23

nedjelja

srpanj

2023

TAJNE STRASTI GROFICE RAZASKI - DAJANA DIVERNO


Junakinja, grofica Drasella Razaszky (francusko-mađarskog podrijetla) udana je za ruskog grofa Dimitrija. Živi na visokoj nozi i na ruti Pariz-Moskva-Budimpešta. Ima sve što može poželeti, ali vrlo ozibljan i hladan odnos s mužem. Njena najveća zabava je kupovina već zauzetih antikviteta, pa krstari Parizom uvek u potrazi za zauzetom skupocenom i luksuznom stvari. Tog Božića će ipak doći u Moskvu za svojim mužem političarem Dimtirijem Razaskim ni ne sluteći kakva zanimljiva Božićna otkrića je tu očekuju.
Grof Dimtiri Razasky ozbiljan i uticajan politčar na međunarodnoj razini, ima tajnu ljubavnicu u Moskvi po imenu Natalija Nikolajevič. Nakon dolaska u Rusiju, nastavlja odnos s njom. Odnosi u famiiji Razaskijevih su rastrzani, a svim porodičnim događajima u Moskvi uvek dominira njen svekar Stanislav, inače malo namćor i samoživ čovek koji ne podnosi svoju snahu Draselu.
Tog Božića Drasella Razaszky odlazi s svekrvom Piroškom u božićnu kupovinu. Njihov odnos je prožet trzavicama i netrepeljivosti. Prilikom povratka iz kupoivne Drasella primeti svog muža u Natalijinim kolima. One ih prate i tada prisustvuju erotskoj sceni između Dimitirja i Natalije. Tada Drasella odlučuje da sve to iskorisit u svoju korist.
Nakon što je otkrila da je suprug vara godinama, kada te zime posjeti Moskvu, odlučuje da je vrijeme da iskoristi ucjenu i prisili svoju bogatu svekrvu da dogovori sastanak s Dimitrijevim najboljim prijateljem s studija. Ovo je Janos Falkon, političar iz Budimpešte koji se natječe za premijera. Oni odlučuju ući u tajnu vezu na vrlo zanimljiv i intrigantan način, a Drasela prisiljava Dimitrijevu ljubavnicu Nataliju da joj organizira - večer vođenja ljubavi između nje i Dimitrija kako bi ih Drasela mogla potajno snimiti i koristiti slike tijekom razvoda i na sudu.
Kasnije ostavlja svog muža i poklanja one erotske slike svom svekru i svekrvi.
Drasella pronalazi utjehu u komičnim zapletima i prihvaća budućeg premijera Mađarske - Janosa Falkona. Roman obiluje komedijom i blagim dodirima erotike. Inače, neformalno, po mišljenju mnogih, smatran je najboljim romanom 2008. godine s ove regije

* * * * * * * * *
Nadamo se da će scenario biti predstavljen filmskim producentima u Budimpešti 30 Septembra 2023 godine u okviru Budapest Movie Awards, Art + Cinema Budapest , Erzsébet krt. 39.
Budapest 1074 Budapest

.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.