25

ponedjeljak

travanj

2022

JEDNA MALA ZANIMLJIVOST VEZANA ZA BREMEN


Zanimljivost vezana za lečenje autorkinog sina ovih dana se sastoji i u tome, da je pored preporučene ciljane laserske operacije na mozgu koja se izvodi u Torontu, moguća i neka vrsta ultrazvučne moždane stimulacije. U njegovom slučaju to bi bilo vrlo značajno jer u svetu ima već dosta primera dece s simptomima autizma koja su nakon ove terapije, počela da govore. Ima mnogo primera i na internetu, kao i na youtube.
Zanimljivost se ogleda i u tome da se ovakva vrsta lečenja sporovodi i u Bremenu, odnosno u toj nemačkoj, saveznoj pokrajini gde živi rođeni brat Dajane Diverno. Nemamo podatke o tome da li autorka planira posetu Nemačkoj i tom regionu tamo, ali se svakako nadamo da će do izlečenja uskoro doći, medicina je veoma napredovala u zadnjih deset i dvadeset godina. A ovaj tretman s dodatnim medicinskim tretmanima - nazvan MERT - se zvanično koristi, poslednjih desetak meseci, u U.S.A za lečenje autistične dece i omladine


Što se autorkinog posla tiče, studio Cutting Factory ima svoje predstavništvo u Berlinu, pored tog i u Londonu i u Kaliforniji. Na ovaj način, recimo šestonedeljnim boravkom u Nemačkoj, Dajana Diverno imala bi prilike objediniti i lečenje i rad na projektu za crtani film.
.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.