Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

HRVATSKA-BUGARSKA najava i analiza

Iako smo se nadali, rijetki su zaista vjerovali da ćemo ovu utakmicu dočekati s maksimalnim učinkom i time skinuti imperativ pobjede s vrata. U subotnjoj utakmici naša reprezentacija može puno više dobiti nego li izgubiti. Eventualna pobjeda gurnula nas bi na prag SP u Njemačkoj, a poraz o kojem ne želim ni razmišljati nas ne bi gurnuo u zaostatak. Bugari su dosada odigrali samo jednu utakmicu, onu na Islandu gdje su bez problem svladali domaćine s 3:1.


I prije nego što je za izbornika postavljen Hristo Stoičkov, najveća legenda Bugarskog nogometa, Bugari su igrali ofenzivno, a sad je nastavljen taj trend s još većim naglaskom na ofenzivu. Ako će Bugari istrčati u formaciji koju najavljuje Stoičkov, bit će to vrlo ofenzivna postava u sustavu 3-4-3 s M.Petrovom i V.E. Bojinovom na krilima i Berbatovim kao centralnim napadčem. Bugari su vrlo kreativni i tehnički iznimno jaki, ali im nedostaje discipline u igri i loše trče prema natrag, što je najbolje bilo vidljivo na ovogodišnjem Euru.
Najslabiji dio momčadi je svakako obrana, koja je dosta troma. Velika je šteta što neće moći igrati Ivica Olić jer je po meni on igrač koji bi mogao donijeti prevagu u ovome susretu.

Iako smo odlučujući susret protiv Bugara igrali prije otprilike godinu danas će to biti sasvim druga utakmica, jer su onda Bugari već imali osigurano prvo mjesto i došli su opušteni i nemotivirani.

Naši su odigrali korektno prve dvije utakmice, ovih 6 bodova je mnogo zavaralo javnost, jer naša igra još nije na razini koja se može smatrati adekvatnom. Cico je imao sreće da u njegovom službenog debiju igramo praktički cjelu utakmicu s igračem više. Uspjeh u Švedskoj više je plod Srnine genijalnosti i velike sreće, jer cjelu utakmicu nismo imali poštenu prigodu.

Iako Cico izjavljuje da mu nije važno što igrači ne igraju u svojim klubovima, ja smatram da je to priličan problem. R.Kovač ove je odigrao 32 minute kombinirano u Bundesligi i Chamipions League. Jurica Vranješ najčešće ulazi kao zamjena u posljednjih 20-ak minuta.
Niko Kranjčar, osim što je u očajnoj formi, ispao je iz momčadi Dinamo i od zadnje 3 utakmice odigrao je tek jednu. Ti svi igrači naći će se u početnom sastavu u Subotu, teško je očekivati da su oni u optimalnoj formi, jer se ista postiže kroz igranje u viskointenzivnim utakmicama, a ne svakodnevnim treninzima. Ipak vjerujem da atmosfera u Maximiru može ispirirati igrače da daju i više nego što trenutno mogu, a ako će biti tako onda pobjeda ne bi trebala izostati.


KLJUČNI IGRAČI:

HRVATSKA-Darijo Srna- u dosadašnje dvije utakmice naš najbolji igrač, na ovoj utakmici će za protivnike imati Kišiševa i Ivajla Petkova, koji nisu igrači koji bi mogli dovoljno kvalitetno zaustaviti Srnu. Osim prodora po desnome boku, Srna ima odličan prekid. O igri Darija ovisi u mnogome rezultat ove utakmice, bude li pravi bit ćemo puno bliže pobjedi.

BUGARSKA-Martin Petrov-po meni trenutno najbolji igrač Bundeslige, s svojim Wolfsburgom je na čelu spomenute lige, a često i s strijelac. Vrlo neugodan igrač, brz i agilan odličnog udarca.


NAJSLABIJE KARIKE-
HRVATSKA-Mario Tokić-ovo je njegova prva velika utakmica koju će početi u reprezentaciji, a to nije isto kao i igrati za GAK i Austirijskoj ligi, iako je Tokić već u 30-ima, on je na internacionalnoj sceni početnik, usto nije najjači u zračnim duelima, a baš će puno takvih imati s Berbatovom.

BUGARSKA-Ivajlo Petkov-gledao sam ga u nedavno u Kupu Uefa, doima se dosta nespremnim, a i često je griješio u dodavanjima, loša vijest za njega je da će morati pokrivati stranu gdje će ordinirati Darijo Srna, nevjerujem da će uspjeti.

Dvi, tri o SUCU
Pierluigi Collina-najbolji svjetski sudac, neprikosnoven autoritet, i minimalni kontakti su mu dovoljni da dosudi kazneni udarac, Šimunić će morati pripaziti na svoj rad rukama kod ubacivanja iz kuta. Nevjerujem da će biti ikakvih problema s veličanstvenim ćelavcem.




Post je objavljen 08.10.2004. u 01:39 sati.