Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

JOš malo pa počelo.........vol. 5

Još malo pa gotovo s ovim serijalom najava, ovo je pretposljednji.
PACIFIK DIVISION:

GOLDEN STATE WARRIORS
-Warriorsi nikako već nekoliko godina ne uspjevaju sklepati momčad koja bi mogla ući u playoff, neće niti ovoj garnituri igrača to poći za rukom. Što se ljetnje trgovine tiče izgubili su double-double centra Erika Dampiera, otišo je i Van Exel, kao i najjači igrač s klupe Brian Cardinal. Došli su im više manje prosječni igrali Dale Davis, Derek Fisher i Eduardo Najera, a na draftu su izabrali mladog Latvijca Andrisa Biedrinsa koji neće mnogo igrat prve sezone. Glavna uzdanica će im biti Jason Richardson, a napredak se očekuje od Francuza Mickaela Piertusa i Mikea Dunleavya. Kao što rekoh nemaju nikakve šanse za post sezonu, ove godine će biti još gori nego lani.

GLAVNI ČOVJEK
Jason Richardson-kad je on najjači igrač neke momčadi, onda to znači da je ista za kurac. J-Rich je jedan od boljih dunkera u ligi, to je jedino po čemu će ga navijači eventualno pamiti. Nema teorije da dosegne All-star razinu,iako je još mlad.

STARTING FIVE
PG Speedy Claxton
SG Jason Richardson
SF Mike Dunleavy jr.
PF Cliff Robinson
C Dale Davis

Prognoza: 20-25 pobjeda.

LOS ANGELES CLIPPERS
-još jedni suckersi iz ove skupine, slična je priča kao i s GSW. Momčad se nije puno promjenila u odnosu na prošlu sezonu, umjesto Q-Richardosna i M.Elya su sad tu K.Kittles i Zelly Rebrača, koji opet ima problema s zdravljem. I dalje im nedostaje pravi play jer to Jarić nije, na draftu su uzeli Shauna Livingstona, ali vrlo sam sumnjičav prema tom igraču, koji je najsličniji našem Planiniću. Kao i prethodna momčad šanse za postsezonu su im male, iako imaju dva igrača koji su na granici All-star kalibra Eltona Branda i Corey Maggetta. Ipak za playoff je potrebno nešto više od dva dobra pojedinca.

GLAVNI ČOVJEK
Elton Brand-igrač koji je jedan od najpotcjenjinih u NBA, skoro svake sezone dosad je imao 20-10, ali nikad se nije plasirao u playoff pa valjda i otud razlog tome. Inače riječ je o vrlo dobrom igraču, ali ne i čovjeku koji bi mogao povući momčad do nekog značajnijeg rezultata.

STARTING FIVE
PG Marko Jarić
SG Kerry Kittles
SF Corey Maggette
PF Elton Brand
C Chris Kaman

Prognoza: 25-30 pobjeda.


LOS ANGELES LAKERS
-pravi rebuilding se desio u LA ovog ljeta, nakon dugo vremena više nema Shaqa, a i Payton i Malone su otišli nakon prošlogodišnjeg fijaska. Najveće pojačanje im je Lamar Odom, igrač koji je konačno prošle sezone zaigrao na granici svojih mogućnosti. Osim njega u tradu za Shaqa stigli su i Caron Butler i Brian Grant, oni bi zajedno s bivšim Cibonašem Atkinsom trebali činiti startnu petorku. Povratnik u redove Lakersa je i Vlade Divac koji još može dosta pomoći. Otišo je i Zen Master, a novi trener je Rudy T. Momčad je u potpunosti prepuštena u ruke Kobe Bryanta, koji će ih dovesti do playoffa, ali naslov je nemoguća misija. Još nešto mislim da su pogodili na draftu kad su uzeli Slovenca Vujačića, gledao sam ga dok je igrao u Italiji i mislim da bi mogao biti veliko iznenađenje ove sezone.

GLAVNI ČOVJEK
Kobe Bryant-dobio je momčad u ruke, ali mislim da neće moći osvojit naslov što je u biti jednino što ga zanima. Kobe će gotovo sigurno biti najbolji strijelac lige, i ne bi se začudio da ima prosjek od 35 poena, s obzirom da će svima htjeti pokazat da nema boljeg od njega.

STARTING FIVE
PG Chucky Atkins
SG Kobe Bryant
SF Caron Butler
PF Lamar Odom
C Vlade Divac

Prognoza: 45-50 pobjeda.


PHOENIX SUNS
-prošlu su sezonu zaključili s skromnih 29 pobjeda, ove bi trebali ostvariti barem 50 % više. Prilično dobro posložena momčad, reko bi da su jednog dobrog centra udaljeni od kandidature za naslov. Dugoročno su napravili loš posao kad su mu dali onoliku lovu, ali kratkoročno će Steve Nash donijeti pomak u scoru, osim njega pojačali su se i Quentinom Richardsonom iz Clippersa, koji je imao dobru sezonu lani. Shawn Marion i Amare Stoudamire su još tu i to obečava playoff. Kao što napisah najveći problemi su na centru, Jake Voskuhl i Steven Hunter su najlošiji par centara u ligi.

GLAVNI ČOVJEK
-Amare Stoudamire-odličan igrač na putu da bude uz bok jednom Timu Duncanu, prošle sezone je imao 21ppg 9rpg, ove bi trebao biti još bolji. Ima puno potencijala, ali čini mi se da mu nedostaje leadership.

STARTING FIVE
PG Steve Nash
SG Joe Johnson
SF Shawn Marion
PF Amare Stoudemire
C Jake Voskuhl

Prognoza: 45-50


SACRAMENTO KINGS
-Kingsi već nekoliko sezona ne mixaju puno, u ovu će krenuti bez važnog igrača na terenu, ali i vođe momčadi Vladeta Divca. Nakon njegovog odlaska odnosi dva najjača igrača Chrisa Webbra i Predraga Stojakovića su u lošim odnosima i chemistry je trenutačno najveći problem koji mući Kingse. Usto mislim da su već malo zasićeni već nekoliko sezona igraju skupa i nisu uspjeli ništa osvojit, a management ništa ne radi da bi osvježio momčad. Po imenima imaju i dalje jednu od najboljih momčadi, ali sumnjam da će im i ove godine uspjeti osvojit naslov, jedinu stvar koja bi ih zadovoljila.

GLAVNI ČOVJEK
-Predrag Stojaković-dok nije bilo C-Webb prošle sezone je igrao sjajno, kasnije je malo pao, ali je svejedno bio drugi strijelac lige. I ove se može očekivati Pedju oko 25ppg, iako je nezadovoljan što nije promjenio klub. Peja je velik igrač, ali nema muda i uvijek zakaže u playoffu i zato će uvijek ostati idealna drugi čovjek.

STARTING FIVE
PG Mike Bibby
SG Doug Christie
SF Peja Stojaković
PF Chris Webber
C Brad Miller

Prognoza: 50-55

Post je objavljen 13.10.2004. u 03:23 sati.