Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

CIBONA ZAGREB vs. PARTIZAN BEOGRAD najava


Sama utakmica je pala u sjenu skandala u vezi s Milanom Gurovićem i njegovom tetovažnom Draže Mihailovića zbog koje mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku. Da ne bi dalje duljim o tome evo vam nekoliko linkova ako već niste pročitali:
Većernji
Slobodna
Pokretač cjelog skandala je zapravo Sportnet koji ima i najopširnije o tome.
Moj jedini komentar je:"Tog ima samo kod nas"......

Osim Gurovića Partizan bi trebao nastupiti u punom sastavu, ako će uopće nastupiti?. Svoj debut u GY ligi bi trebao imati 2nd draft pick Wolvesa-Blake Stepp, bjeloputi playmaker koji će ipak biti rezerva Vuletu Avdaloviću koji igra odlično ove sezone. Nakon ozlijede se vratio i Kosta Perović, ali njegovi prvi nastupi su dosta slabi. U momčadi je i Luka Bogdanović koji također ne briljira, ali nema niti veliku minutažu. Partizan je jači pod košem gdje osim MVP-a lige Dejana Milojevića i spomenute dvojice imaju još dobrog mladog Turčina Semiha Erdena i još mlađeg Peju Samarđiskog.

Pitanje je ima li Cibona uopće igrača koji bi mogao držati Dejana Milojevića, nekako mi se čini da bi u tom segmentu mogao najviše dati Marton Bader koji je dosta pokretan i viši od Milojevića pa pretpostavljam da bi ga mogao usporiti. Najveća snaga Paritzana izvana je dvojac Avdalović -Tripković. Prvi je dosta rutiniran igrač koji ove sezone briljira, a drugi je eksplozivni mladi shooter koji vas može pokopati, ali koji može shootirati i 1-10.

Cibonine partije u zadnje vrijeme ne ulijevaju povjerenje. Pogotovo se to odnosi na Josipa Sesara koji ne može pogoditi niti bačvu. Kad je tako onda Cibona niti nema pravog shootera osi ako tu ne računate Longina i Štimca koji ipak uzimaju relativno mali broj shooteva. Marko Popović ne pamti kad je zadnji put ubacio više od 20 poena, tako da jedini koji zapravo može nositi napad je Andrija Žižić. Međutim on će imati vraški težak posao pod Partizanovim košem jer igrači koji će ga čuvati, a Vujošević ih ima i previše su fizički moćniji od njega i mogao bi biti često izbananiran.

Ovako na papiru mi izgleda da gosti imaju bolju momčad, ali dosad se to nije pokazalo u praksi i osim utakmice s Zvezdom Partizan zapravo nije pokazao puno dobroga ove sezone. Kad se zna da će atmosfera u dvorani biti paklena onda je jasno da kao i u dosadašnjim utakmicama domaćin ima osjetnu prednost. Cibona mora forsirati brzu igru, zapravo run&gun jer se u takvoj igri Partizan lošije snalazi. U pozicijon varijatni u iznimno neugodni jer Milojevića jednostavno morate duplirati, a ima odličan povratni pas tako da otvori iznimno mnogo otvorenih šuteva koje Tripković, Avdalović i ostali dosta dobro koriste.

Najzanimljivi će biti dvoboj između Andrije Žižića i Dejana Milojevića, igrača koji unatoč svojim fizičkim nedostacima predstavljaju najbolje low post igrače ove lige. Obojica su ostvarila double-double u zadnjem kolu Eurolige-Milojević 17+20, Žižić 11+15, slićne brojke se mogu očekivati i danas. Možda i najvažnije je koliko će se uspjeti sačuvati od osobnih pogrešaka.

Kako god bilo ovo je definitvno najjača utakmica dosadašnjeg djela sezone i pobjednik će dobiti veliki stimulans za nastavak sezone. Ako Cibona ne pobijedi mogao bi to biti početak kraja ere Dražena Anzulovića koji u zadnje vrijeme vuće mnoge krive poteze.
S nadom da će utakmica proteći bez dodatnih skandala završavam ovu najavu.....

Post je objavljen 14.11.2004. u 10:20 sati.