MATURALNA ZABAVA
|
KOLAČ S BOROVNICAMA
|
VOĆNI TART
Pozdrav svima!
Što reći za ovaj uvijek moderni slatki francuski klasik? Hrskava podloga, krema od vanilije i domaći džem od jagoda! Pravilo manje je više vrijedi i za ovaj voćni desert. Brz i jednostavan kolač idealan za posluživanje u vrijeme ljetnih vrućina. Ponekad upravo to želimo: hladno, šareno i osvježavajuće! Sastojci potrebni za podlogu: 200 g Digestive čokoladnih keksa (čajni kolutići...) 100 g maslaca Usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u dugoljasti ili okrugli kalup za pite. Krema: 250 ml mlijeka 3 žumanjka 2 žlice šećera aroma vanilije žličica gustina Kada mlijeko zakuha dodajte mu žumanjke,šećer i gustin te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Još vruće izlijte preko podloge i prelijte džemom od jagoda. Možete koristiti kupovni koji samo malo ugrijte sa žlicom vode ili napravite domaći. Džem od jagoda: 200 g svježih jagoda 4 žlice šećera 2 žlice vode Narežite jagode i stavite ih kuhati zajedno sa šećerom i vodom. Kuhajte dok se ne zgusnu, cca, 10 minuta i prelijte preko kreme od vanilije. Premažite šlagom od 200 ml slatkog vrhnja i 2 žlice šećera u prahu. Tart ukrasite svježim voćem po izboru! Servus i uživajte u ovom slatkom osvježenju :) P.S. Voćni tart namijenjen je mojem prijatelju Freshu kao zahvala na jučerašnjoj laskavoj fotografiji :):) Oznake: voćni tart, vanilija, džem od jagoda |
TORTA OD SIRA I JAGODA
|
ŠTRUDLA OD TREŠANJA
|
KARAMEL TORTICE
Pozdrav!
Vikend mi je protekao u znaku roštilja, kolača, veselja i naravno, dobrog vina! Druženja i smijeha nikad dosta zato uživajte u svakom novom danu uz svoje voljene:) Bilo je raznovrsnih slatkih kolačića, a danas vam darujem recept za ove mirisne sočne tortice s karamel kremom! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 175 g otopljene čokolade 6 jaja 175 g šećera u prahu 2 žlice kakaa - čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi - za to vrijeme izradite snijeg od bjelanjaka - dobro izmiksajte žumanjke i šećer te smjesi dodajte otopljenu čokoladu - dodajte 2 žlice kakaa - na samom kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka - smjesu izlijte u veliki pleh od pećnice i pecite oko 20 minuta na 200*C - ohlađeni biskvit izrežite kalupom po želji Recept za kremu sam pronašla na Majinom blogu u koji puno vjerujem jer znam da su svi recepti dobri i provjereni! Krema od karamela: 300 g šećera 500 ml + 50 ml mlijeka 50 g brašna - brašno izmiksajte s 50 ml mlijeka - 500 ml mlijeka ugrijte ali ne mora zakuhati, samo neka bude toplo - šećer otopite na srednjoj vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju - sada dodajte 250 ml mlijeka i pažljivo miješajte jer će doći do prskanja i mjehurića - ostatak toplog mlijeka pomiješajte s brašnom i ukuhajte u karamel mlijeko te kuhajte dok se lagano ne počne zgušnjavati - ostavite da se dobro ohladi - tortice napunite s karamelom i prelijte s čokoladnom glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu Servus i uživajte :) Oznake: kolači, karamela, čokolada |
ŠAUM KOLAČIĆI
Pozdrav svima!
Ovo slatko hrskavo zadovoljstvo ujedno je i omiljen kolačić gotovo svih članova moje obitelji! Kolač je inače poznat pod imenom šaum rolice, a ja sam ovaj put napravila šaum kornetiće! Interesantnog izgleda, ali i posebnog okusa kolačići koje ćete sigurno zavoljeti! Od lisnatog tijesta napravite hrskavi kornetić ili rolicu ovisno koje kalupe imate doma. Ako nemate kalupe možete ispeći i obične okrugle keksiće od prhkog tijesta i prekriti ih ukusnim i mekanim šaumom! Sastojci potrebni za izradu šauma: 7 bjelanjaka 150 gr + 300 g šećera 5 vanil šećera želatina - mikserom izradite snijeg od bjelanjaka i dodajte mu polako 150 gr šećera pomješanog sa želatinom iz vrećice koju nije potrebno prethodno namakati - 300 gr šećera i vanil šećer skuhajte u 100 ml vode dok ne dobijete gust sirup - sirup polako dodajte umućenim bjelanjcima i miksajte ih dok se ne ohlade - kornetiće od lisnatog tijesta napunite šaumom Servus i u slast :) Oznake: kolači, kornetići, šaum |
PANNA COTTA
Desert koji jednostavno morate voljeti, jednostavan i ukusan! Recept za panna cottu s jagodama možete pronaći ovdje! Oznake: desert, panna cotta, jagode |
PITA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE!
|
VIJENAC
Pozdrav! Dosadan kišni dan je prava prilika za popodnevne igre s tijestom, ali nikako mi nije uspijevalo napraviti ono što sam željela - osmerostruku pletenicu! Recept za tijesto je fantastičan, ali redoslijed ispreplitanja je potpuno kriv tako da sam nakon bezuspješnih pokušaja napravila običnu pletenicu i od nje formirala ovaj mali ukusni vjenčić! Molim nekog ako zna koja je shema pletenja da mi svakako javi! Do tada, izvolite recept za tijesto koje je izuzetno meko i ukusno :) Sastojci potrebni za tijesto: 500 g glatkog brašna suhi kvasac 10 g soli 50 ml ulja 320 ml tople vode - zamijesite glatko tijesto i na podlozi premazanoj uljem ga dobro izradite - pokriveno u posudi ga ostavite da se diže sat vremena - iznova ga premijesite i oblikujte kako želite - još malo ga dižite dok se pećnica ne ugrije, premažite žumanjkom i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju! Servus i očekujem od vas detaljne upute za izradu osmerostruke pletenice :) Unaprijed zahvalna! |
TART OD LIMUNA
Pozdrav!
Danas dijelim s vama novi recept za tart od limuna - sočno, mirisno i ukusno zadovoljstvo, kušajte ga i vi! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 175 g glatkog brašna 25 g šećera u prahu 100 g maslaca žumanjak žlica hladne vode - pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto - razvaljajte ga prema promjeru vašeg kalupa za tart, ali pazite da njime obložite malo i stijenke kalupa u visinu - tijesto ispecite na "slijepo" tj. prekrijte ga folijom i stavite na njega kao uteg nekoliko šaka graha - grah stavljamo da se tijesto tijekom pečenja ne digne i da ostane mjesta za nadjev od limuna - tijesto pecite na 200*C oko 20 minuta - izvadite ga i maknite grah te prelijte nadjevom Nadjev od limuna: naribana korica i sok od 4 limuna 5 cijelih jaja 230 g šećera u prahu 125 ml slatkog vrhnja - pjenjačom umutite jaja i šećer - dodajte koricu i limunov sok te na kraju tekuće slatko vrhnje - sve sastojke dobro promiješajte i prelijte preko tijesta te još sve skupa pecite na 160*C oko 40 minuta - tart dobro rashladite i obilno posipajte šećerom u prahu Servus i u slast :) |
ROVINJ
|
< | svibanj, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |