Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

EUROLEAGUE 1.kolo part II

Jučer su osim Cibonine odigrane još 4 utakmice Eurolige, pa evo njihovog blitz pregleda:

GRUPA A

EFES PILSEN 81:72 ESTUDIANTES
Man of the match: Willie Solomon(24poena 7asista 3skoka)

Vrlo lagana pobjeda Efesa koji je očito dobio pravo pojačanje u MVP-u Uleb Cupa prošle sezone Willie Solomonu. Ako je suditi po početku Solomon i Domercant(18poena) bit će prava zamjena za prošlosezonski dvojac Granger-Langdon, možda još i bolji. Imaju i jaku visoki postavu u kojoj se izmjenju 4 podjednako dobra igrača, jučer je najbolji od njih bio Goran Nikolić(13poena 11skokova), a dobar je bio i bivši igrač Splita Ermal Kuqo(10poena 5skokova). Naš Prkačin iako je startao u petorci ostvario je tek 4koša i 3skoka. Gosti su najviše koševa dali zahvaljujući visokim igračima Rubenu Garcesu(19poena 9skokova), Pattersonu(20koševa) i Jansenu(12koševa 9skokova). Zakazali su Lončar(5poena), Jimenez(2poena) i supertalent Rodriguez(3poena).


GRUPA B


SCAVOLINI 78:69 OLIMPIJA
Man of the Match: Hanno Mottola(19poena 10skokova)

Gledao sam jednim okom tu utakmicu. Olimpija je dobro počela vodila je početkom druge četvrtine i s 7razlike, ali su onda ulaskom Frosinija(13poena) i Ressa(11poena 5skokova) domačini uspostavili ravnotežu pod košem, gdje su dotad dominirali Boisa(15poena 7skokova) i Dušan Bocevski(21poen).
Baš je Bocevski bio zaslužan što su se Zmaji vratili s -7 na egal krajem treće dionice. U zadnoj četvrtini domaćini su držali prednost od kojih 5 poena i tako završili utakmicu. Osim već spomenutih Mottole, Ressa i Frosinia, odličan je bio i Slovenca Milić(16koševa), a Smith(13poena) je shooterski podbacio-pucao je 5/16. Kod Olimpije me razočarao Andres Rodriguez(8poena 0asista) koji cjelim tokom susreta nije uspio organizirati dva kvalitetna napada zaredom, a naš Baždarić(9poena) je pucao 1/8 za trice.


BARCELONA 69:57 AEK
Man of the Match: Rodrigo De La Fuente(13poena 4skoka)

Završni rezultat još dobro izgleda za goste koji su gubili i 30 razlike. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 49:23. U nastavku je igrala Barcina druga postava što su gosti iskoristili u popravili rezulat. U izbalansiranom napadu Barce najviše je dao Bodiroga(14), slijede De la Fuente(13) i Navarro(10). Za goste nije igrao naš Nicević, ali je nastupio Davor Kus(10poena) koji je pred otkazom zbog vrlo lošim igara u Grčkoj ligi. Najbolji za AEK je bio draftee Andres Glyniadakis(16poena).


GRUPA C

PAU ORTHEZ 81:87 TAU CERAMICA
Man of the Match: Luis Scola(24poena 12skokova)

Za mene neočekivano vrlo izjednačena utakmica, koja je zahvaljujući većem iskustvu u završnici dobio Taugres. Odlično su igrači Pau Ortheza pokrivali Arvydasa Macijauskasa(6poena), koji se sve svoje koševe dao iz slobodnih bacanja, a iz igre je u 28minuta puknuo samo 2puta. Međutim kad zaustaviš jednog ne možeš drugog, MVP Olimpijade Luis Scola je u fantastičnoj formi ove sezone, to je pokazao i na otvarnju Eurolige. Odlično su je pomagao J.L. Calderon(15poena 5asista), te anonimus Quintero koji je za 13minuta dao 14poena. Pod košem su dobar skakački posao obavili David(9poena 7skokova) i Betts(9poena 11skokova). Domaće je predvodio Mire Chatman(14poena 6asista), Foirrest je zabio 16(15potrošenih lopti), Rahimić 12, a Marcelić 10 za 12minuta. Talentirani Johan Petro je imao 2 koša i 6skokova.


MVP nagradu prvoga kola su zajedno podijelili Yaniv Green i Saulius Štombergas s rankingom 32.
Euroleague leaders:
http://www.euroleague.net/stats/standings.jsp?temporada=E04&fase=RS041


O NBA ligi danas neće biti ništa, imate toga naravno kod Muraye, a sa strane sam stavio Scoreboard tako da možete odmah i tu pogledati sve što vas zanima. Molim vas da se priključite peticiji za NBA na HRT-u. Vidim da imam mnogo posjeta u zadnje vrijeme, mogli bi napisat i koji komentar......

Post je objavljen 05.11.2004. u 15:13 sati.