subota, 27.09.2008.

Jack Brooks: Monster Slayer (2007)

Jack Brooks: Ubojica Čudovišta (2007)

Produkcija: Brookstreet Pictures / Sound Venture Productions
Redatelj: Jon Knautz
Scenaristi: John Ainslie i Jon Knautz
Priča: John Ainslie, Jon Knautz, Trevor Matthews i Patrick White

Glume:
Trevor Matthews (Jack Brooks).............Robert Englund (Profesor Crowley)
Rachel Skarsten (Eve)..........................James A. Woods (John)
Daniel Kash (Dr. Silverstein).................Ashley Bryant (Kristy)

Film izlazi na DVD-u 07. listopada, 2008 godine
Trajanje: 85 minuta
Nagrade:
2007 godina - osvojio "Carnet Jove Jury Award" ("Midnight X-Treme" - Jon Knautz)
2008 godina - osvojio "Gold Medal for Excellence" (izvaredno dostignuće u filmskoj glazbi - Ryan Shore)
Foršpan filma
Eskluzivini klipić iz filma...

Photobucket Jack Brooks junak za 21. stoljeće

SADRŽAJ:
"- Jack Brooks je mladi vodoinstalater koji ima velikih problema sa kontrolom bijesa, a što je produkt šoka iz njegovog djetinstva kad je kao dječak gledao kako mu vukodlak ubije cijelu obitelj.
Kad slučajno ne znajući to pomogne u otkrivanju drevnog zla, Jack se mora suočiti sa svojim strahovima iz prošlosti. A kad otkrije pravu prirodu svog postojanja i kad svoj nekontrolirani bijes usmjeri u uništavanje čudovišta koja su napala njegovu djevojku i njegove školske kolege iz noćne škole, Jack Brooks se pretvara u istinskog ratnika u - Ubojicu Čudovišta...."


RECENZIJA:
- Ovo je možda i najočekivaniji horor film ove godine kod većine ljubitelja ovog žanra. Činjenica je i da sam ja bio među tom ekipom. Eto, napokon mi se pružila prilika da i ovaj film pogledam u miru svog stana.
Nakon što sam pogledao par stvarno bljutavih filmova iz horor žanra iza kojih je ostao gorak okus, gledajući ovaj dojam se povećao na mnogo veću pozitivnu razinu. Evo i dojmova koje sam dobio gledajući film:

Što valja kod filma:
- prvo ovo je pravi retro film (kao recimo "Hatchet" (2006)) koji nas podsjeća na horor filmove iz 80-tih, a to znači samo jedno čudovišta su produkt šminke i silikonskog pribora, a ne CGI efekata (toga možda ima cijelih 10 sekundi, ako se nisam prevario)
- odlična šminka i specijalni efekti (a još kad se gleda da je ovo B horor film sa ograničenim budžetom ocjena je zaslužena)
- priča je jako dobro osmišljena
- glavni glumci Trevor Matthews kao Jack Brooks i Robert Englund kao Profesor Crowley su odlično odradili svoj posao
- Ryan Shore (nećak poznatog Howarda Shorea) je napravio svojim partiturama odličan ugođaj i vjerujte me da će se za njegov talent još čuti

Photobucket Čudovišta čekaju da im Jack napraši guzice

Što ne valja kod filma:
- filmu fali humora u dovoljnim količinama, jer je ovo ipak trebala biti crna horor komedija
- scenarij nije do kraja osmišljen kako treba, pa imate dojam da filmu fali nekoliko stvari (humor, neki likovi malo bolje karakterizirani...)
- jako talentiran redatelj (što se jako dobro vidi u filmu) Jon Knautz nije niti Sam Raimi niti Peter Jackson, no kako mu je ovo prvi pravi film vremena za doradu svog stila ima

Završna riječ:
- iako filmu nedostaje više humora (neki bi rekli i kvravijih scena) i ako će neke gledatelje koji su očekivali film ala "Evil Dead" 2 i 3 film možda i razočarati jer daje neke drugačije stvari nego što su zamišljali, ovo je definitivno jedan od 5 najboljih horor filmova ove godine.
Prvo bih izdvojio i odličnu pojavu veterana horor filma Roberta Englunda (Freddy Kruger iz "NOES"), koji je nakon par slabijih uloga (gdje se preglumljivao... "Zombie Strippers!" (2008) spomenimo kao pravi primjer) opet pružio odličnu glumačku predstavu u liku smiješnog profesora.
Trevor Matthewsov vodoinstalater Jack nema karizmu jednog Ashleya J. Williamsa (bogme nema niti onlinere), niti je kuler kao recimo Jack Crow Jamesa Woodsa ipak im je opako blizu i to najviše zahvaljujući svojom markatnom i prijaznom pojavom (Trevor tu vlada kadrom...izdvajam scene sa psihijatrom). Ako bih išao u dublju analizu Jack Brooks je bliži Lionelu Cosgroveu Timothya Balmea. Sve u svemu Jack je novi junak horor filma za kojeg pravo dokazivanje tek dolazi, jer se šuška da se na nastavku već dobrano radi (nadam se da je i veći budžet), a kako mi izvori govore tu će Jack manje pričati a više prašiti guzice raznim monsterima.
Tako gledajte na ovaj film kao na razradu legende i rođenju tj. stvaranju novog junaka (nešto isto kao što je "Spiderman" (2002) bio za svoj serijal ili prvi "Evil Dead" za razvoj Asha, koji je na svoje tek došao u drugom dijelu serijala).
Kako mi se film jako svidio jedva čekam da ga imam i na DVD-u. A vama toplo preporučam da ga što prije nabavite i pogledate...sa nadom da ćete uživati u viđenom baš kao što sam ja.

THE SCENA:
- kad Jack izgubi kontrolu nad sobom i sve gdje se mlati sa monsterima (no scene neću prikazati, jer ostavljam vašem sudu da se sami uvijerite, pa ću stoga prikazati mnogo ljepši poster od onoga gore...made in Kanada)

Photobucket

TO BE CONTINUED...(nadam se u nastavku) thumbup

23:27 • Komentari ( 0 ) • Print#

četvrtak, 25.09.2008.

The Dark Crystal (1982)

Tamni Kristal (1982)

Produkcija: ITC Entertainment / Henson Associates
Redatelji: Jim Henson i Frank Oz
Scenarij: Jim Henson i David Odell
Muzika: Trevor Jones

Glasove posudili:
Jim Henson - Jen, A Gelfling (izvođač) / High Priest (Ritual Master) (izvođač) / Podling (izvođač) / Dodatni Likovi (nekreditiran)
Kathryn Mullen - Kira, A Gelfling (izvođač) / Jen, A Gelfling (asistent) / Dodatni Likovi (nekredititran)
Frank Oz - Aughra, A Keeper Of Secrets (izvođač) / Chamberlain (izvođač) / Podling (izvođač) / Dodatni Likovi (nekreditiran)
Dave Goelz - Fizzgig, A Friendly Monster (izvođač) / General (Garthin Master) (izvođač) / Dying Emperor (izvođač) / Podling (izvođač)

Film je izašao u kina 17. prosinca, 1982 godine
Trajanje: 93 minute
Buđet: 15 milijuna $
Zarada: 40 milijuna $
Nagrade:
1983 godina - osvojio glavnu nagradu na filmskom festivalu "Avoriaz Fantastic Film Festival" i Saturn nagradu za najbolji fantastični film, te zaradio nominacije: nagradu Hugo (najbolja dramska prezentacija) i nagradu Saturn u konkurenciji najboljeg umjetničkog postera (Richard Amsel) i najboljih specijalnih efekata (Roy Field, Brian Smithies)
1984 godina - zaradio nominaciju BAFTA nagrade za najbolje vizualne specijalne efekte (Roy Field, Brian Smithies, Ian Wingrove)
2008 godina - nominacija nagrade Saturn za najbolji DVD izlazak nekog filmskog klasika
Službene stranice filma
Galerija slika
Foršpan filma

Photobucket glavni junaci priče Kira i Jen Gelflingi

SADRŽAJ:
"- Prije 1000 godina misteriozni "Kristal Istine" je oštetio jedan od Urskeksa i tad je započelo doba kaosa, a sam kristal je dobio novo ime - "Tamni Kristal". Tako su nastale dvije rase:
zla rasa grotesknih Skeksisa, gnomskih zmajeva vladaju željeznom kandžom svojom fantastičnom planetom, koja okružuju tri sunca. U međuvremenu siroće Jen odgajan je u samoći od strane dobronamjernih, miroljubivih i mudrih čarobnjaka, tajnovite rase po imenu Mystics.
Poglavar reda Ursu na svojoj samrti povjerava zadatak Jenu da pronađe dio Tamnog Kristala koji bi trebao vratiti ravnotežu u svemiru. Put ga vodi do čarobnice-znanstvenice Aughre koja ga uspije uputiti na pravi put i to baš netom prije nego njen observatorij ne napadnu strašni rakoliki oklopni ratnici Garthimi koji služe zle Skeksise.
Aughru zarobe i njeno prebivalište unište, no Jen se uspijeva spasiti.
Na svom putovnanju upoznaje i Kiru pripadnicu vlastite rase, no putovanje će i dalje biti teško, jer ratnici Garthimi su mu za paetama, a ako se kojim slučajem dokopaju malog kristala Skeksisi će imati neograničenu moć i to će biti kraj svim nadama...Hoće li Jen i Kira uspijeti izvršiti zadatak i tako vratiti sklad u svemirsko stanje stvari?"


Photobucket mudra znanstvenica Aughra

RECENZIJA:
"- 80-te su bile jako dobre za fantasy filmove, jer u tom razdoblju se pojavilo par filmova koje uvijek dobro pamtimo - "Excalibur" (1981), "Legend" (1985), "Wilow" (1988) ili recimo "Ladyhawke" (1985), a svaki je na svoj način zadivio ljubitelje filma. No, jedan film svakako strši u ovoj skupini - "The Dark Crystal", koji je nažalost većini filmofila, a pogotovo ljubiteljima fantasya potpuno nepoznat.
Moram priznati da sam za ovaj film prvi put čuo tamo 88' godine kada sam bio u bolnici u Biogradu na moru zbog problema sa kukom. Nažalost samo čuo, jer sam film sam tek pogledao prije par dana (iako sam ga imao na DVD-u već neko vrijeme, čekao sam onaj pravi trenutak za gledanje).

Ono što prvo plijeni pozornost kod ovog filma jeste što je on u potpunosti rađen kao skupocjeni lutkarski igrokaz velikog meštra lutkarstva Jima Hansona tate Muppeta (nema onoga tko je rođen u 70-tima da nije gledao taj superpopularni serijal "The Muppet Show" (1976-81)).
Sve u filmu je napravljeno bezprijekorno od lijepe glazbe do odlično smišljenih (u smislu figurativne kreativnosti) likova, pa do predivno napravljenih kulisa i samog ugođaja kojim film odiše od svog početka do kraja.
Koliko sam po netu mogao primjetiti film vole svi i kritičari i publika. Ja sam sam bio stvarno zadivljen viđenim (a kad vidim da sam film utrpao u maraton sa najnovijim filmovima - "The Seeker: The Dark Is Rising" (2007) i "The Golden Compass" (2007), mogu reći da ih je ovaj film od prije 26 godina pojeo za doručak).

Photobucket bića Tamnog Kristala - u smjeru kazaljke na satu: Podling rob, Garthim i skupuna mudrih
Mysticka

Primjetio sam isto tako da neki ugledni kritičari govore kako je film podbacio na matičnom tržištu, ja se sa tim ne bih složio jer ipak je on zaradio 40 milja $ na uloženih 15, a to je primjetiti ćete skoro duplo od uloženog. Za takav prijem je najviše zaslužan odličan tajming za kino premijeru - par dana prije božića a fama za E.T-ijem se još nije primirila (Japan je tradicionalno sklon fantaziji i lutkarstvu, pa nije niti čudo što je film kod njih imao dobru prođu).
Iako priča prati već klišejiziran način pripovijedanja u fantasy žanru i ide svojim jednosmjernim putem, on za razliku od gornjih nabrojanih filmova ima izraženu simboliku i bavi se temama poput genocida, pa tako unosi povoljni vjetar svježine u žanr. Unatoč jako dobro odrađenom poslu i iznimnoj vizualnoj paleti likova i samog krajolika film nije bez par minornih mana koje valja spomenuti:
- pažljiviji promatrač će primjetiti da su efekti rađeni prije priče, što neke scene i neki djelovi ističu u samome filmu
- iako dobro zamišljena ideja scenarij je trebao bolje prezentirati svoje likove tako da ne budu kako je ovdje slučaj nedorađeni tj. karakterno su kao čardak niti na nebu niti na zemlji (izuzimam ovdje gl. negativca, koji je za mene jako dobro osmišljen i potretiran).

Unatoč ovoj maloj opasci film je zakon, a kada bih ga opisivao drugim filmofilma rekao bih da je film mješavina - "Labyrinth" (1986) i "The NeverEnding Story" (1984), gdje su dobri likovi kao da su proizašli iz serije "Fraggle Rock" (1983 - 87), a zli iz serije "Terrahawks" (1983 - 86) u nas poznatiji kao "Jastrebovi Zemlje"...a kad gledam Skeksise, oni kao da su neki bliski rođaci Zelde i njene muljatorske ekipe.
Što još reći nego da ovaj film morate pogledati pod hitno, a zajebite dosadne proljeve kao "The Seeker: The Dark Is Rising" (2007), "Dungeons & Dragons" (2000) ili Eragon (2006) već se bacite na pravu stvar - "The Dark Crystal" (čija se kompleksnost zamišljenog fantazijskog svijeta opako približila Tolkienovu Međuzemlju).

*Malo upozorenje:
- iako je Jim Hanson poznat po Muppetima (Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Animal i ostali...) ovaj film je mnogo drugačiji i ima stresnih scena (Garthimi rade pokolj na malim slatkim Podlingsima, svaka scena sa odvratnim Skeksisima, scene u kojim Skeksisi izvlače životnu esesenciju iz Podlingsa...) za malodobnu djecu od 6 godina i ispod...

Photobucket zli i opaki Skeksisi

Zanimljivosti u vezi filma (TRIVIA):
- u to vrijeme je ovo bio jedini igrani film bez pojave ijednog ljudskog glumca u njemu
- u Japanu i Francuskoj film je po zaradi 1983 godine bio No.1 na filmskoj top ljestvici tih dražava
- nakon probnog prikazivanja u San Franciscu Jim Hanson koji je loše prošao je premontirao i izmjenio 20 minuta filma, te ponovo nasnimio neke glasovne dionice
- ovaj film je također bio početak rada radionice Jim Henson's Creature Shop koja danas uživa veliki ugled
- Kira i Podlings izgovaraju rusko-hrvatske mješane riječi, koje možemo i mi prepoznati (učestala riječ je - Dole)
- ovaj film je imao neke jake podveznice sa trećim pokusnim scenarijem Ratova Zvijezda IV (kod kojih je tek četvrti upotrijebljen kao pravi scenarij), a veza između ta dva filma je producent Gary Kurtz koji je oba producirao
- govori se da je snimanje trajalo dugih 5 godina
- Hanson i ekipa su imali par ideja sa podzemnim bićima gdje bi se Kira i Jen našli u svom putovanju, no ta je ideja odbačena sa nastavak...a "Fraggle Rock" (1983 - 87) su nastali kao inspiracija od te ideje
- Frank Oz je ugledni redatelj (Bowfinger (1999), Dirty Rotten Scoundrels (1988), Little Shop of Horrors (1986)) no većina ga pamti po tome što je posudio glas Yodi iz "Star Warsa" i Fozzie Bearu iz "Muppet Showa"

THE SCENA:
- tzv. "trial by stone" borba za prijestolje između Chamberlaina SkekSila i Generala SkekUnga

Photobucket

- 'isušivanje' životne esesencije iz jadnog Podlinga

Photobucket

- Kira i Jed jašu Landstriderse

Photobucket

Uskoro slijedi i dugo očekivani nastavak tj. sequel "The Power of the Dark Crystal" (2009)....

05:40 • Komentari ( 1 ) • Print#

ponedjeljak, 15.09.2008.

The Monster Squad (1987)

Odred za Čudovišta (1987)

Produkcija: Home Box Office (HBO) / Keith Barish Productions / TAFT Entertainment Pictures
Redatelj: Fred Dekker
Scenarij: Shane Black & Fred Dekker
Kreator čudovišta: Stan Winston i njegov Stan Winston Studio

Glume:
Andre Gower (Sean Crenshaw)...........................Duncan Regehr (grof Dracula)
Robby Kiger (Patrick)...........................................Tom Noonan (Frankensteinovo čudovište)
Brent Chalem (Horace)........................................Carl Thibault (Wolfman) / Jonathan Gries (Wolfman kao čovjek)
Ryan Lambert (Rudy)...........................................Tom Woodruff Jr. (Gill-man)
Michael Faustino (Eugene)...................................Michael MacKay (Mumija)
Ashley Bank (Phoebe Crenshaw)........................Stephen Macht (Det. Del Crenshaw)

Film je izašao u kina 14. kolovoza, 1987 godine
Trajanje: 82 minute
Buđet: 12 mlijuna $
Zarada: 3 770 000 $
Nagrade:
1988 godina - osvojio Srebrnog Gavrana na "Brussels International Festival of Fantasy Film"; te nagradu "Young Artist Award" (za okupljenu ekipu mladih glumaca u Filmu ili TV seriji) i nagradu Saturn za najbolje kostime (Michael W. Hoffman / Aggie Lyon), najbolja muzika (Bruce Broughton), najbolji sporedni glumac (Duncan Regehr) i najbolja prezentacija mladog glumca (Andre Gower)
2008 godina - osvojio Saturn nagradu za najbolji DVD izlazak nekog filmskog klasika
Foršpan 20th Anniversary Edition DVD-a

Photobucket Ekipa na okupu - WolfMan, Gill-Man, Mumija i Frankie

SADRŽAJ:
"- The Monster Squad je maleno društvo dječaka i prijatelja, koji obožavaju filmove o čudovištima.i po cijele dane samo o njima pričaju u svojoj kućici na stablu. No, kada u njihov maleni gradić stigne pravi grof Drakula, koji uspije oživjeti sva legendarna čudovišta - Vukodlaka, Čudovište iz Crne Lagune, Mumiju i Frankensteinovo čudovište, stvari postaju čupave i opake za sve. Naime Dracula želi uz pomoć amuleta koji sadržava koncentrirano dobro zavladati svijetom.
Ali nije računao na Odred za Čudovišta i to u sastavu:
12-godišnjeg Seana Crenshawa, koji je vođa grupe i njegovog najboljeg prijatelja Patricka, bucmastog Horacea, najstarijeg dečka u skupini Rudya, Seanove male seke Phoebe i malešnog Eugenea.
No, hoće li njihova složnost, odvažnost i veliko znanje o protivnicima biti prevaga koja će biti dovoljna da se legendarna čudovišta pobijede?"


Photobucket I ne tako strašni Dracula

RECENZIJA:
- Evo filma za kojeg bi trebali znati ne samo horor ljubci nego i djeca. "The Monster Squad" su "The Goonies" (1985) horor žanra tj. ovo je čistokrvni film za djecu i to sa najdražim Universalovim čudovištima - Draculom, Frankenstainom, WolfManom, Mumijom i Čudovištem iz Crne Lagune.
Da svi su tu i kuju urotu u osvajanju svijeta, a na putu im je skupina djece.
Sigurno ste svi zamišljali dok ste bili djeca kako se borite baš protiv tih starih i neuništivih čudovišta, e pa ovaj film upražnjava te fantazije u potpunosti.

Kao prvo na samom filmu se okupila odlična ekipa - redatelj i jedan od scenarista Fred Dekker (scenarist i redatelj "Night of the Creeps" !986)), drugi scenarist Shane Black (scenarist filmova - The Long Kiss Goodnight (1996), Last Action Hero (1993), The Last Boy Scout (1991) i svi djelovi Smrtonosnog Oružja), spcijalni efekti - Stan Winston Studio...

Baš ti specijalni efekti izgledaju odlično napravljeni (što reći nego Stan Winston....valjda njegovo ime sve govori) i to u pravoj posveti starih filmova iz davnih 30-tih, 40-tih i 50-tih. Meni samom su se najviše svidjeli WolfMan i Gill-Man. Iako, scenarij nije remek - djelo jako je dobro napisan (treba se gledati da je da ima oznako PG-13) sa samo jednom malom mrljom (Phoebe kao djevica koja treba spasiti svijet...to mi je nekako malo previše za dječije uši zar nije?).
Glumačka ekipa je napravila jako dobar posao:
- Tom Noonan kao neshvaćeni Frankenstein jako dobro odigrava svoju ulogu
- Ashley Bank kao mala seka Phoebe je pravi dragulj filma (posebice izdvajam upadice bratu)
- cameo pojava Davida Provala kao pilota je neobična, kratka ali kod mene upečatljiva, te vječitog 'školskog nasilnika' u filmovima Jasona Herveya (danas većinom glumi u TV serijama)
u glumačkom smslu ostatak dječijeg društva je napravilo dobar posao, tako da imamo onaj osjećaj prijateljskog zajedništva među svim dječijim likovima u filmu.


Osim one male crne mrlje u scenariju, jedini minus filma jeste sam Dracula, koji nije napravljen u strašnom tonu, već izgleda previše komično. Po meni bolje bi pasao Dracula iz "Van Helsinga" (2004) tj. glumac Richard Roxburgh (bez onih CGI efekata) i njegovo preglumljivanje.
Isto tako možda su malo bolje mogli iskoristiti Gill-Mana koji je ovdje bio više kao statist nego pravi strašni element (poput recimo WolfMana) i Draculine tri nevjeste.
Sam film uživa kutni status među horor ljubcima diljem svijeta (naravno i ja sam jedan od njih) no kod nekih renomiranih kritičara film je dobio slabe ocjene što me čudi.
Uglavnom vjerujem da su nakon 20 godina svi bili jako veseli kad je izašlo "Two-Disc 20th Anniversary Edition" DVD izdanje 2007 godine. Ja sam ga kupio odmah nakon što je izašao i uživao sam u ponuđenom:
intervjui sa ekipom i glumcima filma (“Monster Squad Forever” u trajanju od 87 minuta), filmski detalji (snimanje filma, efekti, dogodovštine sa snimanja), eksluzivni intervju sa Frankenstainom iz 1986 i ta seta snimanja (8 minuta), 8 minuta izbrisanih scena, reklame filma, glaerije... Bogato DVD izdanje i veliki plus za glavonje iz Lionsgatea (bravo).

Odred za Čudovišta nije u rangu Goonija, no zasigurno mu je jako blizu od svih drugih i sličnih filmova. Ako tražite horor film za djecu koji će gledati cijela obitelj onda nema boljeg od ovog filma...jer vjerujem da će se svi lijepo zabaviti...

Photobucket Jason Hervey kao školski nasilnik E.J.

(*u filmu nema niti kasapljenja, niti krvi, niti ičega lošeg za dječije nevine oči ili nečega što bi moglo iskvariti njihove male sive stanice)

Zanimljivosti u vezi filma (TRIVIA):
- prema redatelju Fredu Dekkeru u montaži je izbačeno oko 13 minuta filma jer glavonje u studiju nisu željeli da film traje više od 90 minuta
- Ashley Bank je odbila ulogu u "Fatal Attraction" (1987) da bi mogla glumiti malu Phoebe
- lice WolfMana (vukodlaka) modelirano je prema legendi Stanu Winstonu
- u kućici na stablu tj. u klubu Odreda za Čudovišta vidljiv je plakat filma Luca Fulcia "Zombi" (1979)
- scena kad Dracula diže malu Phoebe je snimljena odprve, jer glumac Duncan Regehr nije želio da Ashley Bank proživljava strah od njegovih crvenih očiju od leća i plastičnih vampirskih zubiju, a kad je mala Asley pitala redatelja kad treba vrisnuti...on joj je rekao - znat ćeš...
- pjesma sa odjavne špice ima dvije verzije - kako svi znamo iz razdoblja VHS-a na odjavnoj je špici jedan refren išao ovako: "...the creature swimmin' in the pool", dok iz DVD verzije (2007) refren ide ovako: "...the Creature From The Black Lagoon"
- Liam Neeson je trebao glumiti Draculu no kasnije ulogu nije dobio, iako je plaćen za snimanje nekih scena koje nikada nisu snimljene (ovo je prije nego je Liam postao popularan)

Zanimljive izjave u filmu (QUOTES):

Eugene: "- Čudovište mi je ukralo čokoladicu!"

Sean: "- Gledaj, Wolfman ne treba ići na posao. On nije momak."
Patrick: "- Ma, što to govoriš? On šeta uokolo, on nosi gaće."
Sean: "- On mora nositi gaće. Ti su filmovi napravljeni u 40-tima. On ih mora nositi tako da mu ne vidiš...vučjeg pišu."

THE SCENA:
film ima par jako dobrih scena
- Wolfman's got nards...
- WolfMan transformacija
- Phoebe virgin & Horace vs. Gill-Man

R.I.P
Brent Chalem (Horace) - 07. veljače, 1975 - 09. prosinac, 1997 (upala pluća)
Stan Winston

03:07 • Komentari ( 1 ) • Print#

ponedjeljak, 08.09.2008.

C.H.U.D. II: Bud the C.H.U.D (1989)

C.H.U.D 2 (1989)

Produkcija: M.C.E.G. Virgin Home Entertainment
Redatelj: David Irving

Glume:
Brian Robbins (Steve Williams)....................Bill Calvert (Kevin)
Tricia Leigh Fisher (Katie).............................Gerrit Graham (Bud Oliver, a.k.a. Bud the C.H.U.D.)
Robert Vaughn (pukovnik Masters)...............Larry Cedar (Graves)
Bianca Jagger (Velma)..................................Robert Englund (cameo)

Film je izašao u kina 27. rujna, 1989 godine.
Trajanje: 84 minute
Foršpan filma: C.H.U.D. II Vestron Video Trailer i Trailer regular

Photobucket pukovnik Masters sa bazukom

SADRŽAJ:
"- Vlada SAD prestaje financirati projekt zvan 'C.H.U.D' zbog prevelikih komplikacija u pokusnima testovima. Naime, leševi na kojima su obavljani pokusi sa enzimom izvađenim od mutanata nastalih od radioaktivnog otpada ožive i hrane se ljudskim mozgovima.
Jedini primjerak koji nije uništen jeste zamrznuti leš američkog vojnika Buda Olivera tj. subjekta zvanog kao Bud the CHUD, koji se nalazi u Centru za Suzbijanje Bolesti. Ubrzo ga troje tinejđera ukradu i igrom slučaja ožive, a kad se Bud probudi odmah kreće u hranjenje.
Nedugo nakon toga uz Buda je sve više zaraženih...a nekad mirni gradić pretvara se u hranilište zombija.
Hoće li vojska na čelu sa pukovnikom Mastersom uspijeti suzbiti širenje zaraze? Hoće li naši junaci preživjeti neuništive ljudoždere? A kako ubiti nekoga tko je jednom trebao biti ultimativna borbena mašina vojske...kako ubiti nekoga tko je već mrtav, a pucanj u glavu ne pomaže?"
RECENZIJA:
"- Nakon prošlog posta u kojem sam recenzirao prvi dio ovim postom dolazimo i na recenziju drugog dijela (Foršpan) C.H.U.D fenomena.
No, ovaj je film nešto sasvim drugačije i za razliku od kultnog prvjenca ovaj film je jako jako loš nastavak. U prvom dijelu smo imali priču, dobre glumačke karakterisitke i što je najvažnije dobre monstere. C.H.U.D II nema ništa od toga, ali pogledajte sami što (ne)valja kod filma:

Što ne valja kod filma:
- kao prvo film nije nimalo originalan u svojoj radnji i bez imalo trunke savijesti podkrada druge horor filmove, a sam film počinje kao "Night of the Creeps" (1986) (krađa leša) dok sve ostalo je kopirano iz filma "Return of the Living Dead Part II" (1988) , a to se najviše vidi po tome da zombiji u filmu jedu mozgove (iako ne viču 'brains' nego 'meat' meni sve to miriše na isto sranje a drugo pakovanje), govore i glupiraju se kao zombiji u ROTLD 2, a očigledan je i humor, ali i otpornost zombija na sve živo od zaleđivanja tekućim dušikom do direkt udar zoljom (pa i njihova jedina slaba točka elektricitet)...
- scenarij je prepun rupa i besmislica što znači da Ed Naha (scenarist "Trolla" (1986) i "Honey, I Shrunk the Kids" (1989)) nije napravio nikakav posao na ovom projektu; likovi su mu nezanimljivi i blijedi, akcija nedorečena...jednostavno sve je u scenariju čista šitulja
- humora gotovo da i nema u filmu iako je ovo trebala biti crna komedija i to sa naglašenim crnim humorom
- iako se film zove "C.H.U.D II" nema ama ikake veze sa prvim djelom (osim što je na početku prvi dio spomenut u dvije nezamjetljive rečenice) tako da nemojte očekivati mutante ljudoždere iz prvog dijela
- iako IMDb u svojoj triviji spominje da je u ovom filmu imao cameo pojavu da me jebeš ja to nisam nigdje vidio u filmu...pa sam se malo osjetio kao da me je netko lagano zajebao (jedino ako mu je cameo bio od 0.5sec)
- nema gore scena uopće

Što valja kod filma:
e ovo je bilo jako teško, no uspio sam iskopati par stvari
- šminka zombija nije loša ako se gleda da je ovo horor komedija, a posebno bih pohvalio efekt kad naši gl. junaci zombiju profesoru zabiju plamenik u glavu, a on ih nastavi ganjati sa plamenikom u glavi (doslovno njegov vrh viri iz njegovog čela) dok plamenik i dalje daje plamen...odlično
- kao pukovnik Masters je vrlo dobro obavio svoju ulogu i jedini je lik koji se izdvaja sa par dobrih onlinera ("- Only the God damndest, ugliest barber I've ever seen." ili "...and don't tell the President. He wouldn't understand anyway." )..jedina svijetla zvijezda filma
- napad zombificirane pudlice na poštara je najbolja scena filma (vidi dolje)...i dosta smiješna

Završna riječ:
- Sjećam se da sam ovaj film prvi put gledao 91' godine u vrijeme kad je rat već lagano dolazio u naše krajeve. I moram reći da mi je to bio prvi zombi film koji sam gledao (potom je išao ROTLD 2) i film mi se se nekako svidio.
Ali, danas 17 godina kasnije moje je mišljenje drugačije - film je smeće da ne može biti veće (hej čak se i rimuje).
Iako, je ako ćemo iskreno bolji od današnjih kvazi amatersko ŽNJ produkcijskih zombi filmova.
Uvijek ću radije gledati ROTLD 2 koji su imali Karena-Mathews komični duo (koliko su mi rekli frendovi iz Nizozemske C.H.U.D II je u stvari trebao biti "Return of the Living Dead part 3"...pa iako bi u tome moglo biti istine drago mi je što nije).
Inače, film nikako ne preporučam (he is all messed up) za gledanje, ali ako volite zombi zajebanciju sa bizarnom i glupom radnjom (na američki redneck način humora) i blijede kopije ROTLD trilogije, i ako ste ljubitelj uvijek rado viđenog glumca Roberta Vaughna onda pokušajte baciti oko na ovaj hororčić. Inače, uvijek vam ostale prvi ROTLD zar ne...


THE SCENA:
- najbolja scena filma napada zombificirane i opake pudlice na poštara (gornje dvije slike)...i plamenik u čelo zombiciranom profesoru biologije (donje tri slike)

Photobucket

13:37 • Komentari ( 1 ) • Print#

ponedjeljak, 01.09.2008.

C.H.U.D. aka Cannibalistic Humanoid Underground Dweller (1984)

C.H.U.D (1984)

Produkcija: C.H.U.D. Productions / New World Pictures
Redatelj: Douglas Cheek

Glume:
John Heard (George Cooper)............................Daniel Stern (A.J. 'The Reverend' Shepherd)
Christopher Curry (kapetan Bosch)..................Kim Greist (Lauren Daniels)
Eddie Jones (šef O'Brien).................................George Martin (Wilson)
John Goodman (policajac u buffetu).................Jay Thomas (policajac u buffetu)

Film je izašao u kina 31. kolovoza, 1984 godine.
Trajanje: 88 minuta / 96 minuta (Director's cut)
Buđet: oko 1 250 000 $
Zarada: 3 412 497 $ (u prvom tjednu prikazivanja zarada - 1,7 milijuna $)
Stranice o filmu...
Nagrade:
1985 godina - osvojio nagradu za najbolji fantazijski film na "Brussels International Festival of Fantasy Film" i zaradio nominaciju Grand Prize na "Avoriaz Fantastic Film Festival"
Foršpan

Photobucket gornje dvije slike su sam početak filma...

SADRŽAJ:
"- Policija New Yorka počinje dobivati prijave nestanaka beskućnika, no za sada ti čudni slučajevi ostaju nerješeni. Na njima radi i kapetan Bosch, kojem je u isto to vrijeme nestala žena.
Iako, policija tapka u mraku slučajeve istražuje prijatelj beskućnika A. J., koji polako otkriva da se iza nestanaka skrivaju mutanti-ljudožderi nastali radioaktivnim otpadom kojeg je tu pospremio vladin čovjek Wilson, koji radi za Nuclear Regulatory Commission.
Nakon što Bosch slučajno otkrije svoju mrtvu ženu udružuje se sa A. J.- om u otkrivanju vladinih zataškavanja. Sve policijske postaje su pod uzbunom nakon što mutanti napadnu jedan buffet i kad usporedno tome krene operacija u kojoj bi trebali očistiti plinom sve dijelove kanalizacije i tako uništiti mutante. Igrom slučaja fotograf George Cooper i A.J. su završili u kanalizacijama, a za petama su im mutanti... Hoće li se njih dvoje na vrijeme izvući, hoće li plin pobiti baš sve mutante i hoće li fotografova djevojka manekenka uspijeti izbjeći napadu mutanta koji je došao iz podruma njene zgrade?"


Photobucket Goodman i Thomas u cameu (gornje dvije slike)...

RECENZIJA:
"- Kada bi ovaj film preveo na naš jezik i to punim imenom on bi glasio nekako ovako - Kanibalističko Humanoidni Stanovnici Podzemlja. Sam naslov zove gledatelja na gledanje zar ne?
Činjenica je da volim ovakve filmove koji spadaju u tzv. Creature Features (a ne u Monster movie kako ga neki trpaju) gdje uvijek neke beštije napadaju ljude. Pa, pogledajmo što (ne)valja kod ovog filma:

Što valja kod filma:
- najprije sama priča: mutanti nastali od radioaktivnog otpada koji žive u kanalizacijama ispod New Yorka i uz to su ljudožderi...urbana legenda, pomalo izlizana, ali uvijek pali
- film ima jako dobru glumačku ekipu (većina danas poznatih glumaca su tek započinjali svoje blistave glumačke karijere), na čelu sa Johnom Heardom (tata od Kevina u "Sam u Kući") i Danielom Sternom (Marv u "Sam u Kući")...
- gledajući da je ovo film sa skromnim buđetom (ovo naglašavam) specijalni efekti izgledaju jako dobro, iako su čudovišta jako solidno napravljena (facijalni dio je odličan, dok se na njihovim kandžastim rukama moglo bolje poraditi) ono što se najviše izdvaja je gore element (trupla, otkinute glave i lijepa lutka obješenog psića)...a ako vas zanima malo više o tim stvarima bacite oko na galeriju
- pojavljivanja čudovišta iako reducirana zbog buđeta su jako dobra i efektna
- karakterizacija kapetana Boscha mi se jako svidjela...nekako odstupa od jednobojnih karakterizacija u sličnim filmovima
- cameo pojava Johna Goodmana (tad još nije bio tako debeo) i Jaya Thomasa...i efektna smrt u buffetu od strane par gladnih mutanata

Photobucket

Što ne valja kod filma:
- slabo iskorištena pojava čudovišta u filmu
- male rupe u scenariju (čitao sam da se mnogo prčkalo po njemu i da su se neke orginalne i jako dobre ideje odbacile)
- nisu izbjegavani klišeji koji odmažu filmu
- filmu nedostaje ono nešto da kod mene bude u rangu remek-djela...možda da je nekako bolje dorađen, da je imao nekako jeziviji ugođaj, neke scene malo bolje odrađene...

Završna riječ:
Uglavnom film mi se svidio. Ima svega po malo, a još ako se pogleda godina (84') efekti su više nego solidni. Iako, film nije u rangu "Humanoids from the Deep" (1980) s pravom je zaslužio kultni status koji uživa među horor ljubcima (a bogme nije bez veze zaradio u prvom tjednu kino prikazivanja cijeli svoj buđet).
A kad bi se našla prava osoba ne bih imao ništa protiv jednog dobrog rimjeka (šteta što je Rob Zombie odustao, jer ovo bi mogao biti njegov prvi pravi film).
Ako imate vremena predlažem da najprije pogledate ovaj film a onda "Humanoids from the Deep" (1980) u jednom malom filmskom maratonu...Nećete zažaliti.

Photobucket jedan od CHUD ekipe...

Zanimljivosti u vezi filma (TRIVIA):
- Robert Englund je trebao glumiti lik A.J.-a tj. 'The Reverend' Shepherd, ali je morao odustati zbog uloge Freddya Krugera u "A Nightmare On Elm Street"
- Jay Thomas imao svoj filmski debi
- film je imao mnoge reference u kulturi: filmovi (Clerks II, serija "Angel", a u "Donnie Darku" je trebao biti film u kinu no umjesto njega je išao "Evil Dead"...), te video igre i glazba...
crtana serija "The Simpsons" imaju najviše referenci na ovaj film i to u epizodama:
- "The City of New York Vs. Homer Simpson" - gdje je Homer upao u kanalizaciju i rekao: "...and that's when the C.H.U.D.s came at me."
- "Hello Gutter, Hello Fadder" - Homer propada kroz zemlju pa vidi sva poznata podzemna bića Morloke, Ljude Krtice i CHUD mutante...
uz sve to bilo je kroz epizode par manjih referenci na naslov CHUD

THE SCENA:
- kad Wilsonov agent pojede kovanicu od 25 centa zaprepaštenom A.J. -eu dok je pokušao telefonirati novinarima

Photobucket Prejebeno...

p.s. - the unedited version of the shower scene (with Griest's body double) appears as an easter egg on the DVD. (From the main menu, click on Extras. At the top of the Extras menu is 'Trailer'. Click the Up button on your remote, and the eyes of the C.H.U.D. in the background will be highlighted. Click Enter, and the 'Unabridged Scene' will play.)

01:30 • Komentari ( 2 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.