Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Party started-NBA počeo



Ono što su dugo i nestrpljivo očekivali konačno se dogodilo, startala je NBA sezona.
Za početak su odigrane 3 utakmice, sve redom contendera za naslov prvaka. Onaj pravi start je sutra kad će u akciji biti 26 momčadi, ali bacimo oko na ono što se događalo noćas:


Pistons 87-79 Rockets

-prvaci su sezonu otvorili, na pravi način pobjedom koju su naravno izborili sjajnom obranom. Prvenstveno se to odnosi na Wallace koji su zaustavili Yao Minga na 7poena(2-9shoot, 10skokova). Osim obrane danas su Wallaci igrali odlično i u napadu-Rasheed(24poena 6skokova) je bio najbolji strijelac, a Ben(15poena 10skokova 4asista 3blokade) pokazuje najavljivani napredak. Vanjska linija Billups(17pts 7rebs 5asista)-Hamilton(15poena 8asista)-Prince(10poena) je bila standardno dobra, a zapanjujuć je podatak da su igrači s klupe postigli ukupno 6 poena što bi mogao biti i NBA rekord?? Osim Minga zakazao je i drugi superstar Rocketsa-Tracy McGrady(18poena, shoot 6-18, 2skoka, 1asist). Iako su zakazali ta su dvojica igrača bila najimpresivnija, što znaći da se nitko nije istakao. Ward je bio drugi strijelac momčadi s 13, a slijede ga Taylor s 12 i Jackson s 10poean. Soldinu dionicu u prvom poluvremenu je imao Boštjan Nachbar(8poena). Utakmica je odlučena početkom 4. četvrtine kad su Pistonsi stvorili prednost od 8 poeana, uzastopnih tricama Billupsa i Princea.


Man of the Match:

Raseed&Ben Wallace-kao što sam prije spomenuo "braća" Wallace su dominirala na oba kraja terenu i najzaslužniji su za pobjedu Pistonsa

Tragičar:

Yao Ming
-vrlo skroman ulazaku sezonu igrača koji bi trebao postati jedan od najboljih ove godine-7 poena koliko je danas zabio je otprilike 15 poena manje nego što se od njega očekuje.




Mavericks 107-98 Kings

-očekivano utakmica s velikim brojem poena, i po meni očekivana pobjeda Dallasa. Cowboyi su kontrolirali rezulat cjelim tokom utakmice tako da neke dramaturgije nije bilo-Sacramento niti jednog trenutka nije bio u vodstvu. Umjesto ozlijeđenog Christia u petorci je krenuo Maurice Evans(2poena), ali se nije iskazao, međutim rijeć je o odličnom igraču koji bi mogao imati veliku rolu u Kingsima. Chris Webber(21poen 10skokova) pokazao je da je spreman za novu sezonu, isto se ne bi moglo reći i za Pedju Stojakovića koji se uglavnom bavio problemima izvan parketa, tako da ne čudi loša predstava na početku, vjerojatno će mu trebati par tjedana dok se ne digne. Najbolji strijelac Kingsa je bio Brad Miller koji će ove godine imati više minuta, zbog odlaska Vladeta Divca. Gostima nije pomogao niti velik doprinos s klupe anonimusa Matta Barnesa(17poena 9skokova 4asista), koji igra svoju drugu NBA sezonu. Dobro je da je najbolji 6. čovjek-Bobby Jackson(11poena 4asista) ponovo na parketu nakon velikih problema s ozlijedama. Osim Nowitzkog najbolji su kod Mavsa bili veterani Erik Dampier(11poena 5skokova) i Michael Finley(18poena), a rookie Devin Harris(8poena 7asista) je pokazao zašto su je Jason Terry(9poena) rezerva.


Junak:

Dirk Nowitzki-briljantna partija "plavog anđela". 33koša(FG 12-19) 10skokova 5asista-bravo majstore.


Tragičar:

Pedja Stojaković-naizgled 12poena i 5skokova nije loša statistika, ali možda i najbolji čisti shooter na planetu je noćas šutirao 3-15 iz igre, 0-7 za 3-stvarno može li gore?



LAKERS 89:78 NUGGETS
-vrlo lagana pobjeda Lakersa, svi su se složili da Denver ima veliku prednost pod košem u ovoj utakmici, ali onda se pojavio on-Chris Mihm(23poena 12skokova)


Naravno da je i Kobe Bryant dodao svojih 25 uz 7asista, a Lamar Odom samo 5poena, ali 13skokova. S druge strane 20poean Caramele Anthonya i sjajan učinak Marcusa Cambya 8poena 16skokova 6blokada, real defensvie monster!!!




Post je objavljen 03.11.2004. u 05:04 sati.