30.11.2004., utorak

MVP lista

Mislim da nikakav uvod nije potreban, jer je iz naslova sve jasno. Best of the Best:


1.KEVIN GARNETT23.6ppg 14.9rpg 6.2apg
-Minesotta još nije uhvatila pravu formu, ali Garnett igra na svojem nivou.
Skače bolje nego ikad i uvjerljivo je najbolji skakač lige, a u još 27 stastičkih kategorija se nalazi među prvih 20. Ako ne bude velikih iznenađenja drugu će godinu zaredom biti proglašen MVP-em regularne sezone.

2.LEBRON [B]JAMES 26.6ppg 7.8rpg 6.2apg[/B]
-sjajno otvaranje sezone za jednog od nasljednika MJ-a, zasad je on usprkos svima glavni kandidat da zamjeni Air Jordana na mjestu najveće zvijezde lige. Cavsi imaju odličan score, a za čovjeka koji puca 19 lopti po susretu Lebron ima sjajan shoot-52%.

3.TIM DUNCAN 23.6ppg 12.9rpg 2.7bpg
Nevjerojatno konstantan igrač, već je prve sezone ima 20-10 prosjeke, a niti jedne dosad pa niti ove neće se spuštati ispod te granice. Spursi igraju dobro kao i inače i glavni su favoriti za naslov. U 14 utakmica samo 2 puta nije ostvario double-double.

4.KOBE BRYANT 28.4ppg 6.9rpg 6.1apg
-očekivano Kobe je najbolji strijelac lige, ali zasad Lakersima ne cvatu ruže i teško dalje od prve runde playoffa. Kobe shootira više od 20 puta po većeri, ali za razliku od LeBrona ima loš postotak-41.

5.DIRK NOWITZKI 25.9ppg 11.0rpg 2.8apg
-Dallas se dobro drži na zapadu, a glavi razlog je najbolji europski košarkaš.
Odlaskom Jamisona i Walkera više je odgovornosti palo na Dirka i zasad to upješno rješava. Među prvih 5 strijelaca lige je, a drži 6. mjesto među skakačima.

6.DWYANE WADE 25.2ppg 5.1rpg 7.2apg-Shaq je stigao na Floridu, ali zna se tko je gazda u Miamiu, čak i Big Fellow je priznao da je ovo ipak Wadeova momčad. Tek su mu 22, a već je među 5 najboljih bekova lige. Jedini od navedenih igrača kojeg zbilja volim gledati.

7.AMARE STODAMIRE 26.0ppg 9.1rpg 2.0bpg
-svake je godine sve bolji, ove jednostavno briljira. Phoenix ima samo jednog kvalitetnog igrača pod košem, ali zato je taj sjajan. Ovih 26 poena još više dobiva na težini kad se zna da pukne samo 16 lopti po susretu.

8.RAY ALLEN 24.4ppg 4.0rpg 3.8apg-najbolji igrač trenutno najbolje momčadi lige, kako Stojaković još nije uhvatio formu, Allen mu je preuzeo naslov najboljeg shootera lige. Fenomenalan je za tricu-49%, koja je postala glavno oružje Sonicsa.

9.STEVE NASH 15.7ppg 11.2apg 3.1rpg-činilo se da su Sunsi pogriješili kad su dali veliku lovu Nashu ovoga ljeta, ali na kraju im je to potez jednak draftiranju Stoudemirea s 12. pickom. Nash igra bolje nego ikad, uvjerljivo je najbolji asistent lige.

10.ANDREI KIRILENKO 14.8ppg 7.2rpg 4.5bpg-nije najbolji, ali je najkompletniji igrač današnjice, igrač koji bi mogao ostvariti quadraple-double. Fantastično blokira ove sezone i najzaslužniji je što Utah ima pozitivan score.

- 13:04 - Ispeci, pa reci. (9) - print - #

29.11.2004., ponedjeljak

PETARDA-najkraći pregled liga Petice

Pregled događaja u ligama Petice prošlog vikenda. Nažalost ona Petica na HRT-u više iz samo njima razumljivih razloga ne postoji. Bila je to najgledanija i najbolja emisija sportskog programa, a sad bi zamjena trebala biti nekakve Pet+ emisija koja je slabo napravljena. Najviše prikažu 3 sažetka iz pojedine lige, a razmak u emitiranju prve i zadnje lige je puna 3 sata. Eto sad kad sam pokudio HRT, evo i blitz pregleda događaja u tim ligama.

NJEMAČKA: Bayern i Schalke su počeli stvarati prednost nad pratiteljima, donedavni lider Wolfsburg je poražen doma od sve bolje Herthe. Baš je junak kola iz berlinske momčadi-Marcelinho. Brazilac je postigao sva 3 pogotka i dobio najvišu moguću ocjenu-1. Osim njega u momčadi kola je i još jedan igrač Herthe naš Josip Šimunić, Niko Kovač je igrao solidno do 61. minute kad je zamijenjen. Loše vijesti stižu iz Bremena, Ivan Klasnić je ozlijedio rame u utakmici protiv Borussie i nećemo ga više vidjeti na terenu ove godine, stvarno šteta. Bolje vijesti stižu iz Leverkusena gdje je Marko Babić opet bio u prvih 11 na pozicji srednjeg veznog, asistirao je za pogodak i ostavio dobar dojam. Zvonimir Soldo nastavlja s sjajnim partijama u Stuttgartovom dresu, odigrali su mršavih 0:0, ali je Soldo već 5. put ove sezone bio proglašen igračem utakmice. Jurica Vranješ i Boris Živković su odgledali utakmicu s klupe. U istoj situaciji su bili i Ivica Banović, Marino Biliškov, Marijo Marić i Danijel Štefulj.

ENGLESKA: Arsenal tone i dalje, a Chelsea nezaustavljivo gazi. Mourinhova squadra je dobila neugodni Charlton na Valleyu s 4:0, a veseli ih i povratak Didiera Drogbe. U velikom derbiju proslavio se Neil Mellor, vjerojatno se pitate Neil who?? Niti ja nisam čuo za ovog momka do ove sezone, ali je ozljedama Baroša i Cissea došao u prvi plan i postao junak Anfielda. Igor Bišćan opet nije igrao, čini se da ga Benitez samo koristi u Ligi prvaka. Velimir Zajec je ostvario prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu za Portsmouth, silom prilika je morao voditi ovu utakmicu protiv Boltona, a već sljedeću bi mogao voditi još jedan legendarni reprezetativac-Robert Prosinečki. Čini se da Srbin Mandarić pokušava ono što nikome nije uspjelo pomiriti Robija i Zajeca, neka mu je s srećom…Manchester je dobio WBA u gostima, ali je još uvijek daleko od vrha. U vrhu je pak Everton kojeg niti Newcastle na St. James Parku nije uspio svladati.

FRANCUSKA: Lyon i dalje bez problema kroči Le Championnatom, prednost u odnosu na Lille je 5 bodova. Marseille je s novim trenerom ostvario pobjedu na Velodromeu, i primakli su se vrhu, djele 3. mjesto. Paris SG i dalje nikako ne uspjeva ući u prvu polovinu tabele, čini se da je otkaz Halilhodžiću blizu, jedini joker mu je da se plasira u 1/8 finala Champions lige.
Jedini naš igrač u Francuskoj 1.ligi, Ivica Mornar i dalje dobija minute na kapaljku u Rennesu, ali je ipak uspio asistriati za 3. pogodak u pobjedi protiv davljenika Istresa. U drugo ligi odlično za Le Mans igra Zvonimir Deranja, koji je često strijelac.

ŠPANJOLSKA: Barcelona je te od očekivanog prošla protiv Getafea, skoro su prosuli 2:0 vodstvo nakon sjajnog gola Marqueza i Deca. Real je nakon dugo vremena dobio jednu utakmicu bez problema, petardu je popušio inače dobri Levante. Ivan [B]Leko [/B]je igrao svih 90 minuta u još jednom porazu svoje Malage koja tone sve dublje. Valencia je konačno spojila 2 pobjede u nizu. Barca i dalje ima 7 bodova prednosti u odnosu na Real, a od 3. pa do 11. mjesta je velika gužva-samo 5 bodova razlike. Lampaš i dalje drži Mallorca.

ITALIJA: o velikom derbiju imate sve jedan post niže. Remis Juvea iskoristio je Milan koji se pobjedom kod Chieva primaknuo na 4 boda razlike, jedini gol zabio je Crespo. Nakon dugo vremena nekog je i Roma dobila, na svom stadionu je stradala Siena-bilo je 4:0. Lošije sreće bio Lazio koji je na Olimpicu izgubio od Calgarija, strijelac odlučujućeg gola je bio neuništivi Gianfranco Zola. Naš Ante Šerić je igrao svih 90minuta. Saša Bjelanović igrao je zadnjih 20 minuta u utakmici
bez golova, a Atalanta je izgubila još jednu utakmicu, Igor Budan je opet bio strijelac, ali ovaj puta je pogodio u krivu mrežu. Ovdje je još veča gužva nego u Španjolskog, od 3. do 14. mjesta je samo 3 boda razlike, tako da Inter i Roma imaju dobre šanse da uhvate Ligu prvaka barem.

Eto to bi bilo to, imate pregled golova na DSF-u i Eurosportu većeras.

Markomania:
ovaj vikend sam pogodio werder, romu, atletic, man city, a prodao me wolfsburg. bezveze, poludeo marcelinho. u nemackoj najvise volim da gledam studgart i werder, mislim da bajern ponovo nece uzeti titulu. ko je gledao liverpul-arsenal, mogao je videti najbolju akciju jednog tima u poslednjih bar 5 godina. ono sto su uradili pre svega pires i vieira predstavlja savrsenstvo jednostavnosti i uigranosti. u francuskoj sam mnogo vise ocekivao od monaka koji opet ima fantastican napad, za sada spavaju dok lion kupi bodove. psg igra tuzno, kao i marsej. lil je najvece iznenadjenje na celu sa miletom acimovicem. spanija, barsa je daleko najvise pokazala za sada, dobila je getafe iako mislim da eto'onije postigao gol. real je prvi put ove sezone delovao mocno, ali ce ponovo pasti na prvom jacem gostovanju. mnogo vise ocekujem od betisa koji ima odlican tim. i u italiji, u trci ostaju samo juve i milan, ja sam navijac atalante i neshvatljivo je kako je taj talentovani tim na celu sa pazzinijem i montolivom, pa i budanom na zacelju tabele. roma je bila fiks kola, kod nas je kvota bila 2.35. toliko od mene

- 21:36 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

28.11.2004., nedjelja

INTER MILANO 2:2 JUVENTUS TORINO

0:1 Nedved(službeni strijelac Zalayeta je samo okrznuo loptu) 53.min
0:2 Ibrahimović-11m(izborio Zalayeta) 67.min
1:2 Vieri(sjajna lopta Recobe) 79.min
2:2 Adriano(centrašut Martinsa) 85.min

SASTAVI

INTER: Toldo 6-Favalli 5,5(45. Ze Maria 6), Cordoba 5, Mihajlović 5,5, Zanetti 6-Van der Meyde 5,5(68.min Recoba 7)5,5, Cambiasso 6, Stanković 6, Davids 6,5(68. Vieri 7,5)-Adriano 7, Martins 6,5
JUVENTUS: Buffon 6-Zebina 5,5, Cannavaro 6, Thuram 6,5, Zambrotta 6-Nedved 7, Blasi 6 ,Emerson 6,5, Camoranesi 7-Ibrahimović 7, Zalayeta 7,5.

Igrač utakmice: Christian Vieri


Veliki comeback Intera, ali opet dovoljno jedino za remis, kao da su prokleti....

Konačni ishod očekivan, jedino neočekivano puno golova, pogotovo nakon onog što sam vidio u prvom poluvremenu. Tako su dobro igrali da sam uspio zaspati, sreća da me Vela probudio svojim vikanjem jer bi propustio jednu od najboljih utakmica Serie A ove godine. Inter je prava bizarna momčad, oni jednostavno ne mogu ne odigrati nerješeno. Ovo im je 11 remis u 13 utakmica Serie A, još nemaju poraza, a praktički više nisu u igri za naslov jer zaostaju 15 bodova za svojim današnjim suparnikom.

Kao što je Vela nekoliko puta u prijenosu rekao, glavni problem je u prastaroj obrani. Svi od reda imaju preko 30, najviše Mihajlović-35, koji još uvijek ima top u nogama, ali je vrlo nesiguran na svojoj polovici. Ništa bolji nije ni onaj Favalli, južnoamerikanci Cordoba i Zanetti su solidni, ali niti oni nisu što su nekad bili.

Juventus igra tipično talijanski, ne primiti gol, a u napadu što bude. Po meni imaju najbolju zadnju liniji na svijetu(Cannavaro, Thuram), s najboljim vratarem(Buffon) i zadnjim veznim(Emerson). Ovoga Zalayetu nisam mnogo gledao, ali stvarno je dobar igrač i sad kad su se Del Piero i Trezeguet je ozlijedili dobio je priliku, ali će njihov povratkom se opet vratiti na klupu-šteta. Ibrahimović djeluje dosta sporo i nespretno s tih svojih 190+ cm, ali stvarno ima sjajnu kontrolu lopte, praktično mu ju je nemoguće uzeti bez foula.

Inter ima isto tako jebeno dobre napadače. Danas je Adriano, inače meni najbolji napadač na planetu, igrao dosta loše, iako je zabio taj izjednačujući gol. Dosta je bio nekao pospao, neexplozivan, tako da su ga vrlo često blokirali u izglednim situacijama. Bobo Vieri je odigrao možda i najbolju partiju sezone, očito je ljut što ga Mancini drži na klupi. Danas je bio onaj stari Bobo, nezadržim i ubojit. Međutim pitanje je može li on to ponavljati iz tjedna u tjedan jer ipak je već star, a na napadačima se to najviše vidi. Nije mi jasno zašto Roberto drži ovog Cambiassa u momčadi kad ima Emre Belozoglu, koji je pet puta kompletniji i korisniji igrač od Argentinca.

Naš Igor Tudor opet nije igrao , ovaj put nije bio niti na klupi. Mislim da je vrijeme da potraži novi klub, jer je sigurno da se kraj Thurama i Cannavara neće mnogo naigrati....

utakmica by Markomania
dobro 2 poluvreme, ne bih se slozio sa tobom oko igraca utakmice, po meni to bi trebalo da budu ili zlatan ili zalayeta. zlatan se meni licno vise svidja, realno, on je spic sa najboljom tehnikom na svetu. prefinjen igrac. juve je kompaktniji tim, imaju boljeg trenera pa je pravo cudo kako su ispustili 2-0. u pravu si za sinisu, grom u napadu, rupa u odbrani, cudi me samo sto deki nije dao neki gol, jer poslednjih godina u derbijima redovno trese mreze. u punoj je formi (jel si video onaj lob protiv verdera?), ali sinoc nije bio na svom nivou. interu fali jedino kreativac, organizator igre. ni juve ga nema ali zato imaju najvece trkace na svetu koji to nadoknadjuju, ali priznaces da juve nikada nije igrao lepo za oko... eto moje MALE analize

- 23:33 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

HRVATSKA NOGOMETNA LAKRDIJA 17.kolo

dvostruki strijelac Kasnije će biti report s Inter-Juventus utakmice, osim ako ova ne završi 0:0 onda iz protesta neću ništa pisat. Sada i odmah vraćamo se u našu jadnu nogometnu realnost. Glavna vijest ovog vikenda je navodno dogovaranje Zadra i Hajduka o ishodu subotnje utakmice, koja je završila 1:3. Veliki novci su bili uplačivani na pobjedu Zadra u drugom poluvremenu(koef.7.00) tako da su kladionica ubrzo blokirale taj par, naravno drugo poluvrijeme je dobio Zadar 1:0. Slična situacija se dogodila u prošle sezone, tada je u Stanovima gostovala Marsonia i onda je bila slična situacija, veliki iznosi uplačivani su na pobjedu Marsonije u prvom poluvremenu. Gdje ima dima ima i vatre, pogotovo ako ste vidjeli kako je Blatnjak zabio svoj prvi, a Bušić treći pogodak Hajduka. Za velik broj onih koji to nisu vidjeli, kod prvog gola Rogić nije pokupio loptu koja mu je išla 30cm od ruku, a kod drugog Duilo ili tko već je praktički počekao da mu Bušić uzme loptu i zabije. Meni se čini da su Štimac i Sinovičić dogovorili ovu utakmicu, ne znam što sve to Hajduku treba kad se utakmica dala dobiti i regularnim putem. Kao veliki Hajdukov navijač nadam se da moje pretpostavke nisu točne, odnosno da nikakvog namještanja nije bilo, ali u to je zaista teško vjerovati.

Što se tiče ostalih utakmica, Dinamo je pred 1000glasnih navijača bez nekih problema svladao Intera, koji je tako s vodećeg pao na 4. mjesto, sad je lider Hajduk, a ja prognoziram da se s tog mjesta neće maknuti do svršetka prvenstva. Da se vratim još malo na Dinamo, danas su izgledali puno bolje nego s šetačem Kranjčarom u prvih 11, pitanje je zašto Tomić i Štrok nisu prije dobivali više minuta.

Sljedeći nam tjedan slijedi veliki derbi u Splitu, koji je velika prilika Hajduka da se praktički riješi Dinama, jer bi s pobjedom došli na 8 bodova prednosti, a takav kapital se ne gubi često. O toj će tekmi biti puno pisanja u nadolazećem tjednu na ovom blogu.........
- 19:54 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

Hvala Janičko.

Eto, donijela mi Janica 1000kunica. Ako je istina da je ona prva vožnja bila najlošija njezina u zadnjih 5 godina, a ipak je na kraju uspjela pobjediti s 1.27 razlike u odnosu na Paerson kojoj je otac postaljao stazu, kakvu tek razliku trebalo očekivati sutra kad je na rasporedu repriza ove utrke.

Zato ću ja od ovih 1000kn, 500 opet stavit na Janicu, makar će ovi smanjitit koeficijent.
Najveći gušt mi je gledat skijaške prijenose na SLO 2, pa slušat njihove ljubomorne komentare....
Janica je pokazalo da je prava šampionka kakva se rađa jednom su 138 godina, pošto su Poutianen i Paerson-pogotovo ova prva slabije u brzim disciplinama od Janice, vjerujem da bismo se na kraju ove sezone ponovo mogli veseliti ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu.

Nika Fleiss i Ana Jelušić su vozile dosta loše u drugoj vožnji, prva je osvojila 23., a druga 17. mjesto. Valjda će sutra biti bolje. Matea Ferk je nastupila, ali još nije završila utrku Svjetskog kupa, tako da i ona ima sutra popravni ispit.

Inače u ukupnom poredku Janica je na 3. mjestu,a Hrvatska u poredku nacija na senzacionalnom 4. mjestu.....
Kad zagrmi s juga i sa sjevera
Cjela zemlja zna, ide Janica
Kad zagrmi s juga i sa sjevera
To je Hrvatska, to sam ja......

- 00:34 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

27.11.2004., subota

SPLIT 78:83 PARTIZAN

Prije 13 godina kad je Partizan zadnji put gostovao na Gripama Spit je bio veliki favorit, danas je ta titula pripala Partizanu i oni su je uspjeli opravdati iako su zaostajali praktički cjelu utakmicu za 1 ili 2 poena. NOVA TV je prekinula prijenos zbog skijanja tako da smo ostali uskračeni za završnicu u kojoj je po očekivanju došlo iskustvo gostiju do izražaja.

Split je igrao bolje nego u večini ovosezonskih utakmica, razlog se može tražiti i u činjenici da ih je prvi puta ove sezone gledalo više ljudi, inače su na utakmicama prisutni samo prijatelji i familija. Dok je bilo prijenosa Ukić je igrao fenomenalno ,međutim kad je slike nestalo nije napravio ništa. Sjajan je bio Franko Kaštropil, centar kakvih nemamo puno. Vrlo je jak i skočan te odličan bloker, u napadu mora još mnogo raditi, za njega je Rađa rekao je je 2. igrač Splita za kojeg je siguran da će igrati u NBA, prvi je naravno Ukić. Rančić je opet previše forsirao, ali to je njegova igra kad ga ide može vas uništit, a kada ne.......Mateo se Kedžo vratio nakon ozlijede i izgleda deblji nego ikad, a kad se zna da je i prije bio najdeblji igrač Splita, sad se može reći da igleda poput svinje, ako ništa drugo barem će se moći gurati, kad skoči ne možeš mu niti papir provući ispod patika.....Perić je igrač koji najviše oscilira u toku utakmice, ide od sjajnog do groznog. Po meni nakon Ukića igrač s najviše potencijala u Splitu, momak je najkompletniji naš mladi igrač, ali mu fale još 2 sezone da bi mogao postati konstantan. Drago Pašalić je taman ušao u seriju kad je dobio 5. osobnu, pokazao je ono što viđamo cjelu sezonu-dobar u napadu, loš u obrani. On se mora odlučit ili će morat poraditi na snazi i težini pa biti 4-5-ica ili će morati poraditi na brzini pa biti 3-ca, čini mi se da bi zapravo mogao igrati na toj poziciji jer ima dobar ballhandling i dosta je pokretljiv.

Što se Partizana tiče, Milojević je igrač koji te jednostavno mora živcirati-toliko je fizički hendikepiran, ali toliko učinkovit. Svaka čast! Kosta Perović je prvo poluvrijeme odigrao kao i sve u ovoj sezoni-očajno, ali se u završnici prometnuo u jednog od najboljih igrača utakmice. Ono na čemu mora raditi je ofenzivna igra, jer s svojih 217cm i odličnim atleticizmom trebao bi biti standardan 20-poena igrač. Sada mu se sve svodi na koševe poslije skoka u napadu, niti zna igrati leđima niti je dobar shooter s poludistance, a da ne govorim dalje. Vule Avdalović nije igrao na nivou, ali dosad je odigrao izvrsno pa ga nema smisla kritizirati zbog jedne lošije partije. Tripković i dalje ne pokazuje nikakvu želju da uopće igra obranu, a Blake Stepp mi opet nije pokazao zašto je predstavljen kao pojačanje.

Statistika
- 20:42 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

JANICA opet "jaše"!!!

Kostelićka je 2. nakon prve vožnje, u drugom laufu jednostavno mora poboljšati svoju poziciju jer samo stavio 200kn na pobjedu(koef. 5.00). Ajde Janičko!!!!!

Nika Fleiss i Ana Jelušić su se također plasirale u drugu vožnju, još ćemo vidjeti na kojem će mjestu završiti prvu jer slijedi još 30-ak skijašica među kojima i naša debitantica Matea Ferk.

Rezultati:
1.Tanja Poutiainen 50.64
2. Janica Kostelić +0.05
3. Anja Paerson +0.67
....
17. Ana Jelušić 2.40
20. Nika Fleiss 2.88
....

- 19:20 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

26.11.2004., petak

7 veličanstvenih #3

Nešto kasnije nego inače, ali i ovaj tjedan je lista tu jedina redovita rubrika ovog site, više manje radi se o najvećem broju ljudi nepoznatim igračima koji taj tjedan igraju sjajno. Dosta je uvoda, krenimo:


EDDIE GRIFFIN 7.9ppg 5.7rpg
-vrlo talentiran, ali i glupav igrač koji je bio i iza rešetak. Flip Saunders mu je pružio novu prliku, a ovaj ju je počeo iskorištavati, kako sezona odmiče Griffin igra sve bolje i postaje prva rezerva Garnettu i Olowokandiju.

FRED JONES 12.6ppg 4.8rpg 2.6apg
-igrač koji je do ove sezone bio poznat jedino po tome što je pobijedio na All-star dunk natjecanju. Sad mu se suspenzijom Jacksona, Oneala i Artesa pružila prilika da bude prva opcija Pacersa u napadu. On je pokazao da može ne samo zabijati, nego i dovesti momčad do pobjeda. U predzadnjoj utakmici za zabio 31 poen.

JAMAAL TINSLEY 11.7ppg 8.1 apg 4.1rpg
-karijera ovog igrača je počela sjajno, odmah je postao startni playmaker Pacersa i prvih nekoliko tjedana bio drugi asistent lige. Kasnije je bio u sukobu s Carlisleom, tako da je jedno vrijeme bio i 3. play. Ove sezone je konačno sazrio, te je sad jedan od najbolji pass first playmakera. Još da ima jumpshot bio bi all-star materijal, ovako samo jako dobar igrač.

BOBBY SIMMONS 16.0 ppg 5.2rpg 3.5apg
-prije početka nove sezone bilo mu je predviđeno da igra 15-ak minuta odnosno onoliko koliko će Kerry Kittles izbivati s parketa. Međutim pridošlica iz Netsa se ozlijedio, a ovaj momak je zgrabio priliku i sad će Kittles biti rezerva njemu.

BREVIN KNIGHT 7.0ppg 9.8apg
-ova rubrika bi se trebala zvati:"Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane". Jason Hart je upao na ovu listu prošli tjedan, a kako u momčadi Bobcatsa tako i na ovoj listi ga je zamjenio Brevin Knight. Superiskusni razigravač koji se svojedobno sjajno slagao s našim Kukočem u Hawksima. U zadnje dvije utakmice imao je 34 asista, stvarno za respekt.

BEN GORDON 11.2ppg 2.2rpg
-ne volim ovog igrača da ga jebeš, ali u zadnje vrijeme pruža instant offense s klupe Bullsa i najzaslužniji je što je ta momčad konačno dobila svoju prvu utakmicu. Već sad bi se moglo reći da je Paxon promašio kad ga je uzeo s 3. pickom, jer je to previsoka pozicija za SG od 188cm.

DEVIN HARRIS 9.8ppg 2.8apg
-velika stvar je što je uspio oteti Jasonu Terryu mjesto u petorci, ali nije baš briljirao, sve dok se ovaj nije ozlijedio. S povečanjem minuta mu se povečao i učinak u zadnje 3 tekme zabija 15-ak u 5asista. Najbolji rookie PG.

-ubacit ću slike kasnije, sad mi se neda...
- 20:18 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

dobro, bolje, JANICA!!!!!

Snježna kraljica-Kostelić Janica. Taman kad misliš da je njezina karijera u padu ona se opet vrati poput fenixa, nemam riječi, Janica mi te volimo....

Poredak 1. vožnje
1. JANICA KOSTELIĆ 1:05.92
2. Tanja Poutiainen +60
3. Anja Paerson +92

-trenutno je prošlo ciljem 40 skijašica tako je je promjean na vrhu još moguća, ali samo teoretski, praktično je sve jasno barem što se prve vožnje tiče. Staza je totalno pogođena za Janicu i morala bi napraviti veliku pogrešku da ne pobijedi......još jednom BRAVO JANIČKO!!!!!!!

Janica ima 2 naslova Svjetske prvakinje, 3 Olimpijske pobjednica, 2 puta je osvojila Svjetski kup, ima 15-ak pobjeda u tom natjecanju, ali još nikad nije osvojila 100 bodova u veleslalomskoj utrci.....

- 19:25 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

BENFICA 2:0 DINAMO(Šokota, Simao)

Muholovac Dobro je, sva sreća da je Trapp takav ziheraš jer da nije mogli su Simao i društo lagano zabiti 5 komada pored onih riječkih balvana u obrani Dinama. Ovo im je bila velika prilika da se pokažu na internacionalnoj sceni, a ovi plavi šetaći su igrali tako ko da ih je netko prisilio da istrče na Luz.
Šta reći o samoj utakmici, Dinamo je još čisto solidno stajao na terenu imali su i nekakve prilke, ali što to vrijedi, kad iole ozbiljniji pokušaj protivničke momčadi završava golom. Benfica je rano zabila 2 gola i tu je utakmica više manje bila gotova, do kraja je to bilo odrađivanje posla za Portugalce. Zabili su im 2 gola, ali kakva!! Kod prvog 3 mulca gledaju kako im Šokota skače pred nosom, a kod drugog najbolji opis je dao moj frend Gajo(koji bi mogao povremeno nešto napisat):
Pa kaj je Kranjčar mušice po zraku lovil. Majmun glupi!!

Jebem ja mater Cici da mi moramo tog debelom majmuna trpit, a onda nam još poslije nabija kako je Niko igrao izvrsno iako u novinama dobije ocjenu 6. Ajde možda će ipak nekakva korist biti od tog Markovića pa da potera Ciceka. Potpuno sam skerenuo s teme, ali nema veze nije to nikakav novinski članak, nego samo moje pljuvanje po Dinamovcima.......

Dinamo je dodatno zajebao i Živac, Boris Živković se vratio u prvih 11 Stuttgarta i odmah uspio namjestiti gol. Majstorski je polužio Ugara Yildirima, jedini problem je što ovaj igra za Heerenveen.
Sad neće moći računati na eventualni slabiji angažman Mercedesboysa u zadnjem ogledu, a i 3 boda protiv Heerenveena im više ne jamče prolaz dalje....

Što se tiče ostalih utakmica, onaj Boya me je zajebao za 500 Kn, prokleti peder je zabio 2 gola Laziju.
Nitko od naših igrača nije uspio postići gol u ostalim utakmicama...........

U nedjelju Dinamo na praznom Maxipeaceu dočekuje lidera Intera i ako Bog da, a dat će imat ćemo 8 bodova prednosti uoči derbija na Poljudu, gdje ćemo Dinamo gurnuti u borbu za ostanak.....sad će netko reći da sanjam, ali jebiga san je postao java, barem kad su u pitanju Dinamovi neuspjesi, jer je to što u zadnje vrijeme Hajdukovog navijača više raduje od igre vlastitog kluba.....evo time je gotova hiperprodukcija za danas, sutra će samo biti lista veličanstvenih jer i nije neki sportski dan.....
- 00:26 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

25.11.2004., četvrtak

POP is back!!!

Prošlo je dosta dana od onog Final 4 u Tivoliju kad je Marko Popović praktički sam donio Zadru naslov pobjednika Goodyear lige, od odlaska iz najdražeg mu kluba stalno se mučio. U Pamesi nije dobivao dovljonju minutažu, a u Cibone je imao dovoljno minuta, ali ne i dovoljan učinak. Već sam polako počeo otpisivati Popovića, ali on se danas vratio iz mrtvih i donio Ciboni važnu pobjedu u trci za TOP 16. Dosad nije niti jedan igrač ove sezone postigao 39 poena, a isto tako rekord je i Index od 54, s kojim je bez ikakve konkurencije MVP tjedna.
Popović je danas igrao skoro sam, potpora suigrača je izostala pogotovo se to odnosi na Žižića koji je u potpunosti podbacio. Razlog je u sjajnoj obrani Pattersona i Garcesa. Ovaj potonji napravio je pravi dar-mar pod košem Cibone, ali je sve to pokvario u zadnjoj minuti kad je promašio 2 bacanja i izgubio loptu. Radi se o igraču odličnih atletskih sposobnosti, dosta meke ruke i iznimno dobro igra leđima, dosad ga nisam imao prilike gledati, ali je definitivno vrhunski, barem u Euroligi jer se u NBA nije uspio izboriti za minutažu. Jedini koji je uz Popovića igrao dobro je Krstić, koji je napokon proradio nakon niza sramotnih izdanja. Wonderkid Sergio R. je igrao vrlo dobro, ostvario je 6 koševa i 7asistencija u ne tako velikom minutaži. Srpski snajper Lončar je pogodio nekoliko trica, ali opći dojam je da ovoj momčadi fali jedan klasni bek koji može pogoditi i probiti da bi mogli napraviti nešto više. Toliko o toj utakmici, Cibona je sad u sasvim zadovoljavajućoj poziciji s obzirom da je odradila gostovanja kod Efesa i Reala, jedino još u Bologni će biti u podređenom položaju u svim ostalim susretima imaju velike šanse da dobiju.

U ostalim utakmicama bilo je dosta iznenađenja. Olimpija je na krilima Andresa Rodrigueza(21poena 5asista) uspjela dobiti Sienu u Ledenoj dvorani Tivoli, dobar je bio i naš Baždarić s 18 koševa.
Najveće iznenađenje se dogodilo u Barceloni gdje je Žalgiris(bez Sabasa) odnio pobjedu,čak im je 5 igrača zabilo više od 15-najviše Ginevičius 24. Maccabi je razmontirao Scavolini 50 razlike, a Nikola Vujčić je odigrao najbolju utakmicu sezone. Za samo 23 minute skoro je ostvario triple-double što je u Euroligi stvar koja se ne događa svake sezone. Imao je 15poena 8skokova i 9asistencija.
- 23:59 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

BENFICA LISABOA vs. DINAMO ZAGREB(20.30 HRT2)

Dinamo je prvenstveno zahvaljujući promjeni sustava natjecanja i dobrom koeficijentu iz Canjugina vremena došao do ove faze natjecanja kupa UEFA-e. Ipak oni su dobili bar to Primorje odnosno Elfsborg, dok je Hajduk uspio izgubiti od Shelbourna.

Benfica je velik klub, ali kad pogledaš to stvarno nije momčad koja bi mogla nekog uplašiti. Međutim teško je pisat od nekakvim velikim izgledima Dinama, kad oni od prvog kola i Stanova nemaju niti jednu pobjedu u gostima. Benfica igra promjenjivo u svojem prvenstvu i nisu iskoristili krizu Porta da dođu na prvo mjesto.

Što se samo momčadi tiče ima dosta pozantih imena, a najzvučnije je ono Simaa Sabrose. Bivšeg igrača Barcelone, standardnog igrača Portugalske reprezentacije. Simao je zadužen za većinu standardnih situacija i čest je strijelac. Uz njega tehnički najbolji igrač je još jedan koji je nosio dres Katalonaca-Geovanni. U Barcu je doveden kao veliko pojačanje, ali se nije iskazao tako da je sad u Benfici, gdje također ne briljira. Napadački tandem će činiti naš Tomo Šokota i bivši napadač Rosenborga Azar Karadas. To je najbolja kombinacija po Dinamo jer je riječ o teškim napadačima koji su opasni jedino u 16-ercu, Šokota je dosta kvalitetan tehnički, ali znamo da mu je brzina sve samo ne vrlina. Obrambena trojka plavih će najviše posla imati u prekida, ali barem neće morati strepiti od kontri. Sredinu terena kontrolira Armando Petit, defanzivni vezni igrač koji je također uvijek na popisu reprezentacije. Nije riječ o nikakvom senzacionalnom igraču, ali on uvijek odradi veliki dio posla, na drugoj strani mu je sličan Agić. U zadnjoj liniji najkvalitetniji igrač je Miguel, to je onaj tamnoputi lijevi bek i početne jedanaestorice europskih viceprvaka. Iskereno za ostale baš nisam čuo.

Ako se ne dogodi čudo pa da Dinamo odigra najbolju utakmicu sezone, mislim da će biti poraženi bez problema kako i prognoziraju portugalski mediji. Lončarević će prvi put voditi Dinamo, ali mi se čini da je ipak Otto Barić onaj koji je bio najviše angažiran oko ove utakmice.

- 17:40 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

CIBONA VIP vs. ADECCO ESTUDIANTES(20.40 NOVA TV)

Praktički će istovremeno početi ova utakmica kao i ona u Lisabonu, tako da je za očekivati da publika u Tornju od kazališne postane nikakve. S njom ili bez nje jasno je da Cibona ovu utakmicu mora dobiti.

Estudiantes je taman momčad po mjeri, momčad koja nema niti jedno veliko ime, ali vrlo solidan team koji je prošle godine sjajno igrao u ACB ligi što potvrđuje sam plasman u ovo natjecanje. Nisam gledao niti jednu njihovu utakmicu u zadnjim nekoliko godina, ali neke igrače znam od prije. Po statistici prvo im je ima Ruben Garces četvorka koja ostvaruje double-double u gotovo svakoj utakmici. Frontcourt im je općenito najkvalitetniji dio momčadi. Dobar je Amer Patterson, Iker Iturbe i Jasen. Prvi play im je matuzalem Nacho Azofra koji minutažu djeli s mladim virtuozom Sergiom Rodriguezom. Mladi Španjolac je od našeg Roka Ukića preuzeo naziv natalentiranijeg playa Europe, rijeć je o zaista spektakularnom igraču. Njegovi driblinzi i pasevi prava su milina za oči i on je igrač zbog kojeg vrijedi zanemariti nogomet i svaratiti do Tornja. Na 2 i 3 igraju im iskusni Lončar i Jimenez. Obojica ove sezone igraju lošije nego lani, Nikola je odličan tricaš, a Carlos pravi defanzivni specijalist, koji često uhvati više skokova nego što koševa zabije.

Danas je i Tvrtko Puljić potvrdio moje riječi da Damir Omerhodžić mora igrati, ali kao što sam prije napisao Anzulović i dalje se ponaša totalno neprofesionalno. Omer je igrač s daleko najvećim mogućnostima od svih Ciboninih, a i trenutno je bolji od bilo kojeg visokog igrača osim Žižića. Zula je najavio da niti danas vjerojatno neće zaigrati iako je protiv Heliosa bio najbolji igrač. Nekakva moja prognoza je da će Cibona na jedvite jade dobiti ovu utakmicu, u kojoj neće biti puno poena-sigurno manje od 150 kombinirano.

EUROLIGA
- 14:31 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

24.11.2004., srijeda

Vlatko Marković čovjek koji može ujediniti Hrvatsku....

Vlatko je Marković zaista fenomen hrvatskog nogometanja, gotovo da nema čovjeka koji ima lijepu rijeć za njega. A čežnja za njegovim smjenjivanjem veća je od one za ulaskom u EU, barem u sportskim krugovima. Markoviću je jasno mjesto u penziji, ali on još ne odustaje od izigravanja šerifa u našem nogometu. Trenutno je najsvježiji slućaj biranja igrača izborniku. Naravno rijeć je o želji Kranjčara da pozove Bišćana koji se preporodio ove sezone, međutim Vlatko se usprotivio, a kako je nažalost njegova zadnja tako još neko vrijeme nećemo gledati Igora u reprezentaciji iako je ovaj bolji od N. Kovača i Jure Vranješa zajedno. I prije je Marković znao birati igrače i miješati se u posao izbornika. Marko Babić je jedan od njegovih miljenika pa je tako morao biti pozvan za Euro iako ga Barić nije imao nakanu povesti s sobom. Ta petljanja u posao selektora gotovo su najmanji problemi koje se stvorio starac iz Bugojna.

Za vrijeme vladavine Branka Mikše odnosi su UEFA-om su bili mnogo bolji, razlog je naravno svađa Markovića s Lennartom Johanssonom, zbog koje će Hrvatska još dulje čekati na dobivanje organizacije Europskog prvenstva. Baš je kandidatura za domaćinstvo tog natjecanja bila trick kojim se Vlatko poslužio kako bi dobio još jedan mandat. Ekipa iz upravnog odbora nažalost i dalje puši te jeftine fore... Što se tiče samog rada saveza tu je situacija vrlo problematična poglavito u poglavlju zvanom Hrvatska nogometna liga, za koju se u HNS-u nema vremena odnoso se istog ne želi pronaći iako je potpuno jasno da bi najviše domicilno natjecanje trebalo predstavljati prioritet svakom sportskoj organizaciji. Sudačka komisija j e sramota hrvatskog nogometa, jer jedan čovjek ima ovlasti da odlučuje i prepravlja ocjene sudaca, zato nam i prvu grupu sudaca čine provincijalci poput Draženka Kovačića i Ivana Bebeka. Za reprezentaciju kojoj se toliko diče nije napravljeno puno stvari, najnoviji je primjer otkazivanja susreta s Brazilom koji je na neki način trebao biti oproštaj "vatrenih". Razlog je naravno financijske prirode, iako bi se taj iznos koji je potrebno platiti za dolazak Brazilaca lako podmirio iz marketinških prihoda odnosno od prodaje ulaznica.

Da se zadržim na reprezetaciji-nevjerojatna je sramota da se naša najbolja vrsta već godinama priprema u slovenskim Brežicama, čak i onda kad smo igrali protiv Slovenija u playoof susretu za odlazak na Euro. Da bar nemamo adekvatnih sportskih centara! Međutim oni nisu u blizini Markovićeve kleti, baš je to nameće kao jedini razlog zašto naši nogometaši..

Antagonizam između Zagreba i Splita je opće poznat, a glavni promotor takvog ponašanja je gospodin Govno. Iako je Poljud pravi europski stadion prema onom gradilištu zvanom Makismir min još od 1997. nismo odigrali niti jednu jebenu kvalifikacijsku utakmicu na tom stadionu. Vjerojatno zato jer Marković svoju lijenu guzici ne može pomaknuti iz Zagreba. Ali gospodin Govno je naveo još bizarniji razlog, a taj je da u Splitu ne igramo zato jer je to uklet teren i tamo još nismo dobili niti jednu utakmicu...

Mislim da je bilo dosta jer gospodin Govno ne zaslužuje niti toliko prostora na ovom blogu, premda se ima još o čemu pisati, primjerice o cirkuskim procedura oko izbora izbornika A selekcije.

Matuzalem makni se i pusti Zvonu i ostale iz "zlatne" generacije da dođu na glavna mjesta u savezu jer je to jedini način da hrvatski nogomet krene naprijed. Dragi Markoviću ja ću ti drage volje platiti smještaj u staračkom domu samo se makni......
- 19:28 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Pregled-zaostaci.....

Pošto server nije radio za vikend evo brzinskog pregleda onog što se događalo u ova 2 dana koliko je spomenuti kvar trajao......

Hrvatska Nogometna Lakrdija
Ipak moram se osvrnut na situaciju u Dinamu, naravno da mi je drago što su smjene trenera, kao posljedice loših rezultata, postale gotovo redoviti događaji.....tu vrijedi ona: "Od poraza Dinama bolje je jedino pobjeda Hajduka". Dok je Dinamo bio nagužen na Kantridu, gdje je Rijeka propustila uvalit i više od 4 komada, Hajduk se mučio protiv Belupa iako je odigrao dosta solidnu utakmicu. Na kraju nas je spasio mladi Tomislav Bušić, koji je tipični gol igrač i iako je odigrao tek 500-ak minuta u seniorskom sastavu već ima 4 pogotka na kontu. Sad je razlika 5 bodova, a s obzirom da bi do kraja ovog jesenskog djela sezone trebala pobjedom u derbiju narasti na 8, logično je da su veći konkurenti za naslov Rijeka i Varteks koji trenutno igraju bolje od Hajduka, ali se nadam da će Baka posložit to kroz zimsku pauzu i da ćemo obranit titulu bez velikih neizvjesnosti kako je to bilo lani.

REGIONALNA LIGA
Kad sam već kod našeg nogometa moram spomenuti da je ponovo zaživjela incijativa Mađarske i Hrvatske za osnivanjem tkz. Regionalni iliti Srednjoeuropske lige u kojoj bi igrali klubovi iz Hrvatske, SLovenije, Mađarske, Slovačke, te moguće iz Austrije i SiCG. Liga bi se održavala u proljeće kad su klubovi iz ovih liga često eliminirani iz europskih natjecanja. Mislim da ta ideja neće zaživjeti jer ipak treba odobrenje UEFA-e, koja se već prije usprotivila toj zamisli. Više o tome na Indexu

NBA TWILIGHT ZONE
U NBA definitvno priča mjeseca je šora na utakmici Pacersa i Pistonsa-više čitajte ovdje. Kreten zvan Ron Artest je hvala Bogu suspendiran do kraja sezone, Jermaine i Jackson su dobili 30 odnosno 20 utakmica tako da će Indiana neko vrijeme nizati samo poraze......kod Pistonsa najviše je dobio Big Ben-6 utakmica.

NATIONAL BASKETBALL ASSOCIATION
Što se naših preko bare tiče, Toni Kukoč ima problema s kukom tako da je stavljen na injured listu, sad je jasan razlog njegovih skormnih partija na početku sezone, a ova ozlijeda bi mogla biti presudna u odluci Kukoča da završi svoju grandioznu karijeru sljedeće godine. Giriček i dalje igra solidno, bolje niti ne može s obzirom na limitiranu minutažu, razlog tome je sjajna igra Raje Bella. Jučer je Gira imao posljednju riječ u Delta Centru protiv Hornetsa, međutim iz teške je situacije zamalo promašio, i tako je New Orleans dobio svoju prvu utakmicu u sezoni.
Zoran Planinić igra sve bolje u Netsima, u zadnjoj partiji je rasturio Gilberta Arenasa u prvoj četvrtini kad za 8 minuta postigao 12 koševa i iznudio 3 faula playa Wizardsa, onda ga je Frank izvadio iz igre, a Zoki se na klupi ohladio i do kraja postigao samo 2 koša. Glasine govore, da povratak Kidda neće imati veliki značaj po minutažu Planinića, jer će ovaj biti prebačen na mjestu SG na kojem će i počinjati utakmice. Mario Kasun se bori za mjesto u rotaciji s Battiejem i Catom, zasad je još malo iza njih, ali s vremenom mislim da će postati startni centar Magica jer je talentiraniji od ove dvojice. Za one koji ga ne znaju Kasun je atipičan europski centar koji ima sjajne atletske sposobnosti, ali nije toliko jak s fundamentalsima. Bruno Šundov je aktiviran s liste uvrijeđenih, ali on još uvijek čeka svoj prvi ovosezonski nastup. Šundov u NBA već računaju pod veterana iako ima tek 24 godine i 100-ak utakmica u nogama, vječita mi je enigma zašto taj momak uvijek dobi nekakav ugovor??!
Toliko o NBA, još da spomenem da je jedina momčad bez pobjede zasad Chicago, kojem je najbolji strijelac Luol Deng što dovoljno govori o kvaliteti momčadi, jer spomenuti igrač nije mogao toliko zabijati niti na sveučilištu...

GOODYEAR
Goodyear ligu bi najrađe preskočio jer su naši imali 4 izgubljene utakmice ovaj weekend i uspjeli su sve izgubiti, jedinu pobjedu ostvarila je Cibona koja bolja od winless Heliosa. Gledao samo snimku na Kanalu A i uživao u prezentaciju Damira Omerhodžića koji je odgirao najboju utakmicu za Cibonu otkad je došao iz Švedske, jedan od rijetkih igrača na ovim prostorima koji igra iznad obruča- imao je nekoliko divaljačkih alley-up zakucavanja. Zadar je popušio protiv Laškog-tiha voda brege dere, imaju 6 uzastopnih pobjeda, a posebno me oduševio Hasan Rizvić odličan defanzivni igrač i skakač, dobrih atletski sposobnosti koji može pogoditi i izvana kad ga se ostavi samog, a ima i zavidnu igračku inteligenciju-da sam ja Božo Miličevič odmah bi ga doveo u Cibonu. Marko Tomas je zabio 27, a Ivan se vratio na parket, to su jedine dobre vijesti s utakmice protiv Olimpije....kod Splita sve bolji postaje Hrvoje Perić, a Roko Ukić još nije pravi, razlog je viroza zbog koje je izgubio dosta snage....To je to što se Goodyeara tiče, Srbi i Slovenci nam polako odmiču i čini se da ćemo sljedeće sezone imati jednog predstavnika manje.....

PETICA
Dolje je bila najava utakmice Barcelona-Real, ali je nestala.........S terena je nestao i Real kad se pojavila senzacionalna momčad Barce koja je satrala bahate bogatune. Ronaldinho je ponovo pravio budele od obrambenih igrača, ovaj put su neslavne uloge preuzeli Samuel, Helguera&companija......
Što se tiče Old Firm derbija, Dado Pršo je zabio i bio najbolje igrač susreta i kojem su Celticu isključena samo 2 igrača, gledao sam tu utakmicu na satelitu i kvaliteta nije ništa bolja nego u našem derbiju, samo što ima još više grubih startova i tuče........Osim Prše, pogodili su Klasnić i Šokota, a Niko Kovač se kandidirao za promašaj godine..............

ULEB CUP
Većeras su odigrane skoro sve utakmice Uleb Cupa, svi su srpski predstavnici poraženi, a čast GY-ligaša je spasio Zadar koji je u Jazinama jedva dobio momčad Choleta, najbolji je bio Johnson s 17 poena. Mula i Rimac su ostvarili pobjede s PAOK-om odnosno Makedonikosom, prvi je dao 27, a drugi 19 poena.....

CHAMPIONS LEAGUE
U današnjim susretima Champions lige nije bilo iznenađenja, Los Galacticos opet nisu uspjeli pobjediti, ali imaju veliku sreću da će im pobjeda protiv još više raštimane Rome biti dovoljna za prolaz dalje, od naših igrali su Sablić, Bišćan, Kovač i Babić. Marko je igrao dosta dobro na Bernabeu, ali mu je pomanjkalo hrabrosti u nekim trenucima kad se odlučivao za dodavanja umjesto da sam završi akcije koje su bile vrlo izglede na postizanje pogotka.

Sportski Blok is back on track, od sutra će biti sve po starom osim desinga koje je doživo neke prisiline promjene, mislio sam da će biti ovo privremeno rješenje, ali izgleda mi dosta dobro tako da neću mijenjati barem neko vrijeme....
- 00:24 - Ispeci, pa reci. (7) - print - #

23.11.2004., utorak

Šta je s serverom???

Nema updatea jer jednostavno server ne radi, sad se barem može napisati post iako ima još dosta grešaka. Neću sad ništa pisat, jer je ovo neka vrsta testa dali će se post uopće vidjet, a ne samo naslov.............


- 16:38 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

18.11.2004., četvrtak

Za naše rukometaše.........

Kao što ste vjerujem vidjeli "Golden boysi" su izgubili sve tri utakmica na ovom ipak malo važnom natjecanju, iako su se Sveđani potrudili da sve bude na nivou Svjetskih odnosno Europskih prvenstava.
Nije bitno što su izgubili sve tri tekme, mogu izgubit i sljedećih 10 što se mene tiče, ne bi mi puno smetalo. Ali ono što ne mogu gledat da se za reprezentaciju igra preko kurca, kako ovi što su "navodno" ozlijeđeni, tako i ovi što su bili tamo.

Nije mi jasno koji kurac čekaju Kavran i Gobac da ne uruče otkaz Lini Červaru koji radi sve samo ne obnaša svoje dužnosti kao trener Hrvatske i Zagreba, čovjek se zaljepio za Sabor i nije vodio niti jednu utakmicu Zagreba ove sezone, iako je trebao voditi barem one u Ligi prvaka. Sad je izmislio nekakvu bizarnu bolest zbog koje nije mogao otputovati u Švedsku, a na kraju mjeseca će lijepo uzeti svoj "paycheck". Ove medalje tako nisu njegove djelo, jer samo laici ne znaju da je Irfan Smajlagić onaj čovjek koji je zapravo stvorio ovu reprezentaciju.............Znam da je Lino omiljen, ali ne mogu si pomoći jednostavno mi čovjek ide na kurac, kad ga vidim na televiziji odmah gasim, jer već unaprijed znam da će filozofirat o domoljublju i ostalim sranjima......

Spomenuti Zoran "seljačina" Gobac si je očito zabrijao da je on nekakva vrsta šerifa koji može određivati što će tko raditi, tako si je ovog tjedna dozvolio da zabrani odlazak s reprezetacijom svim igračima Zagreba.
Ma nek on zabranjuje, ali me brine što zapravo nitko od igrača se nije žalio, nego su prešutno potvrdili Gopčeve laži o ozlijedama. Pogotovo me razočarao Slavko Goluža koji se ponio ko pizda.......

Ima toga još, Tonči Valčić je izjavio da ga bole bubrezi i da ne može igrati za reprezentaciju, a dan kasnije zabije 6 golova za Torrviejju. Mislim, ako neće igrati ne mora, ali koji kurac onda ne kaže da ga boli kurac za reprezetaciju, a ne da ga bole bubrezi.

Otkazao je i Lacković koji se duže vrijeme mući s ozlijedom pa njega neću napadat...................

Ajde da napišem i nešto o igri..............Nema se šta pisat najjači smo na svijetu i obranit čemo naslov Svjetkog prvaka bez problema. cool
- 22:28 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

EFES PILSEN 72:70 CIBONA VIP, play-by-play

Nova TV nije prenosila utakmicu nego ju je dala u snimci jer se termin poklapao s centralom informativnom emisijom 24 sata. Kako sam unaprijed znao rezultat bilo mi je dosadno gledati snimku, pa sam odlučio bilježiti što se događa da umjesto standardne analize imam nekakvu kombinaciju play-by-playa i mojih komentara. Nešto slićno kao Muraya samo puno opširnije. Vjerujem da je ovo što slijedi najopsežnije što se može naći o utakmici na Netu. So here we go..........

1. Č E T V R T I N A

-dobra leđna tehnika Pekera, odlučino se pozicionira
-Žižić promašuje čisti hook shot
-Bader kiksa u obrani
-Domercant bez problema probija prvu liniju
-Sesar dobro izlazi i bloka i stavlja trojku
-Izvrsni prodor Popovića
-Popović-predugi pas za Žižića u kontri
-Marko je vrlo agresivan u napadu nakon dugo vremena
-loša obrana Cibone na postu
-sjajno zakucavanje Domercanta
-glupa osobna Kuqe
-Longin loše kontrolira loptu na ulazu
-Popović zabija 2. svoju tricu
-sjajno "odmotavanje" Kuqe
-Efes forsira spušanje lopte pod koš, nakon toga obično slijedi kvalitetan povratni pas kojim dolaze do kvalitetnih situacija za realizaciju
-krasan asist Sesara za Longina
-Solomonova osnovna greška-dodaje iz skoka i naravno gubi loptu
-Peker lako protiv Poljaka leđima
-sjajna pirueta Kuqe
-greška Popovića-Domercant lagano zakucava u kontri
-Žižić loše realizira relativno dobre situacije
-Sjajan dribling Solomona, ali ne zabija šut koji si je otvorio
-Popović opet gubi loptu
-Kraj prve četvrtine
*Završni komentar*: Popović vedri i oblači Ciboninom igrom, Žižić je potpuno zaustavljen. Efes, odnosno Kuqo i Peker koriste lošu obranu na postu Cibone i tako Turci zabijaju većinu svojih poena.

2. Č E T V R T I N A

-Cibona igra s Krstićem i Popovićem zajedno na parketu
-odlična anticipacija Vrankovića , Pop lagano polaže u kontri
-Ciboni igra bez ofenzivnog skoka, čak niti ne idu na njega
-Žiža radi glupi foul u svojem stilu
-Solomon nije pri shootu
-Poljak potvrđuje da je drvo
-Prkačina zaustavlja Poljak
-Popović gubi novu loptu
-Poljak zabija s 6 metara
-Abi vrlo miran s trice, već drugi put
-Popović otvorio čisti shoot Krstiću, ali ovaj ne zabija
-Poljak dobija novi dvoboj protiv Prkačina
-Još jedna odlična reakcija Joška u obrani
-Longin popio bananu
-Arslan promašuje trojku, a na 3 metra od njega nikoga
-Longin zabija lijepi "fadeaway"
-odličan pick&roll Arslana i Kuqe, ali ovaj promašuje zicer
-Longin pogađa iza 6.25
-Nikolić zabija izvana-Štimac kasni
-Nikoliću 3. osobna, nažalost vraća se izvrsni Peker
-Domercant sjajno izašao iz bloka i stavio tricu
-Peker učinio Štimca smiješnim
-odlične cheerleadersice, ali nose hlaće????
-Sesar zabija nakon nedosuđenog foula u napadu
-slaba reakcija igrača s klupe, ponajviše Vrankovića i Štimca
-Domercant šutira za 3 3. put, još nije promašio
-vraća Longin
-Arslan promašuje tricu u zadnjem napadu
-kraj četvritne:40:33
*Završni komentar*: Cibona igra solidno u napadu, ali moraju smanjiti broj izgubljenih lopti, pogotovo Popović. Na drugoj strani parketa moćniji igrači Efesa pod košem dobro koriste svoje prednosti.....

3. Č E T V R T I N A

-odličan prodor odličnog Longina
-Peker ne prati odličnu akciju Abia
-Štimac pogađa otvorenu tricu
-zabija i Krstić, 7:0 Cibone
-tip-in Štimca, 9:0
-3. izgubljena lopta domaćih zaredom
-Zula je iznedaio Mahmuti promijenom obrane, a ovaj je zakasnio s time-outom
-Solomon promašuje trojku, Efes još bez koša u 3. četvrtini
-Žižić konačno zabija, 12:0-Cibona vodi 5 razlike
-greška Žiže i obrani i Prkačin nakon 4 pune minute konačno postiže prvi koš Efesa u drugom poluvremenu
-vrlo dobra obrana Krstića na Domerchantu
-Peker nastavlja u svojem stilu
-Abi zabija 3. tricu, na asist Arslana koji je zamijenio naraspoloženog Solomona
-Arslan odlično probija prvu liniju i sjajno distribuira
-Popović rezerviran, jedino Longin preuzima odgovornost u napadu
-Arslan opet rastura Popa-2+1
-Peker opet prolazi leđima
-dobar asist Krstića za Poljaka koji promašuje cjeli obruč s pola metra, nasreću popravlja Žižić
-Žižiću 4. osobna
-micanje u bloku Andreja Štimca
-strašan ulaz Domerchanta, inače sjajan igrač, davno nisam vidio kompletnije američkog beka u Europi
-Pop našao Štimca koji reagira presporo pod obručem i biva blokiran
-Štimac se svađa s sucem, a njegov igrač Peker zakucava u protuudaru na novu asistenciju Arslana
-Arslan opet uzima zadnji napad i opet ga ne rješava.
*Završni komentar*-čudna utakmica, prvo Cibonina serija 12:0, a na kraju je Efes zahvaljujući Arslanu i Pekeru opet došao na prednost koju je držao na poluvremenu.


4. Č E T V R T I N A

-Abi odlično otvorio shoot za tricu Domercantu koji naravno zabija
-Bader zaspao, Prka zabio
-Bader zabio 5 poena zaredom
-opet Bader dobro prolazi, ali promašuje zicer
-Vranković radi idiotsku grešku, Domercant bez problema polaže
-Konačno Popović-trica!
-Longin leđima protiv Arslana, ne ide
-Peker sjajno okrenuo Štimca, ali promašio zicer
-Žižiću ne ide
-Prvi nerezonski shoot Henrya Domercanta
-Arslan prvo airball s trice, a u sljedećem napadu zabija s iste pozicije. 72:60 za Efes 5.04 do kraja.
-vratile s Cheerleadersice, ovaj put bez hlaća!!!
-Krstić ne može pogodtiti ni bačvu
-Nikolić hvata "svoju" loptu
-Cibona bez shoota u 24 sekunde
-4 napadu u jednom za Efes, ali ni to im nije dovoljno da zabiju
-Koraci Longina, 2.30 do kraja
-Popović nakon 3minute ubacuje prvi koš neke momčadi, -10 još točno 120sekundi do kraja
-koraci Domercanta 1.30 do kraja
-Pop zabija 2 bacanje, 72:64 1.03 do kraja
-Longin krade, Popović zabija jedno bacanje za -7 još 40 sekundi
-Nikolić daje loptu u ruke Krstiću -5
-koraci Abija, 11 sekundi do kraja
-Popović blokiran lopta za Cibonu, 8 sekundi
-Longin zabija 2+1, -2 još 5 sekundi
-Krstić uzima loptu, shootira tricu iz gotovo čiste situacije, ali PROMAŠUJE s sirenom
-Kraj utakmice 72:70 konačan rezultat
*Završni komentar*-neću puno duljiti jer je svatko mogao dobiti dojam kako je tko igrao ako je ovo pročitao. Da je Krstić zabio tu trojku bio bi to jedan od najvećih preokreta u povijesti Eurolige, ovako Cibone nije uspjela iskorsiti to što pola zadnje četvrtine Efes nije zabio poena. Sad ih čeka Estudiantes doma, to je utakmica koju moraju dobiti ako žele ostati u optimalnoj poziciji za prolazak dalje.

IGRAČ UTAKMICE: Henry Domercant(22poena 5skokova)

STATISTIKA
- 01:45 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

17.11.2004., srijeda

7 veličanstvenih #2

Za one koji nisu čitali premijerno izdanje ove liste, ona nije sastavljena po nikakvom logici. Uglavnom se radi o igračima koji su u sjeni, a taj tjedan igraju kao prave zvijezde. Garnett, Duncan, Shaq, Kobe... i ostale najveće zvijezde se nikad neće pojavit na ovoj listi, iako sam danas napravio iznimku....

ZYDRUNAS IGLAUSKAS-20ppg 8.3rpg 1.9 bpg
-i prije ove sezone bio je jedan od najboljih centara lige, sad je tu svoju reputaciju još poboljšao. U zadnje vrijeme nama ozlijeda, a kad je tako onda je uz bok Shaqu i Ming. Najbolji europski centar u NBA danas i glavni razlog zašto Cavsi drže pozitivan score.

RAY ALLEN-27.4 ppg 5rpg 4apg
-moj izbor za MVP-a dosadašnjeg djela lige, unatoč tome što The Big Ticket ima skoro TD statistiku.
Sonicsi su senzaciolanlo startali s 6-1 scorom, a Allen shootira bolje nego ikad preko 50% iz igre i preko 60% za 3pt. Da Sonics pod košem nemaju Evansa, Fortsona i Potapenka-Ray Ray bi mogao biti u bitci za naslov, ovako je playoof maximum.

CHRIS WILCOX-17.6ppg 7.4rpg
-ovo je breakout sezona za ovog 22-godišnjaka koji je bio visoko izabran na draftu, ali u prve dvije sezone nije dobivao mnogo prilike. Ne bi niti ove da se nije ozlijedio Chris Kaman, što je praktički idealno iskoristio. Clippersi nikad bolje nisu startali u zadnjih više od nekoliko sezona, najveći razlog su dvojica s ove liste.

MARKO JARIĆ-11.5ppg 3.8rpg 4.3apg
-Evo odgovora na pitanje tko je drugi klipan na popisu. Jarić je loše startao u sezonu, u prvih 6 nastupa dao je samo 50 koševa uz 18 asista. Razlog što se plasirao na listu su zadnje dvije utakmcie u kojima je ostvario 42poena i 16asista. Ova sezona je vjerojatno zadnja prilika da Jarić pokaže da može igrati vrhunski na playu u NBA-u.

EARL BOYKINS-13.4ppg 5.4apg
-najmanji NBA igrač igra svoju najbolju sezonu u karijeri, protiv Pistonsa je postigao 32 koša što mu je najbolji učinak od kad je 99. došao u ligu. Ima veću minutažu s obzirom da je Lenard ozlijeđen pa Miller i on često igraju u paru što se dosad nije pokazalo uspješnim.

JASON HART-10.8ppg 7.4apg
-još jedan playmaker na listi. Istina da mu je sjekira pala u med kad su ga Bobcatsi signirali, ali Hart je pokazao da ima još dosta NBA timova u kojima bi mogao igrati važnu ulogu. Troši malo lopti, a puno asistira-tipičan play, za razliku od sve više shoot first razigravača tipa-Iverson, Marbury....


GORDAN GIRČEK 11.5ppg 2.8rpg 1.9apg
-vjerojatno ga ne bi uvrstio na listu da nije naš, ali ipak Giriček ima više nego dovoljno argumenata da se nađe na listi. Igra mizernih 18minuta u prosjeku, ali ostvaruje učinak identičan lanjskom kad je igrao 30-ak minuta po većeri. Jazz ima najbolji scoru u ligi, a Giriček je među prvih 10 u svim shootersim kategorijama, 1. u %za trice, 4. u %iz igre, 6. u %slobodnih. Osim toga 12. je u poenima/48minuta, te 12. u MVP rankingu/48minuta.
- 13:45 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

16.11.2004., utorak

REPUBLIKA IRSKA 1:0 HRVATSKA(Robbie Keane)

dobitnik većeri:Ivan Leko

Za mene potpuno očekivani poraz za kojega je isključivo i jedino kriv Zlatko Kranjčar, a da Duff i Keane nisu bili tako milostivi mogli smo primiti i 4-5 golova. Cico je krenuo u utakmicu s svojoj 4-2-3-1 formacijom koja je u prvom djelu izrodila jedno od najgorih poluvremna naše reprezentacije uopće. U drugom djelu je bilo dosta bolje, ali opet daleko od nekakve dobre igre.

Opet se vidilo da mi ne možemo igrati s 4 u liniji jer jednostavno nemamo igrače za to, ako Cappello vidi kazetu s ove utakmice Tudor će ubuduće sjediti na tribinama, a ne na klupi. Kompletna zadnja linija na čelu s njim i Tomasom odigrala je očajno, čak je i poslovićno siguran Robert Kovač često kiksao. Jurica Vranješ je opet pokazao da nema što raditi na spisku reprezentativaca. Pola sata prije kraja Kranjčar je konačno dao priliku Ivanu Leki, koji je vjerojatno zgrabio mjesto u prvih jedanaest jer ono što je odigrao za pola sata bilo je bolje nego ono što su skupa pružili Kranjčar, Kovač i Vranješ u dosadašnje 3 utakmice. Mislim da nije imao niti jedan pogrešan pas, a ono dodavanje Da Silvi je pravo malo remek djelo. Osim njega jedina svjetla točka je baš Da Silva koji je pokazao da je i prosjećan Brazilac bolji od najboljih Hrvata, nisam za to da igraju "stranci" za reprezentacije, ali on bi mogao postati dovoljno dobar da svi zaboravimo na korijene.

Niko Kranjčar je pokazao standardne probleme koji se odnose na fizičku nepripremljenost koja je sramotna za 20-godišnjeg igrača. Prvih 15 minuta je odigrao vrlo dobro, a kasnije ako niste pozorno pratili utakmicu teško ste mogli zamijetiti da se uopće nalazi na terenu. Uz obranu najveće razočarenje su Srna i Babić, obojica nisu u punoj formi, prvi već dulje vrijeme vuče ozlijedu aduktora zbog čega ne može ući u pravi ritam utakmica, a drugi skuplja minute na kapaljku u Leverkusenu.

Ivan Klasnić je bio žrtva pogrešne formacije, pa tako nije mogao doći do izražaja okužen Breenom i Dunneom, ali je ipak pripremio krasnu priliku za Kranjčara tako da se ne može reći da nije baš ništa napravio. Kasnije su Balaban i Da Silva odradili solidan posao. Boško je prvi strijelac Belgije, ali ipak još to nije forma koja bi mogla garantirati nešto više od mjesta na klupi u reprezetaciji, dok kao što sam napisao Dudu ima svakako mjesto u ovom sastavu.

Kranjčarov experiment dakle nije uspio, igrali smo tako loše da je već nakon 45 minuta odlučio sve vratiti na staro, u drugom se djelu igra poboljšala, ali ostaje dojam da su nas domaćini mogli unakazniti da nije bilo Butine koji se iskupio za grešku kod gola kad je zaspao na prvoj vratnici.

Pozitivno iz ove utakmice je da smo dobili 2 nova igrača-Ivan Leko&Dudu, a iako nije igrao Goran Sablić je vjerojatno napredovao u Cicinim zamislima naravno zbog lošim partija svim obrambenih igrača. Definitivno je jasno da više nećemo igrati u ovoj formaciji koja je bila promašaj, a problem je postao ono o čemu se prije nismo morali brinuti-zadnji red, koji je podjednako loše igrao i sa trojicom i sa četvoricom u liniji.
- 23:05 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

IRSKA-HRVATSKA(20.30 HRT2) najava

-ova utakmica je zapravo experiment Kranjčara. Iako je igra sasvim zadovoljavajuća, a rezultat vrlo dobar on se odučio na rizik mijenjanja sustava igre. Dao Bog da uspije, ali zbilja sumnjam. Ta nova formacija 4-2-3-1 bi trebala biti ofenzivnija. Međutim ako pogledate sastav jasno je da umjesto Dade Prše igra Stjepan Tomas, pa je onda čudno kako to može biti ofenzivnije. Svi jaki europski teamovi igraju s 4 u zadnjoj liniji i nije neka novost da naši pokušavaju opet primijeniti taj sustav iako se pokazalo dosad da nemamo igrače za igru s 4 u liniji. Jedna o prednosti takve formacije su bekovi koji biti dodatni igrači više u napadu pod uvjetom da su kvalitetni. Nažalost mi nemamo niti jednog koji taj uvjet ispunjava. Recimo u takvi tipovi igrača su R. Carlos, Cafu, Lizarazu, Salgado, Zebina....mi takvog igrača nemamo, najbolje rješenje za poziciju desnog beka bi bio Srna, ali onda nema ko igrati na desnom krilu osim ako ne želite gledati veličanstvenog čelavca-Mornara. Na lijevom jedini pravi lijevi bek je Danijel Pranjić, ali on još nije dovoljno kvalitetan niti za poziv iako ga je dobio. Imamo još jednog takvog u Lazio-Anthonya Šerića, ali on je izvan kombinacija za repku još otkad je Barića nazvao seljakom. Na lijevoj starni će danas igrati Šimunić koji je stoper, a na desnoj još jedan Tomas ili R. Kovač, stvarno ne znam kakva korist od te formacije ako nemamo igrače da iskoriste najveću njezinu prednost.

Vezni red će igrati u istom sastavu kao i dosad samo s malo promijenjenim ulogama, pa će Babić i Srna biti ofenzivniji nego li dosad. To je valjda jedino pozitivno što ova formacija nosi jer će obojica biti manje angažirani u defanzivi, pa proporcionalno tome će i ofenzivni učinak biti veći. Onaj središnji trokut veze bi trebao ostati isti. Mislim da je u tom triu jedan destruktivac previše. Naravno mislim na Juricu Vranješa koji je pravi alibi igrač, i da nema Solde taj u Stuttgartu ne bi zaigrao niti minute. Niko Kovač je u sve boljoj formi, a iako nisam njegov ljubitelj mora se priznati da svaku utakmicu da sve od sebe i premda me često iživcira pogrešnim dodavanjima treba igrati.

Nikako mi se ne sviđa što će Klasnić biti praktički usamljen u napadu, on je prvenstveno golgeter vrlo dobre tehnike, ali svejedno nije igrač klase tipa-Shevchenko, Adriano...pa da može sam igrati u napadu. On je igrač koji traži pas igru, a ne brzanac koji se odlično snalazi na širokom prostoru.

Vidjet ćemo kako će to izgledati većeras, premda sam na kladionici igrao 2, prilično sam siguran da ovaj eksperiment neće završiti dobro i da će Cico opet promijeniti mišljenje.

Kranjčarov sastav(4-2-3-1): Butina-Tomas, Tudor, R. Kovač, Šimunić-N. Kovač, Vranješ-Srna, Kranjčar,Babić-Klasnić.

Moj sastav(3-4-1-2): Pletikosa-R.Kovač, Tudor, Sablić-Srna, N.Kovač, Kranjčar, Babić-Pršo-Klasnić, Da Silva.
- 14:35 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

15.11.2004., ponedjeljak

Zlatko Kranjčar-gdje je kraj glupostima????


Naš izbornik Cicek Kranjčar opet ima svoje "bleke". Osvojio je 7 bodova, ali i svojim ponašanjem uspio to sve pokvariti. Prvo je suspendirao Tomasa, a sad se sam sebi posrao u zube i vraća ga ne samo u reprezentaciju nego i u prvih 11. Uopće ne želim spominjati taktičke gluposti poput postavljanja veznjaka Vranješa na mjesto stopera u utakmici s Bugarskom zbog čega smo indirektno primili 2 pogotka.

Nakon Tomasa Cico se danas okomio na Stipu Pletikosu, unatoč svemu najbolje vratara Hrvatske kojeg se mora čim prije vratiti u formu. Međutim ovaj je bio sprijećen jučer doći u Zagreb zbog olujnog nevremena jer su bile otkazane zrakoplovne linije. Uopće ne uvažavajuči posve razumljive razloge Cico je brže bolje pozvao Vladimira Vasilja i tako ostavio Pletikosu na cjedilu. Ne samo da je zajebao Pletikosu, nego je pozvao i Vladimira Vasilja koji je istina branio odlično u utakmici s Varteksom, ali od kojeg u HNL-u ima barem 2 bolja vratara-Horvat i Kale.

To je još jedan primjer forsiranja dinamovaca koji nakon samo jedne dobre partije imaju zagarantirano mjesto u reprezetaciji iako tabore tek na 5. mjestu HNL-a. Kranjčar je nedavno izazvao veliki bijes ostatka Hrvatske kad je izjavio da bi se sve utakmice trebale igrati u Maksimiru.

Posebna priča je njegov sin Niko koji praktički ne može igrati gore, ali je zato standardan u reprezentaciji i nakon što ovaj odigrao jedva prolazno prve dvije utakmice Cico ga hvali na sva usta.
Ima još jedna priča vezana za mlađeg Kranjčara, samo zbog njega je uveo pravilo da nije važno je li standardan u svojem klubu. Čim se Niko opet standardizirao u sastavu Dinamo, vratio se na jedino logično razmišljanje da igrači koji ne budu igrali neće dobiti poziv-prve žrtve su Ivica Olić i Jerko Leko.

Jedino što u njegovom dosadašnjem mandatu je bilo dobro to je bilo ono najvažnije rezultat i igra, ali Cico mora izgleda i to pokvariti pa sad mijenja sustav u 4-2-3-1 bez Klasnića u idealnoj formaciji, ali s Da Silvom.
I dalje uporno forsira igrače iz HNL-a(čitaj Dinama), a ne poziva onoga najboljega Luku Modrića jedinog igrača HNL-e koji stvarno zaslužuje da igra u reprezetaciji.
Evo zbog sve toga mi je Cico počeo lagano ići na kurac tako da priželjkujem uvjerljiv poraz u Dublinu kako bi se barem malo zatresla stolica lokalnog pijanca.
- 11:55 - Ispeci, pa reci. (9) - print - #

14.11.2004., nedjelja

CIBONA 92:77 PARTIZAN

-od velike utakmice na kraju velika nula. Niti prave atmosfere, a niti kvalitetne i dramatične utakmice. Cibona je pitanje pobjednika odlučila praktički već u prvoj četvrtini kad su joj Blake Stepp(8poena 4asista) i Vule Avdalović(7poena) servirali više od nekoliko kontri svojim lošim dodavanjima odnosno slabom organizacijom napada. U tom djelu briljirao je Andrija Žižić koji je zabio 17 od svojih 22 poena u prvoj četvrtini. Milojevića je neočekivano solidno čuvao Damir Omerhodžić(3koša 4skoka) koji je dobio priliku u početnoj petorci, ali opet na četvorci, ponovit ću još jednom Damir je prirodna trojka, a to što ima 209cm je velika prednost. Kod Partizana nije bilo niti jednog raspoloženog igrača pa statistici bi se reklo da je Milojević igrao dobro-25+12, ali ove brojke je ostvario većinom u garbage vremenu kad je sve već bilo gotovo. Junak utakmice je Brane Longin koji se zabio nekoliko nevjerojatnih shooteva-23minute 20poena. Popović(10poena 4asista) je igrao solidno, a Sesar(13poena) je odigrao dobro pogotovo u obrani gdje je bio vrlo aktivan na linijama dodavanja i inicirao je ili realizirao mnogo kontri.
Onaj Amerikanac Stepp izgleda da neće biti od nikakve koristi, ali treba mu dati vremena. Kosta Perović (3poena) još uvijek je ofenzivno na razini Joška Poljaka, ali on kao i Bogdanović(10poena) tek su se vratili nakon ozlijeda pa im treba dati vremena. Kao što napisah kod Cibone je konačno priliku dobio Omerhodžić, u obrani je odgirao solidno, a u napadu je non-factor. Igrači, pogotovo Popović mu uopće ne žele dati loptu, tako da je vrlo teško procijeniti njegove mogućnosti.
Još jedna stvar, čine se da je Marotn Bader potrošio sav krediti kod Anzulovića.

Nema se šta više puno pisati o utakmici jer stvarno to nije ni zaslužila, više će se pamtiti skandal s Gurovićem nego li ova dosta skoromna predstava s obzirom na renome klubova....
- 19:10 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

CIBONA ZAGREB vs. PARTIZAN BEOGRAD najava


Sama utakmica je pala u sjenu skandala u vezi s Milanom Gurovićem i njegovom tetovažnom Draže Mihailovića zbog koje mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku. Da ne bi dalje duljim o tome evo vam nekoliko linkova ako već niste pročitali:
Većernji
Slobodna
Pokretač cjelog skandala je zapravo Sportnet koji ima i najopširnije o tome.
Moj jedini komentar je:"Tog ima samo kod nas"......

Osim Gurovića Partizan bi trebao nastupiti u punom sastavu, ako će uopće nastupiti?. Svoj debut u GY ligi bi trebao imati 2nd draft pick Wolvesa-Blake Stepp, bjeloputi playmaker koji će ipak biti rezerva Vuletu Avdaloviću koji igra odlično ove sezone. Nakon ozlijede se vratio i Kosta Perović, ali njegovi prvi nastupi su dosta slabi. U momčadi je i Luka Bogdanović koji također ne briljira, ali nema niti veliku minutažu. Partizan je jači pod košem gdje osim MVP-a lige Dejana Milojevića i spomenute dvojice imaju još dobrog mladog Turčina Semiha Erdena i još mlađeg Peju Samarđiskog.

Pitanje je ima li Cibona uopće igrača koji bi mogao držati Dejana Milojevića, nekako mi se čini da bi u tom segmentu mogao najviše dati Marton Bader koji je dosta pokretan i viši od Milojevića pa pretpostavljam da bi ga mogao usporiti. Najveća snaga Paritzana izvana je dvojac Avdalović -Tripković. Prvi je dosta rutiniran igrač koji ove sezone briljira, a drugi je eksplozivni mladi shooter koji vas može pokopati, ali koji može shootirati i 1-10.

Cibonine partije u zadnje vrijeme ne ulijevaju povjerenje. Pogotovo se to odnosi na Josipa Sesara koji ne može pogoditi niti bačvu. Kad je tako onda Cibona niti nema pravog shootera osi ako tu ne računate Longina i Štimca koji ipak uzimaju relativno mali broj shooteva. Marko Popović ne pamti kad je zadnji put ubacio više od 20 poena, tako da jedini koji zapravo može nositi napad je Andrija Žižić. Međutim on će imati vraški težak posao pod Partizanovim košem jer igrači koji će ga čuvati, a Vujošević ih ima i previše su fizički moćniji od njega i mogao bi biti često izbananiran.

Ovako na papiru mi izgleda da gosti imaju bolju momčad, ali dosad se to nije pokazalo u praksi i osim utakmice s Zvezdom Partizan zapravo nije pokazao puno dobroga ove sezone. Kad se zna da će atmosfera u dvorani biti paklena onda je jasno da kao i u dosadašnjim utakmicama domaćin ima osjetnu prednost. Cibona mora forsirati brzu igru, zapravo run&gun jer se u takvoj igri Partizan lošije snalazi. U pozicijon varijatni u iznimno neugodni jer Milojevića jednostavno morate duplirati, a ima odličan povratni pas tako da otvori iznimno mnogo otvorenih šuteva koje Tripković, Avdalović i ostali dosta dobro koriste.

Najzanimljivi će biti dvoboj između Andrije Žižića i Dejana Milojevića, igrača koji unatoč svojim fizičkim nedostacima predstavljaju najbolje low post igrače ove lige. Obojica su ostvarila double-double u zadnjem kolu Eurolige-Milojević 17+20, Žižić 11+15, slićne brojke se mogu očekivati i danas. Možda i najvažnije je koliko će se uspjeti sačuvati od osobnih pogrešaka.

Kako god bilo ovo je definitvno najjača utakmica dosadašnjeg djela sezone i pobjednik će dobiti veliki stimulans za nastavak sezone. Ako Cibona ne pobijedi mogao bi to biti početak kraja ere Dražena Anzulovića koji u zadnje vrijeme vuće mnoge krive poteze.
S nadom da će utakmica proteći bez dodatnih skandala završavam ovu najavu.....
- 10:20 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

Goodyear 11. kolo

Opet će to biti kolo s negativnim scoreom za naše klubove, najjača utakmica dosadašnjeg djela sezone nas tek očekuje, a prije nego li najavim taj susret evo malo o onom što se događalo sinoć:

ZADAR 91:68 ŠIBENKA
-očekivano visoka pobjeda Zadra iako je nakon prvog poluvremena bilo samo 2 razlike. U drugom djelu Šibenka nije mogla parirati jer osim Dwyana Broylesa(21koš) i Davora Vidačka(18koševa) nisu imali raspoloženog igrača. Najviše su razočarala nova pojačanja Ibrahim Sani i Jarret Hart koji su kombinirano postigli 6poena.Kod Zadra su najbolji bili Marko Banić(22koša 6skokova) i Kyle Hill(15koševa), a povratnik Todor Gečevski je imao odličan učinak za 21minutu je imao učinak od 14poena i 7skokova.

SPLIT 67:72 GEOPLIN
-nažlost novi poraz Žutih, koji su igrali bez svojeg najjačeg igrača Roka Ukića. S obzirom na to bilo je teško očekivati da bi mogli pobijediti vrlo dobri Geoplin, koji je svoje ambicije za Final 8 pokazao dovođenjem iskusnog Simona Petrova. Sjajnu partiju je pružio Dean Oliver(29poena 5asista), odličan all-round učinak je i iskusnog Dončića(14poena 7skokova 6asista), a Vlado Pašalić je ubilježio novi double-double 10+11. Na drugoj strani double-double je imao i talentiraniji Pašalić-Drago 15+10. Prva violina Splita je bio atleta Hrvoje Perić s 22 koša, a dobru formu je potvrdio Kaštropil koji je preko tjedna ubacio 27 poena i 15 skokova Dubravi, danas je bio skorminji-14poena 5skokova, ali je dojam pokvario lošim izvođenjem slobodnih-2/8. Damir Rančić nakon obiteljske tragedije još nije našao ruku-pucao je 1/11. U odsustvu Roka Novesel je dobio veliku minutažu i pošlo mu je za rukom da za 37 minuta ima 0pona 1skok i 1asistenciju. Svaka čast, to ne može bilo tko.

CRVENA ZVEZDA 113:71 ZAGREB
-SRAMOTA!!!! Nemam komentara da momčad koja bi se trebala boriti za Final 8, gubi od nikad slabije Zvezde 40 razlike. Miljković je ubacio 5 poena, Tomas za 25 minuta napravio 5 faulova izgubio 6lopti i promašio 8 šuteva. Najkonstantniji igrač Zagreba-Joško Garma jedini je bio na razini 18+8. Martin Previšić je dobro iskoristio neočekivanu minutažu 13 za 14. Stvar po kojoj će se pamtiti ova utakmica je debut supertalentiranog Ante Tomića, igrača koji podsjeća na Krešimira Čosića i sa svojim 216 ima tehniku playmakera, jer je na tom mjestu igrao prije nego li je izrastao 25cm u godinu dana. Zvezda je imala čak 7 dvoznamenkastih-Lepojević i Bjelica po 16, novak Slavko Stefanović 15. Izgleda da je šok terapija smjenjivanjem Zmagadina uspjela.....


LAŠKO 81:71 REFLEX(Joksimović 22, Gnjidić 14;Marinović 21, Radinović 14+9)

BUDUĆNOST 75:77 BOSNA(Koljević 24, Maraš 17;Williams 24+12, Marković 18)
igrač većeri Sašo Ožbolt:
OLIMPIJA 80:74 HELIOS(Ožbolt 30, Bocevski 11;Ercegović 18+15, Laškević 16)

ŠIROKI 77:93 HEMOFARM(James 16, Newton 15+10;Popović 27+8, Bogavac 24).

CIBONA:PARTIZAN najava coming next........
- 07:03 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

13.11.2004., subota

HNL 15. kolo


DINAMO 2:1 VARTEKS(Zahora, Štrok;Mujanović)
-nezaslužena pobjeda Dinama koji su spali na to da protiv Varteksa i Maximiru budu podređena momčad. Osim odlične akcije Kranjčara, Buljata i realizatora Zahore, do zadnjih 10 minuta kad se Varteks potpuno otvorio nisu stvorili niti jednu šansu. Opravdanje njim nije niti kaljuža od travnjaka jer je Varteks koji njeguje isti tip nogometa odigrao vrlo dobro i čak lijepo za oko. S takvom igrom trebali su i pobijediti da su Petričević, Halilović i Jolić bili precizniji. Zadnja linija Dinama je i dalje očajna jednim kvalitetnim pasom su 3-4 puta igrači Varteksa izbacili kompletnu obranu iz igre i dolazili u situacije 1-na-1 s Vasiljom koji je to poskidao i ispao junak utakmice. Osim Vasilja treba spomenuti i Kranjčara koji je odigrao po meni najboju utakmicu sezone, a dobar je bio i Agić. Svi ostali igrali su na razini druge lige, pogotovo se to odnosi na Ljubojevića koji je opet bio nevidljiv i jasno je zašto ima minimalnu minutažu.
Kod Varteksa su mi se svidjeli Pertičević i Granić, zakazao je Šafarić, a Rumbak je u završnici poskidao nekoliko teških lopti.

KAMEN 2:1 HAJDUK(Lišnić, Šaranović;Blatnjak-11m)
-jebiga popušili su i sad umjesto 1. mjesta i +5 je samo +2. Ne mogu komenirat jer sam samo vidio golove s utakmice......Sljedeće 3 utakmice Hajduk igra u Zadru i na Poljudu protiv Slavena i Dinama, s tim 9 bodova bi vjerojatno osvojili naslov jesenskih prvaka i pobjegli Dinamu na +5-8.

ZADAR 2:2 RIJEKA(Buljat, Ljuta;Ivančić, Linić)
-nekako očekivani rezulat. Treba obratiti pažnju na ovog mladog Juricu Buljata koji ima jedan od najjačih udaraca u ligi.

MEĐIMURJE 0:1 ZAGREB(Sesar autogol)
-po onom što sam čuo domaćini su bili bolji, a Zagreb je odnio bodove. Ovom pobjedom su se odlijepili od trojca koji će se boriti za opstanak.

OSIJEK 2:1 PULA(Milardović, Jukić;Raić-Sudar)
-Pamićevi momci i dalje gube, dok Osijek igra nevjerojatno dobro s obzirom na cjelokupnu situaciju u klubu i momčad koja je sastavljana samo od domaćih igrača. Toplo im želim da uđu u Ligu za prvaka.

SLAVEN 2:1 INTER(Vručina, Posavec-11m;Gulić)
-Div iz Zaprešića polako, ali sigurnno gubi prednost koju je ostvario na startu prvenstva. Dok s druge sstrane Belupo koji je grozno startao nakon dolaska Branka Karačića igra fantastično. Možda je od Karačića važniji Igor Musa koji se nameće kao jedan od najboljih igrača lige.

TABLICA:

1. INTER 27
2. HAJDUK 26
3. RIJEKA 26
4. VARTEKS 25
5. DINAMO 24
6. OSIJEK 24
7. SLAVEN 24
8. KAMEN 23
9. ZAGREB 17
10. ZADAR 13
11. PULA 12
12. MEĐIMURJE 9
- 21:15 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

HNL: DINAMO:VARTEKS(17.30 HRT2)


Vartex je u dosadašnjim susretima u Maximiru rijetko kad osvajao bodove, iako je jedan od najgorih domaćih poraza u HNL-u Dinamo doživio upravo od Krojača kad ih je vodio Ivan Katalinić, nakon te utakmice smijenjen je Marijan Vlak. Slična priča mogla bi se ponoviti i danas. Gračan je u HNL-u otkad je preuzeo momčad osvajao tek nešto više od 50% mogućih bodova, dok njegov suparnik na drugoj strani-Ćiro Peder ima impresivnu seriju od 5 pobjeda.
Danas Dinamo ima veliki imprerativ, jer bi u slućaju poraza ne samo zaostao za vodećima nego se i ubacio u veliki boj za Ligu za prvaka s Osijekom i Kamenom. Stvar koja se još sad čini pomalo nestvarnom mogla bi ubrzo postati java, pogotovo što Dinamu slijede gostovanja na Kantridi i Poljudu, a u Maksimiru će igrati protiv lidera-Intera. Osim činjenice da ne mogu pobijediti i slabije momačadi od Varteksa, Dinamu u prilog ne ide niti ozljeda Karića odnosno suspenzija Da Silve(iliti Dudua). Evo još par statističkih podataka, Dinamo je u posljednjih 5 susreta u Maksimiru postigao 5 čistih pobjeda s gol razlikom 20:3. Vartex uz 5 pobjeda zaredom nije primio niti pogodak 450 minuta, te je najefikasnija momčad HNL-a s 31 pogotkom=2.2 po susretu. Za uvod čisto dovoljno…

Kao i uvijek glavna priča je Čiro, ali o Blaževiću piše svaka sraka pa neču onda i ja……

Što se tiče igračkog djela, možda i najbolji igrači obiju momčadi u proteklih mjesec dana Eduardo Da Silva i Igor Jančevski neće nastupiti. Obje će momčadi biti podjednako hendikepirane. Kad se još doda da nema Karića, onda je jasno da ću u napadu igrati Zahora i Ljubojević, a to je najgora moguća kombinacije jer je riječ o napadačima sidrunima koji su jednino opasni u blizini 16-erca i tehnički su mnogo slabiji od Dudua i Karića. Niko Kranjčar je u nevjerojatno lošoj seriji igara, još od utakmice u Zadru nije odigrao niti jednu dobru partiju u plavom dresu, čak su mu zvižadli i protiv Beverena i ja ne vidim od kakve je on koristi u ovakom pshičko-fizičkom stanju. Dao Bog za dobrobit našeg nogomtanja da me demantira, ali to je malo vjerojatno. Glavna opasnost za Rumbakovu mrežu će stizati preko Bošnajka i Pranjića, po meni uz Da Silvu jedini koji su zadovoljili u dosadašnjem djelu sezone. Danijel Pranjić je u osobito dobroj formi tako da će Mujanović morati dobro paziti na njega, pri ćemu će trpiti ofenzivni dio gdje je i bolji stoga bi se Čiro mogao odlučiti za nekog više defanzivno orijentiranog igrača. Ono što ja vidim kao najveću boljku Dinama je obrana. Riječ je sve o više-manje prosječnim igračima čak i na HNL razini. Vasilj je vratar koji može braniti 5 utakmica dobro, ali će u onoj 6. nešto zajebati-dogodilo mu se to u Osijeku tako da je malo vjerojatno da će se danas ponovito. Milinović-Mijatović i Poldurgač su spori igrači nezavidne tehnike i igrače inteligencije koji ne ulijvaju povjerenje niti jednom fanu Dinama, najviše problema bi im mogao zadavati vižljasti Milan Pavličić koji se dobro snalazi na širokom prostoru. Što se Varteksa tiče većina je njihovih igrača u odličnoj formi, to pogotovo vrijedi za veterana na golu Željka Rumbaka koji proživljava svoje najbolje nogometne dane i s velikim samopouzdanjem ulazi u utakmicu za razliku od svojeg suparnika na drugoj strani. U obrani će igrati i Goran Granić koji je uz Srđana Pecelja i Slovaka Leranta najbolji obrambeni igrača HNL-a zasada. Motor momčadi je omaleni Nikola Šafarić za kojeg je pravo čudo da još igra u Varaždinu, definitvno najbolji individualac ovog teama. Ofenzvini trio bi trebali činiti Halilović-Petričević i Pavličić. Nedim Halilović je igrama ove sezone dospio na vrh popisa želja Blaža Sliškovića, a i Petričević igra sve bolje u zadnje vrijeme. Pavličić nije osiječkoj formi što se postizanja golova tiče, ali ovdje igra malo povučenije i Maximir je baš prava prilika za njega da jer je dosta brz.


Zaključak je da ovaj par ne igrate na kladionici, ako baš morate onda je X2 puno bolja i sigurnija oklada ne samo zbog koeficijenta nego i zbog činjenica da je Varteks trenutno bolji na papiru makar to čudno zvučalo……
PROGNOZA: 1:1(Zahora;Petirčević)

- 01:17 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

12.11.2004., petak

NBA dnevni pregled

Ne bih ovo niti pisao da noćas nisu igrane samo 3 utakmice.
Igrale su playoff momčadi, a većina od njih računa i na nešto više od samog ulaska u postsezonu.

DENVER 117:108 DETROIT
-Ova utakmica je pravi primjer zašto je Ben Wallace najbolji obrambeni igrač lige i koliko od znači za defanzivu akualnih prvaka. Detroit je uspio nadskakati Nuggetse(37:28), ali su utakmice izgubili zbog mnogo više prodanih lopti-23:12, iz kojih je Denver postigao 25 laganih poena. Domaćini su imali čak 2 igrača s 30+ poena. Jedan od njih je 165cm visoki Earl Boykins koji je odgirao najbolju partiju karijere-33poena(11-15FG) 6asistencija. Carmelo Anthony je pak odigrao najbolju partiju sezone s 34poena 7skokova i 5asistencija. Pobjeda je još i vrijednija jer nije igrao Nene Hilario, a Kenyon Martin i Marcus Camby su skupa ostvarili 10+10. Za Detroit je najbolji strijelac bi Rip Hamilton 25, Billups 16, McDyess 15, a argentinski rookie koji dobiva mrvice od Browna-Carlos Delfino je zabio 17 za 19minuta.


MIAMI 93:113 DALLAS
-prvi poraz sezone za momke s Floride. Već nakon 1. četvrtine koju su izgubili 15 razlike bilo je jasno da će Heat izgubiti prvu utakmicu u eri Shaqa. Dallas je kasnije samo nadograđivao tu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 26 poena. Dirk Nowitzki je ove sezone bolji nego ikad, a ova noć mu je bila jedna od najboljih u karijeri-zabio je 41poen uz 10skokova. Dobro ga je pratio Marquis Daniels(22poena) koji je zamjenio ozlijeđenog Finleya u petorci, Stackhouse i Terry se polako privikavaju na status bench igrača i zasad im ide vrlo dobro-prvi je ubacio 12 drugi 10poena. Kod Heata najbolji dvojac Wade(20poena 5asista)&Shaq(22poena 10skokova), dobru rolu s klupe je ima Kenyon Dooling koji je dao 14, a opet je zakazao Eddie Jones koji je puknuo 11 puta, a pogodio samo jednom.


HOUSTON 91:96 MINNESOTA
-najneizvjesnija utakmica jučerašnjeg programa. Titula junaka pripada Garnettu koji je 8sec prije kraja pogodio za 94:91, a tragičar je bio Jim Jackson koji je napad potom napravio prekršaj u napadu, tako da je Szczerbiak samo potvrdio pobjedu s linije bacanja. Rocketsi su bili značajno hendikepirani jer im nije igrao Tracy McGradyi, s druge strane Kevin Garnett potvrđuje da je najbolji igrač današnjice-zabio je 20koševa uz 17skokova i 9asista. Trenutno ima prosjek od 25koševa 15skokova i 7asistencija po većeri. Sam Cassell je dodao 18 uz 5asista, a 13. Kod Rocketsa dobar Ming s 25(13 iz slobodnih) uz samo 5skokova. Maurice Taylor je zabio 19, Jackson 13+7asistencija, a Nachbar 11.
- 14:14 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

11.11.2004., četvrtak

OLIMPIJA 69:83 BARCELONA

Čovjek-majmun-Duenas
-osrednja utakmica se igrala u velikoj dvorani Tivoli pred 5.000 ljudi u sjajnom ambijentu. Utakmica je bila neizvjesna do zadnjih 5 minuta kad ju je odlučio mladi danski shooter Christian Drejer, inače 2nd round pick Netsa. Drejer je zabio 10 poena u zadnjoj četvrtini i tako praktički sam odveo Barcelonu do pobjede. Glupavi Smiljan Pavič je bio u igri 2 minute u zadnjem quateru, ali i to je bilo dovoljno da izgubi 3 lopte na zaista blesav način, nakon toga obično su slijedili uspješni napadi Barce koji su ju odveli na +5 što Olimpija do kraja nije uspjela stići. Ponovo je očajno igrao Andres Rodriguez koji je imao hrpu izgubljenih lopti, a ne samo 5 kako piše u statistici, osim toga imao je 3asistencije i samo 2koša, a igrao je pune 32 minute. Definitivno tragičar utakmice. U dobro izbalansiranom napadu Barcelone najbolji Drejer s 17, zatim Navarro s 16 i 6asista, Bodiroga 13 i Fučka 12-obojica su bila u sporednim ulogama kad se utakmica odlučivala. Za Olimpiju najbolji je bio Marino Baždarić s 20poena, Ožbolt i Bocevski su dali po 15, a borbeni Boisa 8 uz 9skokova. Problem Olimpije je bio što nisu mogli spustit loptu ispod koša nego su sve temeljili na vanjskom shootu koji ih danas nije išao. Onaj živi dokaz da je čovjek nastao od majmun-Roberto Duenas je danas odlično kontrolirao reket i uz Drejera bio ključni igrač ove utakmice.

To je bio loš euroligaški tjedan za klubove iz GYL Cibona i Olimpija su već poražene na domaćem terenu, a i Partizan je poražen u Španjolskoj unatoč novoj velikoj partiji Milojevića....

Što se tiče naših igrača ove isto tako nije bio uspješan tjedan: Marcelić 3, Kus 7, Stojić 3, Ružić 12, Prkačin 2, Vujčić 12, Bagarić 4+10skokova.....
- 22:30 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

NBA 7 veličanstvenih #1

Evo prošlo je dobrih 10 dana od starta NBA cirkusa, ne pišem puno o tome pošto postoji specializirani blog samo za to.....Nekakav osvrt ću napraviti kroz sedmoricu igrača koji su najviše privukli moju pažnju. Zvijezde tipa Bryant, Shaq, Duncan, Garnett, James....nikad se neće naći na ovoj listi, dakle ovo je lista bez egoista..lol:


ANDREI KIRILENKO 15.8 ppg 6.8rpg 5.8bpg
-Utah je startala s 4 viskoke pobjede prije nego li su noćas poraženi u Delta Centru od Raptorsa, najzaslužniji za takav start je najkompletniji igrač današnjice-Kirilenko. Rus ne mora zabiti ni 5 poena da bi bio najbolji na parketu. Čak je u 10 statističkih kategorija među prvih 20, a najviše se ističe gotovo nevjerojatnih 6 blokada po susretu čime je uvjerljivo najbolji u Ligi.
Tek su mu 23 godine, a već je u svojoj 4. sezoni. Ove godine se mogu velike stvari očekivati od Sloanovog orkestra kojim dirigira ovaj Monster....


PRIMOŽ BREZEC
18.3ppg 8.3rpg
-čovjek se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i vrlo brzo će se afirmirati kao jedan od boljih centara u Ligi. U cjele protekle tri sezone zabio je tek 2x više poena ukupno nego u ove 3 utakmice. Dosad je bio 3. centar Indiana Pacersa koji bi mogli žaliti za visokim Slovencem, jer su baš na tom mjestu nasjabili. Primož je bio i junak prve pobjede u povijesti ove Franchize.....

LUOL DENG 20.3 ppg 7.3 rpg
-ovaj bivši igrač Duka došao je u Windy city s pedigreom all-round igrača kojem nedostaje ofenzivni killer insitct. Ako je suditi po početku čini se da Denga čeka velika NBA karijera. Iako su Bullsi izgubili sve 3 utakmice, nema niti jedne primjedbe na njegovu igru. Zasad je unatoč odličnom startu Emeke Okafora i Dwighta Howarda najbolji rookie....

ANTAWN JAMISON 24.4ppg 8.4rpg
-prošle sezone je bio najbolji 6. igrač NBA, ove je ponovo s starom ekipom iz Warriorsa(Arenas, Hughes). Kao i tamo i ovdje se je nametnuo kao najbolji od te trojice, zasad igra sjajno, a Washington drži pozitivni score. Možda nadmaši svoju najbolju sezonu u kojoj je imao prosjek od 24.9 po većeri.

MAURICE WILLIAMS 9.3ppg 6.3rpg 10.0apg
-kad je Milwaukee ostao bez T.J.-a Forda na više od pola sezone mnogi su ih odmah prekrižili s popisa kandidata za playoff. Međutim igrač koji je prošle sezone mjenjao Giričeka u Jazzu odigrao je fenomenalno prve 3 utakmice. Poslije Steve Nasha najbolji je asistent lige, što je vrlo začuđujuće s obzirom da su ga mnogi smatrali SG, tek su mu 22 dobio je veliku prilku i sjajno je koristi....

GRANT HILL 17.4ppg 4.8rpg 3.0apg
-veliku je kavlariju prošao ovaj igrač, više nije brz kao nekada, ali ima ono što mu nitko ne može oduzeti-igračku inteligenciju. Neki su opće sumnjali hoće li ikada više zaigrati, ali ne samo da je zaigrao nego je to i učinio u velikom stilu. S njim i odličnim rookiejem Howardom Magic bi mogao nešto više od samog ulaska u playoff....

ALONZO MOURNING 13.2ppg 7.6rpg 2.8bpg
-drugi veliki povratnik zaključuje premijernu listu. Mnogi ga nazivaju luđakom što se opet odlučio vratiti košarci. Međutim očito je da želi naslov više od svega, već je zatražio od Netsa da otkupi svoj ugovor da bi mogao otići i Miami. Ako može nastaviti ovako kako je počeo nema sumnje da će biti pojačanje za svaku momčad.


Coming next: Olimpija:Barcelona
- 20:08 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

10.11.2004., srijeda

CIBONA 60:64 OLYMPIACOS

Što napisati nakon ovakve utakmice? Izgubili su protiv teama koji je drugi najgori u grupi, a koji je danas odigrao prosjećnu utakmicu. Pucali su trice valjda najgore u povijesti, ali svejedno trebali su dobiti. Kod 61:60 za Olympiacos i 28 sekundi do kraja, mudri čovjek Dražen Anzulović je odlučio braniti napad umjesto da naprave potpuno koristan i logičan prekršaj. U najgorem slućaju imali bi -3 i kompletni napad, a ovako im je Ovčina zabio 2+1 i riješio utakmicu. Još jednom bravo Dražene!!!!!

Utakmica je bilo nekvalitetna pogotovo u prvom djelu, u nastavku je to došlo na prosjećnu euroligašku razini čemu je pridonijela u uzbudljiva završnica. Olympiacos se je u prvom djelu držao zahvaljujući šuterskim dionicama srpskog tandema Zoroski(14poena)-Vukčević(14poena), Dušan je zabio 8 na početku utakmice, a Zoroski 9 na početku druge četvrtine. "Djeca Pireja" nema niti jednog donekle kvalitetnog igrača ispod koša tako da su uglavnom igrali s 4 mala, što se na kraju pokazalo uspješnim. Marqee Perry(6poena 5asista 2-12 shoot) je igrač velikih mogućnosti, ali osim zadnje akcije malo je dobroga učinio. Lavor Postell(9koševa 6skokova) je kako je rekao Mula all-round igrač bez neke specijalnosti, igrač tipa-Reggie Freeman. Ta četvorica su jedini kvalitetni igrači gostiju. Kod Cibone je opet najbolji bio Žižić(11 koševa 14skokova), iako je nekoliko puta bio izbananiran, a ofenzivni učinak je izostao zahvaljući lošoj igri Popovića(7poena 3asista 0-6 za 3) koji je premalo igrao pick&roll s Žižom. Osim Andrije jedini dobar je bio Andrej Štimac koji je dobio 12 poena s klupe. Sam početak utakmice je sjajno odigrao Joke Vranković(11koševa 1-8 za 3), ali je poslije previše forsirao i također ga možemo svrstati u rubriku tragičari. Trio fantastikus Krstić-Sesar-Bader ponovo je izgledao kao da su zalutali na teren, Mađar je toliko lijen da mu se niti gledat kako treba ne može, veteran Krstić igra kao da je upravo izašao i srednje škole, a Josip Sesar je zreo za prekid karijere i posao soboslikara. Pravo je čudo da u takvoj utakmici kad nikoga ne ide Anzulović ne da prliku Damiru Omerhođžiću(Markoti), na kojem se iživljava od početka i gura ga pod koš iako je ovaj prirodna trojka, a onda mu govori da ne može igrati jer nije dovoljno snažan da se gura pod košem.
Da je Anzulović bio trener Toni Kukoču, možda danas ni ne bi znali za njega....

O utakmici bi moglo biti ponešto i ovdje
BTW, ako neki Slovenac ovo čita imam pitanje za njega: Hoće li biti NBA na SLO 2, ako da kada?
- 23:18 - Ispeci, pa reci. (9) - print - #

Blitz pregled 1. kola Uleb Cupa

Tjedan dana nakon početka najjačeg kontinentalnog natjecanje-Eurolige, počelo je i drugo najbolje -Uleb Cup. Ove sezone se natjeću čak 42 kluba koji su smješteni u 7 skupina, nakon te faze igra se po klasićnom kup sistemu od 1/8 finala nadalje. Zahvaljujući lošim igrama Splita prošle sezone izgubili smo jedno mjesto u tom natjecanju tamo da sad samo Zadar ima pravo nastupa, SiCG ima čak 4 predstavnika.

GRUPA C

Auna Gran Canaria
Maroussi
Zadar
Cholet
Capitals
Oostende

-favoriti ove grupe su Španjolci koji trenutno drže 4. mjesto u jakoj ACB ligi, ali ipak ne toliki da Zadar ili Maroussi ne bi mogli iznenaditi. Te tri momčadi bi se trebale boriti za prolaz u osminu finala. Francuski Cholet ipak je jednu razini ispod njih, a protiv Nizozemaca i Belgijaca svi bi klubovi trebali popravljati koš razliku.

Rezultati 1. kola

Maroussi Honda-Capitals Groningen 85:51
(Blakney 17+8asista Smiljanić 15;Reed 14+10skokova, Young 12)

Telidus Oostende 66:87 Cholet Basket
(Yarbrough 25, Nsonwu 14....Rudež 4; Frechaud 24, Ball 17+9skokova)


AUNA GRAN CANARIA 82:64 ZADAR
-odmah na početku je Zadar zapalo najteže gostovanje, konačni rezultat ne sugerira da je Zadar praktički imao utakmicu u svojim rukama. Domaćini su u prvoj četvrtini stvorili soldinu prednost 17:10, ali je Zadar u drugoj sjajnom igrom Kyle Hilla i Aramisa Naglića skorz okrenuo rezultat u svoju korist par minuta prije poluvremena imali su 45:32, ali su ih domaćini serijom do 8:0 praktički stigli do poluvremena. I nakon 3. se nazirala šansa, bila je tek +4 za Španjolce, ali umjesto priželjkivane serije Zadrana dogodila se ista na suprotnoj strani i susret je praktički već nakon nekoliko uvodinih minuta zadnje četvrtine bio odlučen. Kod Zadra su bili najbolji Hill(13poena 8asistencija) i Naglić(13poena 8skokova), ali su u nastavku zabili tek svaki po 2 poena-Zadar ih je u drugom djelu dao ukupno 19!! Marko Banić je također dao 13 koševa, a Johnosn je dodao 10. Najbolje strijelac utakmice je bio Savane(17poena 7skokova), slijedi ga McDonald s 16, a vrijedan je i učinak Udoke 9poena 11skokova.


Za razliku od Zadra ostali predstavnici Goodyear su pobjedili.

TURK TELEKOM 90:93 REFLEX BEOGRAD
Najbolja utakmica većeri odigrana je u Ankari gdje je Reflex prokockao 20 razlike iz druge četvrine, ali ipak na kraju slavio u produžetku. Mogli su to rješiti i u posljednjim sekundama regularnog djela da je Aleksandrov(8poena 5skokova) pogodio makar jedno bacanje. Definitivni junak ove većeri je 21-godišnji Marinović koji je postigao fenomenalnih 37poena(5trojki), a zabijao je i na kraju kad je bilo najvažnije. Osim njega standard je vođa tima Reggie Fremann(21poena), a i Radinović(11poena) je bio dobar dok nije dobio 5. osobnu. Za Turk Telekom najbolji je bio prošlogodišnji igrač Reflexa Saša Stefanović s 19 i Deane s 17poena. BTW, gdje je Ognjen Aškrabić završio???

pobjede su ubilježili i Zvezda, Laško i Hemofarm, sutra igra Budućnost.......

DINAMO MOSCOW
-kako je CSKA favorit Euroliga tako je drugi moskovski klub favorit ovog natjecanja, složili su momčad s kojom bi mogli kandidirati za Final 4 Eurolige tako da je teško da im se netko može suprotstaviti. Pogledajte ova imena: Mirsad Turckan, Lazaros Papadopoulos, Lynn Greer, Ksystof Lavrinovicz, Ariel McDonald, Fedor Licholitov, Dmitri Domani, Andrei Fetisov.....stvarno impresivno....


EUROLEAGUE

CIBONA-OLYMPIACOS
-evo krasne prilike da se već nakon 2 kola odlijepe od možda i najvećeg konkurenta za prolaz u drugi krug. Osim pobjede protiv Panathinaikosa gostima baš i ne ide, u zadnjem kolu grčkog prvenstva poraženi su od vodećeg PAOK-a, za kojeg igra naš Mula. Kako sam već napisao u previewu najjaći su s vanjskim pozicija. Cibona može izgubiti ovu utakmicu samo ako ih nevjerojatno krene shoot, tu prvenstveno mislim na Vukčevića i Perrya iako i Postell i Zoroski mogu pogodit izvana. Rješenja za Andriju Žižića jednostavno nemaju, a bome niti igrača koji bi mogao zabiti pod košem. Od svih "visokih" najbolji scorer je Ivica Jurković, ali on ipak igra više licem prema košu.
- 00:18 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

09.11.2004., utorak

WTA tour pregled

Karolina Šprem WTA
Ranglista

Ako je u ATP svijetu dominirao Roger Federer onda se isto može reći i za Ruskinje na WTA touru. Početak sezone i prvi Grand Slam u Australiji nije dao naslutiti takav scenario, ali nakon Belgijskog finala na tom turniru. Pobjednica Justin Henin-Hardenne je imala dosta problema s ozlijedama, a što tek reći za Kim Clijsters koja je propustila više od pola sezone. Uz veliki uzlet Ruskinja bilježimo i veliki pad sestara Williams koje su postale tek jedne od kvalitetih tenisačica. Što i i logično s obzirom da obje nisu dovoljno fokusirane na sam tenis, pogotovo Serena kojoj je najvažnija stvar kako će izgledati dok igra. Iako je najavljivala odlazak u mirovinu Lindsay Davenport je odigrala jednu od najboljih sezona u karijeri i najvjerojatnije će završiti kao NO. 1. Ovu poziciju je nekoliko tjedana držala Amelie Mauresmo, koja niti ove sezone nije uspjela osvojiti Grand Slam.

Poseban odlomak zaslužuju ruske tenisačice koje su ove godine poharale Tour, osim Grand Slam pobjednica Anastasije Miškine, Marie Sharapove i Svetlane Kuznecove, tu su i finalistica Roland Garrosa i US opena-Elena Dementieva, te još i 5 koja se našla u zadnji čas na Mastersu Vera Zvonareva, koja svoje mećeve igra s suzama u očima. Blizu TOP 10 su i Nadia Petrova, te Elena Bovina koja se vratila u velikom stilu. Rijeć je sve više-manje o mladim igračicama pred kojima su još godine profesionalnog tenisa. Međutim ima Rusija i još mlađe-tu spada već afirmirana sestra Marata-Dinara Safina. Odličnu predstavu na Us Openu imala je i Anna Chakvetadze, tu su još Maria Kirilenko, te Vera Douchevina.

Igračica koja je ove sezone najviše napredovala zove se Alicia Molik, prošle je sezone uglavnom taborila tamo negdje oko 50. mjesta, a ove je godine ušla u TOP 15 zahvaljujući 2 zaredom osvojena turnira na kraju sezone. Od onih najmlađih svakako treba spomenuti dvije.
Českoj supersenzaciji ime je Nicole Vaidisova, igračica koja je naravno ponikla u kampu Nick Botlierija, a s svojih 15 godina u prvoj sezoni na Tour već je osvojila 2 turnira. Druga nam dolazi iz SiCG, ova zemlja je imala već dvije odlične igračice, tu prvenstveno mislim na Moniku Seleš, a manje na Jelenu Dokić kojoj nije uspio povratak na vrhunsku razinu ove godine. Međutim ova mala bi trebala biti bolja od obje čak i od velike Monike-ime joj je Ana Ivanović jedan od najboljih juniorski svijeta, koja je imala niz od 50-ak dobijenih mečeva na Futuresima prije nego što se pojavila na milijunskom WTA turniru u Linzu gdje je prezentirala sjajan tenis. Kao i u ATP pregledu post niže, posebna sekcija je za naše tenisačice.

KAROLINA ŠPREM 18. igračica svijeta
-prvi dio sezone je bio sjajan iako nije igrala niti jedno finale, imala je dosta polufinale i to na turnirima koji su odmah ispod Grand Slam kategorije. Na Wimbledonu je četvrfinalom ostvarila najveći rezultat karijere koji ju je gurnuo među TOP 20. I onda kad smo već svi očekivali da do kraja sezone dospije u TOP 10 jer nije imala puno bodova za braniti, ona nije napravila ništa. Najveći razlog tome jer prekid suradnje s Sašom Hiržonom, te ljubavna afera s trenerom Jelene Dokić-Bornom Bikićem, s kojim se navodno i vjenčala. Karolina unatoč svojem krhkom izgledu ima pravi Top u ruci i već je danas jedna od najboljih igračica s osnove linije. Međitim ima jedna stvar koju ona ne posjeduje, a koju je nemoguće ispraviti-Igračka inteligencija. Jednostavno ne zna razmišljati dok igra, samo boom-boom-boom, bez obzira na okolnosti. Osim toga i servis je postao veliki problem, u zadnjih više od nekoliko nastupa broj dvostukih grešaka se kretao od 15-20 što je iznimno mnogo. S obzirom na 20 godina i potencijal teško je neočekivati napredak, ali pitanje je može li to i zaista postići, ne mislim prvenstveno na ranking nego na cjelokupnu igru.

JELENA KOSTANIĆ 35. igračica svijeta
-ovo je Splićanki definitivno najbolja sezona karijere, za nju se može reći da je postigla svoj objektivni potencijal, kažem realno je to 35. mjesto jer ona ipak nema kapacitete za više. Dobro nema ni Paola Suarez, ali takvi su slućajevi zaista rijetki. Najbolji rezultat sezone joj je polufinale na milijunskom turniru u Charlestonu. U sljedećoj sezoni bi trebala potvrditi da joj je mjesto među prvih 50 i konačno kao i Karolina osvojiti svoj prvi WTA turnir.


Od ostalih najbolji ranking imaju mlada Sanda Mamić i veteranka Slivija Talaja, obje su tik iza prvih 100. Dok se za Mamić može očekivati da puno napreduje u sljedećoj sezoni, čini se da je došao kraj karijeri Silvije Talaje i pitanje je dana kad će ona odustati od profesionalnog tenisa.

To bi bilo to što se tenisa za ovu godinu tiče, možete očekivati još poneku crtinu s Mastersa…

- 20:30 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

08.11.2004., ponedjeljak

ATP sezona pregled


Konačno je završila sezona za tenisače. Unosan, ali i iznimno naporan sport, barem za one najbolje koji svaki tjedan moraju igrati dobro, ako žele zadržati ranking među prvih 30. Na ATP touru Roger Federer je pokazao zašto ga već godinama uspoređuju s Petom Samprasom.
Osvojio je 3 Grand Slam turnira, a nedostaje mu kao i Petu Roland Garros. Razlika između Samprasove ere i ere Federera, je što nema igrača koji bi ga ugrozio. Sampras je imao Agassija, a iako svi potenciraju rivalstvo Federera i Roddicka ipak su to većinom jednostrani mečevi u kojima je Andy znao dobiti i bicikl od švicarskog mađioničara.

Osim Federera sezonu su obilježili razni povratci već otpisanih. U TOP 5 vratili su se Marat Safin i Lleyton Hewitt, a vrijedno je spomenuti i Guliermo Canasa i Tommya Hassa koji su osvojili nekoliko turnira ove sezone nakon što su prošlu završili ispod 100 mjesta zahvaljujući teškim ozlijedama. Od tenisača koji ne spadaju u sam vrh ponovo je zasjao Dominik Hrbaty koji je osvojio 3 turnira na početku sezone, a kasnije je uspio biti i jedan od rijetkih koji su dobili Rogera na tvrdoj podlozi. Tim Henman ostaje i dalje bez Grand Slama iako je imao jednu od najboljih sezona u karjeri, ostvario je neočekivano polufinale na Roland Garrosu, a u Wimbledonu ga je ispeglao naš Mario. U zemljanom djelu sezone najviše su pokazali Argentinci, pogotovo Guilermo Coria, koji je do finala Roland Garossa igrao sjajno, ali ga je tamo ipak porazio sunarodnjak Gaston Gaudio.

Od mladih igrača ove sezone je najviše pokazao Joachim Johansson(polufinale US opena), treba izdvojiti i sjajnog Francuza koji nije mnogo nastupao na turnirima ATP kategorije, ali je osvojio 3 juniorska Grand Slama-Gaela Monfilsa, te odličnog Čeha Tomaša Berdycha. Što se nacija tiče Amerikanci su u padu i osim Roddicka nemaju igrača koji bi mogao biti među prvih deset, još su gori Španjolci kojima je jedini predstavnik među TOP 10 Carlos Moya, a Ferrero nije osvojio niti jedan turnir.
Status najjače sile preuzeli su Argentinci koji imaju veoma velik broj vrhunskih, osim njih još se jedna južnoamerička nacija istakla-Čile. F. Gonzalez i N. Massu postali su pravi nacionalni heroji kad su iz Atene donijeli čak tri medalje. Naravno da sam nešto propustio, ali teško je cjelu sezonu sažeti u nekoliko redaka.


S našeg stajališta bila je to velika sezona, unatoč činjenici da niti jedan hrvatski tenisač nije osvojio turnir. Velika iz razloga što je otišao one&only najveći showman ATP toura-Goran Ivanišević. Goran je otišao u stilu, oprostio se na centralnom terenu Wimbledona protiv Lleytona Hewitta, kako i zaslužuje jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.
Evo kratkog pregleda onoga što su Ljubičić, Ančić i Karlović učinili ove godine.


IVAN LJUBIČIĆ, 21. igrač na svijetu
-najbolja sezona je iza našeg trenutno najboljeg reketa. Odlično je startao u istu kad je već u prvom tjednu ostvario jedino finale sezone na milijunskom turniru u Dohi. Osim tog rezultata imao je i dva velika pothvata na Mastersima-igrao je polufinale u Miamiju i Madridu. Ovaj ranking je otprilike maximum onoga što Ljubičić danas vrijedi. Osim što katastrofalnim volleyima ne koristi dovoljno dobro svoj servis, jasno je da Ivan nema želudac za velike mečeve. U karijeri je igrao nekih 15 polufinala, a plasirao se u 2 finala. I dalje nikako da napravi neki rezultat na Grand Slamu 3. kolo najveći mu je domet. Zato je odličan u Davis Cupu, a zajedno s Ančićem ostvario je najveći uspjeh karijere-broncu s Olimpijade u parovima. Ako ove zime ne poradi na igri na mreži teško da će poboljšati svoju poziciju sljedeće sezone.


MARIO ANČIĆ 29. igrač svijeta
-rekao bih da je ovo prijelazna sezona za Ančića, kojem je trenutni ranking neuspjeh s obzirom na talent kojim raspolaže. Osim već spomenute bronce napravio je najveći teniski uspjeh godine kad je igrao polufinale Wimbledona u kojem je zamalo popušio protiv Roddicka. Kao i Ljubičić i on je igrao jedno finale(Milano), ali je uspio izgubiti od čovjeka s pivskim trbuhom-Anthonya Dupuisa. Osim ta dva rezulata nama većih bodova za braniti, na prva dva Grand Slama je izgubio u 3. kolu, a u Americi već u prvom tako da očekujem exploziju sljedeće sezona kad bi sve osim TOP 10 bilo razočarenje. Ančić je igrač koji nema nekakvih nedostataka u igri jedino mora poraditi na koncetraciji, jer mu se događalo da nakon što prvi set dobije 6:0 izgubi meč.


IVO KARLOVIĆ 59. igrač svijeta
-servis i samo servis to je igra diva sa Šalate, osim početnog udarca i donekle volleya ostalo izgleda kao da je tek danas prvi put primio reket u ruke. Mečevi u kojima nije bilo tie-breaka mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a takve muke osjetio je i Federer s kojim je igrao 2 Tie-breaka u Wimbledonu, a i na zemlji Gstaada. Najveći domet mu je četvrtfinale St. Peterburga.
Kad bi samo malo poradio na returnu brzo bi dospio u TOP 30, jer za njegov servis igrači kažu da je najbolji na svijetu, a to je logično jer sa svojim 209cm visine je uvjerljivo najviši igrač Toura.

ATP
Ranglista

WTA tour review coming next…………..

- 21:48 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

07.11.2004., nedjelja

Goodyear 10. kolo part II

Vrlo slabo kolo za naše klubove s samo jednom pobjedom opet smo izgubili priljučak za Slovencima i Srbima. O utakmicama Hemofarm-Cibona i Reflex-Zadar imate malo niže.

ŠIBENKA 77:83 SPLIT CO
-susjedski derbi su dobili Splićani koju su prekinuli seriju od 5 uzastopnih poraza. Split je cjelo vrijeme kontrolirao utakmicu i Šibenka praktički nije niti jednom povela. Za Šibenku je odlično debitrao centar Ibrahim Sani, nekad velika nada NCAA-a kojem je po fizičkom potencijalu mjesto u NBA ligi, zabio je 19 uz 9skokova. Opet je odličan bio Dwyane Broyles s 25, a sve bolji je i mladi Jure Rončević koji s 11 zaključuje listu dvoznamenkastih. Neigranje Frane Čolaka odlično je iskoristio Drago Pašalić koji je postavio rekord karijere u ovom natjecanju-dao je 29 koševa uz 13-18 shoot. Split je imao još 3 vrlo raspoložena igrača Rančića s 18(slobonda 11-11!), Roka Ukića s 16 i Perića s 11+9skokova. Poslije utakmice treba zabilježiti ponovne ispade Funcuta koji su nakon Zadra kamenovali i autobus igrača Splita.


ZAGREB 94:95 BUDUĆNOST
- jedna od najdramatičnijih utakmica sezone. Budućnost je odlično krenula u prvome djelu kojeg je završila s 10koševa viška ponajviše zahvaljujući Mladenu Šekularcu koji je u tom djelu ubacio 16 od svoja 22koša. Praktički sam je u prvom djelu igrao Miljković(29koševa) ,koji prerasta u sjajnog strijelca. U nastavku je zahvaljujući Marku Tomasu Zagreb stigao taj zaostatak i ravnopravno krenuo u završnicu. Ivan Maras je gostima s svoja 2 uzastopna polaganja omogućio +5 u 38. minuti. Onda na scenu nastupa Marko Tomas koji je prvo fauliran na trici i realizira 3 slobodna za 87-89. Nakon toga Stevović ubacuje 2 bacanja, a Tomas ovoga puta regularnu tricu za -1. Zatim je na liniji opet Stevović, ali ovoga puta je promašio oba. U drugom napadu Kruno Simon pogađa 3 za 93-91 za Zagreb. To je bilo svega 1minutu prije kraja. Umjesto da naprave osobnu i imaju u najmanju ruku nerješen rezultat i napad do kraja, Juknevičius radi amatersku grešku i faulira Pajovića na trici koju on pogađa, kao i dodatno slobodno za 94:92. U zadnjem napadu Rakočević faulira Tomasa koji ima priliku osigurati produžetak, ali promašuje drugo bacanje i tako gura Zagreb u 4. uzastopni poraz. Osim Miljkovića koji nije mogao igrati u završnici jer je u 35. minuti dobio 5. osobnu najefikasnije je bio Tomas 24, Joško Garma je upisao još jedan double-double 11+10, a Kruno Simon je zabio 17poena. Kod Budućnosti Šekularac 22, Marjanović i Maras po 16, a junak Gavrilo Pajović 15 i 6asistencija. Glavna zvijezda gostiju Ivan Koljević igrao je tek 5 minuta.

SCORE NACIJA NAKON 10. kola

1. Srbija&Montenegro 31-19
2. Slovenija 19-21
3. HRVATSKA 22-28
4. Bosna&Hercegovina 8-12


OSIJEK 1:1 DINAMO(Primorac 35.; Da Silva 74.)
-Hajduk je opet na +5 i to je najvažnije, ali dobro je vidjeti da Dinamo nakantati prosjećnu Belgijsku momčad-Beveren, a s druge strane i domaćoj lig ne može u gostima pobjediti praktički nikoga. Možda HNL ipak nije tako loša??
- 20:16 - Ispeci, pa reci. (11) - print - #

HRVATI u NBA


GORDAN GIRIČEK
-14minuta 7poena(2-4FG, 2-3FT) 1asistencija
Gira se je opet uvalio u probleme s faulovima na početku utakmice tako da je igru napustio već nakon 3 minute prve četvrtine i do kraja poluvremena se nije vraćao. Sve svoje poena je opet postigao u 3.četvrini koju je odigrao cjelu. Jazzeri su upisali i 3. blowout pobjedu i zasad su najuvjerljiviji team lige.
Treba vidjeti s kojom će postavom igrati Sloan kad utakmica bude u egalu, odnosno hoće li Girček biti u njoj. Kako god bilo jasno je da Girina minutaža neće ići puno preko 20minuta, pa je svaki dvoznamenkasti prosjek dobar. Trenutno ima 9ppg za 15 minuta po susretu.


ZORAN PLANINIĆ
-11minuta 5poena(2-6 FG) 1skok
Čini se da je Zoran Planinić u Frankovoj nemilost jer kako objasniti činjenicu da igra 10minuta po susretu i to dobro, a njegovi konkurenti Best i Vaughn ostatak vremena uglavnom s minornim učinkom. Primjerice ovaj dvojac je jučer u velikom porazu protiv Sunsa za 39mintua kombinirano ubacio 6poena uz 4asista stvarno sramotno. Zoki je puno napredovao u odnosu na lani i već sad zavrijeđuje biti startni play Netsa, ali očito je da će Netsi morati izgubiti još nekoliko utakmica dok to Frank shvati.
Protiv Miamija je rezultat dok je Zoki igrao bio 41:46, a dok je Vaughn vodio team 26:48. U ove 3 utakmice je odigrao ukupno 40minuta zabio 19koševa uz 7asistencija i 1izgubljenu loptu. U asist per turnover statistici Planinić je u vrhu, a ta statistika je jedna od najvažnijih kad su playmakeri u pitanju.


TONI KUKOČ
-8minuta 2poena 1skok
moguće je da su leđa stisla Kukoča jer je to jedino logično objašnjenje zašto nije igrao u drugom poluvremenu. Iako su protekle tek dvije utakmice čini se da je The Waiter zbilja ostario i da više ne može posluživati na visokoj razini, zato ne treba puno očekivati. U dvije utakmice ukupno je odigrao 29minuta uz 7koševa i 5skokova.


Neću ulaziti u nikakvu analizu utakmica jer zato nemam volje, ali moram spomenuti prvu pobjedu Bobcatsa u povijesti Franchize. Dogodilo se to protiv vrlo dobrog Orlanda, bilo je 111:100. Čak su 4 igrača domaćih ostvarila double-doubleve. Donedavni drug Brune Šundova u ulozi navijača Primož Brezec našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i bit će jedan od najboljih centara lige ove godine, barem statistički. Sinoć je imao 20poena uz 10skokova, rookie Emaka Okafor 12+14, Gerald Wallace 18+10, a playmaker Jason Hart 14poena uz 11asistencija.

Dopuna izvještaja o Goodyearu stiže većeras nakon što završe preostale utakmice.....
- 17:38 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

06.11.2004., subota

Goodyear 10. kolo

Evo privremenog izvješća 10. kola Goodyeara

REFLEX 75:73 ZADAR
-jebiga popušili su Zadrani utakmicu koju su morali dobiti. Tekma se igrala u otužnoj atmosferi pred najbližom rodbinom i prijateljima. Pristup utakmicu je bio vrlo loš, gotovo su igrali kao da im nije stalo da pobjede. Na kraju je heroj htio postati Kyle Hill(16poena), koji je svu odgovornost u završnici preuzeo na svoja leđa, ali je zbog promašenih nekoliko slobodnih bacanja na kraju postao tragičar. Jedini koji zaslužuje pohvale je mladi Jure Lalić(15poena 4skoka) koji je odlično iskoristio neigranje Todora Gečevskog. Osim spomenutih kod Zadra je još dvoznamenkast bio i Siniša Stemberger s 12 poena.
Kod domaćih odlično je igrao Reggie Freeman(21poena 11skokova), koji je jedina zvijezda u momčadi aktualnog pobjednika ovog natjecanja. Dobro ga je pratio i Bojan Popović s 14koševa. Danas sam prvi put gledao novu zvijezdu europske košarke Nemanju Aleksandrova i moram reći da sam prilično odušeljen onime što sam vidio. Momak ima 209cm i posjeduje explozivnost i brzinu jednog beka, usto je odličan shooter, vrlo dobar skakač i bloker te ima visok košarkaški IQ. Ono što će morati popraviti ako želi igrati na pozicji 3 je ballhandling. Čini mi se da ga se promatra s mnogo skepse zbog slućaja Darko"Human victory Cigar" Miličić, ali u usporedbi s njim Nemanja djeluje mnogo zrelije....


HEMOFARM 84:77 CIBONA
-Cibosi su nakon velike pobjede u četvrtak tankirali ovu utakmicu tako da Vranković i Popović uopće nisu doputovali, a Žižić je odigrao tek 8minuta. U takvoj utakmici Sesar je konačno odigrao dobro-25 poena, na neuobičajeno efikasan je bio Joško Poljak(16poena 6skokva). Damir Markota je solidno iskoristio minutažu-5poena 5skokva. Kod pobjednika najbolji je bio Nebojša Bogavac s 20, a slijede Milenko Topić s 16 i Vasiljević s 15 poena.

Ostatak ujutro...........
- 20:41 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

05.11.2004., petak

EUROLEAGUE 1.kolo part II

Jučer su osim Cibonine odigrane još 4 utakmice Eurolige, pa evo njihovog blitz pregleda:

GRUPA A

EFES PILSEN 81:72 ESTUDIANTES
Man of the match: Willie Solomon(24poena 7asista 3skoka)

Vrlo lagana pobjeda Efesa koji je očito dobio pravo pojačanje u MVP-u Uleb Cupa prošle sezone Willie Solomonu. Ako je suditi po početku Solomon i Domercant(18poena) bit će prava zamjena za prošlosezonski dvojac Granger-Langdon, možda još i bolji. Imaju i jaku visoki postavu u kojoj se izmjenju 4 podjednako dobra igrača, jučer je najbolji od njih bio Goran Nikolić(13poena 11skokova), a dobar je bio i bivši igrač Splita Ermal Kuqo(10poena 5skokova). Naš Prkačin iako je startao u petorci ostvario je tek 4koša i 3skoka. Gosti su najviše koševa dali zahvaljujući visokim igračima Rubenu Garcesu(19poena 9skokova), Pattersonu(20koševa) i Jansenu(12koševa 9skokova). Zakazali su Lončar(5poena), Jimenez(2poena) i supertalent Rodriguez(3poena).


GRUPA B


SCAVOLINI 78:69 OLIMPIJA
Man of the Match: Hanno Mottola(19poena 10skokova)

Gledao sam jednim okom tu utakmicu. Olimpija je dobro počela vodila je početkom druge četvrtine i s 7razlike, ali su onda ulaskom Frosinija(13poena) i Ressa(11poena 5skokova) domačini uspostavili ravnotežu pod košem, gdje su dotad dominirali Boisa(15poena 7skokova) i Dušan Bocevski(21poen).
Baš je Bocevski bio zaslužan što su se Zmaji vratili s -7 na egal krajem treće dionice. U zadnoj četvrtini domaćini su držali prednost od kojih 5 poena i tako završili utakmicu. Osim već spomenutih Mottole, Ressa i Frosinia, odličan je bio i Slovenca Milić(16koševa), a Smith(13poena) je shooterski podbacio-pucao je 5/16. Kod Olimpije me razočarao Andres Rodriguez(8poena 0asista) koji cjelim tokom susreta nije uspio organizirati dva kvalitetna napada zaredom, a naš Baždarić(9poena) je pucao 1/8 za trice.


BARCELONA 69:57 AEK
Man of the Match: Rodrigo De La Fuente(13poena 4skoka)

Završni rezultat još dobro izgleda za goste koji su gubili i 30 razlike. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 49:23. U nastavku je igrala Barcina druga postava što su gosti iskoristili u popravili rezulat. U izbalansiranom napadu Barce najviše je dao Bodiroga(14), slijede De la Fuente(13) i Navarro(10). Za goste nije igrao naš Nicević, ali je nastupio Davor Kus(10poena) koji je pred otkazom zbog vrlo lošim igara u Grčkoj ligi. Najbolji za AEK je bio draftee Andres Glyniadakis(16poena).


GRUPA C

PAU ORTHEZ 81:87 TAU CERAMICA
Man of the Match: Luis Scola(24poena 12skokova)

Za mene neočekivano vrlo izjednačena utakmica, koja je zahvaljujući većem iskustvu u završnici dobio Taugres. Odlično su igrači Pau Ortheza pokrivali Arvydasa Macijauskasa(6poena), koji se sve svoje koševe dao iz slobodnih bacanja, a iz igre je u 28minuta puknuo samo 2puta. Međutim kad zaustaviš jednog ne možeš drugog, MVP Olimpijade Luis Scola je u fantastičnoj formi ove sezone, to je pokazao i na otvarnju Eurolige. Odlično su je pomagao J.L. Calderon(15poena 5asista), te anonimus Quintero koji je za 13minuta dao 14poena. Pod košem su dobar skakački posao obavili David(9poena 7skokova) i Betts(9poena 11skokova). Domaće je predvodio Mire Chatman(14poena 6asista), Foirrest je zabio 16(15potrošenih lopti), Rahimić 12, a Marcelić 10 za 12minuta. Talentirani Johan Petro je imao 2 koša i 6skokova.


MVP nagradu prvoga kola su zajedno podijelili Yaniv Green i Saulius Štombergas s rankingom 32.
Euroleague leaders:
http://www.euroleague.net/stats/standings.jsp?temporada=E04&fase=RS041


O NBA ligi danas neće biti ništa, imate toga naravno kod Muraye, a sa strane sam stavio Scoreboard tako da možete odmah i tu pogledati sve što vas zanima. Molim vas da se priključite peticiji za NBA na HRT-u. Vidim da imam mnogo posjeta u zadnje vrijeme, mogli bi napisat i koji komentar......
- 15:13 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

Liga Uefe: Dinamo 6:1 Beveren

Niko Kranjčar-opet mu se zviždalo
1:0 Da Silva
2:0 Mijatović
3:0 Zahora
4:0 Zahora
5:0 Kranjčar
5:1 Vleiminckx
6:1 Mujčin

DINAMO: Vasilj-Mijatović, Milinović, Poldrugač-Bošnjak, Buljat, Agić(60.Mujčin), Pranjić-Kranjčar-Da Silva(79.Zekić), Zahora(69. Ljubojević).

BEVEREN:Copa-Eboue, Lardenoit, Mahan, Kante-Djire, Marco Ne(74.Seka), Diallo, N´Dri-Sanogo(46.Tokpa), Koudou(74.Vleiminckx).

Evo čisto da se i na ovom blogu evidentira da je Dinamo pobjedio amatere iz Obale Slonovače.
Mislim da to nije bila nikakva atomska igra Dinama kako se može pročitati u novinama, nego predstava koja je bila samo razini više od onoga što pružaju u Hrvatskoj nogometnoj lakrdiji(HNL), ali je zato momčad Beverena igrala lošiji od većine hrvatskih drugoligaša. Utoliko mi je neshvatljiva euforija koja se stvorila ovom pobjedom. Sljedeći im je suparnik Hereenveeen, utakmica odluke koju modri moraju dobiti, ako žele računati na europsko proljeće.

Izvještaj
- 14:08 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

04.11.2004., četvrtak

Cibona pobjedila u Madridu!!!!!!!!!!!

REAL MADRID 69:70 CIBONA

Man of the match: Andrija Žižić

Bravo za Cibose, iako su mi pojeli dosta živaca.
Ovo je najveća gostujuća pobjeda Cibone unazad 5 godina. Sjajno su počeli ono što su odigrali do 16. minute utakmice se zove savršena obrana, mislim da je dotad Real dao 13poena. U ofenzivnom djelu su igrali solidno, pogotovo pick&roll između Žižića i Popovića. Baš je taj dvojac i školskom akcijom presudio utakmicu. Cibona je trebala dobiti tu utakmicu puno prije, ali ju je s nekoliko kretenskih pogrešaka zakomplicirao Krstić koji je omogućio Realu da s -12 dođe do 5 razlike krajem treće četvrtine. Andrija Žižić(22poena 7skokova) je danas potvrdio da je jedan od premiernih scorera na low postu, da ima nešto bolje atletičke sposobnosti mogao bi igrati u NBA, ovako će biti još mnogo godina biti jedna od zvijezda Eurolige. Treba pohvaliti i Marka Popovića(7poena 8asista) koji je danas igra vrlo racionalno i odlično razigravao momčad. Tricaški su se istaklnuli Vranković(11poena 6skokova), Longin(12poena) i Štimac(10) koji je zasjao u završnici. Ono što opet nije bilo dobro je loša igra Josipa Sesara(2poena) i Martona Badera. Sesar igra najgoru košarku u karijeri i ako se nešto ne promijeni moglo bi doći do raskida ugovora. Ono pospano biče Marton Bader(4poena) svaki je put sve gori is stvarno mi nije jasno zašto on uzima minutažu jednom Roziću ili Markoti. Što se Reala tiče oni su bili zaista mnogo hendikepirani ozlijedom Elmera Benneta, koji je pravi organizator njihove igre i persona koja drži sve te zvijezde pod kontrolom na parketu. Umjesto njega je ulogu playmakera preuzeo Moustapha Sonko(4poena 7asistencija) koji je to odradio solidno, ali ipak nije to Bennetov nivo. Louis Bullock je predvodio Realove strijelce s 15 poena, ali shootirao je 4/17 i imao 5 turnovera. Najbolji kod domaćih je bio veliki radnik Felipe Reyes(14poena 12skokova), a Herreros(14) još uvijek može zabiti. Treba istači i "nebeskog letača" Mickaela Gelabalea, stvarno se radi o igrači fenomenalnih atletski sposobnosti koji je nažalost preuzeo ulogu našeg Stojića kao defensive stoppera.

Sve us vemu velika pobjeda Cibone na startu Eurolige protiv momčadi koja nije još izgubila utakmicu u ACB ligi, zaista super senzacija.
- 22:46 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

NBA dnevni pregled

Bila je to zaista bogata noć puno neizvjesnih utakmica i sjajnih predstava, naši se baš nisu istakli.....


ORLANDO 93:92 MILWAUKEE

Igrač utakmice: Steve Francis(26koševa 9skokova 7asista)

-prava drama na kraju iako je Orlando vodio i 15 razlike. Junačina prava je Steve Francis koji je postigao koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Sjajno je odigrao povratnik Grant Hill(20poena),a i rookie Dwight Howard(12koševa 10skokova 4banane) se je odlično predstavio. Redd je očekivano bio najbolji scorer Bucksa, ali je za 19koševa uportijebio 21loptu. Van Horn(14koševa 10skokova) i Maurice Williams(10koševa 9asista) su odigrali vrlo dobro.


Toni Kukoč(5poena 4skoka) je igrao malo u prvom djelu, ali je zato odigrao cjelu zadnju četvrtinu međutim osim trice za vodstvo 90:89 malo toga je učinio.


TORONTO 95:88 HOUSTON

Igrač utakmice: Rafer Alston(15koševa 8asista 7skokova)

-drugi poraz Rocketsa, ovaj put su McGrady i Ming odigrali dobro, ali Rocketsi nemaju dovoljno kvalitetnih igrača pa će za pobjedu ovaj dvojac morati ubacivati kombinirano 50 poena. Osim Alstona odlično je odigrao Chris Bosh s 20koševa i 8skokova, a pratili su ga Rose s 17 i Carter s 16poena. Kod Houstona spomenuti McGrady 21poen, Yao 17+9skokova, a Maurice Taylor koji je istisnuo Howarda iz petorke 13.


CLEVELAND 104:109 INDIANA 2OT
Igrač utakmice: Zydrunas Iglauskas(35koševa 18skokova)


-fenomenalna utakmica s nekoliko fenomenalnih pojednica. Indiana je imala 85-82 u regularno djelu, ali je LeBron James(28koševa 8asista) tricom donio produžetak Cavsima. U produžetku opet ista priča opet Indiana ima prednost, ali James realizira 1 od 2 s crte i opet je izjednačeno. Treći put nije išlo kod 107:104 za Indianu 5sekundi prije kraja James promašuje tricu, a sjajni Jamaal Tinsley(14poena 7skokova 14asista!!!) s linije bacanja samo potvrđuje pobjedu. Za Pacerse je fenomenalno igrao Ron Artest(31koš 9skokova), Croshere je dao 20, a Pollard je imao 10+10. Treći čovjek Cavsa je bio debeli Robert Traylor s 11koševa i 7skokova.


PHILADELPHIA 98:95 BOSTON
Igrač utakmice: Paul Pierce(35koševa 13skokova 8asistencija)


-veliki dvoboj The Truth vs The Answer, ipak je pripao Iversonu. Zanimljivo da je konačni rezultat postavlje 2.32 minute prije kraja kad je Davis smanjio, ali Pierce, Davis, Blount i Payton promašili su svoje shooteve i propustili priliku za pobjedu u prvoj utakmici. Iverson(30 poena) je dobru pomoć imao u M. Jackosonu(15poena) i Kennyu Thomasu(12+10), ali važniji od njih je bio mladi snajper Korver(12poena) koji je ubacio nekoliko trojki u zadnjoj četvrtini. Pierca su pratili Davis s 14 i Blount s 12 poena, Payton je imao samo 6 poena zajedno s 8asistencija.


NEW JERESEY 77:100 MIAMI
Igrač utakmice: Dwyane Wade(21koš 5skokova 6asistencija)


-blowout pobjeda Miamima u Shaqovom(16poena 5skokova) ne baš impresivnom debutu, jedini dio utakmice gdje je New Jeresey uspio parirati je bila 2. četvrtina kad su se serijom Planinića uspjeli približiti na 4 razlike, već početkom 3. se je Heat odlijepio i osigurao pobjedu. Osim Shaqa i Wade izvrsno je odigrao Rasual Butler(16poena), a odličan je s klupe bio i Damon Jones s 15poena. Za Netse jedino Richard Jefferson(19poena) i Planinić zaslužuju prolaznu ocjenu.


Zoran Planinić(21min 11poena 4asista 5/7 shoot, 2stealsa, 1turnover)-igrao je dobro Zoki, iako je ušao s klupe umjesto u zadnji čas oporavljenog Vaughna.

MEMPHIS 91:103 WASHINGTON
Igrač utakmice: Antawn Jamison(30poena 8skokova)


-velika pobjeda Wizardsa, koju su ostvarili bez nominalno najboljeg igrača Gilberta Arenasa i startera Larrya Hughesa. Grizzliesi su otišli na poluvrijeme s +8, a u zadnju četvrtinu su ušli -13, zahvaljujući sjajnog igra Wizardsa u tom djelu. Osim Jamison sjajan je bio i Juan Dixon s 28koševa, a tek malo lošiji Jarvis Hayes s 20 i 9skokova. U Memphisu najbolji Bonzi Wells(19poena), Pau Gasol(17poena 9skokova) i Strom Swift(15+8).

NEW ORLEANS 91:106 DALLAS
Igrač utakmice: Dirk Nowitzki(19koševa 7skokova 5asista 3blokade).


-druga pobjeda Dallasa u 2 dana, bez problema su dobili Hornetse koji su inače odlični na svome parketu. Mavsi su imali 6 igrača s dvoznamenkastim brojem poena,osim Nowitzkog, još su Finley i Stackhouse postigli 19poena, a osim Jerrya odličan s klupe je bio i Terry s 18. Kod domaćih najbolji njihovi All-star igrači Baron Davis(25poena 9asista) i Jamaal Magloire(11poena 12skokova).


MINNESOTA 99:94 NEW YORK
Igrač utakmice: Kevin Garnett(28poena 20skokova 7asistencija)


-Knicksi su cjelo vrijeme prijetili, ali na kraju je ipak ostalo samo na tome jer je konačni rezultat najviše što su se uspjeli približiti Wolvesima u zadnjim 8minuta. Osim briljantnog Garnetta, sjajan je bio i Sam Cassell(19koševa 10asistencija). Dvoznamenkasti su bili i ostali starteri Szczerbiak(12), Olowokandi(11) i Sprewell(10). Kod gostiju je izvrsno igrao Stephon Marbury(27poena 10asistencija), Jamal Crawford je dao 22 koša, ali niti jedan u posljednjih 18minuta, dobar učinak imao je i Kurt Thomas s 11poena i 15skokova.


SAN ANTONIO 101:85 SACRAMENTO
Igrač utakmice: Tim Duncan(30koševa 14skokova)


-po mnogima(i meni) najveći favoriti za naslov prvaka Spursi su bez problema dobili Kingse, koji su i drugi utakmicu izgubili praktički bez "ispaljenog metka". Potopili su ih Duncan i Ginobili(24poena 9skokova), a odličan je s klupe bio i novopridošli Brent Barry(16). To je bilo previše za skromne Kingse kod kojih je jedino Mike Bibby(23poena) odigrao dobro, prolazan je bio Chris Webber s svojim 18poena i 9skokova, ali i 22ispucane lopte. Opet neuvjerljiv Peja Stojaković(15poena 5-14 FG), a loše je odigrao i Brad Miller(6poena 8skokova).

PHOENIX 112:82 HAWKS
Igrač utakmice: Amare Stoudemire(23koša 8skokova)


-očekivana blowout pobjeda Sunsa, ova utakmica će biti zapamčena po tome da je to prva u kojoj je igrao neki Japanac. Yuta Tabuse nije samo igrao nego je postigao i 7poena. Uz Stoudemirea, najbolji Joe Johnson s 17, Nash s 12, te Marion(9skokova) i Jacobsen s 10poena. Kod Hawka jedini koliko toliko dobar Antoine Walker s 21košem i 13skokova, Alu Harringtonu je za 13poena trebalo 16 lopti, a solidno su debitirali rookieji Josh Smith(7poena 7skokova) i Childress(10poena.)


UTAH 104:78 LA LAKERS
Igrač utakmice: Carlos Boozer(27poena 11skokova)


-nešto što ćemo često viđati ove sezone, Bryant(38poena) igra sam i momčad uvjerljivo gubi. Jazz je igrao bez prvog playmakera Arroya, a dobro ga je zamjenio McLeod(6poena 8asista). Osim Boozera sjajan je učinak imao i Andrei Kirilenko koji je imao 16poena i 8 banana!!!! Matt Harpring(23koša 7skokova) je sjajno reagirao s klupe. Kod Lakersa je osim Kobea jedini donekle odigrao Lamar Odom(14koševa 9skokova).


Gordan Giriček(12minuta 11poena, FG 4-9)-Gira je startao u petorci, ali je nakon 3 minute dobio 3 osobne i do poluvremena nije ulazio u igru. U trećoj je postigao sve poena, ali i napravio nove 2 osobne tako da ga je Sloan opet izvadio iz igre.


LA CLIPPERS 114:84 SEATLLE
Igrač utakmice: Bobby Simmons(30poena 6skokova 6asista)


-sjajna partija Clipana, koji su shootirali 63% iz igre, a prednjačio je Simmons koji je postigao career high, pucajući 13-15. Standardno dobri Brand(21poen 7skokova) i Maggette(18poena), te Wilcox(15poena 7skokova). Kod gostiju Rashard Lewis 24, Allen i Radmanović 20, svi ostali ukupno 20 poena.


GOLDEN STATE 75:78 PORTLANDIgrač utakmice: Nick Van Exel(20poena 5skokova 4asista)


-minimalna pobjeda Blazersa u utakmici s mali brojem poena, Van Exel je donio prevagu s klupe, još su dobri bili Abdur-Rahim(18poena) i Zach Randolph(13poena 10skokova). Kod Warriorsa je više od ostalih dao Dunleavy(17poena 6skokova) koji je sa sirenom promašio produžetak. Dobru pariju je pružio Troy Murphy(15+11), a zakazao je Richardson(11poena 4-17shoot).


Danas se igraju samo 3 susreta:
Charlotte-Washington
Miami-Cleveland
Denver-Minnesota

- 14:47 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

BAYERN-JUVENTUS 0:1(Del Piero 90.min)



BAYERN: Kahn-Sagnol(45.Gorlitz(70.Scholl)), Lucio, Kovač, Salihamidžić(92. Guererro)-Frings, Hargreaves, Ballack, Schweinsteiger-Pizzaro, Makaay.

JUVENTUS: **Buffon**-Pessotto, Cannavaro, Thuram, Zambrotta-Camoranesi, Blasi, Emerson, Nedved-Del Piero, Ibrahimović.



Jedva gledljiva utakmica s dramatičnom završnicom. Juventus je na kraju odnio 3 boda iako po meni nije zaslužio. Cappelo je došao u Munchen po bod, a na kraju je dobio još 2 extra zahvaljujući Ibrahimoviću odnosno Kahnu. Bayern je igrao otprilike na onoj razini na kakvoj su sada, jednostavno to je momčad koja nema onog extra kvalitetnog pojednica koji čini razliku. Michaela Ballacka uporno pokušavaju prodati pod fantasistu, ali jednostavno ne ide jer je on klasični vezni kao što su i Frings i Hargreaves. Namjerno nisam spomenuo Schweinsteigera(Svinjopenjač) jer mali ima mota i mogo bi postati veliki igrač, veći od Effenberga na kojega podsjeća. Zlatan je čudo od igrača, svaki put sam iznova fasciniran koliko je kordiniran i brz s obzirom na visinu, sjajan dribler čiji je potez kod gola praktički spasio utakmicu, međutim ipak nije on junak utakmice nego Gianluigi Buffon koji je pokazao da je najbolji golman na svijetu, makar su se Petr Cech opasno približava. Buffon je sadašnjost, Cech budućnost, a Oliver Kahn prošlost. Sve su češće utakmice u kojima se Kahnu pokradaju ovakve pogreške i mislim da je već vrijeme da Bayern potraži novog vratara, ipak Kahn je već u 35. Za našu reprezentaciju je dobra stvar što se Robert Kovač etablirao kao standardni stoper, međutim njegove igre u zadnje vrijeme pokazuje zašto je prvi dio sezone bio na klupi.

Juventusova igra nije atraktivna, ali je veoma svrsishodna što najbolje govori činjenica da još nisu poraženi ove sezone. Juveu je glavna briga kako zatvoriti sve rupe u obrani, jer imaju toliko klasnih nogometaša da mogu golove zabijati i na individualnu kvalitetu..............

Bayern je zahvaljujući porazu Ajaxa u Tel Avivu došao u situaciju da im samo pobjeda doma protiv Maccabia treba za prolaz dalje, tamo da će u Amsterdamu moći biti neopterećeni, jer jedino pobjeda od 5:0 Ajaxu igra za prolaz dalje.



HRVATI U LIGI PRVAKA


Igor Bišćan-90minuta na zadnjem veznom sudjelovao kod pogotka
Marko Babić-90 minuta na poziciji polušpice
Robert Kovač-90minuta
Goran Sablić-90minuta
Jerko Leko-ušao u 85.minuti
- 00:30 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

EUROLEAGUE 1.kolo

Prvo kolo zasad protjeće u znaku gostiju, još u ponedjeljak je Maccabi slavio u Kaunasu, a danas od 6 utakmica gosti su dobili 4.


GRUPA A

PARTIZAN-PROKOM 64-66
-da odmah pohvalim Pina koji je upozoravao na kvalitetu Poljaka, ali unatoč tome ovo je velika bruka Partizana koji je uoči utakmice glasio za sigurnog pobjednika. Cjelo drugo poluvrijeme su stizali prednost Prokoma, a na kraju je Vule Avladović(12poena 6stealsa 4asista) promašio polaganje za produžetak. Dejan Milojević je bio standardno odličan-20poena 8skokova, a debitirao je Luka Bogdanović koji je ubacio samo 2 poena. Gurović(10) i Tripković(7) su morali bolje. U odnosu na idealan sastav nisu igrali Perović i Blake Stepp. Predrag Samarđiski je u rekordom roku sakupio 5 osobnih, igrao je 8minuta. Jedini koji se donekle istakao je bio Wojcik s 15, pratili su ga Dylewicz s 11 i bivši miljenik Gripa Mark Miller s 9, a zakazali su Jagodnik s 6 i ex-NBA igrač-Harold Jamison(2poena).

MAN OF THE MATCH: Dejan Milojević


OLYMPIACOS-BOLOGNA 71-76

-na kraju ipak pobjeda gostiju iako je Olympiacos tricom Zoroskog(9poena) imao +9 početkom zadnje četvrtine, razlog poraza najviše leži u mladom Stefanu Mancinelliju koji je svih svojih 11 poena postigao u zadnjoj četvrtini. Do tog trenutka Climamio je iznad vode držao Matjaž Smodiš(18poena 8 skokova) i djelom Miloš Vujanić(14poena) koji se uvalio u probleme s osobnim greškama tako da je prosjedio veći dio zadnje četvrtine. Veći dio utakmice je prosjedio naš Dalibor Bagarić(5poena) koji je startao u petorci,i zamalo promašio učinak Samarđiskog, njemu je trebalo 9 minuta da bude isključen.
Dobro je odigrao Ruben Douglas(11poena 7skokova), što se ne može reći za Basilea i Pozzecca koji su svaki dali po 2 koša. Za crveno-bijele je najefikasniji bio rezervis Perry s 18, slijedi ga Vukčević s 15, a podbacio je Postell s 9poena.

MAN OF THE MATCH: Stefano Mancinelli

GRUPA B

SIENA-ASVEL 86-70

-bez ikakvih problema su Taljani dobili slabog Asvela, već nakon prvih 20 minuta su imali +18 i rutinski su priveli utakmicu kraju. Najbolji strijelac je bio David Vanterpool(18poena 5asista), dojmljiv debut u Euroligi je imao Benjamin Eze s 13poena 8skokova i 3 blokade, a isti broj koševa ubacio je i Vrbica Stefanov, Kakiouzis je dao 12, a Thorthon 11. Kod gostiju najbolji visoki trojac Bešok(17poena 8skokova)-Pelle(10+6) i naš Tomo Ružić s 11 poena i 7rebsa. Podbacio je playmaker Lyday koji je dao samo 7koševa.

MAN OF THE MATCH: David Vanterpool


GRUPA C

FRANKFURT-ULKER 52-82

-domaćini su potpuni outsideri ove skupine i teško će uhvatiti koju pobjedu, jednostvano nisu dovoljno kvalitetni za Euroligu. Veliku predstavu je na početku pružio iskusni Štombergas(20poena 13skokova), odmah do njeg i drugo pojačanje Dion Glover s 17koševa, Kerem Gonlum(11poena 9skokova) je bio 1 skok od double-doubla. Kod domaćih Tyronne Ellis(22poena) je ubacio skoro pola njihovih poena.

MAN OF THE MATCH: Saulius Štombergas

UNICAJA-PANATHINAIKOS 75-83

-iznenađujuća pobjeda gostiju, najviše zahvaljujući Jaki Lakoviću(16koševa) koji je u zadnjoj dionici postigao sve svoje poene, dotad je vukao Sčepanović(20poena) u veliku pomoć Tsartsarisa(14poena). Domaćini su imali 5 dvoznamenkastih, najviše su dali novopridošli Garbajosa(16) i J.R. Bremer(15), slijede Rodriguez(4trice), Cabezas(11) i Herrman(10). Potpuno su zakazali Fran Vasquez(2poena) i Florent Pietrus(0poena), vjerojatno bi te rupe pokrpao naš Tabak, ali on je još uvijek ozlijeđen.

MAN OF THE MATCH: Jaka Lakovič

CSKA-BENNETON 80-79

-najjača utakmica kola u kojoj nije puno falilo da Benneton napravi iznenađenje. CSKA je u završnicu ušao s ugodnih +8, ali ih je onda za njega nekarakterističnim tricama skoro potopio Marcus Goree, ali je Treviso ostao ipak kratak za jedan poen. Goree je imao odličnu statistiku 20poena 6asista 4skoka, nije rijeć o playmakeru već o klasičnom PF-u. Bio je to pravi tricaški obračun s ukupno 25 ubačaja iza 6.25m, prednjačio je Granger(19poena) s 5, a spomenuti Goree i M. Garnett(14poena) su ubacili po 4. Poslije Grangera najbolji strijelac CSKA je bio estonski veteran Martin Muursepp koji je za 16minuta ubacio 16poena, sličan učinak je imao i Monya 10minuta za 9koševa. Sjajnu all-round utakmicu je odigrao Demos Dikoudis(6poena 11skokova 5asista), dok su Brown(11) i Holden(9) bili ispod svog prosjeka, na drugoj strani isto se može reći i za Šiškauskasa(8poena).


MAN OF THE MATCH: Marcus Goree
- 00:05 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

03.11.2004., srijeda

Party started-NBA počeo



Ono što su dugo i nestrpljivo očekivali konačno se dogodilo, startala je NBA sezona.
Za početak su odigrane 3 utakmice, sve redom contendera za naslov prvaka. Onaj pravi start je sutra kad će u akciji biti 26 momčadi, ali bacimo oko na ono što se događalo noćas:


Pistons 87-79 Rockets

-prvaci su sezonu otvorili, na pravi način pobjedom koju su naravno izborili sjajnom obranom. Prvenstveno se to odnosi na Wallace koji su zaustavili Yao Minga na 7poena(2-9shoot, 10skokova). Osim obrane danas su Wallaci igrali odlično i u napadu-Rasheed(24poena 6skokova) je bio najbolji strijelac, a Ben(15poena 10skokova 4asista 3blokade) pokazuje najavljivani napredak. Vanjska linija Billups(17pts 7rebs 5asista)-Hamilton(15poena 8asista)-Prince(10poena) je bila standardno dobra, a zapanjujuć je podatak da su igrači s klupe postigli ukupno 6 poena što bi mogao biti i NBA rekord?? Osim Minga zakazao je i drugi superstar Rocketsa-Tracy McGrady(18poena, shoot 6-18, 2skoka, 1asist). Iako su zakazali ta su dvojica igrača bila najimpresivnija, što znaći da se nitko nije istakao. Ward je bio drugi strijelac momčadi s 13, a slijede ga Taylor s 12 i Jackson s 10poean. Soldinu dionicu u prvom poluvremenu je imao Boštjan Nachbar(8poena). Utakmica je odlučena početkom 4. četvrtine kad su Pistonsi stvorili prednost od 8 poeana, uzastopnih tricama Billupsa i Princea.


Man of the Match:

Raseed&Ben Wallace-kao što sam prije spomenuo "braća" Wallace su dominirala na oba kraja terenu i najzaslužniji su za pobjedu Pistonsa

Tragičar:

Yao Ming
-vrlo skroman ulazaku sezonu igrača koji bi trebao postati jedan od najboljih ove godine-7 poena koliko je danas zabio je otprilike 15 poena manje nego što se od njega očekuje.




Mavericks 107-98 Kings

-očekivano utakmica s velikim brojem poena, i po meni očekivana pobjeda Dallasa. Cowboyi su kontrolirali rezulat cjelim tokom utakmice tako da neke dramaturgije nije bilo-Sacramento niti jednog trenutka nije bio u vodstvu. Umjesto ozlijeđenog Christia u petorci je krenuo Maurice Evans(2poena), ali se nije iskazao, međutim rijeć je o odličnom igraču koji bi mogao imati veliku rolu u Kingsima. Chris Webber(21poen 10skokova) pokazao je da je spreman za novu sezonu, isto se ne bi moglo reći i za Pedju Stojakovića koji se uglavnom bavio problemima izvan parketa, tako da ne čudi loša predstava na početku, vjerojatno će mu trebati par tjedana dok se ne digne. Najbolji strijelac Kingsa je bio Brad Miller koji će ove godine imati više minuta, zbog odlaska Vladeta Divca. Gostima nije pomogao niti velik doprinos s klupe anonimusa Matta Barnesa(17poena 9skokova 4asista), koji igra svoju drugu NBA sezonu. Dobro je da je najbolji 6. čovjek-Bobby Jackson(11poena 4asista) ponovo na parketu nakon velikih problema s ozlijedama. Osim Nowitzkog najbolji su kod Mavsa bili veterani Erik Dampier(11poena 5skokova) i Michael Finley(18poena), a rookie Devin Harris(8poena 7asista) je pokazao zašto su je Jason Terry(9poena) rezerva.


Junak:

Dirk Nowitzki-briljantna partija "plavog anđela". 33koša(FG 12-19) 10skokova 5asista-bravo majstore.


Tragičar:

Pedja Stojaković-naizgled 12poena i 5skokova nije loša statistika, ali možda i najbolji čisti shooter na planetu je noćas šutirao 3-15 iz igre, 0-7 za 3-stvarno može li gore?



LAKERS 89:78 NUGGETS
-vrlo lagana pobjeda Lakersa, svi su se složili da Denver ima veliku prednost pod košem u ovoj utakmici, ali onda se pojavio on-Chris Mihm(23poena 12skokova)


Naravno da je i Kobe Bryant dodao svojih 25 uz 7asista, a Lamar Odom samo 5poena, ali 13skokova. S druge strane 20poean Caramele Anthonya i sjajan učinak Marcusa Cambya 8poena 16skokova 6blokada, real defensvie monster!!!



- 05:04 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

Njegovo veličanstvo-Ronaldinho!!!



Barcelona 2:1 Milan

0:1 Andriy Shevchenko 17.min
1:1 Samuel Eto´o 37.min
2:1 Ronaldinho 89.min

Barcelona: Valdes-Belleti, Oleguer, Puyol, van Bronckhorst-Marquez-Deco, Xavi-Giuly, Eto´o, Ronaldinho.

Milan: Dida-Cafu, Nesta, Maldini, Kaladze-Pirlo, Ambrosini, Gattuso-Kaka, Serginho-Shevchenko.


Vrhunska predstava je to bila većeras na Camp Nou, bez dileme utakmica koja spada među najbolje odigrane ove sezone. Iako je u svim novinama pisalo da će igrati Sheva i Crespo u vrhu napada Ancelotti se ipak odlučio na variantu koju sam ja najavio. Međutim strateg Rossonera nije samo igrao s jednim napadačem nego je igrao praktički bunker i jedino pokušavao nešto napravtiti kroz kontra udare, jedan takav im je uspio, ali na sreću danas je pobjedio nogomet-dobila je Barcelona. Barcelona je bila izuzetno dominantna, imala je više prilika i bila bi prava nepravda da danas nisu osvojili 3 boda protiv nepoduzetnog Milana. Gosti su najbolje izgledali u prvih pola sata kad su im nesigurni Oleguer i Puyol namjestili 3 prilike, od kojih je Shevchenko jednu realizirao dok je Kaka neočekivano nespretnošću u neslanažljivošću upropastio preostale dvije. Od tog momenta igrala je samo Barca, a Milan se je bio najčešće prisiljen braniti s 9 igrača. Oba gola Barcelone su bila prava mala remek djela, kod prvog Xavi je dao sjajnu loptu za Eto`a koji je poentirao Didi "kroz roge". Ipak Barca opet ne bi pobjedila da nema-Ronaldinha-jedinog pravog istinskog umjetnika lopte. Već sam mislio napisati da su Kaka i on bili najveća razočarnja utakmice, ali onda je car jednim potezom pokazao zašto je najbolji tehničar svijeta. Tijelom je izbacio iz igre Nestu i Maldinija i zabio pod gredu-Fenomenalan goool. Evo je jedna od rijetkih utakmica za vrijeme koje nisam niti jednog trenutka skidao oko s ekrana, jer je još jednom ponavljam to zaista bila sjajna predstava.


UČINAK HRVATA

Silvio Marić-odigrao 89.minuta na Highburyu
Ivan Klasnić-vidi post niže
Ivica Olić-ušao u 70.min
Darijo Srna-najaktivniji igrač Shakthara na gostovanju u Glaswogu


REZULTATI i TABELE

GRUPA E

Arsenal 1:1 Panathinaikos(Henry 16min; Cygan ag. 75.)

PSV 1:0 Rosenborg(Beasley 10.)

PSV Eindhoven 9
Arsenal 6
Panathinakos 5
Rosenborg 1

GRUPA F

Barcelona-Milan 2:1(vidi gore)

Celtic 1:0 Sakhtar (Thompson 25min.)

Barcelona 9
Milan 9
Sakhtar 3
Celtic 3

GRUPA G

Werder 5:1 Andrelecht(vidi dolje)

Inter 0:0 Valencia

Inter 10
Werder 9
Valencia 4
Anderlecht 0


GRUPA H

CSKA 0:1 Chelsea(Robben 24.)

Porto 0:0 PSG

Chelsea 12
CSKA 4
PSG 4
Porto 2
- 00:30 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

02.11.2004., utorak

Hattrick Ivana Klasnića

Najbolji igrač većeri-Ivan Klasnić!!! WERDER 5:1 ANDERLECHT
1:0 Klasnić
2:0 Klasnić
2:1 Iachtouk
3:1 Klose
4:1 Klasnić
5:1 Jensen

Werder: Reinke-Stalteri, Baumann, Ismael, Schulz(66.Davala)-Jensen, Ernst, Magnin-Micoud-Klasnić(83. Charisteas), Klose(71. Valdez).

Andrelecht: Peersman-Zewlakow, de Boeck, Traore, Deschacht-Wilhelmsson, Hasi(68. Zetterberg), Bassegio, Ehret(64. van den Borre)-Dindane, Iachtouk.


Ova većer lige prvaka nije ponudila mnogo pogodaka tek 14 ili 1.75 po susretu što je debelo ispod prosjeka. Međutim ono što je ponudio naš reprezentativac Ivan Klasnić nikako se ne može nazvati prosjećno, on je odigrao jednu od najboljih, ako ne i najbolju partiju karijere i u pobjedi Werdera 5:1 protiv Anderlechta postigao je 3 pogodka. Ono što je odigrao u prvoj djelu bilo je aposolutno briljantno. Već u 80. sekundi utakmice postigao je gol volejem s 20-ak metara. U 16. minuti izveo je sjajan lob kojeg je vratar gostiju-Peersman jedva izbacio u korner. Udarac iz kuta je na prvu vratnicu izveo francuski fanatasista Johan Micoud, a Ivan je izveo pravo malo rekem djelo glavom, perfektno je zahvatio loptu i poslao je u suprotnu kut. To nije bilo sve što je pripremio Klasnić i prvom djelu, kod trećeg pogotka Werder opet je bio ključan, fenomenalnim dodavanjem petom izbacio je iz igre dvojicu branića Anderlechta i omogućio Micoudu i strijelcu Kloseu da jednostavno dovrše akciju. Imao je Klasnić pretkraj poluvremena još jednu priliku kad je glavom s 5 metara uputio solidan udarac, ali je Peersman odličnim reflexom spasio Ivanov hattrick. Međutim on se ipak dogodio u 79. minuta da je Klasnić poentirao s 10-ak metara nakon što mu je idealnu priliku servirao Valdez. U 83. minutu trener Thomas Schaaf je odlučio izvaditi iz igre našeg junaka, koji je tom prilikom dobio standing ovation cjelog stadiona. Klasnić je tako postigao 5 golova u 2 matcha s Anderlechtom, čime je trenutno postao najbolji strijelac najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Bravo Ivane!!!!!!!

Ovom pobjedom Werder je praktički osigurao prolaz u 1/8 finala!

Lista strijelaca:
1. Ivan Klasnić 5
2. Adriano 4
3. Makaay 4
4. Drogba 3
5. Shevchenko 3


O ostalim utakmicama malo kasnije.........
- 22:53 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

CHAMPIONS LIGA 4.kolo

Košarke je stvarno već i previše na ovome blogu, pa je zaista vrijeme da napišem nešto i o nogometu. Gotovo idealno je što se danas igra 4. kolo Lige prvaka tako da se ima o čemu pisati. Dvoboji su isti kao i u prošlom kolu samo što su se domačinstva promijenila.

GRUPA E

ARSENAL-PANATHINAIKOS
-ključna utakmica za Arsenal u ovoj grupi, ali i za vraćanje samopouzdanja. U zadnje 3 utakmice nisu pobjedili(Rosenborg, ManU, Southampton), pa je već lagano nervoza u redovima engleskog prvaka, a osim toga PAO ima samo bod manje pa bi eventualni kiks doveo u pitanje i plasman u sljedeći krug. Na svakoj strani fale 3 igrača, za Arsenal neće nastupiti Sol Campbell, Edu i Gilberto, dok je PAO bez Goumasa, Muncha i našeg Andrića koji si je slomio nogu. PROGNOZA: Gunnersi sigurno dobijaju


PSV-ROSENBORG
-PSV si je pobjedom u Trondheimu praktički omogućio da većeras u Phillips Areni ima match loptu za prolaz dalje. Rosenborg je praktički izgubio sve mogućnosti za prolaz dalje ostaje im jedino borba za 3. mjesto i Kup Uefe. Osim toga zbog ozlijede nema 3 reprezentativca, Risetha, Berga i Basme tako da sve ide na ruku PSV, koji je i kvalitetnija momčad. PROGNOZA: PSV za gol

TABELA:
1. PSV 6
2. Arsenal 5
3. PAO 4
4. Rosenborg 1


GRUPA F

BARCELONA-MILAN(20.45 HRT2)
-u Milanu je bila dobra utakmica, ali ipak ne onakav spektakl kakav se očekivao. Nekako mislim da će ovaj put biti više golova, jer Barcelona igra praktički va banque na svome terenu. U odnosu na utakmicu s San Sira neće biti Inzaghia i Stama. Mislim da će Ancelotti postaviti formaciju samo s jednim napadačem-Shevchenkom i zgusnutom sredinom kako bi zaustavio Barcinu kreativnost, naročito Deca i Ronaldihna. Po meni najviše ovisi koliko će Gattuso i Pirlo dobro obaviti taj posao na sredini. Milan igra ove sezone bolje u gostima nego kod kuće, razlog je što im se otvara mnogo više prostora za kontraudare preko Shevchenka, koji je trenutno uz Adriana najbolji napadač na kontinentu. Sve u svemu mislim da nas čeha highscoring utakmica. PROGNOZA: pobjeda Milana, iako bi rađe da Barca dobije.


CELTIC-SHAKHTAR
-utakmica koja zanima jedino Ukrajince i Škote, jer je ipak iluzorno očekivati da bi se neki od ova dva kluba mogao uključiti u borbu za 2. mjesto. Shakhtar je u Donjecku dobio 3:0 tako da ima dobru prednost u borbi za ostanak u Europi kroz Kup Uefe. Ukrajinci po meni imaju nešto bolju momčad, ali s obzirom da se igra u Glasgowu Celtic je favorit. Kod obje momčadi nedostaju napadači-John Hartson i strijelac iz prve utakmice Brandao. Najzanimljivi će biti dvoboj dvojice Brazilaca Juninha i Matuzalema. Darijo Srna bi trebao zaigrati od početka. Prognoza: remis

TABELA:
1. Milan 9
2. Barcelona 6
3. Shakhtar 3
4. Celtic 0

GRUPA G

WERDER-ANDERLECHT
-kad bi danas dobili, a veliki su favoriti, prvaci Njemačke bi bili s 1.5 nogom u drugom krugu. Werder u zadnje vrijeme igra dobro iako su u subotu protiv HSV doma osvojili samo bod. Najveća prijetnja Belgijcima je trokut Micoud-Klose-Klasnić koji sudjeluju praktično kod svakog gola. Još jedna dobra vijest za domaće je da se oporavio Anglelos Charisteas, ali će vjerojatno ostati na klupi. U odnosu na idelanu postavu fale im obrambeni igrači Pasanen i reprezentativac Fahrenhorst, a možda neće igrati i veznjak Borowski. Anderlecht najvaljuje da će igrati na kontre s samo jednim napadačem Arunom Dinande. Osim njega najopasniji su Walter Baseggio i Chistian Wilhelmsson. Treba reći i da im nema ozlijeđenog Nenad Ještrovića. PROGNOZA: pobjeda Werdera s handicapom.

INTER-VALENCIA
-druga najjača utakmica većeri. Šišmiši već dugo nisu nikoga pobjedili, a prava bi senzacija bila do svladaju inter koji još nije izgubio utakmice ove sezone. U prvom susretu Inter ih je pregazio na Mestalli uz odlične partije Adriana i Stankovića. Pad Valencie je počeo kad se ozlijedio Vicente, vjerojatno najbolje lijevo krilo na svijetu, a sad su ostali još i bez Aimara koji je zaradio potres mozga protiv Atletica(1:1). Inter ima problema u obrani gdje neće igrati Favalli i Burdisso, a Mihajlović još odrađuje ono pljuvanje. Valencia sigurno nema igrača koji bi mogao zaustaviti Adriana, a pitanje je postoji li uopće takav na planetu.... PROGNOZA: Inter, uz par komada Adriana.

TABELA:
1. Inter 9
2. Werder 6
3. Valencia 3
4. Anderlecht 0


GRUPA H

CSKA-CHELSEA
-prva utakmica koja će biti odigrana danas, zbog vremenske razlike ovaj susret počinje u 18.30 po srednjeeuropskom vremenu. Zanimljim dvoboj prevenstveno zbog Abramovića koji ima udjele u oba kluba, pa možda stigne naredba da Chelsea pusti, jer je praktički osigurao prolaz dalje. Za CSKA se nakon ozlijede vraća naš Ivica Olić koji bi zajedno s Wagnerom Loveom trebao biti glavna prijetnja. S druge strane nema Drogbe, pa će tako u vrhu napada zaigrati Kežman i Eidur Gudjohnsen, koji je u sjajnoj formi. Poznavajući mentalitet Gazaeeva i Mourinha, treba očekivati utakmicu s malo pogodaka, gotovo po pravilu: firsti goal win......PROGNOZA: pobjeda CSKA, no reason.


PORTO-PARIS SG
-zadnji vlak da europski prvaci uđu u borbu za prolaz u osminu finala. Zabili su samo jedan gol i osvojili isto toliko bodova dosad. Vrijeme je konačno da prorade Portovi napadači-McCarthy, Luis Fabiano, Carlos Alberto i Postiga koji se nisu dosad nazabijali. S druge strane najveća opasnost prijeti od domačeg čovjeka Paulete, koji će biti uskraćen za centaršuteve Jeromea Rothena koji je ozlijeđen, baš kao i Portov kapetan-Costinha. Paris je prvu utakmicu dobio glatko 2:0, ali još uvijek je na začelju Championnata. PROGNOZA: vrijeme je da Porto nekoga pobjedi, veću priliku neće imati.




- 06:55 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

NBA sezona starta danas.....

Dwight Howard Za većinu sportfanova, a posebno onih koji vole košarku danas je specijalan dan je počinje najjača i najexluzinija liga na planetu NBA. Istina je da NBA se više postaje show(bizz), ali i dalje je jedno od zanimljivih natjecanja uopće. Kako je već na ovom blogu već bilo opširne analize momčadi-i to ovdje, nema smisla da sve ponavljam. Osim toga najsvežiji i veoma opširan preview možete pročitati i ovdje.

Čekao sam da završi predsezona kako bih am prezentirao Rookie Classu 2004. Jasno je da neće nadmašiti lanjsku koja je zaista bila odlična jedna od najboljih uopće, ali sigurno nije niti tako loša kako mnogi misle. Izdvojio sam 10 onih koji bi trebali imati važan učinak. In no particular order:


DWIGHT HOWARD-1. pick ovogodišnjeg drafta. Najtalentiraniji igrač ove generacije, ipak mnogi su tvrdili da ovaj srednjoškolac neće moći odmah igrati veliku rolu u Orladnu. Međutim prosjek od 13ppg 9rpg u predsezoni govori da je Howard najveći kandidat za rookiea godine. U Orladnu se stvorila nova momčad u kojoj više nema velike zvijezde T-Maca pa će Dwight dobiti veći dio pozornosti. Rijeć je o igraču koji ima veliki atletske mogućnosti, osim toga ima odličnu tehniku za bigmena i solidan mid-range jumper, mnogi ga uspoređuju s Kevinom Garnettom.

PROJECTED STATS: 12ppg 10rpg

EMEKA OKAFOR-najbolji igrač na sveučilistu prošle sezone i 2.pick drafta. Došao je u novu momčad Bobcatse tako da je jasno da je već na početku hendikepiran jer barem 3 sezone neće vidjeti one prave playoff utakmice. U predsezoni nije briljirao 10ppg 4rpg, pogotovo je slab skakački učinak koji bi trebao biti njegov forte. Emeka je igrač koji je specijalist za obranu, dobar je bloker i skakač. Njegova napadačka igra je tek u razvijanju, a minus mu je i 206cm visine što je ispodprosjećno za NBA igrača koji igra na poziciji 4 ili 5. Po meni ovaj igrač nikad neće postati nešto posebno, jednostavno nije dovoljno talentiran.

PROJECTED STATS: 10ppg 7rpg

BEN GORDON-već sad bi se usudio reći da je pogreška kad je Chicago uzeo ovog igrača s 3.pickom. Onda su još mislili da će ovaj igrač moći igrati na playu, ali očito je da je on čisti SG s 189cm visine. Gordon(7ppg) je impresivan atleta koji može vrlo lako probiti svog čuvara, solidan je šuter i korektan u obrani. Osim visine velik mu je minus i to što je turnover-machine, a iako je igrao na playmakeru u NCAA-u, jasno je da nema odgovarajući pregled igre i pass da bi igrao na tom mjestu. Gordon je igrač koji će van donijeti instant offense, ali ne i mnogo više od toga.

PROJECTED STATS: 10ppg 2apg

LOUL DENG-koliko je pogrešio s Gordonom toliko je Paxon pogodio s ovim igračem Dukea. Deng je vrlodobar obrambeni igrač, velikog raspona ruku koji koristi da pokupi dosta skokova. Napadački je vrlo solidan s dobrih mid-range jumperom, i pouzdan je za 3 kad ima open look. Ono što je velika prednost ovog igrača što je sjajan momčadski igrač, koji uvijek donosi dobre odluke i igra maximalnom snagom. Jasno je da on nikad neće biti superstar, ali svaka velika momčad bi trebala imati igrača poput njega.

PROJECTED STATS: 12ppg 5rpg 2apg


ANDRES NOCIONI-argentinski reprezentativac nije tipični rookie, ima brdo iskustva i 4 godine više o prosječnog rookiea tako da se očekuje da odmah zaigra na visokoj razini. U predsezoni je imao 10ppg i 6rpg čime je uspio istisnuti Bena Gordona iz startne petorke. Za one koji ga nisu imali prilike gledati, Nocioni je radnik. Usporedio bi ga s našim Matejem Mamićem iako je Andres neusporedivo bolji atleta. Baš kao i Deng sjajan je u obrani i skoku, a u napadu nije baš neki talent. Igra one-on-one mu nije baš specijalnost, ali će zato pogodio otvoren shoot i zabit dosta koševa nakon skoka u napadu za kojeg ima odličan timing.

PROJECTED STATS: 11ppg 6rpg

J.R. Smith -čini se da su Hornetsi s late first round pickom dobiti pravog igrača. Smith(11ppg) je top-notch atleta, u rangu jednog Darius Milesa, znači fenomenalna zakucavanja su mu specijalnost. Dobit će dosta prilike ove sezone, jer Hornetsi imaju na poziciji starog i često ozlijeđivanog Davida Wesleya. Osim zakucavanja Smith posjeduje i drskost koja je potrebna za ostvarivanje velike karijere. Ima sjajan range na svojme shootu tako da može s dobrim postotkom ubacivat trice i daleko od linije. Istina da još mora tek sazrijeti kao igrač, ali jasno je da je on dijamant kojeg je dobio New Orleans i potencijali Franchize player.

PROJECTED STATS: 12ppg 4rpg


ANDRE IGOUDALA-velika nada Sixersa, još se ne zna hoće li biti u petorci, ali je jasno da će dobiti svojih 20-ak minuta. Sjajan all-round igrač, još jedan od onih koji su odlični u obrani. Uz J.R. Smitha i D. Howarda vjerojatno najbolji atleta prošlog drafta, osim toga ima i odličan pregled igre. Ono što je downside je to da Igoudala nema pouzdan jumpshot i da nikad neće biti big time scorer. Jedan od meni najdražih rookiea, mislim da će već prve sezone biti odličan. U predsezoni je bio solidan s 7poena 4skoka i 3 asista u prosjeku.

PROJECTED STATS: 8ppg 5rpg 4apg


DEVIN HARRIS- bivši play Wisconsina imat će veliku priliku u Dallasu jer na toj poziciji je ispred njega samo Jason Terry koji je više dvojka, tako da očekujem da će on završiti sezonu kao starter na toj poziciji. U predsezoni je poslije Howarda bio najdojmljivij 13ppg 5apg. Shoot-first tip razigravača kojem ne bi trebao biti problem da se u Mavsima orijentira na distriburiranje jer nije neki egomanijak. Vrlo je brz, sjajnog ballhandlinga i vrlo dobro court visiona. Jedan od budućih all-star igrača.

PROJECTED STATS: 12ppg 6apg


SHAUN LIVINGSTON-mnogi su tvrdili da je on najnespremniji lottery pick, možda i je, ali će bez obzira na to imati veliku minutažu kod Dunleavya. On je praktički jedini pravi play na rosteru Clippersa, jer je Jarić combo guard iako će startai na poziciji PG. Dosta podsjeća na našeg Planinića, ima preko 2 metra i navodno sjajan pass, iako je kraj 7ppg imao samo 2apg u predsezoni. Ono što je loše tip nema jumpshota i izgleda kao čačkalica, međutim mnogo kažu da njegov potecijal nema limita, a kako će ga iskoristiti treba vidjeti, a mislim da neće previše.


PROJECTED STATS: 6ppg 3apg


TREVOR ARIZA-najveće iznenađenje predsezone. Izabran je tek u drugoj rundi i mnogi nisu vjerovali da će se uopće naći na rosteru Knicksa, ali on je bio stvarno impresivan u predsezoni(10ppg 5rpg) i osigrurao si mjesto u rotaciji. Riječ je o igraču s odličnim atletskim sposobnostima, koji je vrlo agresivan i ide uvijek na ofenzivni skok. Fundamentals mu nisu jača strana, ali može zabiti otvoren shoot i tako kraj Marburya i Crawforda ne treba više. Pitanje je hoće li imati adekvatnu minutažu?

PROJECTED STATS: 7ppg 4rpg



EUROLEAGUE

Odigrana je prva utakmica Maccabi je pregazio oslabljenog Žalgirisa 102:75. Pojačanje Yaniv Green je bio sjajan s 24poena i 7skokova. Naš Vujčić isto impresivan 21poen i 22minute.


- 00:20 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

01.11.2004., ponedjeljak

Eurolegue: GRUPA C

Macijauskas-favorit za najboljeg strijelca Eurolige. Prva utakmica Eurolige je već počela pa je red da i ja završim s najavom najjačeg kontinentalnog natjecanja.

GRUPA C:

ULKER
-lani su Booker, Blair, Naumoski, Kutluay i Rentzias trebali napraviti pravi rezulat-što je jedino plamas na Final 4, kako nisu uspjeli klub ih se svih rješio i ove sezone će imati potpuno novu petorku. Najveće pojačanje je došlo iz Toronta, riječ je Dionu Gloveru, kojem je svojedobno Kukoč bio rezerva u Hawksima. Inače rijeć je o igraču koji igra na pozicijama 2-3.
U NBA je imao prosjek od cca. 8poena kroz karijeru i sad se očekuje da taj prosjek podupla u Euroligi. Drugo veliko pojačanje se zove Saulius Stombergas, igrač koji je imao sjajnu Olimpijadu i sigurno je da još može puno pružiti iako je u jeseni svoje karijere. Doveli su još 2 Litvanca-odličnog centra Eurelijusa Žukauskasa, a vratio se i veteran Prasikevičius koji je bio dugo godina u ovom klubu. Listu pojačanja zaključuje najbolji turski playmaker Kerem Tunceri kojeg su oteli Efes Pilsenu. Dubinu momčadi daju Kerem Gonlum, koji je bio jedan od igrača koji su najviše napredovali prošle sezone i centar Fatih Solak koji je skoro završio u NBA ove sezone. Igrač kojeg treba pratiti zove se Erdan Ilyasova, najtalentiraniji turski igrač i lottery materijal. Treba vidjeti kako će se momčad uigrati, ali vjerujem da će biti jedno od većih iznenađenja.


UNICAJA
-vrlo jaki Španjolci, istina da su pustili najboljeg igrača Louisa Bullocka u Madrid, ali su doveli mnogo odličnih igrača. Krenimo redom, na playu će im igrati prvi argentinski playmaker, igrač koji nije dobar scorer, ali je sjajan organizator i obrambeni igrač Pepe Sanchez. Potpuno suprotan primjer playa je J.R. Bremer koji je imao odličnu rookie sezonu u NBA, ali nakon toga je pao i sad je u Unicaji, gdje će vjerojatno igrati na poziciji 2. Na poziciji 3 još je jedan junak iz Atene-Walter Herrman, a mjenjat će ga Stephane Risacher. Koliko god bila vanjska liniija jaka najjači su ispod koša. Doveli su našeg Tabaka koji ima problema s ozlijedama i vjerojatno neće biti spreman za početak Eurolige, ali je zato tu Jose Garbajosa, jedan od najkompletnijih igrača u Europi. Nadalje doveden je francuski superskakač Florent Pietrus. Vratio se s posudbe i poslije Rudija Fernadeza i Sergia Rodrigueza najtalentiraniji španjolski igrač-Fran Vasquez. Ovoj snažnom rosteru treba dodati i da je arena već rasprodana, a i u ACB ligi su sjajno krenuli tako da je jasno da će biti puno bolji nego protklih godina.


OPEL SKYLINERS
-nakon nekoliko sezona evo ih opet u Euroligi, jedni od outsidera. U odnosu na lani nisu doveli niti jedno pravo pojačanje, a pustili su najboljeg centra Maria Kasuna.
Najbolji igrač im je Chris Williams odlična trica koji podsjeća na Shawna Mariona. Uz imaju dobrog playa Pascala Rollera i beka shootera Tyrone Ellisa, koji nije konstanta. Pod košem im je Robert Maras i Houstonov pick Malick Badiane, atleta koji dobro skače, ali je limitiran ofenzivno. Svaka pobjeda za ovaj team će predstavljati uspjeh.


BENNETON TREVISO
-mnogo se toga promijenilo u Bennetonu ovog ljeta. Dugogodišnji glavni igrač momčadi playmaker Tyus Edney otišao je u Romu gdje zasad ne pruža dobre partije. U zamjenu mu je doveden talentirani Francuz Pacelis Morlende(2.runda drafta 2003.), ali nije to igrač formata Edney.
Najveće pojačanje je sjajni Litavac Ramunas Šiškauskas koji ima cca.20 koševa po većeri u talijanskoj ligi. Pod košem je ostala rupa nakon što je otišao Garbajosa, a u njegovu zamjenu je stigao atleta Marcus Goree. Još je jedan Amerikanac pojačao United colors ovog ljeta-Marlon Garnett, igrač sjajnog shoota za 3 poena, ali i vrlo nadaren atletski, jedini razlog zašto nije u NBA je to što je malo prenizak. Na centu je i dalje odlični Denis Marconato, kojeg će mijenjati Joey Beard. Zaštitni znak Bennetona su mladi igrači, posebnu pažnju treba obratiti na talenta kakvog Italija nije imala godinama, ime mu je Andrea Bargnani, igra poziciju centra i trebao bi biti prvi Talijan izabran u prvoj rundi drafta. Benneton ima jednu od najdužih klupa na starom kontinentu, možda i najjači 6th men u Europi je Massimo Bulleri, a osim ovih već spomenutih zamjena je i još jedan junak Atene Matteo Soragna kao i nadareni Slovenac Uroš Šlokar. Ono što sigruno fali ovoj ekipi je lider, riječ je o dobrim igračima, ali igračima koji nikad nisu bili u ulozi vođe momčadi koja treba ostvariti nešto veliko, s toga mislim da su im šanse za Final 4 dosta slabe i trebalo bi se puno toga poklopiti da tamo dođu.


PAU ORTHEZ
-slaba francuska momčad koja je trenutno da 8. mjestu domaće lige, nikad oni nisu bili neki powerhouse, ali ove godine su najslabiji u proteklih 5. Na playu im je prastari Frediric Fauthuox, koji nikad nije bio specilajan igrač, a sad još i manje. Najjače ime im je vjerojatno Laurent Foirest, ali koji nikad nije bio konstanta. Kao najveća pojačanja slove Davor Marcelić i Dženan Rahimić, što dobro oslikava njihove ambicije. Iako nije nekakvo veliko ime dosad im se kao najbolji potez pokazao Mire Chatman koji je imao nekoliko vrhunskih predstava u LNB ligi, solidan je i četvorka Lux. Najveće bogatstvo ove momčadi su mladi igrači kojih ima zaista puno. Najsjajniji među njima je potencijalni TOP 5 pick sljedeće godine-Johan Petro. Dobri su i Thierry Rupert i Soutara Cisse. Ako se ne dogodi nekakvo čudo francuski pravci će euroligašku sezonu završiti nakon 14 utakmica.


PANATHINAIKOS

-zlatno doba PAO-a je izgleda prošlo barem što se Eurolige tiče, iako je trofejni Željko Obradović ostao na klupi grčkih šampiona.
Dobra je stvar što su im svi važni igrači ostali. Dovedeni su MVP grčke lige Diamantidis, srpski šuter Vlado Šćepanović i njemački centar Patrick Femerling. Momčad nema neku izrazitu zvijezdu, najbliži tome je vjerojatno ex-Grizzly Mike Batiste, ali iako je doveden kao veliko pojačanje nije puno toga pokazao. Vrlo su jaki su shooterskom smisli osim Ščepanovića tu je Nikos Hatzivrettas, te legenda kluba Alvertis.
Prvi playmaker im je Jaka Laković tipični shoot first-pass second igrač, čija igra je više karakteristična za dvojku. Još bi izdvojio odličnog centra Kostasa Tsartarista i mladog Dušana Šakotu koji bi ove sezone trebao imati prvu pravu seniorsku. Osobno ne mislim da su sposobni za nešto više od TOP 16, uglavnom svi grčki klubovi su u opadanju platežne moći pa tako i PAO iako je daleko bolji od AEK-a i Olympiacosa.



TAU CERAMICA
-prošle sezone su imali još bolju momčad, ali su uspjeli osvojiti samo španjolski kup. Otišao im je sjajni Andres Nocioni u NBA, a iz NBA im je stiglo najveće pojačanje-Travis Hansen, koji je poznat samo onima koji pozorno prate to natjecanje jer nije imao velik učinak u Hawksima. Tau ima sjajan dvojac, dvojicu koji su na svojim pozicijama među TOP 3 u Europi. Arvydas Macijauskas slovi za najboljeg shootera u Europi, a i u NBA nema puno boljih. Postiže 20 poena «on regular basis», a kad ima svoj dan može ubaciti i 40-ak. Drugi superstar je sjajni Argentinac Luis Scola, koji ove godine igra bolje nego ikad i moj je favorit za MVP u odsustvu Sabonisa. Još jedan igrač koji je mnogo napredovao je španjolski reprezentativni playmaker J. Calderon i on je njihova 3. opcija u napadu. Sjajni su pod košem jer osim Scole imaju jedinog Mađara koji je igrao u NBA-Kornela Davida, najboljeg Britanca Andrewa Bettsa i najtaletntiranijeg Brazilca Thiaga Splittera. Još od igrača koje nisam dosad spomenuo ulogu role igrača će imati obrambeni specijalist Pablo Prignoni i local boy Serge Vidal. Ovo bi mogla biti velika sezona momčadi Duška Ivanovića, mislim da su najbolji španjolski predstavnik i s Maccabijem i CSKA čini najuži krug favorita za krunu.



CSKA
-šlag dolazi na kraju, prošle sezone nisu uspjeli, ali je ove zato sve pripremljeno da se u Moskvi okrune naslovom kontinentalnog prvaka.
Iako su već sve dogovoreno imali s Mauricom Evansom, ovaj im je odlepršao u Kingse, ali to je jedini igrač sa lista želja koji nije došao u Mosku. U odnosu na lani slabiji su za 2 Victora-Alexadera i Khryapu, ali to su minorni gubitci u usporedbi s pojačanjma koja su dovedena.
Najbolji par bekova u Europi i ove sezone čini J.R. Holden i Marcus Brown, a dodan im je i najbolji igrač Efes Pilsena prošle sezone-Antonio Granger. Kraj te trojice jasno je da će najbolji grčki playmaker Theodoris Papaloukas i dalje dobivati mrvice. Za razliku od Khryape Sergei Monya je odlučio još jednu sezonu ostati u Europi iako pravo na njega ima Portland. Naravno da moram spomenuti i najbolje estonskog igrača Martina Muursepa. Evo svi ovi igrači koje sam spomenuo čine najbolji i najkompletniji backcourt u Europi.
Predstavljanje zvijezda time ni približno ne završava. Iz Pamese im je došao Demos Dikoudis jedan od najboljih power forwarda Europe, njegova zamjena je Sergej Panov. Na centru imaju sjajan dvojac-Ksystof Lavrinovicz je imao ponudu Toronto Raptorsa, ali se odlučio za CSKA koji mu je dao više love. Došao im je i odlični David Andersen koji je vjerojano najjači mid-range shooter u Europi među momcima visokim 210+cm. CSKA su u Europi ove sezone ono što su Lakersi bili prošle u NBA-a, vidjeli smo kako su Lakersi prošli, a iako nemaju Kobea CSKA ima Holdena, koji je po mentalitetu sličan NBA zvijezdi. Sve osim osvajanja Eurolige za ove igrače znači neuspjeh, a s obzirom da će Final 4 igrati kod kuće šanse su im velike.



PROGNOZA SKUPINE
1.CSKA
2. Tau Ceramica
3. Unicaja
4. Benneton
5. Ulker
6. Panathinaikos
7. Pau Orthez
8. Opel Skyliners



Evo to je to što se analize po grupama tiče, treba još reći da se ove godine iz TOP 16 grupe 2 momčadi plasiraju u polufinale, što je po meni puno bolje nego dosadašnji sustav natjecanja.

Glavni favoriti su kao i prošle sezone CSKA i Maccabi, koji maltene imaju momčadi dostojne NBA lige. Najveću im prijetnju vidim u svim momčadima ACB lige, te Sieni. Grčki klubovi imaju dosta problema s financijama u zadnje vrijeme, što automatski znaći da će biti manje konkurentni nego inače.


Što se tiče igrača, kako sam već naglašavao treba posebnu pozornost posvetiti mladim zvijezdama. Sergio Rodriguez, Johan Petro, Martynas Andriuskevičius, Erdan Ilyasova, Kosta Perović, Andrea Bargnani.....ima i još mnogo više.


Najveće zvijezde Eurolige su praktično iste kao i lani, od new-comersa bi izdvojio Ramunasa Šiškauskasa, Rubena Douglasa i Andresa Rodrigueza.


Što se naših igrača tiče ove sezone imat ćemo ih 11 ne računajući Cibonine. Najviše se očekuje od Nikole Vujčića koji bi se trebao potvrditi kao jedan od najboljih igrača u Europi. Druge velike zvijezde nemamo, jedan koji bi to mogao postati je Dalibor Bagarić koji ove sezone igra za ambicioznu Bolognu.



- 21:02 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

STEFANY HOHNJEC

To je naša Miss Sporta koja je vrlo tražena preko Googlea, pa onda kad već nabasate na ovaj site, evo vam barem slike.......

Free Image Hosting by ZippyImages.com
- 20:27 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

F.C. Barcelona vs. C.F Real Madrid

Izbrisano
- 01:11 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: