nedjelja, 30.08.2009.

THE THING II - fan made

Slučajno sam naišao na ovo i mogu reći da su specijalni efekti jedni od najboljih koje sam vidio do sada u nekom fan/amaterskom izdanju, a bogme ima i 2-3 odlične scene (scena u šatoru recimo ili kad glava ganja ženu)...
Šteta što se film kao cijelina nije baš najbolje razradio (da je bilo dobre razrade scenarija ovaj filmić bi bio iznimno amatersko ostvarenje), jer uz ovakve efekte bi film bio mnogo bolji, a ovako imamo dosta praznog hoda i imam dojam da je ekipa sklepala odlične efekte, ali nisu znali kako te efekte ukoponirati u pravu priču... No, iovako film izgleda jako dobro.

1 dio filma
2 dio filma
3 dio filma
4 dio filma


Photobucket


Behind-the-scenes Making of Featurette
Prvio dio
Drugi dio


Video of the Blair-Monster

14:34 • Komentari ( 0 ) • Print#

subota, 29.08.2009.

Alien Hunter (2003)

Lovac na Vanzemaljce (2003)

Photobucket


Produkcija: Nu Image Films / Millennium Films / Sandstorm Films
Redatelj: Ron Kraus
Scenarij: J.S. Cardone
Specijalni efekti: Brian Wade i Scott Wolfram

Uloge:
James Spader (Julian Rome).........................Janine Eser (Dr. Kate Brecher)
John Lynch (Dr. Michael Straub)....................Nikolai Binev (Dr. Alexi Gierach)
Leslie Stefanson (Nyla Olson)........................Aimee Graham (Shelly Klein)
Stuart Charno (Abell)......................................Carl Lewis (Grisham)


Film je imao TV premijeru 19. srpnja, 2003 godine
Trajanje: 92 minute


SADRŽAJ:
"- U državi Novi Meksiko 1947 godine radio-operater uhvati nepoznati signal, ali tijekom istrage netragom nestane. Pedesetak godina kasnije zamijećen je isti signal, a satelit uoči nepoznati objekt u samom srcu Antarktike. Kriptolog, dr. Julien Rome (James Spader) pozvan je kako bi istražio misteriozno otkriće na Južnom polu. I dok njegov tim pokušava otvoriti neidentificirani objekt, dr. Rome dešifrira signal koji šalje veoma jednostavnu poruku - ne otvarati..."


Photobucket Redatelj Kraus daje upute 'vanzemaljcu'


RECENZIJA:
- Ovaj film sam otkrio tek na početku ove godine kad sam uspio nabaviti njegov DVD, a odmah potom se pojavio na jednoj od naših televizija (i to oko 3 sata ujutro).

Neću duljiti nego ću odmah na početku ove recenzije reći da je ovo jedan jako dobar znanstveno fantastični film. Gledajući da uopće nije imao nikakvu kino premijeru (pa barem u ograničenom broju kina) filmu daje još veću vrijednost. Niskobudžetan po svojoj novčanoj vrijednosti film ne pokazuje nikakve manjkavosti gledajući efekte ili interijer gdje se većina radnje događa. Iako nam priča ne donosi ništa nova film je ipak ostvario svoj cilj - pozitivne ocjene gledatelja.
Mislim da tu pozitivnu vibru film može prvenstveno zahvaliti tome što je redatelj Ron Kraus nekim čudom uspio angažirati odličnog karakternog (i vrlo podcijenjenog u Hollywoodu) glumca Jamesa Spadera, čije glumačko ostvarenje diže gledanost filma sigurno za kojih 80%. Spader pomalo reprizira svoju ulogu doktora Daniela Jacksona u filmu "Stargate" iz 94', no to svakako nije minus niti njemu kao glumci niti samom filmu, jer upravo Jamesu leže takve uloge. Ostatak glumačke ekipe je odradio svoj dio posla solidno (eto radi zanimljivosti spomenimo da u filmu glumi legenda atletike Carl Lewis), no isto tako ne bih mogao izdvajati nekog posebnog.

Photobucket

Druga zanimljiva pozitivna stvar je ta da film ima iznenađujuće odlične specijalne efekte vanzemaljca, koji glavom podsječa na vazemaljce koje smo već vidjeli u filmovima poput Spilbergovih "War of the Worlds" (2005), a pogotovo na one ultra zle iz "Independence Day" (1996). Također mi se sviđa sam koncept vanzemaljca, čije buđenje dovodi do jako dobrih scena tjelesnih raspadanja nekih od likova u filmu.
Što se tiče same priče fali joj malo više uzbudljivosti i napete atmosferičnosti, a primječuje se da su početak i sam kraj filma mnogo slabiji od zanimljive sredine (s tim da nemam nekakvih negativnih primjedbi na kraj, koji za ovakve filmove izgleda Spilbergovski jako lijepo). Dobra stvar filma je ta da pomalo baca na iznimno populranu seriju "X-Files" , ali i na Carpenterovog Stvora.
Za kraj bih rekao da je ovo jedan od boljih filmova na temu vanzemaljaca i sigurno se može staviti uz bok filmovima poput - "Hangar 18" (1980), "Roswell" (1994) ili "Fire in the Sky" (1993) i da film zaslužuje da ga pogledate.

p.s. - zanemarite to što RTL televizija ovaj film reklamira kao da je ekvivalentan "Alienu" ili "Predatoru", jer on uopće ne spada u ovakvu vrstu filmova o vanzemaljcima (ne želim kvariti gledanje filma, pa ćete sami morati otkriti o čemu se radi...). Spomenuo bih da njihov naziv Lovac ne odgovara izvornom naslovu filma, jer se naslov ne odnosi na vanzemaljca koji je lovac nego na Spaderovog Juliana Romea lovca na vazemaljce.

Photobucket

* na RTL televiziji večeras u 21:40
repriza - 31.8.2009 0:15

20:50 • Komentari ( 0 ) • Print#

ponedjeljak, 24.08.2009.

22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...

Gledajući danas na NovojTV jedan od najlegenadarnijih kaubojaca svih vremena "Bilo Jednom na Divljem Zapadu" (1968) i vrlo tužnu smrt dobrog bandita Cheyennea, kojeg je fenomenalno odglumio legandarni karakterni glumac Jason Robards, odmah sam se zapitao koliko sam takvih filmskih smrti vidio u ova tri naša žanra.
Povodio sam se time da su te filmske smrti djelovale vrlo snažno po mene samoga i da sam se duboko u sebi osjetio jako tužan, jer po meni nema ništa gore nago kad jedan odličan lik, pa makar i u lošem filmu umre...a tebi je nakon toga žao, kao da je umrla prava osoba.

Spomenut ću da je šteta što u ovu top listu ne mogu spomenuti i one filmske smrti iz drugih žanrova (nekako ratni filmovi i westerni prevladavaju, jer sjetimo se samo - Toma Hanksa (i njegove ekipe) u Spašavanju Vojnika Ryana, Warrena Beattyja u Kockaru i Bludnici ili Johna Waynea u prvom Alamu...i još mnogi drugi.
Gledajući sva tri žanra tj. horor, znanstvenu fantastiku i fantasy imaju mnogo predivnih filmova, sa odličnim likovima, no onih pravih smrti zbog kojih se kasnije pitate zašto? je stvarno malo, no ja ne bih bio ja da za vas nisam izabrao one koji su se mana jako dojmili...pa da ne duljim više evo liste:

*PAŽNJA - sljedeći djelovi sadrže detalje koji bi mogli pokvariti gledanje filma kojeg još niste gledali



22) Brad Dourif kao Al Bert u filmu "Critters 4" (1992)

Photobucket

Kako umire:
- upucan od strane Uga, vanzemaljca koji je bio pozitivac u prva tri filma, ali koji se pokvario tijekom vremena

Zašto on kao izbor?:
- iako je četvrti dio serijala o malim okruglim beštijama sigurno najslabiji, Dourifova pojava poboljšava kvalitetu filma za sigurno 50%. Sam film nikada neće biti nešto posebno kod fanova serijala, niti će tko o njemu mnogo toga dobroga reći. No, kako sam ga imao sreće gledati 1993 godine a tad sam još bio mladac smrt najboljeg lika u tom filmu (uz standardno dobrog Don Keith Opperova Charlija McFaddena) Dourifovog Ala Berta mi je i dan danas ostala u dobrom pamćenju, jer trebalo je imati muda ubiti tako dobar filmski lik (ovdje gledam na niskobudžetne filmove sličnih karakteristika) i to vrlo brzo i bez nekih petljanja (u 98% slučajeva ovakvi likovi ostanu živi, kao primjer ću spomenuti M. Cainea u Raljama 4). Neću niti spominjati kako mi je Brad odličan i nadasve kvalitetan glumac koji je mnogo dao (i danas daje) horor žanru.




21) Oded Fehr kao Carlos Olivera u filmu "Resident Evil: Extinction" (2007)

Photobucket

Kako umire:
- žrtvuje se za grupu nakon što bude ugrižen od strane zombija

Zašto on kao izbor?:
- od novijih filmskih likova u zadnje vrijeme jedan od najomiljenijih s moje strane, a ako se zna da je isti taj lik i junak Resident Evil video igara žal za njegovom smrću je još veća. No, ipak je otišao sa stilom...sa jointom u ustima digao je jedno stotinjak zombija u zrak i tako otvorio prolaz za bijeg ostatku grupe.




20) James Whitmore kao policijski narednik Ben Peterson u filmu "Them!" (1954)

Photobucket

Kako umire:
- tijekom borbe sa mutiranim mravima i spašavanja dvoje djece u tunelima gradske kanalizacije

Zašto on kao izbor?:
- dogodila se slična situacija kao kod gornjeg slučaja, jer Whitmoreov narednik Ben spada među najbolje likove SF filmova koji su nastali u 50-tima. A takvi likovi su u ono doba preživljavali sve neprilike bez problema. A onda se dogodi to da ga jedan od mrava uhvati i ubije. koliko god to bilo odlično za radnju filma (jel nema favoriziranja) toliko ti kasnije bude žao tog simpatičnog pajkana.




19) Dan O'Bannon i ostali kao ekipa sverimrskog broda Tamna Zvijezda u filmu"Dark Star" (1974)

Photobucket

Kako umiru:
- nakon što pametna bomba br. 20 (inteligentna kompjuterska bomba) vrši svoje opaljenje i uništi cijeli svemirski brod skupa sa posadom lijenih bradatih astronauta

Zašto oni kao izbor?:
- takve momke želite za prijatelje, jer se uživaju zajebavati, lijenčariti i upotpunjavati život na najnevjerojatnije načine samo da ubiju dosadu, ali da to ne spada pod rad. Mogući potencijalni vikend alkoholici...




18) Roman Polanski kao Alfred, promoćnik profesora Abronsiusa u filmu "Dance of the Vampires" (1967)

Photobucket

Kako umire:
- na kraju filma ga ugrize za vrat jedna od najljepših vampirica ikad viđenih na filmu Sarah Shagal koju glumi Sharon Tate

Zašto on kao izbor?:
- u većini crnih komedija svi simpatični likovi uspiju preživjeti sve nedaće, no ovdje to nije slučaj. Činjenica da sam ovaj film gledao kao mali sa kojih 5-6 godina i da sam plakao dugo vremena kad ga je vampirica zaskočila i to taman kad misliš da su se svi pozitivni izvukli. Danas osjetim tugu i gorak okus u ustima, ali barem suza više nema.




17) Robert Shaw kao kapetan Quint u filmu "Jaws" (1975)

Photobucket

Kako umire:
- pri kraju filma ga pojede velika bijela psina i to na njegovoj palubi

Zašto on kao izbor?:
- iako mrgud, Quint je jedan od najboljih pomorskih kapetana ikad viđenih na filmu. Da je morski čuko slučajno pojeo Richard Dreyfussova Matta Hoopera (što je i trebao kad se svuda petlja, ali on je od onih likova koji se skoro uvijek izvuku unatoč malim izgledima) bio bih manje žalostan.
Ali, je stari morski vuk uspio otići sa stilom tj. borbom do posljednjeg daha...




16) Keith David kao Frank u filmu "They Live (1988)"

Photobucket

Kako umire:
- kurvanjski ga upuca u glavu s leđa Holly (Meg Foster)

Zašto on kao izbor?:
- iako je Quint možda morao biti ispred Franka dao sam mu malu prednost, jer je ubijen iznenada tako da se gledatelj šokira i uspije prozboriti samo "- U JEBOTEEE!!! Ubi ga." (na engleskom bi to bilo: WTF??). A kad se sjetiš da je Keith David uspio preživjeti Stvora i onda ga upuca ženska i to sleđa....pravi shit čovječe




15) Bill Paxton kao vojnik Hudson u filmu "Aliens" (1987)

Photobucket

Kako umire:
- hrabro u borbi sa Xenomorfima u uskom prostoru

Zašto on kao izbor?:
- zbog svojih onlinera koje izabacuje tijekom cijelog filma odmah postaje najsimpatičniji lik od grupe jako domiljivih likova. No, mora mu se priznati da je otišao kako dolikuje vojniku - prodajući svoju kožu tako da je sa sobom u smrt povukao i par Aliena...šteta što su ga se dotične svemirske beštije na ogavno kukakvički način lišili mladog života




14) King Kong u filmovima "King Kong" (1933), "King Kong" (1976), "King Kong" (2005) i "King Kong Lives" (1986)

Photobucket

Kako umire:
- nakon što bude izrešetan mecima iz strojnica aviona, pada sa zgrade Empire State

Zašto on kao izbor?:
- ovo nije teško pogoditi zar ne? Zato jer je King Kong uz Gojiru/Godzillu najomiljenije veliko čudovište, koji zbog ljudske gluposti gubi svoj život. To je također i jedan od primjera kako je čovjek zbog zarade i bogastva voljan uništiti nešto prelijepo. No, barem im je dobri stari gorila dao papra (scena u Jacksonovoj verziji kad šakom odalami dvokrilca) prije nego je hrabro otekao papke.
Nadodao bih i to da dok sam bio mali i kad sam gledao verziju iz 76' (u nastavku kobajage Kong preživljava, ali samo radi zarade) da sam kraj filma dočekao u suzama, pa unatoč tome što je Konga glumio čovjek u gumenom odjelu.




13) Denise Crosby kao poručnica Tasha Yar u seriji "Star Trek: The Next Generation" (1987)

Photobucket

Kako umire:
- u odličnoj 23 epizodi "Skin of Evil" prve sezone, na planetu Vagra II (sektoru Zed Lapis) ubija je vanzemaljski organizam Varmus nalik živom katranu i samo zato da bi demonstrirao svoju nadmoć

Zašto ona kao izbor?:
- moje je mišljenje da je od svih serija iz univerzuma Zvjezdane Staze upravo ova iz Nove Generacije najbolja, pa sam se tako kad je prvi put bila prikazana kod nas doživio ogroman šok kad ju je Varmus ubio. Znam da se sutradan u školi cijeli dan o tome pričalo i to na način kao da je prava osoba bila ubijena.
I godinama poslije kad je opet bila repriza ne mogu da se odam tom dojmu tuge kad vidiš da onakva ratnica (odlično napisan karakterni lik) bude ubijen.




12) Dina Meyer kao Dizzy Flores u filmu "Starship Troopers" (1997)

Photobucket

Kako umire:
- prokleti paučnjak izbode je 4 puta i napravi joj smrtonosne rane od koje vrlo brzo umre

Zašto ona kao izbor?:
- sviđa mi se takav tip žene. I dan danas ne mogu shvatiti kako to da glupi Johnny Rico (Casper Van Dien u svojoj najboljoj ulozi) nije vidio kakvu dobru ženu kraj sebe ima (plus što je u njega zaljubljena), a on se uhvatio glupave (sad te hoću sad te neću Johnny) Carmen Ibanez. Da je bilo pravde ona bi nastradala umjesto slatke Dizzy (možda Meyer nema tu ljepotu niti dojke D. Richards, no lik joj ima mnogo bolji karakter i po meni slatke dojke)





11) Johnny Depp kao Glen Lantz u filmu "A Nightmare on Elm Street" (1984)

Photobucket

Kako umire:
- krvavo....jako krvavo i to u jednoj od najboljih scena smrti ikad viđenih. Freddy ga odvlači pod krevet i pusti mu krv...

Zašto on kao izbor?:
- tad nisam znao kakav će Johnny Depp postati glumac, no glumačko umijeće koje je pokazao u filmu i dan danas pamtim (na stranu to što sam veliki fan NOES serijala). Tako toplog i normalnog mladića u horor filmovima se rijetko viđalo u 80-tima, pa sam očekivao da će on biti onaj od likova koji će preživjeti na kraju...ali Freddy ima drugačije planove i tako nam daje pravu stravu unatoč našim željama. Dobro za film, ali loše za naše osjećaje.




10) Duane Jones i Tony Todd kao Ben u filmovima "Night of the Living Dead" (1968) i (1990)

Photobucket

Kako umire:
- u originalnoj verziji ubiju ga seljačine misleći da je zombi, dok u drugom rimjeku se pretvori u zombija i ubiju ga seljačine

Zašto on kao izbor?:
- u crno bijeloj verziji zato jer je koliko se sjećam bio prvi lik junak kojeg su ubili (plus što je junak filma bio crnac), a onaj u boji zato jer je Tony Todd dao fenomenalnu glumačku izvedbu i odmah zavolite njegov lik koji glumi. Kad sam prvi put gledao film ponadao sam se da će ovaj Ben ipak preživjeti kad onaj crno bijeli nije uspio....Ali kako to biva prevario sam se.




9) Donald Sutherland kao Matthew Bennell u filmu "Invasion of the Body Snatchers" (1978)

Photobucket

Kako umire:
- zaspao je i vanzemaljci su ga pretvorili u jednog od svojih

Zašto on kao izbor?:
- jedan od filmova čiji me je kraj ne samo preplašio (gledao sam ga u kinu) nego mi ponudio depresivni svršetak života jednog od žešćih SF likova (u interpretaciji mog omiljenog glumca D. Sutherlanda). A kad Matthew otvori usta i krikne znate da je sa ovim planetom svršeno što se tiće ljudskih bića, no spoznaja da je gl. lik filma postao ono protiv čega se borio najstrašnije je i najtužnije u cijelom djelu.




8) Jake Weber kao Michael u filmu "Dawn of the Dead" (2004)

Photobucket

Kako umire:
- kraj filma gdje saznajemo da ga je ugrizao jedan od zombija, pa kako zna da mu nema pomoći puca si pištoljem u glavu (izvan kadra nasreću)

Zašto on kao izbor?:
- sigurno jedan od najboljih i najmudrijih likova u zadnjih 10 godina. Weber daje svom Michaelu dozu ljudskosti koji neki drugi likovi iz drugih filmova nikad neće imati (bilo oni koji su snimljeni ili će se tek snimiti), a što se lijepo iskazuje u onoj sceni večere i priči o poslu i roditeljstvu.
Opet mogu reći da je ovo jako veliki plus za film, no tuga je uvijek prisutna kod gledanja.




7) Clu Gulager i Don Calfa kao Burt i Ernie u filmu "The Return of the Living Dead" (1985)

Photobucket

Kako umiru:
- nakon što vojska sazna da je plin 2-4-5 Trioxin pretvorio sve leševe i građane u zombije gladne ljudskih mozgova ona baca malu nuklearnu bombu na grad Louisville u Kentuckyju u kojem je još mala nekolicna preživjelih među kojima su Burt, Ernie i ostala ekipa

Zašto oni kao izbor?:
- dva najžešća lika (uz Franka Jamesa Karena) horor filmova iz 80-tih i sam vrh likova zombi podžanra. Ne samo da je gluma Gulagera i Calfe zadivljujuća nego scenarističke bravure njihovu pojavu čini u tren prijaznom svakom horor obožavatelju.




6) Terry Farrell kao glavni znastvena časnica Jadzia Dax, trillijka u seriji "Star Trek: Deep Space Nine" (1998)

Photobucket

Kako umire:
- u 150 epizodi "Tears of the Prophets" šeste sezone, ubija je kardasijanac Gul Dukat dok je bio opsjednut Pah-Wraith utvarama u Bajoranskom svetištu

Zašto ona kao izbor?:
- uz Quarka i Odoa (kanije i Worfa) najdraži lik serije. Lijepa i seksipilna, mudra, i zna se boriti...što bi čovjek više želio (na kraju krajeva nije Worf tako blesav da će bilo koga izabrati za svoju družicu). Na žalost moram reći da njena smrt nije izazvala toliki šok kao smrt Tashe Yar, no svakako gledajući serije u zadnje vrijeme naj tužna smrt koju sam gledao (ipak morala je biti pompoznija i bolje scenaristički napravljena).




5) Sir Ian McKellen kao Gandalf Sivi u filmu "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (2001)

Photobucket

Kako umire:
- u bitki sa Balrogom na mostu Khazad-dűm (You cannot pass!) pada u provaliju (Fly, you fools), no stari prdonja uspijeva dokrajčiti demona vatre i mraka na dnu provalije gdje su se borili dva dana i noći (po knjizi) i gdje je Balrog na kraju poražen (u filmu mrtav), a sam Gandalf od rana i tjelesne iscrpljenosti umire.

Zašto on kao izbor?:
Najdraži čarobnjak poslije Merlina. Snažan lik i književnih predložaka, ali i filmske trilogije. No, iako je poginuo u prvom dijelu dobra vijest je da jedini od ovih likova u ovoj listi uspio povratiti svoj život (zahvaljujući Eru Ilúvataru) u drugm dijelu.




4) Bruce Campbell kao Elvis u filmu "Bubba Ho-tep" (2002)

Photobucket

Kako umire:
- nakon što bude smrtno ranjen u borbi sa egipatskom mumijom koja siše duše kroz analni otvor ostarijeli Elvis zadnjim naporima ipak uspijeva pobijediti i prije nego umre izvali : "- Thank you. Thank you very much."

Zašto on kao izbor?:
- zaboraviti spomenuti smrt najboljeg filmskog lika u zadnjih 10 godina... to bi bilo svetogrđe. Ne samo da je Bruce odglumio Elvisa bolje nego Kurt Russell, nego mu je to najbolja uloga u životu (da da potukao je i legendu Asha J. Williamsa iz Evil Dead trilogije).
No, kako bilo otišao je na najbolji mogući naćin...da je meni tako otići kad budem starčina ne bih se bunio.




3) Kurt Russell i Keith David kao R.J. MacReady i Childs u filmu "The Thing" (1982)

Photobucket

Kako umiru:
- nakon što su sredili Stvora i uništili pri tome cijeli svoj kamp, ostali su njih dvojica na Antartičkoj zimi od kojih -40 Celzjusa i uz bocu viskija se na kraju smrznu

Zašto oni kao izbor?:
- najdraži likovi koji su se pojavili u nekom SF-u, karakterizirani odlično. A uz sve to niti su kiborzi, roboti ili vanzemaljci nego obični ljudi koji su uspijeli pobijediti najopasnijeg vanzemaljca ikad viđenog na filmu. Kraj filma ipak koliko god imao dopresivnu notu daje onom mom vječnom optimistu u meni nadu da su se ipak nekako spasili (no realnost je jedno, a želja nešto drugo).




2) Rutger Hauer kao Roy Batty u filmu "Blade Runner" (1982)

Photobucket

Kako umire:
- životna baterija replikanta Nexus-6 se ugasila, no prije nego je umro rekao je sad već legendarne riječi:
"- "I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those... moments will be lost in time... like... tears... in rain". "Time... to die.".

Zašto on kao izbor?:
- uz Datu iz Zvjezdanih Staza najbolje ikad osmišljena umjetna osoba. Rutger Hauer u svom najboljem izdanju, i bez obzira što njegov Roy Batty ponekad izgleda kao negativac on po mome mišljenju to nije, nego su ga ljudi takvim načinili. Tužna smrt osobe koja je zaslužila živjeti.




1) Arnold Schwarzenegger kao kiborg T-800 Terminator u filmu "Terminator 2: Judgment Day" (1991)

Photobucket

Kako umire:
- nakon što je porazio naprednijeg i jako opasnog kiborga T-1000, koji je trebao ubiti Johna Connora sam predlaže svoju terminaciju zbog napredne tehnologije koja se nalazi u njegovom procesoru i endoskeletu. I tako se na lancima spušta u peć gdje je rastaljeni metal.

Zašto on kao izbor?:
- I dan danas ovo mi je najtužnija scena od svih. Odličan film, odlični likovi, no Arnie je ovdje odglumio svoju najbolju ulogu u životu (naravno zahvaljujući odlično napisanom scenariju). Vjerujem da ste svi već gledali film više od jednom, pa ću se ograničiti sam na jedan mali citati samog terminatora, koji mnogo govori o samom robotu...:

"- I know now why you cry,
but it is something I can never do."

02:12 • Komentari ( 5 ) • Print#

petak, 14.08.2009.

The Hunt for Gollum (2009)

Potraga za Golumom (2009)

Photobucket

Produkcija: Independent Online Cinema / Rickety Shack Films
Redatelj i scenarist: Chris Bouchard
Autor likova: J. R. R. Tolkein


Uloge:
Adrian Webster (Aragorn)........................................Arin Alldridge (Arithir)
Patrick O'Connor (Gandalf).....................................Rita Ramnani (Arwen)
Gareth Brough (Gollum / Goblok) glas....................Jason Perino (Gollum) glas
Christopher Dingli (Gollum).....................................Dan Styles (Dagbash / Orc)


Film je izašao 03. ožujka, 2009 godine (Sci-Fi-London)
Trajanje: 38 minuta
Budžet: oko 3000 Ł
Broj gledatelja u prvom vikendu internet prikazivanja: 1 milijun
Broj gledatelja u ožujku: 2 milijuna
Službene stranice
Cijeli film..


Photobucket


SADRŽAJ:
"- Gollum je izašao iz svoje pećine, duboko ispod Maglenih planina. Traži samo jedno: Prsten kojeg mu je uzeo Bilbo Baggins iz Okruga. I dok Sauron okuplja svoje armije, Gollum se približava Mordoru, a Isildurov nasljednik kreće u potragu za njim kako bi ga našao prije Neprijatelja i spriječio ga da oda gdje je Prsten …"


Photobucket

RECENZIJA:
- Fascinira spoznaja kako je u zadnje recimo dvije ili tri godine porasla pojava odličnih amaterskih kratkih filmova koji se baziraju na filmovima ili knjigama koji su imali zavidan utjecaj bilo na filmsku umjetnost bilo na sveopću kulturu današnjeg čovjeka.
Jedan od takvih velikih utjecaja su izvršila književna djela J. R. R. Tolkeina prvenstveno trilogija "Lord of the Rings" i "Hobit".

Vjerujem da smo svi gledali trilogiju petera Jacksona, zato neću više ništa dodavati o dotičnim remek djelima nego ću krenuti u recenziranje nećega što se ne viđa baš svaki dan.
"The Hunt for Gollum" (2009) je 38-minutni čistokrvni amaterski film koji su radili ljudi koji ne samo da su fanovi LOTR fenomena nego su skladna ekipa čija želja i htijenje nadoknađuje manjak novčanih sredstava i ostalih potrepština što današnji film čini filmom.
Bouchard i njegova vrlo malobrojna ekipa uspijeli su uz budžet od samo tri tisuće funti (brojkama 3000; to vam je oko 25 200kn) stvoriti nešto što jako dobro prijanja LOTR mitologiji 300 milijunske trilogije Petera Jacksona.
Sve funkcionira kao švicarski sat, a prvo što gledatelj primjećuje jeste scenografija tj. okoliš - šume Sjevernog Walesa dobro zamjenjuju one Novog Zelanda, kamera i osvjetljenje iznenađujuće pogođeni (ako se uspoređuju sa filmovima), dok je korišteni CGI odradio lavovski dio posla i zadviljuje spoznaja da su ljudi koji su bili zaduženi za njih uspijeli napraviti neviđenu kvalitetu (čak vidimo CGI Golluma na par sekundi).

Što se tiće glume ona je više nego dobra (unatoč tome što sam vidio da neki američki i engleski recenzenti glumu istiću kao najveći minus filma, ali hej ovo je amaterski film ljudi) i po meni je Adrian Webster kao Aragorn sasvim solidno iznio ovaj kratki filmić na svojim leđima.
Kvaliteta maski i šminke Orkova je iznad prosjeka i vrlo je blizu onoj u filmovima (ipak vidi se nedostatak love za detaljniju obradu i ušminkavanje), a koreografija borbe grupe Orkova sa Aragornom je fino odađena s tim da tu mnogo pomaže pravilna montaža (koja je uzgred baš u tom djelu u naponu snage, dok ostali dio filma samo u nekim scenama rezovi izgledaju malkice sirovi).
Zaboravih spomenuti da film prati potragu Gandalfa i Aragorna za Gollumom, kako bi ga našli prije Saurona (Nazgula i Orkova) i sačuvali informaciju o Prstenu tajnom, što je ako se dobro sjećate samo spomenuto u knjigama i filmovima.

Ovo je nakon fenomenalnog 8-minutnog "Batman: Dead End" (2003) drugi amaterski fan film koji se treba zapamtiti, ali je ujedno i film koji je dobro štivo za učenje kako napraviti unatoč velikim nedostatcima i neimaštini nešto jako dobro i ugodno gledateljevom oku.
Svim srcem preporučam gledanje (i učenje kako se snima pravi amaterski film) ovog malog bisera...



THE SCENA:
- Aragorn versus vođa Orkova

Photobucket

05:40 • Komentari ( 1 ) • Print#

nedjelja, 09.08.2009.

From Hell (2001)

Iz Pakla (2001)

Photobucket


Produkcija: Twentieth Century-Fox Film Corporation i Underworld Entertainment
Redatelji: Albert i Alan Hughes
Scenarij: Terry Hayes i Rafael Yglesias
Prema stripu: "From Hell" (1991 - 1996) autora Alan Moore (scenarist) i Eddie Campbell (crtač)


Uloge:
Johnny Depp (Inspektor Frederick Abberline)....................Heather Graham (Mary Kelly)
Ian Holm (Sir William Gull).................................................Robbie Coltrane (naredik Peter Godley)
Ian Richardson (Sir Charles Warren)................................Jason Flemyng (kočijaš Netley)
Katrin Cartlidge (Dark Annie Chapman)............................Terence Harvey (Benjamin 'Ben' Kidney)



Film je izašao u kina 19. listopada, 2001 godine
Trajanje: 122 minute
Budžet: 35 milijuna $
Zarada: 31 598 308 $ (SAD); 38 700 761 $ (Svjetska zarada bez SAD)
Foršpan filma...
Nagrade:
2002 godina - zaradio nominaciju nagrade: Zlatni Satelit (najbolja kostimografija - Kym Barrett), IHG - međunarodno udruženje horor kritičara (najbolji film), Bram Stoker (scenarij), Crna Rola (najbolji film i redatelj), Saturn (najbolji horor film, glavni glumac - Johnny Depp i kostimografija)


Photobucket Abberline se 'odmara'

SADRŽAJ:
"- Pet prijateljica, prostitutki, zajednički pokušava skupiti novac za zaštitu, koji od njih traže članovi Nicholsove bande. Njihova šesta prijateljica, Ann Crook (J. Page) pronašla je bogatog ljubavnika i s njim ima dijete. Jednoga dana Ann nestane, a tajanstveni ubojica počinje, na posebno okrutan način, ubijati ostale pripadnice toga društva. Istragu vode inspektor Frederick Abberline (J. Depp) i narednik Peter Godley (R. Coltrane), a budući da je očito da ubojica dobro poznaje ljudsku anatomiju, stručne savjete traže od poznatog kirurga - sir Williama Gulla (I. Holm).

Inspektor Abberline, uživalac opijuma, absinta i laudanuma, u svojim vizijama vidi žrtve i način ubojstva, ali ne i ubojicu. Kad mu jedna od prostitutki, lijepa Irkinja Mary Kelly (H. Graham), počne pomagati u istrazi, među njima se rađa naklonost. Abberline, koji zna da bi Mary trebala biti peta, posljednja žrtva, učinit će sve da spriječi ubojicu..."



Photobucket Čovjek-Slon u cameo pojavi


RECENZIJA:
- Jack the Ripper ili kako bi naši rekli Jack Trbosjek je jedan od onih filmskih likova koji su gledatelju uvijek zanimljivi, pa bilo ta da taj isti gledatelj voli ili ne voli horor žanr. Do danas je snimljen dobar broj što dobrih (nažalost, manja skupina) što loših filmova o ovom najpoznatijerm, nikad uhvaćenom, serijskom ubojici koji je ubio pet (ili više) prostitutki u vremenskom periodu od kraja kolovoza do početka studenog 1888 godine u Londonu.
Mogao bih mnogo toga reći o ovom slučaju i iznijeti mnoge teze i teorije, no ipak ću se zaustaviti na ovome i nastaviti u recenziju današnjeg filma.

Djelo braće Hughes (redatelji odličnog "Dead Presidents" [1995]) možda nije najbolji film o Trbosjeku no zasigurno spada u 3 najbolja ikad snimljena, pa unatoč tome što u nekim djelovima film izgleda nekako nepotpun i odaje dojam da nešto fali tj. da neki djelovi priče nisu do kraja ispričani kako valja.
Moram reći da grafički roman tima Alan Moore i Eddie Campbell nisam još imao vremena onako lijepo na miru pročitati (572 str. podjeljeno u 10 svezaka), pa ne mogu još uspoređivati sam film i strip prema kojem je on rađen (wikipedia kaže da ima par značajnih razlika).
Ono što mogu reći jeste da su u njemu ipak prevladale one njegove dobre odlike nauštrb onih nekoliko loših (koji iako mali pozornom su gledatelju očigledni i dobro vidljivi) što je jako pohvalno za ovakvu vrstu filma, jer zbog radnje on postaje vrlo zahtjevan, a to zna biti smrt u početku za snimanje pravog ili barem pristojanog djela.


Photobucket

Glumačka postava od kojih se izdvajaju J. Depp, R. Coltrane i I. Holm odrađuje svoj posao jako dobro (iako moram reći da nitko od njih tu nije prezentirao svoj glumački maksimum), sporedne glumice koje glume prostitutke su jako dobro pogođene (ako se gleda ono vrijeme, ali i izgled Jackovih stvarnih žrtava)..
Film odlično hvata atmosferu Viktorijanskog doba (scenografija i prikaz siromšanih četvrti, cameo pojava Josepha Careya Merricka tzv. Čovjeka-Slona), a to možemo zahvaliti bogatoj fotografiji Petera Deminga i to kako u koloritu, tako u sivim ili crno-bijelim tonovima. Također neke scene imaju čak i gotički ugođaj (npr. scena na početku kad vidimo panoramu Londona i zalazak sunca), no ne onakav kakav smo mogli vidjeti u Hammerovim filmovima.
Od negativnih stvari koje mi uvijek zasmetaju dok gledam film su slijedećim - gl. glumica Heather Graham nije toliko uvijerljiva u svojoj ulozi prostitutke (ovdje bi odgovarao tip glumice kao što je recimo Lilly Taylor), kostimografija iako jako lijepa za ono doba previše čistunski izgleda (recimo da je trebala biti prljavija tj. nalik onoj u "Gangs of New York" [2002]), radnja je ponekad izgleda izgubljeno i previše se vremena troši na odnos Abberline - Kelly umjesto da se film bavi umorstvima i dubljem istraživanju Trbosjeka i od svega sam kraj filma koji odiše sretnim završetkom (da ne spominjem kako su stvarni protagonisti bili mnogo drugačiji od filmskih likova što po privatnom životu što po godinama, ali to ipak možemo pripisati umjetničkim slobodama, koje nisu toliko negativne da bih ih uzeli za krajnje zlo).
"Iz Pakla" je film koji mi se svidio i kojega mogu uvijek gledati, ali mu fali taj malo opširniji Sherlock Holmes đir da bih ga stavio u rang mnogo bolje trosatne serije "Jack the Ripper" (1988) u kojoj je Michael Caine odlično odglumio Fredericka Abberlinea.
Zato ću ga stvaiti u rang skoro savršenih filmova....

Photobucket

02:21 • Komentari ( 0 ) • Print#

subota, 01.08.2009.

Alien Trespass (2009)

Prestup Tuđinca (2009)

Photobucket


Produkcija: Rangeland Productions
Redatelj: R.W. Goodwin
Scenarij: Steven P. Fisher
Priča: James Swift i Steven P. Fisher


Uloge:
Eric McCormack (Ted Lewis / Urp)........................Jenni Baird (Tammy)
Robert Patrick (Vernon)...........................................Jody Thompson (Lana Lewis)
Dan Lauria (šef Dawson).........................................Aaron Brooks (Cody)
Sarah Smyth (Penny)...............................................Andrew Dunbar (Dick)



Film je izašao u kina u siječnju, 2009 godine (Palm Springs Međunarodni Filmski Festival)
Trajanje: 90 minuta
Zarada: 102 384 $ (u 40 kina)
Službena stranica filma
Foršpan filma...
Nagrade:
2009 godina - nominacija za nagradu Leo u sljedećim kategorijama: najbolja kamera (David Moxness), najbolja izrada kostima (Jenni Gullett), najbolja šminka (Connie Parker), najbolji zvuk (Paul A. Sharpe, Iain Pattison, Graeme Hughes i Patrick Ramsay), najbolja montaža zvuka (Kris Fenske, Brian Campbell i Jay Cheetham), najbolja produkcija (Ian D. Thomas) i najbolja sporedna glumica (Jody Thompson)


Photobucket


SADRŽAJ:
"- Tijekom ljetne večeri 1958 godine usred meteorske kiše koja se je pojavila na nebu iznad pustinje Mojave u Kaliforniji zbog kvara slijeće svemirski brod vanzemaljca po imenu Urp. Dok je došljak iz svemira došao k sebi iz letjelice biježi opasno biće Ghota, čija je namjera nahraniti se ljudima da bi sakupio dovoljno energije nakon koje bi se počeo umnožavati.
Dok se Ghot 'hrani' stanovnicima obližnjeg gradića, Urp zauzima tijelo lokalnog astronoma amatera Teda Lewisa, koji je prvi otkrio mjesto udesa i kreće u potragu za stvorom. U pomoć mu priskače i konobarica Tammy, koja odmah spozna pravu istinu o velikoj prijetnji njenom gradiću. No, hoće li dobri vanzemaljac pronaći inteligentnog Ghota i tako spasiti cijeli naš planet od njegovog umnožavanja ili Zemlji prijeti totalno uništenje kad mnogobrojni Ghotovi započnu svoje hranjenje?"



Photobucket


RECENZIJA:
"- Lijepa je činjenica da postoji i danas mnogo ljudi koji uživaju u gledanju starih (većinom crno bijelih) znanstveno fantastičnih filmova iz pedesetih godina prošloga stoljeća od kojih su neki istinski klasici toga žanra (poput "The Thing from Another World" iz 51' ili "Forbidden Planet" iz 56'). Jedan od velikih ljubitelja ovakvih filmova je i R.W. Goodwin kojeg poznavaoci žanra znaju jedino kao glavnog producenta serije "X- FIles".

I baš zbog te velike ljubavi prema Sci-Fi filmovima nastaje "Alien Trespass".
Radnja filma je skoro istovjetna radnji "It Came from Outer Space" (1953), jer i kod jednog i kod drugog vanzemaljci dožive kvar na svom svemirskom brodu te što prije pokušavaju otkloniti kvar. Isto tako u oba slučaja jedan od znatiželjnika koji posjećuje mjesto udesa jest astronom amater, a sličnost jednookih svemirskih bića je očigledna (kad se sve zbroji moglo bi se govoriti i o nekoj slobodnijoj vrsti rimejka). Pojava zlog Ghota me je također podjsećala na vanzemaljce iz filmova "The Crawling Eye" (1958) ili "It Conquered the World" (1956)..
"The Blob" (1958) je također jedan od filmova koji je izvršio svoj utjecaj na radnju (scena sa pijancem i psom...a koju možemo vidjeti i u "Killer Klowns from Outer Space" (1988); pa scena kad se Ghot pojavi u kinu počne jesti ljude baš kao i želatinski organizam u "Mjehuru").


Photobucket


Sljedeće pitanje koje se namaće je - da li film išta valja?
Kako smo vidjeli iz gornjih rečenica ovaj film ne samo da je posveta zlatnom razdoblju filmova zanstvene fantastike nego je ujedno i parodija na te filmove.
Baš kao što su to filmovi "Mars Attacks!" (1996) ili "Matinee" (1993), no ovaj film nema njihovu konstrukciju priče i ugodan protok radnje.
Scenarističkim riječnikom - u filmu ima par mjesta gdje se vidi prazni hod (scene gube na atraktivnost i upadaju u melankoniju...a to znači samo jedno -nerazrađenost scenarija), likovi bi trebali biti životniji, a protok same radnje dinamičniji i prijazniji za samog gledatelja.
Film ima jako lijepu glazbu (sličnu onoj kakvu smo mogli čuti u Bavinoj "Planeti Vampira" ), scenografiju i kostimografiju koja prikazuje tipični stil 50-tih (po kvaliteti bliska onoj koju smo imali prilike vidjeti u zombi filmu "Fido", 2006), a početni dio filma jest i najbolje što možemo vidjeti u njemu (izdvajam scenu kad svemirski brod leti svemirom...ugodan osjećaj specijalnih efekata od prije 50-tak godina).
Od glumačke postave izdvajam jedino Erica McCormacka (Will iz serija "Will & Grace") kao Teda Lewisa / Urpa i Jenni Baird, koja glumi konobaricu Tammy. Njih dvoje su odlično odradili svoje glumačke uloge (Eric me posebno oduševio, jer se stopio sa ulogom...a mogao bih reći i da je uživao glumeći vanzemaljca Urpa), dok se ostali nisu baš proslavili, pa čak ni uvijek kvalitetni Robert Patrick u svojoj kratkoj epizodnoj ulozi kretenskog šerifa Vernona.
Mišljenja sam da je Patrick to samo onako odradio za Goodwina da mu se oduži za to što ga je aganžirao u "X-Files".

Na kraju kad se zbroje svi ti mali nedostaci (scenarij) koje film ima sa par vrlo pozitivnih detalja (smiješne smrti, dvoje glavnih glumaca, štih SF-a 50-tih...), on neće ostaviti duboki trag na gledatelja, no svakako ga vrijedi pogledati, jer ne mogu reći da mi film nije bio nezanimljiv...dapače. Po kvaliteti nije nimalo blizak sa Burtonovom remek-djelom iz 96'-te, jer Goodwin nema Timov talent da ispriča priču na pravilan način. Isto tako film nije bljutavi proljev poput "The Lost Skeleton of Cadavra" (2002) trashoidnog nezavisnog filmića koji je također crpio inspiraciju iz crno-bijelih Sci-Fi filmova.
Šteta da je ova posveta ostala na samo tom pojmu posveta, jer na žalost film nije ništa drugo nego to.
Nadam se samo da će mlađe generacije gledati ovaj film sa pozitivnog stajališta i da im neće smetati jeftin izgled čudovišta, koje priziva najbolje dane kad nije bilo CGI efekata i kad su to bila vremena kad je čudoviše bio čovjek u gumenom odijelu...

Photobucket

05:19 • Komentari ( 2 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.