Početak priprema
[ # ]

pripreme

Ekspedicija Fudbalskog kluba Crvena zvezda, stručni štab i igrači, od danas je u Austriji na prvom delu priprema, nakon čega se produžuje u Sloveniju. Bad Tacmandorf će biti baza naše ekipe u periodu od 30. juna do 14. jula, gde će se odigrati četiri utakmice: 5, 8, 11. i 14. jula.
U Sloveniju, tačnije u Pohorje ide se 14. i ostaje se do 28. jula, kada se ekipa vraća u Beograd.

Stručni stab čine:
Trener Zdenjek Zeman,
Pomoćni treneri Vićenco Kanđelozi i Aleksandar Kristić,
Trener golmana Srđan Maksimović,
Kondicioni trener Mihailo Bata Radulović,
Doktor Dejan Purić,
Fizioterapeuti Goran Zuvić i Ivan Popović,
Ekonomi Stojan Milanović i Dragan Milanović,
Tim menadžer Bratislav Živković.

Igrači koji putuju na pripreme:
Dejan Milovanović, Nenad Milijaš, Ibrahim Gaj, Igor Burzanović, Pavle Ninkov, Boban Bajković, Saša Radivojević, Nenad Tomović, Vladimir Bogdanović, Marko Blažić, Ivan Tričkovski, Marjan Marković, Edgar da Silva, Vukašin Dević, Ibrahim Some, Dejan Jaković, Boban Maksimović i Nikola Trajković, a Ognjen Koroman, Dragomir Vukobratović, Saša Stamenković, Nikola Mijailović, Nemanja Nikolić, Branimir Subašić i Marko Perović stižu 2. jula.

Bronovicki će ostati za sada u Beogradu, na dodatnim terapijama i oporavku od povrede, a njegovo priključivanje saigračima se očekuje u Sloveniji.

30.06.2008. ...18:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Potpisao ceo tim za Zvezdu!
[ # ]

novajlije

Novajlije koje su u subotu predstavljene na "Marakani" od ponedeljka su i zvanično novi članovi Crvene zvezde. U prostorijama Fudbalskog saveza Beograda ceo novi tim, 11 igrača, obavezao se na vernost crveno-belima.

Parafe na trogodišnje ugovore stavili su Marjan Marković, Ibrahim Some i Branimir Subašić. Četvorodišnje su potpisali Dragomir Vukobratović, Saša Stamenković i Nemanja Nikolić, a jednogodišnje Nikola Mijailović, Edgar Bruno Da Silva, Vukašin Dević, Boban Maksimović i Dejan Jaković.

"Lepo je biti član Crvene zvezde. Nadam se da ću pomoći klubu da vrati trofeje i napravi uspešnu evropsku epizodu", kratko je rekao novinarima Nikola Mijailović, nekadašnji mladi reprezentativac.

Miloš Jokić iz gornjemilanovačkog Metalca jedini je koji nije potpisao ugovor, a bio je na prozivci u subotu. Fudbaler koji je retko igrao i za drugoligaša će, ipak, putovati na pripreme u Austriju, ali na ugovor će sačekati.

U Austriji, medjutim, neće biti Gžegoža Bronovickog koji ima problema sa povredom kolena, pa će nastaviti lečenje u Beogradu i ekipi se pridružiti za drugi deo priprema, koji će Zvezda sprovesti u Sloveniji.

Bronovickog nije medju putnicima za Austriju, ali jeste Nikole Trajkovića. On je naknadno na zahtev Zdenjeka Zemana priključen ekspediciji koja će sledećih 14 dana provesti u hotelu "Avita u Bad Tacmansdorfu.

Crvena zvezda će tokom 28 dana priprema u Austriji i Sloveniji odigrati sedam prijateljskih mečeva. P

rva utakmica je 5. jula sa Ilcom u Ilcu, druga je već 8. jula sa Hartbergom u Hartbergu, a rezervni rival je Maribor na terenu hotela "Avita".

Sedeći meč Zvezda bi trebalo da odigra protiv madjarskog Zalaegeršega u Grospetersdorfu 11. jula, a tri dana kasnije planiran je meč sa Vroclavom u Murskoj Soboti.

Poslednje tri pripremne utakmice crveno-beli će odigrati u Mariboru. Rival Zvezdi 17. jula trebalo bi da bude Apoel, zatim će se 20. ili 21. jula Beogradjani sastati sa Slavijom iz Sofije, a poslednji kontrolni meč odigraće 23. ili 24. jula protiv Maribora ili engleskog Lestera.

...16:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Tadija ide,dolaze Kešelj i Štimac?
[ # ]

kk

Svaki dan nešto novo na Malom Kalemegdanu. Odlasci košarkaša su česti, ali uprava crveno-belih želi da promeni trend i najavljuje dolazak dvojice talentovanih igrača - Vladimira Štimca i Marka Kešelja, piše list "Sport".

Štimac (21 godina, 210 cm) je sa reprezentacijom SCG i Srbije osvojio sve što se moglo osvojiti u mlađim kategorijama. U protekle dve sezone je kao pozajmljen igrač Žalgirisa blistao u dresu letonske Valmeire (prosek 18,8 poena, 10,8 skokova, šut iz igre 60 odsto).

Marko Kešelj (20 godina, 209 cm) je sa juniorskom reprezentacijom Srbije prošlog leta osvojio svetski tron u Novom Sadu. Na izričit zahtev Svetislava Pešića stigao je u Đironu, ali je po odlasku srpskog trenera, on prosleđen Kelnu.

Istovremeno, "Sportski žurnal" piše da Tadija Dragićević "sigurno odlazi" iz Crvene zvezde i da mu svakodnevno raste cena. Prema izvorima tog lista, za Dragićevića se interesuju mnogi klubovi, a obeštećenje može da nasrate i do milion evra!

Efes Pilsen, izgleda, gubi trku sa moskovskim Dinamom i Romom, koji vode "mrtvu trku" oko Tadije.

...11:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Snimak koncerta
[ # ]

Veceras u 22:30 na RTS-u 2 bit ce prikazan snimak koncerta sa Marakane u organizaciji Delija pod nazivom za nase Kosovo i Metohiju!

29.06.2008. ...17:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bunjevčević:Posle novih pet igrača,u pregovorima smo sa još trojcom
[ # ]

Photobucket

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je predstavio 11 novih igrača, tačnije novih pet imena uz šestoricu od pre neki dan.
Marjan Marković, Saša Stamenković, Dragomir Vukobratović, Nemanja Nikolić i Ibrahim Some su nova, a neki i stara imena u Crvenoj zvezdi.

Sportski Direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, istakao je da su pregovori u toku sa još 3 igrača, za koja je može reći da predstavljaju zvučna imena. Pregovori sa klubovima koji su zaineresovani za naše igrače su u toku.

“Danas je za nas počela nova sezona od koje očekujemo mnogo. Igrači će već danas istrčati na teren, a u ponedeljak se kreće na pripreme, koje će proći u visokom ritmu sa čime su igrači već upoznati. Za sada kao što znate, doveli smo jedanaest igrača, a taj broj se može povećati već u narednim danima.

Slobodno sada mogu da kažem da smo poslali ponudu za Darka Kovačevića, koji ima veliku želju da se vrati u Crvenu zvezdu, kao i mi. Trenutno su pregovori sa Olimpijakosom u toku, a jedini problem predstavlja njegov ugovor koji traje još godinu dana. Videćemo već uskoro da li ćemo uspeti da se dogovorimo.
Milan Biševac i pored ponude jednog francuskog kluba, ima želju isto kao i Darko da se vrati u Crvenu zvezdu. U pregovorima smo sa Lansom i isto tako ćemo znati na čemu smo veoma brzo.
U zavisnosti od budućnosti Kastilja na Marakani, koji je naš veoma bitan igrač, zavisi da li ćemo u slučaju njegovog odlaska dovesti nekog igrača na toj poziciji.
Ono što se lepo dešava u poslednje vreme je da se veliki broj naših bivših igrača vraća na Marakanu. Nenad Kovačević je juče bio u Zvezdi, gde smo razgovrali o mnogim stvarima. Što se tiče njega on ima ponudu jednog kluba, pa ćemo videti da li će se nešto destiti i sanjegovim povratkom. Kao što sam več rekao, to zavisi i od njegove ponude, ali i od ostanka ili odlaska Kastilja, jer je iluzorno imati takva dva igrača na istoj poziciji.
Među igračima koji igraju na toj mestu na terenu je i Nikola Drinčić sa kojim smo isto u kontaktu.

Crvena zvezda je imala veliku želju, isto kao i Nikola Lazetić da se on vrati u naš Klub. U ovom momentu nismo uspeli da se dogovorimo.“

U Crvenoj zvezdi se na probi nalazi i mladi Miloš Jokić, a da li će i on obući crveno-beli dres znaće se u narednim danima.

28.06.2008. ...13:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Prozivka igrača za sezonu 2008/09
[ # ]

Photobucket

Na Marakani je danas počela nova sezona Crvene zvezde, okupljanjem igrača, što starih, to novih, u našem Medija centru, nakon čeka su svi pošli ka svlačionicama, jer danas već očekuje prvi trening.

Od igrača iz prošle sezone, nisu bili prisutni jedino Kastiljo koji je dobio duži odmor zbog obaveza sa reprezentacijom, Gaj koji dolazi u Beograd za 2 dana i Jestrović koji se nalazi u Americi na pregovorima sa potencijalnim novim klubom.
Dušan Basta i Dušan Anđelković su već napustili Crvenu zvezdu i sada su novi igrači Udinezea, odnosno Kodželija.

Igračima se obratio Sportski direktor Goran Bunjevčević, dok je Zdenjek Zeman to ostavio za teren i trening, s obzirom da nema ništa novo da kaže, sem toga da će se kroz rad upoznati kako sa samim igračima, tako i sa novinarima.

Do polaska u Austriju u ponedeljak, fudbaleri će trenirati u Beogradu, gde će već od danas početi sa lekarskim testiranjima.

...13:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Defile bez potpisa
[ # ]

GUŽVA na "Marakani", pravi defile igrača, kancelarija sportskog direktora Gorana Bunjevčevića bila je "pod opsadom". Nastavljaju se pregovori sa mogućim pojačanjima, ali još se čeka prvi potpis u prelaznom roku. Sa doktorom Purićem na lekarske preglede otišli su brazilski napadač Edgar (bio na pozajmici u nekoliko portugalskih klubova), štoper Vukašin Dević (Belenenses) i vezista Boban Maksimović (Vintertur, igrao za mlađe švajcarske selekcije).
Bivši igrač crveno-belih i reprezentativac Jovan Stanković, saradnik agencije koja zastupa Edgara i Devića, siguran je da stižu prava pojačanja:
- Uveren sam da će Edgar i Dević da donesu neophodan kvalitet koji zahteva Crvena zvezda.
Kasnije su na stadion Crvene zvezde došli Branimir Subašić (reprezentativac Azerbejdžana), pa Marjan Marković, koji je slobodan igrač posle rastanka sa Dinamom iz Kijeva. Bliži se kraj pregovora sa golmanom Napretka Srđanom Stamenkovićem, čeka se i rasplet sa Ibrahimom Someom, napadačem koji je prethodnu polusezonu proveo u Bežaniji...
Dolazak na stadion najmanje je prijao sekretaru stručnog štaba Goranu Negiću, jer mu je saopšteno da u novoj sezoni neće da obavlja istu funkciju. Mesto je, po svemu sudeći, rezervisanoza Vojislava Lalatovića, koji bi se vratio na mesto na kojem je bio godinama, a u poslednje vreme radio je u FSS.
Fudbaleri Crvene zvezde okupiće se u subotu u 10 časova na "Marakani", a do odlaska u Austriju (ponedeljak posle podne) planirani su uobičajeni testovi.
Još se ne znaju imena svih igrača koji su planirani za prozivku, a sigurno će izostati Ibrahim Gaj i Alehandro Kastiljo. Razlozi kašnjenja fudbalera iz Senegala nisu poznati, dok je reprezentativac Ekvadora (uz priče da sigurno neće ostati na "Marakani"), imao produženu sezonu (južnoameričke kvalifikacije za SP).

GRCI NE DAJU KOVAČEVIĆA
NA "Marakani" ne kriju da žele Darka Kovačevića (34), koji je poslednju sezonu odigrao odlično u Olimpijakosu. To je u petak potvrdio i direktor Bunjevčević, ali iz Grčke je stigla informacija da je klub iz Pireja odbio ponudu Zvezde, a Darko, navodno, izjavio da želi da ostane u Atini.
Ipak, da još ništa nije propalo, govori izjava novog trenera Olimpijakosa Ernesta Valverdea, koji je istakao da "želi mlad tim i da Kovačeviću ne može da garantuje da će biti starter." Možda će baš sigurno mesto u startnoj postavi biti presudno da iskusni golgeter ipak stigne na "Marakanu".

...12:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kovačević za MONDO: Ne mogu u Zvezdu!
[ # ]

kovacevic

Iskusni napadač Olimpijakosa Darko Kovačević (34) bio je velika želja sportskog direktora Crvene zvezde Gorana Bunjevčevića za aktuelni prelazni rok.

Iako su vršnjaci, jedan sedi u direktorskoj fotelji i pokušava da sastavi tim koji će se naredne sezone vratiti na tron srpskog fudbala. Drugi i dalje radi ono što je radio celog života - trese mreže. Kao član grčkog šampiona, sa kojim ima ugovor do leta 2009.

"Bunjevčević mi je ponudio da se vratim na Marakanu i da budem stub prvog tima. Dugo se poznajemo i ja sam, u načelu, prihvatio taj poziv, ali sam istovremeno objasnio da Zvezda mora da se dogovori sa Olimpijakosom. Ako me oni ne puštaju, ja neću da idem", rekao je Kovačević u izjavi za MONDO.

A Olimpijakosu ne pada na pamet da ga pusti. Beogradski crveno-beli u četvrtak su poslali ponudu pirejskim prijateljima istih boja, koji su dan kasnije nedvosmisleno poručili da je Zvezda odbijena. Navijači bi se možda bolje dogovorili...

Čelnici Olimpijakosa nisu želeli da kažu na koliki iznos je glasila ponuda iz Srbije - nezvanično se može čuti da je u pitanju vrlo ozbiljan novac za naše prilike - pošto Darkovi kvaliteti za njih nemaju cenu.

"Njihova odluka je sasvim logična. Nisam mladić, ali prošle sezone sam postigao 21 gol u svim takmičenjima, nametnuo sam se kao vođa navale... Rekli su mi da sam im potreban. Nemaju razloga da me prodaju za novac koji im ne pravi razliku, ili da me pozajme", objašnjava Kovačević.

Darku je želja da završi karijeru u Zvezdinom dresu. Dakle, prostora za saradnju ima, ali ne ove sezone.

Postignut je sporazum sa Marjanom Markovićem, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Dinamom iz Kijeva. On će se definitivno vratiti u Crvenu zvezdu i parafiraće trogodišnju vernost.

Ljutice Bogdana bi ipak mogao da napusti Ognjen Koroman pošto je na Zvezdinu adresu stigla ponuda korejskog Inčona teška dva miliona evra.

...02:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Maljković i Gurović u Zvezdinoj radnoj grupi!
[ # ]

kk

Proslavljeni trener Božidar Maljković i nekadašnji reprezentativac Milan Gurović izabrani su u radnu grupu, čiji je zadatak da pripremi i organizuje održavanje redovne skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Sa Malog Kalemegdana u petak je saopšteno da je Upravni odbor kluba formirao radnu grupu u saradnji sa Sportskim društvom Crvena zvezda.

Posle razgovara i konsultacija, dobijena je saglasnost da članovi tog tela budu još Slobodan Vučićević, ispred SD, Mile Tomić, ispred FK Crvena zvezda, Ivo Raslapčević, Branko Kovačević i Mirko Petrović.

Zvezda će na predstojećoj skupštini dobiti novi Upravni odbor, a radna grupa trebalo bi da obavi konsultacije sa svim relevantnim sportskim, privrednim i društvenim institucijama i da predloži skupštini najbolje kandidate za novog predsednika i upravu.

Klub će do izbora novih organa nastaviti da normalno funkcioniše, i sportski i operativno.

Mirko Pavlović, dugogodišnji košarkaš i koordinator Zvezdinih mlađih kategorija, na prvom sastanku radne grupe predstaviće sportski program rada, što podrazumeva ime novog trenera i promene u igračkom kadru.

27.06.2008. ...12:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kovačević na “Marakani“!
[ # ]

darko kovacevic

DUGO se pominje „izuzetno zvučno“ pojačanje na Marakani“. Tajni više nema - Crvena zvezda želi da vrati Darka Kovačevića! Bivši reprezentativac i golgeter Zvezde, koji je Beograd napustio još 1996. godine, poslednju sezonu odigrao je u Olimpijakosu i to sjajno, a sada bi mogao ponovo da obuče dres beogradskih crveno-belih.
- Moguće je da dovedemo jednog fudbalera, koji bi u dobroj meri mogao da vrati imidž klubu - bilo je sve što je u četvrtak moglo da se čuje od sportskog direktora Gorana Bunjevčevića.
Kovačević je rođen 18. novembra 1973. godine u Zrenjaninu. Igrao je za Proleter, Crvenu zvezdu, Šefild Venzdej, Real Sosijedad, Juventus, Lacio i Olimpijakos (26 utakmica, 17 pogodaka u grčkoj ligi), dok je dres nacionalnog tima nosio 55 puta (9 golova).

* Posao sa još dvojicom fudbalera trebalo bi da se završi u subotu?
- Reč je o Marjanu Markoviću, našem bivšem fudbaleru koji je u poslednje vreme igrao u Dinamu iz Kijeva, kao i golmanu Napretka Srđanu Stamenkoviću - nije imao Bunjevčević tajne po tom pitanju.
* Kada je Nikola Lazetić u pitanju, čini se da sve ne ide po planu?
- Oko Lazetića je bilo najviše polemike na sednici Upravnog odbora - prenosi sportski direktor. - Naš bivši igrač i reprezentativac zamolio me je da mu što pre prenesem stav Crvene zvezde...

DRINČIĆ, VUČIĆEVIĆ...
POVRATAK Darka Kovačevića sigurno bi obradovao sve navijače Crvene zvezde, ali lista želja tu se ne završava. Ako ode Alehandro Kastiljo, a čini se da je ta mogućnost sve izvesnija, zamena bi mogao da bude - Nikola Drinčić. Reč je o reprezentativcu Crne Gore, rođenom 7. septembra 1984. godine, koji je karijeru počeo u Partizanu, a kasnije igrao za Budućnost iz Banatskog Dvora, turski Gaciantep i ruski Amkar.
Ako ne bude ništa od dogovora sa Nikolom Lazetićem, na „Marakani“ bi rado videli Nemanju Vučićevića. Reč je o fudbaleru rođenom 11. avgusta 1979. godine, koji je nosio dres Rada (mlađe kategorije), Grafičara, OFK Beograda, moskovske Lokomotive, Minhena 1860, a sada je prvotimac Kelna. Bio je blizu „Marakane“ 2004. godine, ali je iz Moskve otišao u Minhen.

KIMJENTO
DAVID Kimjento je, prema pisanju zagrebačkih „Sportskih novosti“, na putu ka Beogradu. Navodno, splitski Hajduk nije mogao da plati Lucernu 700.000 evra obeštećenja (igrač traži 300.000 po sezoni), a Crvena zvezda je zainteresovana.
Reč je o ofanzivnom veznom fudbaleru, rođenom 22. novembra 1984. godine u Švajcarskoj (igrao za mladu reprezentaciju), koji je 2004. potpisao za Juventus i od tada bio na pozajmici u Sijeni, Le Manu, Jang bojsu, a od prošlog leta je u Lucernu.

ZEMAN STIGAO
NOVI trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman doputovao je u četvrtak u Beograd, a insistirao je da mu prvi radni dan bude 1. jula u Austriji, kada počinje početna faza priprema. Prozivka je, međutim, zakazana sa subotu, a do odlaska u Bad Tacmansdorf biće obavljena testiranja na „Marakani“.
Crveno-beli će do 14. jula da treniraju u Austriji, a onda se sele u Sloveniju, gde će ostati do 28. jula. Planirano je sedam utakmica (četiri u Austriji), i jedna po povratku u Srbiju, kao zvanično predstavljanje tima navijačima. Zanimljivo je da je Zeman zahtevao da se od 28. jula do starta prvenstva (16. avgust) ne napušta Beograd, mada mu je sportski direktor najavio moguće vrućine.

KALJARI ČEKA MILOVANOVIĆA
NA adresu Crvene zvezde do sada je stigla samo jedna zvanična i konkretna ponuda: Kaljari želi kapitena Dejana Milovanovića.
- Ne bih želeo da pominjem ime kluba - nije ništa potvrdio sportski direktor Goran Bunjevčević. - Razgovarao sam sa Milovanovićem, tražimo najbolje rešenje i za njega i za klub. Dejan odlučuje, a ako ne ode, ponudićemo mu novi ugovor.
Saznajemo da je Crvene zvezda zadovoljna ponudom, ali Milovanović trenutno nije...

...03:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Gavrančić,Marković napustili Kijev
[ # ]

gavrancic i markovic

Srpski fudbaleri Marjan Marković i Goran Gavrančić raskinuli su ugovore sa kijevskim Dinamom. Obojica su od srede, odnosno četvrtka slobodni igrači, a prekid saradnje sa vicešampionom Ukrajine pojačao je spekulacije da bi mogli da budu naredna pojačanja Crvene zvezde.

Sportski direktor beogradskog kluba Goran Bunjevčević najavio je da će do kraja nedelje biti objavljena imena još nekoliko pojačanja, nakon Edgara, Devića, Maksimovića, Mijailovića, Jakovića i Subašića, a upravo bi par povremenih srpskih reprezentativaca mogli da budu sledeće na listi novih imena na 'Marakani'.

Ukrajinski i beogradski mediji navode da je povratak Markovića u Ljutice Bogdana skoro gotova stvar, dok je na drugoj strani Gavrančić bio blizu prelaska u redove beogradskih 'crveno-belih' još prošle zime, kada je, međutim, otišao na pozajmicu u solunski PAOK.

Marković je bio član Dinama od 2005. godine, a Gavrančić još od 2001. godine, od kada se izborio za mesto standardnog prvotimca ukrajinskog kluba.

...03:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bunjevčević:Za sada šest pojačanja,očekujemo još toliko
[ # ]

bunjevcevic

Sportski Direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, danas je saopštio imena igrača koji će pojačati našu ekipu, ali to nije konačan broj, jer se već danas i narednih dana očekuju razgovori sa još potencijalnih pojačanja.
Trener Zeman je upoznat sa svim mogućim pojačanjima i o tome se razgovara svakodnevno.

„Edgar Bruno da Silva, Vukašin Dević, Boban Maksimović, Nikola Mijailović, Dejan Jaković i Branimir Subašić. su igrači koji su već u našem Klubu i sa kojima očekujem da ćemo danas potpisati ugovore.
Ostaju još dva igrača sa kojima treba da se reši situacija već sutra, kao i još trojca koja su na listi želja i sa kojima uveliko vodimo pregovore. Smatram da sa igračima koje smo već doveli, kao i sa ovim koje očekujem da ćemo dovesti narednih dana, imamo tim koji je spreman da igra značajnu ulogu u evropskom takmičenju.

Marjan Marković je jedan od imena koja planiramo da dovedemo. Što se tiče Aleksandra Rankovića, u ovom trenutku nismo uspeli da postignemo dogovor, ali dosta toga i zavisi od toga ko će napustiti naš Klub.
Golman Stamenković bi trebao sutra da dođe i da parafira ugovor.
Sa Nikolom Lazetićem smo svakodnevno u kontaktu, u ovom trenutku on je jedan od igrača oko kojeg imamo najviše polemika da li će doći ili ne. Njegova želja, kao i naša je da što pre znamo da li će doći na Marakanu. Mislim da ćemo tokom današnjeg dana imati jasnu situaciju oko njega.
Još jedan od igrača koje smo pratili i koji je na listi želja je Ibrahim Somé Salombo. I po pitanju njegovog dolaska ćemo znati nešto više u narednim danima.
Inače, po pitanju Princa Tagoea još uvek nismo dobili odgovor na našu ponudu i pokušaćemo da inteziviramo pregovore već danas.
Sa Milanom Biševcom razgovarao sam juče dva puta. Trenutno je u pregovorima sa nekoliko francuskih klubova, ali je bio izričit da bi voleo da se vrati u Crvenu zvezdu.
Danas ćemo imati razgovore sa predstavnicima Lansa i pokušaćemo da neđemo neko rešenje.

Postoji još jedan igrač za kojeg lično insistiram da dođe u Zvezdu, ali postoji više faktora koji to sprečavaju. Na meni je da se izborim da on ipak dođe, jer se radi o igraču za kojeg mislim da će nam mnogo značiti u narednoj godini i kojoj smo spremni da ponudimo dobre finansijske uslove.”

I po pitanju stručnog štaba biće promena, ali će i neki stari članovi ostati.

„Trener Zeman dovodi svog čoveka na poziciji kondicionog trenera. Sa naše strane želimo da pomognemo novom treneru u vidu asistenta Aleksandra Hristića i Tim menadžera Bratislava Živkovića. Obojca su željni dokazivanja i poznaju jezik, što je meni bilo veoma bitno kao spona između trenera i igrača, da najlakše prenesu ono što Zeman očekuje od njih.
Uz Sekretara Stručnog štaba, to su ljudi na koje želim da se oslonim u narednom periodu.
Trener golmana Maksimović ostaje, isto kao i Bata Radulović koji će raditi i sa prvim timom, ali i sa Omladincima.“

Isto tako, napravljan je i spisak igrača kojima će naš Klub pomoći u pronalaženju nove sredine.

„Zvaničnu ponudu, za sada, jedino je dobio kapiten Dejan Milovanović, sa kojim sam juče imao razgovor. Crvena zvezda će njemu u potpunosti izaći u susret, ali je na njemu da li će neku od ponuda prihvatiti ili ne. Mi smo ponudili novi ugovor, ukoliko ne napusti naše redove, jer se radi o igraču koji se pokazao kao pravi lider i kakvog sigurno želimo da imamo.
Što se tiče Kastilja, sa njegovim menadžerom sa imao razgovor pre par dana. On je istakao da Kastiljo ima ponude, ali nama ta ponuda nije stigla i nismo je videli, tako da je on još uvek naš član. Čekamo da se uskoro definitivno reši situacija oko njegovog ostanka ili odlaska.
Ponavljam, ukoliko Kastiljo ode, planirano je jedno pojačanje koje će na toj poziciji u potpunosti biti adekvatna zamena, a možda i dobijemo na kvalitetu.
Što se tiče ostalih igrača, zvaničnih ponuda nije bilo.

Igrači koji imaju odrešene ruke u izboru nove sredine su: Ivan Ranđelović, Bojan Pavlović, Đorđe Tutorić, Nikola Trajković, Milanko Rašković, Vladimir Đorđević, Bojan Miladinović, Dragan Stančić i Vladimir Mudrinić.
Sa Erikom Misdongardom treba da obavimo razgovore o njegovoj budućnosti kada se vrati u Beograd.
Sa prvim strelcom naše ekipe, Nenadom Jestrovićem obavljen je razgovor i on je izrazio želju da pronađe novi klub. Želi da ode u zemlju u kojoj će još napredovati i mi mu nećemo prativi problem oko odlaska.
Ranđelović ima ponudu jednog kluba i Crvena zvezda će mu izaći u susret da nađe aganžman. Tutorić isto ima ponudu i on je jako blizu odlaska iz Zvezde. Miladinović je na probi u jednom klubu.
Prethodno su već Basta i Anđelković realizovali svoje transfere.

Svi igrači sa ovog spiska koji ne nađu novi klub i koji odluče da ostanu u Crvenoj zvezdi, ostaće naši članovi, ali će raditi odvojeno od prvog tima i neće biti na spisku igrača koje ćemo licencirati za novu sezonu.“

26.06.2008. ...20:18 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Marjan Marković se vraća na "Marakanu"
[ # ]

marijan markovic

Marjan Marković (26) mogao bi ponovo da obuče dres Crvene zvezde. Da li će se to i desiti, znaće se možda već u petak kada hitronogi desni bek dolazi na pregovre na "Marakanu".

Nekadašnji reprezentativac je bio član crveno-bele porodice od 1999. do 2005, odigrao je 118 utakmica i postigao deset golova.

Pre tri godine se preselio u Kijev, za Dinamo je igrao samo 36 puta (dva gola). Sada je raskinuo ugovor sa ukrajinskim klubom.

U međuvremenu je sezonu proveo u Đenovi.

Marković je treći bivši igrač Crvene zvezde koji je dobio poziv da se vrati. Prethodno, sportski direktor Goran Bunjevčević je kontaktirao Milana Biševca i Nikolu Lazetića.

25.06.2008. ...23:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Marakana: Ko dolazi, a ko odlazi?
[ # ]

Branimir Subaai

Stadion Crvene zvezde ove nedelje je centar zbivanja vezanih za fudbalski prelazni rok. Beogradski klub, koji je upravo završenu sezonu okončao bez ijednog trofeja, kao i bez bodova u grupnoj fazi Kupa UEFA, sprema se za velike promene tokom leta, a češki trener Zdenjek Zeman odmah po dolasku najavio je da mu treba 9 novih igrača i da je u timu čak 12 "nepotrebnih".

Sportski direktor Goran Bunjevčević najavio je pre dva dana da bi do početka priprmea, zakazanih za subotu, ekipu trebalo da pojača šest igrača, dok bi se trojica timu priključila tokom boravka u Austriji.

Pored prve ekipe, na Marakani se vodi računa i o pojačanjima za ekipu Srema, koja ima specijalnu saradnju sa najtrofejnijim srpskim klubom, pa se paralelno dovode mladi fudbaleri, koji će biti prosleđeni u Sremsku Mitrovicu.

Među favorite u trci za mesto u crveno-belom dresu ubraja se Branimir Subašić, napadač azerbejdžanske reprezentacije i dosadašnji igrač Nefčija. Subašić je u Srbiji nastupao za Železnik, a od 2002. godine nastupao je za Ostende, Bove, Amkar i Černomorec. U Azerbejdžan je stigao 2005. godine, a sjajne igre preporučile su ga nacionalnoj federaciji te zemlje. Za reprezentaciju Azerbejdžana dao je 4 gola na 15 utakmica (debitovao 7. marta 2007. protiv uzbekistana), a najbitniji je postigao Poljskoj, u kvalifikacijama za EP. Subašić (26 godina) se navodno dogovorio o potpisivanju četvorogodišnjeg ugovora.

ovde mozete pogledati klip o Branimiru Subašiću:
KLIKNI

Nikola Mijailović (26) je drugi na spisku igrača koji su gotovo izvesno novi članovi Zvezde. Odbrambeni igrač ruskog Himkija igrao je za Železnik i Vislu iz Krakova i bio član mlade reprezentacije SCG, koja je na Evropskom prvenstvu 2004. stigla do finala. Za razliku od mnogih članova te selekcije koji su se tog leta okupili u Zvezdinom timu, Mijailović je već bio u inostranstvu. Mijailović je 2006. godine suspendovan na pet evropskih mečeva zbog sukoba sa igračem Blekburna Benijem MekKartijem. Uzrok oštre kazne bile su navodne rasističke uvrede na račun Južnoafrikanca, poznatog po čestim incidentima.

Njegov saigrač iz mlade selekcije SCG Milan Biševac (25) proveo je na Marakani dve i po sezone, pre nego što je u zimu 2007. postao član Lansa. Taj klub ispao je iz prve francuske lige, pa je Biševac na spisku igrača koji bi mogli da se vrate u Beograd, verovatnije kao pozajmljeni igrač. Posle uspešnih nastupa za mladi tim Biševac je tri puta nastupao za A selekciju Srbije, sva tri puta na strani i sva tri puta tim je ostvario odlične rezultate: 3:1 u Češkoj, 1:1 u Poljskoj i 6:1 u Azerbejdžanu. Pre zvezde igrao je za BASK, Bežaniju i Železnik. Problem predstavljaju ponude nekoliko jakih italijanskih klubova.

U Bežaniji je ovog proleća igrao Ibrahim Some Salombo, momak koji je prijatno iznenađenje druge polusezone Superlige 2007/08. Postigao je četiri gola za tim koji je šanse za opstanak izgubio tokom jeseni, a njegov gol Partizanu vratio je uzbuđenje u trku za titulu prvaka. Some (20 godina) je rođen u DR Kongo, a posle matičnog Intera iz Kinšase nastupao je za Ajaks Kejptaun, FC Brisel i Lokeren. Pretpostavlja se da će sa njim biti potpisan trogodišnji ugovor.

Biševac je na Marakani za Zvezdu debitovao u utakmici sa Jang Bojsom, u kojem je dres švajcarske ekipe nosio Boban Maksimović (23). Igrač koji je u doba Jirgena Rebera bio kandidat da zaigra za Partizan, kada se u Humsku ipak vartio Vukić. Maksimović je posle Jang Bojsa igrao za Vintertur, a u mlađim kategorijama bio je standardni član švajcarske reprezentacije, u kojoj su bili Barneta, Fernandez i Behrami i koja je 2002. godine osvojila Evropsko prvenstvo do 17 godina.

Edgar Bruno da Silva

Posao je gotovo završen i sa Brazilcem Edgarom. Član portugalskog kluba Bejra Mar doći će u Zvezdu na jednogodišnju pozajmicu. Edgar (21) proveo je prošlu sezonu na pozajmici u ekipama Porta i Akademike iz Koimbre, za koje je postigao 3 gola u 13 mečeva. Visoki napadač (191) nosio je u domovini dres Sao Paula, pa će mu Zvezda biti treći svetski prvak za kojeg nastupa, iako ulazi u treću profesionalnu sezonu. Smatraju ga jednim od najvećih talenata u brazilskom fudbalu, a Zvezda je bila zainteresovana da ga dovede još pre godinu dana.

U paketu sa Edgarom mogao bi da stigne i Vukašin Dević (24), vezni igrač koji je bio pozajmljen Belenensešu. Dević je u Portugal stigao 2006. godine iz pirotskog Radničkog, u to vreme kandidata za plasman u Superligu. Bejra Mar ima odlične odnose sa srpskim igračima i tržištem, a prošle sezone poslovao je sa Partizanom – tamo je otišao Borko Veselinović, a odatle došao Lamin Dijara. Takođe, dres kluba iz Aveira nosio je Andrija Delibašić.

Dejan Jakovi

Kanadski reprezentativac Dejan Jaković na pragu je potpisivanja ugovora sa Zvezdom, pošto je prethodnih nekoliko nedelja proveo na probi. Jaković je rođen u Karlovcu pre 23 godine, a na početku rata presleio se u Kanadu. Trenutno igra za Univerzitet Alabama (bio kandidat za najboljeg igrača univerzitetske lige u SAD), a za nacionalni tim Kanade debitovao je januara ove godine u meču sa Martinikom, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tokom karijere igrao je u svim linijama, a primarno je odbrambeni igrač ili zadnji vezni.

Najbolji golman Meridan Superlige u prošloj sezoni bio je Saša Stamenković, koji je značajno doprineo da Kruševljani sezonu završe na petoj poziciji. Stamenković, koji je igrao na svakom meču u poslednje dve sezone, ima 23 godine i fantastičnu perspektivu. Stamenković je u više navrata isticao da kao navijač Zvezde želi da igra u beogradskom klubu, a u zimskom prelaznom roku malo je nedostajalo da se preseli u Ljutice Bogdana.

Saaa Stamenkovi

Priča o Prinsu Tagoeu (22) traje već skoro godinu dana, pošto su ga Zvezdini skauti aktivno pratili još tokom septembra. Napadača "Crnih zvezda" u nacionalni tim pozvao je Ratomir Dujković još 2006. godine, a upravo je on preporučio igrača beogradskom klubu. Tagoe je te godine trebalo da dođe u Majnc, ali je transfer propao iz proceduralnih razloga, a o se preselio u Saudijsku Arabiju, gde je već promenio tri kluba. Prinsov transfer na Zapad propao je po svemu sudeći, jer mu klubovi iz Italije i Nemačke ne nude dovoljno visoku platu, pa je Beograd dosta realna destinacija. Zvezda je poslala ponudu koja se poklapa sa zahtevima Al Itifaka.

ovde mozete pogledati klip o Prinsu Tagoeu:
KLIKNI

Na spisku kandidata je i Dejan Aleksić, fudbaler Vojvodine star samo 17 godina. Aleksić je već neko vreme na spisku želja Udinezea, a redovni je član omladinske reprezentacije Srbije, za koju je na Evropskom prvenstvu u Turskoj dao dva gola. Problem bi mogla da bude klupska politika Novosađana, koji već nekoliko sezona odbijaju da prodaju igrače beogradskim rivalima čak i uz bolju cenu od one koju dobiju iz inostranstva.

Nikola Lazetić je pre 11 godina iz Crvene zvezde prešao u Vojvodinu kao talentovani 19-godišnjak. Sada postoje izgledi da se taj vezni igrač vrati na Marakanu kao iskusni fudbaler od 30 godina, kojem je ugovor sa Torinom istekao. Posle Voše Lazetić je igrao za Obilić i Fenerbahče, a za 6 sezona u Italiji nosio je dresove sedam klubova (Komo, Kjevo, Lacio, Đenova, Sijena, Livorno, Torino).

Iskustvo bi, u slučaju dolaska na Marakanu, doneo i Aleksandar Ranković (30). Nekadašnji fudbaler Rada proveo je prethodnih šest godina u Holandiji, nastupajući za Vitese i ADO Den Hag. Sportski direktor Bunjevčević je u poslednjoj sezoni bio njegov saigrač u Hagu, pa dobro poznaje Rankovićeve kvalitete. Rankovićev ugovor je istekao, pa bi bez obeštećenja mogao da dođe na Marakanu, ako se nešto ne promeni ove nedelje.

Aleksandar Rankovi

Bunjevčević je u ponedeljak pomenuo "prijatno iznenađenje" za navijače Crvene zvezde, a to bi mogao da bude neko od povratnika iz inostranstva, koji su u sredu viđeni na Marakani – Darko Kovačević iz Olimpijakosa, ili Marjan Marković, koji je prethodnih godina nosio dres kijevskog Dinama.

Oba imaju iskustvo iz Lige šampiona, Marković je u najboljim fudbalskim godinama (u septembru puni 27), a u Zvezdi je igrao do 2005. Kovačević će u novembru napuniti 35 godina, ali je ove sezone u dresu Olimpijakosa pokazao da je i dalje u stanju da igra na najvišem nivou. On je sa Zvezdinim bratskim klubom osvojio prvenstvo, kup i superkup Grčke, i izborio osminu finala LŠ. Postigao je 17 golova u ligi i 3 u Ligi šampiona. Od kada je, u jesen 1996, napustio Marakanu, nastupao je za Šefild Venzdej, Real Sosijedad (dva puta), Lacio i Juventus.

Jedan od fudbalera koji bi mogli da se za početak presele u ekipu Srema je Ognjen Vranješ (19). Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je standardni član banjalučkog Borca, a privukao je veliku pažnju svojim nastupima na poziciji centralnog odbrambenog fudbalera. Za njega je zainteresovan i slovenački šampion Domžale. Sa Ognjenom na Marakanu bi mogao da stigne i njegov tri godine stariji brat Stojan, koji igra kao vezni fudbaler.

Nikola Mijailovi

Marakanu su već napustili Zoran Banović, kojem je istekao ugovor, Aleksandar Pantić, sa kojim je raskinut ugovor i Ernan Barkos, čija pozajmica je okončana. Dušan Basta prodat je Udinezeu, a Dušan Anđelković ekipi Kodžaelija, iz turskog grada Izmit. Po svemu sudeći u Kodžaeli će otići i Đorđe Tutorić, a zimske pozajmice Filipa Đorđevića u Nant i Marka Perovića u Bazel pretvorene su u pune transfere. Lukaš je zbog bolesti završio karijeru.

Još uvek nije izvesno kakva je sudbina Alehandra Segunda Kastilja, kojeg je Bunjevčević opisao kao ključnog igrača ekipe. Kastiljo je na odmoru do 9. jula, kada bi najranije mogao da se priključi klubu, ali njegov menadžer tvrdi da će Ekvadorac sigurno preći u neku od najjačih evropskih liga, što nije čudno posle sjajnih partija u Zvezdi i reprezentaciji svoje zemlje.

Od ostalih igrača sve opcije su otvorene pred kapitenom Dejanom Milovanovićem, kojem je preostala jedna sezona ugovora. Za njega je zainteresovano nekoliko klubova u Italiji i Rusiji, a odlazak zavisi samo od njegove volje.

Blizu odlaska je i golman Ivan Ranđelović (za njega je zainteresovana Visla), Nenad Jestrović ima nekoliko ponuda iz Zaliva, a na transfer listi će se, po svemu sudeći, naći Nikola Trajković, Milanko Rašković i Vladimir Đorđević. Za Nenada Milijaša zainteresovano je nekoliko španskih ekipa, ali u klubu za sada nisu voljni da ga prodaju.

...18:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman za brze igrače
[ # ]

zeman

U svrhu povratka trofeja, Crvena zvezda se dala u potragu za renoviranjem tima po belom svetu. Prve novajlije su golman kruševačkog Napretka Saša Stamenković i fudbaler iz Konga, u minuloj sezoni od strane Lokerena pozajmljen Bežaniji, napadač Ibrahim Some, koji će potpisati trogodišnji ugovor. Njihovim putem uskoro će Brazilac Edgar iz portugalske Akademike i verovatno Nikola Lazetić (Torino).

Pregovori su obavljeni i sa povratnikom iz Azerbejdžana Branislavom Subašićem, reprezentativcem te zemlje, zatim Nikolom Mijailovićem iz poljskog Himkija, Ognjenom Vranješom (Borac, Banjaluka), Bobanom Maksimovićem (Švajcarska), Princom Tagoeom (Saudijska Arabija) i neočekivanim pojačanjem Aleksandrom Rankovićem. Iskusni vezista je dobio konkretnu ponudu od nekadašnjeg saigrača, sadašnjeg direktora crveno-belih, Gorana Bunjevčevića i sada je na njemu da odgovori. Očekuje se, ipak, da uskoro kaže „da“ i da se saradnja ozvaniči potpisivanjem ugovora. Inače, Ranković je rođen 31. avgusta 1978. i karijeru je započeo u Radu. Preko granice se otisnuo 2002, od tada je stanovnik Holandije, prve tri sezone igrao je za Vitese, a od 2005. član je Den Haga.

Što se ostanaka tiče, izvesno je da će i naredne sezone Zvezdin dres nositi Ognjen Koroman, što je bilo izvesno, ali i Gžegož Bronovicki. Novi trener Zdenjek Zeman oduševio se kad je video njegovo ime na spisku igrača i poručio Bunjevčeviću da za njega nema problema kad je leva strana terena u pitanju. Zato je i odlučan da ga zadrži bar još godinu dana, iako je Poljak još pre dva meseca najavio odlazak iz Srbije.

...12:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Odlazi i Kastiljo
[ # ]

Segundo Kastiljo sigurno napušta Crvenu zvezdu. To tvrdi njegov menadžer Miroslav Nestorović, koji ne ostavlja ni promil šanse da ekvadorski reprezentativac i dalje nosi dres najtrofejnijeg srpskog kluba.
- Kastiljo sigurno odlazi iz Zvezde. Ne znam zašto je Goran Bunjevčević rekao da postoji mogućnost da on ostane na “Marakani”. Ona apsolutno ne postoji ni na mapi za njega u ovom trenutku. U narednih nekoliko dana biće poznato u kom klubu će Kastiljo nastaviti karijeru - kategoričan je Nestorović.
Istovremeno, priča se da Tagoe dolazi, Tagoe ne dolazi. I tako u nedogled. Počelo je u zimskom prelaznom roku, a kada će se završiti i dalje nije moguće predvideti. Sa “Marakane” je stigla informacija da je na zahtev Al Itifaka, koji, navodno, glasi milion i po evra obeštećenja, otišla finansijska ponuda pojačana još jednim igračem u zamenu za Tagoea.
Agent napadača, koji je u afričkim kvalifikacijama poslednjih nekoliko nedelja skrenuo pažnju na sebe, Hadži-Goran Milovanović tvrdi da je u slučaju Tagoea zapelo zbog uslova koje igrač traži.
- Tagoeu je Crvena zvezda i dalje prva opcija. Međutim, on ima jasne uslove koje traži da bi došao u Beograd. Ovih dana je odbijena ponuda jednog italijanskogtima, koja je odgovarala Al Itifaku, ali ne i Princu - objašnjava Milovanović.

Koliko je Tagoeu potrebno da bi parafirao vernost crveno-belima?
- Ne radi se o nekoj preterano velikoj sumi, nisu u pitanju milioni. Ukoliko mu se obezbede uslovi približni onim koje, recimo, imaju Jestrović i Koroman, dečko će izvući papire iz Al Itifaka za smešnu sumu.

Dakle, sve praktično zavisi od izdašnosti kluba iz Ljutice Bogdana?
- Njegova želja da dođe na “Marakanu” nije sporna. Ipak, činjenica da je u dresu reprezentacije Gane pružao odlične partije u poslednje vreme dovela je do toga da se Tagoe nađe u situaciji da bira između više ponuda. Trenutno su pored Zvezde u igri još Bazel, Atalanta, Monako, Lacio i Sampdorija - zaključio je Milovanović.


BIŠEVAC NA VEZI
POSLE preciziranja uslova dolaska Edgara, Somea, Subašića, Stamenkovića, Maksimovića, Vraneša i Mijailovića u Crvenoj zvezdi su se dali u poteru za nekadašnjim komandantom odbrane Milanom Biševcom.
Fudbaler Lensa, koji je ovog leta napustio društvo najboljih u Francuskoj, raspoložen je za povratak na “Marakanu”, ostalo je da dve strane nađu zajednički jezik po pitanju finansija.

...02:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kodžaeli ponovo pazari na "Marakani"
[ # ]

tutori

Kodžaelispor ovog leta najbolja je mušterija u Ljutice Bogdana. Nakon što je angažovao levog beka Crvene zvezde Dušana Andjelkovića, turski prvoligaš utanačio je, saznaje MONDO, transfer još jednog defanzivca crveno-belih - Djordja Tutorića.

Finansijski detalji dogovora nisu poznati, kao ni dužina ugovora koji bi 25-godišnji štoper trebalo da parafira.

Tutorić je prve fudbalske korake napravio u subotičkom Spartaku, zatim je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, da bi se, nakon "kaljenja" u Jedinstvu sa Uba i apatinskoj Mladosti, vratio u Ljutice Bogdana.

Pre dve sezone debitovao je u crveno-belom dresu, a prošle godine na utakmici protiv Kazahstana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, upisao je do sada jedini reprezentativni nastup.

...02:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda hoće Aleksića, u Voši se smeju!
[ # ]

aleksi

Najavljivana "bomba" srpskog fudbalskog prelaznog roka, bar što se tiče Crvene zvezde, trebalo bi da bude izuzetno talentovani napadač novosadske Vojvodine, 17-godišnji Danijel Aleksić, ali su se u Vojvodini grohotom nasmejali na ovu informaciju!

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Zvezda je ozbiljno "zagrizla" za Aleksića, a do njega bi mogla da dođe preko Italije.

Naime, Novosađani ne žele da svoj biser prodaju budzašto i odredili su poprilično visoku cenu. Čelnici Udinezea, koji su poodavno 'bacili oko' na Aleksića i prate ga mesecima, hoće da ga angažuju po svaku cenu, pa im odgovara i solucija da sa Zvezdom naprave dil oko plaćanja i da ga pozajme na godinu dana, pišu "Večernje novosti".

Međutim, tehnički direktor Vojvodine Radisav Rabrenović kaže za MONDO da je to samo pusta želja Zvezde.

"Ma, kakva 'bomba', kakav Aleksić, mi smo na pripremama u Sloveniji. To je isto kao kad bismo mi hteli da dovedemo (Andreja) Aršavina! Ako mi dovedemo Aršavina, onda će Zvezda moći da dovede Aleksića. Eto, tako", rekao je Rabrenović za MONDO.

Aleksić nije jedini igrač Vojvodine interesantan Crvenoj zvezdi. Prema saznanjima MONDA, beogradski crveno-beli hteli bi i mladog vezistu Dragomira Vukobratovića.

...02:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Skromnosti, ime ti je Zeman!
[ # ]

zeman

Izgleda da je Crvena zvezda u novom šefu stručnog štaba dobila retko skromnog čoveka.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Zdenjek Zeman jedino je bio "alav" kada je sportskom direktoru Goranu Bunjevčeviću tražio da u aktuelnom prelaznom roku angažuje devetoricu fudbalera.

Prethodna četvorica Zvezdinih trenera - Valter Zenga, Dušan Bajević, Boško Đurovski i Saša Janković - vozila su "tojotin" džip "lend kruzer", a kada je Zemanu ponuđeno isto vozilo, odgovorio je da će dovoljan biti i daleko manji automobil.

Češki stručnjak poželeo je da vozi model "jaris", doskora najmanji u ponudi "tojote", ili neki automobil približnih gabarita ukoliko dođe do promene sponzora, pa na Marakanu stignu "fijat" ili "honda".

Kada je na red došlo prebivalište, Zeman je potvrdio svoje principe. Umesto kuće na korišćenje, kakvom je raspolagao recimo Zenga, zatražio je stan u blizini stadiona u Ljutice Bogdana 1a, pošto ionako planira da veći deo vremena provodi na radnom mestu.

Zeman je otkrio da će u tom stanu za početak živeti sam, a da će mu povremeno dolaziti u posetu supruga iz Italije.

Dolazak češkog stručnjaka u Beograd očekuje se u petak, a dan kasnije zakazana je prozivka prvotimaca.

24.06.2008. ...12:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ibrahim Some prvo pojačanje Zvezde
[ # ]

ibrahim some

Crvena zvezda trebalo bi u utorak da dobije prvo pojačanje za predstojeću sezonu.

Kako MONDO saznaje reč je o Ibrahimu Someu Salombu, fudbaleru iz Kongoa, koji je prethodne sezone igrao na pozajmici u Bežaniji.

Fudbaler, koji je rođen u Kinšasi, sa crveno-belima bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor.

Ibrahim Some Salombo u Bežaniju je stigao na pozajmicu iz Lokerena, a pre toga igrao je za Inter iz rodne Kinšase, Ajaks iz Kejptauna i Brisel.

Some, koji ima 20 godina, trebalo bi da pojača napad Zvezde.

23.06.2008. ...23:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Goran Bunjevčević o prelaznom roku
[ # ]

Bunjev<br />
i

Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, u razgovoru sa predstavnicima medija, govorio je o letnjem prelaznom roku i promenama u igračkom kadru našeg tima.
Očekuje se da u narednih nekoliko dana Crvena zvezda predstavi 5-6 igrača, dok će se imena onih koji napuštaju naš Klub, znati posle razgovora predstavnika kluba sa prvotimcima koji će se obaviti u narednih nekoliko dana.

”Danas već imam razgovore sa nekima od potencijalnih pojačanja. Mogu da kažem da sam blizu dogovora sa Subašićem, napadačem koji igra u Azerbejdžanu, kao i sa bivšim mladim reprezentativcem Mijailovićem. Što se tiče ostalih konkretnih imena, ne želim da još uvek pričam, jer ne bi bilo korektno prema klubovima iz kojih ti fudbaleri treba da dođu, ali eto mogu da kažem da danas na razgovore dolazi i Vranješ iz Banjaluke.
Postoje igrači koje planiramo da dovedemo odmah kao pojačanja, ali i oni koji bi bili dovedeni da bi bili perspektiva našeg Kluba. Videćemo da li će ti igrači ići na pozajmicu u Srem koji se takmiči u 2. ligi, a uz to se trudimo da se oformi liga „B“ timova, ako to bude moglo.
U koliko sve bude u redu, Edgar iz Porta bi trebao da bude ovde u sredu, a isto tako i situacija oko golmana Stamenkovića iz Napretka bi trebalo uskoro da se reši.
Sa Nikolom Lazetićem sam razgovarao juče i ostaje još danas vidimo da li do saradnje definitivno može da dođe, a slično stvari stoje i sa Bobanoim Maksimovićem, igračem iz Švajcarske.
Što se tiče Princa Tagoea, koji je aktuelan duže vreme, mi smo već poslali jednu veoma konkretnu ponudu sa naše strane, u kojoj je sadržan i novac i jedan naš igrač, još uvek čekamo odgovor.“

Razgovori se vrše i sa klubovima u Srbiji, interesovanja su obostrana.
Narednih dana bi trebalo da se znaju imena onih koji posle Anđelkovića i Baste, eventualnio napuštaju Marakanu.

„Bio sam u Novom Sadu, na razgovorima sa Predsednikom Vojvodine, ništa konkretno za sada nije dogovoreno. Mi smo otvoreni za saradnju u oba pravca, ako Vojvodinu budu interesovali neki naši igrali, mi smo tu, pa ćemo da vidimo.

Sutra imam razgovore sa nekim od prvotimaca, u toj grupi je i Milovanović koji je najbliži odlasku. Dobili smo još ponuda za neke igrače, ali čekamo da vidimo da li će ti transferi da se realizuju, da bi mogli da ih objavimo.
Razgovarao sam sa Kastiljovim menadžerom oko njegovog ostanka u našim redovima. Trebalo bi vrlo brzo da znamo da li imamo šanse da ga zadržimo, što je velika želja svih nas. Moja sportska procena je da je Kastiljo jedan od najbitnijih naših igrača, ukoliko on ipak ode, trudićemo se da dovedemo nekoga koga na toj poziciji može dostojno da ga zameni. Spreman sam da veliki deo novca koji imamo na raspolaganju za prelazni rok, uložimo upravo za igrača na toj poziciji. Imamo nekoliko kandidata, koji mogu dostojno da ga zamene i koji su i neka zvučna imena, ali samo ukoliko ode, prvo i osnovno je da želimo da ga zadržimo.
Koroman za sada ostaje i pored toga što ima nekoliko dobrih ponuda. Ukoliko se i desi da odu igrači koji su nosioci igre kao što su on, Milovanović, Milijaš, mi prvo moramo na te pozicije da dovedemo adekvatne zamene.
Ne bi želeli da napravimo puno povratnika, koji su već igrali u Crvenoj zvezdi, ali Milan Biševac je jedan od onih koje bih želeo da vidim ponovo u crveno-belom dresu. Njegovi kvaliteti su poznati, a ukoliko finansijska ponuda bude zadovoljavajuća i ukoliko želi da se vrati, što se tiče mene on bi od sutra bio naš igrač.“

Promene očekuju i naš stručni štab. Posle razgovora sa Predsednikom Toplicom Spasojevićem znaće se nešto više.

“Aleksandar Kristić će biti asistent našeg novog trenera Zemana. Očekuju nas razgovori sa Sekretarom stručnog štaba i Tehničkim koordinatorom, kao i sa ljudima na još nekim pozicijama. Danas imam razgovor sa Predsednikom, tako da ćemo posle toga definisati mnoge stvari i znati na čemu smo.“

...17:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA:Stiže Ranković
[ # ]

Rankovi

Aleksandar Ranković verovatno će biti jedno od pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu.

Iskusni vezista je dobio konkretnu ponudu od nekadašnjeg saigrača, sadašnjeg direktora crveno-belih, Gorana Bunjevčevića i sada je na njemu da odgovori. Očekuje se da uskoro kaže "Da" i da se saradnja ozvaniči potpisivanjem ugovora.

Ranković je rođen 31. avgusta 1978. i karijeru je započeo u Radu. Preko granice se otisnuo 2002. i od tada je stanovnik Holandije.

Prve tri godine igrao je za Vitese, a od 2005. je član Den Haga.

...17:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bronovicki po Zemanovom ukusu
[ # ]

Bronovicki

Čeh je rešen da zadrži Poljaka... u Crvenoj zvezdi!

Novi šef struke crveno-belih Zdenjek Zeman oduševio se kada je na spisku prvotimaca video ime Gžegorža Bronovickog i zatražio od sportskog direktora Gorana Bunjevčevića da poljski reprezentativac ostane na Marakani.

Menadžer Bronovickog, Mario Pjekarski, rekao je za dnevni list "Press" da češki trener odlično poznaje njegovog klijenta, koji je pre dva meseca odlučio da ode iz Zvezde jer je bio razočaran statusom.

"Treneri su ga selili sa leve na desnu stranu i Bronovicki što zbog njihovog nepoverenja, što zbog pehova sa povredama, nije imao sreće da odigra dobro u kontinuitetu i svima pokaže zašto je plaćen 850.000 evra. Da je igrao za Poljsku na Evropskom prvenstvu, lako bi pronašao novi klub, međutim, operisao je meniskus i nije bio spreman za tako veliko takmičenje", priča Pjekarski.

Popularnom Broneku se mesto uz levu aut-liniju otvorilo odlaskom Dušana Anđelkovića u inostranstvo i on sada jedva čeka početak priprema za novu sezonu, tvrdi njegov menadžer.

"Zeman se oduševio kada je pročitao njegovo ime na spisku prvotimaca, odmah je pitao do kada ga veže ugovor. Potom je Bunjevčeviću saopštio da problem levog beka za njega ne postoji i rekao da ga nipošto ne puštaju u slučaju eventualne ponude", tvrdi Pjekarski.

...01:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Maksić ipak ostaje u Crvenoj zvezdi
[ # ]

Maksi

Rukometaš Crvne zvezde Nenad Maksić potpisao je novi ugovor sa beogradskim klubom iako je ranije najavljivao da želi da se vrati u Smederevo. Crveno-beli nastavljaju u utorak pregovore sa 22-godišnjem Davidom Rašićem. Prošle nedelje ugovor je produžio i Nenad Peruničić, a novi trener je Igor Butulija.

36-godišnji Maksić je pre nekoliko dana izjavio da je bliži povratku u Smederevo jer mu je mu tamo živi porodica i gradski je ministar za sport.

Crvena zvezda namerava sledeće sezone ne samo da odbrani titulu u domaćem šampionatu već i da ostvari što bolji rezultat u Ligi šampiona.

...01:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Željina "trojka" pregovara sa Zvezdom
[ # ]

kuduzovic

Elmir Kuduzović, levi spoljni sarajevskog Željezničara, pregovara sa Crvenom zvezdom.

"Pre dva meseca uspostavljeni su prvi kontakti, a posrednik je bio Zoran Petrović, preko kojeg je u Zvezdu došao i trener Zdenjek Zeman. Ponovo sam išao na pregovore i malo je nedostajalo da već od utorka postanem Zvezdin igrač, ali prolongirali smo potpis", izjavio je Kuduzović za sarajevske medije.

Dvadesettrogodišnji fudbaler je naveo da su mu crveno-beli ponudili dobar ugovor, ali da će ipak sačekati još malo.

"Dogovaramo se oko novca i u maloj sam prednosti jer sam slobodan igrač. Oni su rekli svoju cenu, a ja svoju. Sada čekam šta će biti", rekao je Kuduzović, koji će se ukoliko dodje do realizacije transfera obavezati crveno-belima na dvogodišnju ili četvorogodišnju vernost.

"Zvezda je prodala levog beka Andjelkovića u Tursku i žele me videti u svojim redovima. To mi zaista imponuje. I meni zvuči sve malo nestvarno, ali je sve istina", poručio je Kuduzović, koji osim ponude iz Beograda ima i ponude iz Hrvatske i Belgije.

22.06.2008. ...13:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Maksimović Zvezdin
[ # ]

maksimovic

Srpski Švajcarac Boban Maksimović dolazi u Crvenu zvezdu, pišu "Večernje novosti".

Reč je o ofanzivnom veznom fudbaleru, rodjenom 10. oktobra 1985. godine, koji je igrao za mladje selekcije Švajcarske i nekoliko klubova u ovoj zemlji (Bazel, Jang bojs, Baden i Vintertur, čiji dres nosi od 31. januara 2006. godine).

Maksimovića je i pre dve godine bio blizu da zaigra u Srbiji, a tada je u kombinaciji bio Partizan. Medjutim, crno-beli su se odlučili za "pozajmicu" Zvonimira Vukića od ukrajinskog Šahtjora, pa do realizacije transfera nije došlo.

Na "Marakani" je potvrdjeno, prenose "Novosti", da se pregovara sa Nikolom Lazetićem, kao i sa levim bekom Nikolom Mijailovićem, koji je sa mladom reprezentacijom osvojio srebro na EP u Nemačkoj 2004. godine i kasnije najduže bio u poljskoj Visli, dok se očekuje da se uskoro završi posao sa brazilskim napadačem Edgarom (zvanično fudbaler Porta) i štoperom Vukašinom Devićem (Belenenseš).

U ponedeljak bi sportski direktor Goran Bunjevčević trebalo da saopšti imena fudbalera na koje Crvena zvezda više ne računa.

...13:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Duplo pojačanje Zvezde iz Portugala
[ # ]

Vukain Devi

Posle centarfora Edgara Bruna da Silve, čiji je dolazak na "Marakanu" pitanje dana, blizu prelaska u Crvenu zvezdu je i Vukašin Dević, defanzivac portugalskog Belenenseša, prenose beogradski mediji.

Dević je član lisabonskog kluba od prošlog leta, u sezoni 2007/08 u portugalskoj ligi odigrao je 9 utakmica, od toga je 5 puta bio u startnoj postavi. U Portugal se preselio 2006. godine iz pirotskog Radničkog. Rođen je 15. marta 1984. u Zemunu, a u Srbiji je nastupao i za novobeogradski Radnički i Jedinstvo iz Surčina.

Na listi potencijalnih pojačanja Zvezde navodno se nalaze i Boban Maksimović, vezista švajcarskog drugoligaša Vintertura i Nebojša Prtenjak, centarfor Mladosti iz Lučana.

Maksimović je rođen 1985. godine, a bio je član kadetske reprezentacije Švajcarske, koja je 2002. osvojila titulu prvaka Evrope. U Švajcarskoj je nastupao i za Bazel, Jang Bojs i Baden.

Prtenjak je ovog proleća bio u centru pažnje kada je postigao dva gola protiv Crvene zvezde u Beogradu, u remiju od 2-2.

U kombinaciji je i dalje napadač iz Gane Princ Tagoe, ali je glavni problem još uvek obeštećenje.

Sportski direktor Goran Bunjevčević u ponedeljak bi trebalo da saopšti imena igrača na koje Zvezda više ne računa.

Sa druge strane, u Humskoj, posle potpisivanja novog ugovora sa Laminom Dijarom, rukovodstvo Partizana planira da produži saradnju i sa štoperom Srđom Kneževićem. Kneževiću ugovor ističe sledećeg leta, ali je planirano da potpiše novi trogodišnji ugovor.

...13:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Prosinečki: Zvezda se ne zaboravlja
[ # ]

prosinecki

Robert Prosinečki bio je i ostao legenda Zvezde, sa kojom se 1991. godine popeo na krov Evrope i sveta, a 17 godina kasnije i dalje priča fudbalsku priču, ali sa selekcojom Hrvatske.

On tvrdi da i dalje prati događaje u svom bivšem klubu, kao i da se sa setom seća svih lepih trenutaka provedenih u Zvezdi.

"Emocije su uvek tu. Velike stvari se ne zaboravljaju. Osvojiti Ligu šampiona je predivan osećaj, i sigurno da je to svima nama promenilo put karijere i sve ostalo. To će ostati zauvek zapisano. Četiri godine u Beogradu su bile fenomenalne, stvarno nijednog trenutka nisam imao problema i svi su me lepo prihvatili. Čak mislim da sam i izvanredno igrao, i da sam ostavio dobar utisak u svakom pogledu", izjavio je za "Glas javnosti" Prosinečki.

Crveno-beli su nedavno proslavili 17 godina od osvajanja evropske titule u Bariju, ali na prolasvi nije bilo Roberta Prosinečkog, kao ni na prvom jubileju, desetogodišnji obeležavanja najvećeg fudbalskog klupskog uspeha.

"Za desetogodišnjicu Barija bio sam aktivan igrač. Imali smo kvalifikacionu utakmicu za SP u Japanu i Južnoj Koreji, sa San Marinom. Nisam mogao da dođem jer nisu me pustili iz reprezentacije, pošto smo bili u karantinu i igrali utakmicu kroz dva dana. To je bio jedini razlog, a ne politika, kako se provlačilo. Politika je takva kakva jeste. Pored svega što se izdešavalo, polako se sve stišava. Neke rane se sigurno neće zaboraviti, ali to je tako. Ljudi će, ipak, jedni s drugima opet živeti", tvrdi Hrvat, koji napominje da je pre šest meseci poslednji put gledao detalje sa meča u Bariju.

On kaže da je od starih prijatelja iz Zvezde ostao u kontaktu jedino sa Stevanom Dikom Stojanovićem.

"Čujem se samo sa Dikom Stojanovićem. Bio sam nedavno i u Beogradu, i to nije tajna. Ženio se Dejan Joksimović Joksa. Pitam šta ima novo. To je tako u životu, sve prebrzo ide i onda, nije da se zaboravlja, već se nema vremena za sve te kontakte", dodao je Prosinečki.

Prosinečki je istakao da je bio veoma iznenađen kada je saznao za hapšenje Zvezdinih čelnika Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miše Marinkovića?

"Hapšenje Džajića i ostalih je za mene bilo veliko iznenađenje i sve to što se dešava u Zvezdi, pogotovo što sam igrao na za crveno-bele kada su oni bili na čelu. Oni su ostavili pečat u Zvezdi. Nisam previše upoznat sa situacijom, znam samo ono što sam pročitao u štampi i ono što je bilo na televiziji da su ih priveli", dodao je na kraju Prosinečki.

...13:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Čović preuzima košarkaše Zvezde
[ # ]

Nebojša Čović, čelni čovek FMP-a, biće prvi pik radne grupe košarkaškog kluba Crvena zvezda prilikom izbora novog predsednika Upravnog odbora kluba sa Malog Kalemegdana.

Da podsetimo, na preksinoćnoj sednici rukovodstva crveno-belih konstatovao je da mandat tom telu ističe 1. jula i da se,u saradnji sa Sportskim društvom Crvena zvezda, formira radna grupa za pripremu izbora.
Ideja da osnivač FMP-a Nebojša Čović preuzme komande u Crvenoj zvezdi nije nova. Još prošlog leta pažnju sportske javnosti zaokupljale su priče o sportsko-poslovnoj saradnji Crvene zvezde i kluba iz Železnika. Mada se te aktivnosti naišle na pozitivan odjek, one nikad nisu potvrđene. Ovog puta mnogo je više šansi da dođe do konačnog dogovora, jer su crveno-beli uvideli sve prednosti svojevrsne fuzije sa „panterima“. Prema nezvaničnim informacijama,
Nebojša Čović bi bio predsednik kluba, potpredsednika bi dali crveno-beli, dok bi aktuelni predsednik FMP-a Ratko Radovanović bio imenovan za sportskog direktora.
Ukoliko se ova ideja materijalizuje, naredne godine takmičenja na domaćoj košarkaškoj sceni biće znatno zanimljivija, jer Partizan Igokea neće biti neprikosnoveni vladar pod obručima.
Inače, Crvena zvezda mogla bi posle Elmedina Kikanovića, da angažuje još jednog igrača tuzlanske Slobode, a radi se o Milanu Miloševiću. Krilo Slobode odigrao je odličnu sezonu u ligi Bosne i Hercegovine, bio je drugi strelac takmičenja, sa učinkom od 17,8 poena po utakmici i treći skakač lige, sa 6,4 skoka po meču.

21.06.2008. ...16:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Edgar uz Devića
[ # ]

vukaain devi

CRVENA zvezda prva pojačanja dobija iz - Portugala. Veoma blizu "Marakane" su mladi brazilski napadač Edgar Bruno da Silva (21), zvanično igrač Porta, i srpski štoper Vukašin Dević (23), koji je poslednje sezone nosio dres Belenensesa.
O Edgaru se već dugo priča u Crvenoj zvezdi. Sportski direktor Goran Bunjevčević potvrdio je pre nekoliko dana zainteresovanost za Brazilca, a čini se da je sada pitanje trenutka kada će posao da se završi.
Dević je beogradsko dete. Iz novobeogradskog Radničkog otišao je u istoimeni klub iz Pirota, a onda u Portugal. Prvo je bio u Beira Maru, pa u Belenensesu. Ime mu se često pominjalo prošle zime, ali tada se pričalo da bi mogao da pojača odbrambenu liniju Partizana.
Uz Edgara i Devića, očekuje se da uskoro zvanično u Crvenu zvezdu pređe golman Napretka Srđan Stamenković,dok se istovremeno nastavljaju mnogobrojni pregovori, analiziraju ponude raznih menadžera, jer je novi trener Zdenjek Zeman "naručio" devetoricu novih fudbalera, među kojima bi, sve izvesnije, trebalo da bude i Nikola Lazetić.
Klub su, zasada, napustili Dušan Basta (Udineze) i Dušan Anđelković (Kodžaeli), a transfer-lista trebalo bi da bude saopštena u ponedeljak. Nema sumnje da će da bude duga.
Bunjevčević je najavio "borbu za Kastilja", ali i naglasio da Milovanović i Milijaš ne mogu da odu ovog leta. Prednost ima kapiten, ako bude ponuda koje će da zadovolje i klub i njega. Kada je Milijaš u pitanju, čini se da je Majorka odustala od želje da ga dovede zbog - finansijskih problema.
Želja svih u klubu je da se dobar deo posla završi do 1. jula, kada počinje prva faza priprema u Austriji.

...01:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Traži novi tim
[ # ]

NOVI trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman ne gubi vreme. Odmah posle potpisivanja ugovora u razgovoru sa sportskim direktorom otkrio je želje vezane za jačanje tima. Ništa u tome ne bi bilo čudno da se ne radi o kompletnoj reorganizaciji igračkog kadra.
- Zeman nam je dao profile igrača za devet pozicija u timu, praktično celu startnu postavu, osim golmana i još jednog mesta. Ne insistira na imenima, rekao je samo da bi bilo dobro da igrači određenog tipa dođu u Zvezdu. Analizirali smo njegove zahteve i imamo pripremljene tri alternative za svako mesto - ističe sportski direktor Goran Bunjevčević.
Deo posla je već završen, a promocija se očekuje početkom naredne nedelje.
- Imamo usmeni dogovor, moglo bi se reći da je sve završeno s jednim napadačem i štoperom. Zeman insistira na iskusnom štoperu, koji bi dejstvovao u paru sa Gajem.
I odlasci sa "Marakane" drže se u tajnosti...
- Imamo ponude za Milovanovića i Milijaša, s tim što je odlasku realno bliži Milovanović. Jestrović ima dve-tri ponude i on se nalazi u grupi igrača kojimogu da računaju na pomoć kluba u pronalaženju nove sredine.
Kastiljo je posebna priča...
- Imali smo otvoren razgovor sa menadžerom Nestorovićem. Zeman se jako pohvalno izrazio o Kastilju, narednih dana imaćemo sastanak sa Nestorovićem u Beogradu. Učinićemo sve da zadržimo Kastilja - završio je Bunjevčević.

PEROVIĆ POMOĆNIK
SLAVIŠA Stojanović je u poslednjem trenutku umesto "Marakane" izabrao Celje, pa su u Crvenoj zvezdi morali da angažuju novog pomoćnika češkom stručnjaku.
Reč je o nekadašnjem fudbaleru crveno-belih i Kremonezea Marku Peroviću. Od članova starog stručnog štaba jedino je izvesno je da će se u novoj garnituri naći trener golmana Srđan Maksimović.

ROMA NE DOLAZI
U ZVEZDI su želeli da uvertira za sezonu bude izuzetna, čime bi se svečano otvorila umivena "Marakana".
- Bili smo u kontaktima sa Romom oko odigravanja meča 2. avgusta, ipak, morali smo da otkažemo taj meč jer nije izvesno da li će biti završeni radovi na stadionu - objašnjava Bunjevčević.

20.06.2008. ...00:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Edgar 99 odsto Zvezdin
[ # ]

edgar

Edgar Bruno da Silva, ili samo Edgar, biće prvo pojačanje Crvene zvezde ovog leta.

Skoro sve, preciznije 99 odsto stvari oko jednogodišnje pozajmice Brazilca dogovoreno je u trouglu Zvezda - Edgar - Porto.

Ostalo je još da se utanače neke sitnice, pa da 21-godišnji, 190 centimetara visoki napadač i zvanično bude predstavljen na beogradskoj "Marakani".

Edgar je prošlu sezonu proveo, takodje, na pozajmici u ekipi Akademike, za koju je na 11 utakmica postigao tri gola.

Pre toga je odigrao dva meča za Porto, a po jednu polusezonu bio je član Berire Mar i brazilskog Sao Paula.

...00:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Perović pomaže Zemanu
[ # ]

marko perovic

Siniša Stojanović okrenuo se nalevo krug i vratio u Sloveniju, pretpostavivši funkciju šefa struke Publikuma iz Celja upražnjenom mestu pomoćnika Zdenjeka Zemena u Crvenoj zvezdi.

Ipak, Čeh neće dugo čekati na prvog asistenta. Crveno-beli su pojačanje za stručni štab potražili medju svojim bivšim fudbalerima, a kao rešenje, kako saznaje MONDO, nametnuo se 36-godišnji Marko Perović.

Perović je sedam sezona noseći dres Kremonezea, Napolija, Ankone, Groseta i Pistojezea proveo na Apeninima, gde je i Zeman gradio gotovo celu svoje trenerske karijeru.

Osim u Italiji, Marko Perović igrao je za holandski Vitese, Sporting iz Hihona i bečku Austriju.

Prve fudbalske korake napravio je u rodnom Leskovcu u ekipi Dubočice, potom je prešao u novosadsku Vojvodinu, odakle je došao na "Marakanu".

...00:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Nova lica stižu na Mali Kalemegdan
[ # ]

kk

Upravni odbor košarkaškog kluba Crvena zvezda doneo je odluku o formiranju radne grupe čiji će glavni zadatak biti da u narednom periodu predloži kandidate za novog predsednika i članove Upravnog odbora.

U saopštenju dostavljenom medijima, klub sa Malog Kalemegdana podsetio je da aktuelnom Upravnom odboru mandat ističe 1. jula i da je zato doneta odluka o formiranju radne grupe u saradnji sa Sportskim društvom Crvena zvezda.

"Zadaci radne grupe biće priprema, organizacija i održavanje redovne Skupštine kluba na kojoj će biti izabran novi Upravni odbor, obavljanje konsultacija sa svim relevantnim sportskim, privrednim i društvenim institucijama kako bi bili predloženi najbolji kandidati za novog predsednika i novi UO", navodi se u saopštenju.

Radna grupa takodje će imati zadatak da obezbedi nesmetano funkcionisanje kluba do izbora novih organa upravljanja.

U saopštenju Zvezde dodaje se da su "konsultacije oko formiranja radne grupe sa Sportskim društvom već započete tako da se formiranje radne grupe očekuje krajem sledeće nedelje".

19.06.2008. ...23:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KKCZ:Radna grupa SD do nove Uprave
[ # ]

kk

Upravni odbor košarkaškog kluba Crvena zvezda održao je u sredu sednicu, na kojoj je konstatovao da mandat tom telu ističe 1. jula 2008. godine. S tim u vezi, Upravni odbor je doneo odluku da u saradnji sa sportskim društvom Crvena zvezda formira Radnu grupu.

Zadaci radne grupe biće priprema i organizacija redovne sednice Skupštine KK Crvena zvezda na kojoj će biti izabran novi Upravni odbor, potom da obavi konsultacije sa svim relevantnim sportskim, privrednim i društvenim institucijama i predloži Skupštini Kluba najbolje kandidate za novog predsednika i novi Upravni odbor KK Crvena zvezda, kao i da obezbedi nesmetano funkcionisanje Kluba do izbora novih organa upravljanja.

Konsultacije oko formiranja radne grupe sa Sportskim društvom Crvena zvezda su već započete tako da se formiranje radne grupe očekuje krajem sledeće nedelje. Članovi upravnog odbora su uvereni da će proces izbora novog Upravnog odbora Kluba uz podršku i pomoć Sportskog društva Crvena zvezda doprineti daljem razvoju Kluba.

...18:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Plan priprema
[ # ]

pripreme

Fudbaleri Crvene zvezde okupljaju se u Beogradu 28. juna, gde će odraditi lekarska testiranja pre polaska na pripreme. Pripreme će trajati od 30. juna do 28. jula, a baze su Austrija i Slovenija.

U Austriju se kreće 30. juna, tačnije u banju Bad Tacmandorf, gde naš tim ostaje 2 nedelje i gde će odigrati, kako sada stvari stoje 7 utakmica. Termini su: 5, 8, 11, 14, 17, 21. i 23. ili 24. jul.

Iz Austrije se ne vraća za Beograd, već se ide direktno za Sloveniju, a nova destinacija je Maribor tj. Pohorje. Tim i na drugom delu priprema ostaje dve nedelje.

Ekipa Crvene zvezde se vraća u Beograd 28. jula, gde će se spremati za početak sezone 2008/09, a očekuje se da će odigrati i generalna proba na novoj travi Marakane.

...15:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zenga:Zeman je pun pogodak
[ # ]

zenga

Valter Zenga bio je prvi trener stranac u Crvenoj zvezdi. U Ljutice Bogdana ostavio je dubok trag osvajanjem duple krune i za sobom otvorena vrata stranim stručnjacima, pre svih svom zemljaku Zdenjeku Zemanu.

Iako nije bio u potpunosti upućen u događaje u klubu iz Ljutice Bogdana, Zenga je izjavio da je Zvezda uradila pravu stvar.

"Zeman je u Italiji veliko trenersko ime. Poznat je po afirmaciji mladih igrača i po agresivnoj, napadačkoj taktici. Mislim da je Zvezda napravila dobar potez. Ako moram da kažem nešto što Zemanu ne ide u prilog, onda je to činjenica da dve godine nije radio. Ipak, mislim da to ne može da utiče na kvalitet njegovog rada", izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za "Alo" Zenga, koji se odmara u Majamiju.

Zenga je dodao je da novi trener može da računa na njegovu pomoć, ukoliko mu je potrebna.

...15:21 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Džajić na slobodi 5. jula?
[ # ]

Dzajic

Legenda srpskog fudbala Dragan Džajić za dvadesetak dana mogao bi da bude pušten na slobodu, saznaje Press iz dobro obaveštenih izvora!

Džajiću, koji se trenutno leči na VMA, 5. jula ističe dvomesečni pritvor, a kako će do tada biti saslušani svi svedoci u procesu protiv njega, prestaće da postoji mogućnost da on utiče na njih, što je jedini razlog zbog kojeg se i nalazi u pritvoru.

Jedan od veoma pouzdanih signala da će se Džajić uskoro naći na slobodi jeste i ukidanje strogog režima poseta koji je donedavno važio za njega na VMA. Naime, nadležni istražni sudija u poslednje vreme sve češće izlazi u susret porodici i prijateljima nekadašnjeg rukovodioca Crvene zvezde i potpisuje propusnice za posete. Takođe, isti je slučaj i s Vladimirom Cvetkovićem i Milošem Marinkovićem, što nagoveštava da bi i njih dvojica mogla da se nađu na slobodi.

"Na početku su kod Džajića, ali i kod Cvetkovića i Marinkovića, jedanput mesečno mogli da dođu samo članovi najuže porodice. Međutim, u poslednje vreme omogućeno im je da češće dolaze u posetu. Čak je i Džajićevim, Cvetkovićevim i Marinkovićevim bliskim prijateljima dozvoljeno viđanje s njima. Sve to na nedvosmislen način ukazuje da im ovoga puta pritvor neće biti produžen", potvrdio je beogradskom dnevniku anonimni sagovornik blizak bivšim Zvezdinim čelnicima.

I Milan Vujin, advokat Dragana Džajića, izjavio je da postoji velika mogućnost da se njegov klijent uskoro nađe na slobodi. On tvrdi da istražni sudija do 5. jula, kad ističe dvomesečni pritvor Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću, ima dovoljno vremena da sasluša preostalih dvadesetak svedoka.

"Do 5. jula ima sasvim dovoljno vremena da istražni sudija sasluša još dvadesetak svedoka i posle toga ne bi postojali objektivni razlozi za zadržavanje Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića u pritvoru. Iskreno se nadamo da će odgovorni iz suda biti revnosni, da će se pridržavati procedure i da će na vreme zakazati termine za saslušanja. Takođe, očekujemo da će svi pozvani svedoci biti maksimalno odgovorni i da će se pojaviti u zakazano vreme u Palati pravde. Verujem da ćemo posle toga konačno dočekati odluku o njihovom izlasku iz pritvora", izjavio je Vujin.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije pokrenuta je istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu. Ta istraga je kasnije proširena na transfere Zorana Njeguša, Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Drulić, Vidić i Njeguš saslušani su u prethodnih mesec i po dana u Palati pravde u Beogradu, dok bi Ognjenović trebalo da da izjavu pred istražnim sudijom 2. jula. Džajić i Cvetković osumnjičeni su da su od Ognjenovićevog transfera u madridski Real, zloupotrebom službenog položaja, protivpravno prisvojili milion dolara.

...12:12 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Promocija Zdenjeka Zemana
[ # ]

Ovde mozete pogledati slike sa promocije novog trenera Crvene Zvezde Zdenjeka Zemana!

KLIKNI

...12:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Princ i Edgar u napadu
[ # ]

princ tagoe

POSAO sa Zdenjekom Zemanom je završen, Crvena zvezda sada traži igrače po ukusu češkog trenera sa italijanskim pasošem. Nema sumnje da su prioritet napadači, jer svi u klubu, kao i sam šef stručnog štaba, gromko najavljuju ofanz ivnu i atraktivnu igru u formaciji 4-3-3.
Baš tu je Crvena zvezda deficitarna. Argentinac Ernan Barkos napustio je Srbiju posle slabe sezone. Najavljuje se da ni Nenad Jestrović, najbolji strelac lige sa 13 golova, najverovatnije neće da ostane na "Marakani". To znači da je Betoligar Misdongard trenutno jedini špic za novu sezonu, pa su golgeteri najvažniji u prelaznom roku.
- Zainteresovani smo za Brazilca Edgara iz Portugala i Princa Tagoea iz Gane - ne krije sportski direktor Goran Bunjevčević.
Ognjen Koroman gotovo sigurno ostaje u Crvenoj zvezdi. To znači da će da zauzme jednu stranu, a na drugoj bi mogao da bude Nikola Lazetić, jer na "Marakani" ne kriju da postoji kontakt, kao i mogućnost da bivši reprezentativac ponovo obuče crveno-beli dres.
Neizvesno je ko će na gol u novoj sezoni. Najavljuje se dolazak Stamenkovića (Napredak), a tu su Ranđelović, godinama standardan, kao i Pavlović (bio pozajmljen Bežaniji) i Bajković (priključen prvom timu u drugom delu sezone).
Desni bek trebalo bi da bude Ninkov, leviPoljak Bronovicki, koji zbog povrede nije igrao na EP. Jedan štoper je siguran - Gaj, dok se drugi traži (prethodne sezone prvo je bio standardan Tutorić, a kasnije mladi Tomović).
Kada je u pitanju vezni red, čini se da ima najviše dilema. Standardni su kapiten Dejan Milovanović, Nenad Milijaš i reprezentativac Ekvadora Alehandro Kastiljo. I svi se često pominju kada počne priča o igračima koji bi mogli da odu iz Crvene zvezde. Zeleno svetlo od kluba najpre ima Milovanović, a čini se da crveno-beli nemaju velike šanse da zadrže Kastilja, koliko god to želeli.
Dakle, najmanje dilema u timu za novu sezonu ima u odbrani, mada se kao jedno od ključnih pojačanja čeka štoper. Čelnici kluba su kao prioritete najavili još centralnog veznog i napadača.

PARTIZAN "OTERAO" STOJANOVIĆA
UMESTO na "Marakanu", Slaviša Stojanović se preselio u Celje. Kandidat za jednog od asistenata Zdenjeka Zemana potpisao je u sredu četvorogodišnji ugovor sa ovim slovenačkim prvoligašem.
Stojanović je bio veoma blizu Crvene zvezde, ali je, po svemu sudeći, presudila činjenica da je za klupski sajt Domžala, čiji je trener bio u prethodnom periodu (dve titule za dve godine kao šef stručnog štaba), kao omiljeni strani klub izdvojio - Partizan.

18.06.2008. ...21:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman bez pomoćnika,Stojanović pobegao
[ # ]

stojanovic

Siniša Stojanović, doskorašnji trener Domžala, već je bio viđen kao prvi pomoćnik novog šefa struke Crvene zvezde, Zdenjeka Zemana.

Čeh je parafirao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, a gle čuda, Stojanović se okrenuo i vratio u Sloveniju. Od srede je novi prvi stručnjak Publikuma iz Celja.

Otkud takav veleobrt?

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali se pretpostavlja da su Stojanovića na takav potez naterali beogradski mediji. Verovatno se uplašio kad je u etar puštena informacija da je navijač Partizana.

Svakako sigirnija varijanta mu je da nastavi sa radom u Sloveniji.

...21:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Počela rekonstrukcija Marakane
[ # ]

Photobucket

U ponedeljak su zvanično počeli radovi, na rekonstukciji Marakane, koji će trajati nepuna 2 meseca. Teren će biti spreman za početak nove sezone, kako za kvalifikacije za Ligu Uefa, tako i za domaće prvenstvo.

Na početku se radi na skidanju travnatog pokrivača i na zemljanim iskopima na glavnom terenu.
Nakon toga, u planu je rad koji obuhvata drenažu, kao i postavljanju grejača i sistema za navodnjavanje na centralnom terenu.

Nova trava koja će biti postavljena pred kraj radova, stiže iz Nemačke.

...17:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Peruničić ostao u Crvenoj zvezdi
[ # ]

perun

Bivši rukometni reprezentativac Nenad Peruničić produžio je u utorak ugovor sa Crvenom zvezdom i tako okončao nagađanja gde će nastaviti karijeru. Direktor beogradskog kluba Ilija Jović rekao je agenciji Beta da klub ima šampionske ambicije i da je to potvrđeno potpisivanjem ugovora sa Peruničićem i Nenadom Maksićem, ali i time što je za trenera dovela svog nekadašnjeg igrača Igora Butuliju.

"Treba iskoristiti euforiju koja je nastala plasmanom ženske i muške reprezentacije na velika takmičenja. Želimo da budemo lider u prvenstvu i da igramo značajnu ulogu u Ligi šampiona", rekao je Jović.

Peruničić će odigrati još jednu sezonu, a onda bi trebali da preuzme jednu od funkcija u klubu.

17.06.2008. ...19:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman:Gledaćete napadačku Zvezdu
[ # ]

zdenek zeman

Posle dve uzastopne sezone u kojoj je osvajao "duple krune", ali i protekle koja je bila sušna, Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je u pomoć opet jednog inostranog stručnjaka - Čeha Zdenjeka Zemana, koji je od utorka i zvanično novi trener crveno-belih.

Rođen 12. marta 1947. godine, Zeman je devedesete godine prošlog veka obeležio vodeći Romu i Lacio. Ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je na dve godine, a predstavljen je srpskoj javnosti u društvu predsednika kluba Toplice Spasojevića i sportskog direktora Gorana Bunjevčevića.

Čeh je rekao da zna gde je došao i da veruje da ima tim koji može da ostvari rezultate zbog kojih je došao u Beograd.

"Gledao sam šest mečeva Crvene zvezde iz prošle sezone, u kojoj znam da nije izgubila nijedan meč u prvenstvu. Jedini poraz koji sam gledao bio je protiv Boltona. Zadovoljan sam onim što sam video, ima dobrih igrača i mislim da je to tim koji ima potencijal da napreduje i ostvari rezultate zbog kojih sam došao", rekao je Zeman.

Novinare je zanimalo koji su njegovi motivi da dođe u Crvenu zvezdu i da li u njegovom ugovoru postoji uslov da mora da osvoji neki trofej.

"Bio sam u Bariju 1991. godine i gledao kada je Zvezda postala šampion Evrope. Jasno mi je da je ovo veliki klub i sa time se poklapaju moji motivi. Što se tiče ugovora, ne postoji uslov, ali sam uveren da ću postići odličnu saradnju sa upravom i igračima koje imam tako da ćemo, uz par pojačanja, ostvariti ono što se očekuje", uveren je Zeman.

Upitan da li Zvezda ima igrače za njegovu ofanzivnu taktiku, odgovorio je: "Po onome što sam video ima, ali sačekaću da bolje upoznam ekipu. Između ostalog, moj stil je da se igra napadački i tako će biti i sa Crvenom zvezdom".

Iako na konferenciji za novinare niko od govornika nije eksplicitno pominjao trofeje, jasno je da se za klub takvog renomea to podrazumeva. Dakle, operacija povratka trofeja iz komšiluka počinje sa Zemanom.

Osim toga što su u utorak saznali da im je Zeman novi šef, fudbaleri Crvene zvezde čuli su i da im je početak priprema pomeren za nedelju dana, odnosno da će imati sedam dana odmora više. Dakle, Čeh će prvi trening sa crveno-belima odraditi 1. jula u Austriji.

"Dopadaju mi se stavovi Bunjevčevića i znam da on u ovom trenutku bolje poznaje tim od mene, tako da ima slobodu da radi svoj posao", rekao je Zeman, odgovarajući na pitanje da li će tražiti da se stopiraju određeni transferi.

Bunjevčević je u ponedeljak posle sednice Upravnog odbora rekao da je Zeman "pravi čovek" za Zvezdu.

"Jasno smo se odredili - Zdenjek Zeman je čovek koji treba da nas povede dalje. Zeman je izuzetan stručnjak, veliki autoritet, lansirao je mnogo kvalitetnih mladih igrača i forsira ofanzivan fudbal".

Bunjevčević je dodao da bi Čehu pomoćnik na klupi Crvene zvezde trebalo da bude doskorašnji trener slovenačkih Domžala Slaviša Stojanović.

Bunjevčević je najavio da će biti uspostavljena funkcija tim menadžera, koji bi trebalo da ga rastereti svakodnevne komunikacije sa igračima i otkrio da će to biti neko od bivših igrača Zvezde, ali nije hteo da saopšti ime.

MONDO nezvanično saznaje da je za to mesto planiran Bratislav Živković, bivši fudbaler crveno-belih, italijanske Sampdorije i Obilića.

Bunjevčević je dodao da je UO obavešten i da su Dušan Anđelković i Dušan Basta napustili tim i da karijeru, kao što je MONDO objavio, nastavljaju u Italiji, odnosno Turskoj.

Bunjevčević je potvrdio da je Zvezda imala kontakte sa menadžerom bivšeg reprezentativca Nikole Lazetića i da su tom klubu i dalje interesantni Princ Tagoe iz Gane, odnosno Brazilac Edgar koga će, prema rečima sportskog direktora, crveno-beli učiniti sve da angažuju.

Bunjevčević je potvrdio da je plan da se Zvezdin "B" tim "fuzioniše" sa drugoligašem Sremom.

On je povodom izbora u fudbalskoj organizaciji saopštio da je Crvena zvezda predložila bivšeg reprezentativca Stanislava Karasija za predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

"Karasi je kandidat iza kog Crvena zvezda stoji svim srcem", kratko je rekao Bunjevčević.

Nova sednica UO biće održana u roku od tri nedelje, kada bi trebalo da se dogode mnoge kadrovske promene u klubu.

...14:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Butulija na klupi Crvene zvezde
[ # ]

butulija

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde Igor Butulija preuzeće trenersku poziciju u timu šampiona Srbije. Butulija je u nedelju postigao usmeni dogovor sa rukovodstvom beogradskog kluba, a da li će definitivno preuzeti tim u kojem se proslavio početkom 90-ih biće poznato u narednih 10 dana.

"Načelno smo se dogovorili. Dao sam čelnim ljudima kluba spisak igrača, koje bi trebalo da dovedu. Od njega, uglavnom, zavisi dogovor. Ekipa mora da se sklopi u najskorijem periodu, da bi već sada mogao igračima da dam plan rada za leto. Veoma brzo nas čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Ne želim da se upuštam u nešto, a da ne znam koje igrače imam na raspolaganju. Videću šta će čelni ljudi kluba da urade u narednih 10 dana", rekao je Butulija za "Sportski žurnal".

Zvezdu je do treće uzastopne titule šampiona Srbije u nedavno završenoj sezoni predvodio Nenad Kraljevski, ali je rukovodstvo kluba odlučilo da ne produži saradnju sa dosadašnjim trenerom.

Butulija je izjavio da bi voleo da Kraljevski ostane u klubu, a još jedan od onih za koje se 'crveno-beli' nadaju da će ostati je i Nenad Peruničić. Butulijin nekadašnji saigrač iz Zvezde i reprezentacije je, osam meseci nakon povratka u beogradski klub, saopštio da ponovo ide u inostranstvo, nezadovoljan ponudom za nastavak saradnje. Peruničić je najavio da će odigrati još jednu sezonu pre povlačenja, a u Zvezdi se nadaju da će nakon najave dolaska Butulije promeniti mišljenje i ostati.

...12:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda dovodi novog Kikanovića?
[ # ]

Košarkaški klub Crvena zvezda mogao bi uskoro da angažuje još jednog igrača tuzlanske Slobode. Posle Elmedina Kikanovića, koji je posle dolaska u Beograd prošlog leta bio jedan od najboljih igrača Zvezde u sezoni 2007/08, na Mali Kalemegdan mogao bi da dođe krilni igrač Milan Milošević (23, 205), prenosi "Sport".

Milošević je odigrao odličnu sezonu u ligi Bosne i Hercegovine. Bio je drugi strelac lige, sa učinkom od 17.8 poena po utakmici i treći skakač lige, sa 6.4 skokova po meču.

Ponikao je u Hercegovcu iz Bileće, igra na pozicijama beka i krila i član je Slobode već tri sezone.

Sloboda je u borbi za titulu šampiona BiH eliminisana u polufinalu plej-ofa od sarajevske Bosne, uz odličnu partiju Miloševića, koji je na prvom duelu dva tima ubacio 27 poena, uz 9 skokova.

...12:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Upravni odbor za Zdeneka Zemana
[ # ]

bunja

Održana je 20. sednica Upravnog odbora FK Crvena zvezda na kojoj je usvojen predlog Stručne komisije FK Crvena zvezda da novi šef stručnog štaba bude Zdenek Zeman.

Razmatrana je aktuelna situacija u Fudbalskom savezu Beograda i Fudbalskom savezu Srbije povodom predsetojećih izbora. FK Crvena zvedzda predložiće Stanislava Karasija kao kandidata za Predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

Prisutnim novinarima obratio se Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević:

“Upravni odbor usvojio je predlog da Zdenek Zeman bude novi Šef stručnog štaba Crvene zvezde. Ostalo je još da se dogovorimo oko određenih formalnosti i do utorka ujutro biće finalizovan sporazum. Zdenek Zeman je trener sa velikim autoritetom i imenom, koji voli da ekipe koje vodi igraju ofanzivno i atraktivno. Ugovor će biti potpisan na dve godine i mi smo insistirali na tome. Želimo da Zeman bude čovek koji će učestvovati u stvaranju jakog tima koji će vratiti ugled Crvene zvezde u Evropi“.

Osim novog šefa stručnog štaba biće i drugih kadrovkih promena u stručnom štabu:

“Uvešćemo funkciju tim menadžera čija će uloga biti da bude spona između trenera i igrača, ali i ekipe i medija. Radi se o bivšem Zvezdinom igraču koji će u narednih nekoliko dana biti promovisan u novu funkciju. Zdenek Zeman će sa sobom dovesti jednog člana stručnog štaba, Slaviša Stojanović obavljaće ulogu pomoćnika. U narednih nekoliko dana doći će i do još nekih promena unutar Stručnog štaba o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena."

Obavljena je i analiza nedavno završene sezone:

“Prethodna sezona ocenjena je kao neuspešna, jer Crvena zvezda nije osvojila nijedan trofej. Sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem smo razgovarali i verujem da neće biti problema oko postizanja dogovora o sporazumnom raskidu ugovora. Doneli smo odluku o formiranju “B“ tima u kojem će nastupati igrači koji nemaju adekvatnu minutažu u prvom timu. Ekipa sa kojom će se sarađivati je član Prve lige Srem. Upravni odbor je obavešten o transferima Dušana Baste i Dušana Anđelkovića u inostranstvo. Naš stav je da je trebalo izađi u susret Basti koji je posle osam godina napustio klub. Obeštećenje je maksimalno spušteno, jer je Basta to zaslužio. Anđelković je prethodne sezone bio odličan i takođe je zaslužio da ode u turski klub koji mu je ponudio odlične uslove. Ujedno, otvara se prostor i za Bronovickog koji nije igrao previše prethodne sezone, a doveden je kao veliko pojačanje. Želimo da smanjimo broj igrača u profesionalnom pogonu na 25 i u narednih nekoliko dana biće poznata i transfer lista. Prethodno je neophodno da obavim pregovor sa mnogim igračima."

Sportski direktor se osvrnuo i na predstojeći prelazni rok:

"Imamo kontakte sa brojnim igračima i kao što je poznato planiramo da na tri ključne pozicije dovedemo tri igrača iz inostranstva. Edgar je vrlo interesantan igrač i voleli bi da ga dovedemo. Princ Tagoe je takođe potencijalno pojačanje. Mi želimo da na svakoj od pozicija, gde imamo nameru da dovedemo igrača, postoje bar tri kandidata.
Jako bi voleli da Kastiljo ostane član Crvene zvezde, jer je on srce ovog tima i nadam se da i novi trener može da ima određeni uticaj na njega. Dolazak prvog pojačanja može da se očekuje već do 23. juna, kada bi trebalo da se okupe igrači.
Sa Ognjenom Koromanom, kao i sa drugim igračima Crvene zvezde razgovaraćemo narednih dana" – zaključio je Bunjevčević.

...01:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman od utorka u Zvezdi
[ # ]

zdenek zeman

Farsa oko imenovanja novog trenera Crvene zvezde privodi se kraju. Aleksandar Janković smenjen je pre pet dana, a čelnici crveno-belih u ponedeljak su potvrdili ono što su utanačili šest dana ranije - Čeh Zdenjek Zeman biće novi trener crveno-belih.

"Jasno smo se odredili - Zdenjek Zeman je čovek koji treba da nas povede dalje. Zeman je izuzetan stručnjak, veliki autoritet, lansirao je mnogo kvalitetnih mladih igrača i forsira ofanzivan fudbal", izjavio je sportski direktor Zvezde Goran Bunjevčević na konferenciji za novinare nakon sednice Upravnog odbora.

On je, međutim, saopštio da Zeman još nije potpisao ugovor i da će u utorak biti definitivno poznato da li su postigli konačan dogovor sa českim stručnjakom.

"Ukoliko on pristane na naše i mi na njegove uslove Zeman će potpisati dvogodišnji ugovor", naveo je Bunjevčević i dodao da bi Čehu pomoćnik na klupi Crvene zvezde trebalo da bude doskorašnji trener slovenačkih Domžala Slaviša Stojanović.

Ako je sportski direktor ostavio rezervu kada je u pitanju angažovanje Zemana, portparol crveno-belih Milan Bošković gotovo da nije, jer je za utorak u 13 sati zakazao promociju novog šefa struke u Ljutice Bogdana.

Osim Zemana i Stojanovića, u stručnom štabu Crvene zvezde biće još novih lica.

Bunjevčević je najavio da će biti uspostavljena funkcija tim menadžera, koji bi trebalo da ga rastereti svakodnevne komunikacije sa igračima i otkrio da će to biti neko od bivših igrača Zvezde, ali nije hteo da saopšti ime.

MONDO nezvanično saznaje da je za to mesto planiran Bratislav Živković, bivši fudbaler crveno-belih, italijanske Sampdorije i Obilića.

Češki trener, koji je radio samo u Italiji (s izuzetkom kratkog izleta u Fenerbahče), u ponedeljak po podne je stigao u Beograd, a u utorak ili u sredu bi trebalo i zvanično da bude predstavljen kao novi šef stručnog štaba Crvene zvezde. To automatski znači da počinje prelazni rok, jer na "Marakani" nisu želeli da vuku konkretne poteze dok se potpuno ne završi posao sa Zemanom.
Sportski direktor Goran Bunjevčević istakao je da su prioriteti štoper, centralni vezni igrač i napadač. Na ta pojačanja trebalo bi da bude potrošen najveći deo obezbeđenognovca (četiri miliona evra), jer je želja da u svakoj liniji ekipa dobije po jednog odličnog fudbalera.
Biće, naravno, još novih lica. Dugo se priča o golmanu Napretka Srđanu Stamenkoviću, koji bi među prvima trebalo da stigne u Ljutice Bogdana. Na adresu sportskog direktora, inače, redovno stižu ponude, menadžeri rade svoj posao, ali u Crvenoj zvezdi definitivno ne žele više da kupuju na brzinu i samo na osnovu snimaka, već hoće da se uvere da dobijaju neophodan kvalitet.
Pripreme za novu sezonu trebalo bi da počnu 23. juna, a do tada moraju da se reše mnoga pitanja. Zeman će verovatno da iznese svoje želje. Nema sumnje da su najodgovorniji ljudi u klubu već pričali sa novim trenerom kada su u pitanju potencijalna pojačanja, jer nema mnogo vremena. Istovremeno, direktora Bunjevčevića čeka i neprijatan zadatak, jer mora da saopšti fudbalerima na koje se ne računa da probaju da potraže novu sredinu.

U IGRI I NIKOLA LAZETIĆ

MOGUĆ je i povratak Nikole Lazetića (30) na "Marakanu". Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac (25 mečeva, jedan gol) godinama već igra u Italiji, a aktuelni klub mu je Torino.
- Kontaktirao sa sa Lazetićevim menadžerom, ali to je sve što mogu trenutno da kažem, jer ćemo o pojačanjima da pričamo tek kada čujemo mišljenje i želje novog trenera - ističe sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević.

VREME ZA NOVI TEREN

KONAČNO je došlo vreme na "Marakani" za novi teren, koji je u prvom delu sezone bio bruka Crvene zvezde i velika smetnja igračima, posebno na evropskim utakmicama.
Na redu je kompletna rekonstrukcija. Prvo će se skloniti postojeća trava, izbaciti i zemlja do određene dubine, a onda se stavlja sve novo, uključujući i grejače, prvi put na nekom od srpskih stadiona.

...00:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Sa Marakane:Za Princa 1,5 miliona dolara odštete,Torino nudi Lazetića
[ # ]

Princ Tagoe, napadač Al Etifaka iz Saudijske Arabije ponovo se pominje kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Isti igrač bio je i zimus tema pregovora čelnika Zvezde i saudijskih vlasnika kluba, ali se od transfera odustalo jer ljudi iz Al Etifaka nisu bili zadovoljni ponudom od 800.000 dolara odštete.

U novu rundu pregovora kako prenosi "Sportski žurnal" Saudijci ulaze sa zahtevom od 1,5 miliona dolara, ali očekuje se da bi Princ mogao da dođe na Marakanu i za 200-300 hiljada dolara manje.
Istovremeno, na adresu kluba iz Ljutice Bogdana stigla je ponuda Torina koji želi da proda Nikolu Lazetića. Ovaj 30-godišnji fudbaler nije u prvom planu čelnika italijanskog kluba, a da li će posle sezone 1995/96 vratiti na Marakanu zavisi od budućeg trenera Zvezde.
"Razgovarali sa Lazetićevim menadžerom. U ovom momentu sve zavisi od novog trenera jer ćemo igrače dovoditi pre svega u dogovoru sa njim", rekao je sportski direktor kluba Goran Bunjevčević.

16.06.2008. ...14:47 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman danas i zvanično
[ # ]

zeman

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda održaće u ponedeljak u 17 časova dvadeseti sastanak na kojem se očekuje donošenje nekoliko važnih odluka, od kojih je za navijače crveno-belih svakako najvažnija ona u vezi sa novim trenerom.

Iako na Marakani ne žele ad potvrde angažovanje Zdeneka Zemana, jasno je završen posao oko njegovog dolaska.

"U ponedeljak će se sastati radna grupa koju čine pored mene još i Dragi Mićović i Vladica Popović. Utvrdićemo listu kandidata za mesto trenera, među njima je i Zemanovo ime i sa tom listom ćemo izaći pred Upravni odbor", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević.

Boravak Slaviše Stojanovića, doskorašnjeg stratega Domžala i budućeg pomoćnika Zemana u nedelju na Marakani potvrđuje da su već počeli i razgovori o dovođenju fudbalera koji su po ukusu iskusnog stručnjaka.

"Kontaktirao me je Lazetićev menadžer, pitao je da li smo raspoloženi da ga angažujemo. Odgovorio sam isto kao i svima, pričaćemo kada angažujemo trenera. Tada zaista kreće potraga za pojačanjima", kaže Bunjevčević.

I pored činjenice da čelnici Zvezde ne žele da govore o pojačanjima, izvesno je da će prva pojačanja biti golman Napretka Saša Stamenković i napadač Porta Edgar.

...12:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Basta se dogovorio sa Udinezeom
[ # ]

dusan basta

Dušan Basta će napustiti Crvenu zvezdu posle 12 godina i karijeru će nastaviti u Udinezeu, sa čijim rukovodstvo se prethodnih dana dogovorio o svim detaljima ugovora.

"Prezadovoljan sam. Nastaviću karijeru u Italiji, u Seriji A, jednoj od najjačih liga u Evropi. Pored toga, Udineze je vrlo dobar klub, a promenu sredine olakšaće mi bivši saigrač Luković", rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, pošto nije igrač koji dolazi iz Evropske unije, postoji mogućnost da prvih šest meseci provede na pozajmici.
"Sve će se znati do kraja juna, kada se očekuje odluka o zakonu koji bi dozvolio igranje dvojice stranca. Ako sadašnji propis ostane na snazi, prvih šest meseci išao bih na pozajmicu, ali još ne znam gde", rekao je Basta.
Na današnjoj konferenciji za novinare Basta je zahvalio svima sa kojima je sarađivao u Zvezdi.

"U Zvezdi sam proveo 12 godina. Ona me je izgradila kao čoveka i fudbalera. Posebnu zahvalnost dugujem Tomi Milićeviću. Za šest godina u prvom timu osvojio sam šest trofeja. Klub je mnogo dao meni, ali i ja njemu. Žao mi je što odlazim, ali je to bila neminovnost. Zvezdi želim svu sreću i ovim putem joj još jednom zahvaljujem na svemu", rekao je Basta.

15.06.2008. ...18:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman izgubio strpljenje,sutra preuzima Zvezdu
[ # ]

zeman

Zdenjek Zeman je izgubio strpljenje i odlučio da prihvati ponudu Crvene zvezde! Poznati stručnjak ne želi više da čeka smenu selektora Češke Karela Bruknera kako bi seo na njegovu klupu, pa bi već danas na „Marakani“ mogao da finalizira dogovor.

Da je reč o sinhronizovanim potezima Zemana i Zvezdine komisije za izbor trenera potvrđuje i podatak da je za sutra zakazana sednica rukovodstva crveno-belih.

Zeman je u karijeri dugoj 27 godina vodio 13 italijanskih klubova i ovo će mu biti prvi izlet van zone kalča. Slovenački mediji spekulišu da bi njegov pomoćnik i prevodilac trebalo da bude Slaviša Stojanović, trrener Domžala, dvostrukog šampiona Slovenije. Zemanova plata po ranijem dogovoru iznosiće 40.000 evra, a predviđene su i bonus-premije za titulu i nacionalni kup. Ugovor će biti potpisan na godinu dana s opcijom da se produži ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom i rezultatima.
Letnji odmor za Zvezdine fudbalere zavrpiće se 25. juna, a 1. juila crveno-beli će otputovati na jednomesečne pripreme (dve faze) u Austriju i Sloveniju.

...15:12 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Anđelkovića kupili Turci
[ # ]

andjelkovic

Poput desnog, i levi bek Crvene zvezde ovog leta će u pečalbu. Dušan Basta seli se u Udine, a njegov imenjak Andjelković će, saznaje MONDO, put Turske, na obalu Crnog mora u grad Kodžaeli.

Operativci Crvene zvezde i Kodžaelispora, dan uoči Andjelkovićevog 26. rodjendana, utanačili su sve detalje njegovog prelaska u turski klub.

Ukupna vrednost celog posla je oko 1.000.000 evra, a Andjelković će za desetak dana, nakon lekarskih pregleda u Turskoj, potpisati sa potpisati trogodišnji ugovor.

Andjelković je igračku karijeru počeo u rodnom Kraljevu u ekipi Sloge, potom je prešao u lučansku Mladost, zatim u novobeogradski Radnički i na kraju u Voždovac, odakle je u januaru 2005. godine stigao u Crvenu zvezdu.

...15:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bunjevčević: Smena Jankovića - prava odluka
[ # ]

Photobucket

Crvena zvezda imaće mnogo posla narednih dana. Posle smene trenera Aleksandra Jankovića, crveno-beli moraće da pronađu novog stručnjaka, a najveće šanse da sedne na klupu ima Čeh Zdenek Zeman.

Janković je napustio kormilo kluba iz Ljutice Bogdana jednoglasnom odlukom Upravnog odbora, ali na predlog sportskog direktora Gorana Bunjevčevića. On tvrdi da je to bila ispravna odluka.

"Prolazimo kroz teške dane, kada donosimo važne odluke, koje nisu ni najmanje prijatne i lake. Janković je smenjen na moj predlog, ali su ključni ljudi u klubu znali moj stav pre sednice Upravnog odbora. Kada mi je Janković predao izveštaj, rekao sam da se ne slažem. Odluka nije bila laka, a vreme će pokazati koliko je ispravna. Procenili smo da je u ovom trenutku najbolje rešenje da smenimo Jankovića, jer smo ostali bez trofeja. Neki klubovi se odluče za promenu i posle tri uzastopne titule, kao što je slučaj sa Interom i Robertom Manćinijem...", izjavio je u intervjuu za "Novosti" Goran Bunjevčević.

On je rekao da je Zvezda krenula u potragu za novim stručnjakom praktično pre otpuštanja Jankovića, što su mnogi zamerili čelnim ljudima u klubu, ali da je to bio potez na mestu.

"Morali smo da imamo alternativu, neke kontakte, ako Upravni odbor odluči da smeni Aleksandra Jankovića. Bolje je tako, nego da počnemo panično da tragamo za trenerom po Evropi, jer nije ostalo mnogo vremena do početka priprema. Zeman je samo jedan od kandidata za novog trenera. Mnogo je imena pominjano, a samo se sa Zemanom pričalo o konkretnim uslovima. Lično, najpre sam bio za neku špansku varijantu", dodao je Bunjevčević i izjavio da bi postavljanje novog trenera trebalo da bude okončano u ponedeljak.

Bivši igrač Zvezde tvrdi da zna da su jedini ciljevi dobri rezultati, odnosno trofeji i da ne beži od toga. Ukoliko ne bude uspeo da ostvari planirano, spreman je da napusti direktorsku fotelju.

"Cilj Crvene zvezde uvek je dupla kruna, uz dobre igre i rezultate u Evropi. Predao sam svoj program i znam da nas čeka mukotrpan posao. Ako se zna šta se od mene traži, onda želim da uredim tim kako želim i odgovaram za rezultate. Došao sam u klub na neodređeno vreme. Radim od jutra do sutra i želim nešto da napravim. Najmanji problem će biti da se povučem, ako ne bude uspeha i podrške UO i navijača. Imena su prolazna, pa naravno i moje, ali Crvena zvezda mora da istraje u želji da krene napred".

milovanovic

Milovanović sigurno odlazi

On je dodao da će u predstojećem periodu doći do renoviranja tima, zbog čega će nekim igračima klub morati da se zahvali na saradnji.

"Slede razgovori sa igračima, koji neće biti ni najmanje prijatni. Nekima moramo da se zahvalimo, ali ne bih o imenima. Prvo želimo da se vidimo sa fudbalerima, a ne da informacije saznaju iz medija. Ponudićemo svima na koje više ne računamo sporazumni raskid ugovora", rekao je Bunjevčević i dodao je da je najizvesniji odlazak Dejana Milovanovića, koji je dugo u klubu, ali samo u slučaju "da stigne ponuda koja bi zadovoljila i Crvenu zvezdu i njega".

On je istakao da su prioriteti za novi tim centralni odbrambeni igrač, centralni vezni i napadač, kao i da u novoj sezoni u prvom timu budu trojica golmana i 22 igrača, plus eventualno jedan ili dvojica mlađih.
Osim smene u timu, očekuju se i promene u upravi.

"Osim promena u ekipi, i na klupi, potrebne su nam još neke promene i to u klubu. Neke strukture u klubu su se uljuljkale, a za ostvarivanje planova neophodan nam je jak tim".

Bunjevčević je najavio da bi Crvena zvezda uskoro trebalo da dobije i svoj B tim.

"Očekuje se fuzija sa jednim klubom iz Prve Telekom lige Srbije. Tu bi talentovani fudbaleri Crvene zvezde trebalo da se kale, uz naše trenere. Igraće se u sistemu koji će da se forsira u najboljem timu, kako bi bili spremni da mu se u svakom trenutku priključe", zaključio je Bunjevčević.

...15:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković traži svoje od Zvezde
[ # ]

jankovic

Aleksandar Janković, smenjeni trener Crvene zvezde, kako saznajemo, sastao se sa Upravom kluba u petak. Njemu je ponuđena "neka druga funkcija", ali pod istim finansijskim uslovima, pod kojima je radio kao trener.

Kao što je i najavljivao prethodnih dana, Janković je to odbio.

"Tačno je, bio sam na sastanku u klubu, ali ne bih želeo to da komentarišem. Reći ću samo: "Gde nema poverenja, nema ni saradnje". Klub je rešio da me smeni i ja tu odluku poštujem. Definitivno odlazim sa Marakane", izjavio je mladi stručnjak za MONDO.

Sličnu rokadu, UO Zvezde napravio je u toku sezone, kada je Stevana Diku Stojanovića sa mesta sportskog direktora prekomandovao na funkciju savetnika predsednika Toplice Spasojevića za sportska pitanja, pod istim finansijskim uslovima.

Na to Janković nije želeo da pristane. Mladi stručnjak saopštio je rukovodstvu koje ga je dovelo krajem prošle godine, da namerava da naplati, ono što mu pripada u slučaju raskida ugovora, koji je isticao 2010. godine.

Janković je prošle zime potpisao ugovor na dve i po godine, po kojem je trebalo da zarađuje oko 150.000 evra po sezoni.

Dok ne isplate Jankovića, u Ljutice Bogdana neće moći da potpišu ugovor sa novim trenerom, a veruje se da je to Zdenek Zeman, iako su neki srpski mediji doveli u pitanje angažovanje Čeha na Marakani, ukoliko aktuelni selektor Češke bude smenjen posle EURO 2008.

Navodno je Zeman i jedan od kandidata da nasledi Karela Bruknera.

Naredna sednica UO FK Crvena zvezda zakazana je za ponedeljak. Njihova prvobitna namera bila je da Jankovića zadrže na platnom spisku, kako ne bi morali zaradu zagarantovanu ugovorom da mu isplate odjednom, ali će sada morati da pronađu drugo rešenje.

13.06.2008. ...17:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Turci odlučuju o dolasku Zemana u Zvezdu
[ # ]

zeman

O dolasku Zdenjeka Zemana na kormilo Crvene zvezde mogao bi direktno da odluči rezultat nedeljne utakmice Češka - Turska na Prvenstvu Evrope. Poznati trener uzeo je tajmaut za odgovor klubu sa „Marakane“, jer postoji mogućnost da u slučaju smene Karola Bruknera postane selektor Čeha. Druga mogućnost je preuzimanje nekog italijanskog kluba, a treća dolazak u Zvezdu.

Smena Aleksandra Jankovića označila je samo početak velikog spremanja u domu crveno-belih. Odlazak četvtog po redu trenera u sezoni znači samo jedno: pokušaj njenih čelnika da se operu pred navijačima za neuspehe kluba koji je posle nekoliko godina ostao bez ijednog domaćeg trofeja.

To je, ipak, lakše nego javno priznati sostvene greške. Jer, teško je verovati da su zaklinjanja u mladog trenera kao Zvezdinu persrpektivu bila samo maska za traženje stranca sa jakim imenom. Da je tako, ne bi 35-godišnjem stručnjaku dali na potpis dvoipogodišnji ugovor, što su retko činili i sa zvučnijim imenima.
Kad planovi padnu, uvek se nađe neki „Pedro“ koji treba da visi. Ovog puta u liku ambicioznog, ali neiskusnog Jankovića.

...01:27 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Basta kod Lukovića
[ # ]

basta

Dušan Basta i Aleksandar Luković do pre dve sezone bili su saigrači u Crvenoj zvezdi, a od ovog leta nastupaće zajedno za Udineze.

Crvena zvezda i Udineze, saznaje MONDO, dogovorili su sve detalje transfera Dušana Baste, a usmeni pristanak da se preseli na "Friuli"dao je i 23-godišnji fudbaler.

Basta bi za koji dan i zvanično trebalo da se obaveže na petogodišnju vernost crno-belima iz Udina.

Za sada nije poznato koliko novca će se sliti u kasu Zvezde od ovog transfera, u kojem je glavni posrednik bio bivši sportski direktor crveno-belih, a sada savetnik za sportska pitanja predsednika Toplice Spasojevića, Stevan Dika Stojanović.

12.06.2008. ...20:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Brazilac Edgar bliži Zvezdi?
[ # ]

edgar

Brazilac Edgar, nekadašnji fudbaler Žonvilje, Sao Paula, Beira Mara i Porta, poslednjih šest meseci igrač Akademika Koimbre, bliži je prelasku u Crvenu zvezdu nego u Partizan, tvrdi njegov menadžer Zoran Stojadinović. Edgar se pominje kao moguće pojačanje beogradskih klubova još od januara a, ako bude došao u Srbiju igraće 'na pozajmicu' od godinu dana.

"Kako stvari stoje, Edgar je bliži Zvezdi nego Partizanu", rekao je menadžer Zoran Stojadinović za 'Večernje novosti'.

Diskovi sa Edgarovim igrama prosleđeni su i Partizanu i Zvezdi, a fudbaler rođen 1987. godine odigrao je za Akademiku 13 utakmica u prethodnoj sezoni, u proseku igrao 49 minuta, postigao tri gola.

...13:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koroman ostaje
[ # ]

ognjeni

Crvena zvezda se značajno pojačala odlukom Ognjena Koromana da ne prihvati ponude iz Rusije, Nemačke i Španije.

Kako prenosi "Sportski žurnal", najbolji igrač crveno-belih koji je trenutno na odmoru na Baliju, postigao je usmeni dogovor sa klupskim čenicima da i u narednoj sezoni "stanuje" na Marakani.

...12:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Konferencija posle 19. sednice Upravnog odbora
[ # ]

konferencija

Nakon završetka sednice 19. Upravnog odbora, koja je počela u 17 časova, održana je konferncija za medije na kojoj su izneti glavni zaključci sa sednice.
Sednici UO, prisustvovalo je 10, od 14 članova.

Zoran Damjanović, Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Najvažnije tačke dnevnog reda su bile:
- Razmatranje predloga komisije za investicije oko izbora najpovoljnijeg izvršioca rekonstrukcije glavnog terena. Na bazi predloga prihvaćeno je nemačko rešenje, a projektovanje i nadzor vršiće Saobraćajni insitut CIP;
Saobraćajni institut CIP vršiće i projektovanje i nadzor na izvođenju radova na terenu broj 5, za Omladinsku školu, oko postavljanja veštačke trave;

- Određene su cene pretplatnih ulaznica za sezonu 2008/2009, koje će biti iste kao i prošle godine, Zapad 5000 dinara, Istok 4000 dinara, Sever 1500 dinara, kao i VIP1 120000 dinara, VIP2 80000 dinara i Galerija B 60000 dinara.
Karte će se prodavati preko firme „Zvezda Forever“, gde će se odrediti i određene beneficije za naše navijače i gde će isti moći da kupe dresove i ostale rekvizite.“
Toplica Spasojević, Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Sednica je trajala dugo, jer smo imali puno tema na dnevnom redu i s obzirom da nas čeka opsežna rekonstrukcija Marakane i svih segmenata Kluba.
Što se tiče sportskog dela, upoznali smo se sa opsežnom analizom, koju je spremio Sportski direktor Goran Bunjevčević, a u okviru toga je analiziran i rad Aleksandra Jankovića, koji je bio prisutan i sa kojim je Upravni odbor razgovarao. Posle duge diskusije, na predlog Sportskog direktora, procenjeno je da je Aleksandar Janković napravio pozitivne pomake od kada je preuzeo ekipu, da je zaustavio posrnuće ekipe u tom momentu, ali da je konačna ocena njegovog rada je da nije zadovoljio, što se tiče rezultata i da je Klub odlučio da promeni trenera.
Formirana je radna grupa koja će u narednih nekoliko dana, razgovarati sa potencijalnim šefom stručnog štaba, a radi će se samo o velikim imenima, koja bi mogla da unaprede igru Crvene zvezde na mnogo viši nivo, a to je nivo koji se traži od Kluba sa ovakvom tradicijom i armijom navijača.
Dosadašnjem treneru Aleksandru Jankoviću, biće ponuđeno mesto u našem Sportkom sektoru u okviru njegovih znanja i sposobnosti, a sutra ćemo povodom toga obaviti razgovor sa njim.

Pored teme trenera, razgovarali smo i o dosta drugih stvari iz Sportskog segmenta, kao što je dugoročna strategija Sporstkog dela našeg Kluba, kao i Omladinska škola, skauting služba, „B“ tim i druge stvari koje su od vitalnog značaja za naš Klub.“

Goran Bunjevčević, Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Sigurno da je odluka, koja je doneta na moj predlog, o promeni trenera Prvog tima nije nimalo laka. Aleksandar Janković je ostavio dubok trag u našem Klubu, a baš zbog toga je bilo dosta teško doneti pravi sud na osnovu par meseci provedenih u Crvenoj zvezdi.
Dubokom analizom, kao i u razgovoru sa svim službama koje rade u Crvenoj zvezdi, napravljenja je strategija razvoja Kluba za naredne 3-4 godine. Formiranje „B“ tima i Omladinske škole, koja treba da bude glavni oslonac Crvene zvezde u budućnosti, skauting službe je nešto što proizilazi iz ozbiljnog rada koji treba da usledi.
Upravnom odboru je dostavljena ta strategija, tako da ima vremena da odluči da li su za nju ili ne, a ona donosi dosta promena, kao i mnogo rada i truda. Procena je da nas ova strategija može vratiti na pravi put, osvajanja trofeja i konstantnog igranja u Evropi.

Kao što znate formirana je grupa koja će se baviti sa kandidatima za Šefa stručnog štaba, a do sada nije dogovoreno ni sa jednim trenerom.
Trenutno imamo 39 profesionalnih igrača. Veliki broj tih igrača, što možda nije čest slučaj, će napustiti naš Fudbalski klub. Imamo transfer listu, a isto tako i listu igrača koji planiramo da dovedemo i listu igrača koju bi hteli da dovedemo ukoliko budemo mogli. Za sada ključne pozicije koje planiramo da dovedemo su napadač, centralni vezni igrač i centrali odbrambeni igrač.“

...12:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda ispred Atalante
[ # ]

INTERESOVANJE Crvene zvezde za Prinsa Tagoea (22) traje od zimus, njegov dolazak je najavljivan za leto kao siguran, ali sada postoji mogućnost da Ganiac ode u Italiju. Naime, Atalanta je "bacila udicu" mladom napadaču koji je protekle nedelje pružio sjajne partije u dresu reprezentacije. Gana je u kvalifikacijama za SP 2010. pobedila Libiju (3:0) i Lesoto (3:2), a Tagoe je u prvom meču bio strelac, a oba puta igrao je u startnoj postavi.
- Tačno je da se Atalanta interesuje, ali to ne znači da Prins ipak neće doći u Crvenu zvezdu - kaže menadžer mladog napadača Goran Milovanović. - Obojica želimo da dođe u Beograd, u veliki klub. U planu njegove karijere Zvezdu smo predvideli kao sledeći korak. Kontakti sa klubom postoje, Prins je spreman da zarađuje 10-15 odsto manje nego sada u saudijskom Itifaku, ali sigurnoneće pristati da mu ugovor bude prepolovljen.
Pored činjenice da je Zvezda veliki klub, Milovanović smatra i da bi dolazak u Srbiju bio idealan za Tagoea zbog adaptacije na Evropu.
- U Srbiji bi igrao lakšu ligu nego u Italiji, pa bi se samim tim brže privikao na igranje u Evropi. Takođe, on dolazi iz drugog podneblja, do sada je igrao na temperaturama od 30 do 50 stepeni, a kod nas će morati da igra i po minusu. Zato, idealno bi bilo da naredne dve godine provede na "Marakani" - kaže Milovanović.
Zvezda je u poslednjih godinu dana bila na korak do potpisa ugovora sa Benitezom, Palasiom, Nikulaeom... Svi su promenili pravac zbog oklevanja crveno-belih i već danas njihova cena je višestruko veća, a Palasio je na meti Mančester junajteda! Ostaje da se vidi da li će grešku ponoviti i sa Tagoeom...
Još jedno moguće pojačanje Portugalac Edgar će najverovatnije završiti u Crvenoj zvezdi.
"Kako stvari stoje, Edgar je bliži Zvezdi nego Partizanu", rekao je menadžer Zoran Stojadinović.

11.06.2008. ...23:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda; Otkaz Jankoviću, stiže novi trener
[ # ]

spasojevic

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda zaključio je na sastanku u sredu da dosadašnji trener Aleksandar Janković nije postigao zadovoljavajuće rezultate ove sezone i saopštio da će beogradski tim angažovati novog trenera.

UO Zvezde takodje je saopštio da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa potencijalnim kandidatima i da će potom doneti odluku o novom šefu stručnog štaba.

"Procenjeno je da je Janković napravio pozitivne pomake, zaustavio posrnuće u veoma teškom trenutku, ali da rezultatski nije zadovoljio. Na predlog sportskog direktora Gorana Bunjevčevića raskinuta je saradnja", rekao je Toplica Spasojević na konferenciji za novinare.

Prvi čovek Crvene zvezde je naveo da ni sa kim od trenera koji su se pominjali u medijima kao naslednici Jankovića nije bilo pregovora. Medjutim, potvrdio je da je Zdenjek Zeman dolazio u beogradski klub.

Spasojević je istakao da je Zvezdi potreban trener čiji autoritet neće dolaziti u pitanje.

Bunjevčević je nešto ranije izjavio da su svi treneri kandidati da naslede Jankovića. On je istakao da novi trener sigurno neće biti iz Srbije.

Radnu grupu za pregovore činiće Bunjevčević, Vladica Popović i jedan od finansijera Zvezde Dragi Mićević.

"Moramo da pronadjemo rešenje koje će nas odvesti u Evropu", rekao je Bunjevčević.

On je naveo da će Zvezda pojačanja za narednu sezonu dovoditi tek po imenovanju novog trenera, što bi trebalo da se obavi u najkraćem mogućem roku.

Sportski direktor "crveno-belih" dodao je da će Zvezda tražiti, pre svega, napadača, centralnog odbrambenog i centralnog veznog igrača.

Lista igrača koji će napustiti Zvezdu biće, prema Bunjevčevićem rečima, jako velika.

...23:38 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković odlazi, traži se zamena
[ # ]

Photobucket

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda zaključio je na sastanku u sredu da dosadašnji trener Aleksandar Janković nije postigao zadovoljavajuće rezultate ove sezone i saopštio da će beogradski tim angažovati novog trenera. UO Zvezde takođe je saopštio da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa potencijalnim kandidatima i da će potom doneti odluku o novom šefu stručnog štaba.

''Dosadašnjem treneru, Aleksandru Jankoviću, u četvrtak ćemo ponuditi mesto u klubu shodno njegovim sposobnostima. Pored tog pitanja koje najviše interesuje sportsku javnost, raspravljali smo o daljem razvoju našeg kluba, B timu i strategiji za budućnost'', rekao je predsednik FK Crvena zvezda Toplica Spasojević.

Čelnici Crvene zvezde do sada su pregovarali sa češkim trenerom Zdenjekom Zemanom, a u opciji je i dovođenje Italijana Valtera Novelina.

Crvena zvezda ove sezone ostala je bez trofeja u prvenstvu i kupu Srbije.

...23:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković za MONDO: Konačno gotovo!
[ # ]

jankovic

Zdenjek Zeman bi trebalo da postane novi trener Crvene zvezde. Češki stručnjak je boravio u Beogradu na pregovorima sa čelnicima crveno-belih i sada ga samo detalji dele do potpisivanja ugovora.

To znači da Aleksandar Janković više neće biti trener vicešampiona Srbije.

"Znao sam da klub traži novog trenera, ta saga traje već četiri meseca. Iz toga je jasno da nema poverenja. Prihvatam svaku odluku. Dobro je da se sve konačno završilo", rekao je Janković za MONDO.

Kada mu i zvanično budu uručen otkaz, čak i ukoliko mu uprava Crvene zvezde ponudi neko drugo radno mesto, nema dilemu kakav će mu odgovor biti.

"Ne bih radio nijedan drugi posao", kao iz topa poručuje Janković.

Mladi stručnjak iako je znao da Zvezda traži novog šefa struke nije pravio lične planove za budućnost.

"Nisam hteo ikoga da mešam u moj odnos sa Crvenom zvezdom", završio je priču Aleksandar Janković.

...17:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Džajić i Cvetković pod istragom i zbog Perice
[ # ]

sudjenje

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, nekadašnjih direktora i generalnog sekretara Crvene zvezde, zbog sumnje da su protivpravno prisvojili milion dolara od transfera Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Istražni sudija doneo je rešenje o proširenju istrage, iako je u sredu saslušao samo odbranu Cvetkovića. Naime, Džajić nije bio u mogućnosti da iznese svoju odbranu, pošto se od 23. aprila nalazi na lečenju na VMA.

Ognjenović je bio prvotimac Zvezde od 1994. do 1998. godine, kada je prešao u Real. Prema zahtevu za sprovođenje istrage, ugovor o transferu zaključen je na tri miliona dolara, a fudbaler je dobio samo dva miliona.

Cvetković je posle saslušanja izašao nasmejan iz kabineta istražnog sudije, bez lisica na rukama i u pratnji jednog policajca, ali je teško hodao, oslanjajući se na svog advokata Novaka Lukića. Potom je iz Palate pravde vraćen u beogradski Centralni zatvor.

Džajić, Cvetković i Miloš Marinković, još jedan bivši funkcioner crveno-belih, uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera Gorana Drulića u Saragosu 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog sumnje da su "mešetarili" prilikom prelaska Zorana Njeguša u Atletiko Madrid odnosno Nemanje Vidića u moskovski Spartak.

U prvom slučaju sporno je 3,5 miliona maraka, a u drugom dva miliona evra.

...17:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman novi trener Zvezde!
[ # ]

zdenek zeman

Sa Zdenjekom Zemanom na klupi Crvena zvezda će pokušati da povrati primat u srpskom fudbal.

Češki stručnjak, koji se proslavio vodeći italijanske klubove, dogovorio je, saznaje MONDO, sve detalje trogodišnje saradnje sa beogradskim klubom.

Zeman je u ponedeljak doputovao u Beograd i otišao na ručak sa čelnim ljudima Zvezde. Potom su se preselili na sastanak u klub, za kratko vreme postigli dogovor i Čeh se istog popodneva vratio u Rim. Zeman je efektivno sa Upravom crveno-belih proveo ukupno tri sata.

Ostalo je još samo da imenovanje Zemana za novog trenera odobri Upravni odbor kluba, odnosno da pre te tačke dnevnog reda, smeni sadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića.

Očekuje se da Zeman u petak ili subotu bude zvanično predstavljen kao novi šef struke Crvene zvezde.

Zeman je rodjen 1947. godine u Pragu. Tokom bogate trenerske karijere sa klupe je predvodio 13 klubova, od kojih samo jedan nije iz Italije. Počeo je u Palermu, a do poslednje stanice Lećea tokom 27 godina rada bio šef struke - Likata, Fodje, Parme, Mesine, Lacija, Rome, Fenerbahčea, Napolija, Salernitane, Avelina i Breše.

Češki stručnjak poznat je po forsiranju napadačkog fudbala, pristalica je formacije 4-3-3, a izmedju ostalih fudbalera na čiju karijeru je značajno uticao bili su Alesandro Nesta i Frančesko Toti. Nestu je "otkrio" u Laciju, a Totija promovisao u lidera "vučice".

10.06.2008. ...19:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Još jedan Argentinac!?
[ # ]

Pojačanja se i dalje čekaju. Ona prava, konkretna. Na "Marakanu" zasada samo stižu igrači na probu, sa raznim preporukama. U ponedeljak oko 14.30 na stadion Crvene zvezde došao je mladi Argentinac Guido Bareiro (21. juna napuniće 20 godina) i otišao na sastanak sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem. Reč je o visokom napadaču (1,96), koji je prethodni period proveo u Sparti iz Praga, gde izgleda nije uspeo da se nametne.
- Znam da Crvena zvezda ima bogatu istoriju, da je bila prvak Evrope i sveta, znam i klupsku himnu - uz osmeh je po dolasku na "Marakanu" poručio Bareiro.
Narednih dana trebalo bi na terenu da pokaže šta zna.
- Biću na probi pet dana, nadam se da ću da zadovoljim ukuse ljudi iz Crvene zvezde - veruje u sebe Bareiro, koji je karijeru počeo u jednom trećeligašu iz Argentine.
Mladi napadač se nada da će biti bolji od zemljaka Ernana Barkosa (Bareiro kaže da ga ne poznaje), koji se posle neuspešne sezone vratio kući. Argentinac je samo jedan od fudbalera koji su u Beograd došli na probu. Već nekoliko dana tu su dvojica Brazilaca i po jedanigrač iz Gane i Ukrajine, a trenutno je teško da se saznaju njihova imena, jer bi ljudi iz kluba "morali da preturaju po papirima!"
Juče pre podne organizovana je i prijateljska utakmica, na terenu su bili stranci i crveno-beli omladinci. Sportski direktor Goran Bunjevčević pratio je igru eventualnih pojačanja, ali rano je za bilo kakvu konkretnu ocenu.
I dalje se čekaju konkretna pojačanja, za koje je, kako je rekao predsednik Toplica Spasojević, "spremno četiri-pet miliona evra". Prvi čovek Crvene zvezde poručio je da bi moglo da stigne čak 13 novajlija, a pravi posao trebalo bi da počne posle sednice Upravnog odbora u sredu.


NIKO NIKOG NE TRAŽI...
CRVENA zvezda planira pojačanja i to brojna, što znači da bi mnogi fudbaleri ovog leta morali da odu sa "Marakane". Problem je što u Ljutice Bogdana gotovo da ne stižu ponude koje bi zadovoljile i klub i igrača koji je nekom interesantan.
Pričalo se da bi Nenada Milijaša rado angažovala Majorka, dok bi Sparta iz Praga pozajmila Đorđa Tutorića. To je, trenutno, ono najznačajnije.

...00:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Novi Argentinac na beogradskoj "Marakani"
[ # ]

Gvido Barejro

Crvena zvezda polako hvata zalet za novu sezonu i nakon godine bez trofeja na "Marakani" se spremaju za rekonstrukciju tima. Neki će u letnjoj pauzi otići iz Ljutice Bogdana, a drugi doći.

Jedno od novih lica u crveno-belom dresu sledeće sezone mogao bi da bude dvadesetogodišnji Argentinac Gvido Barejro.

Doskorašnji napadač praške Sparte stigao je u Beograd na probu, koja će, kako je najavio sportski direktor Goran Bunjevčević, ubuduće postati obavezna praksa u Crvenoj zvezdi.

"Barejro je došao na probu i to će ubuduće biti praksa. Sva pojačanja moraće da prodju proveru i na terenu, a ne samo preko diskova", rekao je novinarima Bunjevčević, ne želeći detaljnije da se izjašnjava o Argentincu.

U prvom susretu sa beogradskim novinarima Barejro je naveo da zna da je došao u veliki klub i da je čuo da Zvezda ima fenomenalne navijače.

"U Pragu mi je bilo lepo, ali su ljudi malo hladni. Čuo sa da je u Beogradu malo drugačije. Došao sam na probu, nadam se da ću dokazati da vredim i da ću potpisati ugovor", poručio je Barejro.

...00:37 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Salas:U Zvezdi mi nisu dali da igram
[ # ]

salas

Autsajderi će igrati u finalu Kopa Libertadores - za titulu klupskog šampiona Južne Amerike boriće se LDU iz Ekvadora i brazilski Fluminense. Prvi meč biće odigran u Kitu, 25. juna, a revanš je sedam dana kasnije (2. jula) u Rio de Žaneiru.

I dok za Fluminense može da se kaže da ima imidž i vrednost koja nije za potcenjivanje (uostalom, eliminisao je prvaka Brazila Sao Paulo i poslednjeg pobednika Kopa Libertadores - Boku juniors), šta reći o šampionu Ekvadora? Stigao je do finala pravo niotkuda. Zar treba podsećati da su finalisti 49. izdanja najjačeg i najatraktivnijeg takmičenja u Južnoj Americi prvi put stigli do dva duela za nezaborav.

Čak i dobri poznavaoci fudbala na zelenom kontinentu nisu mogli odmah da se sete kada su se u finalu našli apsolutni autsajderi, da bi nekako „iskopali“ podatak da se nešto slično odigralo davne 1985. godine. Tada su se za prestižni trofej borili Argentinos juniors i kolumbijska Amerika.

Ono što je za naše fudbalofile posebno zanimljivo jeste činjenica da će jedan "naš igrač" igrati u finalu. Dobro, nije baš naš, ali je igrao u Srbiji. Dobro, nije se baš ni naigrao u Srbiji, ali svejedno, možemo sada da ga svojatamo...

Reč je o Franklinu Salasu koji je u revanš meču polufinala (LDU - Amerika 0:0) bio jedan od najzapaženijih. Driblao je Salas na petoparcu, pogodio stativu, posle faula nad njim isključen je jedan meksički igrač, još dvojica su "čašćeni" žutim kartonima.

Magični, kako ga zovu u Ekvadoru, vratio se u život, a u Crvenoj zvezdi je proglašen za promašenu investiciju, invalida, neznalicu...

Ekskluzivno za MOZZART Sport, Franklin Salas je iz Kita, gde se sprema za veliko finale, otvorio dušu...

"Otišao sam razočaran iz Beograda. Ni dan danas ne znam zašto nisam dobio priliku da igram. Jednostavno, ako sam već doveden, trebalo je da mi daju priliku na nekoliko utakmica u kontinuitetu. Nisam znao šta ću sa sobom, izgubio sam ritam. Došao sam u situaciju da se pitam: ljudi, da li ja uopšte znam da igram fudbal?"

El Mago je polako gubio i samopouzadanje...

"Nisu mi dali ni promil šanse i počeo sam da padam na psihološkom planu. Bilo je i nekoliko incidenata o kojima ne želim da pričam."

Na sve to nadovezali su se i porodični problemi, supruga je bila daleko, došlo je do potpunog zahladjenja odnosa, razvoda...

"Sada je sve OK, pomirili smo se, živimo zajedno. Ma, sve mi se vratilo."

Salasa je na Marakanu doveo Miroslav Nestorović, menadžer koji je izuzetno cenjen u Južnoj Americi.

"Kimi je ne samo moj menadžer već i prijatelj. I naravno da sam mu verovao, iako praktično nisam znao ni gde idem ni šta me čeka. Pričao mi je da u Srbiji vole tehničare, driblere, uveravao da ću postati vrlo brzo ljubimac navijača. I ja sam bio spreman za tu ulogu jer, da budem iskren, smatrao sam da igranje u Srbiji treba da mi bude odskočna daska za neki bogatiji evropski klub. Nažalost, sve je bilo drugačije nego što smo zajedno planirali."

I Segundo Kastiljo je smatrao da će El Mago igrati magično i na srpskim terenima.

"Da, Segundo mi je mnogo pričao o Zvezdi, Beogradu, Srbiji. I sve bi bilo lepo samo da sam igrao. Medjutim, bilo - prošlo, vratio sam se kući i polako počeo da ulazim u staru formu", iskren je Salas.

"Potrebno mi je još vremena da budem onaj stari... Važno je da sve ide uzlaznom putanjom", dodao je Ekvadorac.

Predstoje dva teška meča sa Fluminenseom, a omaleni dribler smatra da LDU može da se popne na pobedničko postolje.

"Kada smo došli do ovde, zašto bismo stali. U dve utakmice je sve moguće. Pa, ako su Brazilci mogli da eliminišu Argentince, zašto mi ne bismo mogli da pobedimo Brazilce i osvojimo veliki trofej", sa osmehom je zaključio Franklin Salas."

...00:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

"Pilulice" u prednosti
[ # ]

Košarkašice Hemofarm Stade dobile su prvi meč finalne serije Banka Inteza Superlige Srbije. Hemofarm je pred svojom publikom savladao Crvenu zvezdu rezultatom 81:58 (21:11, 16:15, 28:17, 16:15). Finalna serija igra se na tri pobede. Druga utakmica igra se u sredu u Beogradu, a treća ponovo u Vršcu u subotu. U slučaju pobede Beograd bi bio domaćin četvrtog meča narednog ponedeljka, a majstorica bi se igrala u Vršcu tri dana kasnije.

Najefikasnija u Hemofarmu bila je Dajana Butulija sa 18 poena, dok su Tamara Radočaj i Biljana Stanković dodale po 17, a Dara Kovačević 13.

U Crvenoj Zvezdi Jelena Velinović ubacila je 14 poena uz šest skokova, dok je Tijana Župančić dodala 10 poena.

Hala: Milenijum. Gledalaca: 500. Sudije: Tatić, Bogunović, Milovanović.

Hemofarm: Radočaj 17, Rizvić, Dojčinović 5, Stanković 17, Došen 5, Kovačević 13, Savić 2, Čerina, Ostojić 2, Mitov 2, Butulija 18, Babić;

Crvena zvezda: Popović, Grujić 6, Vukoje, Župančić 10, Bogićević 9, Velinović 14, Saj 4, Belanović, Prčić 5, Musović, Roglić 2, Kendrik 8.

...00:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Spasojević: "U planu 13 pojačanja"
[ # ]

spasojevic

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević najavio je temeljnu rekonstrukciju igračkog kadra u letnjem prelaznom roku. Zvezda je u sezoni 2007/08 ostala bez trofeja, a Spasojević kaže da će uskoro biti poznato sa koliko novca će rukovodstvo kluba raspolagati u prelaznom roku, u kojem planiraju preko 10 pojačanja.

"Naša je želja da dovedem tri ekstra igrača, pet dobrih i pet mladih igrača. Imamo upravo završne pregovore u cilju zatvaranja finansijske konstrukcije. Biće sve precizirano ovih dana. Zimus smo radili na tome da rasteretimo igrački kadar, ali ima još igrača koji su prezasićeni, jer su u Zvezdi već pet-šest godina", rekao je Spasojević za "Sportski žurnal".

Ipak, za razliku od komšija iz Humske, u Ljutice Bogdana još uvek ne spominju kontkretna imena kada su pojačanja u pitanju.

Spasojević je još jednom odbacio spekulacije da rukovodstvo Zvezde planira da dovede inostranog trenera i potvrdio da Aleksandar Janković ostaje na klupi "crveno-belih".

Jedan od igrača koji u postojećem sastavu ima najduži staž je Dušan Basta. Nekadašnji Zvezdin omladinac kae da neće napustiti "Marakanu" po svaku cenu.

"Moguće je da ostanem. Zašto da ne? Neću ići po svaku cenu u inostranstvo. Samo ako obe strane budu zadovoljne eventualnom ponudom biće prihvaćena", rekao je Basta.

07.06.2008. ...13:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Optuženi: Nisam znao da bijem žandarma
[ # ]

sudjenje

Dvadesetogodišnji navijač Uroš Mišić negirao je u petak da je na prvenstvenoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk, odigranoj 2. decembra prošle godine, pripadniku Žandarmerije Nebojši Trajkoviću gurao baklju u usta.

On je na saslušanju u beogradskom Okružnom sudu rekao da nije znao da je u pitanju policajac, nego Grobar (navijač Partizana).

Trajković, koji je takođe saslušan kao oštećeni, prepoznao je Mišića i tvrdio da je znao da je policajac, jer ga je opsovao kao "pandura".

Okružno tužilaštvo tereti Mišića da je izvršio krivično delo teškog ubistva u pokušaju, jer je tokom nereda, koji su izbili na poluvremenu te utakmice, upaljenu baklju pokušao da ugura u usta Trajkoviću i naneo mu teške opekotine.

Iznoseći odbranu, Mišić je naveo da je bio u zabludi i da je u poluvremenu utakmice krenuo ka toaletu, a onda video gužvu na gornjim tribinama severnog dela Marakane.

"Pitao sam šta se dešava, a jedan navijač mi je rekao da zvezdaši biju jednog Grobara" rekao je Mišić.

"Bio sam iziritiran odakle drskosti i smelosti jednom Grobaru da dođe na sever i onda sam prišao i šutnuo ga nogom u butinu".

Mišić je naveo da se "ta osoba" branila i otvorenom šakom ga udarila u lice, što ga je dodatno iznerviralo, pa je od jednog navijača uzeo upaljenu baklju i "krenuo na Grobara".

"Uspeo je da se otrgne, ali sam ga dočepao i prislonio mu upaljenu baklju na leđa, a on je počeo da beži. Uhvatio sam ga za majicu i pocepao je i još jednom ga zakačio bakljom", naveo je Mišić.

On je rekao da ga je u toj gužvi jedan stariji čovek odgurnuo i da mu je "Grobar pobegao", a on potom bacio baklju za njim.

Tek kada je došao kući saznao je da je to bio policajac, koji se po Mišićevim tvrdnjama nijednom nije legitimisao, niti ga je išta asociralo na to da bi mogao da bude policajac.

"Kajem se zbog svoje nepromišljenosti. Žao mi je što sam povredio gospodina Trajkovića, roditelje i sestru koji pate, što sam već pola godine u pritvoru i školskih drugova, sa kojima nisam otišao na matursko veče", rekao je Mišić, dok su mu roditelji, sestra i drugovi plakali u sudnici.

On je sudskom veću rekao da je u policiji bio izložen torturi i da su ga svi koji su ušli u policijsku stanicu tukli.

Trajković je na suđenje došao u pratnji kolega, žandarma u civilu. On je rekao da su ga navijači tokom prvog poluvremena "fiksirali", a da mu je u pauzi utakmice prišla grupa navijača i počela da ga bije.

Trajković tvrdi da mu je Mišić gurao navijačku baklju u usta i naneo mu opekotine drugog stepena po licu. Ispričao je da se posle incidenta sa navijačima pitao zašto nije pucao, kada je imao zakonsko pravo na to, navodeći da su njegovi mučitelji bili deca i da nije mogao to da uradi.

...12:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kuk: "Možda se vratim jednog dana"
[ # ]

kuk

Posle šestog poraza u šest utakmica sa gradskim rivalom košarkaši Crvene zvezde završili su sezonu. Revanš utakmica polufinala plej ofa sa Partizanom bila je, najverovatnije, poslednja za Amerikanca Omara Kuka u crveno-belom dresu.

Najbolji asistent Svislajon Superlige Srbije najavljuje da će pokušati u rodnoj zemlji.

"Ovog leta sigurno ću pokušati u NBA, imam i ponude nekoliko evropskih klubova. Iza mene je lepa i uspešna sezona i dolazak u Crvenu Zvezdu i Beograd bio je pun pogodak, sada su mi mnoga vrata otvorena. Imam nekoliko dobrih ponuda ali u ovom trenutku samo moj agent zna o kojim se klubovima radi," rekao je Kuk posle meča.

Kuk igranje za Crvenu zvezdu završava bez pobede nad 'crno-belima' i kaže da mu nije drago zbog toga. U šest mečeva u NLB i SSL bilo je 81:88, 67:82, 78:83, 77:86, 73:93 i 80:89.

"Kada od jednog rivala izgubiš šest puta u sezoni to se ne može lako progutati. Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam Partizanu," rekao je Kuk i dodao da nije nemoguće da se vrati u klub sa Malog Kalemegdana, "Prioritet mi je NBA liga, posle toga Evroliga tako da se može zaključiti da odlazim ali se jednog dana, možda, i vratim."

Kuk je u Crvenu zvezdu došao iz Strazbura gde je odigrao drugi deo sezone 2006/07. Pre toga u Evropi je igrao za rusku Samaru i belgijsku ekipu Deksija Mons.

...12:47 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Direktno u drugom kolu kvalifikacija
[ # ]

uefa

U toku današnjeg popodneva u naš Klub je stigla informacija, da će Crvena zvezda svoju sezonu u Evropi ove godine početi iz 2. kola kvalifikacija za Ligu UEFA.


Prva utkmica, kako sada stvari stoje, se igra 14. avgusta, a posle žreba za ovo evropsko takmičenje, znaće se i ime protivnika, kao i to da li naši fudbaleri igraju prvi meč na domaćem ili gostujućem terenu.


Ova informacija je potvrđena i od strane UEFE i Fudbalskog Saveza Srbije.

...12:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Muzej za ponos
[ # ]

muzej

Muzej Fudbalskog kluba Crvena zvezda, otvoren je 12. marta 1985. godine povodom četrdeset godina od osnivanja kluba 04. marta 1945. godine.
Nastao je od zbirke trofeja koja se formirala od prvih dana postanka kluba,a koja je ranije bila izložena u jednoj manjoj sali trofeja.
U prijatnom ambijentu, na površini od 400 metara kvadratnih, smešteni su trofeji i pokloni koje je klub osvajao i dobijao igrajući na svim kontinentima. Muzejska postavka je stalna,odnosno u određenim vremenskim periodima dopunjuju se podaci koji se nalaze na levom i desnom zidu u Muzeju.
Pored 688 eksponata koji su izloženi, u depou Muzeja se nalazi još 560 eksponata za koje za sada nema mesta da budu izloženi u stalnoj postavci. Većinu tih eksponata čine pehari, plakete, vaze, ukrasni tanjiri sa oznakama klubova koji su nastupali protiv naše Crvene zvezde.

U centralnom delu Muzeja nalazi se kupola u kojoj je predstavljeno stotinu trofeja, gde se u vrhu kupole izdvajaju Interkontinentalni Tojota kup i replika Kupa Evropskih Šampiona.
Prema podacima za sezonu 2006/2007, Muzej je posetilo oko 22000 posetilaca, dok podatak za prvu polovinu sezone 2007/2008 iznosi oko 8000 posetilaca. Većina posetilaca koja je obišla trofejnu prostoriju nam dolazi iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske. Većina individualnih posetilaca nam dolazi iz inostranstva – Engleske, Australije, Grčke, Italije...

Po prvi put u 2006. godini, učestvovali smo u manifestaciji „Noć Muzeja“. Poseta je bila na očekivanom nivou, jer je tada bilo 6000 posetilaca. Ove godine, kao jedini sportski muzej, imali smo posetu na prošlogodišnjem nivou.
Ove godine, urađena je po prvi put replika trofeja Kupa Evropskih Šampiona u prirodnoj veličini, koja je izazvala posebnu pažnju kod posetilaca.

Muzej je tokom cele godine dostupan i otvoren javnosti za posete u vremenskom periodu od 09 – 16 časova radnim danima, a subotom od 09 – 14 časova.

...12:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Menadžer:Kastiljo sigurno ide,majstor Salas
[ # ]

kastiljo

Miroslav Nestorović, menadžer koji je u Crvenu zvezdu doveo Segunda Kastilja (između ostalih), tvrdi da je reprezentativac Ekvadora otišao na odmor u domovinu, a da je njegova avionska karta bila u jednom pravcu.

"Kastiljo se neće vraćati u Zvezdu. Postoji klauzula u ugovoru, sve je precizirano i verujem da posle razgovora sa čelnicima crveno-belih neće biti problema. Lepo je što žele da ga zadrže, ali kada je Segundova karijera u pitanju, planovi su sasvim drugačiji", rekao je Nestorović za "Sportski žurnal".

Pouzdani vezni fudbaler je od trenera Zvezde Aleksandra Jankovića dobio program po kojem bi trebalo da radi tokom letnje pauze.

"Janković očigledno nije obavešten da 5. juna počinju pripreme reprezentacije Ekvadora, koja 15. juna igra protiv Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a tri dana kasnije protiv Kolumbije. Posle toga će se znati u kojem klubu će nastaviti karijeru".

Nestorović je kritikovao Zvezdinog šefa struke i zbog toga što je Frenklin Salas otpušten kao promašena investicija. On je naglasio da bi na mestu trenera koji je tako nešto procenio - "istog momenta ostavio taj posao".

"Neko je za 20 minuta procenio da on nije igrač za Zvezdu i ne znam zašto ga proglasio najskupljim pojačanjem u istoriji kluba, iako je plaćen 600.000 dolara. To je mnogo manje nego što je odvojeno za 'njegovog' Tričkovskog! Neverovatno je da Salas nije mogao da igra protiv Banata i Mladosti iz Lučana, a može protiv najboljih brazilskih, argentinskih i meksičkih timova".

Kao Maurisio Molina posle prelaska u Santos, Salas je tokom proleća "eksplodirao" u ekipi LDU Kito, sa kojom se plasirao u finale Kupa Libertadores!

Moglo bi da se dogodi da Ekvadorac koji nije prošao na Marakani, u decembru zaigra na završnici Svetskog klupskog prvenstva u Japanu.

05.06.2008. ...16:42 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Delije za Kosmet
[ # ]

„Jaka snaga volje i beg od zaborava, dve su stvari koje su nam u ovim teskim vremenima najpotrebnije“, reci su namesnika beogradske eparije, protojereja stavrofora Vladimira Vukasinovica, kojim se obratio, prisutnima na sinocnom koncertu na severnoj tribini naseg najveceg stadiona.

koncert

Ujedno je preneo blagoslov patrijaha Pavla i arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko- primorskog Amfilohija.

koncert

Upravo te dve stvari koje je istako protojerej Vukasinovic, glavne su osobine koje krase organizatore ove humanitarne akcije, Delije. Oni, ne samo da imaju jaku svest o potrebama srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pretezno onih najmladjih, vec su pokazali izuzetnu upornost da istraju u nameri da ovaj humanitarni koncert postane i tradicionalni, sto on, vec sada svakako i jeste. Okupilo se sinoc na severnoj trbini nase Marakane vise od 8000 ljudi, pretezno omladine, i time pokali da poseduju jaku svest o humanitarnoj strani ove manifestacije.

koncert

Zalazak Sunca nad Beogradom, kao da je i oznacio pocetak koncerta, a prvi na binu su izasli devojcice i decaci okupljeni u horu „Kosovski bozuri“, predvodjeni nasom istaknutom glumicom Ivanom Zigon. Emotine scene, sjajan nastup kao i predivni glasovi „Bozura“, ostace zauvek urezani u pamcenje svakom ko ih je te veceri slusao. Sjajan nastup, dostigao je svoj vrunac u trenutku kada su Bozuri i Delije pesmom podrzale „djenerala Veljka“. Sjajni interakciju izmedju bine i publike ukrasila je fenomenalna slika sa juzne tribine, na kojoj su Delije bakljama ispisale naziv nase juzne pokrajne - KOSMET. Trenutak za pamcenje.

koncert

Nastavak koncerta imao je isti ritam, a na binu su izasle „Rasanke“, devojke i momci iz istoimenog novopazarskog kulturno-umetnickog drustva, pesma je je naterala sve na noge, a u jednom trenutku su i gosti Delija na vecerasnjem koncertu, deca sa Kosova i Metohije ispred bine zaigrala kolo, sto je izmamilo veliki aplauz svih prisutnih na stadionu.

koncert

I pored svih privatnih problema koje je imao, ova humanitarna akcija nikako nije mogla da prodje bez, zive legende, Bore Djordjevica. Pravo sa operacionog stola, dosao je da podrzi ideju Delija, i da doprinese koliko je u njegovoj moci. Redjali su se hitovi Riblje corbe jedan za drugim, a naravno, svoj nastup je na najefektniji nacin zavrsio pesmom Andjele koja je i Borin, svojevrsni zastitni znak.
„Uvek sam uz narod na Kosovu i Metohiji. Kako ja tako i svi moji prijatelji i veoma smo svesni cinjenice koliko ima je nasa podrska potrebna. Prezadovoljan sam vrhunskom organizacijom ovog koncerta i cestitao bih svima koji su doprineli da ova manifestacija nastavi da zivi“, izjavio je popularni Bora, odmah nakon svog nastupa.

koncert

Nakon Borinog nastupa na binu su izasle dve veoma popularne grupe, koje su redovne kada je u pitanju pomoc onima kojima je najpotrebnija.

koncert

Tako je bilo i sada, Djordje David sa svojom grupom, kao i „Neverne bebe“, pokazali su da znaju da animiraju publiku koja je u glas pevala sve njihove hitove.

koncert

Sledeci na binu je izasao veliki zvezdas, Momcilo Bajagic, naravno zajedno sa svojim instruktorima. Vec prilikom prvih taktova pesme „plavi safir“, moglo se naslutiti da ce to biti jedna veoma kvalitetna svirka i da ce publika moci da uziva. Medjutim, nijedna njihova pesma nije izazvala toliko odusevljenje prisutnih kao ona posvecena Delijama. Tada su svi sa tribina ustali i dlanovima pratili ritam ove rok grupe.

„Drugi put ucestvujemo u akciji koju organizuju Zvezdini najverniji navijaci, i nadamo se da cemo ovog puta svi zajedno nadmasiti uspeh proslogodisnjeg humanitarnog koncerta. Verujem i znam da ce sav prihod sa ovog koncerta otici u prave ruke i onima kojima je to najpotrebnije. Drago mi je da delije imaju jako razvijenu svest o tome kako treba pomoci najugrozenijima, a na nama je da ih ispratimo i podrzimo uvek kada smo u mogucnosti“, preneo nam je svoje zadovoljstvo ucescem na koncertu Momcilo Bajagic.

koncert

Na kraju veceri, ionako vec dobru atmosferu doveli su do usijanja clanovi beogradskog sastava „357“, i uz zvuke truba priveli ovaj humanitarni koncert kraju na najbolji moguci nacin. Nakon zavresenog nastupa, kada su se svetla ugasila, imali smo priliku da razgovaramo sa covekom, koji je mozda i najzaslusniji sto je organizacija koncerta bila na vrhunskom nivou, a to je jedan od vodja Delija, Vladimir Savija.

„Pribojavao sam se da li ce sve proci u najboljem redu, ali kako je vreme odmicalo shvatio sam da su moje sumnje bile neosnovane i da ce sve proci onako kako smo i zeleli. Ovo nam je drugi koncert ovog karaktera i vidimo da ima mnogo vise ljudi nego predhodne godine, sto me jako raduje jer je pokazatelj da cinimo praviu stvar i da su ljudi to umeli da prepoznaju. Kao najveci dobitak ovog koncerta smatram, prisustvo malisana iz raznih krajeva Kosmeta. Svaki moguci trenutak proveo sam sa njima, trudeci se da im ovaj koncert ostane dugo u lepom secanju. Najiskrenije se nadam da smo u tome i uspeli. Zahvalio bih se ovom prilikom svima koji su se odazvali nasem pozivu, i nadamo se da ce se i dogodine pojaviti na nasoj bini“, kratko nam je izjavio, vidno umorni Vladimir Savija.

...11:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković na čekanju do 11. juna
[ # ]

jankovic

Aleksandar Janković moraće još šest dana da se nosi sa neizvesnošću. Upravni odbor Crvene zvezde pomeren je sa petka, 6. juna, na iduću sredu, kada će se konačno videti da li mladi trener ima podršku da nastavi sa radom, piše "Sportski žurnal".

Do odlaganja je došlo zbog obaveza članova UO, koji zbog važnosti sastanka žele da se okupe u što većem broju.

Pomeranje termina neminovno će prouzrokovati zastoj u drugim aktivnostima, pre svega u dovođenju pojačanja za narednu sezonu, jer je besmisleno dovoditi nove igrače, ne znajući da li će biti po ukusu šefa struke, postojećeg ili nekog drugog.

Janković je, inače, otputovao u Francusku, odakle će se vratiti u ponedeljak.

Iako je ta priča u Srbiji zamrla, bugarski mediji i dalje "pucaju" od vesti u kojima se Hristo Stoičkov proglašava trenerom Zvezde za sezonu 2008/09.

...11:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Još jedan bivši kapiten u poseti
[ # ]

pantela

Posle Nemanje Vidića koji je u utorak bio na Marakani, nekadašnji klub je posetio još jedan bivši kapiten Crvene zvezde. Marko Pantelić iskoristio je pauzu u nemačkom šampionatu i vratio se u Beograd gde će provesti deo godišnjeg odmora.

“Svaki put kada imam slobodnog vremena i kada sam u Beogradu dođem na stadion Crvene zvezde. Ovde imam mnogo prijatelja sa kojima sam godinama sjajno sarađivao dok sam nosio crveno-beli dres.
Crvena zvezda je klub u kojem sam ponikao, gde sam stekao afirmaciju i uvek ću se rado vraćati na Marakanu“ – istakao je Pantelić.

Bivši kapiten Crvene zvezde trenutno sa velikim uspehom igra za nemačku Hertu.

“Veoma sam zadovoljan nastupima u Herti, kao i životom u Berlinu. Drago mi je što su i u klubu zadovoljni mojim igrama. Ponuda drugih klubova ima, ali u ovom trentuku o njima ne razmišljam, jer želim da se odmorim i na pravi način pripremim za predstojeću sezonu. Planovi su mi vezani za Hertu, ali leto je dugo i nikad se ne zna šta se sve može desiti“ – ostao je pomalo zagonetan Pantelić.

Bivši centarfor Crvene zvezde posetio je sve sektore Kluba i zadržao se u jednočasovnom razgovoru sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem.

...11:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Vidić u poseti Marakani
[ # ]

vidic

Posle naporne i trofejne sezone u kojoj je sa Mančester junajtedom osvojio titulu u Premijer ligi i Ligu šampiona, Nemanja Vidić vratio se u Beograd gde će provesti narednih nekoliko dana. Slobono vreme srpski repreznetativac iskoristio je da prvi put od odlaska iz kluba u Spartak iz Moskve poseti Crvenu zvezdu u kojoj je stekao fudbalsku afirmaciju.

“Uvek mi je drago kada dođem na Marakanu, jer sam ovde doživeo neke od najlepših trenutaka u svojoj karijeri. Crvena zvezda mi je u srcu i stalno pratim zbivanja u klubu. Žao mi je što se trentuno dešavaju neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom i nadam se da će se sve uskoro normalizovati. Crvena zvezda predstavlja važan deo moje karijere i života, na koji ću se uvek sa ponosom sećati“ – istakao je štoper Mančester junajteda.

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević čestitao je Nemanji Vidiću na velikom uspehu.

“Zvezdina snaga je u tome što ima fudbalere u inostranstvu kao što je Nemanja Vidić koji na najbolji način predstavljaju srpski fudbal i naš klub. Nemanja Vidić je prvi srpski fudbaler koji je podigao trofej Lige šampiona od 1996. godine i to je činjenica na koju svi moramo biti ponosni. Svi smo sa velikom pažnjom pratili Nemanjine nastupe u Ligi šampiona i Premijer ligi Engleske i zajedno smo se radovali sjajnim rezultatima koje je ostvario u prethodnoj sezoni. Drago mi je da je Nemanja došao u Crvenu zvezdu i nadam se da će svaki put kada bude imao vremena dolaziti da nas poseti“ – kaže Goran Bunjevčević.

Nemanja Vidić proveo je i nekoliko minuta u srdačnom razgovoru sa Generalnim sekretarom Crvene zvezde Zoranom Damjanovićem.

03.06.2008. ...18:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

GB:"Ne pregovaramo sa Hodlom!"
[ # ]

bunja

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević demantovao je da su “crveno-beli” u pregovorima sa Englezom Glenom Hodlom, o čemu je beogradska sportska štampa izveštavala tokom prethodnih nekoliko dana. Bunjevčević je još jednom naglasio da Zvezda već ima trenera i na taj način pružio podršku šefu stručnog štaba Aleksandru Jankoviću.

“Već nekoliko dana konstatno se spekuliše imenima trenera koji se navode kao naslednici Aleksandra Jankovića. Mnogo puta do sada je istaknuto, a ovoga puta želim da ponovim da Crvene zvezda ima trenera i to Aleksandra Jankovića”, rekao je Bunjevčević.

“Crvena zvezda nije pregovarala sa Glenom Hodlom, koji je svakako veliko trenersko ime. Sa Hodlom sam imao prilike da sarađujem u Totenhemu i o njemu mogu da kažem sve najbolje u privatnom i profesionalnom smislu. Ostali smo u veoma dobrim odnosima, često komunicaramo, ali nijednog momenta nismo razgovarali o mogućnosti njegovog dolaska u Crvenu zvezdu. Kao što je poznato Glen Hodl ima fudbalsku akademiju u Španiji kojoj je u potpunosti posvećen“, rekao je Bunjevčević i pisanje beogradske štampe o dolasku Hodla nazvao besmislenim i neosnovanim.

“Slično je bilo i u slučaju Hrista Stoičkova, ali se kao i sada ispostavilo da su utemeljene na spekulacijama i tračevima, a ne na realnoj osnovi“.

Fudbalski klub Crvena zvezda imaće Upravni odbor u petak na kojem će se između ostalog analizirati učinak svih sektora kluba, uključujući i rad stručnog štaba.

“Upravni odbor je taj koji će dati završnu reč“, ističe sportski direktor Crvene zvezde.

...18:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Hodl na klupi Zvezde?
[ # ]

hodl

Glen Hodl najbliži je klupi Crvene zvezde.

Iako u Ljutice Bogdan 1 i dalje svi poručuju da je Aleksandar Janković trener, jasno je da će crveno-beli na putu povratka na stare staze slave odrešiti kesu i verovatno dovesti stranog stručnjaka.

Dolaskom u Beograd prošle nedelje, Hristo Stoičkov je figurirao kao glavni kandidat, ali je preuzimanju ekipe Crvene zvezde sada najbliži Glen Hodl, tvrde beogradski mediji.

Engleski stručnjak je doveo u Totenhem Gorana Bunjevčevića, sadašnjeg sportskog direktora vicešampiona Srbije, koji je i posrednik u pregovorima.

Problem je u ceni iskusnog stručnjaka. Ugovor bi bio sklopljen na dve godine, a Hodl bi zarađivao 500 hiljada funti po sezoni (oko 750 hiljada evra), a velike plate imali bi i ostali članovi stručnog štaba koje bi doveo iz Engleske.

Hodl je bio menadžer Svindona, Čelsija, zatim i selektor "gordog Albiona", a zatim i prvi stručnjak Sautemptona, Totenhema i Volvsa.

...12:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Humanitarni koncert na Marakani
[ # ]

Photobucket

FK Crvena zvezda je sa zadovoljstvom prihvatila poziv Delija da pomogne u organizaciji humanitarnog koncerta koji će se na Marakani održati u utorak 3. juna sa početkom od 20 časova. Prisutnim novinarima su se u sali Media centra obratili: Vladimir Šavija ispred Delija, Nikola Hadži Nikolić-frontmen grupe 357 i Stefan Ivanović-Direktor Marketinga FK Crvena zvezda.

Šavija

Ovo je drugi koncert humanitarnog karaktera u organizaciji Delija. Ponovo će sva prikupljena sredstva piti prosleđena našem življu na Kosovu i Metohiji. Mi se ovakvim radom bavimo još od 2000. i i ova manifestacija ima zvaničan blagoslov Srpske Pravoslavne Crkve. Poenta su upravo bratska pomoć i duhovna izgradnja svih nas koji ćemo sutra biti na Marakani.

Učešće na koncertu uzima sedam grupa: 357, Bajaga i Instruktori, Bora Čorba kome se posebno zahvaljujemo što će nastupiti iako je skoro imao hirurski zahvat, Neverne Bebe, Đorđe David, grupa dece iz Kosovskih enklava-Kosovski Božur i etno grupa-Rašanke koju čine deca iz Raške oblasti. Kapije stadiona će biti otvorene već od 19 časova a cena karte je 400 dinara. Voditelj programa će biti Milan Kalinić a očekujemo i oca Predraga Ulemeka iz manastira Đurđevi Stupovi kao i svešteno lice ispred hrama Svetog Save koji će se obratiti prisutnima. Specijalni gosti koncerta će nam biti stotinu kosmetske dece.

Ovo je prilika za sve one kojima su Kosovo i Metohija u srcu da pomognu a ja im ispred organizatora obećavam lep provod i dobru svirku ispred severne tribine našeg najvećeg stadiona.

Hadži Nikolić

357 je i prošle godine učestvovao na humanitarnom koncertu na Marakani. Očekujem da će sutrašnji odziv biti još veći i apelujem na roditelje da dođu bez predrasuda jer je i prošle godine bilo puno porodica i male dece. Drago nam je da je grupa 357 ponovo dobila poziv a još veći broj učesnika od prošlogišnjih garantuje još bolji provod.

Nadam se da ćemo skupiti dovoljno sretstava za naš narod na Kosmetu jer će zima doći brzo i želimo da mu pomognemo da je što spremniji dočeka.

Ivanović

I ja ispred FK Crvena zvezda pozivam sve ljude koji žele da pomognu da sutra dođu na Marakanu i uživaju u pravom programu bez obzira za koji klub navijaju. Svi su dobrodošli.

...12:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Škobalj: "Borićemo se do kraja"
[ # ]

kosarka

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Škobalj istakao je pred prvi duel sa Partizanom u polufinalu plejofa Svislajon superlige da očekuje "veliku borbu" i maksimalno zalaganje svojih izabranika na terenu. Škobalj je ocenio da će u meču večitih rivala, u kome je ulog plasman u finale, trijumfovati onaj tim koji se "prilagodi na sve uslove na terenu i oko njega". Prvi duel na programu je u utorak, od 18 sati. U finale će se plasirati ekipa koja prva zabeleži dve pobede.

"Partizan je u prednosti, ali mi imamo svoje šanse i ako nam se ukaže prilika moramo da ih iskoristimo", rekao je Škobalj i dodao da njegov tim u ovim mečevima mora posedovati "pozitivan pristup".

Šef stručnog štaba "crveno-belih" je napomenuo da je iza svih ekipa "izuzetno duga i naporna sezona" i da će svi igrači u doigravanju za titulu nacionalnog prvaka "imati problema sa umorom".

"Povrede nam i dalje otežavaju rad. Tadiji Dragićeviću je povređeno koleno, a Boris Bakić trenira i igra konstantno pod injekcijama", požalio se Škobalj na zdravstveni bilten tima.

Beogradski večiti rivali do sada su odigrali 185 utakmica, a međusobni skor je na strani "crno-belih" - 99 pobeda, pet remija i 81 poraz. Odnos pobeda i poraza u plejofu je 25:13 u korist Partizana. U poslednjih 16 derbija Zvezda je samo jednom pobedila.

...12:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Drugi veliki humanitarni koncert
[ # ]

www.delije.net

koncert

U organizaciji navijacke grupe Delije Sever 03.06.2008. bice odrzan drugi veliki humanitarni koncert na Marakani sa pocetkom u 20 sati.

Cena ulaznice za koncert je 400 dinara, a prodaja krece nedelju dana pre koncerta na blagajni stadiona.

Od ucesnika koji su potvrdili svoje ucesce izdvajamo proslogodisnje - Riblja corba, Bajaga i instruktori, Neverne bebe, 357, Kosovski bozuri.
Celokupan prihod namenjen je srpskom stanovnistvu na Kosovu i Metohiji.

Ovom prilikom vas podsecamo i na akciju "Jedan SMS za obrok gladnima na KiM" u kojoj mozete uzeti ucesce slanjem prazne SMS poruke na broj 1033 u okviru MTS mreze. Cena poruke je 50 dinara + PDV.
Slanjem poruka obezbedjuje se donacija za narodne kuhinje.

02.06.2008. ...13:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Filijala u Sremu
[ # ]

Fudbaleri Crvene zvezde uskoro ce dobiti svoju filijalu u nizim domacim ligama. Medju nekoliko kandidata, sportski direktor crveno-belih, Goran Bunjevcevic, odlucio je se za Srem iz Sremske Mitrovice.

Saradnja izmedju Crvene zvezde i sedmoplasirane ekipe iz minule sezone Prve Telekom lige ce u skoroj buducnosti biti ozvanicena.

...13:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Jugović:Zvezdo, zovi me i dolazim!
[ # ]

juga

Vladimir Jugović, kao član Upravnog odbora Crvene zvezde, bio je pominjan kao mogući naslednik Dragana Stojkovića Piksija na mestu predsednika.

Nije nasledio nekadašnjeg saigrača u predsedničkoj fotelji, već je otišao sa "Marakane". Ipak, u intervjuu za "Press" najtrofejniji srpski fudbaler poručio je da želi da se vrati u klub i to, ni više, ni manje, nego kao trener.

"Zašto da ne? Dok tako stojim sa strane i gledam šta se radi, ne mogu a da sam sebe ne upitam: "Pa, dobro, ako oni mogu da budu kandidati za Zvezdinog trenera, zašto to ne bih mogao i ja?" Naravno, pri tom svaka čast pojedinim imenima, ali, ponovo kažem, dovoljno kvalitetnog stručnog kadra imamo i u sopstvenim redovima. Na "Marakani" bi morali brzo da preseku jer je već izgubljeno i previše vremena", poručuje Jugović, koji je izabrao da živi u Beču.

Problem bi mogao da bude PRO trenerska licenca.

"Evo, bliže se izbori u FSS-u i čim bude proglašen novi predsednik uputiću mu molbu za ubrzano dobijanje PRO licence. Ako su izašli u susret Piksiju Stojkoviću, ne vidim razlog zašto ne bi i meni", razmišlja Jugović.

Sadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković, čini se, nema pravu podršku u klubu. Ulje na vatru dolivaju menadžeri, koji preko medija plasiraju svoje kandidate za mesto trenera Zvezde.

"Čelnici Crvene zvezde, zajedno sa odgovornima iz FS Srbije, morali bi da dignu glas i stanu u zaštitu svog trenera Aleksandra Jankovića. Siguran sam da se u bogatoj istoriji kluba nije dogodilo da se Zvezdin trener tako nađe na udaru, i to je zaista nedopustivo. Kako stoje stvari, menadžeri polako i sigurno postaju vlasnici srpskog fudbala", dodaje Jugović.

Kao i mnogo put do sada, barata se nekim zvučnim evropskim imenima.

"Svojevrsna licitacija s manje ili više zvučnim imenima u našem fudbalu počela je od dana kada je Partizan angažovao Lotara Mateusa. Vremenom se stvorila fama da bez stručnjaka iz inostranstva naši klubovi ne mogu da igraju kvalitetno i osvajaju trofeje. Međutim, prvo Miroslav Đukić, a sad i Slaviša Jokanović najbolji su dokaz da može da se pobeđuje i s domaćim snagama na klupi. Valjda će to da shvate i ljudi koji vode Crvenu zvezdu!", kaže Jugović.

Đukić je sada selektor.

"Selektor Miroslav Đukić zasigurno dobro zna šta radi i šta želi, ali pri tom bi morao malo da vodi računa i o ugledu našeg državnog tima. Ne znam da li je ta vest tačna, ali uopšte mu ne služi na čast ako je pregovarao s Valensijom. Ako se prihvatio selektorskog posla, onda bi morao maksimalno da bude usredsređen na njega, a ne da flertuje s klubovima. Izgleda da naši treneri vođenje reprezentacije vide samo kao odskočnu dasku", pecnuo je Jugović nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji Jugoslavije.

...12:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Proslava na Kosovu
[ # ]

Sampioni Srbije, rukometasi Crvene Zvezde sada vec tradicionalno svoju novu titulu su proslavili na Kosovu, tacnije domacin sampionima bili su mestani Zubin Potoka,gde je Crvena Zvezda odigrala prijateljsku utakmicu sa ekipom Mokre Gore.

Rezultat je bio u drugom planu.Puna hala je docekala sampione. Nastala je fenomelana atmosfera kada je iznesen pehar SAMPIONA SRBIJE.Dugo ce u srcima igraca i uprave ostati ova poseta,kao i poseta manastiru Duboki Potok.Dolazak igraca Crvene Zvezde je protekao bez i najmanjeg incidenta.Ljudi na Kosovu su na pravi nacin pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se voli i navija za omiljeni klub.Igraci i uprava su obecali da ce se uskoro opet vratiti i podeliti radost pri ulasku u Ligu Sampiona!

Fenomenalni navijaci i fenomenalni docek,su reci koje su u autobusu pri povratku u Beograd prevejevale preko usana velike vecine igraca.

Crveno beli su obisli i jezero Gazivoda, gde su se odmorili u uzivali pre svega u drustvu domacina koji se na sve nacine potrudio da se igraci Crvene Zvezde osecaju kao kod kuce. Direktor Jovic, je pripremio prigodne poklone. Rukometasi Zvezde su podeleli veliki broj opreme.

...12:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dve nedelje van Zvezde
[ # ]

Rukometni "Terminator" Nenad Perunicic ne zna za predah. Nedavno je proslavio 37. rodjendan i titulu sa Crvenom zvezdom i sada, umesto da uziva u odmoru sa porodicom, krece u novu misiju. I to u daleki Katar! Na poziv tamosnjih seika pojacace Al Dzaziru. Ne u svetu cuvenu TV kucu vec istoimenu ekipu kojoj treba da pomogne da osvoji Kup Azije.
perun
- Zbog toga sam raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, uzeo brisovnicu i potpisao novi ugovor sa katarskim klubom – potvrdio nam je na aerodromu "Nikola Tesla" dobro raspolozeni Perunicic.

Otkriva, uz osmeh, da mu rastanak sa crveno-belima ne pada tesko jer to, zapravo, i nije pravi rastanak.
- Al Dzaziri sam se obavezao na samo dve nedelje, koliko traje takmicenje. Onda se vracam na "Marakanu". Nije to nesvakidasnje u nasem poslu. Jednom sam vec ucinio nesto slicno sa Kuvajcanima. Ljudi koji ulazu u arapski sport vole zvucna imena I ne pitaju za cenu. Idem da im pomognem i dobro zaradim.

Putujete sami…
- Samo sa menadzerom. Suvise je kratko da bih vodio suprugu i decu, ionako tamo necu imati vremena za razgledanje. Ceka me sest utakmica…

Onda nazad u Zvezdu?
- Naravno, vraticu se, ali moramo da razgovaramo. Presrecan sam posle osvajanja jedine titule koja mi je nedostajala u karijeri, ali razocaran sam zbog nekih stvari. Pilicarski system "ja tebi-ti meni" kod nas je i dalje u upotrebi, bas kao i pre 15 godina kad sam iz Zvezde krenuo u svet. Dok god je tako, stagniracemo… Ja tako ne mogu, na kraju karijere mi nisu potrebne mrlje. Ipak, ljubav prema Zvezdi jaca je od svega. Devet sampionskih titula mog kluba, to je velika obaveza da i u Evropi pocnemo da stvaramo veliko ime. Bice tesko bez predsednika Blaza Cabarkape, koji je podneo ostavku, ali ne smemo da se predamo – ispricao nam je Perunicic.

Cekamo ga da se vrati iz Katara. Sa ili bez trofeja, samo da se vrati. "Terminator" je potreban i srpskom rukometu.

...12:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi