naprijed. Njegovim izlaskom smo potonuli. OCJENA: 7.5

Darijo Srna: jedini naš strijelac, danas je bio rezerviraniji nego inače, vjerojatno djelom i zbog ozlijede, ali svejdno naš najbolji igrač, zabio fenomenalan prvi gol. U obrambenom djelu je dobro zatvarao do zadnjih 10 minuta kad je fizički pao. OCJENA: 8

Marko Babić: u prvom djelu je bio fantastičan, ali u drugom pao što je i očekivano s obzirom da nije standardan u Leverkusenu, ipak više nego pozitivan. OCJENA: 6.5

Niko Kovač-rastrčan uzeo mali miljun lopti i odlično pokrivao široki prostor na sredini. Iako nisam veliki ljubitelj njegova lika, svaka mu čast on je primjer kako se treba igrati za reprezetaciju. OCJENA: 6.5

Jurica Vranješ-Sukrivac kod oba pogotka, istina da je završnicu igrao na mjesto koje nije njegovo, ali do tada je na zadnjem veznom bio prilično rezerviran, nije odigrao ništa prema naprijed. OCJENA: 5

Niko Kranjčar: definitivno najbolja utakmica sezona za našeg «wonderkida». Šteta da mu je vratnica spriječila prvijenac za repku, ali ipak ostavio vrlo dobar dojam. Problem nespremnosti ostaje i dalje, a kad ga riješi moći će česće pružati ovakve partije.OCJENA: 7

Dado Pršo-neopasan, nepoduzetan, jednostavno loš dan Dade Prše koji ne briljira u ovoj sezoni. Premalo se otkrivao i tražio loptu. OCJENA:6

Ivan Klasnić: Je li taj igrao uopće ili je to neka greška u zapisniku?OCJENA: 5

Jerko Leko: ušao početkom drugog djela, ali ničim nije dao do znanja da su u pravu oni koji govore da bi trebao igrati od početka, dapača. OCJENA: 5.5

Boško Balaban i Ivica Banović- neocjenjeni.

Vjerujem da prvi na netu donosim izvjave aktera:


Dado Pršo:Pa mislim nismo izašli iz naših 16m i zato nismo pobjedili. Oni su počeli igrati dobro u drugom djelu i zasluženo pobjedili. Igrao sam loše i razočaran sam rezultatom.

Niko Kovač: Nikako nismo našli rješenje da izađemo, nismo dovoljno dugo držali loptu i Bugari su nas pritiskali i na kraju zabili 2 gola. Jako sam razočaran i to ne mogu opisati. Robert je izašao iz igre zbog grčeva i mnogo nam je falio u završnici.

Stanić: Nije neuspjeh igrati neriješeno s Bugarima, koji su igrali ofenzivno. Igra u prvom i drugom dijelu nije bila ista, previše je tereta palo na Babića i Srnu, dok se središnji vezni igrači nisu dovoljno uključivali u igru. Ostaje gorak okus nakon ovoga, ali je reprezentacija pokazala da ima izuzetnu kvalitetu i nema straha za plasman na SP, ipak treba biti oprezan.

Cico Kranjčar: Nakon vodstva od 2:0 moraš biti malo deprimira. Prvo poluvrijeme smo mi igrali vrlo dobro, a Bugari drugo. U zadnjih dvadesetak minuta smo platili ceh neigranju pojedinih igrača, Nike Kranjčara i Roberta Kovača. Jurica Vranješ je igrao previše defanzivno, što su Bugari dobro iskorstili. Kad gledamo cjelokupni ciklus, moramo biti zadovoljni i ne vidim ni malo razloga za zabrinutost. Do proljeća imamo vremena oformiti ekipu, te se nadam da će se igrači standardizirati u svojim klubovima. Falio nam je Tudor, iako je Tokić igrao izvrsno na toj poziciji. U drugom poluvermenu nesvjesno smo se povukli, što je pasalo Bugarima. Švedska, Bugarska i Hrvatska su favoriti ove grupe, mislim da unatoč ovom propusti Hrvatska ima pravo da se nada i da vjeruje prolaz u Njemačku. Mislim da utakmica sa Irskom dolazi u pravo vrijeme, da igrači koji ne igraju dobiju minutažu i osjete pravi ritam utakmice. Poslije toga je jedna velika pauza, ali mi ništa ne možemo učiniti, ako nam igrači ne igraju. Ja ću biti presretan ako svi ulove minutažu do Ožujka.

Srna: Od samog početka se vidjelo da je Bugarska strašna momčad, mi smo iskoristili svoje šanse, ali složio bi se da smo pali u drugom poluvremenu. Osjećao sam se umornim u drugom poluvremenu jer smo trošili snagu tamo gdje nismo trebali. Imamo puno vremena da se pripremimo za sljedeću utakmicu.

Blažević-Nemamo razloga nezadovoljstvu. Da nam je neko rekao da ćemo imati 7 bodova nakon ove tri utakmice rijetko bi tko povjerovao u to. Danas ostaje okus gorčine, ali ipak moramo biti zadovoljni. Falili su nam Tudor, Tomas i Olić. Čestitam Cici i smatram da je ovaj bod pozitivan.

Marković: Kada se vodi 2:0 i odigra 2:2 onda nije to jednostavno shvatiti, u drugom poluvremenu nismo mogli stati na loptu, a izlazak Kovača je poremetio obranu. Mislim da smo propustili životnu šansu. Uvjeren sam da ćemo Island i Maltu dobiti, ova će utakmica ostaviti traga, ali sretni smo s 7 bodova i uvjeren sam da ćemo izbjeći daljnje stresove.

- 22:40 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

NBA još malo pa počelo...

Iako je subota puna događaja, ovo je o onome što se tek treba dogoditi. Naravno rijeć je o NBA ligi koja je udaljena još dobrih 20-ak dana od službenog početka. Ipak sljedeći tjedan počinju predsezonske utakmice i momčadi su već više manje formirane.
Ove godine je malo drukčiji raspored klubova po divizijama, sad je slično kao i NHL-u i ima 6 skupina. Počinjem s najavom Atlantic skupine.

BOSTON CELTICS
-jedino zvučno ime koje je pojačalo Kelte ovoga ljeta je Gary Payton, međutim on je već na zalazu i neće biti baš motiviran da igra za momčad koja realno nema šanse da osvoji naslov. Nakon ozlijede s vraća Raef LaFrentz, a napredak pod košem bi trebao osigurati snažni srednjoškolac Al Jefferson, uz njega na ovogodišnjeg draftu Boston je uzeo i dva combo guarda Delonte Westa i Tony Allena, ali je teško očekivati da će dobiti puno minuta. Glavni nedostak je kao i proteklih godina slaba centarska linija-Blount, Gugliotta, LaFrentz, Jefferson solidni su igrači, ali nedovoljni dobri za dublji ulazak u playoff.

GLAVNI ČOVJEK:
Paul Pierce-The Truth je jedan od najboljih all-round igrača lige, usto i vrhunski strijelac, bez dvojbe i ove sezone će biti među najboljim igračima, ali je jasno da on ne može sam dovući momčad do playoffa, osim njega mnogo zavisi o Paytonu i Ricky Davisu, ovisno o njihovoj želji da se podrede momčadi ovisit će i Bostonov ulazak u post sezonu.

STARTING FIVE:
PG Gary Payton
SG Jiri Welsch
SF Paul Pierce
PF Al Jefferson
C Mark Blount
Prognoza: 39-43 pobjede.

NEW JERESEY NETS
-najveći gubitnici prijelaznog roka, olako su se rješili Kerry Kitlesa da bi sačuvali novac za produžetak ugovora s Martinom, ali on im je zbrisao u Denver. Sve bi to nekako lakše preboljeli da najbolji playmaker on Earth Jason Kidd nema kritičnih problema s ozlijedom, zbog koje će propustiti dobar dio sezone. Nakon nove transplatacije bubrega Zo Mourning će se pokušati opet vratiti košarci,ali neće od toga biti prevelike koristi. Jedino čudo može spastiti ponajbolju momčad Istoka zadnjih sezona da prvi put nakon dolaska Jasona Kidda propusti playoff. Ozlijedom Kidda ponudila se velika prilika našem Planiniću, koji će se za posao startnog playa boriti s Jacquesom Vaughnom i Travisom Bestom. Oba su već pri kraju karijere, prošle sezone su imali 4 odnosno 3 koša u prosjeku i vrlo sam uvjeren da Zoki može osigurati priličan broj minuta. Mnogo se očekuje i od Nenada Krstića koji će također dobiti šansu.

GLAVNI ČOVJEK
Richard Jefferson-u 10 utakmica prošle sezone dok Kidd i Martin nisu igrali ovaj je momak trpao 25 koševa po večeri, sad je u istoj situaciji.
On je jedan od rijetkim Amera koji su odigrali dobro u Ateni, dosta je napredovao prošle sezone i ove bi si trebao zaslužiti pridjev All-stara.

STARTING FIVE:
PG Zoran Planinić-dok se Kidd ne vrati
SG Ron Mercer
SF Richard Jefferson
PF Aaron Williams
C Jason Collins

Prognoza: 25-30 pobjeda.

NEW YORK KNICKS
-Knicksboxersi su od dolaska Starburya prošle sezone igrali vrlo solidno, ove bi trebali još bolje. Najveće pojačanje je svojeglavi bek i najbolji strijelac Bullsa prošle sezone Jamal Crawford, međutim bit će zanimljivo kako će se pomiriti s ulogom 6. igrača. Uz Marburya najzvučnije ime je najpreplačeniji košarkaš današnjice Allan Houston, koje više nije u najboljim godina. Uz ovu trojicu tu su i 2 vrlo dobra Thomasa, Tim i Kurt, te Penny Hardaway koji će zajedno s Crawfordom činiti jednu od najbojih klupa u ligi. S obzirom da opet nemaju klasnog centra, već je tu Mohammed teško je očekivati nešto više od druge runde playoffa, kojeg nikako ne bi trebali promašiti.

GLAVNI ČOVJEK:
Stephon Marbury-jedan od najboljih playmakera lige, često je osporavan, ali čini se da je u New Yorku našao sebe i igra bolje nego ikad. U odsustvu Kidda kandidat za All-NBA 1st team, trebao bi bez problema dovesti Knickse do playoffa.

STARTING FIVE:
PG Stephon Marbury
SG Allan Houston
SF Tim Thomas
PF Kurt Thomas
C Nazr Mohammed

Prognoza: 45-50 pobjeda.


PHILADELPHIA 76ers
-Iako su ostali bez vođe Erica Snowa i veteran Derricka Colemana, 76ersi su vjerojatno jači nego lani. Dovedeni su korisni Corlis Williamson i Brian Skinner, a draftiran je i Andre Igoudala, odlično all-round krilo. Odlzak Snowa znači i povratak Allena Iversona na poziciju playmakera i to je najveća briga Jima O`Briena. Uz the Answera glavno napačko riješenje bi trebao biti veteran Big Dog Robinson, a mnogo se očekuje i od velikog otkriča prošle sezone Samuela Dalemberta, koji bi trebao imati double-double prosjek ove godine.
Sixersi imaju dobro posloženu momčadu punu dobrih igrača s jednom velikom zvijezdom i ove godine bi trebali biti među najboljih 8.
Za razliku od večine momčadi s Istoka, mogu se osloniti na svoj frontcourt, kad im s perimetra ne ide.

GLAVNI ČOVJEK
Allen Iverson-prošla sezona mu je bila vjerojatno najgora, puno ozlijeda i svađa s trenerom rezultirali su da na terenu nije davao ono što se očekuje od njega zato su i promašili playoff. Ove godine će igrati na playu kao što je i u svojoj prvoj sezoni, vjerujem da će se ponovo dići ove sezone. S obzirom da je T-Mac otišao u Houston, najveći je kandidati za najboljeg strijelca lige.

STARTING FIVE
PG Allen Iverson
SG Aaron McKie
SF Glenn Robinson
PF Kenny Thomas
C Samuel Dalembert

Prognoza: 40-45 pobjeda


TORONTO RAPTORS
-nisu puno izmjenili roster nakon završetka prošle razočaravajuće sezone, došli su Rafer Alston, legenda streetballa koji se konačno prviknuo na NBA style i prvi put imao double digit prosjek, solidni centar Loren Woods, a draftiran je Rafael Araujo, iako je taj 7. pick po mojem mišljenju mogao biti bolje iskorišten. Uporno su pokašavali trajdirati glavnu zvijezdu Vincea Cartera, ali pošto nisu dobili niti jednu poštenu ponudu Air Canada je ostao u Torontu. Uz njega imaju dva dobra veterena Donnyela Marshalla i Jalena Rosea. Chris Bosh bi ove godine još trebao napredovati i približiti se double-double prosjeku. Najveći problem Raptorsa bi mogle biti ozlijede, ali i dosta slaba klupa, osim toga na mjestu razigravača igraju momci koje ne bi mogli startati u puno NBA klubova. Sve u svemu prognoziram još jednu razočaravajuću sezonu.

GLAVNI ČOVJEK
Vince Carter-najveći letač NBA, imao dugu povijest ozlijeda i pitanje je može li ostati zdrav cjelu sezonu, o tome najviše ovisi sudbina ove momčadi. Carter sigurno nije presretan što igra s Jalenom Roseom, koji je pravi Ball-hog kao i Vince, pa je pitanje mogu li dobro surađivati.

STARTING FIVE
PG Rafer Alston
SG Jalen Rose
SF Vince Carter
PF Donnyell Marshall
C Chris Bosh

Prognoza: 30-35 pobjeda.
- 14:54 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

08.10.2004., petak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Kratki komentar sutrašnjih utakmica i savjeti za kladionicu.

GRUPA 1

Češka-Rumunjska X2
-Jedna od najjačih utakmica programa.Domačini će biti oslabljeni neigranjem Nedveda i Poborskog,s druge strane nema Chivua, ali Rumunji su ostvarili već 3 pobjede i ne vjerujem da će izgubiti u protiv bitno oslabljene Češke.

Finska-Armenija 1-Finci su dovoljno jaki da bez problema svladaju outsidera Armeniju.

Makedonija-Nizozemska X-vrlo zanimljiva utakmica, koju bi trebalo izbjeći na kladioničarskom listiću jer koeficijent je mali, a šansa iznenađenja velika. Makedonija je na domačem terenu tvrd orah, u prošlim kvalifikacijama to su osjetili i Englezi. Nizozemska je po imenima daleko jača, ali brijem si da neće osvojiti sva tri boda.

GRUPA 2

Ukrajina-Grčka X-naizgled kad igraju europski prvaci i reprezentacija koja se nikako ne uspjeva kvalificirati na najveća natjecanja ne bi trebalo biti dvojbe. Grci su na Euru bili u ulozi outsidera i mogli su igrati povučeno i na kontre, sad su favoriti što je mnogo teža uloga u kojoj se ne snalaze.
Iz prve dvije utakmice imaju tek 1 bod, a to bi mogli osvojiti i u Ukrajini koja također ne briljira.

Turska-Kazahstan 1-Kazahstancima su ovo prve "europske kvalifikacije" i mogli bi doći do kojeg boda, ali to sasvim sigurno neće biti u Ukrajini.

Albanija-Danska 1-domačini su stavili naciju u trans pobjedom nad Grčkom, ovoga puta protivnici su Danci, a ni oni se neće dobro provesti u paklenoj atmosferi.

GRUPA 3

Luxemburg-Rusija 2-Rusi bi trebalo rutinski odraditi ovo gostovanje, ostalo bi spadalo u velike senzacije.

Slovačka-Letonija 1-Slovaci su krenuli u kvalifikacije sa 7 bodova iz 3 susreta, Letonci imaju 3 iz dvije. To je vrlo važna utakmica za rasplet u ovoj grupi prednost domačinima.

Lihtenstein-Portugal 2-pitanje je samo koliko će golova primiti domaćini.

GRUPA 4

Cipar-Farski otoci 1-dvojboj dva outsidera ove grupe, Ciprani su ipak nivo više od gostiju.

Izrael-Švicarska 1X-potpuno neizvjesna utakmica, Izraelci su uspjeli neizgubiti ba St.Denisu, doma bi također trebali upisati koji bod.

Francuska-Irska 1-era poslije Zidana je počela neuvjerljivo, ipak kad imate Thierya Henrya u momčadi teško je kiksati protiv slabijih momčadi dva puta zaredom.

GRUPA 5

Slovenija-Italija 2-svojevrsni derby, trenutni score između ove dvije momčadi je 1-1-1. Ipak Slovenci su izmjenili momčad, a neigranje Knavsa golemi je hendikep kojeg bi Italjia trebala iskoristit.

Škotska-Norveška X2-gledao sam Škote protiv Slovenca, nisu nimalo uvjerljivi, dapače mislim da su im šanse da prođu u ovoj grupi veoma male. Norvežani su također u padu, ali ipak imaju bolje pojedince.

Bjelorusija-Moldavija 1-Bjelorusi imaju dva sjajna organizatora Hleba i Bjelkeviča, dovoljno da svaladaju bunker Moldavije.

GRUPA 6

Engleska-Wales 1-otočki je derbi, ali ipak sve osim troboda Gordi Albiona veliko je iznenađenje.

Austrija-Poljska 1X-domačini u ovoj utakmici moraju pobjediti, jer su im Poljaci najveći suparnici za drugo mjesto u grupi.
Momčadi su pobjednake, domaćinima mala prednost.

Azerbajđan-Sj.Irska 1-derbi začelja, doduše obje reprezentacije imaju bod protiv Walesa,ali ipak međusobni su im ogledi najbolja prilika da dođu do pobjede. Sj.Irci pobjedu nisu postigli već jako dugo, a u Azerbajđanu su pali Srbi, pa može i Sj.Irska.

GRUPA 7

Španjolska-Belgija 1-Belgijici su u procesu formiranja momčadi, a Španjolci su uvijek među najuvjerljivijima u kvalifikacijama.

Bosna&Hercegovina-SiCG 1-veliki derbi, Srbi nakon dugo vremena u utakmicu s BiH ne ulaze kao favoriti. Baka je uspio složiti odličnu momčad koja će se ravnopravno boriti za odlazak na Mundial. Srbi su s druge strane motivirani, ali u njihovoj vrsti više nema mnogo kvalitetnih igrača kao nekada, atmosfera u momčadi nije sjajna, a i još neke stvari ne funkcioniraju.

GRUPA 8

Malta-Island 2-gosti su s dva startna poraza izgubili gotovo sve šanse da napreduje, ali Malta je ipak Malta.

Svedska-Mađarska-domačini su jednostvano bolji i trebali bi ubilježiiti prvu domaću pobjedu.
- 23:01 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

U 21: HRVATSKA 1:0 Bugarska.

Ljubojević-spor i nemočan Još jedna, treća uzastopna pobjeda mladih jedino je dobro koji je donijela današnja utakmica s skromnih Bugarima. Veliki je problem bilo neigranje najboljeg igrača ove vrste Luke Modrića, bez kojega je igra naše mlade reprezentacije gotovo nezamisliva. Utakmica je bila ispodprosječna i nezanimljiva, naši, a još manje Bugari nisu uspjeli povezati redove. Naši i ipak bili bolji ili bolje rečeno manje loši. Sve su naše šanse došle nakon prekida ili indivudualne akcije Da Silve, što vjerno predočuje činjenicu da je naša igra bila prespora, s previše dodira i dodavanja u natrag.

KAKO SU IGRALI:
Tomislav Vranjić-većinu utakmice statirao na golu, a u jedinoj priliki Bugara odlično obranio neugodan udarac. OCJENA: 6.5

Luka Vučko-jedan od najboljih, pošto su Bugari igrali dosta defanzivno često se ubacivao naprijed i imao odličan pokušaj na početku utakmice, u obrani nije imao težak posao, ali ga je korektno obavio. OCJENA: 7

Neven Vukman-oporavio se u posljednji čas i započeo utakmicu, ali se početkom drugog dijela ponovo ozlijedio, do tada se baš nije iskazao imao je dosta netočnih dodavanja i izgubio mnogo zračnih duela, jedan o lošijih. OCJENA: 6

Dario Bodrušić-igrač koji može igrati na mnogo mjesta u momčadi, danas je igrao stopera i to korektno odradio iako su izostali karakteristični pohodi u napad. OCJENA: 6.5

Mladen Pelaić-jedini dobar centaršut koji je došao s boka bio je njegov, ali to je bilo ipak skromno izdanje Zagrebovog igrača pa je zamjenjen već nakon 1. poluvremena. OCJENA: 5.5

Leon Benko-bokovi su nam bili izrazito slabi danas, Benko je bio prilično pasivan, nije pripremio niti jednu priliku, a niti se našao u istoj. OCJENA: 5.5

Filip Marčić-kapetan Bordeauxove B momčadi, danas je odigrao najlošiju od dosadašnjih 3 utakmice, solidno zatvorio prostor na sredini terena, ali to je uglavnom sve što je uspio učiniti.
OCJENA: 6

Ognjen Vukojević-izostankom Modrića i Tomića dobio je priliku u prvih 11 i ničime nije pokazao da zaslužuje mjesto u Bilićevim kombinacijama za prvi sastav. Ocjena: 5.5

Mario Grgurović-jedini naš kreativac u veznom redu, danas nije bio u posebno dobro izdanju, ali je puno pokušavao i glavne naše prijetnje su dolazile nakon njegovih dobro izvedenih prekida. OCJENA: 6.5

Goran Ljubojević-vidi se da je fizički nedovoljno pripremljen, pogodio je gredu nakon udarca iz kuta, ali to je jedina prilika u kojoj se našao, ponajviše zbog svoje loše pokretljivosti. Ljubojevićeve igre u zadnje vrijeme uvreda njegovogm talentu. OCJENA: 6

Eduardo da Silva-bez dvojbe najbolje je igrač utakmice, osim što je zabio gol, bio je jedini naš igrač kojeg Bugari nisu uspjeli zaustaviti. Naš najjači individualac. OCJENA: 7.5
Zamjene

Josip Mišić-odlično obavio posao nakon što je zamjenio ozlijeđenog Vukmana, ugodno sam iznenađen onim što je pokazao. OCJENA: 6.5

Goran Mujanović-kao i Pelaić umjesto kojeg je ušao, neaktivan, neprobojan, prosjećan.
OCJENA: 6

ZAVRŠNI KOMENTAR
-Bilić je rezultatski napravio pravi posao, ali što je igre tiče tu ima još mnogo posla. Taj će posao povratkom Modrića biti lakši. S obzirom da je tek početak ciklusa ove U-21 vrste prerano je donositi zaključke, ali čini mi da Bilić ima puno manje talentirani generaciju nego što je imao Novoselac. Ne računajući Da Silvu i Ljubojevića koji s afirmirani još prošlog ciklusa, ova repka je spala na 3 talentirana igrača prvenstveno sjajnog organizatora Luku Modrića, te dva Hajdukovca nasljednika Tudora-Luku Vučka i kreativnog vezista Mario Grgurovića. Ostali igrači se ničim ne izdvajaju iz prosjeka.


Uvertira je sjajno prošla, nadajmo se da će barem jednako uspješni biti i A reprezentativci.
- 20:17 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

HRVATSKA-BUGARSKA najava i analiza

Iako smo se nadali, rijetki su zaista vjerovali da ćemo ovu utakmicu dočekati s maksimalnim učinkom i time skinuti imperativ pobjede s vrata. U subotnjoj utakmici naša reprezentacija može puno više dobiti nego li izgubiti. Eventualna pobjeda gurnula nas bi na prag SP u Njemačkoj, a poraz o kojem ne želim ni razmišljati nas ne bi gurnuo u zaostatak. Bugari su dosada odigrali samo jednu utakmicu, onu na Islandu gdje su bez problem svladali domaćine s 3:1.


I prije nego što je za izbornika postavljen Hristo Stoičkov, najveća legenda Bugarskog nogometa, Bugari su igrali ofenzivno, a sad je nastavljen taj trend s još većim naglaskom na ofenzivu. Ako će Bugari istrčati u formaciji koju najavljuje Stoičkov, bit će to vrlo ofenzivna postava u sustavu 3-4-3 s M.Petrovom i V.E. Bojinovom na krilima i Berbatovim kao centralnim napadčem. Bugari su vrlo kreativni i tehnički iznimno jaki, ali im nedostaje discipline u igri i loše trče prema natrag, što je najbolje bilo vidljivo na ovogodišnjem Euru.
Najslabiji dio momčadi je svakako obrana, koja je dosta troma. Velika je šteta što neće moći igrati Ivica Olić jer je po meni on igrač koji bi mogao donijeti prevagu u ovome susretu.

Iako smo odlučujući susret protiv Bugara igrali prije otprilike godinu danas će to biti sasvim druga utakmica, jer su onda Bugari već imali osigurano prvo mjesto i došli su opušteni i nemotivirani.

Naši su odigrali korektno prve dvije utakmice, ovih 6 bodova je mnogo zavaralo javnost, jer naša igra još nije na razini koja se može smatrati adekvatnom. Cico je imao sreće da u njegovom službenog debiju igramo praktički cjelu utakmicu s igračem više. Uspjeh u Švedskoj više je plod Srnine genijalnosti i velike sreće, jer cjelu utakmicu nismo imali poštenu prigodu.

Iako Cico izjavljuje da mu nije važno što igrači ne igraju u svojim klubovima, ja smatram da je to priličan problem. R.Kovač ove je odigrao 32 minute kombinirano u Bundesligi i Chamipions League. Jurica Vranješ najčešće ulazi kao zamjena u posljednjih 20-ak minuta.
Niko Kranjčar, osim što je u očajnoj formi, ispao je iz momčadi Dinamo i od zadnje 3 utakmice odigrao je tek jednu. Ti svi igrači naći će se u početnom sastavu u Subotu, teško je očekivati da su oni u optimalnoj formi, jer se ista postiže kroz igranje u viskointenzivnim utakmicama, a ne svakodnevnim treninzima. Ipak vjerujem da atmosfera u Maximiru može ispirirati igrače da daju i više nego što trenutno mogu, a ako će biti tako onda pobjeda ne bi trebala izostati.


KLJUČNI IGRAČI:

HRVATSKA-Darijo Srna- u dosadašnje dvije utakmice naš najbolji igrač, na ovoj utakmici će za protivnike imati Kišiševa i Ivajla Petkova, koji nisu igrači koji bi mogli dovoljno kvalitetno zaustaviti Srnu. Osim prodora po desnome boku, Srna ima odličan prekid. O igri Darija ovisi u mnogome rezultat ove utakmice, bude li pravi bit ćemo puno bliže pobjedi.

BUGARSKA-Martin Petrov-po meni trenutno najbolji igrač Bundeslige, s svojim Wolfsburgom je na čelu spomenute lige, a često i s strijelac. Vrlo neugodan igrač, brz i agilan odličnog udarca.


NAJSLABIJE KARIKE-
HRVATSKA-Mario Tokić-ovo je njegova prva velika utakmica koju će početi u reprezentaciji, a to nije isto kao i igrati za GAK i Austirijskoj ligi, iako je Tokić već u 30-ima, on je na internacionalnoj sceni početnik, usto nije najjači u zračnim duelima, a baš će puno takvih imati s Berbatovom.

BUGARSKA-Ivajlo Petkov-gledao sam ga u nedavno u Kupu Uefa, doima se dosta nespremnim, a i često je griješio u dodavanjima, loša vijest za njega je da će morati pokrivati stranu gdje će ordinirati Darijo Srna, nevjerujem da će uspjeti.

Dvi, tri o SUCU
Pierluigi Collina-najbolji svjetski sudac, neprikosnoven autoritet, i minimalni kontakti su mu dovoljni da dosudi kazneni udarac, Šimunić će morati pripaziti na svoj rad rukama kod ubacivanja iz kuta. Nevjerujem da će biti ikakvih problema s veličanstvenim ćelavcem.



- 01:39 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

07.10.2004., četvrtak

Da Silva za CRO repku

U zadnje je vrijeme sve više reprezentacija koje posežu za igračima iz drugim zemalja.
Naravno da ni naša neće biti iznimka, već mnogo godina uvozimo igrače iz Australije(Šerić, Šimunić, Didulica), međutim oni ipak imaju Hrvatske korijene za razliku od novopečenog A reprezentativca Eduarda Alvesa Da Silve. Ideja o uvažanju igrača koji ne mogu igrati u svojoj zemlji mi se nimalo ne sviđa. Reprezentacija neke zemlje trebala bi predstavljati isključivo igrače koji od rođenja imaju njezinu nacionalnost, jer bi u suprotnu slućaju za desetljeće ili dva situacija mogla ličiti na današnju klupsku scenu. Da Silva je kvalitetan nogometaš, ali igrač koji ne donosi kvalitetu više A reprezetaciji, a nije izgledno da će i moći bitnije pridonijeti u skoroj budućnosti. Najgore je Bjelanoviću, Budanu, Ljubojeviću koji sigurno posjeduju veću želju da igraju za Hrvatsku, i kojima to više znači nego Brazilcu. Ova trojica nabrojanih, a i još neki nisu lošiji igrači od Da Silve i ne vidim potrebe da se pozivaju «starani igrači» kad hvala Bogu imamo dovoljno kvalitetne domaće.

- 13:36 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

06.10.2004., srijeda

1. kolo Goodyear lige-komentar

Goodyear liga je počela neuspješno za naše klubove, i prije početka se znalo da ćemo imati najmanje 1 pobjedu u premijernom zbog međusobnog sraza Cibone i Zadra, nažalost na tome je i ostalo jer Split, Zagreb i Šibenka nisu uspjeli.

U Jazinama je kao i na svakom derbiju bila odlična atmosfera, još je važnije da nije bio excesa iako susret nije zavšio kako su priželjkivali domaći navijaći. Utakmica sa puno oscilacija, što sam i očekivao s obzirom da su momčadi još daleko od optimalne forme odnosno uigranosti.
NovopridošliKyle Hill je odlično igrao u prvom poluvremenu, samo za nijansu slabiji je bio Marko Banić i zahvaljujući prvenstveno njima Zadar je imao prednost od 10-ak poena. Cibona se nije snalazila u tim trenucima run&gun košarke, pošto su njezini igrači imaju bolje predispozicije za pozicijsku košarku. U drugom dijelu su prvaci Hrvatske uspjeli nametnuti svoj tempo, ponajviše zato jer je Zadar pao. Razlog tog pada je što Zadrani opet nemaju dovoljan broj igrača da bi izdržali cjelu utakmicu u istom tempo. Zadar nema niti jednog igrača s klupe koji bi mogao donijeti pomak u igri momčadi. Učinak tog segmenta momčadi u ovoj utakmice je bio mizernih 8 poena, s druge strane klupa Cibone je ubacila odli(u)čnih 38poena. Kako se i moglo pretpostaviti prevaga je bio Andrija Žižić igrača na kojeg Zadar nema odgovor, Andrija sjajno koristi svoju masu i vrlo se dobro pozicionira i zagrađuje, a opće je poznato da ima dobru ruku. Sva je sreća da su Cibosi u zadnji čas doveli Marka Popovića, jer im je upravo playmakersko mjesto bilo naslabije većeras. Vladimir Krstić, uvijek daje sve od sebe, ali ipak je jedan nivo ispod Marka. Anzulović je prilično hrabro startao s Vedranom Morovićem i Damirom Omerhodžićem, ali u daljnjem tijeku utakimice nisu dobili puno prigode. Pogotovo Omerhodžić, kojeg je Zula stavio na krivu poziciju, jer iako momak ima 209cm on je jednostavno igrač koji jedino može igrati na perimetru, za borbu pod košem je preslab. Osim Žižića najbolji dojam su ostavili iskusni Joke Vranković i Andrej Štimac, koji svoje najbolje partije pruža na početku sezone, a kasnije polako pada. Zadar je napravio dobar posao dovođenjem pravog košgetera Hilla i Juby Johnosona, kojem je bolji dio igre obrana. Za razliku od njih Todor Gečevski i Pankracije Barač odigrali su veoma loše, pogotovo ovaj potonji kojega bi i moja malenkost pobjedila da igramo 1 on 1. Danas je najbolji u Zadru bio Jakov Vladović, igrač zbog kojeg je dobro da Popović nije potpisao za Zadar.

Najveće razočaranje je što Zagreb nije uspio pobjediti Geoplina, o.k. dobar je Geoplin, ali ako njega ne mogu svladati kod kuće onda koja je to momčad protiv koje će ubilježiti pobjedu?

Splitov poraz u Skenderiji je očekivan jer Bosna, neće biti kanta za napucavanje kao što je to bio slučaj u prva dva izanja GYL-e. Dpveli su Markovića, Aleksića i Williamsa, ali ipak sam očekivao veći otpor Splita.

Od Šibenke je uoči gostovanja u Beogradu očekivano upravo ovo što se dogodilo, visok poraz iako je Partizan vodio samo 2 razlike na poluvremenu.

Rezultati i statistike
- 22:31 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

50 potpisa i 40 pečata za otvaranje Žiroračuna

Iako sam dosad banku posječivao samo kad bi me netko poslao da mu platim neki račun, nikad nisam stekao dobar dojam o toj moronskoj ustanovi. Od danas je oficijalno na crnoj listi, zajedno s Ambulantnom i Sudom, čiji sam česti gost zbog speeding ticketa i ostalih sranja. Uskoro otvaram kafić i između ostale papirologije, treba jasno otvoriti i Žiroračun. I misleći da će to trajati kojih 15-ak minuta zaputih se u poslovnicu PBZ. Za dvije-tri minute sam došao na red i onda se pojavila ona..........."Lajavica bez premca". I nekako bi podnio to što govori brzinom munje, ali problem je što očito špara vodi pa je zaudarala kao ja nakon nogometne utakmice. I tako dišući samo kroz nos uspio sam joj reći svoj naum: " Želim otvoriti ŽR", nakon toga mi je uputila par retoričkih pitanja, a onda.........je počeo show. Ženska je bez prestanka govorila punih 10 minuta, čak je 4 puta udahnula...Nakon podmjeha svih onih koji su stajali iza mene, te mene samog zacrvenjela se i believe or not.......Zaštujela. Nakon toga je slijedilo beskonačno ispunjavanje obrazaca i sve ostalog sranja. Ne pretjerujem kad kažem da sam se morao 50-ak puta potpisati, samo da otvorim Žiroračun, što bi trebao biti rutinski kratkotrajni postupak. Umjesto planiranih 15-ak minuta stajao sam za jebenih šalterom 1h i 30minuta, a samo zato jer hoću otvoriti žiroračun.... sva sreća da se transakcije mogu obavljati i preko interneta, pa možda i neću morati posuditi gas-masku kad sljedeći put zatrebam uslugu banke......




- 16:06 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Kladionica srijeda

Evo nekih parova:

Laško-Olimpija 2(2.05)-ove dvije momčadi su već odigrale utakmicu Slovenskog Superkupa, Olimpija je onda pobjedila mislim da će i danas jer je znatno kvalitetnija.

Ljubičić-Spadea 1(1.70)-Spadea igra najbolju sezonu u karijeri, ali ipak je ovo "Ljubičićev" turnir, bolji servis bi trebao donijeti prevagu u ovom dvoboju.

Zadar-Cibona 1(2.15)-Žižić, Bader i Popović su tjedan ili manje dana s Cibonom, usto Cibosi su slabiji nego prošle godine,a Zadar je zadržao isti nivo kvalitete, kad se igra u Jazinama domači su veliki favoriti.

HSV Hamburg-Lemgo-1(2.00) Gosti su očajno krenuli u prvenstvo, a Hamburg je s druge strane već osvojio jedan trofej-Superkup protiv Flensburga, igra na domaćem terenu i to bi trebao iskoristiti.

F.Lopez-Soderling 2(1.85)-Šved je jučer bez problema svadao Lopezovog sunarodnjaka Tommya Robreda, niti Lopezova igra se ne razlikuje previše.
- 11:24 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

05.10.2004., utorak

Goodyear league NAJAVA


Sutra kreče 4. sezona Goodyear lige. Ove će se sezone za trofej pobjednika nadmetati 16 momčadi, 4 više nego lani što je rezultat nastojanja srpskih klubova da pod svaku cijenu imaju 5 predstavnika, kako niti mi jasno ne želimo zaostajati za dragim nam susjedima pozivnicu je dobio i KK Split, unatoč lošim rezultatima u domačem prvenstvu. Iako je bilo mnogo onih koji su sumnjali u uspjeh ove lige, na kraju je sve ispalo dobro i liga je uz Španjolsku i Italiju, najjače domicilno natjecanje Europe. Incidenti na utakmicama, najčešće u Beogradu se i dalje događaju, ali i to postupno prestaje tako da se može reći da je liga i na tom planu uspjela. Još jedna novost je da će se ove godine umjesto standardnog Final 4, igrati Final 8, dakle od 1/4 finala na dalje. Već je odlučeno da se taj turnir igra u Beogradu, pa se može reći da Srpski klubovi imaju bolje startne pozicije za osvajanje naslova.

CIBONA- Zagrebački je team, još jednom barem po imenima najjači od Hrvatskih predstavnika, ali je ipak u odnosu na lanjsku sezonu doživio lagani pad u kvaliteti. Dva najbolja igrača Scoonie Penn i Slaven Rimac, otišli su Bogu iza leđa, u grčki Makedonikos, koji ne nastupa u Euroligi. Najznačajnije pojačanje je američko krilo Rodney Elliott, ali on se je već prije početka sezone ozlijedio i neće nastupati najmanje do početka 2005. Osim njega jedino zvučno ime koje se može smatrati pridošlicom, iako je pola prošle sezone proveo u Ciboni na posudbi, je Marko Popović. Zadranin se odlučio za za Cibonu iako mu je Zadar navodno davao veći novac. Dovedeni su još mađarski centar Marton Bader, iskusni play Vladimir Krstić, korisni bek shooter Branimir Longin i dvojica mladih igrača Vedran Morović, te Marin Rozić. Ipak jedino zbog čega se veselim ovim silnim odlascima, je što će Anzulović konačno morati dati minutažu Damiru Markoti(Omerhodžiću). Iznimno taletiranom momku, koje se po surovom talentu iznad Ukića i Tomasa, ali kojem kronično nedostaje kvalitetnih utakmica, jer je do sad odigrao tek jednu sezonu sa seniorski team, i to s Karlovcem u B ligi. Da dalje ne duljim, od Cibone očekujem da se bez problema plasira, na završni Final 8 turnir, pa i da prođe barem još korak dalje.

ZADAR-kao i uvijek rubrika odlazaka i dolazaka u Zadru je puna, za razliku od Cibone vrlo sam zadovoljan kako je Giergia, kojeg inače ne poštujem mnogo, složio momčad. Otišli su nositelji igre Bulić, Marcelić i Longin, ali to su sve redom potrošeni igrači kod kojih motiv više nije dovoljno velik da igraju na 110% svojih mogućnosti.
Iako je stigao tek prije nekoliko dana Kyle Hill(playmaker) je najbolji igrač koji je došao u Jazine ove sezone, momak je imao 15 poena po utakmici igrajući za ASVEL i Pau-Orthez. Tu je još jedan Amer, Juby Johnson,koji igra na poziciji 3, i odličan je u obrani što je bio jedan od goručih problema Zadra u prošloj sezoni. Važno je da su ostala dvojica najpesprektivnijih Jakov Vladović i Marko Banić, njima je Zadar dodao još 40-godišnjeg Aramisa Naglića, te iskusnog Makedonca Todora Gečevskog, a iz Rijeke je stigao i jedan od najboljih strijelaca Ožujsko lige Siniša Štemberger. Sve u svemu Zadar ima vrlo solidnu momčad kojoj će trebati vremena za uigravanje, ali će bez obzira na to biti na završnom turniru.

Split- Spličani su ove sezone trgovali vrlo malo, došli su tek povratnik iz Amerike Ivan Kartelo i play Krešimir Novosel. Najbitnije je da najtalentiraniji europski play Roko Leni Ukić i dalje igra na gripama. Ove sezone od njega možemo očekivati da bude jedan od 3-4 najbolja igrača GYL. Osim njega reprezentativni kalibar je i Damir Rančić, koji ima nevjerojatno meku ruku. Dva Hrvoja Oršulić i Perić će igrati na poziciji niskog krila, obojica dosta visoki, vrlo dobri u obrani, a Perić ima i vrlo dobre ofenzivne manire što ga čini još jednim NBA prospectom u ovoj iznimno mladoj momčadi. Najviše će problema biti pod koševima, jer su se ozlijedili Kedžo i novopridošli Kartelo, tako da će Kaštropil i Pašalić morati podnijeti veliki teret u prvih 10-ak kola. Iako su prošle godine loše igrali u prvenstvu, vjerujem da Split ima veliku šansu da se plasira među 8, ovo bi konačno trebala biti sezona u kojoj će Ukić pridjev vrhunskog talenta, zamijeniti onim vrhunskog igrača, a ako će biti tako ulazak na Final 8 bit će ostvaren.

Zagreb- Mravi i u ovu sezonu ulaze bez velikih ambicija, momčad je više manje ista kao i lani, jedino pojačanje je Amerikanac Scott Emerson koji bi trebao dodati čvrstinu pod košem, ali dosad se Zagrebov scouting pokazao kao loš tako da ne očekujem puno od njega. Ivan Tomas je ozlijeđen i baš je to najveći problem Zagreba na početku sezone, jer Litvanac Juknevičius koji bi ga trebao odmijeniti nije ni blizu Ivanove klase. Sve svjetla reflektora bit će uprta u njegovog iznimno talentiranog brata Marka Tomasa koji se ovoga ljeta nametnuo u reprezentaciji. Naravno tu je i Damir Miljković koji je mnogo obečavao, ali je zastao u razvoju. Osim braće Tomasa, tu su i Garme koji će također imati solidinu minutažu. Zagreb ima i 3 velika centra u juniorskoj momčadi, Afrikance Sissoka i Maru, te igrača kojeg već sad mnogi nazivaju novim Krešom Čosićem-Antu Tomića, ali teško je očekivati da bi bilo koji od njih ove sezone mogao imati imalo zapaženiji učinak.
Ulazak među najbolju osmoricu bit će vrlo težak za Zagreb, tim više što igranje u Trnskom nije nikakva prednost za njih budući da su im jedina potpora djeca.

Šibenik-momčad kojom se zatvara hrvatski kvintet, je uvjedno i najslabija. Samo sudjelovanje je već uspjeh, s obzirom na financijsku situaciju i malu potporu grada u tom aspektu. Dovedeni su novi Amerikanci budući da su dvojica-Bailey i Dixon, napustili momčad u prijelaznom roku. Najbolji od njih bi trebao biti Dwayane Broyles koji je u prijateljskim utakimcama postizao oko 20 koševa. Od domaćih došli su Frane Čolak, koji je imao vrlo zapažen učinak u prošlosezonskom izdanju GYL, i brodski playmaker Domagoj Norac. Ako postignu dvoznamenkasti broj pobjeda to će bit veliki uspjeh.


Iako su glavne zvijezde: Igor Rakočević, Scoonie Penn, Slaven Rimac, Davor Marcelić, Marko Maravić.......otišli u inozemstvu tu su novi klinci koji će vjerojatno nadmašiti ranije spomenute. Roko Leni Ukić, Marko Tomas, Damir Markota, Luka Bogdanović, Kosta Perović, Dragan Labović i vjerojatni 1.pick drafta Nemanja Aleksandrov dolaze, neki će već ove sezone biti među najboljima, neki će skupljati iskustva, ali sigurno je da će NBA scouta biti u dvorana diljem Balkana više nego ikad.

Ove godine je nagrada za pobjednika GYL sudjelovanje u ULEB Cupu(Europskoj drugoj ligi), ali već od sljedeće sezone pobjednik će dobiti ulaznicu za elitno društvo Eurolige, čime se zasad mogu pohvalit tek Cibona, Olimpija i Partizan.

Baš su ta 3 kluba u krugu favorita, zajedno s Hemofarmom i Reflexom, dok će klubovi poput Crvene Zvezde, Zadra i Splita vrebati iz prikrajka da se domognu respektabilnog trofeja.
- 22:38 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Ždrijeb Lige UEFA

Danas je u Nyonu održan draw Lige Uefe, Dinamo je prošao solidno i prema prvom dojmu borit će se s nizozemskim Heerneveenom za 3. mjesto koje vodi dalje i koje bi nakon 30-ak godina moglo donijeti prvo Dinamovo proljeće u Europi. Mnogo toga ovisi o rasporedu, koji će biti naknadno utvrđen, jer se igra po klasničnom sistemu svatko s svakim, ali jednokružno, znači nema uzvrata.

Evo kratke analize Dinamovih protivnika:

STUTTGART-klub u kojem igraju trojica naših igrača. Zvonimir Soldo je najbolji zadnji vezni Bundeslige, već nekoliko sezona, baš zbog toga Jurica Vranješ ne dobija adekvatnu minutažu jer igra na Soldinom mjestu. Bivši reprezentativni kapetan, Boris Živković, je teže ozlijeđen i sumnjam da će nastupiti protiv plavih. Stuttgart igra u rasporedu 4-4-2, s Aliaksandrom Hlebom u ulozi polušpice, Bjelorus je jedan od najboljih driblera lige, vrlo je prodoran i pravo je čudo da je uspio ostati u Stuttgartu jer su se za njega zanimali Bayern, Inter i još neki klubovi Serie A. Uz njega i Soldu, najveća zvijezda je njemački golgeter mađarskih korijena Kevin Kuranyi, ali kao i naš Živac od je također ozlijeđen i pitanje je dali će nastupiti protiv Dinama. Vratar Hildebrand je ponajbolji u Bundesligi, a isto vrijedi i za dvojicu prodornih bočnih igrača koji se često ubacuju u napad, riječ je o njemačkim reprezetativcima-Philipu Lahmu i Andreasu Hinkelu. Moj je dojam da je Stuttgart malo prejak za Dinamo u ovom trenutku, u Maximiru bi možda mogli izvući remis, ali ako će igrati u gostima nevjerujem, tim više što Stuttgart prima iznimno malo golova, za razliku od Dinamove propusne obrane.


BENFICA-kao i prošle, ni ove sezone nisu uspjeli proći 3. pretkolo Lige Prvaka tako da će utjehu pronaći u ovoj novooformljenoj Ligi. Nisu Bog zna kako startali u prvenstvno, možda i zato jer su ovog ljeta izgubili nekoliko važnih igrača na čelu s Tiagom, novim veznjakom Chelsea, a nisu doveli adekvatne zanimjene. Međutim još uvijek je to momčad puna reprezentativaca. Benfica igra ofenzivno, često i s 3 napadača što dosada nije bila karakteristika Giovannia Trappatonia, barem ne dok je vodio repku Italije. Glavne zvijezde su portugalski reprezentativci- ofenzivno krilo Simao Sabrosa, defenzivni veznjak Armando Petit i odlični napadač Nuno Gomes. Prvu utakmicu protiv svog Dinama će odigrati Tomo Šokota, igrač koji je uživao veliko povjerenje Otte Barića, ali ga nije opravdao pa je u reprezentaciji pao u drugi plan, a slična je situacija u u Benfici, gdje sve češće ostaje na klupi, a u Portugalskom prvenstvu još čeka svoj prvi pogodak ove sezone. Benfica nije momčad koje bi se Dinamo morao plašiti, ali je dovoljno jaka da u dvoboj s naših viceprvakom uđe kao blagi favorit.


HEERENVEEN-klub koje je dobar korak iza najboljih u Nizozemskoj ligi(PSV, Ajax, Feeynoord), ali je svejedno respektabilan, i Dinamo će se morati mnogo pomučiti da ih nadmaši što bi najvjerojatnije bilo dovoljno da se osigura prolaz dalje. Nemaju nekih velikih zvijezda, a ispred ostalih su Viktor Sikora, bivši igrač Ajaxa i Fulhama, te Bruggink i Radomski. Od etabliranih imena još su tu Šved Hansson, prošlogodišnji igrač Partizan Tomas Rzasza i još jedan Švedan hrvatskih korijena Stefan Selaković.


BEVEREN-po meni su oni outsideri ove grupe, Belgijci nemaju niti jednog poznatog igrača, a zanimljivo je da se gotovo u potpunosti orijentiraju na igrače iz Afrike. Moje je mišljenje da Dinamo bilo vani bilo doma, može svladati ovu momčad, koja je na kvaliteti prosječne momčadi HNL-a, a takve su u zadnje vrijeme teško pobjedive za Plave, pa treba bit oprezan i nikog ne podcjenjivati.

Prognoza:
1. Stuttgart
2. Benfica
3. Dinamo
4. Heerenveen
5. Beveren

- 13:41 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

04.10.2004., ponedjeljak

Kamen Ingrad 0:0 Dinamo

Odličan rezultat, dok Hajduk polako izlazi iz krize, Dinamo tone sve dublje, a da se nisu plasirali u Ligu Uefe možda bi i onaj krele od Mamića odletio iz Maximira. Uoči sezone najvaljivali su da će nadmašiti rekordnu prednost od 19 bodova iz doba Franjine Croatia, a sad imaju 14 bodova iz 10 utakmica. Nadam se da je ovo Dinamova realnost i da će naslov opet u Split, premda po imenima imamo najslabiju momčad u posljednjih 5 godina.

Otkriče bi mogao biti Urugvajac Roberto Pablo Munhoz kojeg je Slišković izvadio iz naftalina, nakon što je na početku sezone izgledao kao turist, a ne momak koji ima 10-ak nastupa za najbolju vrstu Urugvaja. Protiv Rijeke je odigrao izvrsnu, istina da nije najjači u duelu i da izgubi dosta lopti, ali za razliku od večine igrača ove jadne lige momak zna s loptom, a usto je i vrlo brz.


- 21:42 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Savjeti za klađenje.

Danas je najgori da za posjet kladionici jer je ponuda slaba, ali kako sam ovisnik, naravno da ću i danas nešto uplatiti.

Evo parova na koje se isplati igrati:
Kamen Ingrad-Dinamo 1X(1.90)
-Dinamo još od prvoga kola nije nikoga svladao na gostujućem terenu, a u Velikoj i kad su dolazili u puno boljoj formi, nisu pobjeđivali.

Crystal Palace-Fulham X(3.20)
-domačini su se ove godine vratili u elitno društvo, ali čini se da neće dugo ostati. Dosad su skupili tek 2 boda, a ni Fulham nije puno bolji na 15. su mjestu.

Sporting Lisaboa-Uniao Leiria 1(1.40)
-momčad Petra Krpana, je baš njegovim pogotkom došla do boda na Dragaou protiv Porta, čuda se ne događaju tako često.

Ivan Ljubičić-Arnaud Clement 1(1.50)
-Ljubičić je na ovom turniru prije 3 godine osvojio svoj prvi i jedini naslov, danas igra protiv domaćeg igrača Clementa, koji je ove godine u lošijoj formi nego inače, a Ljubičić je standardno dobar.

Karolina Šprem-Silvia Farina Elia 2(2.00)
-otkad su počeli problemi s sad več bivšim trenerom Hirsžonom, Karolina je malo pala u formi, prošli tjedan je izgubila u 2.kolo od prosječne Marie Camerin(ITA), i danas joj je protivnica iz Italije Silvia Farina, koja ima bolji međusobni score.
- 14:05 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Ančić osvojio Superset

Ančić je osvojio exsibicijski turnir i osvojio 250.000$. Kako je HRT, prenosio veći dio programa s tog turnira opet smo morali slušati Miću "Uf" Dušanovića i njegove legendarne komentare. Kad je Ančić jedva pobjedio 45-godišnjeg McEnroea, Mićo nam je to predočio kao da je svaladao Rogera Federera.

Inače ti exibicijski turniri su bez veze, jer se ne igra za bodove, ali ovaj je bio nešto zanimljiviji jer je pobjednik dobio rekordni honorar.

Iznenadilo me da stari McEnroe može još uvijek bio ravan Ančiću koji je jedan od najtalentiranijh igrača, a i Boris Becker je umalo dobio Rusedskog.

Jedini koji je uistinu shvatio da je ovo exibicija bio je naravno Goran Ivanišević koji se standardno zabavaljao na terenu, za razliku od večine ostalih koji su samo pokušavali osvojit novac.

- 13:16 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Velika pobjeda Zadrana....

Zadrov scorer-Kyle Hill ZADAR-HEMOFARM 77-59
-vjerovali ili ne i to se dogodilo, obrana Zadra je dobila utakmicu. Zaista se ne sjećam kad je Zadar odigrao tako dobro u obrani. Bili su vrlo agresivni i pokretljivi, te isforsirali čak 20 izgubljenih lopti. Napad baš nije funcionirao, jednino su dobro igrali kontre kojih je zaista bilo mnogo.....Jugo se danas koristio Sagadinovom taktikom rotirajući 10igrača, što se isplatilo pošto je svako zabio nešto, čak i Stipčević.
Zadar će biti još bolji kad se vrati Jakov Vladović jer Kyle Hill(19p 6a) nije pravi playmaker. Inače ne volim tog igrača u istoj utakmici može odigrati nekoliko briljantnih minuta, ali i kasnije sve zasrati, danas to nije bio slučaj iako je izgubio 9 lopti. Ipak nema spora da je to dobar potez Giergie. Danas najbolji je po meni bio Siniša Štemberger-odgirao je nevjerojatno racionalno, odlično u obrani, a postigao je i 12poena. Njemu uz bok Juby Johnson(14poena) koji je dobro zaustavio Nebojšu Bogavca. Marko Banić(15) je odlično startao u meč, ali je opet imao problema s faulovima. Jedini igrač koji mi je išao na kurac je Gečevski, čovjek ima 210, a on neprestano šutira trojke iako ga nejede......Kod gostiju me razočarao Vonteego Cummings koji nije odigrao ništa baš kao i Petar Popović. Ova visoka pobjeda će im dati mnogo samopouzdanja, pa možda donesu i važnu pobjedu iz Beograda....


ZAGREB-ŠIBENKA 79-82
-iznenadila me ova pobjeda Šibenke, Zagreb ima velikih problema u obrani i to su gosti iskoristili na najbolji način, unatoč tome što su Tomas(26) i Miljković(20) bili opet na razini, falilo im je širine jer se je samo 6 igrača upisalo u strijelce, s druge je strane bilo 9 strijelaca. Ipak ključ utakmice je činjenica da su Šibenčani pogodili 14trica iz 24 pokušaja što je zaista fantastično, prednjačio je u zadnje dvije utakmice odlični McGauthrie(24+5) s čak 6 dalekometnih pogodaka.


BUDUĆNOST 69-64 SPLIT
-šteta, ova pobjeda bi stvarno dobro legla Splitu,a da su imali Rančića ili barem Perića vjerojatno bi i pobjedili ovako su Roko Leni Ukić i Pašalić obojica s 21 poenom bili premalo, sad Splićani idu na gostovanje kod Zvezde tamo će im biti još teže, ali Crvena Zvezda nije puno jača od Budućnosti, ako uopće jest.


SCORE u ovom kolu:
1.SiCG 3-2
2.Slovenija 2-2
3.BiH 1-1
4.HRVATSKA 2-3

UKUPNO:
1. SiCG 16-9
2. BiH 6-6
3. Slovenija 9-11
4. HRVATSKA 10-15

- 02:59 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Sljedeći mjesec >>

  listopad, 2004 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: