Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

IRSKA-HRVATSKA(20.30 HRT2) najava

-ova utakmica je zapravo experiment Kranjčara. Iako je igra sasvim zadovoljavajuća, a rezultat vrlo dobar on se odučio na rizik mijenjanja sustava igre. Dao Bog da uspije, ali zbilja sumnjam. Ta nova formacija 4-2-3-1 bi trebala biti ofenzivnija. Međutim ako pogledate sastav jasno je da umjesto Dade Prše igra Stjepan Tomas, pa je onda čudno kako to može biti ofenzivnije. Svi jaki europski teamovi igraju s 4 u zadnjoj liniji i nije neka novost da naši pokušavaju opet primijeniti taj sustav iako se pokazalo dosad da nemamo igrače za igru s 4 u liniji. Jedna o prednosti takve formacije su bekovi koji biti dodatni igrači više u napadu pod uvjetom da su kvalitetni. Nažalost mi nemamo niti jednog koji taj uvjet ispunjava. Recimo u takvi tipovi igrača su R. Carlos, Cafu, Lizarazu, Salgado, Zebina....mi takvog igrača nemamo, najbolje rješenje za poziciju desnog beka bi bio Srna, ali onda nema ko igrati na desnom krilu osim ako ne želite gledati veličanstvenog čelavca-Mornara. Na lijevom jedini pravi lijevi bek je Danijel Pranjić, ali on još nije dovoljno kvalitetan niti za poziv iako ga je dobio. Imamo još jednog takvog u Lazio-Anthonya Šerića, ali on je izvan kombinacija za repku još otkad je Barića nazvao seljakom. Na lijevoj starni će danas igrati Šimunić koji je stoper, a na desnoj još jedan Tomas ili R. Kovač, stvarno ne znam kakva korist od te formacije ako nemamo igrače da iskoriste najveću njezinu prednost.

Vezni red će igrati u istom sastavu kao i dosad samo s malo promijenjenim ulogama, pa će Babić i Srna biti ofenzivniji nego li dosad. To je valjda jedino pozitivno što ova formacija nosi jer će obojica biti manje angažirani u defanzivi, pa proporcionalno tome će i ofenzivni učinak biti veći. Onaj središnji trokut veze bi trebao ostati isti. Mislim da je u tom triu jedan destruktivac previše. Naravno mislim na Juricu Vranješa koji je pravi alibi igrač, i da nema Solde taj u Stuttgartu ne bi zaigrao niti minute. Niko Kovač je u sve boljoj formi, a iako nisam njegov ljubitelj mora se priznati da svaku utakmicu da sve od sebe i premda me često iživcira pogrešnim dodavanjima treba igrati.

Nikako mi se ne sviđa što će Klasnić biti praktički usamljen u napadu, on je prvenstveno golgeter vrlo dobre tehnike, ali svejedno nije igrač klase tipa-Shevchenko, Adriano...pa da može sam igrati u napadu. On je igrač koji traži pas igru, a ne brzanac koji se odlično snalazi na širokom prostoru.

Vidjet ćemo kako će to izgledati većeras, premda sam na kladionici igrao 2, prilično sam siguran da ovaj eksperiment neće završiti dobro i da će Cico opet promijeniti mišljenje.

Kranjčarov sastav(4-2-3-1): Butina-Tomas, Tudor, R. Kovač, Šimunić-N. Kovač, Vranješ-Srna, Kranjčar,Babić-Klasnić.

Moj sastav(3-4-1-2): Pletikosa-R.Kovač, Tudor, Sablić-Srna, N.Kovač, Kranjčar, Babić-Pršo-Klasnić, Da Silva.

Post je objavljen 16.11.2004. u 14:35 sati.