Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

CIBONA VIP vs. ADECCO ESTUDIANTES(20.40 NOVA TV)

Praktički će istovremeno početi ova utakmica kao i ona u Lisabonu, tako da je za očekivati da publika u Tornju od kazališne postane nikakve. S njom ili bez nje jasno je da Cibona ovu utakmicu mora dobiti.

Estudiantes je taman momčad po mjeri, momčad koja nema niti jedno veliko ime, ali vrlo solidan team koji je prošle godine sjajno igrao u ACB ligi što potvrđuje sam plasman u ovo natjecanje. Nisam gledao niti jednu njihovu utakmicu u zadnjim nekoliko godina, ali neke igrače znam od prije. Po statistici prvo im je ima Ruben Garces četvorka koja ostvaruje double-double u gotovo svakoj utakmici. Frontcourt im je općenito najkvalitetniji dio momčadi. Dobar je Amer Patterson, Iker Iturbe i Jasen. Prvi play im je matuzalem Nacho Azofra koji minutažu djeli s mladim virtuozom Sergiom Rodriguezom. Mladi Španjolac je od našeg Roka Ukića preuzeo naziv natalentiranijeg playa Europe, rijeć je o zaista spektakularnom igraču. Njegovi driblinzi i pasevi prava su milina za oči i on je igrač zbog kojeg vrijedi zanemariti nogomet i svaratiti do Tornja. Na 2 i 3 igraju im iskusni Lončar i Jimenez. Obojica ove sezone igraju lošije nego lani, Nikola je odličan tricaš, a Carlos pravi defanzivni specijalist, koji često uhvati više skokova nego što koševa zabije.

Danas je i Tvrtko Puljić potvrdio moje riječi da Damir Omerhodžić mora igrati, ali kao što sam prije napisao Anzulović i dalje se ponaša totalno neprofesionalno. Omer je igrač s daleko najvećim mogućnostima od svih Ciboninih, a i trenutno je bolji od bilo kojeg visokog igrača osim Žižića. Zula je najavio da niti danas vjerojatno neće zaigrati iako je protiv Heliosa bio najbolji igrač. Nekakva moja prognoza je da će Cibona na jedvite jade dobiti ovu utakmicu, u kojoj neće biti puno poena-sigurno manje od 150 kombinirano.

EUROLIGA

Post je objavljen 25.11.2004. u 14:31 sati.