Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Blitz pregled 1. kola Uleb Cupa

Tjedan dana nakon početka najjačeg kontinentalnog natjecanje-Eurolige, počelo je i drugo najbolje -Uleb Cup. Ove sezone se natjeću čak 42 kluba koji su smješteni u 7 skupina, nakon te faze igra se po klasićnom kup sistemu od 1/8 finala nadalje. Zahvaljujući lošim igrama Splita prošle sezone izgubili smo jedno mjesto u tom natjecanju tamo da sad samo Zadar ima pravo nastupa, SiCG ima čak 4 predstavnika.

GRUPA C

Auna Gran Canaria
Maroussi
Zadar
Cholet
Capitals
Oostende

-favoriti ove grupe su Španjolci koji trenutno drže 4. mjesto u jakoj ACB ligi, ali ipak ne toliki da Zadar ili Maroussi ne bi mogli iznenaditi. Te tri momčadi bi se trebale boriti za prolaz u osminu finala. Francuski Cholet ipak je jednu razini ispod njih, a protiv Nizozemaca i Belgijaca svi bi klubovi trebali popravljati koš razliku.

Rezultati 1. kola

Maroussi Honda-Capitals Groningen 85:51
(Blakney 17+8asista Smiljanić 15;Reed 14+10skokova, Young 12)

Telidus Oostende 66:87 Cholet Basket
(Yarbrough 25, Nsonwu 14....Rudež 4; Frechaud 24, Ball 17+9skokova)


AUNA GRAN CANARIA 82:64 ZADAR
-odmah na početku je Zadar zapalo najteže gostovanje, konačni rezultat ne sugerira da je Zadar praktički imao utakmicu u svojim rukama. Domaćini su u prvoj četvrtini stvorili soldinu prednost 17:10, ali je Zadar u drugoj sjajnom igrom Kyle Hilla i Aramisa Naglića skorz okrenuo rezultat u svoju korist par minuta prije poluvremena imali su 45:32, ali su ih domaćini serijom do 8:0 praktički stigli do poluvremena. I nakon 3. se nazirala šansa, bila je tek +4 za Španjolce, ali umjesto priželjkivane serije Zadrana dogodila se ista na suprotnoj strani i susret je praktički već nakon nekoliko uvodinih minuta zadnje četvrtine bio odlučen. Kod Zadra su bili najbolji Hill(13poena 8asistencija) i Naglić(13poena 8skokova), ali su u nastavku zabili tek svaki po 2 poena-Zadar ih je u drugom djelu dao ukupno 19!! Marko Banić je također dao 13 koševa, a Johnosn je dodao 10. Najbolje strijelac utakmice je bio Savane(17poena 7skokova), slijedi ga McDonald s 16, a vrijedan je i učinak Udoke 9poena 11skokova.


Za razliku od Zadra ostali predstavnici Goodyear su pobjedili.

TURK TELEKOM 90:93 REFLEX BEOGRAD
Najbolja utakmica većeri odigrana je u Ankari gdje je Reflex prokockao 20 razlike iz druge četvrine, ali ipak na kraju slavio u produžetku. Mogli su to rješiti i u posljednjim sekundama regularnog djela da je Aleksandrov(8poena 5skokova) pogodio makar jedno bacanje. Definitivni junak ove većeri je 21-godišnji Marinović koji je postigao fenomenalnih 37poena(5trojki), a zabijao je i na kraju kad je bilo najvažnije. Osim njega standard je vođa tima Reggie Fremann(21poena), a i Radinović(11poena) je bio dobar dok nije dobio 5. osobnu. Za Turk Telekom najbolji je bio prošlogodišnji igrač Reflexa Saša Stefanović s 19 i Deane s 17poena. BTW, gdje je Ognjen Aškrabić završio???

pobjede su ubilježili i Zvezda, Laško i Hemofarm, sutra igra Budućnost.......

DINAMO MOSCOW
-kako je CSKA favorit Euroliga tako je drugi moskovski klub favorit ovog natjecanja, složili su momčad s kojom bi mogli kandidirati za Final 4 Eurolige tako da je teško da im se netko može suprotstaviti. Pogledajte ova imena: Mirsad Turckan, Lazaros Papadopoulos, Lynn Greer, Ksystof Lavrinovicz, Ariel McDonald, Fedor Licholitov, Dmitri Domani, Andrei Fetisov.....stvarno impresivno....


EUROLEAGUE

CIBONA-OLYMPIACOS
-evo krasne prilike da se već nakon 2 kola odlijepe od možda i najvećeg konkurenta za prolaz u drugi krug. Osim pobjede protiv Panathinaikosa gostima baš i ne ide, u zadnjem kolu grčkog prvenstva poraženi su od vodećeg PAOK-a, za kojeg igra naš Mula. Kako sam već napisao u previewu najjaći su s vanjskim pozicija. Cibona može izgubiti ovu utakmicu samo ako ih nevjerojatno krene shoot, tu prvenstveno mislim na Vukčevića i Perrya iako i Postell i Zoroski mogu pogodit izvana. Rješenja za Andriju Žižića jednostavno nemaju, a bome niti igrača koji bi mogao zabiti pod košem. Od svih "visokih" najbolji scorer je Ivica Jurković, ali on ipak igra više licem prema košu.

Post je objavljen 10.11.2004. u 00:18 sati.