Žreb
[ # ]

U petak, 1. avgusta u švajcarskom Nionu održaće se žreb za drugo kolo kvalifikacija za UEFA kup. Među 16 ekipa koje svoje takmičenje u ovom kupu počinju od druge runde nalazi se i Crvena zvezda, 11 dolazi iz Intertoto Kupa, dok će preostalih 37 ekipa biti poznato posle odigravanja revanš duela prvog kola kvalifikacija. Na osnovu osvojenih poena u prethodnom periodu timovi će biti rangirani u dva šešira iz kojih će biti određena 32 para. Crvena zvezda nalaziće se u povlašćenoj grupi timova.

Utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA kup igraće se 14. i 28. avgusta. Pobednici dvomeča obezbediće plasman u prvo kolo UEFA kupa, gde se ekipe bore za ulazak u grupe UEFA kupa.

30.07.2008. ...17:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA DOBIJA NAJMODERNIJI TEREN U REGIONU
[ # ]

Photobucket

Posle 45 godina, praktično prvi put od kada je sagrađen stadion Crvene zvezde radi se kompletna rekonstrukcija terena. Poslednji put dodrenaža je rađena 1980. godine, od tada tri puta je menjan busen, a sada se radi potpuna rekonstrukcija koja će doneti Crvenoj zvezdi najmoderniji teren u ovom delu Evrope.

Kompletan projekat urađen je po uzoru na nemačke stadione sa veoma jakom drenažom. To praktično znači da će teren biti u upotrebi za odigravanje utakmica i po najvećim pljuskovima. I to nije sve. Teren će imati posebne grejače i produženu vegetaciju.

„Ovakva rekonstrukcija terena od izgradnje stadiona nije rađena. Radimo po nemačkom modelu. Morali smo da idemo ispod temelja, da bi se saniralo sve od početka. Sistem tvrdoće posteljice je na nivou auto-puta. Ovaj dizajn i projekat doneće Crvenoj zvezdi teren koji će večno moći da se koristi. Ništa osim trave neće morati da se menja", rekao je direktor stadiona Crvena zvezda Milorad Ćorović.

Radovi su počeli 16. juna i vrše se prema isplaniranoj dinamici, kako bi sve bilo spremno za prvu utakmicu nove sezone.

„20 kamiona hladnjača krenulo je put Beograda, da bi dovezli specijalnu travu. Što se grejanja tiče ono će biti jačine 1.2 MW i ići će iz kotlarnice kroz budući tunel koji se radi paralelno sa starim zbog potreba Univerzijade. Teren će imati i poseban nemački sistem "Perrot" za automatsko navodnjavanje. Svi slojevi novog terena slagani su milimetarski navođeni laserom. Svi materijali su nošeni u Nemačku na uzorkovanje da bi dobili atest da su najbolji mogući", istakao je Ćorović.

Posle 1. septembra 1963. godine i prve utakmice na Marakani u kojoj je Crvena zvezda pobedila Rijeku sa 2:1, crveno-beli 45 godina kasnije ulaze u novi period istorije sa najmodernijim terenom u okolini. Investicija vredna i dostojna velikog imena i renomea Crvene zvezde.

...17:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KK CZ: Sponzora nema, Boža neće, Čović možda
[ # ]

kk

Mesec dana po okončanju sezone još se ne nazire rešenje za složenu situaciju u Košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Radna grupa, formirana sa ciljem da pronađe adekvatna rešenja, konstatovala je da ne postoji zainteresovanost ni velikih privrednika, niti države da pomogne ne samo Crvenoj zvezdi, već i ostalim uspešnim sportskim kolektivima.

U saopštenju, koje je podeljeno na konferenciji za novinare, Radna grupa je saopštila da je imala niz sastanaka sa "značajnim autoritetima iz privrednog i sportskog života" i konstatovala da potencijalni sponzori nisu pokazali interesovanje da pomognu klubu.

Takođe, zaključeno je da je klub u nezavidnoj finansijskoj situaciji i da sredstva od 80.000 evra, koje je Radna grupa prikupila, nisu dovoljna za dalje funkcionisanje.

Koordinator Radne grupe, koja broji sedam članova, Mile Tomić saopštio je da je Radna grupa formirana kako bi se pripremio predlog platforme za dalje funkcionisanje kluba i da je u tom smislu odradila brojne postavljenje zadatke.

Oni su obavili pripreme oko organizovanja Sednice Skupštine sa izborom poslovnog i sportskog menadžmenta, ali i obezbeđivanjem potrebnih sredstava za dalji rad kluba.

Tomić je saopštio i da pravna situacija u klubu nije na zavidnom nivou.

"Postojećim organima kluba je istekao mandat. Radna grupa će se hitno obratiti Ministarstvu za sport kako bi se pronašla odgovarajuća osnovna pravno-zakonska rešenja za formiranje organa upravljanja".

"Klub je u stanju neizvesnosti stručnog rada i profesionalnog igračkog kadra. Ukazujemo na odsustvo vizije daljeg razvoja kluba, s obzirom na nepoznate perspektive vlasničke transformacije i nepostojanja tržišta kapitala u sportu. Posledica toga je nedostatak profilisanog pristupa sponzora i donatora", istakli su članovi Radne grupe.

Saopšteno je i da Radna grupa razmatra više varijanti razrešenja postojeće situacije. Sastavni deo koncepcije je razgovor sa Nebojšom Čovićem, kako bi se čula njegova vizija budućnosti crveno-belih kroz saradnju sa klubom FMP Železnik.

Razgovor sa Čovićem najavljen je za sredu u 15 časova na Malom Kalemegdanu, saopštio je trofejni stručnjak Božidar Maljković, jedan od članova Radne grupe.

On je dodao da je Čović pozvan na razgovor prošle srede, ali da je zbog zakazanog putovanja u Grčku sastank odložen za nedelju dana.

Maljković je istakao da je situacija u klubu veoma teška, ali saopštio i da je Radna grupa od svog formiranja, 2. jula, uspela da napravi neke pozitivne rezultate.

"Ponudu da pomognem Crvenoj zvezdi nisam mogao da odbijem, jer je ovaj klub deo mog života. Proveo sam ovde šest godina i želim da trofejni klub i dalje traje. Spasa nam nema, ali nećemo propasti. Uložili smo mnogo sati rada, obavili smo mnogo razgovora sa potencijalnim sponzorima i ako je sezona odmora, i napravili neke korake poboljšanja. Klub jeste u krizi, ali smtram da nisu uvek krize loše za klub, tako da ćemo iskoristiti poslednji autoritetu želji da popravimo stanje", rekao je Maljković.

Trofejni košarkaški trener istakao je, međutim, da neće preuzeti mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, kao i da o tome nikada nije bilo reči.

"Neću biti trener Zvezde i nijednog trenutka nisam imao ideju da preuzmem tu funkciju u klubu. O tome sam razgovarao i sa Čovićem tokom našeg prvog susreta. Neću biti trener ni u jednoj varijanti, ali želim da pomognem klubu i učiniću sve što budem mogao", dodao je Maljković.

On je dodao da ne odbacuje mogućnost da bi mogao da bude član Upravnog odbora kluba.

"Biću član uprave, ali samo ako ljudi iz kluba to hoće. Međutim, ni to neće biti neka fiksna funkcija, jer mogu sutra da budem trener neke velike ekipe, pa ne mogu da se obavežem da ću sedeti u Zvezdi svaki dan. To, međutim, ne znači da neću provoditi sve svoje slobodno vreme kako bih pomogao Zvezdi", rekao je Maljković i dodao da je ta odluka ispravna, jer je svestan da, ukoliko se zanemari finansijski aspekt, sa Zvezdom naredne četiri godine ne bi mogao da igra Evroligu, a on je već trener u ozbiljnim godinama koji ima te ambicije.

Slobodan Vučićević, predsednik UO SD Crvena zvezda i član Radne grupe, izjavio je da pravni vakuum i nezavidna finansijska situacija neće uticati na ekipu i novu sezonu.

"Događaji u klubu neće uticati na košarku u našem klubu. Imamo igrački i stručni kadar i takmičenje u novoj sezoni će se normalno odvijati", izjavio je Vučićević, rekavši da će detaljnije o sastavu ekipe Radna grupa moći da priča za mesec dana.

...12:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koroman: "Ne idem iz Zvezde"
[ # ]

koroman

Fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman demantovao je da će uskoro napustiti beogradski klub.


Koroman je podsetio da sa 'crvenom-belima' ima ugovor na još tri godine i da ne planira da napušta Beograd.

Nagađanja oko njegovog odlaska sa 'Marakane' pokrenuta su nakon što mu je oduzeta kapitenska traka zbog nediscipline.

"Mnogo je nekorektnih priča i nestina napisano prethodnih dana o meni. Nigde nisam izjavio da želim da odem iz Zvezde. Imam ugovor na još tri godine i ne razmišljam o odlasku. Marakana je moja kuća, iako naravno ima nekih stvari koje mi nisu po volji. Međutim, to ne znači da sam jedva dočekao kraj priprema u Sloveniji kako bih promenio klub. Naprotiv, nikada nisam bio opušteniji", rekao je Koroman za 'Sport'.

"Iskreno, možda je i bolji što nisam kapiten, jer traka nosi veliki pritisak i odgovornost i koliko mi je sa jedne strane žao, toliko i nije, jer je Milijaš apsolutno zaslužuje. Možete i kod Milijaša da pitate da li sam ga odmah po odlasku Milovanovića kada mi je uručena traka pitao da li želi da bude kapiten", izjavio je prošle sezone najbolji igrač Crvene zvezde.

Koroman je ocenio da je novi Zvezdin tim slabiji u odnosu na prošlu sezonu:

"Po imenima imamo slabiju ekipu nego prošle sezone. Nije lako nadoknaditi odlaske igrača poput Jestrovića, Tutorića, Baste, Anđelkovića i po svemu sudeći i Kastilja. Ne treba žuriti sa ocenama, vreme će pokazati koliko vredimo. Eto, prošle sezone smo bili jači pa smo ostali bez trofeja".

29.07.2008. ...12:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ni traga od Kastilja
[ # ]

ROK za povratak istekao je u ponedeljak - Crvena zvezda se ne oglašava. Upravni odbor našeg najtrofejnijeg kluba na poslednjoj sednici odlučio je da Alehandru Kastilju da rok do 28. jula da se vrati u ekipu, ako u Ljutice Bogdana ne stigne neka konkretna ponuda za reprezentativca Ekvadora, uz najavu suspenzije. Ponude još nema, kao ni Kastilja. Poslednje što se zvanično zna je da je bio nekoliko dana u Blekburnu...
- Ne, još nismo dobili zvaničnu ponudu. Mogu samo ko zna koji put da ponovim da bismo svi u Crvenoj zvezdi voleli da Kastiljo i u novoj sezoni nosi naš dres - poručio je sportski direktor Goran Bunjevčević.
Na pitanje da li i kadada bude suspenzije, Bunjevčević nije želeo da odgovori. To je, valjda, posao predsednika Toplice Spasojevića, koji je trenutno u Herceg Novom i Upravnog odbora, ali se ne zna da li će i kada neko da se oglasi.
Situacija sa ugovorom Kastilja pomalo je i misteriozna. Navodno, još je član Crvene zvezde, ali može da ode "ako stigne odgovarajuća ponuda". Reč je o nekoliko miliona evra, koje, za sada, nijedan klub nije bio spreman da izdvoji za reprezentativca Ekvadora. Niko, međutim, ne navodi razlog za stalno prolongiranje odluke o eventualnoj suspenziji, koja se redovno pominje, ali ni ne nudi odgovor zbog čega se Kastiljo ne vraća u Beograd

...01:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman "sklonio" Koromana
[ # ]

koroman

FUDBALERI Crvene zvezde vratili su se u ponedeljak iz Slovenije i dobili - voljno. Okupiće se ponovo tek u petak, na poslepodnevnom treningu. Trener Zeman otišao je iz Maribora pravo u Rim, Gaj će do Senegala, Bronovicki je u Poljskoj... I ostali su se uželeli kuće, posle 28 dana priprema u Austriji i Sloveniji.
Kada se podvuče crta, rekorder među crveno-belima je Bronovicki, sa 450 minuta. Od sedam utakmica igrao je na šest - četiri po 90 i dve po 45 minuta. Četvorka je prvi broj još samo kod Gaja i Vukobratovića, koji su odigrali po 428, a prate ih Milijaš (398), Marković (383), Burzanović (371)... Golmani su gotovo ravnomerno dobili priliku, a za startnu postavu konkurišu trenutno samo Radivojević i Bajković, jer je Stamenković u olimpijskom timu.
Zanimljivo je da je Ognjen Koroman, koji je bio kapiten samo na nekoliko pripremnih utakmica, tek 17. po vremenu provedenom na terenu. Od 222 minuta, samo 75 odigrao je na dva od četiri meča u drugom delu u Sloveniji. Posle kašnjenja, kazne i kritike na račun kluba, čini se da će bivši srpski reprezentativac uskoro da napusti "Marakanu". Trener Zeman je već poručio "da Koroman igra za sebe, a ne za ekipu"...
Novi trener imao je na raspolaganju 28 fudbalera, od kojih Ninkov (problemi sa kolenom) i Brazilac Teser,koji je došao na probu i odmah se povredio, nisu odigrali ni minut. Jokić (takođe bio na probi) napustio je ekipu ranije, jer mu je istekla viza, a crveno-beli trenutno više ne računaju na njega.
Novi napadač Subašić igrao je samo u drugoj fazi (150 minuta na tri utakmice), posle povrede, dok je Diakite, povremeni reprezentativac Malija, dobio priliku na svakom meču po poluvreme, jer je došao prilično nespreman posle odmora.

BURZANOVIĆ PET PUTA U METU
ZVEZDA je odigrala sedam utakmica u Austriji i Sloveniji: Ilc 13:0, Mura 0:0, Glorija Bistrica 3:1, Slask 0:4, Sigma 0:2, Dravograd 9:0, Celje 2:3. Uz gol - razliku 27:10.
Strelci: Burzanović pet, Tričkovski i Koroman po četiri, Trajković i Edgar po tri, Bronovicki, Perović i Milijaš po dva, Nikolić i Maksimović po jedan.

NINKOV NI MINUT
Bronovicki 450
Gaj 428
Vukobratović 428
Milijaš 398
Marković 383
Burzanović 371
Edgar 351
Jaković 330
Maksimović 316
Nikolić 303
Tomović 300
Bogdanović 270
Dević 263
Perović 259
Radivojević 225
Stamenković 225
Koroman 222
Blažić 208
Trajković 195
Diakite 180
Bajković 180
Tričkovski 165
Subašić 150
Some 143
Jokić 117
Mijailović 100
Ninkov 0
Teser 0

...01:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Stiže Pavlović, Kastiljo se ne vraća
[ # ]

pavlovic

Crvena zvezda je ovog leta dovela desetoricu igrača i to nije kraj spisku novajlija.

Najbliži dolasku je Predrag Pavlović, koji bi trebalo da ojača vezni red tima Zdenjeka Zemana.

Pavlović je obavio razgovore sa čelnicima Crvene zvezde i trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor po povratku iz Kine sa Olimpijskih igara.

U poslednje dve sezone nosio je dres kruševačkog Napretka i u tom periodu postao mladi reprezentativac.

Rođen je 19. juna 1986. u Beogradu, a fudbalsku školu je završio u Partizanu. Međutim, nije mogao da se izbori za mesto u prvom timu crno-belih, pa se preselio u Kruševac.

Pored Pavlovića, u Ljutice Bogdana 1 se nadaju da će im se pridružiti i dugo željeni Princ Tagoe. Napadač Al Itifaha bi trebalo da potpiše ugovor sa Palermom, a zatim dođe u Zvezdu na pozajmicu.

Crveno-beli će, po svemu sudeći, ipak ostati bez Segunda Kastilja. Menadžer Ekvadorca Miroslav Nestorović je za "Pres" izjavio:

- Tačno je da se nismo dogovorili sa čelnicima Blekburna, koji su želeli da Kastiljo iz Nemačke sa ekipom otputuje u Englesku, da bi još neko vreme trenirao s njima. Nije nam se dopao taj predlog i sada dajemo šansu drugim zainteresovanim klubovima kojih itekako ima. Bilo kako bilo, na "Marakani" bez potrebe gaje nadu da će se Kastiljo na kraju vratiti u Crvenu zvezdu, jer to se sigurno neće dogoditi - kategoričan je Miroslav Nestorović.

27.07.2008. ...16:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Saopštenje
[ # ]

saopstenje delija

25.07.2008. ...19:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dosta je bilo,napuštam Zvezdu
[ # ]

Kad treba pobeda, tu su austrijski i slovenački trećeligaši, ali kada je protivnik ozbiljniji - Crvena zvezda izgubi. Celje se pridružilo Vroclavu i Sigmi u skidanju skalpa bivšem evropskom šampionu na pripremama, ali to kao da previše ne uzbuđuje ljude u klubu.

Crveno-beli se i dalje (još) ne bave lošim rezultatima i igrama, već stvarima vezanim za sređivanje međuljudskih odnosa u klubu, poljuljanim novčanim kaznama Koromanu, Subašiću i Mijailoviću, koji su se ogrešili o klupski disciplinski pravilnik. Interesantno je da je Koroman protiv Celja na terenu proveo jedva pola sata, ali i da je izlazeći povređen, kratko dobacio:

- Još tri dana i gotovo!
Teško da je najbolji fudbaler srpskog viceprvaka mislio na kraj priprema i povratak u Beograd, više se to odnosilo na definitivan odlazak sa „Marakane“, odnosno prihvatanje primamljive ponude korejskog Inčona. Nesporazumi sa upravom, prozivke u medijima, i na kraju oduzeta kapitenska traka samo su ubrzale njegov odlazak. Za koji dan, nekadašnji reprezentativac će verovatno prihvatiti jednu od ponuda klubova, koji su ovog leta slali poziv na njegovu adresu.
Novi kapiten je Nenad Milijaš, odlučio je juče predsednik Toplica Spasojević. Odlični vezni igrač imao je ponude Majorke i još bolju Kelna, ali mu rukovodstvo nije izašlo u susret, pa je u međuvremenu dobio i ulogu vođe tima.
- Drago mi je zbog toga, to je veliko priznanje i obaveza, ali ja pripadam grupi igrača sa osrednjim primanjima. Po dolasku u Beograd sešćemo za sto i pokušaćemo da revidiramo ugovor - najavio je Milijaš.
Navijači su, ipak, razočarani selekcijom igrača i učinkom na pripremama u Sloveniji i Austriji. Ostvarena su tri trijumfa, toliko je doživljeno i poraza, a „zapisan“ je remi bez golova sa drugoligašem Murom. U potrazi za trofejima Zvezda je za trenera dovela Zdenjeka Zemana, iskusnog češkog stručnjaka, koji je karijeru gradio u Italiji i Fenerbahče, ali koji nikad u karijeri nije osvojio pobednički pehar, a upravo je zbog toga i stigao u Ljutice Bogdana.
Vladan Lukić, bivši as crveno-belih, ima interesantno viđenje na ovu temu.
- O Zemanu zaista ne znam mnogo, to što nije osvajao trofeje ne mora ništa da znači, pogotovu ne u ligi kakva je srpska, u kojoj su titule osvajali i konobari, električari, novinari... Hoću da kažem da uloga trenera u našem fudbalu nema veliku važnost, već je važno iskoristiti moć uprave. Klubovi koje je Čeh predvodio nisu bili medijska interesna sfera, dakle nije bio mnogo prisutan. Objektivno, srpska liga nije merilo nečijeg kvaliteta, kod nas je sve relativno, Crvena zvezda je nekad bila najveći, a sada je nižerazredni evropski klub - tvrdi Lukić.
Bez dlake na jeziku, Lukić nastavlja:
- U Srbiji trener nije čak ni najzaslužniji za osvojene trofeje, više je pitanje da li Zvezda kao klub ima snage da se popne na tron? Dragan Stojković Piksi je uz sve organizacione mane koje je imao, sa reprezentacijom izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, a sa Zvezdom za dve godine osvojio dve duple krune, pa je morao da ode, iako je bio jedan od najzaslužnijih za te rezultate.

Razmena igrača sa Budućnošću
Crvena zvezda će uskoro potpisati ugovor sa podgoričkom Budućnošću o razmeni igrača. Šampion Crne Gore obavezeće se da njegovi najbolji fudbaleri u inostranstvo odlaze preko „Marakane“, dok će za uzvrat crveno-beli pod Goricu slati svoje kadrove, talente i igrače na pozajmicu koji trenutno nisu u prvom planu.

Zvezda popravlja imidž,Kovačić novi portparol

Nezadovoljni urušenim imidžom kluba u medijima čelnici Fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučili su se za neke promene, a jedna od njih je i imenovanje novog portparola.

Ilija Kovačić, dosadašnji portparol KK Crvena zvezda i novinar TV B92, ubuduće će biti zadužen za kontakte sa medijima ispred kluba.

Kovačić će na toj dužnosti od 1. avgusta zameniti svog kolegu sa televizije Milana Boškovića.

To nije i jedina promena u načinu ophodjenja Crvene zvezde prema javnosti. Zbog izjava Ognjena Koromana koje su u klubu protumačene kao kritika rukovodstva, odlučeno je i da ubuduće igrači daju izjave samo uz dozvolu ili prisustvo nekog iz kluba.

Koromanu je zbog nediscipline i neodmerenih izjava oduzeta traka, a na predlog predsednika Toplice Spasojevića kapiten će u narednom periodu biti Nenad Milijaš.

Treneru Zdenjek Zemanu, medjutim, nije baš po volji što nije konsultovan prilikom izbora novog kapitena i najavio je razgovor sa predsednikom.

...17:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Blekburn odustao od Kastilja
[ # ]

kastiljo

Premijerligaš Blekburn odustao je od dovođenja ekvadorskog reprezentativca, fudbalera Crvene zvezde Segunda Kastilja.


26-godišnji vezni igrač, koji je prvobitno izjavio kako će potpisati trogodišnji ugovor sa Roversima, bio je pozvan na probu tokom predsezonskih priprema kluba u Nemačkoj, ali nije uspeo da ubedi menadžera Blekburna Pola Insa da mu ponudi ugovor. Kastiljo je u kampu u Bavariji proveo samo tri dana.

"U ovom momentu nećemo poslati ponudu za Kastilja. Igrač se vratio u Crvenu zvezdu", izjavio je predsednik Blekburna Džon Vilijams.

Kastiljo je u beogradski klub došao 2006. i za sada nije izvesno da li će i sledeće sezone nositi crveno-beli dres.

24.07.2008. ...17:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Poraz Zvezde u Celju
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Celju od istoimene ekipe rezultatom 3:2, u prijateljskom meču


Slovenački prvoligaš poveo je 2:0, golovima Močiča u 10. i Gobeca u 24. minutu, a izjednačenje Zvezdi doneli su Nenad Milijaš u 37. i Edgar u 51. minutu utakmice. Celje do pobede stiže šest minuta pre kraja autogolom Dejana Jakovića. To je treći poraz crveno-belih na pripremama, uz tri pobede. Ekipa se u Beograd vraća 28. jula.

Zemanov tim igrao je nešto bolje nego u prethodnim mečevima, ali ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Zvezda je imala prvu šansu, već posle osamminuta, kada je Perović sa peterca propustio da iskoristi grešku golmana Mujčinovića. Slovenci nisu propuštali svoje prilike - Močič je obišao Bajkovića samo dva minuta kasnije, za vođstvo domaćina.

U 19. minutu sudija je propustio da dosudi penal za beogradski tim, pošto je jedan odbrambeni igrač rukom blokirao centaršut Bronovickog. Ponovo je kazna stigla iz prve šanse za Celje - Biščan je sâm izbio pred Bajkovića, i zatim prosledio loptu Gobcu za 2:0.

U 36. minutu Zvezda je najbolju akciju na meču krunisala golom - dupli pâs Perovića i Burzanovića okončan je odličnom loptom za Milijaša, koji pogađa spoljnom stranom kopačke.

U šestom minutu nastavka Bronovicki je poslao loptu za Edgara, koji je bio brži od Mujčinovića i dao gol za 2:2.

Obe ekipe imale su prilike za pobedu, ali je trijumf Slovencima donela Zvezdina odbrana - Jaković je posle centaršuta zahvatio loptu loše i lobovao svog golmana.

Celje: Mujčinovič, Kačičnik, Kelhar, Bulajič (od 55. Marlon), Travner (od 66. Pranjič), Močič (od 55. Anđelkovič), Korun (od 55. Stojanovič), Gobec (od 55. Bakarič), Štraus (od 46. Dvorančič), Biščan (od 46. Bezjak), Urbanč (od 75. Rep).

Crvena zvezda: Bajković, Marković, Jaković, Gaj, Bronovicki, Burzanović (od 79. Nikolić), Diakite (od 46. Vukobratović), Milijaš (od 60. Trajković), Subašić (od 60. Koroman), Edgar (od 60. Tričkovski), Perović (od 46. Blažić).

...12:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Mišković se ne vraća u Zvezdu
[ # ]

miskovic

Uprkos uveravanjima predsednika Crvene zvezde Toplice Spasojevića da će se Marko Mišković vratiti u Upravni odbor kluba, jer je samo "zamrznuo" status, od toga neće biti ništa.

Barem dok Spasojević, Tomić i saradnici ne napuste Ljutice Bogdan 1. Mišković će o toj odluci pismenim putem obavestiti čelnike crveno-belih.

Prema pisanju, "Kurira" i "Glasa javnosti", Marko Mišković nije tražio pomoć oca u sukobu sa Spasojevićem.

On je odluku o odlasku sa "Marakane" doneo zbog uzdržanog stava Crvene zvezde prilikom glasanja za novog predsednika FSS. Mišković smatra da je rukovodstvo kluba napravilo dogovor sa Tomislavom Karadžićem, sa kojim Marko ne govori.

"Marko više ne želi da sedi, a kamoli da ima zajednički posao sa Spasojevićem, a posebno sa Tomićem. On neće da Partizan vodi politiku u Zvezdinoj kući. Ljut je i ogorčen na njih jer su napravili 'dil' sa Karadžićem iako se Upravni odbor kluba tome protivio", kaže neimenovani izvor Kurira blizak Marku Miškoviću i dodaje:

"Zbog toga što Spasojević zamajava javnost pričama da će se Marko vratiti u klub u septembru i da je zamrznuo funkciju, a posebno zato što Tomić priča da mu je Marko kao sin i da ga vode emocije, a ne razum, mladi finansijer odlučio je da im napiše pismo. U njemu od njih traži da više ne lažu novinare i da svima jasno kažu da je on definitivno otišao zbog neslaganja sa vođenjem klupske politike".

23.07.2008. ...14:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Novčane kazne za Zvezdine fudbalere
[ # ]

Photobucket

Zbog kršenja klupske discipline i kašnjenja na povečerje fudbaleri Crvene zvezde Ognjen Koroman, Branimir Subašić i Nikola Mijailović biće novčano kažnjeni, saopštio je sportski direktor beogradskog kluba Goran Bunjevčević. "Radi se o nepoštovanju klupske discipline. Sva trojica su zakasnila da se na vreme vrate u hotel, zbog čega će biti novčano kažnjeni. Želimo da naši igrači budu primer i moraju da znaju šta se od njih očekuje", rekao je Bunjevčević posle sastanka sa igračima na pripremama u Mariboru.

Bunjevčević je dodao da se time zatvara ceo slučaj, da niko neće biti suspendovan, ali da igrači novčanu kaznu treba da shvate kao poslednju opomenu.

"Zeman je insistirao da zauzmemo čvrst stav, u čemu želimo da ga podržimo. Igrači moraju da shvate veliki teret igranja u Zvezdi i zato moraju da budu primer ostalima", kaže Bunjevčević.

Crvena zvezda nastavlja danas pripreme u Sloveniji utakmicom protiv slovenačkog prvoligaša Celja. Meč počinje u 20 časova, a to će biti poslednja provera pred povratak u Beograd.

...12:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Lovre na meti Crvene zvezde
[ # ]

lovre

Direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević najavio je nekoliko dodatnih pojačanja pred početak nove sezone, a na meti beogradskog kluba sada se nalazi i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore Goran Lovre. 26-godišnjem fudbaleru je ovog leta istekao ugovor sa Groningemom, a kako se sa holandskim klubom još uvek nije dogovorio oko produžetka saradnje, u trku za nekadašnjeg omladinca Partizana uključila se i Crvena zvezda, prenosi beogradska štampa.

Lovre bi došao kao zamena za Segunda Kastilja, čiji je prelazak u engleski Blekburn još uvek aktuelan. Prethodne dve sezone nastupao je za Groningem (52 utakmice, 15 golova), a pre toga je od 1998. do 2006. bio član belgijskog Anderlehta. Bio je u sastavu mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore na EP u Nemačkoj i na OI u Atini, 2004. godine.

Lovre je jedan od nekoliko potencijalnih pojačanja Crvene zvezde, a u igri je i dalje reprezentativac Gane Princ Tagoe, koji bi trebalo da bude pozajmljen 'crveno-belima' na godinu dana, kao igrač Palerma.

...12:52 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koroman: "Zašto klub ćuti?"
[ # ]

koroman

Novi kapiten Crvene zvezde Ognjen Koroman izjavio je u Sloveniji na pripremama tima da nije napravio nikakav incident i da nije suspendovan. Koroman je na svoju inicijativu saopštio novinarima koji prate pripreme crveno-belih, svoju verziju priče, i napomenuo da do brojnih nagadjanja ne bi ni došlo, da se oglasio klub i da je imao kome da se obrati iz uprave:

”Zaista sam prvi put priču o nekoj suspenziji čuo od vas novinara. Ne znam šta se dogodilo, niko iz Crvene zvezde mi baš ništa nije rekao! Osećam se ružno, jer je na svim vestima moglo da se čuje da je Koroman suspendovan. Zovu me roditelji, pitaju šta sam to uradio. Ne znam ništa i nemam veze sa bilo kakvim skandalom! Nije mi jasno ko i zbog čega plasira takve informacije. Možda neko iz uprave želi da se skrene pažnja, da se ne priča o slabim igrama i lošim rezultatima na pripremama!?

Na konstataciju novinara, da se nešto ipak dogodilo na pripremama, Koroman je odgovorio:

” Zakasnio sam u hotel 15-20 minuta. Nisam bio pijan, niko me nije ni video kada sam stigao”

Subašić i Mijailović?

” Nismo bili zajedno. Žao mi je i njih jer se svašta piše i priča. Mnogo je totalnih dezinformacija.Zeman mi ništa nije rekao, kao ni bilo ko iz kluba. Ako trener misli da nisam potreban ekipi, nije problem. Mogu da odem!

O mogućem gubitku kapitenske trake?

”Ne razmišljam o tome, jer u klubu ima mnogo nesređenih stvari. Ne znam kome da se obratim! Zbog čega se niko nije oglasio na bilo koji način kada je krenula cela priča? Zbog čega nije izdato saopštenje da nisam suspendovan? Tu se vidi veličina kluba, mora, valjda, da postoji neki stav ako se šire dezinformacije. Normalno treniram sa ekipom i odrađujem maksimalno profesionalno sve obaveze. Ne plašim se bilo čega, pa ni kazne, jer nisam ništa loše uradio. Uopšte mi nije jasno zbog čega tolika pompa oko svega".

Trebalo bi sve da bude jasnije kada stigne sportski direktor?

“ Ne znam da li Goran Bunjevčević dolazi, niti me zanima “ završio je Koroman.

...01:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Na startu Superlige Srbije protiv Vojvodine
[ # ]

Određeni su parovi jesenjeg dela sezone u Superligi Srbije u sezoni 2008/2009. Prvo kolo igra se 16. avgusta. Crvena zvezda gostovaće od 17 časova i 30 minuta u Novom Sadu ekipi Vojvodine.

Raspored utakmica FK Crvena zvezda u Superligi Srbije u sezoni 2007/2008:

1. kolo (16.08.2008. godine)
Vojvodina – Crvena zvezda

2. kolo (23.08.2008. godine)
Banat – Crvena zvezda

3. kolo (30.08.2008. godine)
Crvena zvezda – Habitfarm Javor

4. kolo (13.09.2008. godine)
Čukarički Stankom – Crvena zvezda

5. kolo (20.09.2008. godine)
Crvena zvezda – Jagodina

6. kolo (27.09.2008. godine)
Hajduk Kula – Crvena zvezda

7. kolo (04.10. 2008. godine)
Crvena zvezda – Partizan

8. kolo (18.10.2008. godine)
Napredak – Crvena zvezda

9. kolo (25.10.2008. godine)
Crvena zvezda – OFK Beograd

10. kolo (29.10.2008. godine)
Borac Čačak – Crvena zvezda

11. kolo (01.11.2008. godine)
Crvena zvezda – Rad

12. kolo (08.11.2008. godine)
Crvena zvezda – Vojvodina

13. kolo (15.11.2008. godine)
Crvena zvezda – Banat

14. kolo (22.11.2008. godine)
Habitfarm Javor – Crvena zvezda

15. kolo (29.11.2008. godine)
Crvena zvezda – Čukarički Stankom

16. kolo (06.12.2008. godine)
Jagodina – Crvena zvezda

17. kolo (11.12.2008. godine)
Crvena zvezda – Hajduk Kula

22.07.2008. ...13:52 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ZVEZDA: Raskid sa Mijailovićem zbog alkohola
[ # ]

mijailovic

Ognjen Koroman i Branimir Subašić prekršili su disciplinski pravilnik Crvene zvezde.

Ekipa koju predvodi Zdenjek Zeman se nalazi na pripremama u Sloveniji gde su se dvojica fudbalera "ogrešila" o pravila češkog stručnjaka.

Povečerje je predviđeno za 23 sata i u to vreme svi igrači moraju da budu u svojim sobama. Koroman i Subašić su prethodno otišli u grad i nisu se vratili do tog termina već su viđeni kako u hotel stižu nekoliko sati kasnije.

Zeman je odmah reagovao i dan kasnije, u nedelju, ih kaznio. Nije im pružio šansu u prijateljskoj utakmici sa Koroškom u Dravogradu.

Trener Crvene zvezde će od sportskog direktora Gorana Bunjevčevića tražiti da njih dvojicu dodatno kazni, verovatno novčano.

Greh Koromana i Subašića je potvrđen, ali kako MONDO nezvanično saznaje, u njihovom društvu je bio i Nikola Mijailović, koji je za razliku od saigrača bio pod dejstvom alkohola.

Novajlija crveno-belih se u ponedeljak vraća u Beograd, a zvanični stav je razlog povratka dodatna dijagnostika zbog povrede.

Međutim, kako saznajemo, sa Mijailovićem će biti raskinut ugovor zbog kršenja klupske discipline.

21.07.2008. ...13:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda - Koroška Dravograd 9:0
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su slovenačku ekipu Koroška Dravograd rezultatom 9:0 (3:0).


U šestoj prijateljskoj utakmici tokom priprema Zvezda se raspucala protiv slovenačkog trećeligaša, koji je u termin "uskočio" tokom dana kao zamena za sofijsku Slaviju. Tri gola postigao je Tričkovski, po dva Edgar i Burzanović, a po jedan Maksimović i Perović. Meč je odigran u Dravogradu pred oko 300 gledalaca, uglavnom Zvezdinih navijača.

Posle dva uzastopna poraza, u duelima sa Šljonskom i Sigmom, Zvezda je protiv upadljivo slabijeg rivala kontrolisala igru od samog starta. Posle dva Edgarova promašaja, Brazilac se odlučio na asistenciju Maksimovića za Zvezdino vođstvo u 14. minutu.

Isti tandem je zamenio uloge u 27. minutu, a Edgar je glavom savladao Veršovnika. Samo dva minuta kasnije Edgar je ponovo najviši u skoku posle Markovićevog kornera i Zvezda vodi 3:0.

Na poluvremenu Zdenjek Zeman vrši pet izmena (Dević je umesto Maksimovića ušao još u finišu prvog dela), a najbolji utisak od novih igrača na terenu ostavio je Tričkovski. Makedonski reprezentativac je već posle tri minuta pogodio prečku na asistenciju Tomovića i najavio het-trik, koji će uslediti.

U 51. minutu domaća ekipa je dobila najbolju šansu na utakmici, ali je Stamenković odbranio penal Šteharniku.

Samo dva minuta kasnije Perović dodaje Burzanoviću za četvrti gol dana. U 58. minutu Tomović i Tričkovski ponovo kombinuju za prvi gol Makedonca i peti gol Zvezde. Još šest minuta trebalo je Zvezdi za šesti gol, posle odličnog duplog pâsa sa Perovićem pogodio je Burzanović.

Stotinak sekundi kasnije u strlce se upisao i Perović, na pâs Tričkovskog. Preostala dva gola postiže bivši član Rabotničkog u završnih deset minuta.

Crvena zvezda: Radivojević (od 46. Stamenković), Marković (od 46. Tomović), Jaković (od 46. Nikolić), Gaj, Bronovicki, Trajković (od 46. Tričkovski), Diakite (od 46. Vukobratović), Burzanović, Maksimović (od 39. Dević), Perović, Edgar.

...01:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

CZ: Ništa od Drinčića, stiže Tagoe
[ # ]

gavrancic

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević izjavio je na pripremama tima u Sloveniji da je u toku finalizacija dogovora oko novih pojačanja za narednu sezonu. Princ Tagoe iz Gane je konačno vrlo blizu "Marakane" ali kao pozajmljeni igrač italijanskog Palerma.

Igrač Al Itifaka prema pisanju "Sporta" će narednih dana potpisati ugovor sa članom Serije A, a onda zbog viška stranaca van EU, proslediti visokog napadača u Beograd na pozajmicu.

"Crveno-belima" je ponudjen novi igrač iz Ekvadora, kao zamena za Kastilja (Kinjones), dok je prema rečima Bunjevčevića u opticaju je i dalje dovodjenje Nemanje Vučićevića iz Kelna,za koga je Crvena zvezda poslala i zvaničnu ponudu.

Dolazak Nikole Drinčića iz Amkara je definitivno propao jer predstavnici najprijatnijeg iznenadjenja ruskog prvcenstva ne žele da ga prodaju, ali je ponovo aktuelna opcija sa angažovanjem Gorana Gavrančića.

18.07.2008. ...12:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kastiljo u Blekburnu,ali na probi!
[ # ]

kastiljo

Segundo Kastiljo trebalo bi da predje u Blekburn, ali pre nego što potpiše ugovor Ekvadorac će prvo morati da se dokaže menadžeru Polu Insu.

Čelnici Blekburna pozvali su veznog fudbalera Crvene zvezde da im se pridruži na pripremama u Nemačkoj, kako bi se uverili u njegove kvalitete, pre nego što olakšaju klupsku kasu za šest miliona funti.

Klub sa Ivud Parka sada čeka odobrenje Crvene zvezde da Kastiljo dodje na probu.

"Radimo na tome da ga dovedemo u Nemačku, ali ne znam da li ćemo uspeti”, rekao je predsednik Blekburna Džon Vilijams televiziji "Skaj".

16.07.2008. ...17:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Mišković otišao iz Zvezde zbog Toleta!
[ # ]

miskovic

Marko Mišković od utorka uveče nije član Upravnog odbora Crvene zvezde, a ostavku je podneo zato što crveno-beli na izboru za predsednika Fudbalskog saveza Srbije nisu glasali protiv Tomislava Karadžića.

Mišković je, piše "Kurir", sasuo u lice sve što je imao predsedniku Toplici Spasojeviću, generalnom sekretaru Zoranu Damjanoviću i potpredsedniku Miletu Tomiću, optuživši ih da su ga izdali i da ne može da im oprosti što su dali tihu podršku čoveku koji je na sraman način preko sudija u prošloj sezoni oteo oba trofeja crveno-belima.

List navodi da je Mišković dao reč funkcionerima Vojvodine, Napretka i regiona zapadne Srbije da će klub iz Ljutice Bogdana biti protiv Tomislava Karadžića i da smatra da Tole ne bi tako lako mogao da slavi pobedu da je Zvezda jasno zauzela stav da je protiv dosadašnjeg prvog čoveka Partizana.

Mišković i Karadžić imali su verbalni duel posle revanš utakmice polufinala Kupa Srbije, nakon čega je finansijer crveno-belih odlučio da ode iz kluba, ali je na nagovor Spasojevića i Damjanovića ipak ostao.

Inače, telefon Marka Miškovića usijao se u sredu. Prijatelji zovu i proveravaju da li je istina da je napustio UO Crvene zvezde, a sa druge strane žice stiže odgovor "Da!".

Sredinom aprila Mišković se predomislio, a da li će i ovog puta - videćemo.

...15:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koroman: Nikada teže pripreme
[ # ]

ognjeni

Ognjen Koroman jedan je od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde, koji sa velikim ambicijama očekuje narednu sezonu. Dosadašnje pripreme ocenio je kao najteže u karijeri, ali veruje da je ekipa na pravom putu da spremna dočeka takmičarske mečeve.

Nikada u mojoj karijeri nisam imao teže pripreme. Odradili smo bazični deo u kojem je najteže bilo prepodnevno trčanje. Najbitnije je da je to prošlo i da smo svi zdravi, da su svi igrači izdržali sve napore i da je Šef zadovoljan.

Na dosadašnjim prijateljskim utakmicama Koroman je obavljao ulogu kapitena Crvene zvezde.

Ne opterećujem se kapitenskom trakom. Uz Milijaša, Markovića, Gaja treba da iznesem teret na svojim plećima i svako od nas mora da izvuče maksimum iz ove sezone. Kapitenska traka je obaveza koja me motiviše da se smirim, ne komentarišem suđenje i ponašam se drugačije nego u pojedinim situacijama prošle sezone, kada sam znao da napravim neprimerene poteze.

Poput Šefa stručnog štaba, ni Ognjen Koroman ne pridaje naročit značaj dosadašnjim rezultatima u pripremnom periodu.

Odigrali smo četiri utakmice i to nije pravo merilo, pogotovo jer smo pred svaki meč imali pretpodnevni trening, odnosno trčali bi po deset kilometara. Pripremne utakmice su jedno, prvenstvo i takmičarski dueli sasvim nešto drugo.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa je pretrpela izvesne promene.
Nedostatak Milovanovića, Tutorića, Jestrovića i ostalih igrača koji su otišli nije lako nadoknaditi. Došlo je dosta mladih, perspektivnih igrača, željnih dokazivanja. Nadam se da ćemo napraviti jednu dobru ekipu i da ćemo uspeti da, što je najbitnije po meni, se plasiramo u Ligu UEFA i osvojimo titulu u narednom prvenstvu.

Sa druge strane večiti rival nije pretrpeo značajnije kadrovske promene.

Partizan je zadržao sve igrače, osim Jovetića. Doveo je Paunovića i još nekoliko mladih igrača. Mislim da su po kvalitetu na prošlogodišnjem nivou. Što se nas tiče, mislim da je rano suditi o kvalitetu ove ekipe. Došlo je dosta dobrih igrača pre svih Subašić, Mijailović, sviđa mi se Vukobratović koji je došao iz Vojvodine, o Markoviću ne treba trošiti reči. Mi smo se u neku ruku pojačali, međutim treba nam i prostora i vremena da se uigramo i pružamo prave partije.

Koroman smatra da je Crvena zvezda odlaskom Jestrovića ostala bez klasičnog špica.

Najveći gubitak je odlazak Jestrovića. Zvezda je uvek imala dobre špiceve i mislim da nam nedostaju klasični napadači. Došao je Edgar i videćemo koliko će mu vremena biti potrebno da se adaptira. Reč je o kvalitetnom fudbaleru, ali je pred njim period adaptacije. Mislim da je pravi igrač.

Dolaskom novog trenera dolazi i do promena u sistemu igre.

Meni lično taj sistem odgovara i za njega je potrebno imati odgovarajuće igrače. Međutim, ima igrača kojima sistem ne odgovara što je sasvim normalno. Šef je taj koji postavlja taktiku i ne treba mi da je komentarišemo. Treba nam mesec dana da se uigramo i uklopimo. On je dugo godina igrao taj sistem i iz razgovora sam zaključio da ćemo i kući i na strani igrati taj sistem.

Dosta se govorilo o odlasku Koromana u ovom prelaznom roku. Sada dileme više nema.

Definitivno sam tu i mislim da ću ostati do decembra. Meni je lepo u Zvezdi, pogotovo što sam kod kuće. Ali ako se ukaže neka dobra ponuda koja bi zadovoljila i mene i Klub, videćemo. Imao sam nekoliko ponuda koje se nisu pojavile u javnosti za koje smo znali samo ljudi iz Uprave i ja. Radilo se prvenstveno o turskim klubovima, ali to nisam želeo da komentarišem. Uprava Kluba je odlučila da ostanem i ja sam sada tu.

...15:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Protiv Sigme u Hof bei Štradenu
[ # ]

Photobucket

Poznat je termin i mesto odigravanja naredne prijateljske utakmice Crvene zvezde na pripremama za novu sezonu.


Crvena zvezda će 17. jula od 18 časova igrati protiv češke Sigme u austrijskom mestu Hof bei Štradenu, koje je od Maribora udaljeno 44 kilometara.


Tri dana kasnije protivnik Crvene zvezde biće Slavija iz Sofije. Meč se igra u Radencima sa početkom od 18 časova i 30 minuta.

...15:27 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman: Rezultat nije u prvom planu
[ # ]

zeman

Dan posle utakmice sa poljskim Slask Vroclavom, koju je Crvena zvezda izgubila na pripremema u Sloveniji 4:0, trener Zdenjek Zeman sumirao je utiske o prikazanoj igri.

Rezultat na pripremama nije u prvom planu, jer mnogo radimo, uz velike napore kojima su izloženi igrači. Bez obzira na sve, odigrali smo loše prvo poluvreme i za to ne postoji opravdanje. Često pronalazimo alibi i kažemo da se radi naporno, tvrdeći da je to razlog našeg neuspeha. Teren je bio jako težak posle kiše i drugačiji od onoga na koji smo se navikli u Austriji. Ovo je na neki način i izvinjenje za jučerašnju igru i rezultat koji smo napravili. Sigurno radimo drugačije od ostalih ekipa i juče se videlo da su timovi svežiji od nas u ovom periodu, jer smo mi još uvek u ranoj fazi pripremama za prvenstvo i Evropu.
Na taktičkom planu takođe smo loše igrali. Umoran igrač ne treba da vuče i zadržava loptu, već treba brzo da je se oslobađa. Trener sam koji insistira na kolektivnoj igri, a ne individualnoj. Igrači treba da pronađu prave pozicije na terenu i da se postavljaju taktički dobro.

Poslednjih nekoliko dana na pripremama sa crveno-belima nalazi se i reprezentativac Malija Murtala Dijakite, dok je Brazilac Teser više od sedam dana uz ekipu. Obojica su na probi.

Dijakite je na probi. Došao je prekjuče, već u ponedeljak je igrao utakmicu. Radi se zadnjem veznom igraču. Takav tip igrača nam je neophodan, jer je situacija oko Kastilja neizvesna, kao i njegov ostanak u Klubu.
Teser ima problema sa povredama od kako je došao. Nije imao sreće da odigra ni jednu prijateljsku utakmicu jer se povredio trećeg dana od dolaska. Nadam se da će se oporaviti brzo kako bi normalno mogao da trenira i radi sa ostatkom ekipe. Teser je kvalitetan igrač koji može da nam pomogne. Nije hteo odmah da potpisuje ugovor, pre nego što što se ljudi iz Kluba ne uvere u njegove mogućnosti i kvalitete i potvrde da je pojačanje.

Crvena zvezda se posle dve nedelja priprema u Austriji, preselila u Sloveniju gde će provesti isti vremenski period.

U Austriji smo radili na sticanju snage. Krenuli smo sa dugim distancama, sada se one skraćuju i povećava se brzina kod igrača. Na pola smo puta i radićemo na sve kraćim distancama, kako bi igrači sticali eksplozivnost. Akcenat će biti i na taktičko-tehničkim detaljima i uigravanju ekipe. Igračkim potencijalom sam zadovoljan, mada uvek može i bolje.

Zeman je analizirao i taktičke aspekte u igri Crvene zvezde na prethodnim mečevima.

Za sada imamo problem u svim linijama. Igrači su još na početku i nisu prihvatili novi način igre koji pokušavam da im nametnem. Sigurno je da treba određeno vreme da se prilagode. Mi imamo još mesec dana da se upoznamo i da igrači shvate šta se od njih traži na terenu. Neophodno je da igrači prihvate osnove po kojima bi trebalo da igramo. Na tome moramo dosta da radimo. Svi igrači koji su došli igrali su u drugačijim sistemima. Naravno, problemi postoje, ali zato smo tu da radimo. Svako od igrača misli drugačije. Tražim da se svi stave u službu ekipe i postavim igru po svom ukusu. Igrači mnogo drže loptu u nogama. Moraju brže da je se oslobađaju posle jednog, dva dodira i kroz igru da dođu do protivničkog gola. Svaka velika ekipa ima svoj sistem igre, od kojeg ne odustaje. Mi ćemo imati svoju igru. Moja filozofija je da njoj treba protivnici da se prilagođavaju.

Igračima je nametnut žestok ritam na početku priprema. Zeman očekuje da će do početka sezone stvari doći na svoje mesto i da će se igračima vratiti svežina.

Iskustvo mi govori da bi to trebalo da bude početkom prvenstva. Ubeđen sam da su porazi u ovom trenutku dobri za tim, kako bi igrači shvatili neke stvari i zalagali se više u narednim utakmicama – zaključio je Zdenjek Zeman.

...15:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Crvena zvezda – Slask Vroclav 0:4
[ # ]

Photobucket

Stadion u Beltincima
Gledalaca:150
Glavni sudija: Ljubo Altolin
Pomoćnici: Jožo Koren, Boris Žiža

Crvena zvezda: Radivojević, Marković (Nikolić 45), Tomović (Jaković 45), Gaj (Dević 45), Bronovicki (Jokić 45), Dijakite (Trajković 45), Vukobratović, Milijaš (Burzanović 45), Maksimović (Some 45), Koroman (Perović 45), Subašić (Edgar 45)

Slask Vroclav: Olševski, Celeban, Vojčik, Čat, Pavlec, M. Gančaržik, Gorski, Soča, Ostrovski, Sabočinski, Sotirović
Igrali još: Kačmarek, Tvorek, Pokornji, Volsek, Židžak, Timinski, Ultaroski, J. Gančaržik, Gudzinski, Ševčuk

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su prvi neuspeh na pripremama za predstojeću sezonu. Naš tim poražen je od poljskog prvoligaša Slask Vroclava 4:0. Utakmica u Beltincima odigrana je po teškim vremenskim uslovima i nakvašenom terenu, jer je neposredno pre početka meča padala jaka kiša.

2. minut: Prva pretnja po gol Crvene zvezde. Loptu je na sredini izgubio Gaj. Sabočinski prolazi po desnoj strani, nezgodno centira, Sotirović ne stiže do lopte

6. minut: Sotirovć je odigrao dupli pas sa Timinskim na ivici kaznenog prostora Crvene zvezde, ulazi u šesnaesterac, šutira sa desetak metara iskosa sa desne strane. Lopta se od stative odbija u gol Crvene zvezde, 1:0 za Slask Vroclav

9, minut: Prekšaj nad Maksimovićem na tridestak metara sa desne strane od gola Slaska. Centaršut je izveo Milijaš, ali je Gaj bio zamalo kratak

13. minut: Posle velike gužve u kaznenom prostoru Crvene zvezde lopte se dokopao Sotirović na petercu, odlično je umirio i savladao nemoćnog Radivojevića, 2:0 za Slask Vroclav

16. minut: Crvena zvezda propušta sjajnu priliku. Koroman šutira sa leve strane sa desetak metara. Golman Olševski kratko odbija loptu, Subašić iz dobre pozicije pogađa samo stativu

34. minut: Posle sjajnog razigravanja Milijaša, Vukobratović izlazi sam ispred golmana Slaska i ne uspeva da ga savlada. Olševski je odlično reagovao

45. minut: Osim žutog kartona Koromana do kraja prvog poluvrema nije bilo interesantnijih momenata

U drugom povremenu oba tima igrala su sa gotovo kompletno izmenjenim sastavima. Borba se vodila uglavnom na sredini terena i golmani su bili nezaposleni do 79. minuta.

79. minut: Dević je skrivo penal i zaradio je žuti karton zbog faula u kaznenom prostoru nad Ševčukom. Siguran realizator bio je Gudzinski. 3:0 za Slask Vroclav

81. minut: Gudzinski je ponovo strelac za Poljake. Centarfor Slask Vroclava postigao je lep gol udarcem sa dvadesetak metara. 4:0 za Slask Vroclav

Do kraja utakmice nije bilo šansi za oba tima. Narednu utakmicu na pripremama u Sloveniji fudbaleri Crvene zvezde igraju 17. jula od 18 časova sa češkom Sigmom.

...15:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman zadovoljan pripremama
[ # ]

pripreme

Iako je Crvena zvezda igrala nerešeno 0:0 sa slovenačkim drugoligašem Murom, trener Zdenjek Zeman je zadovoljan viđenim na terenu.


Tom utakmicom beogradski klub je završio prvu nedelju priprema u austrijskoj banji Bad Tacmansdorfu. U prvoj pripremnoj utakmici ’’crveno-beli’’ su savladali austrijskog četvrtoligaša Ilca sa 13:0.

’’U ovom momentu ekipa nije spremna za jake utakmice. Naporno radimo. Igrači su umorni, noge su im teške. Za razliku od prvog meča odnos prema igri bio je odgovarajući. I to je veoma bitno da se naglasi. Odradili smo samo dva taktička treninga do sada na koje su igrači dobro reagovali. Siguran sam da ćemo u narednom periodu raditi još dosta na svim segmentima igre i značajno ih poboljšati’’, rekao je Zeman.

Trener Crvene zvezde izjavio je da je u dva pripremna meča želeo da upozna nove igrače i primeni stvari koje su radili na treningu.

’’Utakmice koje smo odigrali nemaju naročitu težinu i značaj za mene, jer se nalazimo tek na početku priprema. Protiv Ilca sam želeo da se upoznam sa karakteristikama igrača. U duelu sa Murom važno je bilo primeniti određene stvari koje smo radili na treninzima. Igrači su u tome uspeli, iako su jako umorni. Zato imam razumevanja i za greške koje su se dešavale, jer se žestoko radi. Zadovoljan sam onim što sam video i šteta je što nisam imao na raspolaganju ceo tim. Što se pojačanja tiče imam određenu ideju šta nam nedostaje, ali o tome ne bih da govorim’’, rekao je Zeman.

Veliki broj igrača Crvene zvezde žalio se prethodnih dana na povrede.

’’Moram priznati da je ovo za mene neuobičajno. Iza sebe imam bar 30 priprema sa različitim ekipama i nikada se nije deslio da se toliko igrača žali na bolove u kolenu. Ono što je interesantno je da su svi ti igrači, osim jednog, u prošlosti imali problema sa kolenom i povrede. Očigledno je da oporavak nije bio dovoljno dobar, ali na to ne mogu da utičem. Ono što je bitno je da se kod svih igrača vidi ogromna želja za radom. Prisutan je veliki entuzijazam. Nadam se da će svi brzo oporaviti kako bi ih video na utakmicama, jer to je najbolji način da se stekne uvid u njihove kvalitete’’, izjavio je Zeman.

09.07.2008. ...19:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ponovo trčanje i rad na snazi
[ # ]

trening

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sa žestokim radom na pripremama u Bad Tacmandorfu. Iako je ekipa juče u prepodnevnim časovima imala trening, da bi popodne igrala prijateljski meč sa Ilzom, trener Zdenjek Zeman ne odustaje od dosadašnjeg jutarnjeg režima koji podrazmeva isključivo trčanje i rad na sticanju snage.

Ponovo je bicikl bio u “modi“ među članovima Stručnog štaba, dok su igrači trčali različite deonice u obližnjem parku. Trening su zbog lakših povreda preskočili Burzanović, Subašić i Ninkov, kojima se naknadno pridružio i Tomović zbog bolova u predelu kolena.

Popodne će se ponovo raditi na snazi, ali i taktici. Igrači su dobili zeleno svetlo da na kraju napornog dana odu do bazena i opuste se posle još jednog paklenog dana u Bad Tacmandorfu.

06.07.2008. ...16:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Teser stigao na probu
[ # ]

teser

Luiz Teser, brazilski internacionalac, stigao je sinoć preko Milana u Beč i odmah se pridružio crveno-belima u Bad Tacmandorfu. I pored dugačkog i iscrpljujućeg puta Teser se odmah našao na raspolaganju treneru Zdenjeku Zemanu i trenirao je jutros sa ostatkom ekipe.

Stigao sam jako umoran, ali sam trenirao jutros. Biće mi potrebno određeno vreme da se adaptiram zbog velike vremenske razlike, ali se nadam da ću brzo uspeti da uhvatim ritam sa ostatkom ekipe. Prethodnih nedelja nisam trenirao u Brazilu i sigurno je da imam veliku želju što pre to da nadoknadimi nametnem se treneru Zemanu.

Luiz Teser rođen je 16. maja 1987. godine. Igra na poziciji desnog veznog fudbalera, po potrebi i desnog beka. Tokom karijere nastupao je za Koritibu, Atletiko Mineiro, Žoinvil, Ituaro, Leće, Taranto. Interesanto je su Teser i Edgar bili saigrači u Žoinvilu, a odmah po dolasku Tesera u Austriju postali su i cimeri u sobi.

...16:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Edgar:Želim da se dokažem u Crvenoj zvezdi
[ # ]

Photobucket

Edgar da Silva ima 21. godinu i najzvučnije je inostrano pojačanje Crvene zvezde u dosadašnjem toku prelaznog roka. Prethodne dve sezone proveo je u Portugalu igrajući za Beira Mar, Porto i Akademiku. Dolazak u Srbiju novi je izazov za talentovanog cetnarfora, koji ima mnogo razloga da se dokaže.

Crvena zvezda je veliki klub, bivši šampion Evrope i sveta. Imam veliko poštovanje prema Klubu i ne razmišljam o prethodnim iskustvima. Želim da se izgradim kao igrač u ovakvoj sredini i pokažem svoje kvalitete. Ostavljam na stranu prošlost i jedino što me interesuje je budućnost u Crvenoj zvezdi i osvajanje trofeja. Čuo sam mnogo toga lepog o Beogradu, novom klubu, navijačima, Beogradu. Siguran sam da sam napravio pravi izbor dolaskom u Crvenu zvezdu i moj cilj kao napadača je da me pamte po golovima i lepim potezima.

Kao i kod ostalih Brazilaca sport je od najranije mladosti bio sastavni deo Edgarovog života.

Dolazim iz sportske familije. Deda sa majčine strane bio je profesionalni fudbaler u nekoliko manje poznatih brazilskih klubova i tako sam zavoleo fudbal. Pratio sam njegove igre, redovno odlazio na utakmice i treninge. Oduvek sam voleo i druge sportove. Karijeru sam počeo kao golman i tek u 14. godini su odlučili da me gurnu u napad.

Iako konstitucijom podseća na košarakaša ili odbojkaša, Edgar je na prvim treninzima pokazao da je veoma spretan sa loptom u nogama.

Volim skok igru, što je i logično jer sam prilično visok. Dobro se snalazim u kaznenom prostoru i volim da asisitiram. Ono što je neophodno da popravim su brzina i startnost. Na tome najviše radim i sigurno je da ću ostvariti napredak tokom pripremnog perioda, pogotovu jer trener Zeman insistria na izuzetnoj fizičkoj pripremljenosti. Taktički gledano nemam omiljenu formaciju. Fudbal u Evropi taktički je mnogo zahtevniji, nego u Brazilu gde se ne instira toliko na pojedinostima u igri, već se više umire u lepoti fudbala.


Tokom karijere radio je i sa nekoliko poznatih trenera kao prvotimac Sao Paola, Porta ili mladi reprezentativac Brazila do 20 godine. Dosadašnja iskustva sa Zdenjekom Zemanom su jedinstvena.
Mnogo je sličnosti među trenerima, posebno kada je priprema ekipe u pitanju. Zeman je ipak drugačiji. Na svakim priprema se trči, ali nigde ovoliko kao kod Zemana. Sigurno je da ćemo spremni dočekati početak sezone. Napori su veliki, ali ih za sada podnosim bez većih problema. Leto sam iskoristio za odmor sa porodicom u Sao Paolu i stigao sam u Beograd sa velikom željom da se dokažem i kvalitetno radim.

Kao i kod svakog inostranog igrača, jezička barijera u početku predstavlja određeni problem. Edgar ističe da ga je ekipa dobro prihvatila, olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da saigrač Dević govori portugalski, kao i da se od juče na probi nalazi njegov sunarodnik Teser.

San svakog brazilskog igrača je da se jednoga dana oproba inostranstvu. Na moju sreću moje prvo inostrano iskustvo bio je Portugal, gde se govori isti jezik i kultura je veoma slična brazilskoj. Srbija je drugačija zemlja, ali prvi utisci su veoma pozitivni. Beograd sam slabo video, ali sam razgledajući ga uglavnom iz kola zaključio da je veoma lep grad u kojem je jako toplo preko leta, mnogo toplije nego u Sao Paolu.

Edgar ne priča mnogo van terena. Povučen je i miran. Ističe da je takve prirode, teško se ljuti ili svađa.

Veoma sam smiren i uvek sam bio takav. Ne ulazim u sukobe i nikada u karijeri nisam dobio crveni karton zbog sukoba na terenu. Nekoliko puta samo što nisam izgubio glavu na terenu u duelima sa protivničkim igračima, ali i to je sastavni deo fudbala. Možda sam i previše miran, ali prosto nisam konfliktna ličnost.

U dosadašnjem toku karijere Edgar ima trofeje sa Sao Paolom, Portom i mladom reprezentacijom Brazila.

...16:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda počela trinaesticom
[ # ]

pripreme

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Austriji protiv lokalnog Ilca, člana četvrte austrijske lige.


„Crveno-beli“ su meč dobili sa ubedljivih 13:0 (6:0), a golove su redom postizali Nikolić, Burzanović (3), Tričkovski, Bronovicki (2), Perović, Trajković, Koroman (4). Zvezda će na pripremama u Austriji i Sloveniji odigrati još najmanje šest mečeva. Sledeći duel na programu je u utorak protiv Hartberga.

Crvena zvezda: Radivojević, Bronovicki, Mijailović (Marković 45), Gaj (Jaković 45), Tomović (Dević 45), Vukobratović (Bogdanović 45), Nikolić (Trajković 45, Jokić 83), Burzanović (Milijaš 45), Blažić (Koroman 45), Some (Maksimović 45), Tričkovski (Edgar 45, Perović 83).

Već od prvog minuta razlika u kvalitetu bila je očigledna i bilo je samo pitanje kada će Zvezda stići do prednosti. Prvi je zapretio Tričkovski koji je sa nekoliko metara šutirao glavom preko gola posle centaršuta Somea sa desne strane. Usledila su dva pokušaja Igora Burzanovića sa distance, ali je u oba slučaja uspešniji bio golman Ilca. Konačno, vođstvo Crvene zvezde je došlo u 14. minutu posle sjajne akcije koju je započeo Bronovicki.

Poljski reprezentativac je preuzeo loptu na desnoj strani u visini kaznenog prostora Crvene zvezde. Posle desetak pretrčanih metara preciznom loptom pronalazi duž desne aut linije Somea koji je centrirao Tričkovskom u kaznenom prostoru. Makedonski reprezentativac imao je dovoljno vremena lepo da umiri loptu i odloži je ka Nikoliću koji je sa nekoliko metara rutinski savladao golmana austrijskog tima Markusa Haberla.

Prednost je udvostručena u 25. minutu. Tričkovski je odlično prošao i nesebično pronašao u kaznenom prostoru Burzanovića koji situaciju „jedan na jedan“ sa protivničkim golmanom lako rešava u svoju korist. Samo dva minuta kasnije već je 3:0 za Crvenu zvezdu. Blažić je iskoristio slabo kombinovanje odbrane domaćeg tima i oduzeo je loptu na 30-ak metara od protivničkog gola. Posle dva driblinga, pronalazi Tričkovskog koji posle dve asistencije postiže i gol.

Na četvrti gol čekalo se do 44. minuta. Burzanović dobija loptu od Vukobratovića, izlazi sam na golmana Haberlea lako ga zaobilazi i postiže svoj drugi gol na meču. Samo minut kasnije u strelce se upisao i Bronovicki. Tomović je izneo loptu do centra terena i pravovremeno pronalazi Bronovickog koji se lepo ubacio iz drugog plana.

pripreme

Seriju golova u prvom poluvremenu zaokružio je het trikom Burzanović, koji je obavljao i ulogu kapitena. Novi član Zvezde Mijailović probio je po desnoj strani i nesebično je asistirao Burzanoviću koji je pogodio prazan gol.

Na poluvremenu trener Zdenjek Zeman je ostavio samo na terenu golmana Radivojevića i Bronovickog koji je promenio stranu i umesto desnog obavljao je ulogu levog beka.

U sedmom minutu drugog poluvremena Zvezda postiže sedmi gol. Koroman je pobegao kompletnoj odbrani Ilca posle dodavanja Milijaša i lako je zatresao mrežu austrijskog tima. Koroman je postigao i osmi gol. Posle duplog pasa sa Edgarom izigrana je kompletna odbrana Ilca, Koroman prolazi golmana Hoberlea i laganim trkom ulazi u protivnički gol sa loptom.

Koroman je učestvovao i u akciji kod devetog gola. Kapiten crveno-belih u odigrao je dupli pas sa Bronovickim koji parabolom sa ivice kaznenog prostora postiže najlepši gol na meču. Do dvocifrenog broja postignutih golova Crvena zvezda dolazi u 78. minutu. Ponovo je strelac Koroman.

U poslednjih deset minuta Crvena zvezda postiže još tri gola. Strelci Koroman, Trajković i Perović za konačnih 13:0.

Novi trener ekipe Čeh Zdenjek Zeman i pored ubedljivog trijumfa nije bio zadovoljan.

"Ovo je bila prva utakmica na pripremama na kojoj sam želeo da se upoznam sa karakteristikama igrača, jer smo tek jutros prvi put radili na taktici od kako smo počeli pripreme. Sigurno će tražiti drugačiju igru od one koju je do sada igrao ovaj tim. Ekipi će biti potrebno određeno vreme da prihvati koncept igre na kojem insistiram, ali imamo dosta vremena za to. Nisam zadovoljan onim što smo prikazali bez obzira na ubedljivu pobedu. Moramo mnogo raditi u taktičkoj fazi", rekao je Čeh.

...16:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Milovanović potpisao za Lans
[ # ]

milovanovic
Milovanović i predsednik Lansa Žerve Martel (Foto: Zvanični sajt)

Dosadašnji kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović i zvanično je novi član Lansa.


Milovanović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa francuskim drugoligašem i tako se pridružio Nenadu Kovačeviću, nekadašnjem saigraču iz Crvene zvezde, od koga je 2006. preuzeo kapitensku traku 'crveno-belih', dok je Milan Biševac, u međuvremenu, potpisao za prvoligaša Valensijen.

Lans je prošle sezone izgubio status prvoligaša, zauzevši 18. mesto u Ligi 1, a Milovanović je najavljen kao jedno od glavnih pojačanja u pokušaju povratka u elitu.

Milovanović je skoro kompletnu karijeru proveo na 'Marakani' i uz Dušana Bastu poslednji je napustio Ljutice Bogdana od talentovane generacije Zvezdinih fudbalera, koja je izašla na scenu 2001. i 2002. godine.

Odigrao je preko 200 mečeva za Crvenu zvezdu, kao i dve utakmice za 'A' tim Srbije, dok je pre toga bio kapiten mlade reprezentacije.

05.07.2008. ...12:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Milovanović prelazi u Lans?
[ # ]

milovanovic

Kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda otputovao je u Francusku na završne pregovore o prelasku u redove tamošnjeg drugoligaša Lansa.


"Francuzi su bili najkonkretniji i kako sada stvari stoje na putu sam da predjem u Lans. Crvena zvezda je moja najveća ljubav i nije lako posle toliko godina napustiti klub. Međutim, profesionalac sam i nekada se moraju donositi odluke koje nemaju mnogo veze sa emocijama", rekao je povremeni srpski reprezentativac.

Milovanović je postigao usmeni dogovo sa predstavnicima Lansa, za koji su prethodne sezone nastupali još dvojica bivših fudbalera Zvezde Milan Biševac i Nenad Kovačević. Biševac je u medjuvremenu potpisao za Valensijen.

"Lans je veliki klub, ali je nažalost prošle sezone izgubio status prvoligaša. Jasno mi je stavljeno do znanja da su ambicije Lansa u narednoj sezoni velike. Povratak u elitni rang takmičenja je prioritet", rekao je Milovanović.

"Razgovarao sam i sa Biševcem i Kovačevićem koji su mi takodje mnogo toga lepog rekli o klubu", dodao je Milovanović, koji je za Zvezdu odigrao više od 200 utakmica.

Milovanović će, ako do transfera i dodje, sa Lansom potpisati četvorogodišnji ugovor.

04.07.2008. ...16:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Džaja na slobodi!
[ # ]

dzaja

Vrhovni sud Srbije u petak je ukinuo pritvor bivšim visokim funkcionerima FK Crvena zvezda Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću.

VSS je saopštio da je kao neosnovane odbio predloge istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu i okružnog javnog tužioca da Draganu Džajiću, Milošu Marinković i Vladimiru Cvetkoviću pritvor produži za još mesec dana.

"Imajući u vidu vreme izvršenja krivičnih dela, činjenicu da je većina članova Upravnog odbora Crvene zvezde saslušana, da su saslušani svi učesnici transfera, i posebno periodu krivičnih dela čije se dokazivanje zasniva pre svega na materijalnim dokazima, a sva neophodna dokumentacije je pribavljena, to više ne stoji nijedan razlog za zadržavanje okrivljenih", navodi se u saopštenju.

"Neosnovan je predlog da se prema okrivljenima Draganu Džajiću, Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti izvršenja dela", dodaje se.

Advokat Džajića i Marinkovića, Milan Vujin, agenciji Beta rekao je da će svi optuženi danas napustiti pritvor. Džajić će, međutim, ostati na lečenju na Vojno medicinskoj akadamiji, gde će u ponedeljak biti operisan. Sada, ipak, neće imati stražara ispred sobe.

Vujin je, takođe, ponovio da će pred sudom tražiti nadoknadu zbog načina hapšenja svojih klijenata, "koje je osudila čitava srpska, ali i svetska javnosti".

Džajić, Cvetković i Marinković sa lisicama na rukama uhapšeni su 5. februara zato što su navodno pribavili protivpravnu korist pri prodaji Gorana Drulića u Saragosu. Hapšenje je snimano i emitovano u svim srpskim medijima.

...16:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Taktika za Kovačevića
[ # ]

KOMPLETAN tim potpisao je u jednom danu, ali tih 11 fudbalera nisu i tačka na prelazni rok u Crvenoj zvezdi. Sportski direktor najavljuje još "nekoliko pojačanja":
- Razgovarao sam prethodnih dana sa trojicom igrača, ali još je rano za priču o imenima. Čekamo i prve kontrolne utakmice i procenu na kojim mestima su nam još potrebni novi fudbaleri. Želimo na svakoj poziciji po dvojicu podjednakih kvaliteta i maksimalnu konkurenciju za svako mesto u timu.
* Darko Kovačević je i dalje jedan od prioriteta, mada se priča da će Olimpijakos teško da ga pusti?
- Čuo sam se sa Kovačevićem. Na neki način napravili smo "taktiku" za njegovo dovođenje - ističe Bunjevčević. - Olimpijakos zahteva određenu sumu novca. Dobili smo faks od Grka, poslali odgovor, priča se nastavlja...
* Pominju se i Nemanja Vučićević (Keln) i Nikola Drinčić (Amkar)?
- Zaista bih zamolio da me razumete, ne mogu o imenima - izbegao je Bunjevčević, uz osmeh, konkretan odgovor.
* Napadač Princ Tagoe izgleda ne dolazi?
- Poslali smo nekoliko faksova, nema odgovora.
* Da li je trener Zdenjek Zeman tražio nova pojačanja?
- Neprekidno smo u kontaktu. Čekamo prve dve utakmice na pripremama za konkretniju procenu.
* Da li će i kada da se vrati Alehandro Kastiljo?
- Njegov menadžer Miroslav Nestorović najavio je da će 8. jula da donese konkretnu ponudu. Tada bismo, definitivno, trebalo da saznamo na čemu smo. Kastiljo će, inače, da predstavlja Crvenu zvezdu na svetskom prvenstvu u izvođenju slobodnih udaraca u Hjustonu.
* Ali on nikad u crveno-belom dresu nije izvodio "slobodnjake"?
- Nije, ali ovo je lepa prilika i da predstavi naš klub, jer će da šutira u dresu Crvene zvezde. Najavljen je dolazak mnogobrojnih asova, među kojima bi trebalo da bude i Ronaldinjo.
* Ko od igrača koji su na pripremama u Austriji ima dozvolu kluba da napusti "Marakanu"?
- Pre svih Dejan Milovanović, ako stigne ponuda koja bi zadovoljila i njega i Crvenu zvezdu. U suprotnom, kapiten bi mogao da ostane, a ponudili bismo mu ugovor po kojem bi bio verovatno najplaćeniji fudbaler u ekipi.
* Ako odu i Milovanović i Kastiljo, Nenadu Milijašu se pali "crveno svetlo"?
- Poznata je odluka da sva trojica ne mogu da odu u isto vreme...
Sportski direktor crveno-belih najavio je nekoliko puta da će svaka pozicija u timu, ako bude još odlazaka, posebno Milovanovića i Kastilja, da bude popunjena igračima koji mogu možda da donesu još veći kvalitet. Navijači i dalje čekaju zvučna pojačanja, nadaju se povratku Darka Kovačevića...

ZVEZDA ČEKA FIORENTINU
FIORENTINA bi 6. avgusta mogla da bude gost na predstavljanju tima Crvene zvezde za sledeću sezonu!
- Moramo ubrzo sve da potvrdimo. Fiorentina želi da dođe, ali neophodna je naša garancija da će teren, koji se kompletno renovira, da bude spreman - ističe sportski direktor Goran Bunjevčević.
Izvođač radova najavio je za 1. avgust završetak radova, što znači da bi navijači crveno-belih svoj timza novu sezonu mogli da vide u duelu sa atraktivnim Italijanima, čiji dres, između ostalih, nose Stevan Jovetić i Zdravko Kuzmanović.

PERIĆ IZMEĐU VEČITIH
PARTIZAN je završio posao sa Ljubomirom Fejsom, a pregovara sa još jednim igračem Hajduka - Milanom Perićem (22). Mladi napadač Kuljana je, međutim, interesantan i za najvećeg rivala Crvenu zvezdu, a rasplet se očekuje narednih dana.
Nezvanično, crno-beli su finansijski "moćniji" u ovom trenutku, bar kada je Perić u pitanju.

JESTROVIĆ SIGURNO ODLAZI
CRVENU zvezdu su zasad napustili odbrambeni igrači: Dušan Anđelković i Đorđe Tutorić nastaviće karijeru u istom klubu, turskom Kodžaeliju, sa kojim su već počeli pripreme, dok je novi klub Dušana Baste italijanski Udineze, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.
"Marakanu" sigurno napušta i Nenad Jestrović. Prvi strelac lige prethodne sezone jasno je to poručio rukovodstvu Crvene zvezde, a trenutno je, izgleda, najbliži Austriji iz Beča.
Fudbaleri koji su na transfer listi ostali su u Beogradu, gde treniraju čekajući eventualni transfer, pre svega u inostranstvo. To su golmani Ivan Ranđelović (najčešće se pominjala poljska Visla) i Bojan Pavlović, štoper Vladimir Đorđević, koji je u Crvenu zvezdu došao iz Brazila, kao i napadači Milanko Rašković i Misdongard.
Štoper Miladinović, mogao bi karijeru da nastavi u Austriji, gde je na probi.

...00:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zeman: Zadovoljan sam pristupom i angažovanjem
[ # ]

zeman

Treći dan priprema u Bad Tacmancdorfu počeo je za igrače Crvene zvezde kao i prethodna dva. Trčalo se ponovo 10 kilometara, radilo na sticanju snage. Kapiten Dejan Milovanović radio je odvojeno od ekipe zbog bolova u zadnjoj loži, dok su svi ostali prvotimci, uključujući i Devića bili na raspolaganju Zdenjeku Zemanu.

Posle tri dana češki stručnjak iznosi prve utiske o radu sa crveno belima.

„Radimo naporno, kao i na svim dosadašnjim pripremama. Ovo je početak sezone koji je najteži za svakog igrača. Normalno je da su noge teške, da su igrači iscrpljeni i umorni. Sve je to sa razlogom jer nam je svima u interesu da što spremniji dočekamo predstojeću sezonu. Igrači se moraju naučiti disciplini i kulturi rada. Momci za sada dobro rade posao i zadovoljan sam onim što sam video u prethodnih nekoliko dana kada je u pitanju pristup i angažovanje celokupne ekipe.“

U ovom periodu uglavnom će se raditi na sticanju snage...

„Prioritet u prvoj fazi priprema je dobro spremiti ekipu. To je sasvim uobičajno i vežbe koje se rade prilagođene su tom cilju. Sticanje snage je od velikog značaja za svakog igrača. Prva četiri dana igrači su podvrgnuti posebnom režimu rada i ishrane. Posle toga će doći do određenih promena u sistemu rada. Počećemo više da radimo sa loptom, uslediće i prijateljski mečevi.“

U sredu je po prvi put na raspolaganju bio ceo tim...

„Trenutno na raspolaganju imam 27 igrača i biće potrebno određeno vreme da se iskristališu stvari. Imamo dovoljno vremena. Pripreme su tek počele. Pred nama su prijateljske utakmice koje će nam dati odgovore na mnoga pitanja. Između ostalog i na to gde je potrebno da se pojačamo u narednom periodu. U stalnom sam kontaktu sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, koji će se i sam uskoro pridružiti ekipi u Austriji.
Posle 3 dana ne može se govoriti o tome gde je neophodno da se pojačamo. To će moći tek da se proceni u kasnijoj fazi priprema. Za sada sam zadovoljan jer igrači dobro rade i ispunjavaju zadatke koje su dobili.“

Mnogi smatraju da je mentalitet kod igrača u Srbiji drugačiji nego u ostalim zemljama, recimo u Italiji....

„Za mene to ne predstavlja nikakav problem. I sami znate da ja nisam Italijan i dobro razumem sredinu u koju sam došao. Radim drugačije od ostalih i cilj mi je da izvučem maksimum iz svakog pojedinca. Želim da ostvarim dobar rezultat i nametnem stil igre koji će odgovariti ekipi i navijačima. Uvek sam voleo da igram ofanzivno i od toga neću odustati. Imam veliki motiv, jer sam stigao u veliki klub sa velikim ambicijama.“

galerija slika sa treninga 3.07.:
KLIKNI

03.07.2008. ...15:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Milijaš: Znam za Keln i Majorku
[ # ]

milijas

U senci smene Aleksandra Jankovića i dolaska češkog stručnjaka Zdenjeka Zemana, Crvena zvezda je prodala inostranim klubovima nekolicinu standardnih prvotimaca iz prethodnih sezona.

Dušan Basta prešao je u Udineze, Dušan Anđelković i Đorđe Tutorić su u turskom Kodžaeliju, a ostaje da se vidi šta će biti sa Nenadom Milijašom i kapitenom Dejanom Milovanovićem.

Sportski direktor Goran Bunjevčević nedavno je izjavio da će jedan od njih dvojice sigurno ostati na Marakani.

"Znam da se za mene interesuju Keln i Majorka, ali sve je u rukama Zvezdinih čelnika. Prihvatiću svaku njihovu odluku", rekao je Milijaš za "Sportski žurnal".

Dok ne bude definitivno poznato gde će igrati naredne sezone, vezni fudbaler razornog udarca gleda da se maksimalno pripremi.

"Želim da odigram još bolje nego prošle sezone, da osvojimo domaće trofeje i odigramo važnu ulogu u Kupu UEFA. Zeman je nametnuo ubitačan ritam i mislim da nikada nisam imao teži početak priprema. Znam da to može samo da nam koristi", istakao je Milijaš.

Crveno-beli se nalaze u austrijskom Bad Tacmansdorfu, koji je nedavno bio baza pojedinim selekcijama učesnicama Evropskog prvenstva.

Fudbaleri Zvezde su na polovini četvorodnevnog "paklenog" ciklusa, koji podrazumeva visok intenzitet rada i rigoroznu ishranu. Ritam zbog lakših povreda ne uspevaju da isprate samo Milovanović i povratnik iz Ukrajine Marjan Marković.

...15:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Drugi dan „pakla“
[ # ]

pripreme

Drugi, od četiri dana pakla, kako su ih nazvali igrači Crvene zvezde zbog intenziteta kojim se radi i rigorozne ishrane koja je predviđena za sve članove tima, protekao je u najboljem mogućem redu.

Igrači su ponovo u 9 i 30 bili spremni za početak kondicionog treninga. U odnosu na prvi dan priprema, stručni štab predvođen Zdenjekom Zemanom promenio je samo jednu stvar. Umesto 9, u sredu se trčalo čak 10 kilometara. Ponovo u tri grupe. Ponovo sa kondicionim trenerom na biciklu na početku i Zemanom na kraju kolone, koji su nadgledali rad.

Dejan Milovanović i Marjan Marković prvi su osetlili posledice žestokog tempa i rada koji je nametnuo češki stručnjak na početku priprema. Pod budnim okom kondicionog trenera Bate Radulovića radili su odvojeno od ostatka ekipe, ali su i pored manjih problema sa zadnjom ložom obojica morali da istrče zadatih deset kilometara.

Popodnevni trening takođe će biti verna kopija jučerašnjeg. I tako sve do petka. Igrači će malo raditi sa loptom, mnogo više na sticanju snage. Ekspedicija Crvene zvezde danas će biti kompletirana. Preostali igrači i članovi stručnog štaba koji su zbog administrtivnih problema ostali u Beogradu pridružiće se ekipi večeras. Među njima će biti i Ibrahim Gaj.

Vreme u Bad Tacmandorfu i danas je veoma toplo. Temperatura dostiže i čitavih 30 stepeni. Noći su mirne i prijatne za spavanje. Igrači koriste svaki trenutak slobodnog vremena kako bi se odmorili, jer kako sami ističu, treba izdržati ogromne napore kojima su izloženi.

ovde mozete pogledati slike sa prvog dana priprema:
KLIKNI

a ovde od drugog dana 2.07.2008.:
KLIKNI

02.07.2008. ...15:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dragićević, ipak, ostaje u Zvezdi
[ # ]

dragicevic

Uprkos najavama da će ovog leta napustiti Crvenu zvezdu, kapiten beogradskih 'crveno-belih' Tadija Dragićević sve je bližu ostanku na Malom Kalemegdanu.


Crvena zvezda je za sjajnog krilnog centra tražila oko 700,000 evra, što je, kako se čini, previše za zainteresovane klubove, od kojih su prednjačili turski Efes Pilsen i italijanska Roma.

"Dragićević će najverovatnije da ostane u Crvenoj zvezdi, s bozirom da timovi koji su zainteresovani, Efes i Roma, nemaju dovoljno da plate obeštećenje. Cifre koje se pominju eventualno bi mogli da plate ruski klubovi, ali čak i da stigne ponuda iz Rusije skoro je sigurno da će biti odbijena, jer Dragićević želi da igra u Evroligi", rekao je njegov menadžer Miodrag Ražnatović, a prenosi 'Sportski žurnal'.

...11:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KKCZ: Večeras sastanak Radne grupe
[ # ]

kk

Prvi put od formiranja, u sredu uveče na Malom Kalemegdanu sastaće se Radna grupa Košarkaškog kluba Crvena zvezda.


Operativno telo beogradskog kluba ima zadatak da pripremi Skupštinu, na kojoj će doći do potpune promene u vodećim strukturama kluba. Sastanku će prisustvovati Sobodan Vučićević, ispred Sportskog društva, Mile Tomić, ispred Fudbalskog kluba, Milan Gurović, Ivo Raslapčević, Branko Kovačević i Mirko Petrović, dok na prvom sastanku neće biti samo proslavljenog trenera Božidara Maljkovića.

U centru pažnje biće izveštaj Mirka Pavlovića i njegov predlog da se Mihajlo Uvalin imenuje za novog trenera seniorskog tima.

Podsetimo, Uvalin je bio trener mlađih selekcija Crvene zvezde, stigao je do mesta pomoćnika trenera u prvom timu, ali je svoj rejting izgradio kao trener belgijskog Ostendea, sa kojim je osvajao titule nacionalnog prvaka.

...11:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bronovicki ipak ide u Austriju
[ # ]

bronovicki

Iako je bilo planirano da Gregorž Bronovicki ostane u Beogradu na rehabilitaciji i samostalno trenira, poljski fudbaler će se ipak prikjučiti pripremama Crvene zvezde u Austriji.

Pre odlaska u Austriju, trener crveno-belih Zdenjek Zeman rekao je Bronovickom da računa na njega u novoj sezoni, ali mu je naložio da ostane u Beogradu i potpuno se oporavi od povrede.

Ipak, stručni štab i Bronovicki su shvatili da isti tretman može da prođe i u Austriji i da mu je bolje da bude sa ekipom, pa će se i on naći u avionu za Austriju u kojem će biti i grupa novih igrača Crvene zvezde - Subašić, Mijailović, Vukobratović, Jokić, Stamenković, Nemanja Nikolić i Slavko Perović.

Ova grupa čekala je vize za Austriju koje su obezbeđene u maksimalno brzom roku zahvaljujući angažovanju klupskog operativca Mirka Avramovića.

...01:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Prvi dan u Bad Tacmandorfu
[ # ]

pripreme

Tačno u pola deset Crvena zvezda počela je pripreme za novu sezonu. Trener Zdenjek Zeman pozdravio je na prvom treningu okupljene igrače i upoznao ih sa napornim pripremnim periodom koji ih očekuje u naredne 4 nedelje. Osim bolesnog Devića ostali igrači, koji su u nedelju doputovali iz Beograda, odradili su na najbolji mogući način prvi trening.

Vreme u Bad Tacmandorfu je lepo i suncano. Temperatura oko 26 stepeni. Uslovi za rad, idealni. U odnosu na prošlu godinu, kada je Bad Tacmandorf takođe bio letnja baza crveno-belih, promenjena je trava na glavnom terenu za trening. Izgrađen je još jedan sa veštačkom travom. Sve to izgleda impresivno i idilično.

Onda i ne čudi što je jedan od učesnika nedavno završenog EURA upravo izabrao hotel Avitu kao svoju bazu. Na svakom koraku oseća se duh Evropskog prvenstva. Znatiželjni prolaznici pratili su trening crveno-belih sa velikim entuzijazmom.

Akcenat se na početku priprema stavlja na sticanje kondicije i igrači su gotovo dva časa trčali u jakom tempu koji je nametnuo Vićeno Kanđelozi. Igrači su podeljeni u nekoliko grupa i trčali su deonicu od 1 kilometra čak devet puta. Srčani rad stalno je proveravan zahvaljujući pulsomerima koje je dobio svaki igrač. Zdenjek Zeman pažljivo je pratio rad igrača. Poput Kanđelozija, Šef stručnog štaba je na biciklu vodio računa da sve protekne u najboljem mogućem redu.


Isti trening igrače Crvene zvezde očekuje i naredna tri jutra. Kao i doručak, koji je specijalno prilagođen početku priprema. Čine ga džem, med, tost i još nekoliko osnovnih namirnica.
Voće je sastavni deo svakog obroka. Igrače je čekalo već na terenu posle odlično odrađenog prvog treninga. Posle ručka u 13 časova, sledi obavezan dvočasovni odmor. U 16 i 30 ponovo će na teren. Ovoga puta sa loptom.

...01:52 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda predstavila Butuliju
[ # ]

butulija

Bivši rukometni reprezentativac Igor Butulija od utorka je i zvanično novi trener Crvene zvezde.

"Prethodnih par meseci smo razgovarali o ovome, a moj jedini uslov bio je da Zvezda bude prisutna u Evropi i da igra Ligu šampiona. To je naša obaveza prema armiji navijača, iako sam svestan da će biti teško, jer moramo da igramo mnogo modernije", izjavio je Butulija nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora.

Crvena zvezda će se u kvalifikacijama za Ligu šampiona sastati sa italijanskim Kasaranom.

"Izvukli smo veoma teškog protivnika koji ima dosta iskusnih igrača, medju kojima i našeg bivšeg reprezentativca Blažu Lisičića", ocenio je Butulija, koji je najavio da će se ekipa do početka nove sezone pojačati sa još nekoliko igrača.

Butulija je, takodje, izrazio nadu da će Nenad Peruničić ostati u klubu.

"Crveno-beli" su danas potpisali ugovore i sa levim bekovima Ilijom Sladićem i Davidom Rašićem, kao i sa desnim bekom Nemanjom Zelenovićem.

Promociji Butulije prisustvovali su i Nenad Peruničić i otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića, Srdjan.

...01:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi