Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hohnjec

Marketing

1. kolo Goodyear lige-komentar

Goodyear liga je počela neuspješno za naše klubove, i prije početka se znalo da ćemo imati najmanje 1 pobjedu u premijernom zbog međusobnog sraza Cibone i Zadra, nažalost na tome je i ostalo jer Split, Zagreb i Šibenka nisu uspjeli.

U Jazinama je kao i na svakom derbiju bila odlična atmosfera, još je važnije da nije bio excesa iako susret nije zavšio kako su priželjkivali domaći navijaći. Utakmica sa puno oscilacija, što sam i očekivao s obzirom da su momčadi još daleko od optimalne forme odnosno uigranosti.
NovopridošliKyle Hill je odlično igrao u prvom poluvremenu, samo za nijansu slabiji je bio Marko Banić i zahvaljujući prvenstveno njima Zadar je imao prednost od 10-ak poena. Cibona se nije snalazila u tim trenucima run&gun košarke, pošto su njezini igrači imaju bolje predispozicije za pozicijsku košarku. U drugom dijelu su prvaci Hrvatske uspjeli nametnuti svoj tempo, ponajviše zato jer je Zadar pao. Razlog tog pada je što Zadrani opet nemaju dovoljan broj igrača da bi izdržali cjelu utakmicu u istom tempo. Zadar nema niti jednog igrača s klupe koji bi mogao donijeti pomak u igri momčadi. Učinak tog segmenta momčadi u ovoj utakmice je bio mizernih 8 poena, s druge strane klupa Cibone je ubacila odli(u)čnih 38poena. Kako se i moglo pretpostaviti prevaga je bio Andrija Žižić igrača na kojeg Zadar nema odgovor, Andrija sjajno koristi svoju masu i vrlo se dobro pozicionira i zagrađuje, a opće je poznato da ima dobru ruku. Sva je sreća da su Cibosi u zadnji čas doveli Marka Popovića, jer im je upravo playmakersko mjesto bilo naslabije većeras. Vladimir Krstić, uvijek daje sve od sebe, ali ipak je jedan nivo ispod Marka. Anzulović je prilično hrabro startao s Vedranom Morovićem i Damirom Omerhodžićem, ali u daljnjem tijeku utakimice nisu dobili puno prigode. Pogotovo Omerhodžić, kojeg je Zula stavio na krivu poziciju, jer iako momak ima 209cm on je jednostavno igrač koji jedino može igrati na perimetru, za borbu pod košem je preslab. Osim Žižića najbolji dojam su ostavili iskusni Joke Vranković i Andrej Štimac, koji svoje najbolje partije pruža na početku sezone, a kasnije polako pada. Zadar je napravio dobar posao dovođenjem pravog košgetera Hilla i Juby Johnosona, kojem je bolji dio igre obrana. Za razliku od njih Todor Gečevski i Pankracije Barač odigrali su veoma loše, pogotovo ovaj potonji kojega bi i moja malenkost pobjedila da igramo 1 on 1. Danas je najbolji u Zadru bio Jakov Vladović, igrač zbog kojeg je dobro da Popović nije potpisao za Zadar.

Najveće razočaranje je što Zagreb nije uspio pobjediti Geoplina, o.k. dobar je Geoplin, ali ako njega ne mogu svladati kod kuće onda koja je to momčad protiv koje će ubilježiti pobjedu?

Splitov poraz u Skenderiji je očekivan jer Bosna, neće biti kanta za napucavanje kao što je to bio slučaj u prva dva izanja GYL-e. Dpveli su Markovića, Aleksića i Williamsa, ali ipak sam očekivao veći otpor Splita.

Od Šibenke je uoči gostovanja u Beogradu očekivano upravo ovo što se dogodilo, visok poraz iako je Partizan vodio samo 2 razlike na poluvremenu.

Rezultati i statistike

Post je objavljen 06.10.2004. u 22:31 sati.