Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Goodyear 2. kolo

Nakon mnogo godina Zvezda je odigrala neku utakmicu u Šibeniku, atmosfera je bila fantastična. Utakmica je bila živi očaj, Šibenki je ovaj ulazak u GYL već sam po sebi uspjeh, dok Zvezda ima veće ambicije, ali mislim da za to nema dovoljno kvalitetne igrače. Rakočević je bio pola momčadi, drugi strijelac Dozet je također otišao, nema niti teškog centra Aleksandra Đurića, najveći talent Luka Bogdanović je u Partizanu. U dovedeni su više-manje bezimeni igrači, jedino pojačanje je Andrew Wisnievski, koji je vrlo inteligentan shoot-first razigravač. Osim njega jedini igrač koji se ističe je mladi Vuk Radivojević. Ostali su više-manje mediocre igrači. Šibenik je mnogo izgubio odlaskom malog Davida Baileya, sadašnji razigravači Norac, McGauthrie i Duvančić nisu cjelu utakmicu uspjeli povezati redove. Ipak najviše me razočarao Amer Dwayane Broyles, koji je silovao shoot cjelu utakmicu iako ga nije išlo, a onaj Rucker je također bezkorisan. Kao što sam rekao Šibenik je imao mnogo poteškoća u napadu, katastrofalni šuterski postotci su posljedica individualne igre napada, gotovo da se na prste mogu nabrojati napadi kad je igrač ostao na čistom shootu, sve se svodilo na zabijanje u reket gdje su visoki igrači Zvezde to rješavali s lakoćom. Dojam je će svaka pobjeda za Šibenik biti ogroman uspjeh, a ni Zvezda nije među boljim momčadima, sredina ljestvice je njihova realnost.

Osim Cibone koja je ostvarila 2 pobjede, ostali klubovi nisu uspjeli pobijediti nikoga.
Stvarno katastrofa, i dok je za očekivati da se prvenstveno Zadar pa i Split dignu. Bojim se da će Šibenka i Zagreb voditi borbu s Heliosom za posljednje mjesto. Splitu zasad nedostaje širina pod košem, Pašalić i Kaštropil su osuđeni igrati cjele utakmice jer praktički nemaju zamjene. Roko Leni Ukić i Damir Rančić odradili su kvalitetno prve dvije utakmice,ali to nije dovoljno. Problem Zadra je prvenstveno neuigranost i kad s poslože bit će sigurno preko 50%.
Zagreb je bez Ivana Tomasa bezglava momčad, Miljković i M. Tomas uglavnom sve akcije rješavaju 1 on 1 i s takvom igrom nema uspjeha. Marko je pogotovo razočarao u ovom kolu.
Cibona je imala mnogo problema s Laškim, ali oni ipak posjeduju kvalitetu na koju se mogu izvući, očito je da Sesar niti ove sezone neće moći pružati partije kakve bi trebao, barem ne u početku. Trebat će proći još nekoliko utakmica dok se Pop ne uklopi, iako Krstić zasad odlično igra.

Od ostalih momčadi najviše mi se sviđa Olimpija, imaju mlade talentirane igrače i prilično dugu klupu, uz Hemofarm dosad najbolja momčad. Onaj portorikanski play Andres Rodriguez je odličan, baš pravi playmaker koji ne šutira mnogo, ali zato razigrava. Vladimir Boisa je isto odličan u ove dvije utakmice vidi se napredak u obrambenom djelu. Naši Mance i Baždarić uglavnom djele minutažu na poziciji SG, Marino je zasad dosta rezerviran, a od Mance se ne očekuje veliki učinak.




Post je objavljen 10.10.2004. u 15:14 sati.