30

nedjelja

srpanj

2023

SCENARIO ''REZIDENCIJA MASKI'' - DIANNA DIVERNO - MOŽDA I KAO TELEVIZIJSKI SERIJAL


Scenario za crtani film ''Rezidencija Maski'' Dajane Diverno prostire se na 130 stranica. Prevod na engleski jezik uradila je A.B.
Autorica je uradila okviran oblik ovog dela koji treba biti predložen i za televizijski serijal u nastavcima. Dianna kaže kako nikad nije radila projekat predviđen za rad na televiziji u vidu crtanog filma i komedije pomešane s akcijom, predviđene za najmlađu populaciju. Poslednjih par dana bila je dosta usredočena na sve to u žarkoj nadi kako će se projekat možda svideti nekoj od televizija. Pretpostavimo da bi možda u tom slučaju autorica trebala biti posvećena radu na skriptama ''Rezidencije Maski'' predviđene za televiziju, ali ne znamo gde bi ona tada boravila ...
Do sada je ''Rezidencija Maski'' objavljena kao bajka nekoliko puta i na nekoliko različitih jezika.

OPIS BAJKE ''REZIDENCIJA MASKI'' - DIANNA DIVERNO
Daisy je lepa i mlada prodavačica maski koja radi u prodavnici koja se zove ''The Residence Of The Masks''. Njen šef je majstor Ricardo koji pravi najlepše Venecijanske maske na svetu. Ovu podavnicu posećuje lep savetnik Minard Moretto kako bi naručio posebnu masku harlekina Talio za Grofa di Gledisy za njegovu veridbu s princezom Antonellom. Između Daisy i saventika Moretto javlja se simpatija. Greškom jednog radnika Ramgotha maska harlekina završava u rukama grofa de Trimasy. Masku harlekina su dve zle maske Quamberdy i klovn John namerno zamenili, kako ne bi doslo do veridbe. Grof de Trimasy je greškom uzeo paket i otišao u svoj dom u drugi deo države. Daisy je uspaničena, javlja za ovaj propust savetniku Moretto, a onda se njih dvoje upuštaju u potragu za maskom harlekina Talio. Nekako uspevaju da stignu na drugi kraj države, ali vlasnik te maske grof de Trimasy ne želi samo tako da je vrati pravim vlasnicima. On traži da mu Daisy pravi društvo tri dana kako bi je zaveo, vodi je šetnju, u vrt paunova, na bal, i traži da mu da tačno 105 poljubaca. Savetnik Moretto kome se Daisy vrlo dopada, pokazuje znake ljubomore. Na krjau ipak uspevaju da uzmu masku Talio i beže iz Trimasy i vraćaju se nazad taman pred veliki bal prosidbe o kojoj se svugde sad priča. Inače sve maske u prodavnici u začarane i mogu da lete, pričaju i pevaju ponajviše u večernjim satima kad u prodavnici nema ljudi.
I na samom kraju grof di Gledisy prosi princezu Antonellu i oni postaju novi vladari u toj kraljevini, a savetnik Moretto i lepa Daisy iskazuju ljubav jedno prema drugom.
Dve zle maske klovn John i Quamberdy završavaju u Trimasy u rukama zlog grofa de Trimasy.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.