29

četvrtak

rujan

2022

ODLOMAK ROMANA ''KAZINO L'MIRACLE'' - DAJANA DIVERNO


Poseli su je na fotelju, koja je odnekud bila donešena i umetnuta između divana i komode, tako da se otud nije moglo doći do prozora.
- Da nisi pisnula, maco! – procedio je onaj muškarac koji je imao minđušu u uvetu. Prišao joj je i držeći pištolj uperen prema njoj, a potom je s levom rukom vrlo snažnim potezom, strgnuo onaj selotep koji je imala na usnama. To je izazvalo vrlo snažnu bol, pa je pomalo jauknula. Suze su joj zablistale u očima, a cev pištolja se nekako preteći približila njenom čelu.
- Rekao sam da nisi pisnula.
Pogledala je prema drugoj dvojici muškaraca koji su stajali s strane, jedan je gledao kroz prozor te terase, na ulicu.
-Zoveš se Sabrina Ajron, imaš 42 godine. Rođena i odrastala u New Orleansu, dete imućnih roditelja. Udata jednom – za Stefana Ajrona – dok je to onaj muškarac s minđušom govorio svo vreme se šetao napred-nazad, s rukama postavljenim na leđima – Imate jedno dete, sina Džejmsa, studenta na univerzitetu u Hjustonu. Živite u idiličnom kvartu, član ste teniskog saveza kog vodi Viv Kasidi Spancer, član ste kluba drevnih kultura, volite umetnost, muziku, Šopena, a omiljena boja vam je bela. Oblačite se u buticima i nosite krojenu odeću. Živite krajnje dosadnim životom, nemate ljubavnike, jedini vaš prestup je bio jedno pogrešno parkiranje i to tek pošto ste abortirali u nekoj klinici pre 13 godina bez znanja vašeg muža – bila je šokirana kad je čula šta je sve izdeklamovao. A onda joj je prišao i uneo se u njeno lice. – I pošto je očito da znam mnogo tog o vama, red je da se predstavim. Zovem se Mehmed Bin Hanaj i najčešće me zovu Bin-ha. Možete me i vi zvati tako.
Zatreptala je par trenutaka kao u nekom čudu. Osetila je miris losiona kog je upotrebljavao, kao i miris žvake koju je žvakao, a koja je pomalo vukla na mentu. Imao je crne oči kojima nije mogla videti zenice, srcolika usta i pravilan nos. Nosio je lepo odelo i bio naoružan pištoljem oko struka, dva puta je tad pogledao na rolex kog je nosio... U nekoj drugoj situaciji sigurno bi joj bio simpatičan. Ali ovo nije bila druga situacija.
- U redu – spremno je rekla, a šta je drugo i mogla da kaže. – Bin-ha.
- Ovo je Said, a ovo Aron.
Klimnula je glavom začuđena. – Zar nas nećete ubiti?
On je iznenađeno pogledao.
- Ubiti? Zašto bismo to uradili? – pitao ju je kao kroz neki vid zabave.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.