09.11.2004., utorak

WTA tour pregled

Karolina Šprem WTA
Ranglista

Ako je u ATP svijetu dominirao Roger Federer onda se isto može reći i za Ruskinje na WTA touru. Početak sezone i prvi Grand Slam u Australiji nije dao naslutiti takav scenario, ali nakon Belgijskog finala na tom turniru. Pobjednica Justin Henin-Hardenne je imala dosta problema s ozlijedama, a što tek reći za Kim Clijsters koja je propustila više od pola sezone. Uz veliki uzlet Ruskinja bilježimo i veliki pad sestara Williams koje su postale tek jedne od kvalitetih tenisačica. Što i i logično s obzirom da obje nisu dovoljno fokusirane na sam tenis, pogotovo Serena kojoj je najvažnija stvar kako će izgledati dok igra. Iako je najavljivala odlazak u mirovinu Lindsay Davenport je odigrala jednu od najboljih sezona u karijeri i najvjerojatnije će završiti kao NO. 1. Ovu poziciju je nekoliko tjedana držala Amelie Mauresmo, koja niti ove sezone nije uspjela osvojiti Grand Slam.

Poseban odlomak zaslužuju ruske tenisačice koje su ove godine poharale Tour, osim Grand Slam pobjednica Anastasije Miškine, Marie Sharapove i Svetlane Kuznecove, tu su i finalistica Roland Garrosa i US opena-Elena Dementieva, te još i 5 koja se našla u zadnji čas na Mastersu Vera Zvonareva, koja svoje mećeve igra s suzama u očima. Blizu TOP 10 su i Nadia Petrova, te Elena Bovina koja se vratila u velikom stilu. Rijeć je sve više-manje o mladim igračicama pred kojima su još godine profesionalnog tenisa. Međutim ima Rusija i još mlađe-tu spada već afirmirana sestra Marata-Dinara Safina. Odličnu predstavu na Us Openu imala je i Anna Chakvetadze, tu su još Maria Kirilenko, te Vera Douchevina.

Igračica koja je ove sezone najviše napredovala zove se Alicia Molik, prošle je sezone uglavnom taborila tamo negdje oko 50. mjesta, a ove je godine ušla u TOP 15 zahvaljujući 2 zaredom osvojena turnira na kraju sezone. Od onih najmlađih svakako treba spomenuti dvije.
Českoj supersenzaciji ime je Nicole Vaidisova, igračica koja je naravno ponikla u kampu Nick Botlierija, a s svojih 15 godina u prvoj sezoni na Tour već je osvojila 2 turnira. Druga nam dolazi iz SiCG, ova zemlja je imala već dvije odlične igračice, tu prvenstveno mislim na Moniku Seleš, a manje na Jelenu Dokić kojoj nije uspio povratak na vrhunsku razinu ove godine. Međutim ova mala bi trebala biti bolja od obje čak i od velike Monike-ime joj je Ana Ivanović jedan od najboljih juniorski svijeta, koja je imala niz od 50-ak dobijenih mečeva na Futuresima prije nego što se pojavila na milijunskom WTA turniru u Linzu gdje je prezentirala sjajan tenis. Kao i u ATP pregledu post niže, posebna sekcija je za naše tenisačice.

KAROLINA ŠPREM 18. igračica svijeta
-prvi dio sezone je bio sjajan iako nije igrala niti jedno finale, imala je dosta polufinale i to na turnirima koji su odmah ispod Grand Slam kategorije. Na Wimbledonu je četvrfinalom ostvarila najveći rezultat karijere koji ju je gurnuo među TOP 20. I onda kad smo već svi očekivali da do kraja sezone dospije u TOP 10 jer nije imala puno bodova za braniti, ona nije napravila ništa. Najveći razlog tome jer prekid suradnje s Sašom Hiržonom, te ljubavna afera s trenerom Jelene Dokić-Bornom Bikićem, s kojim se navodno i vjenčala. Karolina unatoč svojem krhkom izgledu ima pravi Top u ruci i već je danas jedna od najboljih igračica s osnove linije. Međitim ima jedna stvar koju ona ne posjeduje, a koju je nemoguće ispraviti-Igračka inteligencija. Jednostavno ne zna razmišljati dok igra, samo boom-boom-boom, bez obzira na okolnosti. Osim toga i servis je postao veliki problem, u zadnjih više od nekoliko nastupa broj dvostukih grešaka se kretao od 15-20 što je iznimno mnogo. S obzirom na 20 godina i potencijal teško je neočekivati napredak, ali pitanje je može li to i zaista postići, ne mislim prvenstveno na ranking nego na cjelokupnu igru.

JELENA KOSTANIĆ 35. igračica svijeta
-ovo je Splićanki definitivno najbolja sezona karijere, za nju se može reći da je postigla svoj objektivni potencijal, kažem realno je to 35. mjesto jer ona ipak nema kapacitete za više. Dobro nema ni Paola Suarez, ali takvi su slućajevi zaista rijetki. Najbolji rezultat sezone joj je polufinale na milijunskom turniru u Charlestonu. U sljedećoj sezoni bi trebala potvrditi da joj je mjesto među prvih 50 i konačno kao i Karolina osvojiti svoj prvi WTA turnir.


Od ostalih najbolji ranking imaju mlada Sanda Mamić i veteranka Slivija Talaja, obje su tik iza prvih 100. Dok se za Mamić može očekivati da puno napreduje u sljedećoj sezoni, čini se da je došao kraj karijeri Silvije Talaje i pitanje je dana kad će ona odustati od profesionalnog tenisa.

To bi bilo to što se tenisa za ovu godinu tiče, možete očekivati još poneku crtinu s Mastersa…

- 20:30 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: