Upravni odbor za Zdeneka Zemana
[ # ]

bunja

Održana je 20. sednica Upravnog odbora FK Crvena zvezda na kojoj je usvojen predlog Stručne komisije FK Crvena zvezda da novi šef stručnog štaba bude Zdenek Zeman.

Razmatrana je aktuelna situacija u Fudbalskom savezu Beograda i Fudbalskom savezu Srbije povodom predsetojećih izbora. FK Crvena zvedzda predložiće Stanislava Karasija kao kandidata za Predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

Prisutnim novinarima obratio se Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević:

“Upravni odbor usvojio je predlog da Zdenek Zeman bude novi Šef stručnog štaba Crvene zvezde. Ostalo je još da se dogovorimo oko određenih formalnosti i do utorka ujutro biće finalizovan sporazum. Zdenek Zeman je trener sa velikim autoritetom i imenom, koji voli da ekipe koje vodi igraju ofanzivno i atraktivno. Ugovor će biti potpisan na dve godine i mi smo insistirali na tome. Želimo da Zeman bude čovek koji će učestvovati u stvaranju jakog tima koji će vratiti ugled Crvene zvezde u Evropi“.

Osim novog šefa stručnog štaba biće i drugih kadrovkih promena u stručnom štabu:

“Uvešćemo funkciju tim menadžera čija će uloga biti da bude spona između trenera i igrača, ali i ekipe i medija. Radi se o bivšem Zvezdinom igraču koji će u narednih nekoliko dana biti promovisan u novu funkciju. Zdenek Zeman će sa sobom dovesti jednog člana stručnog štaba, Slaviša Stojanović obavljaće ulogu pomoćnika. U narednih nekoliko dana doći će i do još nekih promena unutar Stručnog štaba o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena."

Obavljena je i analiza nedavno završene sezone:

“Prethodna sezona ocenjena je kao neuspešna, jer Crvena zvezda nije osvojila nijedan trofej. Sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem smo razgovarali i verujem da neće biti problema oko postizanja dogovora o sporazumnom raskidu ugovora. Doneli smo odluku o formiranju “B“ tima u kojem će nastupati igrači koji nemaju adekvatnu minutažu u prvom timu. Ekipa sa kojom će se sarađivati je član Prve lige Srem. Upravni odbor je obavešten o transferima Dušana Baste i Dušana Anđelkovića u inostranstvo. Naš stav je da je trebalo izađi u susret Basti koji je posle osam godina napustio klub. Obeštećenje je maksimalno spušteno, jer je Basta to zaslužio. Anđelković je prethodne sezone bio odličan i takođe je zaslužio da ode u turski klub koji mu je ponudio odlične uslove. Ujedno, otvara se prostor i za Bronovickog koji nije igrao previše prethodne sezone, a doveden je kao veliko pojačanje. Želimo da smanjimo broj igrača u profesionalnom pogonu na 25 i u narednih nekoliko dana biće poznata i transfer lista. Prethodno je neophodno da obavim pregovor sa mnogim igračima."

Sportski direktor se osvrnuo i na predstojeći prelazni rok:

"Imamo kontakte sa brojnim igračima i kao što je poznato planiramo da na tri ključne pozicije dovedemo tri igrača iz inostranstva. Edgar je vrlo interesantan igrač i voleli bi da ga dovedemo. Princ Tagoe je takođe potencijalno pojačanje. Mi želimo da na svakoj od pozicija, gde imamo nameru da dovedemo igrača, postoje bar tri kandidata.
Jako bi voleli da Kastiljo ostane član Crvene zvezde, jer je on srce ovog tima i nadam se da i novi trener može da ima određeni uticaj na njega. Dolazak prvog pojačanja može da se očekuje već do 23. juna, kada bi trebalo da se okupe igrači.
Sa Ognjenom Koromanom, kao i sa drugim igračima Crvene zvezde razgovaraćemo narednih dana" – zaključio je Bunjevčević.

17.06.2008. ...01:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi