subota, 09.01.2010.

10 najgorih u 2009 godini... (10 worst horror movies in 2009)

Gledajući prošlu godinu naši žanrovi su nam opet darovali mnogo filmskog i negledljivog (ili jedva gledljivog) smeća.
Tako su se pojavili filmovi poput: Wrong Turn 3, Feast 3, Anacondas: Trail Of Blood, The Grudge 3, The Cell 2, Segalov Against the Dark, Children of the Corn rimejk, Transylmania i slični filmići, koji su ili većinom ultraniskobudžetna bezidejna djela ili su nastavci/rimjekovi filmova koji su ostavili trag većinom u horor žanru.

Ove godine sam se ograničio samo na deset najomraženijih, jer nisam želio trošiti vrijeme na filmove za koje sam mislio da su loši i koji su to svojom radnjom i dokazali (inače mišljenja sam da filmovi poput onih gore spomenutih nisu vrijedni da upadaju u liste najgorih, jer oni jedino mogu iznenaditi čovjeka ako budu slučajno dobro napravljeni...što je priznat ćete vrlo rijedak primjer).
Zato kad se sve zbroji evo mojih 10 najgorih iz prošle godine:


10) Outlander (2008)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Odlična glumačka postava (Caviezel, Perlman, Hurt..), dosta dobri spec. efekti, ali prije svega odlično zamišljena priča (znanstveno fantastično povijesni film u kojem se vikinzi uz pomoć vanzemaljca Kainana bore protiv skoro neuništivog drugog vanzemaljca nalik na zmaja).
No, što od svega dobivamo? Bogme ništa. Ovo nije toliko loš film da se ne da gledati, no snimljen je tako nezanimljivo da kad ga pogledate vrlo brzo zaboravite, a ovakvi filmovi bi se trebali ako ništa drugo onda duže vremena pamtiti.
Redatelj Howard McCain je najveći minus filma jer nije uspio dočarati tu fantaziju, a moram reći da nije ni u potpunosti iskoristio jednog Perlmana....da ne zaboravim spomenuti kako i scenarij šteka pri kraju u nekim segmentima. Jednostavno loš Sci-Fi film koji me je jako razočarao nakon odgledanog (isto to je napravio sličan film Pathfinder iz 2007 godine, koji je imao sličnu radnju gdje smo umjesto vanzemaljaca imali Indijance koji se bore s vikinzima).9) Chaw (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Kad sam vidio reklamu filma svidjelo mi se to što sam vidio, a uz to što film dolazi J. Koreje je bio dodatni motiv i naznaka da bi film trebao biti dobar.
Ali, kako to biva kad vam očekivanja porastu i ovaj film na kraju ostaje veliko razočarenje i ne to zbog toga što CGI ogromnog vepra nije u nekim okvirima B produkcije, nego jednostavno film je većim dijelom dosadnjikav. A kad su filmovi o napadima životinja dosadnjikavi onda na kraju ispadnu i nikakvi.
Glumačka postava je solidna (neki glumci čak dosta dobri), ali se radnja previše oslanja na druge klasike žanra (Jaws, Razorback, Jurassic Park, The Host) , te filmu fali malo krvaviji dodatak, a u prilog mu ne ide niti to što film ima sretan završetak. Chaw je osrednji film koji će samo najhrabriji pogledati...8) Infestation (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Foršpan je obećavao nešto mnogo bolje nego što je to bio glupavi (ajde recimo i u neku ruku zabavan) "Eight Legged Freaks" (2002), ali na kraju smo mogu slobodno reći dobili istu stvar.
Ali, ako će to kome šta značiti od svih filmova na ovoj listi ovaj film se svakako da pogledati prvenstveno zbog Raya Wisea i dosta dobrih efekata ako se gleda da je ovo ipak B produkcija.
Da je priča bila bolje razrađena i da je film bio malo ozbiljniji recimo na način ROTLD ili Evil Dead on bi bio svakako ugodno iznenađenje i onda bi po meni upao u listu najboljih prošle godine. Ovako ovaj ZF film upada u prosjek i ništa više od toga...7) Doghouse (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Jedan od 10 najočekivanijih filmova prošle godine po mom mišljenju se pretvorio i No.1 razočarenje godine. pa, iako neće biti na prvom mjestu nema govora da on ne spada u ovih najgorih 10.
Kritičan sam prema filmu zbog toga jer sam guštao gledajući odlični Jake Westov "Evil Aliens" (2005) i očekivao sam nivo zabave ako ne isti onda barem približno.
No, West me u potpunosti razočarao ne samo traljavom režijom nego glupavim, posprdnim i nategnutim humorom, koji ne da nije smiješan nego nije niti ugodan. A sve mu je bilo kako treba i priča i efekti, ali i solidna glumačka postava. Eto, film ima zanimljivije negativce od pozitivaca, odlične spec. efekte, no pravi ljubitelji horor filma će ostati zakinuti jer unatoč dobrom početku film nije uopće zabavan i u nekim djelovima priče scenarij uopće ne pomaže sa svojim očiglednim rupama. Iskreno se nadam da Jake West napravio svoj jedini filmski lapsus, te da će njegov novi projekt kad ga bude bilo biti mnogo bolji i da će isprati gorak okus koji sam dobio dok sam gledao ovaj film...6) Stan Helsing (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Ovo je film koji je želio biti novi Mrak Film, a on to nije niti barem 10%. Glupi humor prevladava, dok je još gore od očajno napisanog scenarija tj. šala gora cijela glumačka postava. Ogavan film (iako to nije mjerilo spomenut ću da na IMBd-u film ima ocijenu od 3.6) na koji ne želim mnogo riječi potrošiti...nego ću samo reći ovo - sigurno preskočite i bolje opet pogledajte bilo koji film iz serijala Scary Movie.5) Blood: The Last Vampire (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Nakon odličnog istoimenog anime filma iz 2000 godine očekivao sam zanimljivi hororac gdje školarka katanom u maniri Bladea koka vampire. A dobio sam - glupost od filma. Efekt očajni, priča nikakva, a da ne kažem da jedva pratiš tko koga tu...jedina pozitivna strana filma ja glavna glumica Gianna Jun kao Saya, a sve ostalo je za zaborav. Film je bio toliko dosadan da sam zamalo zaspao tijekom gledanja, a to mi se rijetko događa u popodnevnim satima neradnog dana. Koliko je loš ovaj film reći ću i to da je prema njemu Blade 3 remek djelo...4) The Hills Run Red (2009)
Photobucket

Zašto je na listi:
- Jedini koji možda nije zaslužio da se nađe na ovoj listi (možda uz Stana Helsinga) je ovaj film, no stavljam ga jer je dobio neviđenu reklamu na najboljim horor stranicama. Pitam se zašto? Isto se pitam zašto je ovaj film na nekim izborima bio čak među najboljim horocima iz 2009?
Film odiše svim onim najgorim stvarima - očajnom glumom, radnja koja je u najmanju ruku zbunjujuća, no isto tako nezanimljiva, ali najgore od svega iako ubojica ima solidnu masku on kao pojava je jadan i nikakav. Puno je tu utjecaja drugih filmova (TCM, francuski novi val horora) i kopiranja scena, no ako se ovaj film naziva slasherom on za mene to nije jer više vuče na survival horore sa izraženom crtom torture porna.
Kad je u filmu jedino dobra uvodna špica onda sam sve rekao. Definitivno jedan od najgorih 'slashera' ikad snimljenih...3) Jennifer's Body (2009)
Photobucket

Zašto je na ovoj listi:
- Najavljivan kao megahit na svim važnijim horor sajtovima, ali i kod nas je dobio respektabilnu kino reklamu film se na kraju pokazuje kao mućak koji su nam filmaši koji su odgovorni za ovu bljuvotinu prodali muda za bubrege.
Cijeli film se bazira na guzicama i sisama Megan Fox tj. na njezinom seksipilu (iskreno malo se toga uopće uspije vidjeti), a od svega ostalog nema niti o.
Scenarij kao da je pisalo 12-godišnje dijete pa radnja izgleda zbunjujuća i nepovezana u kojoj ne dobivamo osnovna objašnjenja, likovi nezanimljivi jer karakterizcaije nema, a od najavljivanih specijalnih efekata nemamo niti onaj minimalac koji bi trebao biti za ovakvu vrst filma, krvavih scena skoro da i nema.
Ne znam za koga je ovaj film sniman, ali sam siguran da nije za ljubitelje horora. Ako ne pogledate ovaj film niste ništa propustili.2) The Unborn (2009)
Photobucket

Zašto je na ovoj listi:
- David S. Goyer je solidan scenarist koji je imao u svojim svjetlim trenutcima odlično napisane scenarije (Blade i novi Batman serijal) najviše je kriv za ovu nadnaravnu tričariju, jer ne samo da je on napisao scenarij nego je ujedno i redatelj.
Naš je Goyer umjesto da izmisli nešto novo samo kopirao najbolje od azijskih uspješnica, te i od nekih američkih klasika (The Exorcist), pa smo na kraju dobili nemaštoviti film sa par dobrih scena koje su uništene jer su tempirane u krivom ili očekivanom trenutku. Šteta je vidjeti da glumac poput Garya Oldmana troši svoj glumački talent na filmove ovakve ravno na DVD kvalitete, ali jedno je sigurno zarada je bila dobra i brza.
Gledati ovaj film na vlastitu odgovornost...1) Halloween II (2009)
Photobucket

Zašto je na ovoj listi:
- Jedan od najgorih slashera ikad snimljenih, ali i jedan od najgorih horor filmova ne u zadnjih 10 nego 20 godina. Rob Zombi ne samo da je uništio Halloween frašizu, koju je počeo uništavati još prvim dijelom a koji je prema ovom nastavku pravo malo remek djelo. Čak je i "Halloween: Resurrection" iz 2002 bog bogova prema ovom istinskom nedjelu.
Iako sam ga uspio gledati čak dva puta (ni Unrated verzija nije ništa bolja) još mi nije sve jasno tko koga tu jebe. A sam film se sastoji od nevjerojatnih nebuloza tako gledamo kako se Myers hrani psom, kako jednorozi parodiraju u snenim scenama, Myersa bez maske koji liči na nekog klošara, a jedina mala svijetlost filma je ta što je Michael ovdje u svojoj najbrutalnijoj fazi i kvaliteta glume Brada Dourifa, te epizodna uloga Margot Kidder (jedva je prepoznah).
Film nema radnje, karakterizacija ne postoji (čak je i Loomis izgubljen kao lik u ovom filmu) a likovi koji su preživjeli prvi dio sasvim su drugačiji u ovom nastavku, od Myersa misterije i čistoga zla nemamo niti M.
Ovo je pravo govno od filma i žao mi je što sam čak dva puta imao snage da ga gledam...Zombi ostavi se režije i režiraj samo spotove, jer izgleda da si samo za to sposoban.

p.s. - a još veći je horor da unatoč svemu da nas očekiva i treći dio i to u 3D tehnici. Barem je Zombi rekao da ga neće režirati...jeahh right. Tako je rekao i za ovo smeće što je snimio.

20:19 • Komentari ( 3 ) • Print#

<< Arhiva >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.