16

srijeda

studeni

2022

...I TAKO SU NAS UKRALI BAVARCI...


Na stranu sad London, Toronto i U.S.A - da popričamo o onom što je za našu autorku vrlo vrlo bitno, a to je lečenje njenog sina. Pored Italije, još jedna zemlja je ponudila lepu mogućnost lečenja za Dajaninog sina - a to je Austrija. Od Dajane Diverno bi se očekivalo da dođe u Austriju, da se zahvat RTMs odradi, ali i pošto ne živi u Nemačkoj i Austriji, poradi na tome da se njena dela uspešno izreklamiraju u Austriji i Bavarskoj, odnosno Nemačkoj.
Do sada je koliko znamo objavila zbirku pesama ''Poslednje Jutro U Beču'', ali i roman ''Vilhelm Gustlof''. Do sada ni jedno a ni drugo nije na nemačkom jeziku prezentovano u Salzburgu a ni u Minhenu. Mislimo da bi u ovom slučaju, autorica imala dosta posla u Nemačkoj, s obzirom na to da su vrlo velike kompanije tamo stale iza njenog rada kog objavljuje. A objavljeno je oko 25 književnih dela, izmedju ostalog i čuvena i poznata nam bajka ''Princeza Glorija U Čarobnoj Šumi''.
Nezvanično saznajemo da je reč o doktoru I.B. (zbog privatnosti se koriste inicijali), a dok autorica kaže da su joj Beč i priroda Austrije i Bavarske ostali u lepom sećanju.

Kompanije koje su stale iza rada Dajane Diverno su : Buecher.De, Weltbild.De, Weltbild.At, Kobo.De, Pflegewelt.De, Elektronikpreis.De, Lehmanns.De i naravno Thalia.De - lanac od 200 knjižara u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.