13

nedjelja

studeni

2022

OPIS ROMANA ''VAPAJ ORHIDEJE'' - DIANNA DIVERNO

Mesto dešavanja : Newfoundland, Canada

Audrey McLiam je problematična devojka s vrlo diskutabilnom prošlošću i ''crna ovca'' porodice McLiam. Ima rođenu sestru bliznakinju Kimberly koja joj je vrlo sličnog izgleda, ali koja se predstavlja kao dobra i uzorna devojka, ali skriva svoju divlju prirodu. Njihova mama Evelyn je umrla dok su bile devojčice, a njihov otac Travis Mcliam je uvek više bio naklonjen Kimberly i strogo je kontrolisao njen život kako se ne bi dogodio ''sličan scenario'' kao s Audrey. Travis održava tajnu vezu s Maribell Wandes, udovicom i vlasnicom naftne korporacije gde on radi. Ona je bila udata za Filipe Wandesa, Travisovog najboljeg prijatelja, čija smrt ili nestanak na brodu nikad nisu do kraja istraženi.
Kimberly je verena za Dylana, najboljeg mladića u tom mestu i trudi se da održava idiličan naizgled ljubavan odnos.Ali Kimberly održva tajnu vezu s Kaylom Browesom, neobičnim došljakom iz New Yorka i s kim planira da pobegne u Ameriku. Kayle je sin Hanza Bergera, vlasnika rasadnika orhideja koji živi u Newfoundlandu i Kaylovo pravo ime je Klaus Berger, ali ga je promenio kad je pobegao od kuće...
Ali jedno jutro pronalaze nag leš Kimberly McLiam na jezeru. Ona je ubijena i to je ono što sve zbunjuje. Istragu vodi agent Wilson koji otkriva da je mlada devojka primala pakete lepih orhideja ali da se ne zna pošiljac. On ispituje brojne ljude koji su je poznavali i otkiva da su sestre McLiam veoma slične. Uskoro i Kimberlyna najbolja drugarica Polly isto biva ubijena i nađena na jezeru, pa se nameće pitanje da li je reč o serijskom ubici.
Audrey i njen otac se svađaju i ona odlazi od kuće. Živi kod izvesnog Chada Bramsa, neobičnog došljaka koji je vrlo zainteresovan za Audreyno detinjstvo i koji voli da poklanja cveće i tako zbunjuje rad istražnih organa. Jednom prilikom dok tragaju za Kimberlynim skrivenim tragovima gde je ona istraživala sve o svom detinjstvu, DNK i činjenici da ni ona a ni Audrey nisu Travisove kćerke, Audrey otkriva svoje profajlerske sklonosti. Tada se otkriva ona divlja Kimberlyna strana, da je bila u drugom stanju kad je umrla i da se ne zna ko je otac tog deteta jer je održavala brojne tajne veze s mnogim ljudima koje je ucenjivala. Da li je ubica neko od njih?
Prilikom jedne svađe s svojim ocem Kayle Browes otkriva da je Hanz Berger taj koji je slao orhideje preminuloj Kimberly i da je on ubio i ostavio na jezeru. Hanz ranjava sina i ostavlja ga misleći da ga je ubio. Svestan da o njemu mnogo zna Kimberlyna sestra, on se upućuje u njen dom. Dok Audrey vodi raspravu s lady Aminom, Dylanovom majkom britanskog strogog aristokratskog držanja, Hanz Berger ih napada. On napastvuje Audrey i planira da ubije lady Aminu. Međuti, zadnjim atomom snage Audrey ga ubija i time spašava njihove živote. Audrey je tad na intezivnoj nezi, pitanje je da li će preživeti. Lady Amina je svo vreme uz nju i obećava da će joj pomoći, potegnuće sve svoje veze u Velikoj Britaniji kako bi Audrey otišla tamo i nastavila svoj život radeći za britansku tajnu službu. Kansije se Audrey udaje za Edwarda Bayersona, engleskog plemića.
Za to vreme Maribell Wandes prima misteriozno cveće i poziv da dođe na obalu. Ona to i čini i tu nalazi misterioznog Chada Bramsa. On joj otkriva da je on ustvari njen ''preminuli'' suprug kog je ona htela ubiti one noći na brodu kako bi prigrabila celokupnu njegovu imovinu, jer je uvek volela samo njegov novac. Otkriva joj i da je on otac Audrey i Kimberly McLiam i da je izmenio vlasničke papire i sve ostavio svojoj kćerki Audrey. On je ubiva i beži kada policija krene za njim, tako što skače u vodu. Maribell je snimila ceo razgovor tako da su sad saznali sve pojedinosti o tome da je ona ta koja je htela ubiti naftnog magnata. Agent Wilson je ubeđen da je Filipe Wandes i ovog puta preživeo, samo je dobro pitanje gde se sada on nalazi?

(2007)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.