01

srijeda

ožujak

2023

U SUSRET OBJAVLJIVANJU I KONKURSIMA ZA SCENARIO ''TAJNE STRASTI GROFICE RAZASKI'' DAJANE DIVERNO


Scenario za ljubavni film s nitima humora ''Tajne Strasti Grofice Razaski'' zasnovan je po romanu Dianne Diverno iz 2008 godine. Roman je napisan 2007 godine, dok je scenario urađen tokom 2009 godine. Autorica je konkurisala s njima u jednoj Subotičkoj organizaciji, ali na žalost scenario nije uspeo da prođe. Nadamo se da će se autorica nakon što objavi scenario, opet usredsrediti na konkurse za taj scenario ali u drugim regionima.
Scenario je inače delomično objavljen u ''The First Antholgy'' prvi put tokom 2019 godine, a roman je doživeo već dva-tri izdanja. Scenario je prevođen na engleski jezik, prevod je uradila Ejbi, a i na mađarski jezik a prevod je 2011 godine uradila Andrea Vojnić Tunić.
Roman ''The Secret Passions of Countess Razaszky'' na engleskom jeziku je najavljen još 11. Avgusta 2022 godine, ali se nadamo da će konačno biti objavljen tokom 2023 godine.
Takođe, pošto je sada urađen jedan lep zamah u književnoj sferi izdavaštva, očekujemo da čujemo da li će autorica tokom Marta ili Aprila konačno postati član Evropskog ili nekog Američkog društva pisaca
Znamo da će s scenariom konkurisati u Mađarskoj i Francuskoj.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.