Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

NBA još malo pa počelo...

Iako je subota puna događaja, ovo je o onome što se tek treba dogoditi. Naravno rijeć je o NBA ligi koja je udaljena još dobrih 20-ak dana od službenog početka. Ipak sljedeći tjedan počinju predsezonske utakmice i momčadi su već više manje formirane.
Ove godine je malo drukčiji raspored klubova po divizijama, sad je slično kao i NHL-u i ima 6 skupina. Počinjem s najavom Atlantic skupine.

BOSTON CELTICS
-jedino zvučno ime koje je pojačalo Kelte ovoga ljeta je Gary Payton, međutim on je već na zalazu i neće biti baš motiviran da igra za momčad koja realno nema šanse da osvoji naslov. Nakon ozlijede s vraća Raef LaFrentz, a napredak pod košem bi trebao osigurati snažni srednjoškolac Al Jefferson, uz njega na ovogodišnjeg draftu Boston je uzeo i dva combo guarda Delonte Westa i Tony Allena, ali je teško očekivati da će dobiti puno minuta. Glavni nedostak je kao i proteklih godina slaba centarska linija-Blount, Gugliotta, LaFrentz, Jefferson solidni su igrači, ali nedovoljni dobri za dublji ulazak u playoff.

GLAVNI ČOVJEK:
Paul Pierce-The Truth je jedan od najboljih all-round igrača lige, usto i vrhunski strijelac, bez dvojbe i ove sezone će biti među najboljim igračima, ali je jasno da on ne može sam dovući momčad do playoffa, osim njega mnogo zavisi o Paytonu i Ricky Davisu, ovisno o njihovoj želji da se podrede momčadi ovisit će i Bostonov ulazak u post sezonu.

STARTING FIVE:
PG Gary Payton
SG Jiri Welsch
SF Paul Pierce
PF Al Jefferson
C Mark Blount
Prognoza: 39-43 pobjede.

NEW JERESEY NETS
-najveći gubitnici prijelaznog roka, olako su se rješili Kerry Kitlesa da bi sačuvali novac za produžetak ugovora s Martinom, ali on im je zbrisao u Denver. Sve bi to nekako lakše preboljeli da najbolji playmaker on Earth Jason Kidd nema kritičnih problema s ozlijedom, zbog koje će propustiti dobar dio sezone. Nakon nove transplatacije bubrega Zo Mourning će se pokušati opet vratiti košarci,ali neće od toga biti prevelike koristi. Jedino čudo može spastiti ponajbolju momčad Istoka zadnjih sezona da prvi put nakon dolaska Jasona Kidda propusti playoff. Ozlijedom Kidda ponudila se velika prilika našem Planiniću, koji će se za posao startnog playa boriti s Jacquesom Vaughnom i Travisom Bestom. Oba su već pri kraju karijere, prošle sezone su imali 4 odnosno 3 koša u prosjeku i vrlo sam uvjeren da Zoki može osigurati priličan broj minuta. Mnogo se očekuje i od Nenada Krstića koji će također dobiti šansu.

GLAVNI ČOVJEK
Richard Jefferson-u 10 utakmica prošle sezone dok Kidd i Martin nisu igrali ovaj je momak trpao 25 koševa po večeri, sad je u istoj situaciji.
On je jedan od rijetkim Amera koji su odigrali dobro u Ateni, dosta je napredovao prošle sezone i ove bi si trebao zaslužiti pridjev All-stara.

STARTING FIVE:
PG Zoran Planinić-dok se Kidd ne vrati
SG Ron Mercer
SF Richard Jefferson
PF Aaron Williams
C Jason Collins

Prognoza: 25-30 pobjeda.

NEW YORK KNICKS
-Knicksboxersi su od dolaska Starburya prošle sezone igrali vrlo solidno, ove bi trebali još bolje. Najveće pojačanje je svojeglavi bek i najbolji strijelac Bullsa prošle sezone Jamal Crawford, međutim bit će zanimljivo kako će se pomiriti s ulogom 6. igrača. Uz Marburya najzvučnije ime je najpreplačeniji košarkaš današnjice Allan Houston, koje više nije u najboljim godina. Uz ovu trojicu tu su i 2 vrlo dobra Thomasa, Tim i Kurt, te Penny Hardaway koji će zajedno s Crawfordom činiti jednu od najbojih klupa u ligi. S obzirom da opet nemaju klasnog centra, već je tu Mohammed teško je očekivati nešto više od druge runde playoffa, kojeg nikako ne bi trebali promašiti.

GLAVNI ČOVJEK:
Stephon Marbury-jedan od najboljih playmakera lige, često je osporavan, ali čini se da je u New Yorku našao sebe i igra bolje nego ikad. U odsustvu Kidda kandidat za All-NBA 1st team, trebao bi bez problema dovesti Knickse do playoffa.

STARTING FIVE:
PG Stephon Marbury
SG Allan Houston
SF Tim Thomas
PF Kurt Thomas
C Nazr Mohammed

Prognoza: 45-50 pobjeda.


PHILADELPHIA 76ers
-Iako su ostali bez vođe Erica Snowa i veteran Derricka Colemana, 76ersi su vjerojatno jači nego lani. Dovedeni su korisni Corlis Williamson i Brian Skinner, a draftiran je i Andre Igoudala, odlično all-round krilo. Odlzak Snowa znači i povratak Allena Iversona na poziciju playmakera i to je najveća briga Jima O`Briena. Uz the Answera glavno napačko riješenje bi trebao biti veteran Big Dog Robinson, a mnogo se očekuje i od velikog otkriča prošle sezone Samuela Dalemberta, koji bi trebao imati double-double prosjek ove godine.
Sixersi imaju dobro posloženu momčadu punu dobrih igrača s jednom velikom zvijezdom i ove godine bi trebali biti među najboljih 8.
Za razliku od večine momčadi s Istoka, mogu se osloniti na svoj frontcourt, kad im s perimetra ne ide.

GLAVNI ČOVJEK
Allen Iverson-prošla sezona mu je bila vjerojatno najgora, puno ozlijeda i svađa s trenerom rezultirali su da na terenu nije davao ono što se očekuje od njega zato su i promašili playoff. Ove godine će igrati na playu kao što je i u svojoj prvoj sezoni, vjerujem da će se ponovo dići ove sezone. S obzirom da je T-Mac otišao u Houston, najveći je kandidati za najboljeg strijelca lige.

STARTING FIVE
PG Allen Iverson
SG Aaron McKie
SF Glenn Robinson
PF Kenny Thomas
C Samuel Dalembert

Prognoza: 40-45 pobjeda


TORONTO RAPTORS
-nisu puno izmjenili roster nakon završetka prošle razočaravajuće sezone, došli su Rafer Alston, legenda streetballa koji se konačno prviknuo na NBA style i prvi put imao double digit prosjek, solidni centar Loren Woods, a draftiran je Rafael Araujo, iako je taj 7. pick po mojem mišljenju mogao biti bolje iskorišten. Uporno su pokašavali trajdirati glavnu zvijezdu Vincea Cartera, ali pošto nisu dobili niti jednu poštenu ponudu Air Canada je ostao u Torontu. Uz njega imaju dva dobra veterena Donnyela Marshalla i Jalena Rosea. Chris Bosh bi ove godine još trebao napredovati i približiti se double-double prosjeku. Najveći problem Raptorsa bi mogle biti ozlijede, ali i dosta slaba klupa, osim toga na mjestu razigravača igraju momci koje ne bi mogli startati u puno NBA klubova. Sve u svemu prognoziram još jednu razočaravajuću sezonu.

GLAVNI ČOVJEK
Vince Carter-najveći letač NBA, imao dugu povijest ozlijeda i pitanje je može li ostati zdrav cjelu sezonu, o tome najviše ovisi sudbina ove momčadi. Carter sigurno nije presretan što igra s Jalenom Roseom, koji je pravi Ball-hog kao i Vince, pa je pitanje mogu li dobro surađivati.

STARTING FIVE
PG Rafer Alston
SG Jalen Rose
SF Vince Carter
PF Donnyell Marshall
C Chris Bosh

Prognoza: 30-35 pobjeda.

Post je objavljen 09.10.2004. u 14:54 sati.