Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Taktika za Kovačevića

KOMPLETAN tim potpisao je u jednom danu, ali tih 11 fudbalera nisu i tačka na prelazni rok u Crvenoj zvezdi. Sportski direktor najavljuje još "nekoliko pojačanja":
- Razgovarao sam prethodnih dana sa trojicom igrača, ali još je rano za priču o imenima. Čekamo i prve kontrolne utakmice i procenu na kojim mestima su nam još potrebni novi fudbaleri. Želimo na svakoj poziciji po dvojicu podjednakih kvaliteta i maksimalnu konkurenciju za svako mesto u timu.
* Darko Kovačević je i dalje jedan od prioriteta, mada se priča da će Olimpijakos teško da ga pusti?
- Čuo sam se sa Kovačevićem. Na neki način napravili smo "taktiku" za njegovo dovođenje - ističe Bunjevčević. - Olimpijakos zahteva određenu sumu novca. Dobili smo faks od Grka, poslali odgovor, priča se nastavlja...
* Pominju se i Nemanja Vučićević (Keln) i Nikola Drinčić (Amkar)?
- Zaista bih zamolio da me razumete, ne mogu o imenima - izbegao je Bunjevčević, uz osmeh, konkretan odgovor.
* Napadač Princ Tagoe izgleda ne dolazi?
- Poslali smo nekoliko faksova, nema odgovora.
* Da li je trener Zdenjek Zeman tražio nova pojačanja?
- Neprekidno smo u kontaktu. Čekamo prve dve utakmice na pripremama za konkretniju procenu.
* Da li će i kada da se vrati Alehandro Kastiljo?
- Njegov menadžer Miroslav Nestorović najavio je da će 8. jula da donese konkretnu ponudu. Tada bismo, definitivno, trebalo da saznamo na čemu smo. Kastiljo će, inače, da predstavlja Crvenu zvezdu na svetskom prvenstvu u izvođenju slobodnih udaraca u Hjustonu.
* Ali on nikad u crveno-belom dresu nije izvodio "slobodnjake"?
- Nije, ali ovo je lepa prilika i da predstavi naš klub, jer će da šutira u dresu Crvene zvezde. Najavljen je dolazak mnogobrojnih asova, među kojima bi trebalo da bude i Ronaldinjo.
* Ko od igrača koji su na pripremama u Austriji ima dozvolu kluba da napusti "Marakanu"?
- Pre svih Dejan Milovanović, ako stigne ponuda koja bi zadovoljila i njega i Crvenu zvezdu. U suprotnom, kapiten bi mogao da ostane, a ponudili bismo mu ugovor po kojem bi bio verovatno najplaćeniji fudbaler u ekipi.
* Ako odu i Milovanović i Kastiljo, Nenadu Milijašu se pali "crveno svetlo"?
- Poznata je odluka da sva trojica ne mogu da odu u isto vreme...
Sportski direktor crveno-belih najavio je nekoliko puta da će svaka pozicija u timu, ako bude još odlazaka, posebno Milovanovića i Kastilja, da bude popunjena igračima koji mogu možda da donesu još veći kvalitet. Navijači i dalje čekaju zvučna pojačanja, nadaju se povratku Darka Kovačevića...

ZVEZDA ČEKA FIORENTINU
FIORENTINA bi 6. avgusta mogla da bude gost na predstavljanju tima Crvene zvezde za sledeću sezonu!
- Moramo ubrzo sve da potvrdimo. Fiorentina želi da dođe, ali neophodna je naša garancija da će teren, koji se kompletno renovira, da bude spreman - ističe sportski direktor Goran Bunjevčević.
Izvođač radova najavio je za 1. avgust završetak radova, što znači da bi navijači crveno-belih svoj timza novu sezonu mogli da vide u duelu sa atraktivnim Italijanima, čiji dres, između ostalih, nose Stevan Jovetić i Zdravko Kuzmanović.

PERIĆ IZMEĐU VEČITIH
PARTIZAN je završio posao sa Ljubomirom Fejsom, a pregovara sa još jednim igračem Hajduka - Milanom Perićem (22). Mladi napadač Kuljana je, međutim, interesantan i za najvećeg rivala Crvenu zvezdu, a rasplet se očekuje narednih dana.
Nezvanično, crno-beli su finansijski "moćniji" u ovom trenutku, bar kada je Perić u pitanju.

JESTROVIĆ SIGURNO ODLAZI
CRVENU zvezdu su zasad napustili odbrambeni igrači: Dušan Anđelković i Đorđe Tutorić nastaviće karijeru u istom klubu, turskom Kodžaeliju, sa kojim su već počeli pripreme, dok je novi klub Dušana Baste italijanski Udineze, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.
"Marakanu" sigurno napušta i Nenad Jestrović. Prvi strelac lige prethodne sezone jasno je to poručio rukovodstvu Crvene zvezde, a trenutno je, izgleda, najbliži Austriji iz Beča.
Fudbaleri koji su na transfer listi ostali su u Beogradu, gde treniraju čekajući eventualni transfer, pre svega u inostranstvo. To su golmani Ivan Ranđelović (najčešće se pominjala poljska Visla) i Bojan Pavlović, štoper Vladimir Đorđević, koji je u Crvenu zvezdu došao iz Brazila, kao i napadači Milanko Rašković i Misdongard.
Štoper Miladinović, mogao bi karijeru da nastavi u Austriji, gde je na probi.

Post je objavljen 04.07.2008. u 00:54 sati.