Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Džajić i Cvetković pod istragom i zbog Perice

sudjenje

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, nekadašnjih direktora i generalnog sekretara Crvene zvezde, zbog sumnje da su protivpravno prisvojili milion dolara od transfera Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Istražni sudija doneo je rešenje o proširenju istrage, iako je u sredu saslušao samo odbranu Cvetkovića. Naime, Džajić nije bio u mogućnosti da iznese svoju odbranu, pošto se od 23. aprila nalazi na lečenju na VMA.

Ognjenović je bio prvotimac Zvezde od 1994. do 1998. godine, kada je prešao u Real. Prema zahtevu za sprovođenje istrage, ugovor o transferu zaključen je na tri miliona dolara, a fudbaler je dobio samo dva miliona.

Cvetković je posle saslušanja izašao nasmejan iz kabineta istražnog sudije, bez lisica na rukama i u pratnji jednog policajca, ali je teško hodao, oslanjajući se na svog advokata Novaka Lukića. Potom je iz Palate pravde vraćen u beogradski Centralni zatvor.

Džajić, Cvetković i Miloš Marinković, još jedan bivši funkcioner crveno-belih, uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera Gorana Drulića u Saragosu 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog sumnje da su "mešetarili" prilikom prelaska Zorana Njeguša u Atletiko Madrid odnosno Nemanje Vidića u moskovski Spartak.

U prvom slučaju sporno je 3,5 miliona maraka, a u drugom dva miliona evra.

Post je objavljen 11.06.2008. u 17:24 sati.