Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Muzej za ponos

muzej

Muzej Fudbalskog kluba Crvena zvezda, otvoren je 12. marta 1985. godine povodom četrdeset godina od osnivanja kluba 04. marta 1945. godine.
Nastao je od zbirke trofeja koja se formirala od prvih dana postanka kluba,a koja je ranije bila izložena u jednoj manjoj sali trofeja.
U prijatnom ambijentu, na površini od 400 metara kvadratnih, smešteni su trofeji i pokloni koje je klub osvajao i dobijao igrajući na svim kontinentima. Muzejska postavka je stalna,odnosno u određenim vremenskim periodima dopunjuju se podaci koji se nalaze na levom i desnom zidu u Muzeju.
Pored 688 eksponata koji su izloženi, u depou Muzeja se nalazi još 560 eksponata za koje za sada nema mesta da budu izloženi u stalnoj postavci. Većinu tih eksponata čine pehari, plakete, vaze, ukrasni tanjiri sa oznakama klubova koji su nastupali protiv naše Crvene zvezde.

U centralnom delu Muzeja nalazi se kupola u kojoj je predstavljeno stotinu trofeja, gde se u vrhu kupole izdvajaju Interkontinentalni Tojota kup i replika Kupa Evropskih Šampiona.
Prema podacima za sezonu 2006/2007, Muzej je posetilo oko 22000 posetilaca, dok podatak za prvu polovinu sezone 2007/2008 iznosi oko 8000 posetilaca. Većina posetilaca koja je obišla trofejnu prostoriju nam dolazi iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske. Većina individualnih posetilaca nam dolazi iz inostranstva – Engleske, Australije, Grčke, Italije...

Po prvi put u 2006. godini, učestvovali smo u manifestaciji „Noć Muzeja“. Poseta je bila na očekivanom nivou, jer je tada bilo 6000 posetilaca. Ove godine, kao jedini sportski muzej, imali smo posetu na prošlogodišnjem nivou.
Ove godine, urađena je po prvi put replika trofeja Kupa Evropskih Šampiona u prirodnoj veličini, koja je izazvala posebnu pažnju kod posetilaca.

Muzej je tokom cele godine dostupan i otvoren javnosti za posete u vremenskom periodu od 09 – 16 časova radnim danima, a subotom od 09 – 14 časova.

Post je objavljen 07.06.2008. u 12:35 sati.