Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

NBA presezona-učinak Hrvata

Ostao je još jedan dan NBA predsezone, ali svi naši igrači su već završili s nastupima. Generalno gledano niti jedan igrač nije ostvario dobre brojke, ali ovo je tek predsezona pa su im i minutaže smanjene jer se isprobavaju svi igrači.


ZORAN PLANINIĆ 7.8ppg 2.5rpg 3.1apg
-čini se da su se ostvarila naša priželjkivanja da na startu sezone Zoki bude startni play Netsa. Lawrence Frank je rotirao playmakere svaku utakmicu, ali Planinić niti jednom nije ostao cjelu susret sjediti na klupi za razliku od Besta i Vaughna. Od 8 susreta Zoran je u startnoj petorci započeo 4, pa tako i ovog zadnjeg gdje je imao solidan učinak od 9 poena i 5asista. Dobar podatak je da Planinić od svih igrača Netsa, uključujući i Jeffersona, najčešće ide na liniju slobodnih bacanja. Kad smo već kod dobroga, onda se moramo veseliti slabom učinku Vaughna(20mpg 4ppg 3apg) i Besta(18mpg 4ppg 2apg).
Naravno nije sve dobro, činjenica da je imao 2.3 izgubljene lopte po susretu donekle zabrinjava, ali to je realnost za playmakere. Zna se da Zoki nije neki shooter i to dolazi na vidjelo jer puca 37% iz igre, a usto nije pogodio niti jednu trojku. Čini se da je Planiniću sasvim dobro u Netsima, njegov najveći frend tamo je Richard Jefferson koji ga često hvali u novinama, a i Lawrencu Franku je Zoran jedan od omiljenih igrača.

PROJECTED STATS: 10ppg 4rpg 5apg



GORDAN GIRIČEK 5.4ppg 2.2rpg1.4apg
-Gira nije izgubio poziciju startera Utaha i to je u ovoj priči najvažnije iako je jasno da će mu minutaža ove sezone dosta pasti. Osim odličnog igrača s klupe kakav je Raja Bell, nakon ozlijede se u dobrom stilu vratio Matt Harpring. Očito da su privatni problemi ostavili traga na Giri koji je loše šutirao(38%), a u jednoj utakmici je za 18minuta uspio zaraditi 6osobnih grešaka. Osim toga niti jednom nije ubacio dvoznamenkasti broj koševa, ali ipak Sloan mu još vjeruje, jer je završnicu prošle sezone odigrao odlično. Da stvar bude gora osim već spomenutih Harpringa i Bell, pojavio se i rookie Kirk Snyder koji je igrao vrlo dobro ove predesezonske utakmice. U zadnjoj im se ozlijedio Carlos Arroyo, a ni rezervi play Raul Lopez nije spreman, pa će Raja Bell dosta minuta igrati na jedinici što će biti dobro za Giričeka. Prije početka ove predsezone očekivao sam da Giriček još malo napreduje, ali sad bi se zadovoljio i da ostane na brojkama kakve je nali imao u Utahu.

PROJECTED STATS: 13ppg 4rpg 2apg


TONI KUKOČ 4.1ppg 4rpg 2apg
-u Tonijevom slućaju ove brojke nisu nikakav pokazatelj, jer se on ne treba dokazivati kroz ove utakmice, pa otuda vjerojatno i slabiji učinak. Kad sezona počne uloga će mu biti ista ko i lani-7th men. Kukoču bi ovo trebala biti posljednja sezona jer je potpisao jednogodišnji ugovor s Bucksima, pa tako ne treba očekivati puno. Brojke od prošle sezone su vjerojatno blizu onoga što bi drugi najiskusniji europski igrač u ligi trebao ostvariti. Bucksi su baš najjači na krilima, a Toni će biti prva rezerva Keithu Van Hornu i Desmondu Masonu.

PROJECTED STATS: 8ppg 4rpg 3apg


BRUNO ŠUNDOV 36min 18poena 4skoka
-to je odlična statisika, ali u Bruninom slućaju to su brojke koje je on ostvario na 5 utakmica zajedno. Svaki put se iznova čudim kad netko potpiše ovog mladića. Vjerojatno najnezaslužniji milijunaš u Hrvatskoj je upravo on. Što se njegove pozicije u momčadi tiče, ona je između garbage time i injured liste. Šundov drži poziciju 3. centra Knicksa iza Nazra Mohammeda i alkića Vina Bakera. Ove sezona ne bi trebala odstupati od standarda i teško je vjerovati da Bruno odigra više od 20 utakmica.

PROJECTED STATS: 2ppg 1rpg


MARIO KASUN 2ppg 1rpg
-na krivom mjestu u krivo vrijeme, Kasun je draftiran još prije 3 godine, ali je baš pogodio najgori trenutak da dođe i Orlando. Istina da je ostvario svoj san ili barem dio njega, ali nekako sam imao veća očekivanja od njega. Mislio sam da se može probiti u rotaciju.
Magic je ovoga ljeta potpisao dva iskusna solidna centra Kelvina Cata i Tonya Battia, pa je za očekivati da Kasun bude u istoj poziciji kao i Šundov. Mislim da nema garantiran ugovor i sad se mora nadati da ga ne srežu prije početka sezone.

PROJECTED STATS: 3ppg 2rpg

Post je objavljen 29.10.2004. u 12:20 sati.