Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Još malo pa počelo...........vol.6

Evo posljednji nastavak ovih najava, zadnja divizija je Midwest:

DALLAS MAVERICKS

-napravili su puno promjena u odnosu na lanjsku sezonu, mislim da unatoč odlasku Steve Nasha, Antawna Jamisona i Antoina Walkera mogu biti zadovoljni što su napravili, mislim da su sad bolje ukomponirani nego lani kad im je jedna lopta bila premalo. Napokon su rješili pitanje centra, doveli su odličnog Ericka Dampiera , umjesto Nasha na PG će igrati Terry, a pomagat će mu talentirani Devin Harris. Jedino je nejasna pozicija Jerrya Stackhousa, koji neće dobiti puno prostora kraj Finleya, Danielsa i Howarda. S obzirom na osipanje Lakersa i razštimane Kingse mislim da su Mavsi jedni od najozbiljnijih kandidata za naslov.

GLAVNI ČOVJEK
Dirk Nowitzki-prošle je godine često bio prisiljen igrati centra, ove ima Dampiera i očekuje se da će Dirk biti bolji nego ikad. Za mene najbolji europski košarkaš zadnjih 10 godina.

STARTING FIVE
PG Jason Terry
SG Marquis Daniels
SF Michael Finley
PF Dirk Nowitzki
C Erick Dampier

Prognoza: 50-55 pobjeda.

NEW ORLEANS HORNETS
-premješajem u zapadnu konferenciju vjerojatno su izgubili sve šanse da se plasiraju u postsezonu. Već uoči početka lige jasno je da Mashburn neće igrati cjelu sezonu, a i Baron Davis ima konstantne poteškoće s ozlijedama. Startna petorka biti će ista kao i lani jedino su promjenjeni igrači s klupe. Jedino novo ime koje treba zapamtiti je J.R. Smith koji bi za godinu dvije mogao postati velika zvijezda, a i ove sezone s očekuje solidan učinak od njega.

GLAVNI ČOVJEK
Baron Davis-moj najdraži nehrvatski igrač, šteta što je često izvan stroja. Sad kad je Kidd ozlijeđen vjerojatno je najbolji playmaker u ligi. Napravio bi veliku stvar kad bi Hornete dogurao do playoffa.

STARTING FIVE
PG Baron Davis
SG David Wesley
SF George Lynch
PF P.J. Brown
C Jamaal Magloire

Prognoza: 35-40 pobjeda.


HOUSTON ROCKETS
-bili su sudionici drugog najspektakularnijeg trade ove sezone, dali su Francisa i Mobleya za T-Maca i Howarda. Mislim da nisu puno dobili. McGrady će s Mingom činiti najbolji par lige, ali ostatak momčadi je poprilično slab. Najveći problem su na PG jer su Tyronn Lue i Charlie Ward izvrsni backup igrači, ali ne igrači koji bi mogli startati u nekoj ambicijoznijom momčadi. Čini mi se da T-Mac i Yao garantiraju playoff za Rocketse, ali to je više manje sve što mogu očekivati od ove sezone.

GLAVNA ZVIJEZDA
Tracy McGrady-u Orlandu je prošle sezone igrao samo za sebe, nije suigrač kakvog bi poželjeli, ali se ne može osporiti da je uz Kobea najbolji SG u ligi. Pitanje je koliko će mu Van Gundy dozvoliti da puca, vjerojatno ne onoliko koliko je u Orladnu.

STARTING FIVE
PG Charlie Ward
SG Tracy McGrady
SF Jimmy Jackson
PF Juwan Howard
C Yao Ming

Prognoza: 45-50 pobjeda.

MEMPHIS GRIZZLIES
-Grizliji su kao naša Cibona, puno podjednako kvalitetnih igrača, ali nemaju extra klasu iako bi Gasol to mogao postati. Jedina važna transakcija koju su napravili je preplačivanje Briana Cardinala, koji je imao dobru sezonu u Golden Statu, ali je godinu prije toga proveo grijajući klupu u Pamesi. Hubie Brown će i dalje miksati 10 igrača s podjednakom minutažom, što mu omogućuje izuzetno duga klupa.
Memphis bi i ove sezone trebao biti među posljednjima koji će chekirati kartu za playoff.

GLAVNI ČOVJEK
Pau Gasol-u Ateni je bio jedan od najboljh igrača i puno se potrošio pitanje je hoći li se to odraziti na sezonu u NBA-u. Još uvijek je prilično mekan u obrani i to je jedina prepreka da ne postane superstar.

STARTING FIVE
PG Jason Williams
SG James Posey
SF Mike Miller
PF Pau Gasol
C Lorenzer Wright

Prognoza: cca. 45 pobjeda.

SAN ANTONIO SPURS
-šećer dolazi na kraju, zadnji u mojoj analizi, ali i najveći favoriti za naslov prvaka. Manu Ginobili je bio najbolji igrač turnira u Ateni i ove sezone bi trebao konačno explodirati, doveli su i odličnog all-round igrača Brenta Barry koji je i dobar šuter, a to im je nedostajalo zadnje sezone i sigurno će biti korisniji od Hedo Turkoglua koji je otišo u Orlando. Dok su glavni konkurenti gubili igrače, Spursi su ih sve zadržali i moj su favorit broj 1. za naslov prvaka.

GLAVNI ČOVJEK
Tim Duncan-u Ateni je djelovao prilično slabo, ali još je uvijek uz Garnetta najbolji igrača na planeti. Bit će izuzetno motiviran da vrati titulu u San Antonio.

STARTING FIVE
PG Tony Parker
SG Manu Ginobili
SF Bruce Bowen
PF Tim Duncan
C Rasho Nesterović

Prognoza: 60-65 pobjeda.



To bi bilo to što se najave sezone tiče, još je 19 dana do početka iste, a predsezonske su utakmice već krenule.


Post je objavljen 13.10.2004. u 12:52 sati.