14

četvrtak

srpanj

2016

ODLOMAK ROMANA ''POLJUPCI NA MOSTU UZDAHA'' (str 59) - DAJANA DIVERNO

Pisala im je tetka Elisa i javila im da je dobro putovala, da je ona napuljska aristokratkinja s kojom je delila kupe vrlo rado upoznala Terezu Kartagena i Katerinu Ralad, jer se očito mislila privremeno naseliti u Parizu. Tetka je pisala da ta napuljska aristokratkinja gospođa Simona ima bogat krug prijatelja u Napulju i Veneciji, kao i da ima tri neoženjena nećaka...
Demetrisa Azinkort nije obraćala pažnju na tetkina žvrljanja i naglu zanesenost tom gospođom iz Napulja... Prošlo je već skoro mesec dana i stiglo je još jedno pismo od gospođe Azinkort koja je najavljivala svoju skorašnju posetu, izražavala je oduševljenje činjenicom da Demetrisa tako lepo napreduje u učenju italijanskog jezika, pa i tog venecijanskog dijalekta, da ih misli posetiti sredinom narednog meseca u pratnji te napuljske aristokratkinje, ali i Tereze Kartagene i Katerine Ralard (koja se u međuvremenu udala i postala neka grofica), i da joj spreme još dva kauča u sobu, kako bi sve tri starije dame bile u jednoj sobi. Mislile su biti u Rimu jedno nedelju dana i sledeća dva meseca u Veneciji kao gosti u luksuznoj kući gospođe Simone. Tetka Elisa je pitala da li bi i Demetrisa htela da im se pridruži u Veneciji sledeća dva meseca?
- U Veneciju?
- Da.
- Sredinom idućeg meseca?
- Da. Tetka Elisa je očito pri povratku odavde u Pariz upoznala tu bogatu staru damu.. U Parizu su se sprijateljile i sad će zajedno doći da nas posete,a onda će otići na dva meseca u Veneciju.
Demetrisa je poželela da je dosadna tetka Elisa ovde da može da je poljubi u znak zahvalnosti.
- Mislim da je to izvrsna ideja – pljesnula je rukama nošena s tim oduševljenjem...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.