13

četvrtak

travanj

2023

SCENARIO ZA CRTANI FILM ''DESSY I MERMANI'' - DAJANA DIVERNO


Scenario za crtani film ''Dessy I Mermani'' Dajane Diverno prostire se na skoro 150 stranica. Do sada ovaj scenario nikad nije objavljivan, čak ni u odlomcima u nekoj od već znanih ''Antologija scenarija'' Dajane Diverno. Inače je ova bajka prvi put objavljena u Maju 2020 godine u okviru ''10 Fairy Tales''.
Zanimljive ljubavne tematike, koja bi bila dobro prezentovana čak i u formi sci-fi romana za tinejdžersku populaciju, naravno ukoliko autorica ikad poželi da se pozabavi s novelizacijom scenarija, ovo književno delo nam prikazuje Dessy koja je kćerka bogatog Gazde Demetrisija. Ona živi na ogromnom ranču gde se uzgajaju vrhunski jahaći konji. Ima verenika Gianni koji živi u Rimu i čini se da ima sve što se može poželeti. Jednog dana mačak s ranča po imenu Fasel uzima zlatnik, i u noći punog meseca ubacuje zlatnik u ''Fontanu želja'.Tada se pojavljuje čarobni plavi Vodeni duh koji ga pretvara u prelepog mermana. Sasvim slučajno uskoro Dessy otkriva da u svojoj ''Fontani želja'' ima prelepog mermana u kog se zaljubljuje tako da zaboravi na svog verenika u Rimu. Međutim, kako je ovom mermanu devojčino stalno prisustvo vrlo dosadno i nametljivo, on uz pomoć nekih životinja poziva Gianni iz Rima kako bi urazumio Dessy i oslobodio ga njenog stalnog prisustva i omogućio mu da uživa u izvrsnoj vodenoj harmoniji. Međutim, kada i Gianni postane merman, tada Fasel uviđa grešku i da mu se ustvari Dessy vrlo dopada... Međutim, da li je sada kasno za bilo koju vrstu ljubavi?

Zanimljive teme koja se prostire na oko 150 stranica propratno s slikama, predstavlja nam zanimljivu ljubavnu romansu za najmlađu populaciju. Takođe, iskreni predlog autorici da razmisli o ovom sci-fi romanu za tinejdžersku populaciju.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.