Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

Pušing kao čestitka Torcidi

ZAGREB-HAJDUK 2:0(Pelaić 68min., Đalović 72.min)

IGRAČ UTAKMICE: MLADEN PELAIĆ

TRAGIČAR UTAKMICE: HRVOJE VEJIĆ


Jebiga, izgubio Hajduk od Zagreba i drugi put ove sezone. Stavrno čudna momčad Zagreba koja ima neke probleme s motivacijom, jer kako objasnit da u 3 utakmice protiv Hajduka i Dinama imaju 9 bodova, a u ostalih 10 osvojili su 4 skormna boda.

Utakmice je bila dosta solidna s obzirom na kakvom se terenu igrala. Zagreb je osim ta 2 gola imao još jednu priliku preko Vidovića kad mu je Kale nevjerojatnom paradom skinuo loptu, i to je to. A Hajdukovi napadači su se propisno osramotili. Poslije Zagrebovog drugog gola imali su 5, ali stvarno 100% prigoda i nisu uspjeli zabiti niti jedan gol.
Sad nam se Dinamo može približit na 3 boda, ako pobjedi Pulu danas što je vrlo vjerojatno. Unatoč ovom porazu vidi se da Hajduk polako, ali sigurno napreduje. Više nema onih silnih preskakanja igre, sve se više igra od noge do noge, što je danas bilo vrlo teško po ovom blatu, ali svejedno je bilo nekoliko lijepih akcija. Zabrinjava me jedino obrana, sva tri igrača imaju 190cm i u skladu s tim brzina im nije vrlina, pa će se često događat da im brzi igrači poput Đalovića danas pobjegnu, da je Radomir bio malo pametniji mogo je danas zabiti mnogo više od jednog gola, jer je Vejić vrlo loše postavljao zaleđa i često griješio u procjenjivanju situacija. Osim toga promašio je i ono što bi moja baba zabila, tako da posve zasluženo nosi epitet tragičara utakmice. Na ovakom terenu tehnička rafiniranost Grgurovića i Munhoza nije mogla doći do izražaja zato me čudi da ih Baka nije prije izvadio iz igre. Jedini koji se koliko toliko izdignuo iz prosjeka kod Hajduka je Blatnjak, ali i on je danas bio neučinkovit. Kod Zagreba najbolji mladi Mladen Pelaić kojem je ovo zasigurno najbolja partija u karijeri, dosad je bio nevidljiv kako u Zagrebu tako i u mladoj reprezentaciji, ali danas je odigrao odlično. Zabio je krasan volley i još namjestio Đaloviću drugi. Osim njega najviše me se dojmio Senijad Ibričić, međutim on se u drugom djelu izgubio. Još da spomenem da treba na oku držati Tomislava Labudovića, koji je glavni pretendent da od Goce Sedloskog naslijedi epitet najoštrijeg igrača lige. Danas je bilo još dobro premda je početkom drugog dijela trebao dobiti crveni karton, ali u prošlom kolu protiv Inter doslovno je istukao Luku Modrića na kojega je žestoko uklizao barem 6 puta.

Što se suca tiče, još jedna utakmica koja potvrđuje da su vjerojatno najveći problem ove lige. Draženko Kovačić sudio je dosta loše, premda će dobiti pozitivne ocjene jer su svi već navikli na loš nivo pa su kriteriji smanjeni. Nije dosudio čisti penal za Zagreb kod cornera, kad je Neretljak povlaćio Brkljaču. Kad je Munhoz bio već u poziciji da svlada Stojkića, tek je onda svirao nepotrebni foul na sredini igrališta. I najuočljivija greška je bila kad je propustio Labudoviću dati drugi žuti karton kad su svi pa i sam igrač to očekivali.

Evo to je više manje to o ovoj utakmice, sljedeće kolo u Split dolazi Međimurje pa je to idealna prilika za popravljanje gol razlike uoći finisha jesenkog djela prvenstva.


Za kraj čestitam najstarijoj i najboljoj hrvatskoj navijačkoj grupi TORCIDI 54. rođendan.

Naravno rijetko koji post može biti objavljen, a da se ne dotaknem košarke, od nekakve najave Goodyeara nema ništa jer nemam vremena, a niti volje, ali ću se zato osvrnuti na činjenicu da Nova TV u danu kad 5!!! hrvatskih momčadi igraju u GYL prenosi dvoboj Crvena Zvezda-Partizan. Mislim da nikakav moj komentar nije potreban, ali je činjenica da neka srpska postaja, nikada, pa ni onda, ne bi prenosila derbi Hajduka i Dinama, a kamoli Zadra i Cibone.




Post je objavljen 30.10.2004. u 16:24 sati.