Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

BENFICA LISABOA vs. DINAMO ZAGREB(20.30 HRT2)

Dinamo je prvenstveno zahvaljujući promjeni sustava natjecanja i dobrom koeficijentu iz Canjugina vremena došao do ove faze natjecanja kupa UEFA-e. Ipak oni su dobili bar to Primorje odnosno Elfsborg, dok je Hajduk uspio izgubiti od Shelbourna.

Benfica je velik klub, ali kad pogledaš to stvarno nije momčad koja bi mogla nekog uplašiti. Međutim teško je pisat od nekakvim velikim izgledima Dinama, kad oni od prvog kola i Stanova nemaju niti jednu pobjedu u gostima. Benfica igra promjenjivo u svojem prvenstvu i nisu iskoristili krizu Porta da dođu na prvo mjesto.

Što se samo momčadi tiče ima dosta pozantih imena, a najzvučnije je ono Simaa Sabrose. Bivšeg igrača Barcelone, standardnog igrača Portugalske reprezentacije. Simao je zadužen za većinu standardnih situacija i čest je strijelac. Uz njega tehnički najbolji igrač je još jedan koji je nosio dres Katalonaca-Geovanni. U Barcu je doveden kao veliko pojačanje, ali se nije iskazao tako da je sad u Benfici, gdje također ne briljira. Napadački tandem će činiti naš Tomo Šokota i bivši napadač Rosenborga Azar Karadas. To je najbolja kombinacija po Dinamo jer je riječ o teškim napadačima koji su opasni jedino u 16-ercu, Šokota je dosta kvalitetan tehnički, ali znamo da mu je brzina sve samo ne vrlina. Obrambena trojka plavih će najviše posla imati u prekida, ali barem neće morati strepiti od kontri. Sredinu terena kontrolira Armando Petit, defanzivni vezni igrač koji je također uvijek na popisu reprezentacije. Nije riječ o nikakvom senzacionalnom igraču, ali on uvijek odradi veliki dio posla, na drugoj strani mu je sličan Agić. U zadnjoj liniji najkvalitetniji igrač je Miguel, to je onaj tamnoputi lijevi bek i početne jedanaestorice europskih viceprvaka. Iskereno za ostale baš nisam čuo.

Ako se ne dogodi čudo pa da Dinamo odigra najbolju utakmicu sezone, mislim da će biti poraženi bez problema kako i prognoziraju portugalski mediji. Lončarević će prvi put voditi Dinamo, ali mi se čini da je ipak Otto Barić onaj koji je bio najviše angažiran oko ove utakmice.


Post je objavljen 25.11.2004. u 17:40 sati.