14

subota

siječanj

2023

PAR REČI O ROMANU ''KRALJEVSTVO ČETIRI VETRA'' DIANNE DIVERNO


U načelu je osmišljen roman za tinejdž populaciju - sci-fi žanra - ''Kraljevstvo Četiri Vetra'' po bajci i scenariju Dajane Diverno. Autorica kaže da je prevashodno trebalo osmisliti izgled tih nekih likova u romanu i napraviti presek koncepcija samog romana i scenarija. Generalno i u načelu radnja ostaje ista, podudarna izvornom obliku scenarija, ali će verovatno početak romana biti znatno drugačiji i krenuće od samog princa Angusta. Oni koji su čitali bajku znaju da je to četvrti brat od vetrova koji je u liku ovozemljskog princa i živog bića. Delo koje pripada lepoj književnosti s naglaskom na tipu žanra naučne-fantastike, predstavljaće nam autorku u pomalo drugačije stilu, jer je za razliku od romana ''Zmajev Legionar I Kraljica Cveća'' ovo sada - ''Kraljevstvo Četiri Vetra'' više tema za omladinu i tinejdžersku populaciju, delo treba da bude svrstano u aspekt moderne književnosti, s fantastičnim elementima, zanimljivim dekorom prikazanim upravo kroz to daleko Kraljevstvo Četiri Vetra,a kroz strukturu sigurno bi se moglo reći da bi ovde bilo reč i o pustolovom romanu.
Nadamo se da je ideja o ovom književnom delu sazrela u autorkinim mislima, a sam slučaj rada naše spisateljice je upravo kroz ovakav oblik - scenario, bajka, tinejdž roman - upravo izuzetan i nesvakidašnji posebno jer je ona spisateljica kriminalističkog štiva. Tako da verujemo u to da će i ovo biti zanimljiv i neobičan roman koji bi nam možda i tokom ove godine bio predstavljen.

Na slici koju vidite - nalazi se neka vrsta imaginarnog lika princa Angusta koji najpribližnije deluje u autorkinim zamislima. Napomena da je slika nađena na Instagramu, ali se ne zna ko je autor i slika nije delo D.Diverno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.